Találatok a következő kifejezésre: Debrecenben a mit kell vinni (11 db)

A Debreceni klinikán mit kell vinni a szülőszobára vagy mit lehet? Ott van vajúdó szoba sok vagy "szalagon" megy a szülés? Vagy hogy van az?

Legjobb válasz: Bocsi, hogy nem a te kérdésedhez kapcsolódik szorosan, de kinél fogsz szülni?? És a válaszoló kinél szült?? Nekem most kell orvost választanom, és nagyon tanácstalan vagyok. Nagyon szorítok neked!

Bocsi, hogy nem a te kérdésedhez kapcsolódik szorosan, de kinél fogsz szülni?? És a válaszoló kinél szült?? Nekem most kell orvost választanom, és nagyon tanácstalan vagyok. Nagyon szorítok neked!
nem tudom miért kellett lepontozni szerintem teljesen jó választ adtam. elsõ voltam ! nem lesz és nem volt fogadott dokim. 2 éves kislány anyukája és 32 hetes kismama.
Nekem csak 1 vizet lehetett bevinni, orrcseppet, (meg voltam kicsit fázva), meg bevittem az asthma gyógyszeremet. Ennyi. De nem is kellet volna más. Egy nagy teremben mûködik a vajúdás, függönyökkel vannak elválasztva a kismamák. Én egy olyan helyiségbe voltam, h. egyik oldalt mellettem függöny, másik oldalt, meg ilyen nõvér szoba szerûség, ahol a gyógyszereket tartják. A mellett, meg már a szülõszoba. Én végig hallottam minden kismamát aki elõttem szült, h. nyom, h. felsír a babája, h. megakadt a baba, vitték császárra rögtön (ez egy kicsit ijesztõ volt. Amelyik nap én szültem, 2010 dec 23.-án, 17 kismama szült. Szóval elég sokan. Teli voltak a vajúdók, és az õrzõ is. Tudod, ahol 2 órát még megfigyelnek. Hát aznap a kismamákat aki lábra tudott állni, már 1 óra múlva mennie kellett szobára, mert kellett az ágya. Hát én nem tudtam lábra állni, én összeestem. Én vagy 5 óra hosszát voltam ott. Szóval eléggé szalagszerû az egész. Nagyon járkálni sem lehetett, akinek úgy könnyebb volt vajúdni, mivel nem volt annyi hely. A páromnak adtak egy zöld köpenyt, cipõjét sem kellett átvenni. Amikor ott voltam, 12 órát, és vajúdtam, annyira nem érdekelt, h. milyen az egész, h. szinte összeérnek a kismamák, akkor fel sem tûnt.
4. válaszoló vagyok! Az én dokim Dr. Czifra Imre, nõgyógyász szakorvos, neonatológus szakorvos, az aneszteziológia és az intenzív terápia szakorvosa. Szóval eléggé képzett orvos, és nagyon lelkiismeretes, õ sem mond tarifát. A szülésemet végig kísérte teljesen, ami nekem nagyon jó volt, h. õ altató orvos is, és kaptam EDÁt amikor csak szükségem volt rá a 12 óra vajúdás alatt. Annyit még, h. nem szaladgálnak félmeztelen a kismamák, kapnak egy agyonra mosott szakadt hálóinget a vajúdásra és a szülésre, ami végig gombos lefele, és csak combig ér. És persze a kb. 7 gombból, 3 hiányzik, szóval valóban van, h. elég sok minden kilátszik a kismamákból, de akkor sem félmeztelenek. De ott annyira nem foglalkoznak a kismamák, h. õk bizony szégyenlõsek, meg jaj, meg ne lásson valaki. Hát pl. mikor megszülsz, abban a véres, magzatmázas, pisis, magzatvizes rongyba visznek a megõrzõbe, amiben vajúdtál, szültél. Abban kell feküdnöd ott min. egy órát, alattad egy betét, még csak egy bugyi sem volt rajtam, ami megtartotta volna, h. ne mozduljon el. Ahogy írtam, tele volt az õrzõ, kismamával, ill. apukákkal. Mikor engem akartak vinni fürödni, leszálltam nagy nehezen az ágyról, és összeestem. Mindenem kint volt abból a rongyból, amim csak kint lehetett. Nem ájultam el, de úgy szédültem, mint még életemben soha. A nõvérke, meg egy apuka rakott vissza az ágyra. Annyira rosszul voltam, h. nem érdekelt, h. az a férfi, mit lát belõlem, v. mit nem. Bizonyára neki sem a piszkos gondolatok keringtek a fejében, hanem az, h. segítenie kell ezen a szerencsétlen, teljesen kiszolgáltatott nõn. 29hkm
A kérdező hozzászólása: Huu ki pontozta le az elsõt, miért?:( Köszi a választ mindenesetre. Nincs fogadott dokim.:)
A kérdező hozzászólása: És lehet látni ilyen félmeztelenül a kismamákat is mikor kijön a baba vagy beöntést kap vagy szoptatni ráteszik a kicsit?Hülye kérdés tudom, de egy az hogy szégyenlõs vagyok iszonyatosan, másik meg hogy iszonyat féltékeny, és bent lesz a férjem is.:P

Debrecenben a klínikára mit kell vinni szülésre?

Mit kell vinni magamnak és a picinek?

Legjobb válasz: 4 hónapja volt programozott császárom a Klinikán!Magadnak ugyanazt kell vinni,mint az összes többi korházba!Betétet ugyan adnak,de nekem nem vált be!Így Tenát vittem !Házassági kell ,ha nem debiben esküdtetek!Igen a baba elsõ perctõl veled van és neked kell a vizsgálatokra is elvinned a csecsemõsökhöz!Este õk fürdetik ott bent a szobában ahol vagytok!Ha nincs gond és nem kell rohanni a császárnál ,akkor gerincbe érzéstelenítenek!Van beöntés és katéter!Jól teszed ha érdeklõdsz ,mert így nem ér felkészületlenül a dolog!Vannak 2 és több ágyas szobák!És van VIP szoba!Az 10ezer éjszakánként!Én 2 ágyasban voltam,nagyon jó volt!Ott saját zuhanyzó ,wc van ,nem kell kimenni a közösbe!Vasárnap császároztak,csütörtökön jöttünk haza!Aki simán szült az 1 nappal korábban,ha nem volt semmi gáz!Ha van még kérdés írj nyugodtan...Üdv:B

4 hónapja volt programozott császárom a Klinikán!Magadnak ugyanazt kell vinni, mint az összes többi korházba!Betétet ugyan adnak, de nekem nem vált be!Így Tenát vittem !Házassági kell , ha nem debiben esküdtetek!Igen a baba elsõ perctõl veled van és neked kell a vizsgálatokra is elvinned a csecsemõsökhöz!Este õk fürdetik ott bent a szobában ahol vagytok!Ha nincs gond és nem kell rohanni a császárnál , akkor gerincbe érzéstelenítenek!Van beöntés és katéter!Jól teszed ha érdeklõdsz , mert így nem ér felkészületlenül a dolog!Vannak 2 és több ágyas szobák!És van VIP szoba!Az 10ezer éjszakánként!Én 2 ágyasban voltam, nagyon jó volt!Ott saját zuhanyzó , wc van , nem kell kimenni a közösbe!Vasárnap császároztak, csütörtökön jöttünk haza!Aki simán szült az 1 nappal korábban, ha nem volt semmi gáz!Ha van még kérdés írj nyugodtan...Üdv:B
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek.Köszönöm :)

Kismamák márciusra vagyok kiírva a Debreceni klinikán szeretnék szülni mit kell vinnem magammal magamnak, és a babának? Elsősorban az érdekel aki ott és már megszült de minden válasz érdekel köszi szépen

Legjobb válasz: Szia! A Klinika portáján lehet jelentkezni szülésfelkészítõre. Nagyon hasznosnak tartom és nemcsak arról kapsz listát, hogy miket kell vinned magadnak és a babának, hanem megmutatják a szülõszobát, megfigyelõt stb, és részletesen elmondják hol mit fognak tenni veled. Én nagyon tudom ajánlani. Az elõttem válaszolónak teljes a listája, más nekem sem jutott eszembe.

Szia! A Klinika portáján lehet jelentkezni szülésfelkészítõre. Nagyon hasznosnak tartom és nemcsak arról kapsz listát, hogy miket kell vinned magadnak és a babának, hanem megmutatják a szülõszobát, megfigyelõt stb, és részletesen elmondják hol mit fognak tenni veled. Én nagyon tudom ajánlani. Az elõttem válaszolónak teljes a listája, más nekem sem jutott eszembe.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat nagyon hasznosak
Szia! Jót mosolyogtam az utolsó listáján, a smincuccon konkrétan.Szerintem nem sminkeléssel leszel elfoglalva, de te tudod. Én négy hónapja szültem ott, akkor nem kellett betét, adtak annyit, amennyi kellett.És papucs sem kellett a férjemnek a szülõszobára.A többi rendben van.Még annyi jótanács, hogy sötét törölközõt vigyél, mert azon nem látszik a vér.Mindenképp vigyél a wc-re valamit, én domestos törlõkendõt vittem, de vihetsz ilyen wc-re rakható védõt, nem tudom, hogy mi a neve.Remélhetõleg fürdõszobás szobába kerülsz, ha nem , az nagyon gáz.
Én se ugy értettem a sminkcuccot, de végulis az, legalább egy spirál, fultisztito meg arckrém .nem? azért kicsit legyen emberi kulsonk sztem:)


A debreceni Kenézy kórházban, mit kell vinni a babának és a mamának a bent lét alatt? Milyenek a szobák?

El?re is nagyon köszönöm a választ!

Legjobb válasz: Szia! Én márciusban szültem és betétet, tisztasági felszerelést, hálóruhát, papucsokat vittem. A gyereknek semmit. Ha még egyszer mennék, még vinnék egy jó elektromos, v. könnyen mûködõ mellszívót. A szoba jó volt, én 6 ágyasban voltam.. A csecsemõsök nem igazán segítõkészek, ezért vinném a mellszívót!

Szia! Én márciusban szültem és betétet, tisztasági felszerelést, hálóruhát, papucsokat vittem. A gyereknek semmit. Ha még egyszer mennék, még vinnék egy jó elektromos, v. könnyen mûködõ mellszívót. A szoba jó volt, én 6 ágyasban voltam.. A csecsemõsök nem igazán segítõkészek, ezért vinném a mellszívót!

Debrecenben a Kenézy-be mit kell vinni a babának?

39 hetes kismami

Legjobb válasz: Pelenka, body, zokni, rékli, pamutsapka, kabátka, takaró, valami baba hordozó (nem kenguru!). Hirtelen ennyi jutott eszembe. Remélem segítettem. Ui: Én vinnék szövet pelenkát is a feje alá stb mert ilyen pici korban még nagyon kell rá vigyázni tömegben, utcán...

Pelenka, body, zokni, rékli, pamutsapka, kabátka, takaró, valami baba hordozó (nem kenguru!). Hirtelen ennyi jutott eszembe. Remélem segítettem. Ui: Én vinnék szövet pelenkát is a feje alá stb mert ilyen pici korban még nagyon kell rá vigyázni tömegben, utcán...

Debrecenben a nagyerdei ovodaba mit kell vinnunk (lista)?

Legjobb válasz: menj be személyesen és kérdezd meg a Deoec óvodára gondolsz amúgy?

menj be személyesen és kérdezd meg a Deoec óvodára gondolsz amúgy?

A debreceni Kenézy kórházban, mit kell vinni a szüléshez a mamának és a babának?

Legjobb válasz: Szia! A babának nem vittem semmit, csak a hazahozáshoz való dolgokat hozta apa. Magamnak vittem: Nagy betét, én Alwayst vittem. Wc papír, wc ülõke papírból. Póló, mert jó meleg volt, fehérnemû, váltás pizsama v, hálóing, mert sikerült többször összevérezni. Papírzsepi, tusfürdõ... Papucs, köntös... Ja és nálam volt mellszívó is, de nem elég jó ha legközelebb mennék, elektromosat vinnék. Vihetsz inni, szõlõcukrot ezt konkrétan a szüléshez, ha apás lesz apucinak kaját.

Szia! A babának nem vittem semmit, csak a hazahozáshoz való dolgokat hozta apa. Magamnak vittem: Nagy betét, én Alwayst vittem. Wc papír, wc ülõke papírból. Póló, mert jó meleg volt, fehérnemû, váltás pizsama v, hálóing, mert sikerült többször összevérezni. Papírzsepi, tusfürdõ... Papucs, köntös... Ja és nálam volt mellszívó is, de nem elég jó ha legközelebb mennék, elektromosat vinnék. Vihetsz inni, szõlõcukrot ezt konkrétan a szüléshez, ha apás lesz apucinak kaját.

Debrecenben jár valaki a Nap utcára védőnőhöz? Mire számítsak? Kell vinni pisit? Tényleg kapok kismama-magazinokat?

Legjobb válasz: Szia! én is a Nap utcára tartozom. Csak legelsõ alkalommal kell oda menni, utána már az OTI-ba fogtok találkozni. Ott van a terhesgondozás. Nekem legalább is így volt. Nem kell vinni vizeletet, csak magadat és ha már vannak papírjaid az orvostól, akkor azokat. Csak az adataidat veszi fel és megkapod a terhes kiskönyved, amit mindig vinned kell majd minden vizsgálatra. Ebbe kerül bele minden fontos dolog. És igen, valóban kapsz egy pár újságot és hasznos olvasnivalót az elsõ alkalommal, de ne számíts nagyon nagy dologra. :-) remélem tudtam segíteni. Jó babavárást!

Szia! én is a Nap utcára tartozom. Csak legelsõ alkalommal kell oda menni, utána már az OTI-ba fogtok találkozni. Ott van a terhesgondozás. Nekem legalább is így volt. Nem kell vinni vizeletet, csak magadat és ha már vannak papírjaid az orvostól, akkor azokat. Csak az adataidat veszi fel és megkapod a terhes kiskönyved, amit mindig vinned kell majd minden vizsgálatra. Ebbe kerül bele minden fontos dolog. És igen, valóban kapsz egy pár újságot és hasznos olvasnivalót az elsõ alkalommal, de ne számíts nagyon nagy dologra. :-) remélem tudtam segíteni. Jó babavárást!
Szia! Csatlakoznék az elöttem szólóhoz! Mondjuk én az Ibolya utcára tartozom, de még csak akor kellett oda mennem amikor a kiskönyvet kitõltõtte! Azóta is az OTIba járok. Ott mindig meg fogja mérni a súlyodat, a vérnyomásodat, utánna bevisz a körzeti orvoshoz, aki mindig ad majd a laborhoz papírt és ahányszor mész hozzá le kell adni a vizeletmintát. Azonnal megvan annak is az eredménye, amit szintén beír a védõnõ a kiskõnyvedbe! Nagyon kevés újságra számíts, de ha minden igaz kapni fogsz egy hasznos kis kõnyvet! Jó babavárást! 36 hetes km

Debreceni Klinikán fogok szülni, oda miket kell be vinnem babámnak? És ami a babának kellenek ilyen gyógyszertári dolgok pl: a köldökre hidrogén-peroxid stb, ilyeneket már vegyem be?

Legjobb válasz: Általában akórházba babáknak nem kell vigyél semmit,mégha rooming-in-be is mennél szülés után. Ott biztosítanak neked mindent. Legalábbis Gyulán így van!

Általában akórházba babáknak nem kell vigyél semmit, mégha rooming-in-be is mennél szülés után. Ott biztosítanak neked mindent. Legalábbis Gyulán így van!
Szia! Én Egerben fogok szülni, és csak pelenkát kell bevinnem. De én rákérdeztem a szülésznõnél, onnan tudom. Boldog babavárást!
Én 2hónapja szültem ott, semmit nem kellett vinni. Mindent adnak, ruhát is, de ha akarod a tiedet is használhatod, de sztem felesleges. A köldökét csak sima gézlappal törölték át mindennap, semmit nem használtak, utána én sem használtam semmit itthon. Szépen begyógyult neki. Nagyon kedvesek a csecsemõsök. Ha van bmi kérdésed írhatsz privit is.
A kérdező hozzászólása: a 3. válaszolónak, írnék, de valamiért nem engedi a gép, de csak neked, az elõzõ kettõhöz írhatnék, de a tiédnél nem! Lenne 1000000 kérdésem :)
A [email protected] írhatsz, várom a kérdéseidet.

Debreceni klínikán szülő kismamák! Mit kell magunkal vinni a babának?

Még van id?m a szülésig,de jó lenne már most tudni, hogy csak hazafele kell gondoskodni a babó ruhájáról, vagy bentre is magunknak kell vinni, ill. pelus? Tapasztalatok a klínikáról?

Legjobb válasz: Szia! Én még elõtte állok (38.hét), de egyik ismerõs februárban szült és azt mondta mindent adnak csak popsitörlõ kendõ és popsikrém nincs, azt vigyek ha szeretném hogy használják. Minden jót!

Szia! Én még elõtte állok (38.hét), de egyik ismerõs februárban szült és azt mondta mindent adnak csak popsitörlõ kendõ és popsikrém nincs, azt vigyek ha szeretném hogy használják. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!Neked már nem sok van hátra!!Úgy szeretnék már én is ott tartani!! :) ) Könnyû szülést kívánok Neked!!És jó babázást!!
Sziasztok! Én is februárban szültem itt és csak megakadt a szemem a kifejezésen, hogy "szeretném, hogy használJÁK"!:-)Ezzel kapcsolatban csak annyit szerettem volna mondani(hogy ne érjen nagy meglepetés), hogy nem õk fogják gondozni, tisztába tenni a babát hanem te, ugyanis mindent rád hagynak, egyedül fürdetni jönnek segíteni.Egyébként mindent úgy csinálsz ahogy "tanultad".Nekem sajna nincsenek túl jó tapasztalataim de nem akarlak riogatni és különben is lehet, hogy nektek jobb lesz, nem vagyunk egyformák.Könnyû szülést nektek és jó babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!