Találatok a következő kifejezésre: Dohányzom terhesen, csökkentettem napi (1 db)

Dohányzom terhesen, de csökkentettem napi 3-4 szálra, a napi 1 doboz helyett. Tudom hogy így sem egészséges, de mennyiben befolyásolja a terhességet, és a baba épségét ez a mennyiség?

Lehet?leg azok válaszoljanak, akik szintén dohányoznak, mert aki nem dohányzik egyértelm?en a leszokást javasolja, amit megpróbáltam, de az emiatt kialakult folyamatos stressz miatt az orvos azt mondta, hogy inkább csökkentsem.15 éve dohányzom és a hirtelen letétel nem sikerült.Van e javaslatotok ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Nálad meg kell találni az egyensúlyt a stressz és a károkozás között. Az, hogy mennyi kárt okozott már, és még mennyit fog, sok mindentõl függ. A napi egy doboz már végtaghiánytól kezdve bármit tud(ott) okozni. Azt ugye tudod, hogy néhány hónappal a terhesség elõtt kell csökkenteni? A másik pedig, hogy ha ennyire le tudtad csökkenteni, akkor 1 hónap múlva tovább is tudod csökkenteni. Próbáld meg - még, ha alig cigarettázol, akkor is rászokhat a babád, már a születése elõtt. Nem a legszebb "ajándék" ez neki, elhiheted. Egyébként így is lehet minden baja (kis súlytól kezdve fejlõdési hiányosságig) - de kevésbé súlyos, és kisebb az esélye, mintha tartanád a régi adagot.

Nálad meg kell találni az egyensúlyt a stressz és a károkozás között. Az, hogy mennyi kárt okozott már, és még mennyit fog, sok mindentõl függ. A napi egy doboz már végtaghiánytól kezdve bármit tud(ott) okozni. Azt ugye tudod, hogy néhány hónappal a terhesség elõtt kell csökkenteni? A másik pedig, hogy ha ennyire le tudtad csökkenteni, akkor 1 hónap múlva tovább is tudod csökkenteni. Próbáld meg - még, ha alig cigarettázol, akkor is rászokhat a babád, már a születése elõtt. Nem a legszebb "ajándék" ez neki, elhiheted. Egyébként így is lehet minden baja (kis súlytól kezdve fejlõdési hiányosságig) - de kevésbé súlyos, és kisebb az esélye, mintha tartanád a régi adagot.
Vagy esetleg arra nem gondoltál, hogy majd rágyújtasz a szoptatás végeztével? Nekem bejött, így nem volt olyan érzésem, hogy úristen én már soha nem dohányozhatok és megõrülök. Így is jó pár hónap eltelt, mire rágyújtottam, de akkor már anyatejjel sem szívta magában a gyerekem.
Szia! Én is dohányoztam 6 évig a terhességem elött. De én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy már a fogantatás pillanatától kezdve valami miatt le akartam szokni. Gõzöm sem volt róla, hogy én most terhes lettem, de talán a szervezetem érezte és minden segítség nélkül egyik napról a másikra leraktam. Sõt amit szintén nem tudok megmagyarázni, hogy az addig állandó jelleggel elfogyasztott üditökrõl áttértem az ásványvizekre. Minden esetre érdekes volt. :) Természetesen akinek nem reagál így a szervezete és nem undorodik meg a cigitõl annak nagyon nehéz! Viszont ha arra gondolsz, hogy minden egyes el nem szívott cigivel neki nagyobb az esélye egy egészséges élethez akkor nem is olyan nagy ár. Próbáld meg! Menni fog! Drukkolunk! Szép babavárást!
szia, a szomszédom is végig cigizett 36 hetesen meg is szült, most 2 hos a baba de kitudja milyen allergia vagy akármi lép fel nagyobb korára. Én is cigiztem mig meg nem tudtam hogy jön a baba, csak fontosabb az ö egézsége mint az hogy füstöljek feleslegesen, szépen folyamatosan tedd le, biztos sikerülni fog, nekem sikerült mert lelkiismeret furdalásom volt , hogy a baba miatt én felelek, és sosem bocsájtanám meg magamnak hogyha valami baja lenne emiatt. Annyi finom gyümölcs, meg zöldség van nyáron, amivel potolni tudod a hiányát, és finom fagyi is. 37 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. A lelkiismeretfurdalás miatt tettem fel én is a kérdést és köszönöm , hogy erõt adtatok. Remélem nem okoztam idáig nagyon nagy bajt.Most vagyok 15 hetes. További minden jót mindenkinek! A kismamáknak boldog babavárást!
Az én ismeröseim, barátnöim körében, nagyon sokan dohányoztak a terhesség alatt.Mindegyik gyermek egézségesen született.Volt aki mégcsak nem is csökkentette.Én 6hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok, onnantol NAPI 1 SZÁLAT szivtam el.A 10.héten elhalt a magzat.Ne tudd meg mit éreztem.Bármi gond lehetett, már nem fogom megtudni, de okolom magam is rendesen.Egy orvos ismerösöm viszont azt mondta napi 3szál lehet, de nem több.
Az utolsó válaszolónak: valószínûleg nem a napi 1 száltól halt meg a babád - hanem attól, amit elõtte szívtál. Nyilván valamelyik szerve hiányzott, és ekkorra kellett volna mûködnie. A dohányzást még a fogantatás ELÕTT kell abbahagyni - de legalábbis drasztikusan lecsökkenteni!
Szia! A közvetlen környezetemben 2 várandós kismama volt, és mindkettõ dohányzott a terhessége alatt. Mindkettõnek koraszülött lett a gyereke, szülés után mindkettõt vitték a gyerekklinikára. Az egyik pici majdnem meghalt. Ennyit a dohányzásról terhesség alatt. Nekem sikerült leszokni. Neked miért ne sikerülne? Legalább a babád kedvéért....
Én teljesen megértelek, mert én sem tudtam letenni a cigarettát egyik terhességem alatt sem. Két gyermekem van, a nagyobbik 18 éves lány. Õt 10 nappal szültem késõbb, mint ahogy ki voltam vele írva, 3 kg-os volt, és teljesen egészséges. Orvost sem látott 3 éves koráig, csak a kötelezõ védõoltások alkalmával. A kisebbik, 15 éves fiú, 2 héttel hordtam túl, és 3, 45 -tel született. Õ is teljesen egészséges! TEhát nem voltak sem koraszülöttek, és nem voltak kis súlyúak. Azt még hozzátenném, hogy kitûnõ tanuló mindkettõ, a lányom 17 éves korában túl volt 2 középfokú nyelvvizsgán, jelenleg az Eltére megy a jogi karra, tehát semmiféle tanulási nehézségük nem volt. Ettõl függetlenül nem helyes ha dohányzol, mint ahogy az sem volt helyes, hogy én is dohányoztam.
Csinálhatnád azt, hogy beosztod, mikor gyújtasz rá. Én is ezt csináltam, egy idõ után már nem is cigiztem. Be volt osztva, hogy reggel egy, délelõtt egy, ebéd után egy, délután egy és este egy. Aztán a reggelit elhagytam, és délelõtt gyújtottam rá elõször, az még laza volt. Aztán a délutánit is elhagytam, az már nehezebb volt. Utána már este sem gyújtottam rá, végül az ebéd utániról is lemondtam, de persze nem egyik napról a másikra. Így sem volt könnyû, de másfél hónap alatt elértem, hogy nem cigiztem a terhességem alatt. Gondolom neked is fontos ennyire a kisbabád, hiszen ezért döntöttél úgy, hogy megszülöd. Ez benne van a pakliban, de egy anya élete lemondásokkal is jár.
Gondolg a fejlõdési rendellenességekre, alacsony születési súlyra, koraszülésre és arra, hogy amikor te élvezettel szívod a cigarettát, a kisbabád éppen levegõ után kapkodva fuldoklik. Hát tényleg ezt akarod? Ha valami baja lenne hogy számolnál el magaddal? Már most nem csak magadnak ártasz, már felelõsséggel tartozol egy másik életért is, és õ nem tud szólni, vagy nem tud védekezni a rossz dolgok ellen, ezt te tudod megtenni helyette. Én is dohányoztam terhesség elõtt, nem is keveset, de amikor megtudtam hogy terhes vagyok, nem volt kérdés, hogy melyik fontosabb, a babám egészsége, vagy a bagó, és egybõl letettem. Nem volt nekem sem könnyû, még néha álmomban is elõjön, de hidd el, megéri! Kitatás, és sok sikert a leszokáshoz, és persze boldog babavárást! 13 hetes kismama
Javaslat azzal kapcsolatban, hogy mennyiben befolyásolja a baba épségét a felelõtlenséged, nem hiszem, hogy lesz. Én az elsõ terhességemnél nem tudtam letenni a cigit, a baba elhalt. A fiamnál már természetes volt, hogy letettem. Ha megnyugtató választ szeretnél a dohányosoktól a te dohányzásoddal kapcsolatban, hááát, akkor nem is értem, miért kérdezel, hiszen dohányozni akarsz és ez neked fontosabb, mint a gyermeked egészsége, akin nem feltétlenül fog látszódni egybõl, hogy kárt okoztál neki, viszont egy életre szóló betegséget összeszedhet. Gondolok itt a kis alattomos asztmára, az idegrendszeri, keringési és légzõszervi megbetegedésekre. A koraszülés sem olyan szuper fényes fáklyás felvonulás, komoly szövõdményei lehetnek, kezdve az elégtelen oxigénellátás okozta oxigénhiányos állapot kialakulásával, aminél szerencsés, ha csak apró motorikus baja lesz a babának és nem lesz emiatt halmozottan sérült. Persze az is lehet, hogy semmi baja nem lesz (hangsúlyozom látszólag), viszont az életét a cigarettáról való leszokással kezdi, amitõl te kímélted magad.
Én pedig úgy születtem, hogy anyukám dohányzott terhesen, igaz nem sokat..Egész gyerekkoromban évente többször küzdöttem tüdõgyulladással, hörgõgyulladással, mindenféle légzõszervi betegséeim voltak. Folyamatosan antibiotikumokat kaptam injekció formában, ami miatt nagyon boldogtalan voltam kisgyermekként! Felnõtt korra ez mérséklõdött, viszont az immunrendszerem gyenge, szinte mindenre allergiás vagyok, a bõrömre semmit nem tudok rákenni. A húgomnál már okosabb volt anyu és nem dohányzott, neki semmi baja nem volt, és nincs mai napig. De a döntést úgyis te fogod meghozni.
Anyam igy utolag kiderult dohanyzott terhessege alatt. 8 honapra szulettem, oxigen hiany miatt szemuveges vagyok es nekem is ahogy az elottem szolonak, nagyon komoly feso leguti problemaim vannak allandoan gyerekkorom ota - es hat igen az orokos injekciok nekem is megkeseritettek a gyermekkoromat. Ugye nem kell tovabb irnom? anyam 40 evesen miutan kokemeny asztmas tuneteket kezdtem produkalni egyik naprol a masikra letette a fustszurotlen szimfoniat...13 eves voltam akkor es ez 20 eve tortent. NAgyon buszke vagyok ra, mert tudom, nem volt neki konnyu. Megertelek, hogy nehez. De szeresd a kicsidet legalabb annyira mint magadat. Gondolj arra, hogy az o eletet te hoztad letre, tehat te vagy erte felelos es gondolom nem szeretned ha beteg lenne egy eleten keresztul. Az orvos valoszinu tudja, hogy meddig mehetsz el.
Szia!Én sem tudtam letenni a cigarettát és végig dohányoztam a terhesség alatt.Nagyon bánom és ha visszafordíthatnám az idõt biztos drasztikusan letenném a bagót.A kisfiam 3700 grammal született a 41.héten, látszólag nem történt baja, probléma mentes terhességem és szülésem volt.Amennyit te szívsz nem hiszem hogy okozna bajt, de ennek a kevésnek a hatását is ellensúlyozhatod c-vitamin szedésével.Azért akkor is azt javasolnám tedd le a bagót, mert végig fogod aggódni miatta a terhességed.
Én dohányoztam Babóka elõtt olyan 6 évig, és amikor emgtudtam, hogy babás vagyok, akkor azonnal leetem a cigit, hetedik hét.Csak akaraterõ kérdése. Mindenképpen fordulj orvoshoz a dologgal, hátha õ tud neked valami hatékony leszoktatási terápiát ajánlani.A babának ennyi cigi sem tesz jót, de még mindig jobb mint ha napi dobozokat füstölnél el.Annyi káros szar ér minket a mai világban, hogy nem tetézném még ezzel is, hiszen érte mindig is felelõsségel tartozom.Igaz néha nekem is eszembe jut, hogy milyen jó lenne, beülni egy füstös kiskocsmába, meginni egy sört és békésen pöfékelni a haverokkal, de ennél a kis csöpp sokkal fontosabb, és baba miatt gyökeresen megváltoztattam az életvitelemet.Azt nem tudnám magamnak megbocsátani, ha az én gyengeségem miatt lenne bmi baja. Nem írtad, hogy hány hetes vagy.Jobb lenne, ha azért ezt a napi 3-4 szálat is megpróbálnád tudatosan csökkenteni, elõször kettõre...aztán csak egyre.Aztán rá sem gyújtani.Így fokozatos lesz a leszokás, csökken a szervezeted nikotin éhsége, és könnyebben fogod lerakni.Illetve minden körülötted lévõt megkérni, hogy ne gyújtson rá, amikor ott vagy, ne kínáljon cigivel, kerülni minden olyan találkozási pontot a bagóval, ami megrengetheti az önuralmadat. Kitartás, akarat, és gondolj a kis csöppre!
Anyósom dohányzott a terhessége alatt, szerencsére a férjemnek annyi baja lett, hogy pici baba volt, és korán született. Azt nem tudom, hogy a dohányzás számlájára írható-e, de baba korában ekcémás volt, most psoriasisos, borzasztóan érzékeny a bõre. A leszokással kapcsolatban sajnos nincs ötletem, én a barátnõmet próbáltam mindenféle módon leszoktatni, de nem sikerült (õ nem terhes). Ez csak rajtad múlik, de én remélem, sikerülni fog! Jó egészséget kívánok nektek!
szia! sajn én is elszivok napi 3-4 szálat, de pl.reggel másképp nem tudok elmenni wc-re..c vitamint szedek mellé, nagyobb dózisban, két naponta 1000mg-ost kapok be, az orvosok szeretik a dohányzás számlájára irni ha bmi baja van a babának..de elhatároztam ez az utsó szál...
Figyu.Èn 10 évig cigiztem, napi 1-1, 5 dobozt.Ahogy megláttam a pozitív tesztet, azonnal leraktam a cigit.olyan nincsen, hogy nem tudod, csak akarat.Próbálj rágózni helyette, esetleg ropi.Ha csak nem ezen jár az agyad, nem lessz stressz belöle.Inkább, mint egy kora szülött baba, ´´ill.kis sújal születne, légzés rendellenesse´g, asztma, stb.... 14 hetes baba boldog(nem bagós)anyukája
Azt ugye tudod itt a végén, hogy szerencséd volt? Egyébként nekem ezzzel a terhesség alatti dohányzással leginkább az a bajom, hogy az anyuka magát kíméli a leszokás okozta traumáktól, meg hallgat arra az orvosra, aki azt mondja, jobban árt a babának is, ha hirtelen abbahagyja, . Olyan könnyû ezt elhinni! És abba belegondolt akármelyikõtök, aki nem tudta letenni, hogy az a gyerek is kvázi dohányos mikor világra jön, mert hozzászokik a napi nikotinmennyiséghez és kint tuti nem nyom senki a kezébe egy cigit, hogy elszívja? Magunkat kismamaként kíméljük, de a gyerekünket újszülöttként nem..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Dr. Szigeti Zsanettnél (SOTE) szült valaki mostanában?

Véleményeket szeretnék róla. Magánrendelése hogy zajlik? És a szülésért fix összeget kér-e vagy nem mond konkrét összeget?

0

35 hetes kismama vagyok, napok óta rosszul érzem magam. Miért?

Napok óta hányingerem van, ki vagyok száradva, fáj a fejem, fáj a hasam, a lábam, mindenem.... második gyermekem várom, vele fitt voltam a szülés napján is, most viszont összeesek ha csak fel kell állnom, semmihez nincs erőm. Mit tegyek? Egyszerűen a kedvem is elmegy ez miatt mindentől, és elegem van az egész napi fekvésből... :(

5

Valakinek volt hasonló? 17 hetes terhes vagyok és reggel óta nyomást érzek a végbelemnél! Mitől lehet ez? Fájni nem fáj csak megijedtem hogy mi lehet ez mert eddig ilyen nem volt!

Köszi a válaszokat!

5

A terhesség hányadik hetétől kezdtetek hízni, és milyen ütemben?

Köszi a válaszokat!

5

Méhen kívüli terhességet kitapint az orvos?

Voltam orvosnál kb 6-7 hetes lehetek.Pár napja hányingerrel küzdök.Ha méhen kívüli terhességre gyanakodna az orvos azt mondaná?Uh-ra jövőhéten megyek.De nem mondta,hogy lenne gond,csak olvasgattam itt a méhen kívüli terhességről.

9

34 hetes vagyok megyek a wcre pisilni már reggel ota amikor töröm ki ilyen naracssárga szinü a papir, vizelet tiszta! Mi lehet ez?

4

Fizikai munka terhesen de meddig?

Sziasztok
Szeretnem tudni,hogy szerintetek terhesen meddig lehet fizikai munkat végezni?es hogy aki így dolgozott,meddig mennyi ideig?!
Koszonom a válaszokat 22hkm

2

Nem akarok lány gyereket?

megtudtam,hgy terhes vagyok,de azt szeretném,hogy fiam legyen,lányt nem akarok. mindig is ugy képzeltem el hogy fiam lesz csak az lehet.
egy lányal nem tudnék mit kezdeni ugy érzem!

nem is tudnám szeretni igqzán

60

Mit (t) ehetnék? Nagyon rosszul érzem már magam.

12 hkm vagyok, és 5 hete vagyok rosszul a kajáktól, ha rágondolok h enni kell, hányni tudnék. Eddig még csak csak magamba erőltettem, amit úgymond "kívántam", de 2 napja az ég világon semmit nem akarok enni. Tegnap ettem 1 szendvicset délben, este pedig egy fél szelet pizzát, az úgy megkavarta a gyomrom, h nagyon rosszul lettem tőle. Nem hánytam, meg eddig sem semmitől, csak öklendezek, ha kaja közelben vagyok. Olyan rossz, tudom, h a picikémnek kell a táplálék. 5 kg-t fogytam már ezalatt az idő alatt, de ha ez így megy, nem tudom mi lesz..:( Mit tanácsoltok?

1

30 hetesen farfekvés? Mi vár rám, ha így marad? Dokim azt mondta befordítják? Volt akinek nem sikerült? Hogy csinálják? Nagyon fáj?

3. baba. Az első végig fejvégű volt, a 2. 18 hétre befordult... Eddig sima szüléseim voltak, tartok így 2 gyerek után a császártól,felépüléstől... :(

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!