Találatok a következő kifejezésre: Dalacin c és dalacin (5 db)

Mi a különbség a Dalacin és a Dalacin C kapszula között?

Dalacin kemény kapszula lett nekem felírva, de van itthon egy fél adag és van ebből a dalacin c-ből is, betegtájékoztató szerint ugyan azokra a betegségekre való mind a kettő, bevehetem utána ezt?

Legjobb válasz: Ugyanaz, csak folyton változtatják a neveket. Mindkettõ clindamycint tartalmaz, úgyhogy beveheted, ha n em járt le a szavatossága, de nézd meg a dózist is, mert van 150 és 300mg-os is.

Ugyanaz, csak folyton változtatják a neveket. Mindkettõ clindamycint tartalmaz, úgyhogy beveheted, ha n em járt le a szavatossága, de nézd meg a dózist is, mert van 150 és 300mg-os is.
A kérdező hozzászólása: oké köszi

Dalacin c gyogyszert és dalacin hüvelykrémet irt fel a doki. Nem lesz baja a babának tőle?

Pár hetes terhes vagyok,tegnap voltam dokinál de még ultrahangon nem látszot.

Legjobb válasz: Én is kaptam krémet és kúpot is! Nem lesz bajotok tóle!! Különben is a fertözéseket ki kell kezelni mert az tartósan nem jó neked se meg a babának se...Hidd el az orvos tudja mit miért ir fel. Boldog babavárást!!! 12 hetes kismama

Én is kaptam krémet és kúpot is! Nem lesz bajotok tóle!! Különben is a fertözéseket ki kell kezelni mert az tartósan nem jó neked se meg a babának se...Hidd el az orvos tudja mit miért ir fel. Boldog babavárást!!! 12 hetes kismama
Szia! Én 37 hetes vagyok és nekem is most írtak fel dalacin c-t gennyes vizelet miatt. Szerintem bízz a dokiban, nem véletlenül írta fel! Boldog babavárást!
EZT TALÁLTAM A BETEGTÁJÉKOZTATÓBAN:Alkalmazható-e Dalacin terhesség vagy szoptatás idején? Terhesség és szoptatás ideje alatt csak elkerülhetetlen esetekben szedhetõ a készítmény, ezért azonnal szóljon kezelõorvosának ha Ön terhes, vagy gyanúja van a terhességre, illetve, ha szoptat. De szerintem a dokid tudja, miért írta fel! Bízz benne!
Utolsónak:Mindig az orvosra kell hallgatni és nem a betegtájékoztatóra!Hiszen ez csak a gyógyszercégeket védi a felelõsségtõl. a gyógyszerek nem mérgek és egyes betegségek sokkal jobban ártanak, mint a gyógyszerek. Bízz az orvosodban és használd bátran!

Ha a hatodik gyökérkezelés után is fáj a gyulladt fogam, ami amúgy már nem szuvas vagy gennyes, és a flector meg a dalacin c sem csillapítja, akkor mit lehet tenni még? Mi lehet a gond?

fáj a fejem, az arcüregem, lázas vagyok, az állkapcsom is fáj ennyi kezelés mindig hatni szokott, de most pedig kicsurgatja a gennyet, a gyökéren nem látott tájogot se cisztát hisz megröntgenezte, meg is UH zta valami végleges erős gyulladáscsökkentő? ami jobb a flectornál?

Legjobb válasz: Augmentint szedj rá meg kataflamot, és egyél egy kis elmex gélt hátha a bevitt extra fluorid is segít a dolgon. Remélem nincs letömve a fogad, hiszen akkor nem tud tisztulni sem. 3-4 napig nyitva szokták hagyni és csak ilyen gyógyszeres gézlapot tömnek bele, és persze nem rághatsz azon az oldalon. Újabban midnenhonna hallom, hogy a guylladt gennyes gyökérkezelt fogat visszatömik, hát az egy klp szar mikor nekem csinálták anno, akkor hagyta 4 napig szabadon az orvos, csak gézlap volt benne, és mondta, hogy ne nagyon egyek, és ne is mozogjak vagy dolgozzak, maradjak vele otthon, és szedjem az augmentint.

Augmentint szedj rá meg kataflamot, és egyél egy kis elmex gélt hátha a bevitt extra fluorid is segít a dolgon. Remélem nincs letömve a fogad, hiszen akkor nem tud tisztulni sem. 3-4 napig nyitva szokták hagyni és csak ilyen gyógyszeres gézlapot tömnek bele, és persze nem rághatsz azon az oldalon. Újabban midnenhonna hallom, hogy a guylladt gennyes gyökérkezelt fogat visszatömik, hát az egy klp szar mikor nekem csinálták anno, akkor hagyta 4 napig szabadon az orvos, csak gézlap volt benne, és mondta, hogy ne nagyon egyek, és ne is mozogjak vagy dolgozzak, maradjak vele otthon, és szedjem az augmentint.
Még mindig fáj? Én a legutóbbi gyökérkezelés után 3-4 napig ágynak estem, mintha influenzás lettem volna, és az egész arcom fájt, az injekció helye is begyulladt. a cataflam csillapította úgy 6 órára. Amúgy teafaolajat raktam az ínyemre (pár csepp fültisztító pálcikára és ecseteltem tisztán) és egyszer-egyszer teafaolajos öblögetést(higítva) is csináltam.

Dalacin C vagy a flector por okoz hüvelygombát? Vagy gombásodást, mert hüvelygombám van és augmentint kaptam a fogamra mert be van gyulladva és az gombát okoz!

Legjobb válasz: Az antibiotikumok nem okoznak gombát. De mivel a jótékony baktériumokat is megölik a szervezetedben, nem csak azt, amiért szeded, ezért a jótékony tejsavtermelõ baktériumokat is kivégzik. Ettõl meggyengül a hüvelyflórád és fogékonyabb leszel a fertõzésekre (pl. elszaporodnak a gombácskák). Érdemes ilyenkor pl. normaflore-t szedni (a hasmenés elkerülésére) és pl. gyntima hüvelykúpot használni (ez nagyjából olyan, mint a bélrendszerednek a normaflore).

Az antibiotikumok nem okoznak gombát. De mivel a jótékony baktériumokat is megölik a szervezetedben, nem csak azt, amiért szeded, ezért a jótékony tejsavtermelõ baktériumokat is kivégzik. Ettõl meggyengül a hüvelyflórád és fogékonyabb leszel a fertõzésekre (pl. elszaporodnak a gombácskák). Érdemes ilyenkor pl. normaflore-t szedni (a hasmenés elkerülésére) és pl. gyntima hüvelykúpot használni (ez nagyjából olyan, mint a bélrendszerednek a normaflore).
Na ezt jól megfogalmaztam, bocsi - fáradt vagyok. De azért remélem értetted. Elõzõ voltam 25/N
Bár én férfi vagyok, de értettem, amit írták, és kb jó is, amit írtál, ezek így mûködnek. De ugyan így az intim mosakodó túlzott használata is ugyan ilyen hatást válthat ki. 27/f

Szedhetem e egyszerre a dalacin c-t a fogamra, cypromix fogamzásgátlót a PCO miatt és letrox tablettát amit a magas TSH m ra írtak fel?

és még azt szeretném megkérdezni, hogy nem tudtam időben kiváltani a cypromixet, most nem akkor kezdtem el szedni mikor szoktam, pénteken kellett volna elkezdenem, múlt héten, de most szerda van, elkezdjem akkor 5 nappal később szedni, és akkor 5 nappal csúszik is a menzim majd? Vagy ebben a hónapban már ne szedjem, hanem várjam meg a következő hónapot, és szedjem azon a napon ahogy szoktam?

Legjobb válasz: A Letroxot egyik sem befolyásolja mert az a természetes hormon ami a szervezetedben is megtalálható. A Cypromix antiandrogén, nem kifejezetten fogamzásgátló, és amit semmiképp se csinálj, hogy csak úgy kihagysz egy hónapot, majd újra szeded. Ez nem cukorka hogy úgy told magadba, ahogy érzed, elég felelõtlen vagy. Hívd fel az orvosod, hogy mit csinálj a Cypromix-szel, és mellé van esély, hogy befolyásolja majd mellé az antibiotikum, szóval kérdezz rá arra is.

A Letroxot egyik sem befolyásolja mert az a természetes hormon ami a szervezetedben is megtalálható. A Cypromix antiandrogén, nem kifejezetten fogamzásgátló, és amit semmiképp se csinálj, hogy csak úgy kihagysz egy hónapot, majd újra szeded. Ez nem cukorka hogy úgy told magadba, ahogy érzed, elég felelõtlen vagy. Hívd fel az orvosod, hogy mit csinálj a Cypromix-szel, és mellé van esély, hogy befolyásolja majd mellé az antibiotikum, szóval kérdezz rá arra is.
A kérdező hozzászólása: félreértesz, én nem direkt nem vettem be a bogyót, hanem azért, mer nem volt pénzem kiváltani ezért kérdeztem azt h csúszhat e 5 napot, vagy akkor várjam meg a következõ menzi végét? én tudom mi a cypromix és a pcom ra szedem, palyzsmirigy gondom is van meg agyalapi mirigy daganatom, az emlõmben is van ciszta nem csak a petefészkeimben én endokrinológushoz járok és a rokonaim is tsh sok, tehát örökletes nálam én nem is fogamzásgátlás céljából szedwem a cypromixet, de kell szednem, bromocriptintõl rosszúl voltam, én elõbb tudtam hogy beteg vagyok, mint az orvosok, én jártam utána dokirol dokira, laborokba, belgyógyászatra, mr re, UH kra 26 évesen, és már két három éve ez tart de sosem volt rendszeres a menzim és már tizen évesen hõhullámaim voltak viszont külsõ jelei nincsenek a betegségnek, mert vékony vagyok, nem vagyok pattanásos, dús a hajam és nem zsíros, nincsenek rajtam olyan szõrszálak a prolaktinom is magas volt, tejem is volt, néha még terhességi tüneteim is, de a bogyó meg a cickafark fû tea végleg beállította a ciklusomat, vagyis bogyó mellett ez nem menzi hanem köztes vérzés, amúgy ha a cypromixnek csak a mellékhatása a fogamzásgátlás, akkor lehet hogy van mellette peteérésem, és simán teherbe is eshetnék? mert a doki azt mondta h véd és ezért nem ír mellé más fogamzásgátlót szal én nem pusztán fogamzásgátlásból szedem, hanem betegség miatt, de azért is szedem, szal nem védekezek, bár nincs ellenemre a baba, de azt mondták lehet nehezen eshetek teherbe, de még nem próbálkozunk, vagyis ritkán is szeretkezünk de szabályosan úgy érzem, mintha lenne peteérésem, meg a hõm is magasabb olyankor, meg a cisztáim is jobban feszítenek, a mellem is fáj nagyon

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!