Találatok a következő kifejezésre: Debrecenben a mit (440 db)

Debreceni Egyetem Informatikus könyvtáros szakról és a Debreceni gólyatáborról mit tudtok mondani?

Érdekelne nagyon ez a szak, mert alapból humán beállítottságú vagyok. Imádom a könyveket és az informatikával is jóban vagyok.

Legjobb válasz: A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképzõ Fõiskola könyvtár szakára gondoltam, ami ugyancsak Debrecenben van. Ott iskolai könyvtárosok képzése folyik a szakon belül ami inkább humán beállítódottságúaknak jobb. A DE-IK képzése viszont az informatikára megy rá, ún. könyvtárinformatikára, amibõl úgytudom doktorálni is lehet náluk, szóval igen magas szintû képzésük van, de ha oda jelentkeznél, mindenképp szükséged lesz matematikai logikai alapkra is, ugyanis programozást is kell tanulni. A TK-n (lásd elõbb) ami nem a DE kara, is kell informatikát tanulni emelett viszont pedagógiai, pszichológiai, ifjúsági irodalom stb. tárgyakat is. Remélem hasznos volt számodra amit írtam. Minden jót!

A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképzõ Fõiskola könyvtár szakára gondoltam, ami ugyancsak Debrecenben van. Ott iskolai könyvtárosok képzése folyik a szakon belül ami inkább humán beállítódottságúaknak jobb. A DE-IK képzése viszont az informatikára megy rá, ún. könyvtárinformatikára, amibõl úgytudom doktorálni is lehet náluk, szóval igen magas szintû képzésük van, de ha oda jelentkeznél, mindenképp szükséged lesz matematikai logikai alapkra is, ugyanis programozást is kell tanulni. A TK-n (lásd elõbb) ami nem a DE kara, is kell informatikát tanulni emelett viszont pedagógiai, pszichológiai, ifjúsági irodalom stb. tárgyakat is. Remélem hasznos volt számodra amit írtam. Minden jót!
Elég sok informatikát kell tanulni a DE-IK képzésén, más könyvtárosképzésekkel összehasonlítva. Ha humán beállítottságú vagy érdemes megfontolnod a másik debreceni könyvtárosképzést a TK-n. Egy volt könyvtáros hallgató
A kérdező hozzászólása: Melyik Tk-ra gondolsz? Mert csak DE-TK kar nincs. És te akkor a sima könyvtárosira jártál? Mesélnél nekem még a Debreceni Egyetemtõl? Nagyon érdekelne a téma^^
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy válaszoltál. Utánanéztem a Kölcseynek is, bár én csak informatikus könyvtáros szakkal találkoztam ott is. De hallottam már több embertõl, hogy minden iskolában más az arány az informatika és a humáni részben. Nekem mondjuk mind a kettõ iskola nagyon szimpatikus, úgyhogy valószínûleg mind a kettõt megpályázom majd, ha még akkor is ezt a szakot szeretném majd. Köszi a válaszokat:) Szívesen várnám még a további véleményeket is^^
A gólyatáborról annyit tudok mondani, hogy 2008-ban és 2009-ben a BTK-nak és az IK-nak közösen rendezték az egyetem téri campuson (azaz a fõépületnél) szállás a kossuth I-II-III-as kollégiumokban volt. a bölcsészek sárga pólót, az infósok pedig zöldet kaptak, étkezés a nagyerdei étteremben volt, a kolik mellett. Elviselhetetlen szívatás nem volt. :) szóval jó.

A Debreceni Mechwartba mikor lesz nyílt nap?

Legjobb válasz: bocsi elírtam debreceni

A kérdező hozzászólása: bocsi elírtam debreceni
Én nem tudom de ha minden nap nézed a mechwart.hu-t akkor megtudhatod.valamikor csak kiírják
A kérdező hozzászólása: kösz
Ne menj a mechwartba nagyon gyenge embertelen suli!!!!


Jaj de irigyellek! Én is a debreceni klinikára járok, csak még 28 hetes vagyok. Jó lenne már ott tartani, ahol te.:)
Ha minden rendben van, akkor kivárják a 42. hetet.
A kérdező hozzászólása: én meg már szeretnék szülni nagyon!:)

A debreceni energymról mik a vélemények?

Ajánlanátok Debrecenbe konditermet. 6000 ft-os havi diákbérlet ár környékit.

Legjobb válasz: Kathi Bélának most fog Debrecenben nyilni egy konditerme, de a nevét nem tudom. Másikat ott nem ismerek.

Kathi Bélának most fog Debrecenben nyilni egy konditerme, de a nevét nem tudom. Másikat ott nem ismerek.

Szerintetek mi az Is. Enért van az, hogy állandóan debreceni lányokkal bocsátkozom beszélgetésbe itt? Ennyire unatkoznak Debrecenben a lányok?

Vagy Debrecen vagy Nyíregyháza vagy t.k.m tudja mi arrafelé, de véletlenül sem Bács-Kiskun megyeiek...

Legjobb válasz: ez a Debrecen már az agyamra megy napi 100 kérdés szól Debrecenrõl. Néha írd be a keresõbe is.

ez a Debrecen már az agyamra megy napi 100 kérdés szól Debrecenrõl. Néha írd be a keresõbe is.
Azért mert hazudnak. Baromira nem akarnak téged megismerni, ezért azt hazudják, hogy messze laknak. Sajnálom, ez van. És Te amúgy csajozni jársz ide?
Érdekes én hajdú-bihari vagyok, de csak pesti, pécsi, gyõri, dunaújvárosi, miskolci, szegedi, veszprémi, székesfehérvári lányokkal futottam még össze.
Én Bács-kiskun megyei vagyok.... És Lány... de még senkivel sem próbáltam itt összejönni... :) 22
én is debreceni vagyok .. :P xd

Nyáron szeretnék egy napra Debrecenbe menni. Mit érdemes megnézni a városban?

Romániai vagyok és nem ismerem a várost. Szeretném elvinni a családom egy napra Debrecenbe, ezért tettem fel a kérdést. És még valami. Könnyen lehet parkolni a városban vagy kevés a parkolási lehet?ség?

Legjobb válasz: szia, én rendszeresen járok Debrecenbe. Itt, a város honlapján találtok infókat: http://portal.debrecen.hu/turizmus . annyit még, hogy Debrecen elég drága hely, elég hasonlók az árai, mint Budapestnek. Egy napot gond nélkül ellesztek, az tuti :)))

szia, én rendszeresen járok Debrecenbe. Itt, a város honlapján találtok infókat: http://portal.debrecen.hu/turizmus . annyit még, hogy Debrecen elég drága hely, elég hasonlók az árai, mint Budapestnek. Egy napot gond nélkül ellesztek, az tuti :) ))
elsõ voltam: parkolást nem tudom, vonattal járok. annyit még Debrecenrõl, hogy mindig kicsit hidegebb van, mint máshol. Ezt a debreceni kollégáim szokták mondani :) ) ja, és a tömegközlekedési eszközökön elõszeretettel büntetnek, úgyhogy jegy nélkül fel ne szálljatok a villamosra (de amúgy nem is érdemes felszállni, mert nagyon kicsik a távolságok, én mindenhova gyalog megyek).
Nagyerdõ, egyetem, nagytemplom, modem, déry múzem, állatkert, fõtér. Parkolóhely van elég, de szinte mindenhol fizetõs, váltsatok aprót:)
elsõ voltam: a lényeg, hogy a város fõutcája a villamos mentén van. egyszerûen elindultok a villamos sínek mentén, és arra sokféle látványosság van. a villamos egyébként egy nagy kört ír le, nincs is tulajdonképpen végállomása. elmegy a modem mellett (kiállítások vannak ott), a nagytemplom felé, sok a szép épület, aztán kimegy a nagyerdõ felé, ott van egy nagyon szép, ötcsillagos szálloda, állatkert, vidámpark. az erdõben sétálni is lehet, de nem hiszem, hogy amiatt utaznátok annyit. van aquapark, úszási lehetõség, mûv.ház, jó éttermek, ilyenek :) egy dolog nincs: lejtõ. csak a nagy síkság mindenütt :DDD
DérI Múzeum, Nagytemplom (érdemes felmenni a toronyba), Csokonai Színház, egyetem, Kistemplom, meg szinte az egész Piac utca. Református Kollégium (bár a Nagytemplom mögött most építkeznek, így nem tudom, mennyire látnátok normálisan) meg a Nagyerdõ. Egyébként debreceni vagyok, ha gondolod, írhatok még egy.két nem annyira közismert, de érdekes helyet! :D Mikor lenne az utazás?
most lesz majd a pulykafesztivál is :) ) (elsõ voltam)
szerintem ez még tud segíteni a választásban: http://www.hoteldivinus.hu/latnivalok/index.htm érezzétek jól magatokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mi a véleményed debrecenben a kikötő nevű szórakozóhelyről?

milyen a hely, milyen emberek járnak oda, vélemény. köszönöm.

Legjobb válasz: Én amíg Debrecenben tanultam rendszeresen jártam a Kikötõbe. Nagyon szerettem a helyet. Jó a hangulata, jók az árak, a kiszolgálás is remek. Kicsit pici a hely, s néha elég nagy a tumultus és a füst, de ettõl csak még jobb a hangulat. Olyan igazi egyetemistáknak való kocsma. Kicsit rocker hangulatú a hely, de nagyon jó arcok járnak oda. Vagy legalábbis még 2-3 éve, mikor odajártam ilyen volt. Szóval csak ajánlani tudom!

Én amíg Debrecenben tanultam rendszeresen jártam a Kikötõbe. Nagyon szerettem a helyet. Jó a hangulata, jók az árak, a kiszolgálás is remek. Kicsit pici a hely, s néha elég nagy a tumultus és a füst, de ettõl csak még jobb a hangulat. Olyan igazi egyetemistáknak való kocsma. Kicsit rocker hangulatú a hely, de nagyon jó arcok járnak oda. Vagy legalábbis még 2-3 éve, mikor odajártam ilyen volt. Szóval csak ajánlani tudom!

Debrecenben a bérletre mit kell ráírni a diákigazolványról, a vonalkód alatti számot vagy az azonosítót?

Lányomat meg akarták büntetni a múltkor mert a vonalkód alatti szám van ráírva, jelzem már 5-dik éve és még most szólnak, hogy nem jó!

Legjobb válasz: Az OM azonosítót kell ráírni, ami 7-tel kezdõdik. Nem csak Debrecenben hanem mindenhol. Most vezették be. És a diákok érdekét szolgálja, mert ha elhagyja a diákot a helyette kapott igazoláson is szerepel ez az OM azonosító, ha iskolát vált a diákon ugyanaz az OM szám lesz. Tehát nem kell mindig új bérlet. Ellentétben a régi rendszerrel, ahol ahány igazolvány vagy igazolás annyi féle szám.

Az OM azonosítót kell ráírni, ami 7-tel kezdõdik. Nem csak Debrecenben hanem mindenhol. Most vezették be. És a diákok érdekét szolgálja, mert ha elhagyja a diákot a helyette kapott igazoláson is szerepel ez az OM azonosító, ha iskolát vált a diákon ugyanaz az OM szám lesz. Tehát nem kell mindig új bérlet. Ellentétben a régi rendszerrel, ahol ahány igazolvány vagy igazolás annyi féle szám.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.

Dr Juhász Alpár Gábor szülész-nőgyógyász Debrecenben a Klinikán, milyen doki, mit lehet és mit kell tudni róla, mit mennyiért csinál, van e magánrendelése, mik az elérhetőségei?

Legjobb válasz: Szia! Én sajnos nem tudok mindenre válaszolni, mert én csak egyszer kerültem hozzá véletlenül. Nekem hihetetlenül lelkiismeretesnek és érdeklõdõnek tûnt, nagyon rendes volt, és mókás. Totál megnyugodtam. Én a Klinikán voltam nála, nem tudom van-e magánrendelése. Nekem nagyon szimpi volt.

Szia! Én sajnos nem tudok mindenre válaszolni, mert én csak egyszer kerültem hozzá véletlenül. Nekem hihetetlenül lelkiismeretesnek és érdeklõdõnek tûnt, nagyon rendes volt, és mókás. Totál megnyugodtam. Én a Klinikán voltam nála, nem tudom van-e magánrendelése. Nekem nagyon szimpi volt.
Mi is hozzájárunk de ott a klinikán szokott minket fogadni azt nem tudom van -e magán rendelése.Nagyon barátságos nem az a tipikus "kemény orvos".Telefon számot privát eltudom neked küldeni ha gondolod.
Nagyon kedves doki és lelkiismeretes! Nincs neki magánrendelése ez biztos, mert a barátnõm is mindig hozzájár és mindig a klinikára megy hozzá. A telefonszámát pedig nem adja ki. Csak próbáld megtudni, hogy mikor dolgozik és ha már egyszer bejutsz hozzá, akkor meg tudjátok beszélni, hogy hozzá szeretnél járni.
Szia Kedves Kérdezõ! Mi volt a gond? Én éppen azon gondolkozom, hogy õt fogadom fel. A babádhoz gratulálok!!
A kedves kérdezõ véleményem szerint bárki asztalán "majdnem ottmaradt volna". Mi nála szültünk. Egyetlen vizsgálatért sem fogadott el semmit. Egyetlen egyszer volt velünk picivel durvább a kelleténél, de akkor látszott rajta, hogy nem aznap kelt felt... Ettöl eltekintve jó modorú, vicces, körültekintö ember, aki elött saját és mások véleménye szerint is komoly jövö áll. (minket bentröl irányitottak hozzá) Nem mérvadó, de párom elsö gyermekét 4 kiloval, 10 cm feletti fejatmerövel szülte meg spontán nála 4 óra alatt. Az már viszont komoly volt, hogy alig tudtam neki odadni azt ami jár azért, mert ünnepnap ejszaka 6 órát töltött bent velünk a szülészeten. (Nem volt szolgálatban) Két megyével arrébb lakunk, de a szomszéd utcából is jár hozzá egy kismama. Azt hiszem ez kellö végszó.
Látom nagyon régen lett ez a kérdés feltéve. Igazából ennek ellenére csak azért írok, mert ha az valaki rákeres google-ba, akkor elolvashatja amit írok. Felszeretném hívni mindenkinek a figyelmét, aki arra vállalkozik, hogy Debrecenben a Klinikára megy nõgyógyászhoz, ha meglátja, hogy aktuálisan Dr. Kovács Judit rendel, akkor azonnal fordítson hátat! Ez egy mufurc öregasszony, aki arra nem képes, hogy megvizsgálja a beteget aki elmondja a panaszát, és ráadásként bunkó is az emberrel...
A kérdező hozzászólása: Szerintem ne menj Juhászhoz!!! Én nála szültem, mert mindenki õt ajánlotta! Borzasztó volt! Majdnem az asztalon maradtam a gyerekkel együtt!!
Valaki megtudná írni Juhász dortor telcsi számát?
Sziasztok! Szeretnék tõletek segítséget kérni.Most mennék elõször nõgyógyászhoz, és nem tudom hogy kihez menjek.Anyának a nõgyógyásza azt mondják nagyon szigorú, nem szeretnék most nevet említeni, de egy nõrõl van szó. Szeretném megkérdezni tõletek, hogy szerintetek Dr Juhász A Gábor jó döntés lenne?milyen orvos?rendes?tapintatos?hogyan bánik az emebrekkel?hol találhatom meg?esetleg valaki el tudná küldeni a telefonszámát? (igazából Dr J.A.Gáborról a neten olvastam, és elég jókat mondanak róla...nagyon fontos lenne ha valaki tudna segíteni, mert én nem szeretnék olyan orvoshoz menni aki belegázol a lelkembe, vagy beszólogat, esetleg nem úgy bánik velem, ahogy azt elvárnám!Tehát ebbõl szerintem kiderült, hogy nem vagyok egy keménylelkû ember.:) ) elõre is köszi a segítséget!:)
2006. októberben szültem nála. Nagyon lelkiismeretes, toleráns orvos. Elsõ gyermekem császáros volt, a másodikat mindenképpen meg akartam szülni. 100%-ig mellettem állt, õ sem akart vágni. Bármi kérdésem, problémám volt, mindig szakított rám idõt. Tudomásom szerint magánrendelése nincs. A legkönnyebben szülésznõn keresztül lehet hozzá eljutni. Soha nem fogadott el tõlünk pénzt!
Én nála szültem tavasszal, nagyon jófej, kedves és rendes. Ilyen dokiból kéne még több.
A kérdező hozzászólása: Örülök neki, hogy nektek jó véleményetek van róla, de ha te is 3 napig szivárgó magzatvízzel járkálnál, mert az orvosod nem hiszi el hogy az magzatvíz, és bemész hozzá délután fél 3kor két és fél ujjnyival, és még éjszaka fél 1kor ugyan úgy két és fél ujjnyi vagy, és még azt mondja megkérdezi hogy mit csináljon, és a császár mellett döntött, mert már a babának beszorult a feje a medencémbe, és gyengült az NST-je akkor nektek sem ilyen véleményetek lenne! Én veszélyeztetett terhes voltam, elõtte elveszítettem két babámat is! Annyi gyógyszert adtak, hogy már csak altatással tudtak császározni! Voltak még ott egyéb problémák is, de régen volt! Örülök neki hogy mással nem ilyen!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!