Találatok a következő kifejezésre: De miért el (1004 db)

El fog pusztulni? De miért?

Egy árva kiscicát nevelek már 4 napja, ma 5 napos, eddig minden rendben volt. Vettem neki Whiskas tejet, a menhelyesem azt mondták az kell neki nem tehéntej. [tehéntejet nem adtam neki soha!] A Whiskas tejet nagyon szereti, csak úgy cuclizza. Lámpával tartom melegen, de ez ma nem volt elég ezért melegítettem neki rongyokat, és az megfelelt. Rendesen ürített , azzal sincs baj.Tegnap este már láttam rajta hogy nincs nagyon jól, ma már nagyon rosszul van. Tátog [adtam neki enni] , rángatózik [ nem kapálózik, hanem rángatózik, az egész testével] és nem kellett neki a a tejcsi vége. 2 óránként adtam neki annyit ami el? volt írva. Nagyon szomorú vagyok. Mit csinálhattam rosszul?

Legjobb válasz: Mi is neveltünk néhány napos kirakott kiscicákat, csak nem Whiskas tejet adtunk neki, hanem anyatejpótlót. 4 kölyökbõl 1 meghalt, én sem tudom miért :( De a másik 3 megerõsödött és felnõtt, azóta is élnek. Valószínûleg semmit sem csináltunk rosszul, mert 3 teljesen egészséges lett. Az az egy kiscica, aki meghalt, és a te macskád is valószínûleg már betegek voltak, nem lehetett volna segíteni rajtuk.

Mi is neveltünk néhány napos kirakott kiscicákat, csak nem Whiskas tejet adtunk neki, hanem anyatejpótlót. 4 kölyökbõl 1 meghalt, én sem tudom miért :( De a másik 3 megerõsödött és felnõtt, azóta is élnek. Valószínûleg semmit sem csináltunk rosszul, mert 3 teljesen egészséges lett. Az az egy kiscica, aki meghalt, és a te macskád is valószínûleg már betegek voltak, nem lehetett volna segíteni rajtuk.
A kérdező hozzászólása: Igen, én voltam az.
Nem tudom te voltál-e az aki ezzel kapcsolatban tett fel már kérdést ide a napokban, de ha nem akkor Neked is leírom hogy egy pár napos kiscica felnevelése anyamacska nélkül szinte lehetetlen vállalkozás és könnyen lehet hogy minden erõfeszítés ellenére nem marad meg a kiscica. Amit szerintem másképp kellett volna csinálni, hogy a whiskas tej helyett macska tejpótlót adni. Fogalmam sincs miért javasolták a menhelyen a whiskas tejet, mert az nem kiscicák táplálására van, rá is van írva hogy felnõtt macskák részére. Ez lényegében tehéntej amibõl kivonták a laktózt, ám a tehéntej összetétele nem felel meg a cicák számára, a macska teje sokkal táplálóbb, fehérjékben és zsírokban gazdag. El tudom képzelni hogy az lehetett a baj hogy nem jutott a kiscica elég tápanyaghoz a whiskas tejbõl. De lehet hogy nem ez volt a gond, a lényeg hogy nem a te hibád, te mindent megtettél.
Sajnálom, õszintén :( Szörnyû lehetett végig nézni. Egyszer én is végig néztem a kiscicám halálát (õ nem beteg volt, hanem a kutya szájából kellett kivenni). De ne hidd, hogy bármit is rosszul csináltál, a leírásod alapján nagyon ügyesen tetted a dolgod. Valószínûleg tényleg már elõtte is beteg volt. A cica halála nem a Te hibád, hanem azé aki lelketlenül kitesz egy kiszolgáltatott cicust.
Részvétem:'(
A kérdező hozzászólása: De most már igen. Sajnos itt hagyott.
Azért meg lehetne próbálni...az én dokim is szószerint a halál torkából hozta vissza az alig pár napos cicámat!Úgyhogy sosem túl késõ!
A kérdező hozzászólása: Ilyenkor már túl késõ... és túl korán is. Már nem tudná megmenteni ilyen késõn. Ilyen korán ilyen picin még nem tudná kezelni.
A kérdező hozzászólása: Az állatorvos nem hiszem hogy foglalkozik ilyenekkel, fõleg ha epilepsziás.Ilyenkor már túl késõ. De ha esetleg korábban elvittem volna, amikor már biztosra láttam hogy ez nem csak álmosság , akkor meg nincs állatorvos [hajnali5 órakor]Éppen most nézem, nagyon nagyra nyitja a száját, mintha nehezen kapna levegõt, vagy mintha ásítana. Ha az orrához érek hirtelen nagyot rángatózik. Szörnyû! Nagyon elkeserít.
a rángatózás miatt én is epilepsziára gyanakszom..de csak az orvos tudja biztosan megmondani mia baja..Gyorsan vidd el az állatorvoshoz!
Szerintem mindenképp vidd el állatorvoshoz, amilyen gyorsan csak lehet. Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy rosszul csináltál valamit, mert lehet, hogy beteg volt. Ha rángatózik az egész testével akkor szerintem talán epilepsziás, bár az lehet, hogy csak késõbb alakul ki. Sajnos nem tudom, nem vagyok szakember, de szerintem egy orvosnak mielõbb látni kéne õt, fõleg hogy ilyen fiatal, még gyenge immunrendszerû cicáról van szó. Remélem meg fog gyógyulni! Kitartás!
Nedves vattapamaccsal simogasd körkörösen a hasát! Az anyamacska is így indítja be a kiscica emésztését, így jön neki az ürítési kényszer, de az jó hír, hogy eddig ürített.
Részvétem :((

Miért van az, hogy az ilyen duci lányokra, akiken van kb 10kg felesleg azt mondják csomóan, hogy úgy jó, az a nőies. De miért nőies, ha el van hízva? Nem kell csontsoványnak lenni, de azért ne nevezzük már a nagy hurkákat nőiesnek. Rosszul gondolom?

Legjobb válasz: Szerintem senki nem azt mondta, hogy a nagy hurkák nõiesek. Van, akinek a +10 mind a fenekére megy meg a combjára, és van, akin arányosan oszlik el. A másik meg az, hogy a + kg-t nem mindegy hogy viseli az ember.

Szerintem senki nem azt mondta, hogy a nagy hurkák nõiesek. Van, akinek a +10 mind a fenekére megy meg a combjára, és van, akin arányosan oszlik el. A másik meg az, hogy a + kg-t nem mindegy hogy viseli az ember.
Szerintem kicsit szélsõséges véleményed van a dolgokról. Az, akin 10 kg felesleg van, nem feltétlenül hurkás. Ez sokkal inkább alkat, mit súly kérdése. Én 170 centihez vagyok 74 kiló, de rajtam pl nincs egyetlen hurka sem, klasszikus homokóra alkatom van.
Nem a kilók száma a lényeg, hiába leszel 50 kg, ha az nem izom, hanem plöttyedtség.
Nekem nagyon sok férfi ismerõsöm mondja, hogy szeretik ha van mit fogni egy nõn, szóval valóban tetszik sokaknak ha van hájkája a nõnek. Nõi szemmel én is kritikusabb vagyok, magammal szemben is és másokkal szemben is.
a legtöbb srácnak ezek szerint azok a lányok jönnek be, akik kicsit husibbak. biztos úgy gondolják, hogy még mindig jobb pici felesleg és arányos forma, mint egy asztallap, vagy mondjuk egy vékony láb + egy széles felsõtest. én is tettem ide fel képet 175/70-es méretekkel, és mindenki áradozott, hogy milyen jó alakom van, egy kis sport, és minden oké lesz. közben tudom, hogy van egy kis úszógumim, hogy belsõ combról lenne mit leadni, stb...
inkább egy normális +10kgos csaj, mint egy sovány hülye liba aki két kiló miatt undorodik magától! ez a beteges! ezt a pasik ki nem állhatják.
00.54! Az eszedbe sem jut, valakinek ez tényleg tetszik? Attól még, hogy Neked visszataszító...
Pedig a testzsír%nak kellene, hogy irányadó legyen. Az a lényeg.A mérleg semmit nem mond az összetételrõl. Egyébként meg azért mondják a ducikra ezeket, mert õk is ilyenek és átérzik a helyzetét, vagy kiéhezett állatok, akik bármilyen fürdõrucis képre felizgulnak. Egyébként én is néztem egy nagyot valamelyik nap a kommenteken, amikor egy igazi fóka rakott fel magáról képeket és mindenki áradozott, hogy így vagy jó.
nah... ez már tényleg gáz. nem az ahogy kinéz, hanem ahogy tálalja
Megnéztem, szerintem egyáltalán nem kövér (van rajta felesleg, de még csak elhízva sincs), az hogy qrva elõnytelenül van felöltözve, az más kérdés.
tetszik a szoknyája, csak én fele ekkora se vok :-D ... egyébként sztem ez nem haspóló csak felfele van a karja és felhúzódik...
Igen.Ez a kép erõsen fóka pozitív.
melyik volt az? nem láttam azt a képet!
A kérdező hozzászólása: sajnálom... mindig zavart, ha valaki túlsúlyos, mert úgy érzem, hogy az õ hibája.. persze van, amikor nem... igazából a nagy felháborodásom egy olyan fóka idézte elõ, aki miniszoknyában, haspólóban fotózkodott képeinél kérdezte, hogy dagadt -e, amikor a nagy zsír lógott oldalt.
Ne haragudj, de ezzel sem értek egyet. Azért mert valaki keveset eszik, attól még az éhezõk nem fognak többet. Nem értelek, olyan mintha kötözködnél.
"Valamilyen szinten igazságtalan, hogy tömi magát valaki, amikor mások éheznek. Egészségtelen és etikátlan." És ha onnan közelítjük meg, az nem igazságtalanság, hogy valaki eszi a csirkemellet salátával, meg barnarizzsel, a másiknak meg csak zsíros kenyérre telik? Vajon melyik hízlal jobban? Nem igazságtalanság, hogy valakinek gyors az anyagcseréje, abszolút nem hízékony genetikailag, a másiknak meg szenvednie kell azért, hogy emberi formája legyen? Gondolkozzál már, mielõtt ilyeneket leírsz....
A kérdező hozzászólása: A derékbõségért felelõs zsírok Vajon tudatában vagyunk annak, hogy a hájas pocak ugyanakkora kockázatot jelent a koszorúér-betegség szempontjából, mint a magas koleszterinszint vagy a napi egy csomag elpöfékelt cigaretta? Azoknak az embereknek pedig, akik koszorúér-betegségben szenvednek, és egyre szélesedik a derekuk, kétszer akkora az esélyük a végzetes kimenetelre, még akkor is, ha a testtömeg-indexük (BMI) a normál tartományban van. Ezekre a következtetésre jutott a Mayo Klinika kutatása, amelyben közel 16 ezer embert vizsgáltak meg. A tudósok szerint azonban a probléma mélyebb ennél, és közel sem csak a látható zsír jelenti a veszélyt. Az úgynevezett viszceláris (zsigeri) zsírok azok, amelyek a hasüregben helyezkednek el és körülveszik a belsõ szerveket. Valójában ezek a belsõ zsírok teszik ki a derékbõség nagy részét. Ezek a zsírok jóval aktívabbak az anyagcserében, ráadásul hormonokat és más anyagokat is termelnek, amelyeknek negatív hatásai vannak az egészségre. Következményként megjelenhet például szívbetegség, magas vérnyomás, stroke, 2-es típusú diabetes, metabolikus szindróma, alvási zavarok és a rák bizonyos fajtá
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 19:21 Mi az, hogy nincs elhízva??? ÚRISTEN!!!
21.17: itt a legtöbben nem azért nézünk furán a lányra, mert felesleg van rajta, hanem azért, mert nagyon elõnytelenül öltözik fel. ezt a testet simán esztétikussá lehetne tenni egy megfelelõ darabbal, ami a szép helyeket kiemeli, a problémásakat meg eltakarja.
Ha oktatni próbálsz legalább tudjad is mirõl beszélsz. Helyesen kalóriabevitel.
Szerintem meg egyáltalán nincs nagyanyó teste. Azért mert túlsúlyos, ahhoz képest feszesnek látom, rajtam is van 10 kg, mégsem tûnök ilyen feszesnek mint ez a lány. Amugy meg, te láttál már nagyanyót levetkõzve? Majd akkor szólj így le másokat. Az elõtted szólóval pedig maximálisan egyetértek.
Ucsó szerintem meg te vagy eltévedve, ha nálad a diéta egyenlõ az agyonéheztetéssel. Egy normális diétában étrendben csak az ételek összetétele változik, legtöbbször nincs is szükség a kalória bevitel drasztikus csökkentésére. A fóka lány képe meg inkább szomorú, mert látszik, hogy egy fiatal csaj és mégis nagyanyó testben él, valószínûleg a táplálkozásbeli ismereteinek hiányában, vagy lustaságból.
ma 12:19 Nem vagy tisztában a fogalmakkal... ennyi a probléma:-D
Nem a magasság alapján mondom, megnézem mindig a képeket :) Nem nézek át a kövéreken sõt, ha látnád az összes kommentem észrevetted volna, hogy már elmondtam párszor, hogy nem az a legfontosabb dolog az életben hogy nézel ki. Nem is érdekel hogy valaki kövér, sõt lesz*rom ha valaki kövér. Én csak válaszolok a kérdésre. Tudom mirõl beszélek, amikor azt mondom, hogy 20 kilót kell leadnia, még ha az átlagember felét sem gondolná. Ha valaki kérdezi, hogy fogyhatna le, elmondom a tuti mûködõ technikát, mások támadnak engem ezért, az lehet hogy nem finomkodós a stílusom, de én szeretem keményen megmondani az igazságot. Senkit nem áll szándékomban megbántani, csak ha nem ismerve engem el kezd sértegetni. Amire te azt mondod csontváz lenne ez korántsem igaz, messze alábecsülitek a túlsúlyt, valószínû azért, mert az lett az átlag, ha valakin van 10-15 kg felesleg. Én látom magamon, hogy mi az amikor 5-10 kilót kell leadnom, és látom ezeket a képeket ;) 5 kiló az már a diétám legvége általában, és nagyon nem így nézek ki mint a képeken szereplõk :) Azt is elmondom sokszor, annyit fogyjon amennyit akar, és ahogy tetszik magának. Ezek alapján elhiszem, hogy a kedvenced vagyok. :)
Kedves Gregx! Te lassan tényleg kezdesz a kedvencem lenni! Igazad van, vannak, akik tényleg azért jönnek ide képpel, hogy megnyugtassák õket. De te az ilyeneknél ahogy én észrevettem, a magasság alapján megmondod, hogy 20 kg-t kéne fogynia. A képet nem nézed? Hogy nézne ki 20 kg-val könnyebben? Csontváz lenne. Én soha nem azt írom, amit a kérdezõ hallani szeretne, hanem amit a képen látok, ahhoz viszonyítok. A kommentem pedig a kérdezõnek szólt, mert már kiverte nálam a biztosítékot a hájutálatával. Jól néznénk ki, ha mindenki csak csinos emberekkel barátkozna, a többin meg átnézne, mert van rajtuk felesleg. Úgy írt mintha a kövérek egy külön faj lennének. Csak akkor utáljuk azt is, aki pl. betegség miatt hízott meg?
tegnap 18:06 Ha valaki idejön és kérdezi képpel, hogy mennyit kéne fogynia, akkor én döntöm el hogy neki mi a jó és le kéne fogynia?:O Elmondtam már párszor, leszarom ha valaki kövér, én arra válaszolok ami a kérdés, hogy mennyt kéne fogynia. De rá kellett jönnöm azért jönnek ide, hogy azt írják rájuk hogy nem is olyan vészes és megnyugtassák magukat, ha megírom a valóségot akkor meg lehúznak.
A kérdező hozzászólása: Valamilyen szinten igazságtalan, hogy tömi magát valaki, amikor mások éheznek. Egészségtelen és etikátlan.
Én nem vagyok kövér, de hadd mondjak valamit. Aki túlsúlyos, valószínû tudja, hogy ez nem egészséges, de mi van akkor, ha õ elfogadta olyannak magát, amilyen, sõõõt, még elõfordul, hogy szereti is, hogy kövér. Azért mert te nem szereted a hájat, van aki szereti, magán és máson is, és ne te akard már megmondani, hogy ki milyen akarjon lenni, vagy hogy mi lenne a helyes. Te akkor fogyózzál, de ne döntsd el, hogy a másik hogy éljen.
A kérdező hozzászólása: Nem undorodok magamtól, csak sztem gusztustalan a háj, nem tudom miért kell lehurrogni, meg ekkora sztorit írni az életemrõl, amikor nem is ismersz!:D Hidd el, elégedett vagyok magammal, de elõfordul, hogy felkúszik pár kg. De aki dagadt, az ne érezze már azt, hogy úgy van minden rendben!:D Aki válaszol ezeknek a képkirakós fókáknak a dagadt vagyok kérdésre, az valami hájimádó beteg lelkû, a többiek pedig az undortól nem tudnak írni.
A kérdező hozzászólása: ez tök igaz! de azért a kg egy irányadó dolog... amúgy sportolok..
sztem 10 kg felesleg nem nagy tragédia, belefér, és nekem is a nõiesebb formályú nõk tetszenek. a mai nõk úgy akarnak kinézni mint egy kisfiú: se mell, se segg, se comb. legalábbis ezt érik el. már a hajuk is rövidre vágják, mert ez lett a divat. semmi nõies idom. ismerek egy tök sovány csajszit, akinek ha ül, megjelenik egy természetes gyûrõdés a hasán. erre fogyókúrázni akar. beteges! sajnálom ezt a felfogást . az élet túl rövid
Nem tudom hova akarsz fogyni? Én 164cm és 54kg vagyok, de szabályosan zörögnek a csontjaim. Jó lenne felszedni valamennyit, mert már rossz a tükörbe nézni, nem áll jók egy ruha sem, de míg a kisfiam szopik nem nagyon akarnak a dkg-ok megmaradni rajtam. 31/N
én már álltam mindkét oldalon, de a tapasztalataim alapján mikor volt rajtam felesleg, be se szólt senki, most meg mindenki azzal rukkolt elö a suliban, hogy azért lettem ilyen gebe /168/56/ mert hogy hánytatom magam, stb... meg azzal csesztetnek hogy vigyázz, el ne fújjon egy kis szellö... :/ szóval szerintem most vagyok átlagos alkat, meg nem is akarok tovább fogyni, de ezek meg itt gebéznek... meg hogy elveszett a régi Én... ugyanúgy röhögök velük meg minden, söt, felszabadultabb vagyok, erre ezt kezdik el... ezek alapján valóban szimpatikusabbak a ducik nekik is-teszem hozzá, mind fiú haver, csak két lány van...
"egy igazi fóka rakott fel magáról képeket " ez hatalmas:D Én is láttam pár jó dolgot mostanában. Most már az is jó, ha arányos vagy elhízva vagy látszik, hogy jó az alakod csak kis formálás kell. +5 kg valóban nem a világ vége, de itt akikre azt mondják sokan, hogy 5-6 kg-t kéne leadnia, azon van kb. 20-25 kg háj.
Nem mindenkinek a kövérebb formák tetszenek. Csak van akinek az jobban bejön, van akinek kifejezetten a vékony tetszik. Egyik sem elítélendõ. Mindenki tetszik valakinek! :)
Szia. Rajtam is van vagy 10 kiló felesleg a papírforma szerint. (170/75) De még SOHA senki nem mondta rám, hogy duci lennék. Van 55 kilós kolléganõm, ennek ellenére többen megjegyezték már, hogy én jobban nézek ki, alkatilag is. Az elhízásnak is van mértéke, a bõröm pedig olyan feszes, amilyen az 55 kilós kolléganõnek se.
"A súlyod 49-68(!) kg között normális" ez is mutatja mekkora egy határtalan iditaság az egész BMI baromság. Tehát valaki ugyan olyan normális +20 kiló zsírral mint más 49 kilósan, értem... +20 zsír valóban ideális.
fogjátok már fel hogy a BMI elsõsorban egészségügyi szempontból hasznos, és nem "divatból" ... akin még van 10kg háj is az orvosi szempontból teljesen OK! és oda van írva alá többek között hogy rendszeres sportnál, testépítésnél aránytalan eredményt hozhat, de attól még az átlagembernek tökéletesen megfelelõ közelítés! azt meg úgy is mindenki tudja hogy van e rajta zsír vagy sem! megfogod a kezeddel és érzed mekkora a hurkád! ... és egyáltalán nem mindegy hogy a 10kg hogy oszlik el, és vannak olyanok akiknek ez tetszik, vannak akiknek nem, szíve joga mindenkinek véleményt alkotni, titeket csak az zavar hogy egy egy kérdésnél többen válaszoltak olyanok akik engedékenyebbek ilyen dolgokban mint ti. a saját házatok táján sepregessetek és válasszatok olyan partnert aki nektek megfelel, de ettõl még +10kg nem a világ vége
már hogy lenne probléma +10 kiló? Tudod én 172/69 vagyok, tehát ezek szerint van rajtam plusz 7 kiló, de megõrülnek értem a pasik, akár elhiszed, akár nem. Van 160/52-es barátnõm is akit duciznak, mert aránytalanul nagy a hasa a többi normális testrészéhez képest. nem cserénék vele, mert vagyok olyan szerencsés, hogy 90 kilósan sem egy formátlan tömb lennék, mert tökéletesen arányos homokóra alakom van és ráadásul izom is van rajtam, a fogyókúrázó, önsanyargató libákkal ellentétben:P a lényeg nem a kilók száma, hanem az arányos testalkat.
Remélem, hogy akit itt fókaként emlegettek, nem én vagyok....
Legyen rajta mit fogni - mondják a pasik, de véletlenül sem hasra, fenékre, combra értik, hanem a csöcsökre. Ha csöcs van, nem zavarja õket annyira, hogy van mit fogni máshol is, de ha a két lökhárító hiányzik, másutt meg ott a háj, na, az már számukra is más kategória. Általában akkor tartják a pasik gusztusosnak a nõt, ha a melle elõrébb dudorodik, mint a hasa. Persze most nem a bizarr méretekrõl beszélek.
szerintem a fiúk nem nagyon tudnak különbséget tenni 10 kg plusz vagy mínusz között.. egyik fiú szerint sem szép a hurka, a husosabb lányokat ilyenen értik: http://www.google.hu/search?tbm=isch&hl=hu&source=hp&biw=102..
*"A súlyod 49-68(!) kg között normális" ez is mutatja mekkora egy határtalan iditaság az egész BMI baromság. Tehát valaki ugyan olyan normális +20 kiló zsírral mint más 49 kilósan, értem... +20 zsír valóban ideális.* Neked ki mondta, hogy 20 kiló zsírról van szó? Vékony meg erõsebb csontozatról, kicsi vagy akár darabonként 2 kilós mellekrõl, izmokról még sosem hallottál, ugye?
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 12:48 ÚÚÚRISTEEEEEEN:DDDDDD
Na ugye:D. Csak átrakták a humor kategóriába, nem értem miért, pedig teljesen komoly a kérdés.
gm
A kérdező hozzászólása: engem meg lep... bár lehet nõi szemmel sokkal inkább bírálom a felesleget, de pl 175cm magassághoz 60kg-ot képzelek... én 165cm vagyok 52kg, és undorítónak érzem a hájam... nem akarok 45kg lenni, 50-nek örülnék, és szerintem az lenne a normális... és eddig minden barátom ezt mondta, hogy az alakom jó, de edzeni kell még, és pedig szerintem 2-3kg felesleg van csak...

Miért teszi ezt velem a természet? Kész. Teljesen el vagyok keseredve. Már megint megjött. Ezzel még nem lenne semmi baj, de miért 37 napra?

4 éve szeretnék babát. a doki azt mondta, hogy minden rendben, tessék próbálkozni. hát mi megtesszük. volt már görcsös hónapom, teáztam, h?mér?ztem, számolgattam, tesztelgettem. ezt engem és a páromat is kikészítette. eldöntöttem, hogy nem görcsölök rajta. ez sem segített. az elmúlt hónapban is késett 5 napot, el?tte nem is reménykedtem, de amikor már késik, akkor persze, hogy elcsábul az ember. és most... minden stimmelt. nem is figyeltem, hogy mikor kéne megjönnie, amikor el kezdett érzékeny lenni a mellbimbóm akkor néztem, hogy jéé már tegnap meg kellett volna jönnie. akkor lehet ezért vagyok olyan fáradt? áá ha még pár napot késik akkor tesztelek csak. ma volt a 7. nap, hogy késett, reggel még semmi. jó van megjön érzés, de mindenhol azt olvasom, és mondják, hogy ez természetes lenne. erre elindulok tesztet venni, de a patikába már nem kell bemenni. :(:(

Legjobb válasz: 23 éves vagy? Sajnálom, de ne add fel, elõbb-utóbb összejön. Én mit mondhatnék? 27 éves korom óta próbálkoztunk, és 35 évesen sikerült, 36 voltam, mire megszületett. :((

23 éves vagy? Sajnálom, de ne add fel, elõbb-utóbb összejön. Én mit mondhatnék? 27 éves korom óta próbálkoztunk, és 35 évesen sikerült, 36 voltam, mire megszületett. :((
szia, elsõ vagyok megint. szerintem ez kevés, mármint ez a kivizsgálás, fõleg így 4 év után. ilyenkor már néznek sok más dolgot is, fõleg ha komolyan vesz a doki. én is 175 cm vagyok, és 75 kg voltam, mikor terhes lettem, 85-tel mentem szülni, és már megint 75 vagyok. (11 hónapos a lányom). A pár plusz kiló inkább elõny, a sovány nõknek még nehezebben megy, és az extra ducibbaknak is. Ebbõl a szempontból nem (sem) gáz a súlyod. :)
Hát, együttérzek veled. 3 éve szeretnénk babát. Akkor voltam 25. Idén februárban teherbe estem, de sajnos nem maradt meg. Májusban kezdhettünk el újra próbálkozni. Júliustól teáztam, hõmérés, ovuteszt, stb. Viszont egy dolgot elfelejtettem. A C-vitamint. Tavaly akkor kezdtük el szedni (mindketten!!!, amikor utána rá egy hónapra terhes lettem. Na errõl megfeledkeztünk. Most szeptember végén elkezdtük szedni, mondván nehogy influenzásak legyünk. Úgy tûnik, most összejött. C-vitamin: Férfiaknál a nemzõképtelenséget javíthatja vagy megszüntetheti, mert az egészséges herében a hímivarsejtek kialakulásához, illetve szabad kiáramlásához nagy mennyiségû C-vitaminra van szükség, mely egészséges esetben megtalálható, azonban a C-vitamin hiánya a hímivarsejtek összetömörülését, összetapadását okozhatja. Tehát, C-vitamin!!!!
ja, és köszi a jókívánságot, aranyos vagy :)
szia, jaj dehogy is.. :) mindig is jó lett volna fiatal(abb) anyukának lenni, 27-30 évest még annak tartok.. :) látod, akkor az én példám is mutatja, hogy késõbb talán ténlyeg nehezebben jön össze, de ti még aztán tényleg "zsengék" vagytok, így biztos, hogy nem kell már olyan sokat várni rá. :) )) Dokinál jártatok már kivizsgáláson? bár írtad, h minden rendben volt a doki szerint, de konktrétan mit nézett?
Hát tényleg gratulálok a Babához:)
Köszönöm szépen, és csajok nem feladni, hanem elfogadni, hogy nem akkor jön az a baba, ha akaarjuk, hanem ha Õ akarja!Nem kell figyelgetni, számolgatni, hanem akkor kell együttlenni, mikor tényleg jólesik, mert állítólag a nõk úgy mûködnek, hogy kívánósak lesznek teherbeesés idején:) Hajrá csajok!
Hát igen, tök jó lenne így ellazulni, és nem figyelni, de mi van azzal, akinek természetes úton nem lehet babája?(csak inszem, vagy lombik)így nehéz nem erre figyelni sztem.Ha van valakinek valami tippje, megoszthatná velünk, hogy ilyen esetekben hogy vegyük lazán a dolgokat.
Mibõl gondolod, hogy természetes úton nem lehet?Doki mondta?Õk is tévedhetnek, de nekem például nem mondott ilyet a doki, mégis megvoltam gyõzõdve róla, hogy nekem természetes úton nem lehet.És mégis.....
A kérdező hozzászólása: hát én is szívbõl gratulálok. és annak akinek nem jön össze, mint nekem, kitartást, és sok-sok boldog együttlétet kívánok. és én is értem, hogy nem jó ha görcsöl rajta az ember, csak néha olyan nehéz nem rá gondolni. fõleg, ha az emberrel szemben minden 3. nõ pocakos, és minden 2. gyerekkel jön szembe. ezt szerintem azok is megértik és emlékeznek ezekre a pillanatokra, akiknek sikerült egy lazulós hónapban. abban is igazad lehet, hogy nem akkor jön amikor mi akarjuk, hanem amikor õ, de azt akkor nem értem, hogy azokhoz akik még nem szeretnének, hozzájuk miért mennek, és mi akik így várjuk õket, miért kerülnek még el?
Ha minnél több pocakosságról hallasz, annál hamarabb nálad is pocakosság következik be:) Nekem úgy volt, hogy a tv-ben legalább 3 terhességrõl kaptam hírt, Liptai volt az egyik, a másik 2-õre nem emlékszem, és a környezetemben pedig 2 babásodás lett, és én is "megbabásodtam":) Amúgy 1.5 éve tervezzük a kistesót, de még nem jött:(Épp most reggel jött meg, pedig már késett 4 napot, de terhes 2 ismerõsöm, és a tv-ben is megint hallottam valamit:) Na reménykedjünk csajok, de ne görcsöljünk:) Sok sikert!
Szia!Én 10 évet vártam a pocaklakómra.Sokszor sírtam ott ahol nem látták, mivel a közeli családtagok közül nálunk jött össze nehezen a baba és emiatt úgy éreztem, hogy megõrülök amikor "jó" tanácsokat próbáltak meg adni egy olyan helyzetben amit õk nem éltek át.Egyszer az anyukám azt mondta, hogy õ megért engem.Erre azt válaszoltam :Nem érezheted azt amit én érzek mert neked van gyereked, de én is szeretnék egyszer úgy szeretni, ahogy csak egy édesanya szerethet.Imádtam a szilveszter éjfélt, mert torkom szakadtából fújtam a trombitát és akkor abban a pillanatban úgy éreztem, hogy az égész évi fájdalmamat kiadhattom magamból.Hátha az én kis angyalom meghallja végre , hogy várok rá.Meghallották:4éves és 1éves kislányok anyukája.
Köszönöm szépen, de félreértettél!Én sem hiszem, hogy az indián segített, csak annyi év után nem estem teherbe és amikor mégis, és fogalmam sem volt, õ tudta.Mert lássuk be, tudta.De honnan?Számomra ez a csoda:)
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! ez nagyon aranyos!! és mosolyt csalt az arcomra, és mostmár én is fogom nagyon várni a szilvesztert:D:D gratulálok a babákhoz, és sok-sok egészséget kívánok Nektek
12:51nek. Igen, orvosktól tudom, hogy természetes úton nem lehet Kisbabám.. Bár azt mondják csodák még vannak....
Szió! Ez nagyon szép történet, meg én is hiszek bizonyos fokú "csodákban", pl: talpmasszázs, kineziológia, stb.(azért írtam ezeket csodának, mivel ezt is sokan ennek tartják, mivel e segítséggel lett babájuk) A Te történeted is szép történet, de nem hiszem, hogy az indián segített a fogantatásban, és a többiben(és most kövezzetek meg), mivel Te magad is írtad, hogy másnapra már el is felejtetted amit mondott, stb. Azért gondolom így, hogy sztem nem neki köszönheted, mert effektíve nem csinált Õ semmit, csak tanácsolta, hogy ne edd meg a hambit. Amúgy nem vagyok szkeptikus alapjáraton, és biztos, ha velem történne ilyen, akkor én is kapaszkodnék bele, és tulajdonítanék neki jelentõséget. Köszönöm szépen azért, hogy megosztottad ezt velem, és nagy nagy gratula a Picikédhez:)
22:36 vagyok.Nem csináltak semmi komoly vizsgálatot, az egész annyi volt, hogy mikor megjött, a 3. véres napon kellett menni hüvelyi uh-ra, ahol a belsõ dolgok mellett a vérzés mennyiségét, minõségét, színét is vizsgálták.Kicsit ciki volt, tampont használni tilos volt, úgy véresen kellett felfeküdni a hüvelyi vizsgálatra.Ezek után 3 ciklusnapon még kellett menni szintén hüvelyi uh-ra.Mi pestre jártunk a sote 1-be.Urbancsek János volt a vezetõnk, és Murberer Ákos a dokink.Szuóval még 3 ciklusnapon nézték, hogy milyenek a tüszõk, mekkorák, és a 3.-on ugye, hogy repedtek-e.Ezzel is minden rendben volt, 2 ilyen vizsgálgatós hónap volt, majd 3 hónap otthon, mondván nincs gond.Aztán mivel baba nem lett, menni kellett megint, akkor 1 héten 4x kellett felutaznunk hajnalban vérvételre, kiderült, minden hormon rendben van.Megvizsgálták a férjemet is 2x is egy hónapban, vele is minden ok volt.Aztán megint otthoni spontán próbálkozás, de mivel még mindig nem estem teherbe, akkor jöttek a szurik, amit 6 hónapig kellett.Ezután lett volna hsg, majd inszem, végül lombik, de a doki szerint ezek nálunk nem lesznek, mondta.Végülis igaza lett.Szóval a szurizás az úgy történt, hogy a ciklus elején 3x adtam magamnak a hasfalba a szurikat, és az elõre kiszámított valószínûleges tüszõrepedés napján kellett a helyi, itthoni kórházba egy papírral mennem, amin kérik, hogy a tüszõrepesztõt adják be, azt ugyanis magamnak nem tudtam, mert fenékbe kellett, izomba, nem bõr alá, mint a hasba.Elõírás volt, hogy pontosan reggel 8-kor kell megkapjam, és este 10-re kellett idõzíteni az együttlétet aznap.A tüszõim úgy repedtek, hogy nagyon éreztem, rendesen fájt.Na a 3. ilyen szuris hónap után adtam fel, mint azt elõzõleg leírtam, gondolván mindent megcsinálnak a szurik, érlelik a tüszõket, repesztik, az idõpont eltéveszthetetlen, és mégsincs baba, na elég.És utána lettem terhes teljesen spontán, és nem túlzok, ha azt mondom, hogy mivel pihenõs hónapunk volt, 2x vagy 3x ha együttvoltunk a férjemmel, és tényleg csak a szexért, eszünkbe sem jutott, hogy babáért szeretkezzünk, amikor jólesett, és tényleg nagyon kevés alkalom volt, akkor bújtunk össze.És így lett a babánk:)
Kedves 22:36-os. És nálatok mi volt a teherbeesés oka?Gondolom vizsgálták, hogy hosszú idõkön keresztül miért nem sikerült.
A kérdező hozzászólása: hmm remélem nem úgy értetted, hogy szerintem mindenkinek ilyen korán kell vállalni a gyereket. nem, és nem baj, ha késõbb van, ha akkor szeretné valaki. igaz látom, neked is 6 év kellett, hogy összejöjjön. én úgy tudom ha valaki fiatalabban tervezi, hamar össze kéne jönnie. ezért vagyok elkeseredve és érzem úgy hogy le fogok maradni valamirõl:( neked gratulálok a picihez és jó sok egészséget kívánok Nektek
A kérdező hozzászólása: bocsánat, most olvastam vissza, nem szeretnék butának tûnni a 6 évet javítanám 8-ra :s bocsika
A kérdező hozzászólása: uh-zott, voltam vér és vizelet vételen és mindenre azt mondták, teljesen normális. az jár még a fejemben, hogy a doki annyit mondott, hogy leadhatnék pár kilót. 170 cm vagyok és 80 kg. tudom hogy nem kevés, de ismertem már édesen a nagy pocakjával fagyit nyalogató 150 kilós nõt is. akkor nem értem, hogy miért ez lenne a probléma. és fogyózom persze, meg mozgok, de sajnos az én családom nõi tagjai sosem voltak 50kilósak...
A kérdező hozzászólása: kedves 13:59-es köszi szépen a jó tanácsot. most kezdtünk el mi is vitaminozni. hátha segít ebben is:D
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a nyugtatás:D hát ha elmúlik valószínûleg elmegyek a dokihoz megint és addig nem jövök el tõle, amíg ki nem vizsgál rendesen, vagy keresek egy másik dokit. mert talán annak is van oka, hogy az elmúlt 2 hónapban ennyit késett...
igen, én azt mondom, keress egy másik dokit, aki alaposabban kivizsgál, a mostani csak egy átlagos vizsgálatot csinált Neked, amit olyanoknak is megcsinálnak, aki csak azért jelentkezik, hogy csókolom, babát szeretnénk, nézzük már meg, rendben vagyunk-e? van egy olyan fura 6. érzésem, hogy ha új dokihoz kerültök, a baba is villlámgyorsan befut :) már csak pszichésen is.. :) ) sok sikert kívánok Nektek, és legyél mihamarabb fiatal, boldog ANYUKA! :) (az elsõ újra).
Szia! Irigyellek, hogy 23 éves vagy csak. Bár az a 4 év biztosan nehéz volt eddig. Én most vagyok 34, (csak most találtam meg az igazi apának valót:) ) augusztusban kezdtünk neki a babaprojectnek, de sajnos eddig nem jött össze. Én viszont azon parázok, hogy már ilyen "idõs vagyok", így ilyen korban még nehezebb. Már kezdek kicsit megilyedni. De neked mér rengeteg idõd van, csak gondolj bele 11 év elõnyöd van. Szerinted én mennyi dologról maradtam el??? Néha úgy érzem rengetegrõl, de ha itt lesz, akkor ez már nem fog számítani:) Kitartást kívánok Neked, és biztosan meg fog érkezni hozzátok a nagyon várt kisbaba:) Drukkolok:)
Az, hogy veled minden rendben van, egy dolog. A párodat is meg kéne vizsgálni, hátha nála van valami.
Szia! Én 20 hónap hõmérõzés és tesztelgetés után feladtam! Nem birtam tovább. Ki is irtam ide erre az oldalra, gondolhatod mindenki lebeszélt róla. Majd a második hónapban terhes lettem. Ezt két napja tudom:) Én is utáltam azokat a tanácsokat, hogy: nem szabad rágörcsölni. És be kell látnunk, IGAZ! Itt az élõ példa.
Szia! Hogy vagy?Jobban? Én is egy sorstárs vagyok. Lassan másfél éve várunk a babára, de nálunk tudjuk az egészségügyi okait, hogy miért nem sikerül. Most volt nemrég a harmadik inszeminációm, nem tudom sikerül-e. Én si csak azt tudom javasolni, hogy keress fel egy másik dokit, mert az nem egészen jó, hogy 4év alatt, csak ezeket a vizsgálatokat csinálta. És fel a fejjel:)
Szia! Na akkor leírom neked is:) Mi 2002-tõl voltunk az ügyön, de nagyon, mindig késett, mindig örültem, sosem lett baba.Meddõségiben is voltunk 2005 elejétõl, hormonok ilyen olyan vizsgálatok, de baba nem lett.Komolyabb lépéseket nem tettek velünk a dokik a meddõségiben sem, mondván minden rendben van.2005 év vége volt, amikor már egy hasba magamnak adott injekciós hónapon voltunk túl, amibõl 6-ot írtak elõ a dokik, addig nem csináltak mást.2006 február, túl a 3. sikertelen hasinjekciózós hónapon.Mondtam na állj, én ezt nem csinálom tovább, szúrogatom magam, áááá, befejeztem.Férjem mondta, oké, pihenjünk.Éltem az életem, márciusban megjött, de nem érdekelt, és ez komoly.Április névnap, ünneplés.Iszogatás, buli, hopp, hanyadika is van?Húúúú, már megint késik 8 napja á, a fene vinné el, mindig ez a huzavona, mehetek be a dokihoz.Ugyanis cisztára hajlamosságom miatt ha már 1 hetet késett, mennem kellett uh-ra a negatív tesztecskémmel.Így másnap vettem tesztet, és amit máskor oly izgalommal csináltam meg, azt most sipp supp elintéztem, tudván a negatív eredményt elõre.No nézd már, még a wc-t sem volt idõm lehúzni, és 2 erõs csík van a teszten?Á ilyen nincs, kettõt látok!És mégis van:) Nem foglalkoztam vele, tényleg nem érdekelt, és ez nem túlzás!És a kicsi 2. csíkom karácsonykor 3 éves lesz:) Próbálj másra figyelni, és ha megjön ne törj le kérlek!Éld tovább az életed, és ne is figyelgesd magad!Hidd el, hamarosan anyuka leszel te is!Hidd csak el, és ne készítsd ki magad, ha megjön, hisz a következõ hónapban egy vidám pocakba akar érkezni az a kisangyal:) Szorítok neked nagyon!!!!!!
Igen, ez tényleg érdekes:) Ilyen emberrel én is szívesen találkoznék, aki így "terelget" és tudja "valahonnan" hogy mire vágyom.. Az ilyen dolgoknak én is szoktam tulajdoni jelentõséget, mivel az ilyen annyira jóóóóóó:)

2 eves kapcsolatban eltunk, az este tudatta velem, hogy terhes es el akar hagyni. Egyedul akarja kihordani a terhesseget nincs szuksege a segitsegemre. De miert tette ezt?

Boldog parkapcsolat volt nem volt veszekedes csak 2 szer de az is nem nagy gond volt. En mellette akarok lenni es felesegul venni ot mert nagyon szeretem es O is szeret vagy mar ki hult minden az o reszerol. Terveztuk h ide koltozik hozzam valentin napra

Legjobb válasz: Miért nem neki teszed fel ezt a kérdést?Mondd el neki,hogy hogyan érzel!Bitosa volt ott valami,ami miatt elhagyott,csak úgy ok nélkül nem hagynak el senkit!

Miért nem neki teszed fel ezt a kérdést?Mondd el neki, hogy hogyan érzel!Bitosa volt ott valami, ami miatt elhagyott, csak úgy ok nélkül nem hagynak el senkit!
Nem lehet, hogy nem tõled terhes...? Csak felvetés, ha esetleg még nem fordult volna meg a fejedben... Ha ez a helyzet, akkor sajnálom:( Viszont ha nem, akkor sok sikert a megbeszéléshez.
Nekem egybõl az jutott eszembe, hogy mivel állapotos, ilyenkor különösen zavart, érzékeny egy nõ és lehet csak hirtelen felindulásból mondhatta.De a legjobb, ha megkérdezed!
Mer' állandóan a gyagyás tévét bámulja, ahol "kimosták" az agyát, és elhitették vele, hogy a modern, trendi nõk kemények, nincs szükségük senkire- legfõképp Istenre nem- és tök ciki férjhez menni, meg együtt gyereket nevelni......((((((
A kérdező hozzászólása: feltettem neki is a kerdest h miert csinalta ezt de nem valaszolt. Ha mastol van a gyerek akkor jobb ha elkoltozik az az ember onnan mar a telefont sem veszi fel ha el megyek hozza kerget el s azt is mondta h fel jelent zaklatasert ha meg keressem szulei sem tudjak miert viselkedik igy pedig ok is tudjak h terhes
Akkor megkattant! Tuti nem kaptatok össze semmin, amire esteleg érzékenyebben reagált a terhesség miatt?
A kérdező hozzászólása: a gyerek tolem van ebben biztos vagyok ha pedig nem akkor a masik pasi valami nelkul marad tegnap este el beszelgettunk s holnap koltozik nalam nem fel s nem is ijjedt meg csak egy kicsit egyedul akart lenni mielott oda koltozik hozzam szerencsere meg oldodott minden :) :D

Robogó! 70ccm. Motor szépen jár. Húzom neki a gázt nagyon nagyon nehezen elindul de valamikor el se indul. De van olyan ha el indul és el kapja a fordulatot megy. Miért?

Legjobb válasz: A válasz kissé furcsa lesz. Attól függ mennyire ég le a gyertyáról az olaj az elõzõ használatkor. Attól függ mennyi szennyezõdés gyûlt már össze a karburátorodban. De még a hömérséklettõl és légnyomástól is függ ezen indulási probléma. Magyarul minden egy kicsit elhasználódott és elkoszolódott ezért indul nehezen és néha könnyebben.

A válasz kissé furcsa lesz. Attól függ mennyire ég le a gyertyáról az olaj az elõzõ használatkor. Attól függ mennyi szennyezõdés gyûlt már össze a karburátorodban. De még a hömérséklettõl és légnyomástól is függ ezen indulási probléma. Magyarul minden egy kicsit elhasználódott és elkoszolódott ezért indul nehezen és néha könnyebben.
A kérdező hozzászólása: Könnyen indul amikor be rugom akkor pöccre indul es alapjáraton szépen jár a motor. de amikor húznám neki a gázt akkor semmit nem csinál fullad lefele de nem áll le.
Egy karbi tisztítás kell neki.
A kérdező hozzászólása: Megvolt a hiba:) elvittem szerelõhöz és valami O gyûrû tört ki a karburátor fele:) köszönöm a válaszokat :)

Miért hiszi hogy csak viccelődök? Én komolyan akarok közeledni de ő el poénkodja.

vége a 8 általánosnak külön iskolába kerültünk de tartjuk a kapcsolatot. Rengeteget beszélünk MSN-en (ennyit nem beszéltem senkivel) és próbálkozok de minden viccnek gondolja mert régebben nem foglalkoztam vele ennyire.

Legjobb válasz: A 8 általánosból arra következtetek, hogy meglehetõsen fiatalok vagytok. Nem tudom, hogy fiúról vagy lányról van szó, de egy 13-14 körüli fiúnál simán elõfordul, hogy még nem jutott el a nemi érésnek arra fokára, ahol érdekli az ellenkezõ nem. De ha el is jutott, akkor is ez az érzés valószínûleg nagyon új neki. Szerintem egyszerûen nem tud még mit kezdeni ezzel...

A 8 általánosból arra következtetek, hogy meglehetõsen fiatalok vagytok. Nem tudom, hogy fiúról vagy lányról van szó, de egy 13-14 körüli fiúnál simán elõfordul, hogy még nem jutott el a nemi érésnek arra fokára, ahol érdekli az ellenkezõ nem. De ha el is jutott, akkor is ez az érzés valószínûleg nagyon új neki. Szerintem egyszerûen nem tud még mit kezdeni ezzel...
Én már nem foglalkoznék vele (párkapcsolati téren), ha poénkodott akkor poénkodjon tovább, mert nekem a komolytalanságra van szükségem. Lehet összejössz vele, és továbbra is folytatódik a poénkodás... Ott már viszonylagosan tétje lesz a dolognak. Fájdalmas érzéseket okozhat akár még "akarata ellenére is"...
Arra gondoltál, hogy esetleg nem akar nyíltan lerázni, de õ csak barátságot szeretne? Ha nem valószínû, hívd el valamerre mászkálni, barátos programnak is jó, és smárold le.

A Vichy Francia haditengerészet miért süllyesztette el a hajóit, nehogy a németek megszerezzék őket, de miért tették, ha elvileg szövetségesek voltak?

Legjobb válasz: A Vichy France ugyan fasiszta állam volt de nem függött a Harmadik Birodalomtól. Szövetségesek voltak , igen ,de a Vichy France nem volt alárendelve Hitleréknek.

A Vichy France ugyan fasiszta állam volt de nem függött a Harmadik Birodalomtól. Szövetségesek voltak , igen , de a Vichy France nem volt alárendelve Hitleréknek.
Mert Vichy Fr. az Afrikában végrehajtott amerikai hadmûveletek miatt átállt a szövetségesekhez és Németország megtámadta Vichy Franciaország európai területét.
Mert a valóságban egy bábállam volt, amibe csak azért mentek bele a franciák, hogy azért mégis csak maradjon valami az önállóságukból, a németeknek meg ez azért volt jó, mert így nem kerültek szövetséges kézre a francia gyarmati területek. Aztán amikor ezt letojva az USA francia gyarmati területen szállt partra Afrikában, fel is számolták a Vichy államot.
Azt nem maguknak süllyesztették el, hanem a Britek.
bizony a 4 es jól mondja a britek vonultak fel és sok lehorgonyzott hadihajót lõttek ripityára semmi más okuk nem volt mint rettegtek hogy németország megkaparintja, kicsit felturbózza, és megszállják angliát a saját egykori szövetségeseiket is halomra ölték csak mentsék a bõrüket
1942 november 27-n a Vichy kormány a Lila Hadmávelet során megsemmisítette a Toulon-ban állomásozó flottáját, hogy az ne kerüljön a németek kezére. Hitler parancsára kellett volna elfoglalni a hajókat (körbe is kerítették Toulon-t), aminek hatására döntött Auphan admirális hogy végsõ esetben süllyesszék el a flottát. Hiba volt, mert ezek a hajók kihajózva átállhattak volna a szövetségesek oldalára is. Így viszont megfosztották magukat a tengeri erejüktõl.
Codec van fent? Op.rendszer milyen? Mennyi idõs? Milyen lejátszó?
Használd a VLC Media Playert. Amióta azt használom nincsenek problémáim.
Mi az, hogy haza hozza?Elkéne zárni azt a kutyát, hogy ne tudjon kimenni az utcára.Felelõtlen állattartó vagy.
azért van, mert ragadozó állat. elmegy vadászni (mert megteheti), talál zsákmányt, megfogja, hazaviszi a falkájának (mert falkavezérnek hiszi magát) aztán megeszi (mert mi mást tegyen a zsákmányával? játsszon vele?) a megoldás: 1. megcsinálni a kerítést. a kutyák nagyot tudnak ugrani, ásnak, és a dróthálót és egyéb gyenge konstrukciókat fel is tudják tépni. a megoldás tehát vagy kerítéscsere, vagy villanypásztor, vagy láthatatlan kerítés (guglizz rá), vagy ad abszordum egy jó kennel, de akkor mindenképp meg kell mozgatni naponta többször! 2. rendbe tenni a hierarchikus viszonyokat, hogy a kutyátok ne gondolja azt, hogy az õ felelõssége biztosítani a család élelmezését. ajánlott irodalom Jan Fennel összes mûvei.
Te kis nyomoronc! Ha az én macskámat fogná meg a kutyád, már nem élne... Minek az ilyen embernek állat, de komolyan?
ahelyett h gépezel és internetezel valamit a gyakori kérdéseken próbálsz választ kapni erre a kérdésre ahelyett csináltasd meg a kerítést és neveld a kutyádat...
Úgy látszik, a kutyád betût is eszik, meg helyesírási szótárt.
talán be kellene zárni a kutyát? vagy kerítés! hogy nee tudjon kimenni az utcára!
ja, hogy még kölykei is vannak. Mért van kutyád, de komolyan?
A 115/2012. (VI. 11.) Korm. rendelet tartalmazza a szabálysértési bírságokat. A jogszabály 2.§ (1) szerint a "A bírság alapösszege tizenötezer forint.". A 4. melléklete 1. A mulasztó … h) az állat szökésének megakadályozásáról nem, vagy nem megfelelõen gondoskodott: a bírság szorzója 6-szoros. És 15 000 Ft * 6 = 90 000 Ft. Szóval ha nem megfelelõ a szökés megakadályozása az ugyanolyan, mintha egyáltalán nem lenne. Ahány szökés, annyi 90-ezer Ft-ot, kéne adnia jótékony célra, ha már nem érték tetten és büntették meg.
Szerintem leszokna a macskaevésrõl, ha néha adnál neki egy ezrest és elküldenéd kutyatápért.
ez egyáltalán nem normális. jól látható hogy azzal a kutyával nem foglalkoztok egyáltalán eleget de még azt sem tartom kizártnak hogy kissé elvadult antiszociális kutyáról beszélünk, mert már elnézést de én még ilyet a normális köreimben nem pipáltam hogy a kutya egy döglött macskával térjen haza amit el is kezd megenni. ugyanakkor félre értések elkerülése végett ez a kutya részérõl valójában "normális". de egy olyan kutya akivel rendszeresen foglalkoznak, tanítják, nevelik, lemozgatják eleve el sem szökik nemhogy ennyire kijöjjön belõle az ösztönállat... nem megkötni meg kennelbe dugni kell hanem RENDSZERESEN foglalkozni vele!!!
Az "esz" miatt kétszer kellet elolvasnom mire felfogtam hogy mit akarsz. Basszus ahelyett h itt kérdezõsködsz kösd meg azt a kib*aszot kutyát vagy kezdjetek már valamit vele. Rühelem a kin kóborló kutyákat. A kutyának benn a helye az udvarba. Arra még nem gondoltál hogy embert is bánthat netán? Ja a másik meg tuti nem élne már ha az én macskámat kapná el. :D
A kérdező hozzászólása: oké amugy apukám most akar majd új kenelt csinálni amm meg vannak kiskutyái lehet hogy nekik akarja meg mutatni a vadászatott vagy mi?
A kérdező hozzászólása: bezárjuk csak állandóan kiszabadul és ha megtaláljuk hogy hol jön ki aszt megszoktuk csinálni hogy ne tudjon csak mindig talál uj helyet.
Öld meg azt a rohatt kutyát gigakocka

A termős virágban jönnek létre az ivarsejtek, elvileg ez igaz. De a porzósba is létrejönnek nem? Miért csak a termősben? A termős viárg belsejében pollentömlők fejlődhetnek ki. De miért nem a porzósba? El magyarázná valaki?

Legjobb válasz: na szóval az ugyvan, hogy van a termõs és porzós virágzat, mindkettõben jönnek létre ivarsejtek, termõsben nõi ivarsejtek, pozrósban a hímivarsejtek. http://biosz.blog.hu/2008/12/15/kettos_megtermekenyites nézd meg itt a vidit. kb.00:20-nál láthatod hogy a pollen rászáll a bibeszál tetejére, a pollen egy vegetatív és generatív sejtbõl áll( ami késõbb két hímivarsejtté alakul), a vegetatív sejt fogja a bibepárnát enzimjeivel elnyálkásítani, hogy tömlõt tudjon hajtani, a tömlõn keresztül fog a 2 hímivarsejt bejutni a magházba ahol az egyik a petesejtet a másik a központi sejtet fogja megtermékenyíteni.

na szóval az ugyvan, hogy van a termõs és porzós virágzat, mindkettõben jönnek létre ivarsejtek, termõsben nõi ivarsejtek, pozrósban a hímivarsejtek. http://biosz.blog.hu/2008/12/15/kettos_megtermekenyites nézd meg itt a vidit. kb.00:20-nál láthatod hogy a pollen rászáll a bibeszál tetejére, a pollen egy vegetatív és generatív sejtbõl áll( ami késõbb két hímivarsejtté alakul), a vegetatív sejt fogja a bibepárnát enzimjeivel elnyálkásítani, hogy tömlõt tudjon hajtani, a tömlõn keresztül fog a 2 hímivarsejt bejutni a magházba ahol az egyik a petesejtet a másik a központi sejtet fogja megtermékenyíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi.A tavalyi emelt szintû biosz érettségibe viszont az van , hogy csak a termõsbe jönnek létre ivarsejtek.
megnéztem, szerintem azért mert a generatív sejt a tömlõben osztódik 2 hímivarsejtté, ugye amimár benne van a termõben szóval akkor így érthetõ, viszont akkor ugykell felfogni, hogy a porzós virágon csak pollenek vannak nem ivarsejtek, csak a bibére szállásánál alakulnak át, érted ugye? tehát akkor a porzóson nem alakulnak ki ivarsejtek magamt is javítom :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!