Találatok a következő kifejezésre: Doki most az (307 db)

Két hónapja váltottam fog. Gátlót, de azóta nem jött meg, se a múltkori 7 napos szünetben, sem most. A dokim múltkor azt mondta szedjem tovább, most még nem hívtam. A teszt negatív. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Lehet, hogy túl gyenge neked a gyógyszer és nem tartalmaz annyi hormont, aminek a megvonása elõidézze a megvonásos vérzést. Két dolog biztos, hogy nem jó neked ez a gyógyszer, és hogy sürgõsen vissza kell menned a dokidhoz. 26/N

Lehet, hogy túl gyenge neked a gyógyszer és nem tartalmaz annyi hormont, aminek a megvonása elõidézze a megvonásos vérzést. Két dolog biztos, hogy nem jó neked ez a gyógyszer, és hogy sürgõsen vissza kell menned a dokidhoz. 26/N
Szia! Ha ez elsõ hónapban védekeztetek máshogyan is, akkor biztosan nem lehetsz terhes. De ha csak a fogamzásgátlót szedted, akkor bizony lehet hogy terhes vagy. Legalábbis a nõvérem így járt. :( Elõször azt hitte, biztosan nem múlt el a gyulladása és azért nem jött meg ismét. De aztán második hónapja nem jött meg neki; újra elment a dokihoz és sajna kiderült, hogy 2 hónapos terhes.
Valami komoly hormonzavart okozott a váltás. Orvos, de sürgõsen!
Ha megint azt mondja, hogy oké, kérdezz meg egy másikat is, egy másik tabi kéne.

6 hetes terhes vagyok hétfőn szerettem volna dokihoz menni, az éjszaka erős görcseim voltak, mintha megjönne.. Most voltam wc-n és sötétsárga a folyásom! Baj van? ? Mit csináljak? Nagyon megijedtem!

Legjobb válasz: MOST menj dokihoz, fertõzés,és ha sötétsárga,akkor a méhnyak környékérõl jön a folyás, ha fentebb megy, burokrepedés lehet.

MOST menj dokihoz, fertõzés, és ha sötétsárga, akkor a méhnyak környékérõl jön a folyás, ha fentebb megy, burokrepedés lehet.
Szia. Sötétsárga vagy barnás?Még mindig görcsölsz?? Nem tudsz most dokihoz menni? De nyigodj meg valami kálciumot juttass a szervezetetbe jó lenne magnézium és c vitamin is de a legjobb lenne a doki!!
Ügyelet! Most!
Nem akarlak megijeszteni de görcsölés + barna sztem nem jó jel.hagyd a francba a netet taxi vagy valami és rohanás az ügyeletre drukkolok hogy ne legyen baj!!!
Én is barnáztam 9 hetesen + véreztem jól vagyunk 19 hétben vagyok.hematomám volt. Ügyelet most rögtön ne irogass itt lécci majd irj mi volt szoritok.Ln sem itt irogattam hanem rongyoltunk 1000 rel a dokihoz!!!Ruhanj te is!!!
Remélem már lassan a dokinál vagy! Drukkolok majd irj mi volt!
A kérdező hozzászólása: Elfog menni a baba??
A kérdező hozzászólása: Világos barna, nem sötétbarna.. Ma nem görcsöltem egyeltalán az éjszakát kivéve... Milyen egy vetélés? Ez lehet hogy az lesz?
A kérdező hozzászólása: Ha most bemegyek, tudnak még segíteni, vagy biztos hogy elmegy a baba?

Kedden bevertem a nagylábujjamat, nem vittem dokihoz, most tiszta kék meg lila az ujjam. Eltörhetett vagy zúzódott?

Akkor hirtelen magyon fájt, kés?bb már kezdett elmúlni, úgy voltam vele hogy ebcsont beforr meg elég gyakran töröm-zúzom magam szal nem foglalkoztam vele, de még mindig fáj és lila :S

Legjobb válasz: "nem vittem dokihoz" - elképzelem, amint nyújtod szegény nagylábujjad a dokinak a ... tenyeredben:):)

"nem vittem dokihoz" - elképzelem, amint nyújtod szegény nagylábujjad a dokinak a ... tenyeredben:) :)
A doki akkor sem csinál vele semmit, ha eltört vagy zúzódott, ugyanis lábujjat nem szokás gipszelni. Õk is azt mondják, hogy meggyógyul magától. Max ad rá valami kenõcsöt, hogy a duzzanat és a véraláfutás hamarabb elmúljon.
Párom poár hónapja a busz után futott, és elhasalt a járdaszegélyben. A térde miatt mentünk orvoshoz, de azza minden rendben volt, a nagylábujja tört el. Neki se gipszelték be, csak kontroll röntgent rendeltek el egy hét múlvára, hogy elmozdult-e.
menj el dokihoz. Õ többet tud mondani, mint mi így neten keresztül.
bevan dagadva? ha nincsen akkor nemtört el. a lilás kékezés majd elmúlik. ha nemteccik, vegyél rá lioton gélt, .
A kérdező hozzászólása: kicsin be van dagadva, tegnap jobban bevolt

Terhes vagyok. Most azt mondta a doki aki vizsgált, hogy 2 héttel el van maradva, vagy valahogy kissebb a magzat. És, hogy a koponya körvonala nem jól kivehető. Volt valakinek ilyen?

Legjobb válasz: Hány hetes vagy? Eddig nem volt semmi gond? Én megnézetném másik dokival is, meg gondolom visszahívott kontrollra.

Hány hetes vagy? Eddig nem volt semmi gond? Én megnézetném másik dokival is, meg gondolom visszahívott kontrollra.
A kérdező hozzászólása: Igen elküldött másik helyre ultrahangra ahol jobb a gép.Eddig jónak tûnt minden, de eddig másik orvosnál voltam.Most ez a doki azt mondta, hogy a méretei alapján kissebb, de csak lehet kissebb a terhesség, remélem nincs baj.õ most azt mondta 10 hetes vagyok nem 12.Ès a koponyája sem jól kivehetõ.Remélem nincs semmi baj.
SZia nekem az elején volt ilyen de 10 hetes kora körül rendezõdött. Nekem annyi volt hogy 4-5-6-7mm-el kisebb volt a CRL mindig, ez baromira bántott, de 10 hetes UH-ra behozta a lemaradást! :)
Akkor miért kap pénzt a doki látogatásonként? Nem értjük ezt így.
Utolsó vagyok. Ha gondolod nagyon szívesen ajánlok neked szülésznõt. Én mindkét gyermekemet Vass Melindánál szültem. A Világ legjobb szülésznõje!!!!!! Ha õ nincs szerintem nem élem túl a szüléseimet - a kisfiam 4240grammal természetesen úton, 12, 5 óra vajúdás után lett meg, a kislányom 3770grammal, szintén természetes úton, szintén 12 óra után. Vele nem tágultam, nem akart lejönni, fájásgyenge voltam... - szóval tényleg ha nincs a szülésznõm... Ja és így az új, gyönyörûszép, nagy tágas szülõszobában voltunka férjemmel. Ott vajúdtam, ott szültem, ott voltam megfigyelésen egy lépést sem kellett tennem.
Szia. 4/7 vagyok. A legeslegjobb orvos a Klinikán!!!!!! Én is nála akartam szülni, de már nem volt nála "hely". Annyira jó orvos, hogy októberben már nem tudott elvállalni, mert májusig (!!!!) be volt táblázva. Mindenki azt mondta, hogy 40.000-et szoktak neki adni úgy, hogy mellé egyszer vagy kétszer adnak neki a Klinikán vizsgálatokkor. A négy hét alatt két míg bent feküdtem, két szobatársam is nála szült, mindkettõ borzasztóan meg volt vele elégedve és mindketten ennyit adtak neki. A lényeg, hogy nyugodj meg a legjobb kezekben vagy/leszel :) :) Sok sikert és nagyon könnyû szülést kívánok neked!!!!! Mikorra várod a manót?
A kérdező hozzászólása: Igen rá gondolok. Tényleg nagyon lelkiismeretes. Nagyon szeretem. Tényleg nem nagyon szeret pénzt elfogadni, nem is fogadja el minden alkalommal. Köszönöm a segítséged, akkor így már tudom, hogy hogyan is adjam neki a pénzt.
2. vagyok 2008-ban nekem is Juhász Alpár Gábor volt a dokim! :D Neki adtam 30-at, azt is alig akarta elfogadni. Nagyon tündér doki volt!!!! De elõtte õ volt az egyik ismerõsöm fogadott dokija, tõle nem fogadott el pénzt a vizsgálatokkor és õ úgy csinálta, hogy (ha jól emlékszem), akkor neki a doki mondta, hogy 30-at kér a szülésért, õ meg "kipótolta" azokkal az összegekkel, amiket vizsgálatokkor "megspórolt". Így ha jól tudom 50-et adott. Remélem ugyanarról a Juhász Gáborról beszélünk, mintha rémlene, hogy van még egy. De ha te is Juhász Alpár Gáborhoz jársz, akkor vele nagyon jól jársz, tényleg lelkiismeretes, kedves, emberséges orvosnak ismertem meg!!! Õ tényleg megérdemli a pénzt! :)
A kérdező hozzászólása: Dr. Juhász Gábor a dokim. Ha tudsz róla infót köszönöm.
Szia! Ki a dokid? Én decemberben szültem a 2. babámat és volt fogadott dokim (Dr. Bartha Tünde) nem mondta meg mennyit kér, de nála is ez a 10x-es dolog volt életben - az egy másik dolog, hogy mi végül nem adtunk semmit mert nem volt ott a szülésnél, lekéste - .Szülés elõtt négy hétig bent feküdtem úgyhogy kaptam egy-két infót, hogy kinek mennyi a "tarifája" és milyen orvos ezért kérdezem, hogy ki a dokid, hátha róla is hallottam valamit...
A kérdező hozzászólása: Kedves második! A dokim nagyon rendes, mindíg soron kívül fogad, rég hozzá járok már. A szülésre én is 30 ezret gondoltam, de voltak itt más kérdésekben 100 ezres tételek is. Ezért voltam rá kíváncsi, hogy ez hogyan alakul Debrecenben. Köszönöm a válaszokat.
Ez nekem is fura... :S Miért adsz pénzt, ha nem is magánrendelés? Fogadott dokid egyáltalán? Én mikor szültem 2008-ban, az ügyeletesnek 30.000, -Ft-ot adtam. A szülésznõnek szerintem semmit. Végtelenül kedves és aranyos volt. Egyébként több orvos is van, mindnek a más a "tarifája". Akkor panaszkodott ott egy kismama, hogy már 1-2 hete bent fekszik a kórházban megfigyelés miatt, a fogadott dokija még egyszer rá nem nyitotta az ajtót, de azt már közölte, hogy 80.000, - Ft-ot kér a szülésért... na, jól járt vele! Egyébként azt olvastam, hogy az alkalmanként adott pénz 10-szeresét "szokták" szüléskor odaadni, tehát a te esetedben 50.000, - Ft-ot kéne. Én ennyit biztos nem adnék! Szeptemberre várjuk második gyermekünk érkezését, én megint 30-at fogok adni, legalábbis most úgy gondolom.
A kérdező hozzászólása: Október elejére vagyok kiírva. Örülök, hogy ilyen jók róla a vélemények, ez nagyon megnyugtató. Szülésznõm már van, egy régi ismerõs személyében, az orvost is õ ajánlotta, amikor keresgélni kezdtem. Nagyon köszönöm a hozzászólásokat. Nagyon megnyugtatott.

27 hetes terhes vagyok. Hüvelyi fertőzésem van, így augmentin 325 öt kell szednem. Miben nyilvánul meg, hogy öli a bacikat? Dokim nem foglalkozott vele, irrigáltam, így elnyomtam a tüneteket. Eddig nem volt sűrűbb a folyásom, most az.

Mivel tudok vigyázni másokra? Hogy a férjemet ne fert?zzem meg.

Legjobb válasz: Az Augmentin egy bikaerõs antibiotikum. 2-3 nap alatt nagyrészt renbe kéne hozzno téged. Ha a tüneteid nem változnak, vagy rosszabbodnak, én visszamennék a dokihoz, vagy legalábbis telefonon rákérdeznék, hogy jól van-e ez így.

Az Augmentin egy bikaerõs antibiotikum. 2-3 nap alatt nagyrészt renbe kéne hozzno téged. Ha a tüneteid nem változnak, vagy rosszabbodnak, én visszamennék a dokihoz, vagy legalábbis telefonon rákérdeznék, hogy jól van-e ez így.
A kérdező hozzászólása: Köszi, azóta kiderült, hogy felsõlégúti megbetegedésbõl származó bacik kerültek a vérembe, és ez okozta a gondokat. Szóval ha tüdõgyuszija vagy erõs náthája van a párotoknak, akkor ne sexizzetek, amíg meg nem gyógyult.

Tegnap voltam nőgyógyásznál, mert volt 3 pozitív tesztem. Szombaton kellet volna megjönnie. Elsőre nem látott semmit a doki, majd azt mondta, hogy ott van az csak annyira pici, hogy nem látszik. Most akkor van, vagy nincs baba?

Két hét múlva kell visszamennem.Túl korán mentem?A kislányomat ilyenkor már látták.

Legjobb válasz: Ne aggódj, az én fiamat majdnem egy hónapig nem találták (jól beágyazódott) :) Tudom, hogy most kivagy, én is ki voltam anno, hogy akkor most csak beképzeltem, vagy mi... Hosszú két hét áll elõtted. De biztos minden rendben van, és ott cseperedik a kis babád :) Nagyon boldog babavárást kívánok!

Ne aggódj, az én fiamat majdnem egy hónapig nem találták (jól beágyazódott) :) Tudom, hogy most kivagy, én is ki voltam anno, hogy akkor most csak beképzeltem, vagy mi... Hosszú két hét áll elõtted. De biztos minden rendben van, és ott cseperedik a kis babád :) Nagyon boldog babavárást kívánok!
Üdv, a klub-ban... :) Teljesen ugyanígy vagyok mint te. Szombaton lett egy pozitív tesztem. Szerdán voltam dokinál, aki 5perc "nézelõdés" után közölte, hogy nem tudja megállapítani ezért átküldött a "nagy UH-ba". Ott azt mondták, hogy ott van, de még annyira apró maximum 3 v. 4 hetes, hogy jöjjek vissza jövõhéten, mert ez terhesség gyanú. De mivel látták, hogy ott van inkább csak azért kell visszamenni, hogy nem méhen kívül van-e. Amikor a kisfiamat vártuk, ugyanennyi idõs voltam, magánorvoshoz mentem, aki azt mondta akkor, hogy tökéletes helyen van, 5-6 hetes petezsák. Ja és ráadásul most több mint 3órát vártam, úgyhogy ezen felhúzva magam kértem is gyorsan idõpontot a magánorvosomtól. Elsõre azért nem hozzá mentem, mert gondoltam egy sima terhesség megállapítást egy körzeti is el tud végezni, DE NEM!! Szerintem szimplán ennyi a helyzet!!!! Úgyhogy ne aggódj, légy pozitív én is az vagyok!!! Ott a babó a pocakunkban!!!!!! :) )))
Nagyon korán mentetek. Eszembe sem jutott egybõl dokihoz menni, mivel úgyse látna semmit. Pozitív teszt után KÉT HÉT múlva érdemes menni akkor már lesz petezsák vagy már embrió is! Türelem, feleslegesen aggódtok még idõ, mire megnõ annyira, hogy látszon! Boldog babavárást mindenkinek
Minimum 2 hetet várni kellett volna az elmaradt mensi után, és akkor most nem kéne izgulnod... Nagyon-nagyon korán mentél. 7 hetesen a legjobb az idõzítés (3 héttel az esedékes mensi után) akkora lesz biztosan szívhang is! De ne izgulj, minden rendben, majd 2 hét múlva látni fogják már :)
UH géptõl is függ, hogy mennyire látható. Ne aggódj, ott van a baba, csak még tényleg kicsi. 2 hét múlva már nagy lesz és valószínüleg hallod majd a kicsi szívét is. Boldog babavárást, kevés aggódást!
nekem is ugyan így volt, csütörtökön teszteltem pozitívat, másnap megismételtem, és még az nap el is mentem dokihoz, nem látott semmit, de mondta, hogy olyan 2-3 hetes lehetek, 2 hét múlva visszarendelt uh-ra akkor voltam 5 hetes 2napos, és kis dobogó szivecskét hallottunk:) :) azóta megszületett és holnap lesz 2 hónapos!! Gratulálok, és Gyönyörû Babavárást!
Ne aggódjatok!!Én is ugyanígy voltam...4nappal azután mentem hogy meg kellett volna jönnie és persze nem látott semmit...csak megvastagodott nyálkahártyát.De visszahívott 1hét múlva akkor már ott volt a petezsák!! Úgyhogy nem izgulni és boldog babavárást!!! 18hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és a biztató szavakat.
Bocs az off-ért, de azt mensi közbe kell felrakni? Én is gondoltam rá, h azt szeretnék de sokat nem tudok róla.
Én pedig úgy hallottam, hogy a legjobb védekezési mód. Én is azt szeretnék felrakatni. Egyébként annyi, hogy 3 havonta kell ellenõrzésre járni és akkor tuti nem esel mellette teherbe, 5 évente pedig cserélik, a férjem munkatársa mondta. Neki már 10éve van és semmi gondja nincs vele, most megy a harmadikat felrakatni. De azt nem mondta, hogy mensi alatt csinálják.
Szia! Nekem is spirált rakott fel a doki a szülés után. A 6 hetes kontrollon beszéltük meg és rá egy hétre rakta fel, nem kellett menstruációt megvárni.
Az egyik legrosszabb védekezési mód. Mikor megemlítettem a dokimnak, nagyon gyorsan lebeszélt, mivel, gyulladást okozhat, nagyobb a fertõzésveszély, erõsebb menstruációt, illetve erõs menstruációs görcsöket. A menstruáció 2. napján kell felrakatni. A doki azt, mondta, minden mást inkább ajánl, mint a spirált. Most gumival védekezünk, tabit nem akarok, mert nemsokára szeretnénk kistesót:)
én úgy tudom hogy az elsö napon. de nem bizti.
Én lebeszélnélek a spirálról. n Nagyon sok gond van vele, sokszor elmozdul és rengeteget teherbe esnek mellette. Válassz más megoldást.
Menstruáció közben rakja fel a doki, de szülés után nem kell hozzá menstruáció, 6 hétig anélkül is fel lehet rakni! Tehát ha ezt szeretnéd, gyorsan menj el az orvoshoz, elvileg még felrakja (megvizsgál és eldönti). Ha most már nem férsz bele, meg kell várni a legközelebbi menstruációt (ha szoptatsz, ki tudja, mikor lesz az...), addig máshogyan kell védekezni. A legközelebbi menstruációkor menj el hozzá és felrakja. Ha két napig lesz csak meg, akkor abban a két napban kell odaérni...

Kaptam tüszö repesztö injekcióta mult héten és voltam is együtt a párommal. Azóta vissza mentem a dokihoz és azt mondta hogy meg repedt a tüszöm is és hogy most várjak. Mi lehet?

kb3-4 apja abszolútnem birom el viselni a cigi füstöt ég a gyomrom ha eszek azért ha nem eszek akkor meg azért van hányingerem.ez utalhat már babára?

Legjobb válasz: Annyit mondanék, hogy a fogantatás utáén 10-12 nappal ágyazódik be a babó, ha megfogant. Ekkor kezd kialakulni a baba és az anya között a kapcsolat, ekkor kezdenek el termelõdni a terheshormonok, amik a terhestüneteket okozzák. Amit most érzel, az még nem a baba miatt van, hiszen még be sem ágyazódott.

Annyit mondanék, hogy a fogantatás utáén 10-12 nappal ágyazódik be a babó, ha megfogant. Ekkor kezd kialakulni a baba és az anya között a kapcsolat, ekkor kezdenek el termelõdni a terheshormonok, amik a terhestüneteket okozzák. Amit most érzel, az még nem a baba miatt van, hiszen még be sem ágyazódott.
Bármi lehet még a dologból, ha sikerült is valahol a beágyazódás körül tarthat a folyamat, Igaza van a dokinak ilyenkor azonkívül, hogy vársz türelemmel mást nem tudsz tenni.
A kérdező hozzászólása: köszööm a gyors választ!nagyn remélem hogy sikerül.

Én szedem az elevitet és hát most azt mondta a dokim, hogy 30 hetesen nyugodtan abbahagyhatom. Szerinte nagy lesz a babám tőle. Én természetes szülést szeretnék. Tényleg az elevit ennyire befolyásolja a baba súlyát?

Legjobb válasz: Én csak az elsõ 3 hónapban szedtem. A védõnõ mondta, hogy nem szükséges tovább mert a sok vitamintól túl nagy lesz a baba. (a saját gyerekével sem szedette tovább) De nem hagytam el egybõl, hanem szépen fokozatosan, egyre kevesebbet szedtem. Most már nem szedek.. 26 hetes kismama

Én csak az elsõ 3 hónapban szedtem. A védõnõ mondta, hogy nem szükséges tovább mert a sok vitamintól túl nagy lesz a baba. (a saját gyerekével sem szedette tovább) De nem hagytam el egybõl, hanem szépen fokozatosan, egyre kevesebbet szedtem. Most már nem szedek.. 26 hetes kismama
Egyet értek. Nekem a dokim azt tanácsolta, hogy csak az elsõ 3 hónapban szedjem, amig a szervek kialakulnak. Én kis termetû vagyok, úgyhogy azzal érvelt, hogy nem biztos, hogy meg fogom tudni szülni, ha túl nagy lesz. Jó babavárást!
Szia, nálam is azt mondta a védõnõ hogy elég az elsõ 3 hónapban. A dokim azt mondta, hogy ez annyira nem befolyásolja mint ahogy azt hírdetik. Nyugodtan bevehetek heti 2-3 szemet, smiután én nem élek túl egészségesen, azaz nem vagyk nagy zöldség gyümölcs fogyasztó így szedtem 7 hónapos koromig heti 2-3 szemet. Legalább annyi bejut a szervezetembe. Mára már abba hagytam. A barátmnõm 7 hónapos koráig minden nap szedte és 3250 g - 54 cm-es babája lett. Szerintme ez nem óriási. De dönts belátásod szerint. 35 hetes terhes
Szia! Én mai napig szedem minden nap és úgy néz ki hogy abszolúlt nem lesz nagy a babám, sõt teljesen átlagos. Én sem tudok minden nap sok zöldséget gyümölcsöt enni mert már olyan savam van vagy puffadok hogy csak reggel eszek de nem annyit hogy elég legyen. Most 3kg felett van a bébim egy picivel. Ha nem szedném nem tudom mennyi lenne. 38 heteske
Egyszer régebben volt egy ilyen kérdés. Nagy vitát váltott ki és mindenkinek más volt a tapasztalata, élménye. Nem hat mindenkire ugyan úgy. Szerintem! Nem vagyunk egyformák. Mindenesetre én is azt hallottam többször, hogy az utolsó hónapokban felfújhatja a picit. Ha a doki szerint nincs rá szükség, mert teljesen jól vagytok mind a ketten, akkor lehet fölösleges is. Én tuti lerakom a utolsó hónapokra. Akkorra már nem lesz akkora jelentõsége, hogy szedem e vagy sem. Minden jót! 20 hetes kismami
Szia. Én is szedtem az Elevitet a 29. hétig, de ekkor a dokim leállított, mivel akkor 2000 grammos babát jósolt. Akkor azt hittem, téved az uh, de a 40. héten 4500 grammos, 57 cm-es babám született. Nem tudom, mi lett volna, ha végig szedem?
Nem biztos, h ha végig szeded nagy lesz a babád.(Én szedtem, 3090 grammal született, a szobatársam egyáltalán nem szedte 4300 gramm volt a babája.)A 30.hét körül nyugodtan abba hagyhatod, de miután megszületett a baba szedd újra, mert kelleni fog a szervezetednek a vitamin.2 gyerekes anyuka
Szia! Én elevitet szedtem. Az elsõ 3 hónapban becsületesen, szinte minden nap, utána meg amikor eszembe jutott, de szerintem minden héten bevettem egyet. Elég nagy manóm lett az igaz, bár mi mindketten magasak vagyunk a férjemmel. Én 175 párom 195 cm magas. Csaba Koppány kisfiamról nem sok mindent tudtam az utolsó idõben. Abban biztos voltam, hogy simán szeretné megszülni, a fogadott dokimnak is ezt mondtam. Amikor a 40. héten egy doki bácsi megvizsgált, õ azt mondta, hogy 3500-3800g. Én 8 nap túlhordással bent feküdtem a kórházban. Mikor megszületett a "kisfiam" 4280g volt és 58 cm. Rendesen meglepõdtem rajta. A poci méretembõl nem lehetett arra következtetni, hogy mekkora babát várok, ismerõseim, szüleim jól meglepõdtek, mikor kiderült, hogy nem is olyan picike ez az újszülött.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!