Találatok a következő kifejezésre: De jo lehet baba (81 db)

Kirándulni voltam és nem volt túl jó idő, mégis megpirultam. A pocimat le szoktam takarni, de most úgy gondoltam jó lenne neki is egy kis vitamin. Hát megpirult. Ettől ugye nem lehet baja a babának? Anyukám szerint igen.

Legjobb válasz: Nyugi, a babának nem lesz semmi baja. Õt nem érte a nap, hiszen a te hasfalad, a méh és a magzatvíz is védi. Kenj valami hûsítõkrémet (aloe vera) a piros bõrre és legközelebb használj fényvédõkrémet :))

Nyugi, a babának nem lesz semmi baja. Õt nem érte a nap, hiszen a te hasfalad, a méh és a magzatvíz is védi. Kenj valami hûsítõkrémet (aloe vera) a piros bõrre és legközelebb használj fényvédõkrémet :) )
Valószínûleg nem lett semmi baja, de én inkább megmutatnám a dokinak.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére minden rendben van, voltunk röntgenen és uh-n is. Köszi az érdeklõdést!
Szerintem olyan gyerek nincs, aki ne pottyanna le valahonnan. Az orvosnál is azt szokták kérdezni, hogy miután megütötte magát, sírt-e. Gondolom az a jó, ha sír, mert ha nem sír, akkor lehet, hogy elvesztette az eszméletét, vagy ilyesmi. Amúgy szerintem nem valószínû, hogy bármi baja lenne már a babának, bár az is kérdés, hogy milyen magasról és hová esett (kõ, szõnyeg?) Ha aggódsz, inkább vidd el a dokihoz.
A leírtak alapján biztos minden rendben vele, de én 100%, hogy elvinném a gyermekorvoshoz egy "nagygenerál"-ra. Amit az orvos mond, az a biztos!! Jó babázást!
Azt hiszem én is elvinném dokihoz, de csak hogy ne ijedj azért meg annyira, barátnõmnek ikrei vannak és mindkettõ leesett már a pelenázóról és egyiknek sem lett semmi baja. Már 3 évesek lesznek idén :)
nos... minden gyerek leesik minimum egyszer vhonnan. figyeld, ha nincs hányás, nem aluszékony, akkor nem kapott agyrázkódást. ha sírt utána az nagyon jó jel. ha nem látsz rajta semmi változást, akkor nem kell dokihoz vinni. ez olyan 2-3 nap alatt elõjönne.
A kérdező hozzászólása: Padlóburkolóra esett, vastag frottír kifogóba volt bebugyolálva.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy miért pontoztak le, én mindenkinek köszönöm a hasznos válaszokat!
Na, mit mondott a doki?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Kb.1 másodperc alatt történt a baj. Alig aludtam v.mit egész éjszaka azt néztem, hogy szuszog e még. Délután rendel a gy.orvosunk.

Lehet buta kérdés de lesz valami baja a babának ha megettem 3 jó csípős almapaprikát? Annyira kívántam és jól esett.14 hetes vagyok.

de mióta terhes vagyok csak azóta kívánom de brutálisan. mindennap megenném... ti hogy álltok ezzel??

Legjobb válasz: Akkor a mekis burgerben lehet valami. :) Múlthéten az volt a kívánóssági soron nálam. Beültünk és megettem 5 sajtburgert, de úgy, hogy észre sem vettem, hogy eltüntettem, aztán még egy farmburgert azt hiszem. A párom segített ki a levegõre, mert utána aztán elteltem. De újra megtudnám enni, sõt igazából sajtburgert ennék kólával és nyalnám a sót, mint Bambi az erdõn.Az édességre ránézni sem tudok. Hétvégén csináltam a családnak tiramisut, hát azt megkóstolni sem bírtam. Lehetne a gyerekmenü mellett kismama menü is. :) Jha és amivel drága gyermekeim apját az õrületbe kergettem az a péntek este 11kor halászlét ennék. De azt is olyan gyilkos kívánósan, hogy most azonnal vagy végem van. Nem segített semmi, nem múlt el, végül neten találtunk egy helyet és házhoz kértünk, ettem egy nagy adagot és már jobban is lettem. :)

Fú, 5 sajtburger, jól nyomod! :) Én még tavaly nyáron 4-et toltam be, de utána olyan rosszul voltam, hogy nem bírtam létezni. Szomjas voltam a sós hústól, de inni sem bírtam annyira tele volt a gyomrom... Valamelyik nap egyedül megettem egy 32 cm pizzát, utána nagyon szenvedtem. De egyszerûen imádom a hamburgert és a pizzát! :) Viszont most a halászlevet kívántam meg, jajj, de ennék csípõsen, puha kenyérrel... 14 hkm
Én a kínai csípõssavanyú levest kívántam meg nagyon az elején és nagyon jólesett. Amire a férjem kimondta, hogy hú, ez nagyon csípõs, addigra én bekanalaztam. :D Utána persze engem bántott a lelkiismeretem, hogy nem árthattam a babámnak, de remélem nem. A legelején én is nagyon kívántam a mecis hambit, már nem. Colát bármikor meginnám, de férjem nem engedi, hogy ne mérgezzem a babánkat :SS
Akkor a mekis burgerben lehet valami. :) Múlthéten az volt a kívánóssági soron nálam. Beültünk és megettem 5 sajtburgert, de úgy, hogy észre sem vettem, hogy eltüntettem, aztán még egy farmburgert azt hiszem. A párom segített ki a levegõre, mert utána aztán elteltem. De újra megtudnám enni, sõt igazából sajtburgert ennék kólával és nyalnám a sót, mint Bambi az erdõn.Az édességre ránézni sem tudok. Hétvégén csináltam a családnak tiramisut, hát azt megkóstolni sem bírtam. Lehetne a gyerekmenü mellett kismama menü is. :) Jha és amivel drága gyermekeim apját az õrületbe kergettem az a péntek este 11kor halászlét ennék. De azt is olyan gyilkos kívánósan, hogy most azonnal vagy végem van. Nem segített semmi, nem múlt el, végül neten találtunk egy helyet és házhoz kértünk, ettem egy nagy adagot és már jobban is lettem. :)
Nem azért mosolyogtam, mert buta kérdés, hanem azért, mert annyira aranyos. :) Nem lesz baja, ez csak szimpla kívánósság. :) Egy kismamának nagyon fura tud lenni a menüje, ha nagyon beindul. :DDD
A csípõset én is nagyon kívántam eleinte. És a hambi is jöhetne bármikor! Nem árt a csípõs, egyed nyugodtan. De majd a szoptatásnál ne egyed, mert a tejednek nem lesz jó íze. Én egyszer ettem szoptatás alatt csípõs halászlét és nem szopott a gyerek. Mire aztán rájöttem, hogy mi miatt... Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: ezt a kínai csípõs levest nagyon sok kismama eszi.. na majd egyszer megkóstolom bár nem vagyok híve ezeknek a porleveseknek.. vagy ez nem az?.. jaj a kóla.. meginnám most is de az tényleg nem tenne jót a babának..
A kérdező hozzászólása: jah azt elefejetettem írni hogy viszont éjjel arra keltem hogy nagyon megkívántam a mézes krémest, gondolhatjátok mit lemûveltem állandóan ittam a vizet, és egész éjjel pisilni jártam hogy elmúljon a kívánósságom, szerencsére elmúlt reggelre, , .. hogy mik vannak??!!!!
A kérdező hozzászólása: de jó nem vagyok egyedül, szóval te is 14 hetes vagy. a terhességem elején nagyon kívánta ma kólát naponta megittam belõle 2 litert annyira jól esett, , 2 napra rá meg kihánytam :) azóta nem kell.. sósat sóssal, ettem, édesség nem kell fúúújj... na de ez a paprika ..
2. vagyok Én is szoktam mekis kaját kívánni. Meg újabban kólás gumicokrot és savanyú cukorkát. Eddig nem szerettem az édességet, de az utóbbi idõben elég sok édeset is eszek. 14 hkm
Szia! :) Én 6 hetes vagyok de 2 napja egyszerûen meghalok a mekis hamburgerért. Tegnapp is, és ma is ettem egyet. Mást nem tudok megenni, csak azt, de holnap már nem eszem, nem akarom mérgezni a babámat ilyennel :) ) Én is ezen aggódtam ma, hogy ugye nem lesz semmi baja ettõl! :) De olyan hihetetlen, sosem voltam egy nagy mekis, nagyon nagyon ritkán ettem csak ott, és erre ezt kívánom, nagyon furcsa :) ) Az almapaprikától nem lesz semmi baj, ne aggódj! :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszi akkor megnyugodtam, lehet megeszek mindjárt egyet, persze nem éhgyomorra falom, de azért reggelihez meg ilyesmi.. elég sok buta kérdés van itt, de hát aggódunk mindenen mi kismamák :-)
Én minden nap eszek csípõset. Imádom az erõs pistát, a csípõs paprikát, úgyhogy megeszem. Szerintem nem árt. Maximum csíp kifele! :)
Én az extrán csípõs koreai menüt szerettem, koreai étterembe költöztem volna legszívesebben. :) ))))) 39 hetes kismama


Hétfőn múlt el a mensim, ugyan olyan volt mint szokott! De fel vagyok puffadva és a hasam is fáj, meg a fejem, a derekam! Lehet baba vagy csak a jó idő miatt van?

Legjobb válasz: sziasztok! én is igy voltam pár hónapja mint ti! produkáltam a tünteteket! valószínüleg pszihésen! Túl sokat foglalkoztam a baba témával, a görbémet lesetem és mindent ki akartam belõle olvasni, ha már esett egy picit a hõm már mindjárt peteérésre gondoltam! ja és túl sokat voltam ezen az oldalon és sokat olvasgattam e témakörben a kérdéseket, válaszokat! és sajnos néha beképzeltem hogy nekem is ilyen tünetem van! amióta lazábban veszem és egy hétig fel sem jöttem az oldalra, megszüntek a tüneteim! minden rendbe a mensim sem késik soha, megjön rendesen! és minden oké! A bab meg majd jön ha szeretne...

sziasztok! én is igy voltam pár hónapja mint ti! produkáltam a tünteteket! valószínüleg pszihésen! Túl sokat foglalkoztam a baba témával, a görbémet lesetem és mindent ki akartam belõle olvasni, ha már esett egy picit a hõm már mindjárt peteérésre gondoltam! ja és túl sokat voltam ezen az oldalon és sokat olvasgattam e témakörben a kérdéseket, válaszokat! és sajnos néha beképzeltem hogy nekem is ilyen tünetem van! amióta lazábban veszem és egy hétig fel sem jöttem az oldalra, megszüntek a tüneteim! minden rendbe a mensim sem késik soha, megjön rendesen! és minden oké! A bab meg majd jön ha szeretne...
Sajnos én is igy jártam , mint az elöttem szóló.Kiderült, hogy beképzeltem, mert már annyira akartam a babát.Aztán jött a nagy pofára esés.Probálom lazábban venni, ami nehéz, fõleg mivel körülöttem rengeteg a kismama......
Bocsi hogy nem a kérdésedre válaszolok de én is úgyanígy vagyok nekem is most mult de a tüneteim azok maradtak amik menszi elõtt voltak!Nem tudom mi lehet!!!Lehet hogy majd ha teljesen kitisztulok holnap vagy holnapután csinálok egy tesztet
Elsõ vagyok csináltam tesztet nagyon halványan szinte alig látni de + :D:D:D:D:D most merek bizakodni mivel most mult el ugyhogy menszesztõl nem kell tartanom!!Kedden tesztelek még egyet hátha erõsebb lesz a csík!!!
Gratulálok az elsõ hozzászólónak)))))
A kérdező hozzászólása: Gratulálok nagyon!!!!!!

Volánnál volt bérletem, de kiderült amikor a kallerek felszálltak, hogy az igazolványom nem jó hozzá és emiatt akartak volna 8000 ft-ra megbüntetni, csak hogy én meg időben leszálltam és ők már csak néztek utánam. A buszsofőrnek emiatt lehet baja?

Legjobb válasz: Nem lenne egyszerûbb jó igazolvánnyal és bérlettel utazni? Állandóan variáltok. Ha nincs pénzed, kérj segélyt. A buszsofõr egyébként lazán kidumálja.

Nem lenne egyszerûbb jó igazolvánnyal és bérlettel utazni? Állandóan variáltok. Ha nincs pénzed, kérj segélyt. A buszsofõr egyébként lazán kidumálja.
Alba volán. Ha itt "ilyen" van(megbüntetnek) akkor a sofõrnek minusz 10% a fizujából és ez tuti mert hallottam már tõlük. Én is szálltam már le az ellenõr elõtt fordultam meg és szálltam le. A sofõr meg kinyithatja az ajtót hisz az ellenõrzés alatt is le lehet szállni nem gondolod h megáll a busz és addig ellenõrzi az ellenõr a jegyeket. :D
A buszsofõr vezeti a buszt, a megállókban megáll, utasokat felveszi-leteszi. Ez a dolga, semmi más. Abból nem lehet baja, hogy valaki bliccel a járatán. Különben már az összes buszvezetõt kivágták volna.
Ebbõl nem lessz baja de amúgy a busz vezetõ is hibás.
nógrád volánnál valakit ki is dobtak, mert több embert is megbüntettek a járatán. Egyéb esetben szólnak a sofõr fõnökének és majd ó dönt.
A buszvezetõ olyan mértékben kötelezhetõ a bérletek ellenõrzésére, hogy buszvezetés biztonsága és a menetrendiség megtartása ne szenvedjen csorbát. Emlékeim szerint ez egy bírósági döntés, vagy vállalati nyilatkozat része volt, amikor a megbüntetett kolléga társai egy pár hétig maxra mentek: számegyezés, hologram, stb.
A kérdező hozzászólása: Na igen.... kérdeztem kollégáját is, hát õ is hasonló választ adott...
Mi baja lehetne belõle? Úgy is lehetett volna, hogy van érvényes bérleted, de ott kell leszállnod.
A kérdező hozzászólása: akkor nem lett belõle baj? mert ti is 100-at mondtok, csak a lényeget nem... errõl jut eszembe pont ma láttam az illetõt... hát eléggé elvörösödött a feje amikor meglátott...
@ Ut. válaszoló De, gondolom. Mert láttam már olyat. Megállt a busz, az ellenõr leszállt, és az utasok csak egyenként szállhattak le. Úgyhogy nevess nyugodtan, nektek szerencsétek volt.
A kérdező hozzászólása: tehát õk is ott voltak, és õk akartak megbüntetni, csak meglépetem onnan
Ez érdekes, mert általában, ha az ellenõrök felszállnak, akkor senki nem szállhat addig le, amíg mindenkit nem ellenõriznek. Hogyan sikerült neked idõben leszállnod? A sofõr addig nem nyithatja ki az ajtót.
"A buszsofõr vezeti a buszt, a megállókban megáll, utasokat felveszi-leteszi. Ez a dolga, semmi más" + ellenõriznie kell a bérletek, elõreváltott jegyek, kedvezményre jogosító iratok érvényességét is, és szarabb cégeknél õt is megbüntetik /pl. Hatvani volán/.
A kérdező hozzászólása: akkor jó, csak azért mert már azt hittem , hogy miattam lesz munkanélküli a családja, de ezek szerint nem , akkor OK ( szemét módon beköpött a gyerek)
Ha jól értem téged nem büntettek meg, hanem elõtte leszálltál. Ha nem büntettek meg, az olyan, mintha nem is blicceltél volna..törvényileg, szal szerintem nem lehet belõle baja.

Az egyik csirkém úgy viselkedik mint egy részeg. Tántorog, elesik, de az étvágya jó. Mi baja lehet?

Legjobb válasz: milyen vizet adsz neki? olyan átlátszó? és fura illata van? xd

milyen vizet adsz neki? olyan átlátszó? és fura illata van? xd
Lehet, hogy fáj a lába.Furán is áll a lába? Mert ha furán áll és úgy tántorog akkor valószínûleg gyenge a csontja.Vitaminokkal megerõsíthetõ.
Viki ;D
Esetleg nem hason fekszik? Akárhogy is szerintem vidd el orvoshoz akárki akár mit is mondd itt...
A kérdező hozzászólása: Az oviban rota járvány van, a doki is ezt mondta rá, de érdekes hogy ilyen szakaszos a dolog, hogy csak minden másnap és mindig csak reggel.
Mit szokott enni este? Képzeld el a 3 és fél éves lányom ha este almát eszik, éjszaka kihányja. Valószínû a gyomorsavat megpiszkálja. Ezért gondolom hogy nálatok is lehetséges hogy valami ilyesmi van.
A kérdező hozzászólása: Minden este mást. Az egyik este vajas kenyeret, tegnap fõtt burgonyát egy kis husival, elõtte mákostésztát. Vizet vagy teát iszik hozzá. Nem tudom kajához társítani. Lehet hogy ilyen szakaszosan ürül a vírus?

Ha terhesen orgazmusom van az a babának is jó? Lehet hülye kérdés de kíváncsi vagyok :D. Vagy abból a baba nem érez semmit?

Kora terhességnél nem gond ha van orgazmusom és a férjem belém élvez igaz??

Legjobb válasz: MMint azt tudom h az orgazmus mit okoz :) csak hogy a babánál milyen érzetet okoz pontosan, azt nem :)

MMint azt tudom h az orgazmus mit okoz :) csak hogy a babánál milyen érzetet okoz pontosan, azt nem :)
Nekem a kozepso babam elment, akkor nem is voltunk egyutt, mert parom kulfoldon volt. Most 35 hetes vagyok, es ezt a terhesseget vegigsexeltuk idaig, parom mindig bennem megy el, es semmi bajunk. Ez szerintem mindenkinek a sajat meggyozodese szerint mukodik.
Én óvatosabb lennék a 12. hét elõtt. Túl sok a megmagyarázhatatlan vetélés a környezetemben mostanában, és sokaknál szex után kezdõdött... Nem riogatni akarlak, csak a véleményem mondom el. A 12. hétig jobb a babának, ha a méh nyugalmi állapotban van. Én legalábbis nem kockáztatnék, voltam veszélyeztetett is, veszítettem is el babát, szóval ezért gondolkodom óvatosabban.
5-ös válaszolóval egyet értek. Én most vagyok másodszor terhes, az 1.-vel elvetéltem. Most férjemmel úgy döntöttünk a 12.hétig nincs szex /én az orgazmus minden formájáról is lemondtam/. A magzat ilyenkor még nem 100%, hogy rendesen megtapadt, és bár nem bizonyított, hogy az 1.vetélésem a szex miatt volt, most már nem kockáztatnék. Ki tudja mit okozhat a korai szakaszban a méhösszehúzódás. Persze aki még nem vetélt el, az ezt úgysem fogja megérteni.
állítólag jó neki:-) Ha em vagy veszélyeztetett terhes nyugodtan szexeljetek, egészségetekre.nem gond az orgazmus
A kérdező hozzászólása: oké, köszi a választ
Állítólag -nem tudom :) - ugye az orgazmus is hüvely-és méhösszehúzódásokat okoz, amik egy kicsit "megmozgatják" a méhet és ringatódzik benne egyet a baba. De nem hullámverés van természetesen, csak egy kis "hinta":) Én ezt olvastam :) koraterhességnél se baj egyébként, ha nem használtok gumit és utána sem. (Ha nem leszel allergiás a spermiumokra, mert viccen kívül én az lettem.)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!óvatosak vagyunk mi is.

De jo lenne! lehet baba?

ez a 38.napom.És még menzi sehol.Hála Istennek!!!

Legjobb válasz: Szia. Ha ez a hõ a reggeli elsõ, úgy hogy még pisilni se kelltél ki, akkor tökéletes.A kisebb mensi görcsök is természetesek a terhesség alatt, nekem úgy a 12.héten szüntek meg teljesen.Nekem a 7.hétbe derült ki, mer voltak mensi görcsök, és 2 szer nagyon picit véreztem is, aztán már be jelentkeztem a dokihoz hogy baj van, mire javasolt egy tesztet, és egybõl piítív lett. Azért még várj a tesztel, legalább 1 hetet.Nekem nem voltak rosszulétek,csak a 9.hét környékétõl és az is megszünt a 12.hét környékén. Én drukkolok.36 hetes kismama

Szia. Ha ez a hõ a reggeli elsõ, úgy hogy még pisilni se kelltél ki, akkor tökéletes.A kisebb mensi görcsök is természetesek a terhesség alatt, nekem úgy a 12.héten szüntek meg teljesen.Nekem a 7.hétbe derült ki, mer voltak mensi görcsök, és 2 szer nagyon picit véreztem is, aztán már be jelentkeztem a dokihoz hogy baj van, mire javasolt egy tesztet, és egybõl piítív lett. Azért még várj a tesztel, legalább 1 hetet.Nekem nem voltak rosszulétek, csak a 9.hét környékétõl és az is megszünt a 12.hét környékén. Én drukkolok.36 hetes kismama
Jól hangzik a dolog! Simán lehetsz babás. Próbálkozhatsz teszttel, lehet, hogy máris pozitív, de ha mégsem, ne keseredj el. Mindenkinél más a terhesség elején a hcg hormontermelõdés intenzitása, akinél alacsonyabb, annál késõbb lesz pozitív a teszt. Nekem 6 hetesen mutatta ki, amikor már az uh-val is láthattuk, hogy van ott benn valaki. :-)) Szorítok neked, sok sikert! 25 hetes kismama
mikor volt a pé-d? mert attól számított 14-16 nap múlva szokot megjönni. Ha ezt tudod, akkor számolj úgy, és rájössz, hogy késik vagy sem. Ja és a hüvelyi mérés az tökéletes. Ameddig ennyi is marad, addig jó vagy és reménykedhetsz. A tesztet és sem ajánlom egyenlõre.
Szia! Ha ez a hõ reggeli elsõ és ráadásul még hüvelyben is mérted, akkor reménykedhetsz! De azért ne éld bele magad! Nekem a múlt hónapban 7 napot késett, a hõm is 37 feletti volt, de sajna megjött! Neked ezt nem kívánom! Sõt azt kívánom, hogy még jó pár hónapig ne jöjjön meg, és most már az a várva várt baba jöjjön inkább! Ne tesztelj még szerintem sem, várj még picit, ha tudsz persze! :) Nagyon drukkolok és szorítok neked! Írj majd hogy mi lett!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!