Találatok a következő kifejezésre: Digitális hőmérővel a hőmet, (9 db)

Ha a hőmet digitális hőmérővel mérem, akkor elég annyi ideig mérni, amíg nem pittyeg a hőmérő vagy tartsam bent tovább?

Legjobb válasz: Mivel a digitális addig mér, míg jelez, fölösleges tovább bent tartani...

Mivel a digitális addig mér, míg jelez, fölösleges tovább bent tartani...
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Tovább is mér, legalábbis némelyik a pittyegés után is mér. Az enyém nem: az kikapcsol, úgyhogy nem tudom vele 5 percig mérni, csak pittyegésig. De így is értékelhetõ görbéket tudtam mérni minden hónapban.
Nem válasz a kérdésedre, de én ha tovább tartom bent (pl. egy újabb pittyegésig) akkor feljebb megy a hõm 0, 1-0, 2 fokot is. Mondjuk ettõl még én az elsõ mérés eredményét veszem figyelembe, de azért ez nem nyugtat meg, mert nem tudom így, hogy valójában mennyi a hõm.
Én a második pittyegésig mértem, ugy tûnik bevált:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok!
ilyenkor örülök, hogy nekem még meg van a jó öreg higanyosom:D vigyázok is rá nagyon!:D
A kérdező hozzászólása: Nekem is van hagyományos, de ugyanazt méri, mint a digitális :)

Digitális hőmérővel mérem a hőmet, reggel, szájban. A hőm soha nem megy 36, 39 fölé. Az első terhességemnél sem volt magasabb. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szia! A digitális hõmérõ nekem mindig 0,5 -del kevesebbet mért mint a higanyos. Az a lényeg, hogy peteérés elõtt alacsonyabb legyen a hõd, peteérés után emelkedjen meg.

Szia! A digitális hõmérõ nekem mindig 0, 5 -del kevesebbet mért mint a higanyos. Az a lényeg, hogy peteérés elõtt alacsonyabb legyen a hõd, peteérés után emelkedjen meg.
Szerintem vegyél ovulációs tesztet 99% megbízhatóságú, orvosilag is elfogadott. A vizeletbõl megmutatja a peteérést, mindent pontosan leír és mûködik 8 hetes terhes vagyok a segítségével. Azonnal sikerült teherbeesni, pedig két egyforma ciklusom még nem volt, én pont ezért vettem, mert nem tudtam így kiszámolni. A digitális hõmérõ szerint pedig évek óta halott vagyok, mert még 35, 5 fõlé sose ment a hõm még influenzásan sem :-)

10 perce megmertem a homet de mar felkeles utan, digitalis hoerovel 36. fokot mutatott! De este eggyuttvoltam a parommal! Napkozbe mejem a homet? Merhetem digitalis homerovel? Ha alacsony akkor mivan?

Legjobb válasz: Kezdjük az elején. A hõmérõzést, ahhoz hogy képet tudjál alkotni, a menzesz elsõ napjától fogva mérd, reggel mindig ugyanabban az idõben, ugyanott és lehetõleg higanyos hõmérõvel. Célszerû este lerázva elhelyezni magad mellett és mikor felébredsz, az legyen az elsõ, h. mérsz. A ciklus elsõ felében a peteérésig (ovuláció) a hõd alacsony lesz, majd a peteérés után hirtelen vagy fokozatosan, de felmegy legalább 0,5 fokot és fent is marad és a menzesz elõtt 24 órával vagy a menzesz napján hirtelen vagy fokozatosan leesik. Ezt a mostani 36 fokos hõt nem lehet önmagában értékelni, tudni kellene, h. elõtte levõ napokon mennyi volt. Vagy legalább a következõ napokon mérd. Vezesd minden nap pl. a www.ciklus.hu oldalon és sok mindent meg fogsz tudni belõle. Remélem segítettem.

Kezdjük az elején. A hõmérõzést, ahhoz hogy képet tudjál alkotni, a menzesz elsõ napjától fogva mérd, reggel mindig ugyanabban az idõben, ugyanott és lehetõleg higanyos hõmérõvel. Célszerû este lerázva elhelyezni magad mellett és mikor felébredsz, az legyen az elsõ, h. mérsz. A ciklus elsõ felében a peteérésig (ovuláció) a hõd alacsony lesz, majd a peteérés után hirtelen vagy fokozatosan, de felmegy legalább 0, 5 fokot és fent is marad és a menzesz elõtt 24 órával vagy a menzesz napján hirtelen vagy fokozatosan leesik. Ezt a mostani 36 fokos hõt nem lehet önmagában értékelni, tudni kellene, h. elõtte levõ napokon mennyi volt. Vagy legalább a következõ napokon mérd. Vezesd minden nap pl. a http://www.ciklus.hu oldalon és sok mindent meg fogsz tudni belõle. Remélem segítettem.
Szia! Engem most világosított fel egy doktornõ, hogy csak végbélben lehet pontos hõt mérni és csak higanyossal!! Ott zár egyedül légmentesen. Én sem örültem neki, de mindent a célért!! Hajrá!!!


A digitális hőmérő medfelelő-e ahhoz hogy megmérjem a hőmet? Ha ez a hőmérő is jó erre a célra akkor mekkora hőt mutat ha terhes vagyok?

Kérlek segítsetek nagyon fontos!!!Egy kétsége esett lány!(17 éves vagyok)

Legjobb válasz: 36,8- 37,2 között. De kismama oldalakon találsz ilyen táblázatot. Üdv: 24 hetes kismami

36, 8- 37, 2 között. De kismama oldalakon találsz ilyen táblázatot. Üdv: 24 hetes kismami
higanyosat ajánlják többen, mint a digitálisat. a digitális csak egy két tizedet lefelé.

Ma delben megmertem a homet de digitalis homerovel, kb.2-percig mertem 36, 7c mutatott! Ezzel a hovel lehetek terhes? Vasarnap kene megjonnie a menzeszemnek!

Legjobb válasz: Ha napközben méred az semmit sem ér!!!!mindig ugyanabban az idõben kell mérni reggel,mielõtt még felkelnél, és a legjobb ha higanyossal méred, a digitális néha csal!!4

Ha napközben méred az semmit sem ér!!!!mindig ugyanabban az idõben kell mérni reggel, mielõtt még felkelnél, és a legjobb ha higanyossal méred, a digitális néha csal!!4
Egyébként meg csak akkor útlhat terhességre ha akkor is fenn marad a hõd amikor meg kellene jönnie, ha leesik akkor valószínûleg megjön!
Persze hogy normális. Neked kicsit alacsonyabb az alaphõd. Majd pé után felmegy neked is.
Szia! Mi 9 hónapja próbálkozunk, nem használok ovutesztet mert nekem nem jött be. A 9. naptól csináltam és mindíg volt rajta 2 csík és alig lehet megállapítani, hogy ugyanolyan vagy halványabb. Egyébként mindíg 14. napon csökken és a 15. napon emelkedik a hõm. Amikor clostilt szedtem akkor a 14. napon voltam UH-n látszódott a tüszõ, a 16. napon emelkedett akkor a hõm és a 19. napon már látszódott a sárgatest. Azt figyeltem meg, hogy amikor jobb oldali peteérésem van akkor 37 fok felé megy reggel a hõm, ha bal oldali akkor 36, 8-36, 9 körül mozog peteérés után.
Nekem pont az ellenkezõje a bajom, 9 napja mérem, a ciklus kezdete óta, és eddig 36.7 volt a legalacsonyabb, 37 pedig a legmagasabb.
Ez volt a 9. hónap de szerintem megint meg fog jönni.
Szia! Nekem 28-29 naposak a ciklusaim, pontosak, nem szokott késni.
Szia! Nekem a 14. napon leesik a hõm pár tizedet, majd a 15. naptól elkezd emelkedni és utána fenn marad. Vlószínûleg a 14-17 nap között lehet peteérésem. mi a 12. naptól a 17. napig igyekszünk minden másnap együttlenni.
Szia! Nem derült ki, hogy mióta méred? Normális ha valakinek alacsonyabb a testhõje, emiatt ne aggódj. Én a helyedbe azért próbaképpen kicserélném az elemet a hõmérõbe./nálam az volt a gond :P/
A kérdező hozzászólása: Neked hány naposak a ciklusaid? Nekem össze vissza van(26, 32, 30, 35). Ugyhogy úgy gondoltam, hogy mi is a 12.naptól kétnaponta próbálunk együtt lenni. Mióta próbálkoztok?
Csináltam azt is, hogy a falhoz támasztottam a lábam és megemeltem a derekamat. Plusz középidõben mindíg este vagyunk együtt és utána már nem kelek fel, alszom, szedek egyébként a ciklus elsõ felében cickafarkat is.
A kérdező hozzászólása: Gyertyaállást meg ilyesmit próbáltál már? Én még nem, de sokan azt mondják, hogy használ. Tesóméknál is így jött össze.
Én 29 párom 34 éves, mi 13 éve vagyunk együtt, de csak tavaly augusztus óta próbálkozunk. De remélem nem kell éveket várnunk, mert én már nagyon szeretnék babát
A kérdező hozzászólása: Tudom, én is mindenhol terhes nõket látok és kisbabás anyukákat. Mindig imádtam a gyerekeket, de esküszöm, hogy nem volt ennyi:) Én is aggódtam már azon az elmúlt 4 hónapban, hogy nincs-e valami baj, hogy ne jött össze, de a párom megnyugtatott és tudom, hogy igaza van:) Minden baba tudja, hogy mikor kell jönni. Megkérdezhetem, hogy hjány évesek vagytok? Én 26, párom 27(5 éve vagyunk együtt), ugyhogy nem vagyunk lekésve semmirõl.
Szia! Köszi a biztatást csak ilyenkor mensi idején mikor mindenhol csak kismamákat látok terhesen és gyerekkel akkor nagyon neki tudok keseredni. És még hogy úgy érzem ha 9 hónap alatt mikor minden hónapban van peteérésem volt hogy a clostiltól 2 is és a férjem sperma eredménye plusz az én hormonom is jó nem jött össze akkor most mitõl. Az lenne a legjobb ha legalább átjárhatóságit csinálnának, de az orvos azt mondta hogy májusban menjek vissza és akkor is csak gyógyszert ír fel. De nagyon aranyos vagy és én is drukkolok neked.
A kérdező hozzászólása: Ne mondj ilyet!!!!LESZ GYEREKED!!!!!! Több ismerõsöm van, ahol több évet vártak babára, és most egészséges gyerekeik vannak. Van olyan ismerõsöm is, akinek 3 baba elment, és most van két 5 év körüli gyerekük. Tudom, hogy 9 hónap nem kevés, de nem szabad ilyeneket gondolni, mert attól pszichésen nem fog összejönni. Ugyhogy fel a fejjel és próbáld lekötbni magad, nagy kirándulások hétvégén, meg egész hétvégés sex maratonok:) Gondolj bele, hogy a nagymamáink azt se tudták, hogy mi az ovu teszt meg mikor van peteérésük mégis hány gyerek született, ugyhogy nem kell esténként bekapcsolni a tv-t hanem inkább egymással foglalkozni.KITARTÁS!
Szia! Én megkérdeztem a dokimat, hogy mikor van peteérés és õ azt mondta, hogy nem akkor amikor csökken hanem amikor elkezd emelkedni a hõ. Mi a 12 naptól a 18 napig szoktunk 2 naponta együttlenni mindenképpen. Az ovu teszt a tescoban 2300, -Ft. Lehet hogy a következõ ciklusban én is megpróbálom mégegyszer. A clostit 1 hónapig szedtem, 2 tüszõm is megérett és meg is repedtek, mert Uh-on látszódott a sárgatest, mégsem jött össsze a baba. Májusban kell visszamennem és akkor a doki nagyobb adag clostit ír fel még egyszer. Bár már nem reménykedem, ebben a hónapban is a peteérés után 1 héttel mensi szerû fájdalmam volt, barna folt is volt a tisztaságin. Holnapra nem várom és ma reggel feljebb ment a hõm, elkezdtem örülni, de amikor kimentem a WC-re láttam, hogy barnázom, úgyhogy biztosan meg fog jönni holnap. Hát nem hiszem hogy valaha lesz gyerekem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Mikorra nem várod? Szurkolok, hogy összejöjjön most már a baba! A closti neked nem segített? Jól tudom, hogy ha leesik a hõ akkor aznap meg utána kell együtt lenni, mert akkor van peteérés?? Igazság szerint ezzel nem nagyon vagyok tisztában. Kicsit felvilágosítanál? Én úgy tudtam, hogy a peteérés napján meg másnap a legnagyobb esélye a teherbeesésnek. Amugy most voltam gyógyszertárban és jó drága az ovu teszt, 7 db-os 5.800 ugyhogy veszek inkább a DM-ben.
A kérdező hozzászólása: Aki 9 hónapja próbálkozik, az ovu tesztet is használ? Akinek meg magas a hõje, az hány órakkor méri? Mert ma én is egy órával késöbb mértem (6.50-kor) és 36, 4 volt így.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtöknek a választ:) Ma volt a második napja, hogy mérem(ciklusom 5.napja van) csak most kezdtem el mérni. 2.naptól kezdve málnalevél teát iszom, meg fogok ovutesztet is fogok használni a 12.naptól. Ez az 5.hónap, hogy babát szeretnénk, és abban bízom, hogy így összejön. Igaz az, hogy a hõmérõzés csak utólag mutatja ki a peteérést? Pontosan mi fog történni a hõmmel akkor?
A kérdező hozzászólása: Szurkolok nektek! Ha hallok valami tuti dologot szólok!

Ha halvany barnas folyasom van az mit jelent? Most Vasarnap kellett volna megjonnie a menzeszemnek, de csak vilagos barna folyasom van! Most mertem a homet digitalis homerovel kb.3-percig 36, 7c-volt! Mennyi az eselyem hogy en most terhes vagyok?

Legjobb válasz: van rá esély!mert ha valaki terhes elõfordul,hogy menses helyett csak barnázása van.a hõmérsékletre nem tudok mit mondani mert tudni kellene mennyi az alaphõd.de barnás folyás mensi elõjele is lehet.egyéb tüneteid nincsenek?

van rá esély!mert ha valaki terhes elõfordul, hogy menses helyett csak barnázása van.a hõmérsékletre nem tudok mit mondani mert tudni kellene mennyi az alaphõd.de barnás folyás mensi elõjele is lehet.egyéb tüneteid nincsenek?
Szia.A terhesség oka lehet hogy az elsõ kimaradt menzi helyett csak kevés barnás folyás jön.Nálam is így volt.
Tesztet csináltál? Az választ adna a kérdésedre!
Bizony, tesztelj!

Ha napkozbe a hom 36, 5 vagy 36, 7-es digitalis homerovel merem nyelvalatt kb.3-percig merem mindig napkozbe, ez utalhat terhessegre? Ma kellett volna megjonnie de csak halvany rozsaszin folyas van itt-ott!

Legjobb válasz: A napközbeni hõd semmiképp nem utalhat terhességre.Ha már méred akkor az ébredési hõdet mérd, persze rendszeresen.Az viszont jó, hogy még nem jött meg.De a halvány rózsaszín folyásod sajna még átválthat mensire.Ha késik még egy pár napot, akkor csinálj egy tesztet.

A napközbeni hõd semmiképp nem utalhat terhességre.Ha már méred akkor az ébredési hõdet mérd, persze rendszeresen.Az viszont jó, hogy még nem jött meg.De a halvány rózsaszín folyásod sajna még átválthat mensire.Ha késik még egy pár napot, akkor csinálj egy tesztet.
Szia! Lett belõle baba?

Tegnap is este megmertetm a homet nyelvalatt, digitalis homerovel tegnap-36, 5-mutatott. Most is megmertem en tudom hogy reggel kell de most este mar 36, 8-mutatott. A hasam felvan puffadva. Meg menziig kb.10-napom van. Muszaj melvaltozasnak lennie?

Legjobb válasz: Reggel a legmegbízhatóbb a mérés. Estére lehet sokkal magasabb, annyi mindentõl függ. Írd meg pontosan mi is érdekel, volt e peteérésed vagy már van e baba a hasadban? Mert ha kb.négy napja volt peteérésed akkor még nem ágyazódott be így nem érezhetsz semmit. Ja és én úgy tudom hogy jobb a higanyos hõmérõ.:)

Reggel a legmegbízhatóbb a mérés. Estére lehet sokkal magasabb, annyi mindentõl függ. Írd meg pontosan mi is érdekel, volt e peteérésed vagy már van e baba a hasadban? Mert ha kb.négy napja volt peteérésed akkor még nem ágyazódott be így nem érezhetsz semmit. Ja és én úgy tudom hogy jobb a higanyos hõmérõ.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!