Találatok a következő kifejezésre: Debreceni Klinikán szülést (39 db)

Mikor indítják a szülést a Debreceni Klinikán, nyilván 40. hét után, de gondolom helyenként is változó? Nincs fogadott doki! 38 hkm

Sokfélét olvastam már, van akinek egész 42. hétig kivárnak, de hamarabbi indítást is hallottam már... Akinek indították mennyi idős volt? Burokrepesztéssel csinálták? Még annyira nem aktuális a kérdés, de nagyon lusta a pici bogaram, és nagyon úgy érezem, hogy akár túl is hordhatom... Köszönöm! 38 hkm

Legjobb válasz: Szia! Én már naponta jartam Nst másnap amnioszkopiara, mivel már a kiirt datumra sehol semmi nem történt, 5 amnioszkopia utan se akart beindulni a szules, 9 nappal hordtam tul a kisfiam , aznapra behivtak a klinikara h menjek fel a szuloszobara, ott megvizsgaltak es kiderult h mar megrepedt az ejszaka a burok, én ebbõl semmi nem vettem észre, a magzatvizem is szivargott, így végül is igy is ugyis megindult volna a szules, de kaptam egy méhszájtágító tablettat, mert csak 1 ujjnyi voltamm, ezt 10 korul kaptam vegul este 8 ra szuletett meg a kisfiam

Szia! Én már naponta jartam Nst másnap amnioszkopiara, mivel már a kiirt datumra sehol semmi nem történt, 5 amnioszkopia utan se akart beindulni a szules, 9 nappal hordtam tul a kisfiam , aznapra behivtak a klinikara h menjek fel a szuloszobara, ott megvizsgaltak es kiderult h mar megrepedt az ejszaka a burok, én ebbõl semmi nem vettem észre, a magzatvizem is szivargott, így végül is igy is ugyis megindult volna a szules, de kaptam egy méhszájtágító tablettat, mert csak 1 ujjnyi voltamm, ezt 10 korul kaptam vegul este 8 ra szuletett meg a kisfiam
A kérdező hozzászólása: Nem tudom hogy változtat e dolgon valamit hogy én elvileg bent fekvõ vagyok csak bejárós... szóval már 4 hete naponta ill 2naponta járok nst-re, áramlásra... igaz magzatvíz vizsgálat még nem volt.. :D
Sztem amíg nincssemmi baj , addig nem zargatnak. Amnioszpian ha baj lett volna a magzatvizzel akkorbeinditották volna nálam is hamarabb.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam még aminoszkopián, viszont a mai áramlás vizsgálatom rossz lett ezért holnap megismétlik... és az nst-ém se lett az igazi, de az elmegy egynek... remélem nem lesz semmi baj. :(
Áramlásra nekem is kellett jarnom 33 hetesen es onnanstol kezdve a szulesig heti 1x ..gondolhatod már ki voltam attól is, már akkor 3.fokban érett volt a lepény, azzal ijeszgettt mindenki h koraszülött iis lehet mert a méhlepény már nagyon a végét járta..ehhez képest meg alig akart kibújni a fiamXD
A kérdező hozzászólása: Végül másnap befektettek a kórházba, és a kiírt napon 2.-án megindították a szülést, így megszületett az én drága kisfiam 3960 grammal és 53 cm-rel :D Nem indult meg magától addig...
Gratulálok!:) ) jó babázást:) )
Soha nem szülnék a klinikán!! Én a Kenézybe szültem, csak azt ajánlom!
A kérdező hozzászólása: Nekem a két legjobb barátnõm szült Nyh-án, 3 hónap különbséggel. Mindkettem kegyetlenül megszenvedtek, a fogadott orvosnak színét sem látták. Ezekre hagyatkozom, ámbár nekem is volt már egy-két kellemetlen élményem. Emiatt döntöttem Debrecen mellett.
Mi a gond a nyíregyházi szülészettel? Nekem nagyon sok ismerõsöm szült ott és semmi rosszat nem mondott egyik sem.Csak jókat mondtak.
Nem, nincs bent sokat. Azt sem mondanám, hogy végig a kismamával van, de amikor kell, akkor ott van. Ha császárra kerül a sor, akkor azonnal dönt, nem húzza az idõt.
A kérdező hozzászólása: Nekem Nyíregyházán kellene szülnöm, mert ide tartozunk, de semmiféleképpen nem szülnék itt. A Klinikát is csak a doktor úr miatt választottam, illetve azért, mert korábban nagyon sok pozitívat tapasztaltunk egy másik részlegükön. Remélem, nem lesz semmi gond. Egyébként aki Sápynál szült, õ bent van sokat, esetleg végig a kismamával van?
4-es vagyok.Anno en is sok rosszat hallottam de ahoz kepest pozitivan csalodtam.Szep 3 agyas szobaban voltam es mondom nem gonosz boszorkak dolgoznak ott.Es mondom a gyerekem eletet mentettek meg.Nem tudom mi lett volna ha nem reszesül rögtön ilyen ellátásban.
Mi bajotok van a klinikával?Miért gondoljátok, hogy jobb a Kenézy?
A klinikán én sem szülnék az biztos.
En majus vegen szültem a klinikan.Több mint egy napig vajudtam a párom végig velem lehetett es a szülésnél is.Nem volt fogadott orvosom, de mindenki kedves volt velünk, sokszor ránk néztek.A szülésznõk között volt egy-két mufurc, de ha az megnyugtat es megtehetitek fogadj meg egyet.Szerintem az osztályon sem olyan rosszak a nõvérek, velünk rendesek voltak.A csecsemõsök meg egyik ilyen másik olyan, de azt ne higyje már senki h a Kenézyben csak angyalok dolgoznak.Arrol nem beszelve, h nekem szülés közben gond lett a kicsivel.Lehet h hozzam 1-szer ketszer nem ugy szoltak, de tudtam h a gyerek a legjobb kezekben van.Abba pedig külön beleõrültem volna ha õt átszállították volna a klinikára én meg maradtam volna a kenézyben.
A kérdező hozzászólása: Sápy Tamásnál szülnék. Nagyon meg vagyok vele elégedve, épp mondtam a férjemnek, hogy annyira bízok benne, ha megjelenik a színen, tudom, hogy ott baj már nem lehet. Szóval le a kalappal elõtte. De tény, hogy magától a klinikától tartok. Olyat hallottam, hogy vajúdás, illetve szülés alatt alig-alig néznek a kismamára, szinte magára hagyják. Én ettõl félek a legjobban, ezért lenne a férjem is bent velem.
Én a klinikán szültem.Nekem nem volt gondom a szülés alatt szinte senkivel.Minden orvos meg nõvér rendes volt nagyon.Kivéve a nõ aneszteziológust.Az egy állat. Az osztályon már más volt a dolog.Ott a nõvérkék meg a fõorvosnõ elég durva és gonosz.Teljesen semmibe veszik azt, hogy az anyuka is ember. Az biztos, hogy ha lesz még gyerekem, nem a klinikán fogom megszülni. Megkérdezhetem ki lesz az orvosod? Nekem nem volt bent a férjem. Dúlával szültem. A kérdésedre a válasz, hogy jobban bánnak-e a kismamával ha bent van az apuka. Az attól függ milyen az apuka. Nekem szuper Dúlám volt.
Szia! Én is nyíregyházi vagyok, de mindkét gyermekemet a klinikán szültem. A szülések döntõ része apás szülés, nekem nagyon jó volt, hogy mellettem volt a férjem. Fogadott orvosom volt, és szerencsére nagyon profi szülésznõhöz kerültem (Szutorné Erzsike). Ha lenne még egy babánk, akkor biztos szülésznõt is fogadnék. A csecsemõs nõvérek nagyon rendesek, a szoptatásban rengeteget segítenek. Nekem csak az osztályos doktornõrõl nincs jó véleményem. (Minden pocakos barátnõmnek azt javasoltam, hogy epidurális érzéstelenítéssel szüljön. Amint megkaptam, és nem volt fájdalmam, szép emlék a szülés. :)

Debreceni Klinikán az apás szüléshez kell valami? Jelezni kell előre?

Legjobb válasz: Én 2009 januárba szültem a Klinikán és a férjem is bent volt végig.Nem kellet semmi tanfolyam + vizsga. Csak 1 kék köpeny és sapka :)

Én 2009 januárba szültem a Klinikán és a férjem is bent volt végig.Nem kellet semmi tanfolyam + vizsga. Csak 1 kék köpeny és sapka :)
Remélem még aktuális a válaszom :) Január 15.-én szültem ott, a férjem bent volt velem végig, semmire nem volt szükség, se tanfolyam, se köpeny, se ruha. Bent adtak rá egy zöld köpenyt, azt kellett, addig viselnie, amíg le nem vittek minket osztályra. Este 10-tõl voltunk a vajúdóban, reggel 7-re született meg a lányunk. Végig ott ült mellettem, sõt, mivel elõtte már 2 éjszakája nem aludtunk (vajúdás miatt), hajnalban megkérdezte a nõvéreket, hogy kimehet e az automatához meginni egy kávét, és hogy beengedik e utána, és kedvesen igent mondtak. Ja, és nem jeleztük elõre. Amikor becsengettünk, akkor még nem jöhetett be velem, de miután átöltöztem, nem is tudtam róla hogy behívták, csak mikor ott állt mellettem. 11 hetes kislány anyukája :)
Kétszer szültem ott ügyeletesnél, az egyik sima, a másik császáros volt. Mindkétszer ott volt a férjem elõzetes bejelentkezés nélkül. :-)
Hû de jó, hogy valaki feltette ezt a kérdést, és mág jobb, hogy választ is kaptnk rá. :) Tegnap ugyanezt akartam kérdezni, különösen azért, mert a fogadott orvosom (Székely Péter I.) azt mondta, nem kell oda semmi, de a védõnõm és a körzeti orvos az OTI-ban (EJK-ban) meg azzal rriogat, hogy mindenféle pecsét, aláírás, meg 3 napos tanfolyam kell elõtte, plusz szülés elõtt 3 héttel legkésõbb "el kell végezni..." na persze. :) 36-37 debreceni hkm :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Hát, mi is hallottuk így is úgy is, majd még kérdezõsködöm :)
(Második kommentelõ vagyok) Olyan jó ezeket a válaszokat olvasni. :) Én április 19-20-ra vagyok kiírva, és remélem, szintén "csak" úgy beengedik velem mag Apát, mert mi sem intéztünk semmilyen papírt :)


Debrecenben (Klinika), ha az első babát császárral szültem, akkor a másodikat hagyják túlhordani, vagy mi történik, ha nem indul meg a szülés?

Legjobb válasz: A kórház teljesen mindegy nem túl informatív a lényeg szempontjából, orvosa válogatja. Tudni kell hozzá, hogy 1. miért volt szükség a császárra elõször? 2. mennyi idõ telt el a két szülés között. Ezeket a dolgokat viszont kizárólag te tudod és az orvosod, tehát releváns választ a gyakorikérdéseken ne keress. Egyébként miért gondolod, hogy két lehetõség létezik a szülésre: császár vagy túlhordás? Mit tekintesz túlhordásnak? (Én a másodikat a 42. héten szültem pl., fel sem merült a császár)

A kórház teljesen mindegy nem túl informatív a lényeg szempontjából, orvosa válogatja. Tudni kell hozzá, hogy 1. miért volt szükség a császárra elõször? 2. mennyi idõ telt el a két szülés között. Ezeket a dolgokat viszont kizárólag te tudod és az orvosod, tehát releváns választ a gyakorikérdéseken ne keress. Egyébként miért gondolod, hogy két lehetõség létezik a szülésre: császár vagy túlhordás? Mit tekintesz túlhordásnak? (Én a másodikat a 42. héten szültem pl., fel sem merült a császár)

A debreceni Klinikán végig együtt van a baba a mamával? Nem viszik el szülés után?

Legjobb válasz: Szülés után egy 5 percre viszik el a szomszéd helységbe,megfürdetni ,lemérni stb..aztán 2 óra az õrzõben de ott is veled lehet .Ezután pedig végig.

Szülés után egy 5 percre viszik el a szomszéd helységbe, megfürdetni , lemérni stb..aztán 2 óra az õrzõben de ott is veled lehet .Ezután pedig végig.
Nekem este 10kor született a kisfiam, aztán fürdették stb. és utána aznap éjszakára elvitték.Felajánlották én meg mondtam, hogy igen szeretném.Mondjuk én ahol vajúdtam, ott szültem és ott volt a megfigyelés is és csak másnap vittek le, mert vártunk egy szobára.
igen ott lesz veled míg le nem visznek osztályra. 1 hete szültem itt, nagyon friss az élmény 1 hetes kissrác anyukája :)
A kérdező hozzászólása: Akkor tkp mennyi idõre, és mikor viszik el?
Amíg rendbe teszik, illetve szülés után kérheted hogy vigyék el miután letelt a megfigyelési idõ , hogy tudj pihenni.De ezt le is írták.

Az ambuláns szülés működik a Debreceni Klinikán?

Legjobb válasz: Tényleg oka van a három napnak, mégpedig az, hogy a szülés után járó teljes összeget az OEP 3 nap után adja meg a kórháznak, egyébként arányosan kevesebbet ad utánad, ha elõbb elengednek. Valójában néhány órán belül hazamehetnél, sõt a babát is viheted, annyi, hogy a gyerekorvostól kell egy igazolás, hogy ránéz/ellátja utána, meg a kötelezõ oltást, vizsgálatot akkor máskor kell elvégezni, de az is megoldható. Egyszerûen az anyagi érdek túl nagy, ami ahhoz fûzõdik, hogy maradj. Adja utánad az OEP a pénzt, hátha feketén te is raksz a borítékba ennek-annak. Fejlett európai országokban, ha 24 órát marad anyuka az már kivételes.

Tényleg oka van a három napnak, mégpedig az, hogy a szülés után járó teljes összeget az OEP 3 nap után adja meg a kórháznak, egyébként arányosan kevesebbet ad utánad, ha elõbb elengednek. Valójában néhány órán belül hazamehetnél, sõt a babát is viheted, annyi, hogy a gyerekorvostól kell egy igazolás, hogy ránéz/ellátja utána, meg a kötelezõ oltást, vizsgálatot akkor máskor kell elvégezni, de az is megoldható. Egyszerûen az anyagi érdek túl nagy, ami ahhoz fûzõdik, hogy maradj. Adja utánad az OEP a pénzt, hátha feketén te is raksz a borítékba ennek-annak. Fejlett európai országokban, ha 24 órát marad anyuka az már kivételes.
5-ös vagyok az OEP dolog meg nem városi legenda, meg fikció meg lehet nézni a rendeletben, hogy hány nap után mennyit adnak.
Mi ennek az alapja? Nem azért van a 3 napos megfigyelés, hogy neked ne essen jól, és ne mehessetek haza. Oka van. Sok probléma nem az elsõ nap jön ki. Fontos, a biztonságotok érdekében. Ha ennyire nem bízol abban, hogy vigyáznak rád, menj máshoz, mert ez nem normális dolog.
jah értem, nem akarok hülyének tünni, 2 éve a klinikán szültem, meg 2-3 hét múlva is itt.. de az tutifix hogy az adjunktus nõ nem fogja engedni vagyis engedi te mehetsz, a baba marad, nem adja ki a zárójelentést például, vagy nem adja be a BCG oltást, mindent megtesznek akkor majd hogy kicsesszenek veled. 3 nap a megfigyelés, ez a te, és a babád érdeke..fõleg az övé. ki lehet bírni..
már hogy érted hogy ambuláns?
A kérdező hozzászólása: Szülés után max 24 órát kell bent tölteni, aztán babával együtt haza engednek.

Dr. Óvári Lászlóról (Debreceni Klinika) mi a véleményetek? Milyen szakmailag, emberileg, a terhesgondozás és a szülés alatt?

Legjobb válasz: Én nála szültem a 2. babámat. Véletlen, mert õ volt ügyeletben. Nagyon rendes volt és megértõ (indított szülés miatti para). Szerintem tök jó doki és nem a pénzért viselkedett korrektül. Mondjuk velem túl sok gondja nem volt, éppen rám jöttek a fájások már meg is lett a lányunk. De csak jókat tudok róla mondani.

Én nála szültem a 2. babámat. Véletlen, mert õ volt ügyeletben. Nagyon rendes volt és megértõ (indított szülés miatti para). Szerintem tök jó doki és nem a pénzért viselkedett korrektül. Mondjuk velem túl sok gondja nem volt, éppen rám jöttek a fájások már meg is lett a lányunk. De csak jókat tudok róla mondani.
Nála szültem emberileg és szakmailag a toppon van mindenkinek csak ajánlani tudom. Császározott pillanatok alatt megszületett a Kislányom. Nagyon érdeklõdõ és empatikus orvos. Teljesen biztonságban éreztem magam és tudtam hogy nem úgy vagyok kezelve csak mint "egy beteg", hanem érdelki a mögötte levõ ember is.
Sajnos, már nincs a klinikán, pedig a legjobb orvos, akit ismerek.
A kérdező hozzászólása: Jaj, nee! Kb. 1 hónap múlva akartam ismét felkeresni. Hová ment? És miért? És mennyi idõre?

A debreceni klínikán Dr. Török Olga jó orvos és vállal szülést is?

Legjobb válasz: Dr Török Olga körültekintõ, alapos, jó orvos, genetikus. Azt nem tudom, hogy vállal e szülést .

Dr Török Olga körültekintõ, alapos, jó orvos, genetikus. Azt nem tudom, hogy vállal e szülést .
igen vállal persze alaposan nyúlj a zsebedbe.
nAGYON JÓ ORVOS, VÁLLAL SZÜLÉST.
A terhesgondozás alatt nagy alapos munkát végzett. A szülés levezetése és utána az érdeklõdés jeles volt Pénzösszegrõl szó sem esett Csak jó élményeim voltak.
Vállal szülést és nagyon jól meg is csinálta a barátnõmnek. Nem is drága bár árat nem mond állitólag, jó orvos csak sok a dolga

Debreceni Klinikán kit ajánlanátok nõgyógyászt terhesgondozásra, szülésre?

Elsõ sorban férfi párti vagyok, nõi nõgyógyászokkal nagyon megjártam már. :(

Legjobb válasz: Dr. Juhász Alpár Gábor

Dr. Juhász Alpár Gábor
Én is Dr. Juhász Alpár Gábort ajánlom.

Szülés ügyeletes dokinál a Debreceni Klinikán?

Arra lennék kíváncsi,hogy milyen tapasztalatotok volt szülésnél a Debreceni Klinikán ügyeletes dokinál. Jelenleg egy dokihoz járok terhesség alatt,csak nem biztos,hogy szülni is nála fogok.Mivel elég magas a fix tarifája szülésnél. Volt még így valaki,hogy terhesség alatt végig egy dokihoz járt,de nem fogadta meg?

Legjobb válasz: Szerintem mindenképp megéri megfogadni. képesek rád sem nézni. Amúgy meg királynõi figyelmet kapsz. Megéri tényleg.

Szerintem mindenképp megéri megfogadni. képesek rád sem nézni. Amúgy meg királynõi figyelmet kapsz. Megéri tényleg.
Nagyon rossz tapasztalataim vannak az ügyeletrõl, bár lehet csak én fogtam ki rosszat...nem ajánlom.
Nekem ugyanitt lesz szülésznõm, pont azért mert dokira nem fogok százezret kifizetni, de szülésnõtõl nem sajnálok 30at... Remélem minden oké lesz... Még nem szültem, de nagyjából ismerem a dokikat, mert feküdtem már bent 2x és a dokik nekem nagyon rendesnek tûntek.. Persze lehet, hogy szülésnél máshogy lesz, de remélem a szülésnõ elég lesz..
szerencsére sikerült kifognom egy jó gárdát mikor szültem, . egy fiatal velem egyidõs kis rezidens dokit, meg egy nagyon tapasztalt odaadó kedves szülésznõt. nagy mázlim volt, mindenki jól tette a dolgát! nem tudom mi lett volna ha épp kifogok egy "rossz napom" van gárdát..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Második babámat várom, az elsõnél volt fogadott dokim.Most viszont még nem tudom, mert elég sok lenne amit kér szülésért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!