Találatok a következő kifejezésre: Decemberben szeretnénk próbálkozni (3 db)

20 éves vagyok és december környékén szeretnénk próbálkozni babával kb mikor hagyjam abba a fogamzásgátlót?

20 éves vagyok júniusban fejezem be a sulit a párommal több mint 3 éve együtt vagyunk és nagyon szeretnénk már kisbabát egyszer már teherbe estem de sajnos elvesztettem.a párom kint dolgozik németországban de sűrűn haza jár meg jól is keres meg most rakja le a jogsit ugy hogy a babának meg lenne mindene csak félek a környezetem mit szolna ehhez.kérlek segítsetek ebben

Legjobb válasz: Én fél évvel korábban hagytam abba, de egyébként azt mondják, hogy ezek már olyan alacsony hormontartalmú készítmények, hogy elég akár az elõzõ hónapban abbahagyni. Én azért a helyedben most abbahagynám, ha decemberben akartok próbálkozni. A többihez nem tudok hozzászólni, én 30 évesen szültem, így mindenki nagyon várta a fiamat. Sok szerencsét.

Én fél évvel korábban hagytam abba, de egyébként azt mondják, hogy ezek már olyan alacsony hormontartalmú készítmények, hogy elég akár az elõzõ hónapban abbahagyni. Én azért a helyedben most abbahagynám, ha decemberben akartok próbálkozni. A többihez nem tudok hozzászólni, én 30 évesen szültem, így mindenki nagyon várta a fiamat. Sok szerencsét.
Nekem 16 évesen késett a mensim 20 napot, (elõtte sosem késet) tesztet nem csináltam (nem mertem). Biztos voltam benne, hogy terhes lettem. Teljesen készen éreztem magam az anyaságra, 2 éve voltunk már együtt a párommal, hatalmas szerelem volt tudtam, hogy örökre együtt maradunk. Eszembe sem jutott, hogy elvetessem a babát. Felnõttnek képzeltem magam. Aztán 20 nap után megjött a mensim. Nagyon örültem neki. 3 év után szakítottunk a párommal. Most 28 évesen még mindig nem érzem magam elég felnõttnek egy gyerekhez, pedig dolgozok 10 éve, férjnél vagyok 4 éve, és pocakomban van a babánk 30 hete. :D
Nem is a karrierre gondoltam, hanem hogy legyen jövedelmed ami alapján kapsz a baba után juttatásokat... azért ez is fontos! de nem akartalak lebeszélni, egyértelmû, hogy te már határoztál, csak leírtam a véleményem , hisz ezt kérted! Nekem is a család az elsõ , két kislányom van ( 8 hónapos , és 2 éves 3 hónapos), de korai lett volna minden 20 évesen...
Nem a karrierrõl van szó, nyilván másnak is a család az elsõ, de én mindig arra gondolok, vajon egyedül is fel tudnám-e nevelni a gyerekem, ha bármi történne. Szóval én legalább 2 évet dolgoznék, mielõtt szülök, de ez a te dolgod igazából, nyilván azt csinálsz, amit akarsz.
A fogamzásgátlót 3 hónappal a baba tervezés elõtt érdemes abba hagyni. Az, hogy 20 évesen szeretnél szülni ez a ti döntésetek. Én régi módi vagyok, mi 10 éve ismerjük egymást, ebbõl 6 évet jártunk, 3 éve együtt lakunk, 1 éve házasok vagyunk, 26 évesen most várom az elsõ babánkat 36 hetes vagyok, 5 éve dolgozok. Együtt éltek a pároddal? Mert igaz a mondás, hogy lakva ismeri meg az ember a párját. Más egy olyan kapcsolat amikor külön éltek vagy nem találkoztok napi szinten, sok apróság (ami nem is annyira apróság) csak együtt élés közben derül ki. Nem szeretnétek esküvõt? Persze a gyerekhez nem kell esküvõ, de szerintem nem árt ha házasok vagytok, még is csak egy törvényes kötelék kettõtök között. Nem akarnád elõbb ténylegesen befejezni az iskolát? Iszonyatos hányingerrel (ami nem biztos, hogy lesz) nehéz tanulni. Nagy pocakkal és rosszullétekkel már nehéz könyvtárazni, gyakorlatra járni, szakdolgozatot írni stb. Nem akarnál kicsit élni szabadon, munkát keresni? Ha nem dolgoztál még akkor GYED-et sem fogsz kapni csak GYES-t ami kb. 25.000Ft. A GYED a fizetésed 70% lenne kb. 60.000Ft vagy több. Egy baba sokba kerül nem mindegy mennyi a te és a párod havi bevétele. Lenne segítséged a babához? az elsõ idõk nagyon nehezek, fõleg fiatalon, ha a párod sincs otthon akkor pedig még nehezebb végig csinálni ezt az egészet. Nem akarnál párodhoz kiköltözni? Kialakíthatnátok kint egy közös életet, esetleg te is kereshetnél kint munkát. Gyerekkel már nem olyan egyszerû ki költözni ha még is úgy alakulna. Én várnék a helyedben még 2-3 évet amíg kialakítjátok a közös életeket, közös háztartást. De ez nem az én életem ha nem a TIED neked kell eldöntened mit szeretnél. Egy felnõtt ember nem foglalkozik azzal fog fog szólni a család/barátok a döntéséhez, mert tisztában van vele, hogy ez az õ döntése és akár jó döntés akár rossz a büntetést és jutalmat is õ fogja "élvezni".
Már most hagyd el a gyógyszert ! A másik kérdésre nehéz válaszolni, hisz ha te úgy érzed szeretnétek babát, akkor mi hogyan szólhatnánk bele?! a környezetedben lévõket pedig nem ismerjük, de a kérdésedbõl az tûnik ki, hogy nem ö9rülnének neki... õszintén szólva én is szerettem volna már babát 22 évesen, úgy gondoltam érett vagyok ré, végül ( fõsuli, aztán munka...) 28 évesen lettem anyuka, és azt mondom, nagyon jó, hogy nem korábban! Nem lettem volna még kész rá 20 évesen, hiába gondoltam akkor úgy... meg aztán nem is dolgoztál még, hisz most fejezted be a sulit, így nincs jövedelmed, nem lesznek juttatások sem nagyon...( illetve nagyon kevés) Párod is még csak most csinálja a jogsit, okés, hogy van munkahelye, de még ezek szerint most képzi magát, stb... szóval ha így nézzük, lehet még ráérnétek a babával, de ezt csak a kevés információbol szûrtem le, nem tudhatom hogyan éltek valójában-mit éreztek? Sok boldogságot kívánok nektek!
Szerintem már most is abba hagyhatod a gyógyszert. Hát a másik részét nem tudom, én biztos nem vállalnék 20 évesen gyereket, így tanácsot sem tudok adni, mert nem tudom magam beleképzelni a helyzetedbe, de azért arra is gondolj, ha netán nem maradtok együtt, hogy egyedül is menne-e a dolog. Mert csak a párod fizetésérõl írsz, a saját keresetedrõl nem.
Félre tett pénzetek van egyébként kérdezõ? Csak mert egy bab mellett mindig adódhatnak váratlan kiadások vagy a lakás/ház körül. Másik kérdésem, hogy rendben van, hogy te babát szeretnél, de a párod is így gondolja?
22-es vagyok - szerintem nem tudja mi az a GYED és GYES... tényleg nem rosszindulatból mondom ezt, egyszerûen süt az írásából-hozzáállásából, hogy azt gondolja szülök egy babát ( ami tényleg a legnagyobb boldogság), és ezzel meg van oldva minden... pedig nagyon nincs! Párommal mindketten diplomásak vagyunk, én 5 évet dolgoztam szülés elõtt, párom határozottan jól keres az átlaghoz képest, még sem szórhatjuk a pénzt, át kell gondolni mit mikor-miért veszünk, mert ugye a jövõre is kell gondolni...
Én 25 éves vagyok.16 éves korom óta folyamatosan dolgozok.Nekem is volt fontossági sorrend.Biztos párkapcsolat minimum páromnak biztos munka saját lakás....stb.Tessék itt vagyok 5+5 hkm terhes igaz külföldön élek relatív minden megvan a babához de szezon munkám volt ami 09.29. vége lett 30.án nõdoki megerõsítette a tényt hogy állapotos vagyok, de a munkanélkülin már be kell jelenteni.Így a kilenc hónapot is itthon ülök elég kevés pénzért, mert nem a legjobb nyári munkám volt.Ezt azért írtam le mert ha párodhoz ki költöznél sem biztos hogy anyaságit kapnál.A gyógyszert hagyd abba már most és vitaminok.Sok sikert kívánok.
A kérdező hozzászólása: igy hogy még nem fejeztem be a sulit a párom tart el és elég jol keres hogy el tartson engem meg egy babát is.meg nekem is vannak ismeröseim és én is kapnék ruhákat stb én nem fogok drága holmikat venni a babának de attol függetlenül hogy nem kap drága dolgokat nem lesz hiánya semmiben.
A kérdező hozzászólása: és tudom mi az a gyes meg a gyed nem vagyok tudatlan de ha kritizálni van kedvetek máshoz írjatok köszi.
Engem nagyon zavarna, hogy a férjem tart el. De ez csak az én véleményem. Nekem biztonság érzetet ad, hogy tudom ha valami baj lenne akár egyedül is tudnám nevelni a gyermekemet.
És ha a párod valami oknál fogva ott hagy? Vagy elveszti a munkáját? Vagy bármi? Ki fog eltartani téged és a gyereked? (Ja, tudom, az lehetetlen...)
A kérdező hozzászólása: Nem mondom hogy nem történhet meg bármi megtörténhet de én bízok benne hogy nem hagy el
Miért kérdezel, ha utána megsértõtsz azokon a válaszokon amik esetleg nem tetszenek???? GYEREK VAGY MÉG EBBÕL LÁTSZIK! Véleményeket kérték, és kaptál is, senki sem szólt le, nem pocskondiázott, csak segíteni akartunk...
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy mindenki segíteni akar de azért nem kell úgy kezelni mint egy gyereket aki semmit nem tud.tudok pár dolgot.
A kérdező hozzászólása: Megbeszéltük a párommal hogy felújítjuk a házát mert neki van saját és oda költözünk és majd szerintem jövöre próbálkozunk a babával
Húha micsoda váltás, miért változott az elképzelésetek? az itt kapott válaszok is elgondolkodtattak? így vagy úgy , sok sikert Nektek az élethez!
A kérdező hozzászólása: A párom akarta felújítani a házat csak én nem akartam oda költözni de elgondolkoztam rajta hogy jobb saját házban lenni mint albérletben.és most gondolkozok rajta hogy elmegyek dolgozni mert gyógymasszõrnek nem akarok tanulni mert már olyan sok van belöle és lehet hogy suli után nem lenne munkám.szerintetek?
22-es én teljesen egyet értek veled. Lassan azt sem értem minek tette fel a kérdezõ a kérdést mert igazából õ már eldöntötte, hogy babát szeretne és kész, nem is igazán érdekli azok válasza aki kis türelemre intik. Férjem és én is nagycsaládban nõttünk fel, mi is legalább 3 gyermeket szeretnénk, és jó szakmánk van mind a kettõnknek. Egyetem után dolgozni mentünk mind a ketten, hiába szerettünk volna minél elõbb babát. 4 évet dolgoztam férjem 7 éve dolgozik. Nagy családnak hála szinte mindent kaptunk a babához (kiságy, ruhák, pelenkák, kád, lepedõk, játékok, kismama ruhák stb.) De még így is el ment egy csomó pénz a babára és még meg sem született 36 hetes vagyok. Csak pislogok, hogy egyik boltban is otthagyok egy 10.000Ft másik boltban is. Pedig én nagy kupon és akció gyûjtõ vagyok, és egyáltalán nem drága baba boltokban vásárolok pl. Brendon. és tényleg csak a viszonylag legszükségesebbeket veszem meg, még azok mellé amiket kaptunk. Még a férjem viszonylag jó fizetése mellett sem lesz mindegy nekünk, hogy GYES-t vagy GYED-et kapok e. Én GYED-et fogok kapni szerencsére, de még így is majd számolgatnunk kell mire mennyit költünk. Jó nektek kérdezõ ha már most ilyen fiatalon van annyi pénzetek, hogy nem érdekel GYES-t vagy GYED-et kapsz e.
Azért ne legyenek már karrieristák azok a nõk, akik felelõségteljesen gondolkozva dolgoznak, mielõtt babát szûlnek! - oké, te úgy látod erre nincs szükség ( megjegyzem szerintem nem is tutod pontosan mirõl beszélsz) , de az eszedbe sem jut, hogy mi lesz ha nem találsz munkát szülés után? - na erre is jó az, ha az ember munkahelyrõl megy el szûlni... Én sem vagyok egy nagy öreg, de nekem kicsit rózyaszín álomnak tûnik, ahogyan te gondolsz a gyerekvállalásra... de legyen igazad, s legyetek nagyon boldogok!
Már most hagyd abba a fogigátló szedését, és kezdj szedni valamilyen magzatvédõ vitamint.Nekem annó az orvosom 3 hónapot mondott, azalatt fel tudod készíteni a szervezeted a babavárásra. Sok sikert hozzá!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: Én ugy érzem készen állok az anyaságra mert amikor elvesztettem a babámat az nagyon megviselt.késöbb is tudok dolgozni karriert meg nem szeretnék nekem a család az elsö
A kérdező hozzászólása: Igen együtt lakunk már a párommal 2 éve nem érzem ugy hogy én szeretnék dolgozni. olyan 5-6 hónapos lennék amikor befejezném a sulit.
A kérdező hozzászólása: gyógymasszõrnek tanulok és ha sikerül a vizsgám szeretnék majd szalont nyitni de ha nagyobb lesz a gyerek utána is meg birom valósítani egyáltalán nem akarok karriert persze jó lenne a párommal kimenni németbe.ez még a jövö kérdése
Én nem tántorítalak el. Én 20 évesen lettem terhes, hiába dolgoztam nem volt meg az idõm, így csak gyest kaptam, pedig csak 30 napon múlott hogy gyedet kapjak. Véletlen baba lett, egyedül is nevelem, életem legjobb döntése volt, vele kerek minden. Ma már óvodás a kincsem. Szerintem most fejezd be a gyógyszert, és várjátok meg az elsõ normális menstruációt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Így lényegében nem is laktok együtt... Na mindegy.
A kérdező hozzászólása: hát de együtt lakunk
Gyógymasszõrként nem nagyon fogsz tudni megélni ha szalont nyitsz. Szép álom, de egyrészt Dunát lehet rekeszteni a gyógymasszõrökbõl olyan divatszakma lett és csak a legeslegjobbak maradnak meg a pályán, másrészt hivatalos formában nem éri meg szalont üzemeltetni, feketén meg nagy az esély a lebukásra. Tudom, mert én is gyógymasszõr vagyok, próbálkoztam szalonnal, de az embereknek nincs pénze megfizetni, ha meg olcsóbban csinálom, akkor anyagilag mínuszban vagyok. Kérdésre válaszolva: Már most abbahagyhatod a tablettát, mert az is lehet, hogy a gyógyszer abbahagyása bezavar a hormonháztartásodba, idõ kell, míg helyreáll az egyensúly. Azt meg sz*rd le, hogy a környezeted mit szól, ez a te életed nem az övék. Sose érdekeljen mások mit szólnak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm utolsó a kommentedet igazad van nem vagyok egy karrierista nõ nekem a család a fontos késöbb is tudok dolgozni ha a gyerek már bölcsiba vagy óvodába jár
Azért attól, mert valaki dolgozik kicsit, mielõtt babát vállal, nem lesz karrierista és nyilván azért teszi, hogy a gyerekének a legjobbat nyújtsa és valószínûleg neki is a családja a legfontosabb. Te így gondolod, ez rendben van, de ne hajtogasd már ezt a karrierista dolgot, csak mert valaki szeretne kicsit biztosabb talajon állni.
A kérdező hozzászólása: Aki szeretne az álljon én szeretnék kisbabát és kész
Azt hittem, hogy én írtam ki ezt a kérdést! Ugyanez a helyzet nálunk is, csak én irodai asszisztens leszek, nekem májusban lesznek vizsgáim. Mi januárban szeretnénk megformálni :D ha gondolom írhatsz üzit szívesen beszélgetnék veled, mivel hasonló cipõben járunk :) Kérdésedre válaszolva: szerintem abbahagyhatod a gyógyszer szedését, hagy ürüljön ki a szervezetedbõl jól. Az pedig hogy ki mit szól ehhez, le kell tojni, akik szeretnek azok úgyis támogatnak! Engem pl. anyósom beszélt rá, mert már babázna, meg munkahely se nagyon van. Dolgozni baba után is lehet, nincsen abból semmi. Mindenhez pozitívan kell állni
Szerintem mindenképp keress valami munkát!! Nem árt, ha több lábon állsz és legalább lesz már munkatapasztalatod is.

Tudnátok nekem segíteni? A párommal most decemberben szeretnénk elkezdeni próbálkozni a babával. Normál 28 napos ciklusaim vannak, és december 9. -én fog megjönni, vélhetően utoljára :-)

A kérdésem az lenne, hogy ha minden rendben van, akkor kb. mikor lenne érdemes ovuláció szempontjából próbálkozni, tudnátok-e nekem ebben segíteni, persze nem mérem a h?met, nem vettem ovulációs tesztet, mert ez lesz az els? próbálkozás, és tegyük fel, hogy minden ok. Köszi

Legjobb válasz: dec22-23-24, bár az már valószínûleg késõ

dec22-23-24, bár az már valószínûleg késõ
Ha 28 naposak a ciklusaid, akkor 22én leszel a 14. napodon, akkor lesz elvileg ovud. Elõtte is, utána is csináljátok, akkor is lehet. Amit nem felejts el, hogy a spermáknak is idõ kell, hogy megérjenek, így 2-3 naponta legyetek együtt! Sok sikert!
ha 9-én jön meg, akkor az a ciklusod elsõ napja.onnantól a 9.napon már elkezdhettek két naponta próbálkozni, úgy elég sok az esély, hogy lesz élõ sperma már odabent, amikor peteérésed lesz.amúgy igen, nálad pontosan a ciklusod közepén lesz peteérés! Sok sikert a babához!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok :-) Sajnos csak 20.-án tudunk elõször próbálkozni, mert addig nem találkozunk, de remélem akkor az még jó lesz? Szerintetek folsavat érdemes már most szedni, vagy valamilyen vitamint? Drukkoljatok :-D Majd úgyis írok, ha van valami fejlemény vagy, segítség kell, mert nagyon kezdõ vagyok ebben a témában :-) Nálatok van már baba, vagy próbálkoztok?
2. vagyok. Nem vagytok elkésve, ha 20.án szexeltek :) Nekünk már van 2 fiunk, agyalunk a 3.on. Szedhetsz terhesvitamint, nem vesztesz vele semmit. Folsavat is szedhetsz. Semmi más teendõd nincs, mint élvezd a párod társaságát, ha találkoztok! Külföldön dolgozik, hogy csak 20.án tudtok találkozni?
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem igazad van.:-) Igen, külföldön dolgozik, már lassan három hónapja nem találkoztunk, úgyhogy azzal nem lesz gond, hogy élvezzük egymás társaságát. :-) Mennyi idõsek a fiaid? Gratulálok hozzájuk. :-) Nektek mennyi idõ után sikerültek a fiúk?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, úgy alakult a hónapom, hogy sajnos egy nappal elõbb 8-án megjött, és csak ma éjszaka találkoztunk. Szerintetek minden esélyünk elszállt ebben a hónapban?
Dehogy! Minden esély megvan rá!

Decemberben szeretnénk elkezdeni próbálkozni a párommal, hogy teherbe essek. Diane 35 fogamzásgátlót szedek jelenleg. Mennyi idővel előtte kell abbahagynom? Úgy tudom, nagyon magas a hormontartalma.

Azt hallottam, hogy a Diane 35 fogamzásgátlónak nagyon magas a hormontartalma, ezért minimum 6 hónapot várni kell a próbálkozás el?tt, mert a magas hormontartalom miatt fejl?dési rendellenességek lehetnek a babával. 8 éve szedek fogamzásgátló tablettát, a Diane 35-öt 3 éve szedem. Van valakinek err?l valamilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: Én Novinettet szedtem, és 48 órát mondott a doki. De ha ennek ennyire magas a rizikója, akkor hagyd abba fél évvel hamarabb, és addig védekezzetek másképp. Szerintem az a tuti. Sok sikert! :o)

Én Novinettet szedtem, és 48 órát mondott a doki. De ha ennek ennyire magas a rizikója, akkor hagyd abba fél évvel hamarabb, és addig védekezzetek másképp. Szerintem az a tuti. Sok sikert! :o)
Én is azt szedtem de még jó hogy a dokinak kiemeltem, hogy alacsonyhormontartalmút írjon fel! Én csak 2 évig szedtem most már nem mert babót szeretnénk. Azt írta neten 1 nõgyógyász az elsõ mezivel kiürül a szervezet, és régi tévhit ez a 3-6 hónap meg 2 hónap meg 1 év. Nem tudom itt olvastam egy nõgyógyász honlapján.
Négy hónapja.
A kérdező hozzászólása: És ti mióta próbálkoztok? Nagyon régóta?
Én is Diane-t szedtem 6 évig. Az én nõgyógyászom is a min 3-6 hónap kitisztulási idõt mondta, mert fejlõdési rendellenességet okozhat. Arra viszont készülj fel, hogy nem biztos, hogy egybõl összejön, pont a magas hormontartalma miatt. Mi is kihagyás után kezdtünk el próbálkozni és még sajnos mindig nem jött össze a baba.
A kérdező hozzászólása: A hat hónappal elõtti abbahagyást egy ismerõsömnek - aki szintén Diane-t szedett - a nõgyógyásza mondta. Mivel épp ebben a hónapban fogy el az utolsó levél, így úgy döntöttünk, abbahagyom most, így a tervezett próbálkozásig pont eltelik a 6 hónap. De majd a saját nõgyógyászommal is konzultálni fogok. Mindenkinek köszönöm a válaszát!
En ezt szedtem 5 eve, es nekem nem valt be, ezert abbahagytam, es mar a kov.honapban meg sem jott. De ez nem fogamzasgatlo igazabol hanem a borgyogyaszok altal hasznalt bor, haj problemakra hasznalt gyogyszer aminek a mellekhatasa a fogamzasgatlas, nekem anno azt mondta az orvos, h semmi baj nem lenne, ha megtartanank a babat, de akkor sajnos erre nem volt lehetosegunk.
Magas hormontartalma miatt legalább 6 hónappal elõtte hagyd abba!
Én is azt tanácsolom, hogy hagyd abba elõtte minimum 3 hónappal. Tapasztalatból mondom! Én sajnos úgy jártam, ahogy az elõzõ válaszoló írta. Megfoganta a baba, de a méhnyálkahártyám annyira vékony volt, hogy megtapadt ugyan, de aztán elment! Nekem ez a tabi abbahagyása utáni második hónapban volt!
Igen, magasabb a hormontartalma, mint a "maszületetett" bogyóknak, úgyhogy tényleg hagyd abba 6 hónappal elõtte! Egyébként is, nagyon elvékonyodik a méhnyálkahártya a tabiszedés alatt, és akkor nem tud majd beágyazódni a baba! Nem egyedüli eset, hogy megfogant ugyan, de a méh még alkalmatlan volt a befogadására, és ezért elment... Jobb az elõvigyázatosság! SOk sikert!
Azt a hat hónapos történetet a dokid mondta vagy valaki más?Amúgy általános eset, hogy a tabi abbahagyása utáni hónapban jöhet már a baba.Édesanyám Triregolt szed(ugye ez a legrégebbi ma is forgalomban lévõ tabi, és a hormontartatlma is elég magas)és az elsõ tabimentes hónapban babás lett hugival.Mondjuk az én szervezetemet sem viselte meg nagyon a tabi, mert én is az elsõ gyógyszermentes hónapban megbabásodtam.Mikor legközelebb mész tabit felíratni kérdezd meg a nõgyógyászod.Szerintem õ errõl pontosabb felvilágosítást tud adni.Sajna a fogamzásgátlóval kapcsolatban rengeteg tévhit kering a köztudatban.
Az elöttem szólónak írnám: hogy igaz, alacsony hormontartalmúak a tabik általában, de ez sajnos a Diane35-re NEM vonatkozik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!