Találatok a következő kifejezésre: Dec. 24 az (11 db)

Mi történik, ha egy terhes pont az ünnepek alatt (most itt a dec.24-től dec.29-ig majd a dec.31-től jan.5-ig tartó időszakot értem) 12-13 hetes mikor a tarkóredős szűrést kellene megcsinálni, vagy esetleg a 16. hete ekkor van?

Arra gondolok,hogy mondjuk nincs fogadott orvosa, aki a magánrendelésére behívná az ünnepek alatt. Úgy tudom nagyon fontos, hogy megfelel? id?ben végezzék el ezeket, mert egyébként a kapott eredmény nem sokat ér.

Legjobb válasz: Nekem a tarkoredõszûrést,elmultam már 13hetes mikor csinálták.A16hetes genetikai ultrahangot pedig 20hetesen.Az orvosomtol dirrekt rá is kérdeztem,azt mondta nem probléma.

Nekem a tarkoredõszûrést, elmultam már 13hetes mikor csinálták.A16hetes genetikai ultrahangot pedig 20hetesen.Az orvosomtol dirrekt rá is kérdeztem, azt mondta nem probléma.
Elõzõ vagyok.Sajnos igy kaptam idõpontokat.
Szia, tarkóredõ szûrés 11-14 hét között, második genetikai uh 18-20 hét között szokták csinálni, az AFP-t szokták konkrétan a 16.héten elvégezni a minnél pontosabb eredményért (bár önmagában ez a vizsgálat nem sokat ér szerintem)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, úgy értettem hogy az AFP szûrést (nem a genetikai UH-ra gondoltam, mert azt 18-20 hét körül csinálják és ott nincs olyan jelentõsége hogy pontosan melyik héten csin.ezen belül). Az AFP értéknek a 16 max. 17.héten van diagnosztikus értéke, utána szinte felesleges megcsinálni. Azért kérdezem, mert barátnõm járt így hogy nem kapott idõpontot, csak januárra és akkor már kicsúszik a 17 hétbõl is. De más is járhat így..a tarkóredõ szûrésnek sincs sok értelme 14-15 stb.hetesen..
A kérdező hozzászólása: De nálunk a télapó és a mikulás ugyanaz és dec.6-án jön!!!:P
A kérdező hozzászólása: Mindenhol más:)
Spanyolországban január 6-án jönnek a három királyok...
a Mikulás (Szent Miklós) jön december 6-án reggel (vagy 5-én este) a Jézuska 24-én este - Angolszász országokban 24-én éjjel a Télapó (a finnországi), és a gyerekek 25-én reggel bontanak ajándékot -Olaszországban január 6-án jön Befana, a boszorkány
nem sok országban jan. 6-án van ez az ajándékozás
Csak a Római Katolikus Országokban hozza a Jézuska, ott viszont minden hol. Európa, Dél-Amerika és a Távol-Kelet katolikus országaiban is.
És az angolszászoknál 25-e reggelre hozza csak meg a Télapó. Nálunk is a nem keresztény családokban a télapó hozza az ajándékot. Engem kisiskolásként akart valaki az angyalával összezavarni. Jó tudtam, hogy nincs Télapó. De akkor sem értet mit akar azzal az angyalkával.
lehet hogy ez most fajni fog neked de muszaj megmondjam. A szuleid teszik oda az ajandekokat a fa ala meg a csizmaba :)
Elõzõ nem mondtál újat: "Jó tudtam, hogy nincs Télapó. De akkor sem értet mit akar azzal az angyalkával."
Az oroszoknál a Fagy Apó hozza az ajándékot a Ded Maroz!
Utolsó: kicsit tömör voltam, nem mondtam, hogy a három királyok karácsony helyett vannak, de tény, hogy hagyományosan az a nagy "gyerekajándékozó" idõpont - az utóbbi idõben persze a haloweennel és társaival együtt a karácsonyi nagyszabású ajándékozás is terjedõben van. De még mindig messze nincs körülötte akkora felhajtás, mint január 6. körül. Én voltam Barcelonában karácsonykor. Azt nem hiszem, hogy ez valami katalánspecifikus dolog lenne, mert nem úgy adták elõ a barátaim. Meg hát ha az olaszoknál is így van...
Az utolsó hozzászóló írására reagálnék. Spanyolországban az nem karácsony helyett van. Ott is ugyanúgy van karácsony, mint a többi keresztény országban. A 3 királyok az más. Ünneplik függetlenül a karácsonytól sok keresztény országban. Köztük Mo-n is, katolikus körökben. Ausztriában, Németországban pl. munkaszüneti nap a jan. 6.-a. Egyébként mind a Mikulás, mind a Karácsony keresztény ünnep, az összes olyan országban ünneplik, ahol a fõ vallás a katolikus, ill. a protestáns. (És majdnem az összes európai országban Jézuska hozza dec. 24.-én az ajándékokat.) Az ortodoxok (oroszok, ill. volt szovjet országok) januárban ünneplik. (Azt hiszem január 6.-án) Arabok, zsidók, buddhák, stb. nem, mivel õk nem hisznek Jézus születésében.
Amerikában a karácsonyi ajándékot hozza a Mikulás pl. Egyébként a Télapó is Mikulás, csak a szocializmusban "átkeresztelték" Szent Miklóst.
És az angolszász országokban december 25 és 26 a karácsony, ahol angyal jár.
A kérdező hozzászólása: Ja, értem...
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 43%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 12-27 18:09 Ez jó!!!:) Nem létezik a télapó??? Ki gondolta volna:P

Szerintetek holnap (dec.24. ) nyitva van az Ázsia Center? Ha igen hánytól hányig?

Legjobb válasz: Szerintem a legbiztosabb, ha megkérdezed itt: http://www.asiacenter.hu/hu_menu_contact.php Általában a bevásárló központok 24-én délelõtt még nyitva szoktak lenni, csak 25, 26 a piros betûs ünnep. De tuti a tuti, hívd fel õket! :)

Szerintem a legbiztosabb, ha megkérdezed itt: http://www.asiacenter.hu/hu_menu_contact.php Általában a bevásárló központok 24-én délelõtt még nyitva szoktak lenni, csak 25, 26 a piros betûs ünnep. De tuti a tuti, hívd fel õket! :)
sztem nem lesznyitva... de ha igen akkor is max délig.

Tavaly decemberben vettünk egy autót. Dec 24-én volt az adás-vétel. A súlyadót nekünk kell fizetni ez évben?

Mert a helyi okmányirodában a nevünkre került az autó,akkor az önkormányzatnak automatikusan kéne küldenie félévente nem?Idén jan végén került a nevünkre.

Legjobb válasz: Szia! A súlyadót annak kell fizetnie, akinek január elsején a tulajdonában van az autó. Tehát idén Nektek kell. Van olyan okmányiroda, ahol nem elég a forgalmit átíratni, hanem az ügyfélszolgálaton le kell adni egy másolatot az adás-vételi szerzõdésbõl, õk juttatják tovább az adócsoportnak és ezután érkezik a csekk a súlyadóról. Remélem, tudtam segíteni!

Szia! A súlyadót annak kell fizetnie, akinek január elsején a tulajdonában van az autó. Tehát idén Nektek kell. Van olyan okmányiroda, ahol nem elég a forgalmit átíratni, hanem az ügyfélszolgálaton le kell adni egy másolatot az adás-vételi szerzõdésbõl, õk juttatják tovább az adócsoportnak és ezután érkezik a csekk a súlyadóról. Remélem, tudtam segíteni!
Ha december 24-én vettétek az autót, akkor azt január elején át kellett volna íratni legkésõbb, jelezve azt, hogy a tulajdonotok még decemberben keletkezett. Kicsit "faramuci" helyzet, de ebben az esetben jogosan NEKTEK kell fizetni a súlyadót, azonban papírforma szerint - mivel január 1-jén még az elõzõ tulajdonos nevén volt a gépjármû - õt fogják felhívni az adófizetésre. Tehát nektek ezt le kell levelezni a volt eladóval, a volt eladó lakhelye szerint illetékes önkormányzattal és a saját önkormányzatotokkal is.
Nincs is már súlyadó! :) Ha csak január végén került a nevetekre akkor nem nektek kell fizetni, és ezért nem kaptatok az önormányzattól levelet. Viszont vedd fel a kapcsolatot az eladóval, mert tuira neki küldék ki, viszont valószínû õ nem fizette be, hiszen decemberben eladta nektek. Õ ez be is tudja bizonyítani, ezért jobb ha átválaljtok és utólag befizetitek.
Nem az számít, hogy mikor került a nevedre, hanem mikori az adásvételi szerzõdés dátuma. Az szerzõdés megkötésével és a vételár kiegyenlítésével az autó tulajdonjoga a vevõé. Más kérdés, hogy ezután átíratja-e a nevére, vagy sem. Én amikor eladtam az autómat lejelentettem, hogy eladtam.

Mit adhatnék anyukámnak az 50. szülinapjára ami dec.24-én van?

eddig van 3000ft-om

Legjobb válasz: Az én anyukámnak is decemberbe van a a szülinapja csak neki 25.-én. Szerintem a képkeret és kép jó ötlet. Én is csináltam már képkeretet,kagylókat,tengeri kavicsokat,csigaházakat ragasztottam rá.

Az én anyukámnak is decemberbe van a a szülinapja csak neki 25.-én. Szerintem a képkeret és kép jó ötlet. Én is csináltam már képkeretet, kagylókat, tengeri kavicsokat, csigaházakat ragasztottam rá.
Igen!! :) Mire való a google forditó :)
You buy a nice book or something. :) I am strong from english. Yeah? :)
Magyarországon élsz vagy külföldön? Angol akcentussal? :D
Kép bekeretesztetve, amin te meg õ van, vagy amin a család. Annál szebb ajándék nincs
Ja nem te elhiszem hogy a fejedben raktad össze!! Én forditottam át magyarra forditóval.
Én elõtúrtam kiskori képeimet, meg a hugomét és egy nagy képkeretbe egy montage-t csináltam. Nagyon meghatódott, igaz ez karácsony volt.
Nem, ezt most raktam össze a fejembe, örültem ennek is, nincs kivel gyakorolni az angolt. :((((
Annál nagyobbajándék, hogy szereted és jó vagy vele nincs is, de megértem hogy szeretnél mást is. Szerintem egy igényes képkeret tényleg nagyon szép lehet, pláne ha te csinálod, és egész olcsón kijön, mégis jobban örül neki anyukád mintha mondjuk valami drága dolgot vennél neki, mert TE CSINÁLTAD.
.
A kérdező hozzászólása: hát vagyok 13de minden vas.kapok 500-at boltbajárásért meg szeptembertõl havonta1500
Még addig ráérsz, elég kevés pénzed van. Hány éves vagy? Csak, hogy ahhoz viszonyítsak.
Akkor kemény vagyok, és ügyes angolból mégis. :D

Holnap (dec 24. én ) nyitva tartanak a posták? Pénzt várok vajon azt kézbesítik?

Legjobb válasz: nemhiném hogy nyitva lennének....bár van olyan ahol max 12ig nyitva vannak egyéb helyek... csak tipp..bár én is kiváncsi lennék mert nekem az ofotértre lenne szükségem.. Boldog Karit

nemhiném hogy nyitva lennének....bár van olyan ahol max 12ig nyitva vannak egyéb helyek... csak tipp..bár én is kiváncsi lennék mert nekem az ofotértre lenne szükségem.. Boldog Karit

Dec. 24 volt az utolsó mensim a mostani késik 3 napja, émelygek hányingerem van, feszül a mellem teszteltem 2 napja a második nagyon halvány. Mikor csináljam a következőt?

Legjobb válasz: Szia! A nagyon halvány is csík, a patikában kérd a legérzékenyebb tesztet. Akkor tesztelj újra, ha már nagyon nem bírod a várakozást. A dokihoz viszont a 6. hétig nem érdemes menni, mert lehet, hogy még a petezsákot sem látja.

Szia! A nagyon halvány is csík, a patikában kérd a legérzékenyebb tesztet. Akkor tesztelj újra, ha már nagyon nem bírod a várakozást. A dokihoz viszont a 6. hétig nem érdemes menni, mert lehet, hogy még a petezsákot sem látja.
A nagyon halvány csik is lehet terhesség!szerintem probáld meg most egy másik fajtával tesztelni, pár nap mulva.Szoritok neked:)
Szia! A halvány csík is terhességet jelent, szerintem egy-két nap és csinálhatsz ell. tesztet.Nekem nagyon korán kimutatta.Szorítok!

Június óta nem szedek fogamzásgátlót babát szeretnénk. Júl. -tól decemberig a ciklusaim hossza a következőképpen alakultak: 27 nap, 26, 24, 24, 27, 26, és a decemberi 28 napos volt. Az utolsó ciklusom kezdete dec.13. és még most is tart (jan.12)? !

Ez volt a 31. nap és még menstruáció sehol . A párommal pont középidőben voltunk együtt (dec.25. ), jan.3. -án volt egy kis pecsételő vérzésem (1 héttel a nem várt előtt), és ha a leghosszabb eddigi ciklusomat nézzük, ahhoz képest már 3 napja késik. Viszont pár napja enyhén görcsöl, fájdogál a bal petefészkem, olyan, mint ha állandóan meg akarna jönni....és mégsem. 3, 2 és 1 napja teszteltem, de az összes negativ lett :(. Szerintetek van esély a terhességre...vagy esetleg valami probléma lehet? Légyszi irjatok, ha történt már veletek hasonló, vagy van ötletetek, hogy esetleg mi lehet! Előre is köszönöm a válaszokat, mert nagyon rossz ez a tehetetlenség...!

Legjobb válasz: Ismerõs a helyzeted, majdnem minden hónapban "eljátszom" ezt, az elõzõ ciklusaimhoz képest mindig 3-4 nappal késöbb jön meg a következõ, tesztelgetek ezerrel, persze negatív, majd megjön. 5 hónapja rendszertelen a ciklusom és most tervezem endokrinológushoz fordulni. Ezt ajánlom neked is, õ segíthet beállítani a ciklusod és utána már nagyobb lesz az esély a teherbe esésre. A kérdésedre válaszolva szerintem nem vagy terhes... :(

Ismerõs a helyzeted, majdnem minden hónapban "eljátszom" ezt, az elõzõ ciklusaimhoz képest mindig 3-4 nappal késöbb jön meg a következõ, tesztelgetek ezerrel, persze negatív, majd megjön. 5 hónapja rendszertelen a ciklusom és most tervezem endokrinológushoz fordulni. Ezt ajánlom neked is, õ segíthet beállítani a ciklusod és utána már nagyobb lesz az esély a teherbe esésre. A kérdésedre válaszolva szerintem nem vagy terhes... :(
A kérdező hozzászólása: Már 5 napja késik... Ha esetleg vmi probléma lenne, attól kimaradhat a menstruáció?
szia!!nem biztos, hogy valami probléma lenne mert elég rendszertelen a ciklusod!!és lehet attól is, hogy nem szeded a gyógyszert és még nem állt be rendesen!!én nem mondanám egyértelmûen, hogy nem áll fent terhesség!!lehet meg kellene ismételni a tesztet!!az eddigi válaszoló!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat :) ! Ma reggel is negativ lett a teszt :(... Beszéltem egy gyógyszerésszel, és azt mondta, hogy a forgalomban lévõ tesztek biztosan a menstruáció elmaradása után 2, de minimum 1 héttel tudják biztosan kimutatni a terhességet.... ááááá most már tényleg nem tudom... :(
már bocs de biztos, hogy 1-2 hetet mondott??akkor az biztos nem 10 érzékenységû!!te milyennel csináltad??
A kérdező hozzászólása: 25-össel. Hol lehet kapni 10-es érzékenységût?
szia!!az eddigi válaszadó vagyok!!mizus veled??van valami jó híred??mert igazán rám férne!!ma reggel fúl negatívot teszteltem de nem értem mert a hõm fent és a mellbimbóm ugyan úgy érzékeny!!én se kaptam 10-es érzékenységû tesztet sajnos de én clearblue-val teszteltem(25-ös ez is csak állítólag nagyon érzékeny)most nem tudom mit csináljak!!a ciszta fent tarthatja a hõmet vajon??majd holnap minden kiderül mert megyünk a dokihoz a párommal!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát...jót sajnos én sem tudok mondani... :( Ma késik 6. napja, teszt negativ :(. Nem szeretnélek elkeseriteni, de sajnos azt olvastam, hogy a ciszta is fent tarthatja a hõt... de szurkolok neked, hogy ne az legyen!!!!!! Irj majd, hogy mi volt a dokinál! Szurkolok neked tiszta szivbõl!!!!!!
szia!!hát köszi a drukkot de már én se reménykedek!!bár én még egy tesztet csináltam de majd csak lesz valahogy!!érted??új ciklus új esély!!netti!!
a kismama vagyok: nekem a mai napig nem érzékenyebbek a melleim. Mára igaz dupla akkorák, mint voltak (most látszik, hogy van :d :) , de nem fájnak. És ezalatt a 6 hónap alatt csak egyszer hánytam, és max. kétszer ha rosszul voltam. Még kívánós sem vagyok. :) Ennyi tünetem van: hisztisebb lettem és az elsõ pár hónapban állandóan fájt a szeméremcsont fölött, pedig csak a 21. héttõl kezdett látszani a pocakom.
pecsételõ vérzés okozhat a beágyazódása a zigótának, ami jó, de akkor kimutatná a teszt. vagy okozhatja sárgatest hiány, ami nem jó, mert azt kezeltetni kell, mert amiatt nehéz a teherbe esés. Ha van a környéketeken olyan labor, ahol beutaló nélkül, pénzért is csinálnak ßHCG tesztet, abból 100 %-r kiderül, ha terhes vagy. kb. 2500 ft.
A kérdező hozzászólása: Egyébként az törvényszerû, hogy fájjon és nagyon érzékeny legyen a mell? Nálam minden mensi elõtt annyira fájt, hogy alig lehetett hozzáérni, most meg konkrétan nem érzek semmit...
szia!!nálam is ez játszódott le minden egyes ciklusba!!jelzem kb.5 hónapja rendszeres a menszim!!volt, hogy meg se jött vagy sokat késet!!bár még mindig nem teljesen pontos de kezd beállni!!nem feltétlenül van nagy probléma a ciklusaiddal!!én most töltöm a 30-at és most állt be!!(eddig nem nagyon foglalkoztam vele csak 5 hónapja kezdtünk bele a baba projektbe!!hány éves vagy amúgy??
Hát csatlakozom mert nekem is ez torténik.Késik orulok aztán megjon.Habár mult ciklusban korai vetélés volt doki szerint.:(Szerintem már kellene mutatni a tesztnek DE volt ismerosom aki hazajott dokitol megvolt az osszes vizsgálata az elso uh foto a babarol és az nap tesztel negatívat pedig igazoltan 7 hetes terhesség volt már.Azota nagylánya van 2 éves:)
Én februárban hagytam abba a gyógyszert. Aug. 20-án kellet volna megjönnie, aug. 23-án már csináltam is egy tesztet, ami pozitív lett. Azóta 25 hetes vagyok. A görcsölgetés nekem is megvolt, egészen a 3. hónapig. A belsõ változások miatt, elkezdhettél átalakulni, ha terhes vagy. Javaslom hogy vegyél 2db tesztet, az egyiket csináld meg. Pár nap múlva pedig a másikat. Sok szerencsét :) Ja, ha az utolsó ciklusodat nézem, a pecsételõ 3-án a beágyazódás miatt is.
Utolsó vagyok: Bocsi nem jutott el az agyamig, hogy már teszteltél :d :D Akkor várj az 5. vagy 6. napig. A tesztek 14 napos terhességet mutatnak ki, ha 3-án volt a beágyazódás (amikor véreztél), akkor elvileg 16-17-án már kikellene mutatnia.
A kérdező hozzászólása: 1-es, te szedtél elõtte fogamzásgátlót?
A kérdező hozzászólása: 2-es: 27 éves vagyok
A kérdező hozzászólása: 3-as: pecsételõ vérzésed volt elõtte? Barátnõm nem rég szült, 8.-án "nem jött a nem várt" :) és csak 23.-án lett elõször pozitiv a tesztje.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Neked elõször is gratulálok tiszta szivbõl :) ))! Hát, reménykedek én is, a nem vártnak se hire, se hamva eddig :) ). Akkor 16.-án tesztelek...:)
A kérdező hozzászólása: Szia Netti! Mi volt a dokinál??

Tisztelt doktor úr! 43 éves nő vagyok, dec 2-án mirenát helyeztek fel miomáim /a legnagyobb 24 mm átm./ és erős vérzés miatt. Tegnap reggelre viszont kilöködött. Az orvos méheltávolítást javasolt. De azt mondta probáljuk ki a Qlaira nevű fogamzásgátlót. V

Tisztelt doktor úr! 43 éves nő vagyok, dec 2-án mirenát helyeztek fel miomáim /a legnagyobb 24 mm átm./ és erős vérzés miatt. Tegnap reggelre viszont kilöködött. Az orvos méheltávolítást javasolt. De azt mondta probáljuk ki a Qlaira nevű fogamzásgátlót. Várom válaszát, mit csináljak? Tanácsalan vagyok.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A leletek részletes ismerete nélkül sajnos nem tudok többet mondani én sem. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A leletek részletes ismerete nélkül sajnos nem tudok többet mondani én sem. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! 43 éves nő vagyok, dec 2-án mirenát helyeztek fel miomáim /a legnagyobb 24 mm átm./ és erős vérzés miatt. Tegnap reggelre viszont kilöködött. Az orvos méheltávolítást javasolt. De azt mondta probáljuk ki a Qlaira nevű fogamzásgátlót. V

Tisztelt doktor úr! 43 éves nő vagyok, dec 2-án mirenát helyeztek fel miomáim /a legnagyobb 24 mm átm./ és erős vérzés miatt. Tegnap reggelre viszont kilöködött. Az orvos méheltávolítást javasolt. De azt mondta probáljuk ki a Qlaira nevű fogamzásgátlót. Várom válaszát, mit csináljak? Tanácsalan vagyok.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A leletek részletes ismerete nélkül sajnos nem tudok többet mondani én sem. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A leletek részletes ismerete nélkül sajnos nem tudok többet mondani én sem. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!