Találatok a következő kifejezésre: Digitális hőmérővel a (44 db)

Szerintetek a hőmérőzéshez melyik a jó a higanyos vagy a digitális hőmérő a jó?

Legjobb válasz: Higanyosra szavazok én is. Vettem két (nem olcsó!) digitálisat is és a kettõ közötti különbség néha 0,5-0,7 is, azért nem mindegy, hogy 36,4 vagy 37,1...

Higanyosra szavazok én is. Vettem két (nem olcsó!) digitálisat is és a kettõ közötti különbség néha 0, 5-0, 7 is, azért nem mindegy, hogy 36, 4 vagy 37, 1...
ébredési hõt kell mindig mérni. és maghõmérsékletet.
ha még van higanyosod akkor az. a digitálisban ha merül az elem tök pontatlan tud lenni
ahogy elõttem írták. és a digitális sok esetben alapban is több tized C-t is téved. bár gondolom ez ártól és márkától is függ, de nekem ez a tapasztalatom.
Én digitálisat használok, mert a higanyos ha egész nap a számban lenne sem mérné meg.Múltkor is 20 percig szenvedtem vele:megnéztem visszatettem megnéztem feljebb ment visszatettem feljebb ment. Úgyhogy én maradok a digitálisnál.
Nekem is a higanyos vált be, a digitális nagyon pontatlan - összehasonlítottam. Rosszul kalibrált made in china. Ha nincs higanyosod, akkor lehet kapni alkoholosat, az is ugyanazon az elven mûködik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen és mikor mérjem meg?

Tiz perce mertem a homersekletemet, digitalis homerovel, a besipolas utan meg mertem kb. eggy percig es 37. c-fokot mutatott! Ha este merem es 37. c-fokot mutat lehetek terhes?

Legjobb válasz: lehetsz persze, de csak a reggeli hõ számít, és mensi elõtt 12-24 órával esik le a hõ. Kicsit írhattál volna többet is a körülményekrõl, h mióta késik, mik az eddigi hõjeid...

lehetsz persze, de csak a reggeli hõ számít, és mensi elõtt 12-24 órával esik le a hõ. Kicsit írhattál volna többet is a körülményekrõl, h mióta késik, mik az eddigi hõjeid...

Ha a hőmet digitális hőmérővel mérem, akkor elég annyi ideig mérni, amíg nem pittyeg a hőmérő vagy tartsam bent tovább?

Legjobb válasz: Mivel a digitális addig mér, míg jelez, fölösleges tovább bent tartani...

Mivel a digitális addig mér, míg jelez, fölösleges tovább bent tartani...
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Tovább is mér, legalábbis némelyik a pittyegés után is mér. Az enyém nem: az kikapcsol, úgyhogy nem tudom vele 5 percig mérni, csak pittyegésig. De így is értékelhetõ görbéket tudtam mérni minden hónapban.
Nem válasz a kérdésedre, de én ha tovább tartom bent (pl. egy újabb pittyegésig) akkor feljebb megy a hõm 0, 1-0, 2 fokot is. Mondjuk ettõl még én az elsõ mérés eredményét veszem figyelembe, de azért ez nem nyugtat meg, mert nem tudom így, hogy valójában mennyi a hõm.
Én a második pittyegésig mértem, ugy tûnik bevált:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok!
ilyenkor örülök, hogy nekem még meg van a jó öreg higanyosom:D vigyázok is rá nagyon!:D
A kérdező hozzászólása: Nekem is van hagyományos, de ugyanazt méri, mint a digitális :)


A reggeli hőmérőzéshez megfelelő-e a digitális hőmérő, vagy jobb a hagyományos? Mennyire megbízhatóak a digitális hőmérők?

Babát szeretnénk, még csak pár hónapja próbálkozunk, az orvos szerint eddig minden rendben van, még várjunk a további vizsgálatokkal.

Legjobb válasz: Én sosem néztem a hõmet,de szerintem mindegy,elvileg mindegyiknek jonak kell lennie.

Én sosem néztem a hõmet, de szerintem mindegy, elvileg mindegyiknek jonak kell lennie.
szia!én azt olvastam valahol hogy a digi az pontatlanabb.Igy én a hagyományossal mértem.Bár nem sikerült elsajátitani a múdszert mert addigra babó lett:DDDD 33 hetes kismami
Hagyományos!!!
Próbáldd ki mindkettõt!

Melyik hőmérő a megbízhatóbb? A digitális, vagy a hagyományos higanyos? Ma reggel a digitális 36.2 a higanyos 36.6-ot mutatott. Lehet még ebből valami?

Legjobb válasz: Állítólag a higanyos sokkal pontosabb. Én digitálisat használok,de semmi gondom vele.Nem ugrál ide-oda a hõm,szépen mér. Az a lényeg,hogy mindig ugyan azzal a hõmérõvel mérj és ne váltogasd.

Állítólag a higanyos sokkal pontosabb. Én digitálisat használok, de semmi gondom vele.Nem ugrál ide-oda a hõm, szépen mér. Az a lényeg, hogy mindig ugyan azzal a hõmérõvel mérj és ne váltogasd.
Szerintem merül benne az elem. Cseréld ki és úgy próbáld össze hasonlítani az értékeket. A higanyost már este rázd le, mert a mozgás is feljebb viheti a hõdet.

Hogy van az, hogy a digitális hőmérő mindig jóval többet mutat? Akkor most melyik a hihető? És szájban is több a hő, nem?

Eddig hónaljban mértem higanyossal és nagyon keveseket mértem. Most kipróbáltam ezt is azt és szájban is, ezért kérdem, hogy most, hogy van ez? Mi a jó?

Legjobb válasz: Szia! A hónaaljban mért hõ pontatlan.. legalábbis a peteérés megállapításához. Az csak a láz mérésére ad pontos adatot. Digitális vagy higanyos hõmérõvel nyelv alatt minden reggel ugyanabban az idõpontban mérd. A digitális gyorsabb, ezért általában ezt javasolják. Úgyis álmos vagy még... :)

Szia! A hónaaljban mért hõ pontatlan.. legalábbis a peteérés megállapításához. Az csak a láz mérésére ad pontos adatot. Digitális vagy higanyos hõmérõvel nyelv alatt minden reggel ugyanabban az idõpontban mérd. A digitális gyorsabb, ezért általában ezt javasolják. Úgyis álmos vagy még... :)
És azt is mondják, hogy a digitálisat - függetlenül a csipogástól-, 5 percig kell mérni! Való igaz, nekem is van hogy még megy feljebb egy-két tizedet. De van hogy már nem. Nem értem mitõl függ.És sok is az öt perc, kettõ bõvel elég.(Egy perc után lecsipog és ha még akar feljebb menni, egy perc elég neki arra)
Hónaljban csak a bõrhõmérsékletet méri a hõmérõ, szájban és hüvelyben már a maghõmérsékletet. Ez utóbbi kell neked. Higanyos és digitális hpmérõvel mérhetsz eltérõ adatokat. Azt javaslom, hogy tarts ki az egyik típus mellett, és a kettõ adatait ne vesd össze. Ne aggódj azon, hogy alacsony-e vagy magas. Mindig csakis önmagadhoz kell mérned a hõdet, és a cikluson belül. A ciklus második felében a hõ kb/minimum egy fél fokkal magasabb, mint az elsõ felében.

Meddig jó egy digitális hőmérő, ha minden nap fürdetés előtt megmérem a hőjét? (nem márkás hőmérő! ) Vajon meddig mutat reális értéket?

Legjobb válasz: Nem látom kérdésed alapját.. Egyrészt miért méred meg minden fürdetéskor? ha lázas,azt úgyis látod rajta, ha hõemelkedése van, azt meg érzed a tarkóján. A lázmérõ meg nem mondjuk 140 mérésre van kalkulálva. Ha merül az elem, nem fog 38 helyett 32-t mutatni, hanem nem fog mûködni. Fizikálisan meg elõbb utóbb minden tönkremegy, de az meg évek kérdése. Szóval lehet én vagyok bubu, de másra nem tudok gondolni...

Nem látom kérdésed alapját.. Egyrészt miért méred meg minden fürdetéskor? ha lázas, azt úgyis látod rajta, ha hõemelkedése van, azt meg érzed a tarkóján. A lázmérõ meg nem mondjuk 140 mérésre van kalkulálva. Ha merül az elem, nem fog 38 helyett 32-t mutatni, hanem nem fog mûködni. Fizikálisan meg elõbb utóbb minden tönkremegy, de az meg évek kérdése. Szóval lehet én vagyok bubu, de másra nem tudok gondolni...
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Nekem is digitális hõmérõm van és 1 éve használom, igaz nem minden nap, de feltételezem, hogy nem a használat gyakoriságától függ, hogy mennyi ideig mûködik, hanem egyszer csak nem fog mûködni. Egyébként pedig a baba popsijának nem tesz jót, ha minden nap hõmérõzöl végbélben, ha magas a hõmérséklete annak egyéb jelei is vannak. Szerintem csak ebben az esetben indokolt a lázmérés.
A kérdező hozzászólása: Jah hát igen. Azt elfelejtettem írni hogy fogzik és általába nekem mindig gyanus ha hozzáérek a homlokához, tarkójához stb. Nem azért hõmérõzöm, mert de jó játék...

A digitális hőmérő medfelelő-e ahhoz hogy megmérjem a hőmet? Ha ez a hőmérő is jó erre a célra akkor mekkora hőt mutat ha terhes vagyok?

Kérlek segítsetek nagyon fontos!!!Egy kétsége esett lány!(17 éves vagyok)

Legjobb válasz: 36,8- 37,2 között. De kismama oldalakon találsz ilyen táblázatot. Üdv: 24 hetes kismami

36, 8- 37, 2 között. De kismama oldalakon találsz ilyen táblázatot. Üdv: 24 hetes kismami
higanyosat ajánlják többen, mint a digitálisat. a digitális csak egy két tizedet lefelé.

Hömérözésröl megosztanátok a tapasztalataitokat? Pl ugyanabban az idoben kell vagy digitalis hömérövel is lehet stb

Legjobb válasz: Ugyanabban az idõben, lehet digitálissal is. nyelv alatt vagy hüvelyben. a hónalj nem jó. és ébredési hõ kell, tehát elõtte ne menj ki wc-re vagy inni. és jó, ha mindez minimum hat óra hossza kiegyensúlyozott alvás után történik.

Ugyanabban az idõben, lehet digitálissal is. nyelv alatt vagy hüvelyben. a hónalj nem jó. és ébredési hõ kell, tehát elõtte ne menj ki wc-re vagy inni. és jó, ha mindez minimum hat óra hossza kiegyensúlyozott alvás után történik.
A kérdező hozzászólása: Mit csinaljak ha nem mindennap azonos idoben kell mennem dolgozni?van valami tipped?mikor kell elkezdeni a homerozest?
akkor válassz ki egy idõpontot és mérd mindig akkor. olyan idõpontot, amikor biztosan még otthon vagy mindig abban az idõben. De kell elõtte egy kiadós alvás.
a mérést pedig a menzesz elsõ napjámn kell elkezdeni
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valaszaitokat!!
én sem tudom minden nap ugyanabban az idõben mérni. Viszont arra figyelek, hogy az 5 óra nyugalom (alvás) minden mérés elõtt meglegyen. Így is pontos. (egyik ciklusban ovuteszttel ellenõriztem)
A kérdező hozzászólása: Igen ez az én bajom is.egyszer 5-kor máskor 6-kor kelek.hetvegen szeretek kicsit tovabbaludni.igy nem tudom mikor érdemes megmérni a hõmet.szerinted?
Amíg nem dolgoztam addig ilyen esetekben (tovább akarok aludni) mindig beállítottam egy fix idõpontra az ébresztõt (mondjuk 6-ra) akkor megmértem, aztán aludtam tovább. (most már kivitelezhetetlen, mert van amikor 4-kor kelek, és van amikor 1-2-nél korábban nem jutok ágyba, így sehogy se lehet olyan idõpontot belõni, amikor mindig meglegyen elõtte a kellõ alvás is)
Nem a digitális sz*r, hanem a fül/homlok hõmérõ.
Attól függ mennyi idõs a gyerkõc. Ha kics, akkor bedugod a fenekébe (azt hiszem 1, 2 cm mélyre, de a használati útmutatóban úgy is benne van), majd bekapcsolod. Vársz, míg kijelzi, majd 0, 5-t levonsz belõle (mert popsiban méred), és ennyi az egész.
Adnak hozzá használati utasítást, szerintem arra hallgass, ha mindenképp digitálisat akarsz használni. Egyébként én ellene vagyok, ha egymás után 3-szor megmérem a hõm, mind a 3-szor más eredményt ad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!