Találatok a következő kifejezésre: December közepére a (31 db)

Gyed kérdés? Hogy alakul az ellátásom? December 28-ig vagyok kislányommal gyeden akkor lesz két éves. De úgy nézki, hogy december közepén érkezik a tesó. Ha megszületik onnantól kezdve ő rá kapom a gyedet?

Legjobb válasz: Gratulálok! A szülés napjától igényeld a Tgyást, majd ha letelt a 168 nap, akkor pedig újra igényelheted a Gyed-et. De jó neked, az én lányom dec 30-án lesz 2 éves, és tervezzük a tesót, csak a férjem nem akart még egyszer decemberi gyereket, úgyhogy még kicsit várunk vele. De legszívesebben megint babás lennék én is :)

Gratulálok! A szülés napjától igényeld a Tgyást, majd ha letelt a 168 nap, akkor pedig újra igényelheted a Gyed-et. De jó neked, az én lányom dec 30-án lesz 2 éves, és tervezzük a tesót, csak a férjem nem akart még egyszer decemberi gyereket, úgyhogy még kicsit várunk vele. De legszívesebben megint babás lennék én is :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

December közepén beadtam a válási papírokat és még eddig semmi reakció a bíróságról. Ez normális?

Nincs valami határidő nekik is?

Legjobb válasz: Telefonálj be, mert én egy évvel korábban, de szintén decemberben adtam be, január elején már küldtek is egy papírt hiánypótlásra, aztán amint beadtam amit kértek, rá két hét múlva jött a papír a dátummal, hogy mikor van az elsõ tárgyalás.

Telefonálj be, mert én egy évvel korábban, de szintén decemberben adtam be, január elején már küldtek is egy papírt hiánypótlásra, aztán amint beadtam amit kértek, rá két hét múlva jött a papír a dátummal, hogy mikor van az elsõ tárgyalás.
Nem normális. De arra, hogy kiderüljön, hol veszhetett el a kereseted, a leggyorsabban te magad tudnál választ kapni, ha felhívnád azt a bíróságot, ahova benyújtottad a válókeresetet. Nyilván megvan a feladóvényed, be lehet azonosítani a küldeményedet. Ha a megfelelõ bíróságra, a megfelelõ tartalommal, és igazolásokkal adtad be, akkor annak nyoma van. Ráadásul, a válóper gyakorlatilag akkor indul el, amikor a kerestet benyújtod. Tehát elvileg egy folyamatban lévõ válásod van...
Elsõ vagyok, méghozzá minél gyorsabban kérdezz rá, nehogy az legyen hogy az értesítés nem jutott el hozzád (valaki átvette de nem adta oda), így már ki is tûzték a dátumot, ha te adtad be a keresetet és nem mész el, akkor megszüntetik, és buktad a 30 ezret is. Reggel az elsõ legyen, hogy telefonálsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Bementem, de ott azt mondták, hogy nem tudnak õk semmi mondani az ügyrõl, mert a bírónál van...
December közepe óta???? Ne vicceljenek már! Mindenhol 30 napos határidõ van arra, hogy legalább egy értesítést küldjenek arról, hogy tudnak az ügyedrõl. Ennyi idõ alatt, már a válást is kimondták volna, ha nincs vita gyermekelhelyezésrõl, meg vagyonmegosztásról. Itt valami nagyon nem stimmel szerintem.
A kérdező hozzászólása: De akkor mi lehet a baj? Semmit nem kaptam...
Hol voltál egyáltalán? Hol mondták azt, hogy a bírónál van? Kérj egy nevet, és egy telefonszámot, és kérdezd meg konkrétan, hogy hol tart az ügyed?
Bizony, kérdd el az ügy számát és azt, hogy ki lesz a bíró név szerint meg azt, hogy kiírtak-e rá tárgyalást. Nekem elveszett amit küldtek, betelefonáltam és megmondták, hogy x napon ilyen idõpontban z teremben lesz. Addig hívd õket, amíg pontosan fel nem világosítanak, ne hagyd magad lerázni. Ha nem tudnak semmit, akkor kérdezz rá, hogy mégis mennyi idõ kell a tárgyalás kitûzéséig.

Az évi rendes szabadságom december közepére elfogyott. (A szabadságot 95%ban a munkáltató vetette ki. Pl: 4napos munkahét) A hátralevő napokra december 17-től leállás van, munkát nem tud biztosítani. Milyen anyagi juttatás jár nekem ezekre a napokra?

Legjobb válasz: Igazából semmien. Ezeket azért csinálják, hogy ne kelljen kirugni embereket. Rengeteg cég csinálja ezt, ezzel pénzt sporol és munkát, vagy is ha 200-an vagytok, de csak 180 emberre van szüksége akkor elosztja a 180 embernyi munkát 200-ra így te kevesebbet dolgozol de nem rug ki. Szóval örülj, hogy ha egy fél hónapot nem is dolgoztál, azért van munkád. Ha nem tetszik lépj ki, keress másik állást.

Igazából semmien. Ezeket azért csinálják, hogy ne kelljen kirugni embereket. Rengeteg cég csinálja ezt, ezzel pénzt sporol és munkát, vagy is ha 200-an vagytok, de csak 180 emberre van szüksége akkor elosztja a 180 embernyi munkát 200-ra így te kevesebbet dolgozol de nem rug ki. Szóval örülj, hogy ha egy fél hónapot nem is dolgoztál, azért van munkád. Ha nem tetszik lépj ki, keress másik állást.
Azokat a napokat, amikor nem dolgozól igazolt fizetett napoknak kell tekinteni tahát átlagkeresetet kell, hogy fizessenek. A munkaszerzõdéssel egyetemben a munkáltató vállalta, hogy neked munkát biztosít és ezért fizetést ad. Az, hogy neked nem tud munkát adni az az õ baja a fizetés neked jár.

LEHETEK TERHES? December közepén szeretkeztem utoljára és azóta 2szer megjött a menstruációm de mind kétszer kevesebb volt mint szokott lenni.

a szeretkezés napjára rá 2 hétre teszteltem és negativ lett de néha hányingerem van mostanában és fáj a pocakom

Legjobb válasz: Az utolsó teszt óta eltelt egy hónap. Mi lenne, ha tesztelnél újból? Itt 3 sor alapján senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy terhes vagy-e vagy sem.

Az utolsó teszt óta eltelt egy hónap. Mi lenne, ha tesztelnél újból? Itt 3 sor alapján senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy terhes vagy-e vagy sem.
Tesztelj. Ha pozitív akkor terhes vagy, ha negatív akkor nem.
Nem, nincs, nincs.
Nálunk is esett már 3-4-szer és én úgy olvastam, h ez a globális felmelegedés miatt van. Nem lesz világvége...Legalábbis most tuti nem...és sztem késõbb sem.
ma eseeeeeettt!!!!!! :) )))))
ja, akkor bocsi :)
Nem, nem erre gondoltam! Arra céloztam, hogy már megint túlvagyunk egy világvégén (a sokadikon) és még mindig kommentelünk. Lassan minden napra esik egy komolytalan, és minden hónapra esik egy komolyabb világvége...
nem! amire te gondolsz utolsó, az 2012 12. 12. !!!
Itt van-e a világvége? Persze, szerintem is... ... tegnap volt
pesten eset már vagy 3-4szer, ilyen dara szerû.
Tegnap egy kicsit szállingózott a hó, vagy legalábbis valami darabos, de csak pár percig. Este volt már, nem láttam, csak éreztem.
Nem. Évek óta így van. Talán nem szokott ilyen magas lenni a hõmérséklet, de egyáltalán nem az az átlagos ma már, ogy decemberben esik a hó.
Fokozatos világvége lesz.Ökológiai katasztrófa. Az ember "alkalmazkodó"mivolta miatt jutott ide hogy õ az úr a földön.Hát most eldõl, alkalmazkodó-e kellõképpen.Ha nem, 100 éven belül vége a játéknak...

Gyesem lejár november végén, december közepén szülök, a két idő között munkaügyi központba el kell menni?

Legjobb válasz: Munkahelyedre nem vesznek vissza? Kivehetnéd a felgyülemlett szabadságaidat.

Munkahelyedre nem vesznek vissza? Kivehetnéd a felgyülemlett szabadságaidat.
A kérdező hozzászólása: Gyeses álláson voltam.
Fogd a biciklidet, és MENNYÉ!
Szia! Én 14 éves vagyok a nyáron egy kicsit meghíztam , és egyáltalán nem volt jó alakom . Szeptembertõl elkezdtem tornázni (pl:felülés , hasizom gyakorlatok...futás) Elõször Mindenbõl csak keveset aztán mindig fokozatosan növeltem azt amit teljesíteni szeretnék.1 hónap alatt fogytam 6 kg-ot .Napi 2-3 órás edzésekkel.Mára már megvan az eredménye .
A kérdező hozzászólása: És mégis, hogy ha mindig esik az esõ?-.-"
najó leírom mégegyszer amit már ezerszer kb, szóval: egyél egészségesen, kerüld a zsíros , cukros kajákat. Ha esik az esõ akkor meg , otthoni aerobik(én is azzal formálom magam), bent a lakásban is tudsz ugráló kötelezni, 1-2 óra edzés, hasprés, guggolások stb stb..
Télne úgyse látszik, akkor meg minek kapkodsz? Ráérsz februárig is leadni szép lassan.
"Mindenbõl csak keveset" Ez a legnagyobb hülyeség, amit csak tehetsz. Nem keveset kell és pláne nem mindenbõl. Adott dolgokból kell enni és sokat!

Menjek el dokihoz? December közepe óta szedek mercilont, 15. tabinál szeretkeztünk, igen menzi első napjától szedtem és védett.. azóta nem alkalmaztuk úgy de szedem a tabit..

Másodszer esett meg h 10ik tabinál megjött a menzim...Most kezdtem a harmadik levelet...

Legjobb válasz: védett vagyok? csináltam én egy tesztet januárban..negatív volt...most nem tudom h vegyek e megint...pedig nem érzek semmi jeleket...

A kérdező hozzászólása: védett vagyok? csináltam én egy tesztet januárban..negatív volt...most nem tudom h vegyek e megint...pedig nem érzek semmi jeleket...
valoszinuleg vedett vagy, de szerintem neked nem valo (ez) a tabletta. vannak emberek akik egeszsegugyileg siman szedhetik, de mellette verezgetnek stb. latogasd meg a dokit es mond meg neki, hogy szar a tabletta amit adott, adjon masikat.
Ez elõfordulhat és a tabletta betegtájékoztatójában is biztos benne van hogy a tablettaszedés közben megeshet vérzés az elsõ két hónapban pl.Nekem is volt furcsa barnás folyásom is, meg olyan is hogy délelõtt megjött este már semmi nyoma nem volt, szeretkeztünk is, aztán reggelt megint megjött.Aztán 1 idõ után rendszerezõdött.De ez végül is normális.Én szerintem védett vagy, de az a legbiztosabb ha kikéred az orvos tanácsát!
A kérdező hozzászólása: Dec végén nem védekeztünk csak...de azért félek kicsit..h a januári teszt csalóka volt de remélem nem..
Persze! Nem hinném hogy az Állam fizetné helyetted.
Az egészségügyi szolgáltatási járulékot a kötelezett lakóhelye szerint illetékes adó és pénzügyi ellenõrzési hivatalnál (APEH) kell teljesíteni. A járulékfizetést a kötelezett helyett annak hozzájárulásával más személy vagy szerv is teljesítheti (pl a jövedelemmel nem rendelkezõ személy után a családtagja). A járulékfizetés átvállalását az APEH-hoz 15 napon belül be kell jelenteni, mert csak a jóváhagyásával válik érvényessé az átvállalás/befizetés. Ha a járulékfizetést átvállaló személy vagy szerv nem fizeti be a járulékot, a járulékfizetésre egyébként kötelezett személy lesz köteles megfizetni azt, az átvállalástól függetlenül.
Szia.Nekem bo fel evig fajt. Azert megis csak heg, varras..stb... Total normalis...
Menj vissza az orvoshoz, mert tud adni olyan krémet, ami csökkenti illetve megszünteti a fájdalmat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!