Találatok a következő kifejezésre: Dobozban is adni (5 db)

Dobozban is fellehet adni valamit a postán levélként?

Azt tudom, hogy a levél max. súlya 2000g lehet. De egy nagyobb súlyú tárgyat hogy adjak fel levélként, ha nem fér be a borítékba? Lehet dobozban feladni levélként?

Legjobb válasz: Nagyobb súlyú tárgyat csomagként lehet feladni. A legolcsóbb belföldi standard postacsomag 20 kg-ig 730 Ft-ba kerül. További információt a http://www.posta.hu honlapon találhatsz.

Nagyobb súlyú tárgyat csomagként lehet feladni. A legolcsóbb belföldi standard postacsomag 20 kg-ig 730 Ft-ba kerül. További információt a http://www.posta.hu honlapon találhatsz.
Ha belefér a "levélsúlyba" , akkor dobozban is feladhatod levélként. Én már többször tettem így.
Az elõzõ válaszadót kiegészíteném azzal, hogy nem attól levél a levél, hogy borítékban van, hanem a súly , illetve a postai szabály számít.
Minden levélnek számít 2 kg alatt. Én is küldtem már elég méretes dobozokat levélként.
Ami két kg alatt van igen fel lehet adni
Èn meg kisautót vettem és nem lettem leszbi.
Nálunk volt egy srác, aki már ovodás kora óta babázott, de õ meleg is lett (együtt él egy sráccal)


Ha fel akarok adni egy kb.10x10x10 cm es dobozt amely kevesebb mint 500 gramm akkor azt megtehetem levélként is ugye? És ebben az esetben mibe csomagoljam be? Mert borítékba ugye nem fér.

Legjobb válasz: Feladhatod levélként. Ugyanúgy csomagold, mintha csomagként küldenéd, csak a postán mondd, hogy levélként szeretnéd feladni.

Feladhatod levélként. Ugyanúgy csomagold, mintha csomagként küldenéd, csak a postán mondd, hogy levélként szeretnéd feladni.
A postán volt régen egy alsó mérethatár is! Ha vacakolnak akkor rakd be egy nagy (a/4-es) buborékos borítékba.
A kérdező hozzászólása: szóval egy kisebb karton dobozba ha belerakom és ráírom a tetejére a címzést akkor mondhatom h levélként adják fel?
Igen! Nézd meg a posta honlapján a levél kritériumait, azt hiszem, valami olyasmi van, hogy a címzést, ha van, a legnagyobb oldalára kell felírni úgy, mintha borítékra írnád. És nem szabad spárgával kötözni, csak ragasztani. Én könyveket adtam fel levélként, 4-5 darabot egybecsomagolva simán elvittek.
Igen, kis mécses melegen tudja tartani.
En is fondü készletet veszek nemsokára, körbenéztem a honlapokon, minden oldalon teamécses van a képen a kerámia alatt. De lábasban elõre meg kell melegíteni a sajtot, és úgy önteni a kerámiaba, mert fel nem melegíti, csak a melegen tartja a mécses
A spiritusz égõ az, amibe vmi folyadékot vagy mit kell tenni? Mert én most kaptam egy készletet, van benne vmi kis szerkezet, amit be kell gyújtani, de nemtom, h mi a gyújtúfolyadék :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!