Találatok a következő kifejezésre: Dohányzásról való után (11 db)

Mennyire befolyásolja a teherbeesés esélyét a dohányzás? Van köztetek olyan, aki a dohányzásról való leszokás után hamarosan terhes lett?

Legjobb válasz: Igen olvatam már itt olyan választ hogy mindkét fél dohányzott,sokat vártak a babára.Leszokás után egybõl sikerült.Hát de most vagy van köze hozzá vagy nincs.Sajna sok olyat ismerek aki a terhesség elõtt alatt és után is dohányzik és egészséges gyerekei vannak és nem is sokar vártak rá.

Igen olvatam már itt olyan választ hogy mindkét fél dohányzott, sokat vártak a babára.Leszokás után egybõl sikerült.Hát de most vagy van köze hozzá vagy nincs.Sajna sok olyat ismerek aki a terhesség elõtt alatt és után is dohányzik és egészséges gyerekei vannak és nem is sokar vártak rá.
én az elsõ próbálkozásnál terhes lettem (csak egy alkalommal nem védekeztünk) pedig mindketten dohányoztunk és már a 30-as éveinkben járunk állítólag csökkenti a termékenységet a cigi, de gondolom ez nem ennyire fekete fehér, inkább egyén, meg szervezet függõ
21.35. Miért lenne sajnos hogy gyerekük van és egészségesek? Azért, mert ma divat mindent a dohányzásra fogni? Örülj inkább, hogy egészségesek a gyerekek.
Amikor dohányoztam elsõ hónapban megfogant a fiam.2, 5 éve szoktam le, 1, 5 éve szeretnénk babát de még sajnos nem jött össze:((ja a párom is leszokott 3 éve)
21.45os olvasd el rendesen hogy mit irtam, utana kommentalj legyszives.
Nekem is vannak ismerõseim, mindketten bagóztak, 4 hónap után sikerült a baba.
Az sajnos hogy a terhesség elõtt alatt és után is dohányoztak/nak!!Nehogy már valaki úgy értse hogy sajnos egészségesek a gyerekek...még ha véletlenül félreérthetõ is...
Elso valaszolo lehet rosszul fogalmaztal. Ugy jon ki, hogy sajnos gyerekuk van es sajnos egeszsegesek.
Szia! Amikor úgy döntöttünk, babát szeretnénk, letettem a cigit. Azóta évek teltek el. Baba sehol.
Na ilyen ismerosom nekem is van, mint a 2.-nak :) :( Szoval ilyen alapon pont a dohanyzas segiti elo a babat. Ugyhogy en is azt mondanam, hogy nincs osszefugges.
Nekem van olyan ismerõsöm, ahol mindketten erõs dohányosok, és a terhesség-szoptatás alatt is dohányzott az anya.2- 3 év különbségekkel van 4 gyerekük.
Én dohányoztam mikor teherbe estem.És ráadásul még 100 kg fölött is voltam. Mikor teherbe estem rögtön letettem a dohányt.

A dohányzásról való leszokás után mennyi idővel kezd javulni a tüdő kapacitása, mennyi idő alatt távoznak a szervezetből a káros anyagok, stb?

Legjobb válasz: Ennek én is a neten néztem anno utána. Már 8 óra után is ürül, de évekbe telik még teljesen kiürül a szervezetbõl, viszont sajnos nem múlik el nyomtalanul a dohányzás hatása. A tüdõ sokat erõsödik, fõleg ha terheled, valamelyest kidolgozza magát. Én három éve nem dohányzom, de sokkal elõbb kifulladok mint mások. Sok év volt elõtte a bagós év. :(

Ennek én is a neten néztem anno utána. Már 8 óra után is ürül, de évekbe telik még teljesen kiürül a szervezetbõl, viszont sajnos nem múlik el nyomtalanul a dohányzás hatása. A tüdõ sokat erõsödik, fõleg ha terheled, valamelyest kidolgozza magát. Én három éve nem dohányzom, de sokkal elõbb kifulladok mint mások. Sok év volt elõtte a bagós év. :(
ha a mereganyagok tavozasat akarod gyorsitani, menj el szaunazni! allitolag hasznal. es ha sportolsz az is sokat segit, erositi a tudodet (is). en usztan es dohanyoztam parhuzamosan 4 evig, kb semmi valtozast nem ereztem a tudokapacitassal kapcsolatban mint a nemdohanyzo korszakomban.

Dohányzásról való leszokás után milyen pozitív változásokat vettél észre magadon?

Bőröd feszesebbé vált..haj fényesebbé..ilyesmi..de a negítvumokra is kíváncsi vagyok...illetve,h menyi idő után tetted le?

Legjobb válasz: 6 év után (napi átlag 6 szál) 3 hete nem szívom nem krákogok reggel, jobban érzem az illatokat, kevesebbet köhögök, a bõrömön még nem látok semmit, a közérzetem jobb, és nem vagyok büdös :) negatívum csak 1 van: amikor kicsit magam alatt vagyok, akkor jó lenne vigasztalónak egy cigi, de túllépek rajta, nem akarom elrontani

6 év után (napi átlag 6 szál) 3 hete nem szívom nem krákogok reggel, jobban érzem az illatokat, kevesebbet köhögök, a bõrömön még nem látok semmit, a közérzetem jobb, és nem vagyok büdös :) negatívum csak 1 van: amikor kicsit magam alatt vagyok, akkor jó lenne vigasztalónak egy cigi, de túllépek rajta, nem akarom elrontani
9év utás sikerult lettenni 3hétig sajna visszaszoktam napi 12-15 szal.körülöttem mindwnki cigizik és nem voltam elég erös.pedig a 3.hét már könnyebb volt joval.de az a 3hét az csodás volt az elvonasi tüneteket leszamitva. nem köhögtem nem égett a gyomrom sokkal jobban éreztem az ízeket szagokat, nem voltam hamutalca szagu és több pénzem maradt.viszont elég ingerült voltam néha fajt a fejem és barmit megadtam volna egy cigiért és ez annyira ciki volt, szégyeltem magam nagyon és akkor is mikor ujbol ragyujtottam.
Hogy eleredt az orrom vére. Rögtön rá is gyújtottam és azonnal visszaszoktam, azóta élek boldogságban és egészségben.


Dohányzásról való leszokás után újra rágyújtottam buliban, tartható, hogy csak néha gyújtok rá?

Terhesen abbahagytam a dohányzást, most 4 hónapos a babám és át kellett állni tápszerre, így a tejet ez nem zavarja. Nem akarok annyit dohányozni, mint miel?tt terhes lettem, de tegnap, a baba születése óta el?ször, buliban voltam, és elszívtam egy cigit. Ha néha-néha rágyújtok, akkor biztos, hogy vissza fogok teljesen szokni, vagy maradhat társaságban az az egy-egy szál?

Legjobb válasz: Ez a te akarat er´öd. èn van hogy elszívok napi 5 szálat aztán meg 2 hónapig semmit, van hogy minden nap van amikor csak buliban. tesóm nagyon erös dohányos volt és leszokott, most ha buli van akkor egyet egyet elszív aztán ennyi. pedig napi egy doboz elment neki. apukám azt mondta ha most egy szállat elszívna 25 év nem dohányzás után tuti rögtön rászokna. szóval akarat.

Ez a te akarat er´öd. èn van hogy elszívok napi 5 szálat aztán meg 2 hónapig semmit, van hogy minden nap van amikor csak buliban. tesóm nagyon erös dohányos volt és leszokott, most ha buli van akkor egyet egyet elszív aztán ennyi. pedig napi egy doboz elment neki. apukám azt mondta ha most egy szállat elszívna 25 év nem dohányzás után tuti rögtön rászokna. szóval akarat.
Szia!ÉPn is leszoktam egyszer 7 hónapra, majd egy buliban rágyújtottam!Utánna egy hétig nem szívtam, majd ismét buliba mentünk!Ismét rágyújtottam, mondván, hogy múltkor is meg bírtam állni, hogy hétközben nem szívtam!Aztán kétnaponta egyet szívtam, majd napi egy, majd kettõ!Visszaszoktam teljesen!Barátnõm ugyanígy volt!Azóta egyszer ismét sikerült leszokni 3 hónapra!Ugyanebbe a hibába estem, csak nem buliban, hanem hétköznap otthon!Pár hét után újra szívtam rendesen!A barátnõm szintén leszokott azóta kétszer pár hónapra, de õ is újra szívja!Nála is így kezdõdött ismét!Akit ismerek és nem szokott vissza, az egyszer sem gyújtott rá azóta!A saját és környezetem tapasztalata alapján én azt mondom, nem szabad egyet sem, mert a néha egybõl visszaszokás lesz!Én bánom azóta is!Akkor könnyebb lett volna megállni, mint most újra abbahagyni!Persze van erre elentétes példa is, mint azt az elöttem válaszoló írta, de szerintem az sokkal ritkább!Most könnyebb erõsnek lenni, mint késöbb!
Ha egyszer rágyújtottál akkor vége a dalnak, csak idõ kérdése, hogy újra úgy füstölj mind a gyárkémény.Ez nem csak az én tapasztalatom, hanem millió ismerõsömé is.Ez van.Vagy cigizel, vagy EGYÁLTALÁN NEM!
én például lassan 2 éve h elõszõr rágyujtotam de csak 7végén gyujtok rá és a mai napig nem szoktam rá. köszönhetem persze a barátomnak is aki mindig jelzi h ne szivjak többet mert az már sok lenne egy estére.
Tartani tartható, de igy kinlodni fogsz, mert az agyad nem tudja elfelejteni a nikotint, és nagy a valoszinüsége a teljes visszaszokásnak.A legjobb ha végleges döntést hozol...
Mindenkinek a maga döntése, hogy akar -e dohányozni, ez az ember agyában dõl el. Ha vágyik rá, akkor fog, persze megmagyarázhatja magának, hogy csak ritkán, meg néha néha, meg buliban, kifogás van ezernyi. Ha valaki nem akar dohányozni, csak buliban, azt is megteheti, de ehhez igen jó lelki ereje kell legyen. Másrészt én még buliban sem károsítanám magam ilyen köztudottan káros dologgal. 23 ff

Sok helyen olvastam, hogy a dohányzásról való leszokás segíti a narancsbőr "gyógyulását". Attól kérdezném, akinek már van ilyen jellegű tapasztalata, hogy igaz-e ez, illetve ha igen, akkor mennyi idő után tapasztalható a változás?

Legjobb válasz: miután leszoktam sokkal egészségesebb lett a bõröm fél év múlva ismerõseim azt mondták, megfiatalodtam... 25/f narancsbõröm sosem volt nem tudok nyilatkozni...

miután leszoktam sokkal egészségesebb lett a bõröm fél év múlva ismerõseim azt mondták, megfiatalodtam... 25/f narancsbõröm sosem volt nem tudok nyilatkozni...
Szerintem azért múlik el a narancsbõr, mert leszokás után többnyire az emberek meghíznak.Azóta pl az én súlyom ingadozik 58 és 65 között.Szóval ezért.

Dohányzásról való leszokás után másnak is fájt a hasa, vagy volt gyomorproblémája? Ez is egy elvonási tünet?

Legjobb válasz: gyomorfekélyt kaptál a füsttõl, és mivel már nem egy rá a füst, elkezd fájni

gyomorfekélyt kaptál a füsttõl, és mivel már nem egy rá a füst, elkezd fájni
A kérdező hozzászólása: A gyomorfekélyt tükrözéssel állapítják meg, nem pedig hasraütésszerûen.Ez azért nem ilyen egyszerû...
nem lehet hogy annyira ideges voltál hogy azért fájt a hasad?
A kérdező hozzászólása: sok volt a savam.Már elmúlt, nem tudom mitõl lehetett, de lehetséges az idegegesség is.

Mennyi idő kell, hogy dohányzásról való leszokás után lehessen szoptatni?

A babám 3 hetes.1 hete tápszeres pótlást kap, m kevés volt a tejem.Mindig félrenyeli, már a nyelvét is hátranyelte, majdnem megfulladt.Mostmár van tejem, szedem a more milket, fejek is, jár hozzám fej?n?.

Legjobb válasz: Most ezt nem igazán értem. Édesanyádnak beindult a tejtermelõdése??? Az nagyon nem jót jelent...

Most ezt nem igazán értem. Édesanyádnak beindult a tejtermelõdése??? Az nagyon nem jót jelent...
Ez attól függ hány éves az anyukája. Amikor én voltam bent szülni, akkor az egyik "anyuka" 17 éves volt a húga pedig 1, 5. Õ is azt mondta, hogy majd az anyukája fogja ezt is szoptatni, neki ne ereszkedjen meg a melle! Ez nem biztos, hogy a kérdezõre is igaz, de vannak családok ahol ez így jön ki. Ha viszont ez nem igaz rátok, akkor anyukád menjen el orvoshoz, mert sok évvel a szülés után beinduló tej nem normális. És amúgy ki az a fejõnõ? Ilyenrõl én még nem hallottam.
A kérdező hozzászólása: Valószínõ szimpátiás tejképzés van nála.Olyasmi mint az álterhesség. Öcsém 10éves, szóval nincs másik pici.Õ ppedig 39. Egyszerre lövell be vagy folyik a tejünk...Érdekes minden esetre.
Szia! Valahol azt olvastam, hogy par szal cigi utan 2-3 ora alatt urul a nikotin. Ugyanott azt is irtak, hogy napi 20 cigi utani szoptatastol a baba akar nikotin mergezest is kaphat! Sok sikert a szoptatashoz!

Hogy érhetném el azt, hogy a dohányzásról való leszokás után ne hízzak meg?

Már 2 hete nem dohányzom és szeretnék teljesen leszokni, eltökélt szándékom. Csak én egy fiatal, csinos (52 kg-os, 164 cm) hölgy vagyok és így tökéletesen megvagyok elégedve magammal. Viszont rettegek, hogy a leszokás miatt hízni fogok! (Pár kg nem akadály, csak drasztikusan nem...)Milyen tippek vannak?

Legjobb válasz: pfff ez hülyeség h aki leszokik az meghízik!!! alkattol függ az egész!én napi 1 dobozt szívtam meg mégtöbbet és letuttam szokni a cigirol tapasz nélkül is csak ero kell hozzá mondom alkattol függ és én egy kilot sem híztam üdv : bullet

pfff ez hülyeség h aki leszokik az meghízik!!! alkattol függ az egész!én napi 1 dobozt szívtam meg mégtöbbet és letuttam szokni a cigirol tapasz nélkül is csak ero kell hozzá mondom alkattol függ és én egy kilot sem híztam üdv : bullet
látom az egoddal sincs baj...
Szerintem ne az evéssel helyettesítsd a nikotin utáni vágyadat és akkor nem fogsz hízni. Nehéz lesz, de próbáld meg mondjuk elkezdeni a tornázást, és talán még a cigit sem fogod annyira kívánni egy kiadós edzés után.
ÉN A SÁRGARÉPA RÁGCSÁLÁSRA ESKÜSZÜM.NA MEG A MEGSZOKOTT DOLGOKTÓL EL KELL TÉRNI PL:KAJA UTÁN RÁGYÚJTOK VAGY BULIZÁSKOR VAGY MEGYEK AZ UTCÁN ÉS UNATKOZOK.
MIÉRT SZÁMÍT HA PICIT HÍZOL. NEKED FONTOSABB AZ HOGY PICIT KEREKEBB LESZEL MINT AZ EGÉSZSÉGED????? EGYÉBKÉNT ÉN EGY DEKÁT NEM HÍZTAM. SOKAN CSAK ARRA FOGJÁK.
valoszinüleg mivel eddig volt valami a szádba ha unatkoztál most is kell valami de nem lehet a cigi ezért kaja után fogsz nyulni. ha már igy van akkor gyümölcsöt, zöldséget egyél az legalább egészséges és nem hizlal
szerintem ez egyénenként különbözõ. én nem ettem sem többet sem mást és mégis híztam 5 kilót 2-3 hónap alatt.ami viszont meglepõ fél év alatt el is tûnt pedig nem tettem érte semmit.
edd meg a cigit
A cigaretta letétele akaraterõ kérdése, nem szabad egy akármilyen csodaszertõl javulást várni. Idõ kell ahhoz, hogy a szervezet elfogadja a nikotin hiányát, ezt fel kell dolgoznia. Dohányzás helyett sportolj, olvass, esetleg keress egy hobbit, és tereld el a figyelmedet a dohányzásról.

Alkoholról való leszokást segítő módszereket keresek. Hasonló mint a dohányzásról leszoktató "Rövid úton leszokni a dohányzásról (Allen Carr) ". Hogyan tudnám végleg letenni a piát? 33/F

4-5 éve a legtöbb id? amit pia nélkül tudtam tölteni az 2 hét volt. Az utóbbi id?ben is voltak ilyen id?szakok. Az a baj ha iszok nem tudom a mértéket, annyit iszok hogy másnap alig emlékszek valamire.... A cigit most sikerült leraknom 1 hónapja, el?tte 20 évig cigiztem. Hogyan tudnám végleg letenni a piát is?

Legjobb válasz: Ez már nagyon jó ha le akarsz szokni. Ez az elsõ lépése a gyógyulásnak. A férjem pszichiátriára járt és ott segítettek neki. Ezt nem kell reklámozni és menni fog a dolog. Õk tudják hova irányítsanak és hol van ilyen program ahol segítenek az alkohol leszokásba. Tiszta szívbõl kívánok neked sok sikert hozzá!

Ez már nagyon jó ha le akarsz szokni. Ez az elsõ lépése a gyógyulásnak. A férjem pszichiátriára járt és ott segítettek neki. Ezt nem kell reklámozni és menni fog a dolog. Õk tudják hova irányítsanak és hol van ilyen program ahol segítenek az alkohol leszokásba. Tiszta szívbõl kívánok neked sok sikert hozzá!
Te, figyelj! Tudod, hogy szoktam le a piáról? De ne röhögj ki! Õszintén mondom. Vettem egy liter citromlét, amikor rámjött az ihatnék, csináltam egy jó erõs fröccsöt, de citromlébõl. Ha sört ittam volna akkor gyengébbre, ha rövidet akkor tisztán. Mire két liter citromlé elfogyott leszoktam a piáról. Ennek 18 éve. Te meg áruld el, hogy az általad említett dohányzásról leszoktató módszer hol érhetõ el.
A tej nem jó, mert nem rossz-:) de a sok savanyú löttytõl egy idõ után herótod van. Menj a haverokkal, és egyetlen alkalommal tedd meg, hogy nem iszol velük, utána már nem is fogsz vágyni a társaságukra, mert józan ésszel a spiccesek társasága elviselhetetlen. Viszont keress valami mást a bulik helyett, mert az ember nehezen viseli az üresjáratot-:) Legyen helyette más elfoglaltságod.
12:30 vagyok Egy dolgot tudnod kell, mielõtt belevágsz: Gyógyult alkoholista nincs, csak olyan aki nem iszik. Ami azt jelenti, hogy ha változtatni akarsz az teljes alkohol megvonást jelent. Vagyis soha egy korty sört se ihatsz mostantól, mert lehet, hogy az az egy korty döntene vissza oda, ahonnan most ki akarsz jönni. Tehát a barátokat is érdemes beavatni a problémádba (még ha nehéz is), biztosan támogatni fognak
a leszokás által keletkezett ûrt pótold ki mással, keress új hobbit
Sikerülhet orvos nélkül is, csak van, mint minden függõségnél: egy fizikai (ebben tud az orvos segíteni, akár gyógyszerekkel is, szerintem max. csak átmenetileg, de lehet, hogy nem is kell) és van a lelki, ebben tud az "aa" segíteni. Néha elõfordul, hogy csak az egyik nem elég. Ezért írtam.
A kérdező hozzászólása: ok eddig, tiszta vagyok és sportolok.
A kérdező hozzászólása: Miért kell orvoshoz menni? Saját magamtól nem fog menni? Csak mert a dohányzás is ment.
A kérdező hozzászólása: Én tejet iszok sör helyett, csak vannak a hétvégék a haverok, meg mindig van valami esemény.... Rövid úton leszokni a dohányzásról (Allen Carr) ezt írd be a googléba, vagy valamelyik torrent keresõbe, esetleg ha idõsebb vagy akkor a gyermeked kérd meg hogy töltse le neked hangos könyv formájában. Én így hallgattam meló közben.
Én is elmondom a receptet, hogy hogyan szokj le a piáról!Én úgy csináltam, amikor józan voltam, hogy alkohol mentes sört vettem, és így sikerült leszoknom!És ízre is ugyanolyan!A borra is van hasonló receptem!Bor helyett vettem almalét, aminek hasonló íze volt a borhoz!Remélem tudtam segíteni!Sikerült leszokni azóta?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!