Találatok a következő kifejezésre: Dohányozni bűn (2 db)

Dohányozni bűn?

Mármint a keresztények szerint.

Legjobb válasz: A keresztények szerint minden bûn, ami élvezetet!!!

A keresztények szerint minden bûn, ami élvezetet!!!
Igen. Ismerek én is olyan egyházat, pl. Jehova Tanúit. Jehova Tanúi egyházban senki nem dohányzik. Legalábbis azok nem, akik komolyan veszik a Bibliát és aszerint élnek.
"Mivel tehát ezek az ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétõl, tökéletessé téve a szentséget Isten félelmében." 2 Kor 7:1 Az alapelv jól látható. beszennyez, s ezáltal érinti Istennel ápolt kapcsolatunkat. Ismerek olyan egyházat, ahol senki sem dohányzik.
Ha bûn, ha nem, mire végigolavstam a hozzászólásokat, megkivántam egy szál cigit
Igen, majd egyszer leírom hogy miért. Csak most késõ van ehhez...
A Bibliában konkrétan nincs megemlítve, hogy : "ne dohányozz, mert az bûn!" De az meg van említve, hogy "szeretteim - tisztítsátok meg magatokat a test és a lélek tisztátalanságától." A cigaretta beszennyezi a testet, és másokét is. Köztudott, hogy a passzív dohányzás sokkal ártalmasabb, mint az aktív. Tehát azzal, ha dohányzunk beszennyezzük mind a magunk, mind mások testét, ami már valójában nem helyes. Ezért az igaz keresztények nem dohányoznak.
vki azt írta, hogy "minden bûn, amit élvezel.."ez teljesen marhaság. Szerinted Isten fogott egy papírt és ráírt néhány dolgot, és sajna pont a cigi is rákerült, ezért lett bûn?! õszintén válaszolj: nem érzed úgy hogy megkötöz a cigi?talán kapsz belõle egy kis "nyugalmat"de mégis meddig tart? Isten neked örök életet akar adni, ami már akár ma is elkezdõdhet, ha Õt választod, és az életednek értelme lesz, boldog leszel, és élvezni fogod az életedet, mindezt Jézus miatt, aki szabad utat nyitott Isten felé-és az benne a legjobb, hogy nincsenek káros mellékhatások:)
Kereszténység ide vagy oda , bûn ide vagy oda.Szerintem minden bûn amt önmagunk ellen követünk el!A vallások okos tanításai ezek pl: ne lopj, ne paráználkodj, felebarátod feleségét ne kívánjad stb , ha mindenki betartaná boldogabb emberek élnének a földön, de sajna ember nincs bûn nélkül!
Szerintem a dohányzással akkor követ el valaki bûnt, ha másoknak árt vele. Pl. mikor én terhes voltam annak idején, mikor még ezt szabályok nem korlátozták, nekem zokszó nélkül odafüstöltek a kollégák a néhány négyzetméteres irodában az orrom alá. Még azt sem tartom helyesnek, ha a család szûkösebb anyagi körülményei ellenére valaki cigarettára költ és nem pedig a gyerekei egészségesebb táplálákára. Egyébként csak a saját szervezete ellen követ el bûnt a dohányos és csak sajnálni tudom, amiért olyan botorságot követett el annak idején, hogy rászokott, mert nem igaz, hogy az elsõ szálak élvezetet nyújtottak számára. A férjem és én nem dohányzunk és hála Istennek a két gyerekünk is útálja a füstöt.
A mohamedán vallásban semmit nem lehet, csak cigizni hát cigiznek is veszettül.Szerintem nem bûn de egy nagy baromság, mondom ezt úgy hogy én is cigizek.Bárcsak le tudnék szokni róla
Hát én még soha nem hallottam, hogy valaki szét dohányozta volna a családját. De azt hogy elitta, aztigen. Akkor hogyis lehet ez?
A Bibliában az van, hogy mindent szabad nekem, csak nem minden használ. Mellesleg: ha Isten úgy teremtett volna meg, hogy dohányozzunk, gyárkéménnyel a fejünkön teremtett volna meg bennünket. A dohányzás is a káros függõségek kategóriába tartozik - akár napi egy szál, akár egy doboz. Akár egyedül vagy, akárhol.
Én is keresztényként válaszolok: a Biblia szerint A test a lélek temploma, tehát a cigivel gyengíteni, rongálni bizony bûn!! (Hiába a sok kipufogógáz stb. azt nem tudod elkerülni, de az bûn, ha a sok mérgezõ anyag mellett még tudva-akarva mérgezed magad!) Viszont: nemcsak magadat mérgezed, mást is!! Fõleg akkor, ha mások jelenlétében cigizel. Más egészségét sincs jogod rongálni!!! Ez is bûn, sõt talán nagyobb bûn, mintha csak a saját testedet fütölnéd ki a cigarettával.
A kérdező hozzászólása: Én kultúrált dohányzó vagyok, csak itthon gyújtok rá, meg amikor a kutyát sétáltatom a pusztaságban (városszélen lakom). Szóval ilyen szempontból én nem tartom magam "bûnösnek". Csak egyházi suliba jártam, és ott mondta az egyik atya, hogy dohányozni bûn, ez nemrég eszembe jutott, és érdekel, hogy tényleg az-e más vallásos emberek szerint is.
Nem kifejezetten keresztény ként válaszolok... Nálam az a bûn ha nem figyelsz kinek a társaságában gyujtasz rá és nem nézed hova megy a füstöd. Én beteg vagyok a füsttõl és ki tud borítani hogy a zsúfolt helyeken, buszmegállókban , és az épületek bejárata elõtt füstölögnek az emberek. Nem nézik sem a kisgyerekeket, sem a terheseket, és fel is háborodnak ha szólok érte, hogy én nem kérek belõle. mellesleg. :) Ha a halálos ágyadon meggyónod és megbánod a cigit, elvileg nem jutsz a pokolra :D így tudom.
pontosabban a testi örömök bûnösek, így nyilván a cigi is az. Nameg az öngyilkosság sem bocsánatos bûn, úgyhogy ebbõl az irányból is annak tûnik. Direkt állásfoglalásról viszont még nem hallottam.
Elsõ válaszolónak: Nem bûn minden testi öröm a keresztények szerint. Az a bûn, ha mértéktelenül csak azoknak élsz. Mindennek megvan a módja, ahogyan azt élvezni lehet. Például a házasságon belüli szexet szentnek tartja a kereszténység, az azon kívülit pedig bûnnek. Mindennek a módja és mértéke az, ami meghatározó. Mármint, ilyen esetekben, mint evés, ivás, szex. Természetesen nem a lopásra, gyilkosságra stb... gondolok (csak módjával ölhetsz :) ) Például egy jót ebédelni, ami élvezetet okoz, és arra késztet, hogy Isten munkáját csodáld, milyen táplálékot adott nekünk, szintén jó dolog. De egész nap bezabálni mindent, amit megtalálsz és hányásig tömni magadat, az nem jó. Ennyire egyszerû.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!