Találatok a következő kifejezésre: Dániába megyek hétre barátomhoz, (1 db)

Dániába megyek két hétre barátomhoz, mennyi pénzt váltsak át, hogy ne higgyék azt, hogy fekete munkás vagyok?

Legjobb válasz: nem fognak annak nézni, mert unios tagország így akkor mßesz jössz amikor akarsz, és tartozkodhatsz amig akarsz. (max 3 hónap után be kell jelentkezni). de a pénz manapság egyik orszßagba sem számit, mert pl én taxira valót viszek ha esetleg a taxis nem fogad el kártyát. aztán minden kártyával. annyit vigyél amennyit költeni akarsz. ha úgy gondolod a paid meghív mindenre akkor csak max amit haza akarsz vinni, de ha mondjuk flesbe akartok mondjuk mozizni vagy muzeumozni, akkor vigyßel jó sokat.

nem fognak annak nézni, mert unios tagország így akkor mßesz jössz amikor akarsz, és tartozkodhatsz amig akarsz. (max 3 hónap után be kell jelentkezni). de a pénz manapság egyik orszßagba sem számit, mert pl én taxira valót viszek ha esetleg a taxis nem fogad el kártyát. aztán minden kártyával. annyit vigyél amennyit költeni akarsz. ha úgy gondolod a paid meghív mindenre akkor csak max amit haza akarsz vinni, de ha mondjuk flesbe akartok mondjuk mozizni vagy muzeumozni, akkor vigyßel jó sokat.
csatlakozom az elöttem szólóhoz. Kérdezd meg a bankod, hogy mûködik-e kártyád külföldön. Ha igen, akkor felesleges 20-30 euronál több dán koronát vinni. Gyakorlatilag bármikor tudsz kártyával fizetni és pénzt a számládról levenni.
Szia! Én már jártam Dániában, relatíve sok pénzt vittem, napi 100 euró költõpénzt kettõnknek, de nem éreztem magam "gazdagnak" Szerintem Dánia egy olyan drága ország, hogy mindenképpen "magyarnak"fogod érezni magad. Viszont színes érdekes, sokféle kedves ember. De ha autóstoppol 2 átlagos jó kûlsõ megjelenésû fiatal hátizsákos túrista, az autósok "dögölj meg"jelzéssel kedveskednek gyakorta és senki nem nem állna.
Senkit nem erdekel, hogy feketemunkas vagy e, de ket hetre erdemes 1000 koronaval szamolni(ha bulizni is akarsz), ez kb 38 ezer forint.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen ajándékot vigyek Lengyelországba két 14 év körüli lánynak, akikkel jó barátok vagyunk? Semmi ötletem nincs.

2

Tudtok szép tájakat mondani?

9

OTP Junior MasterCard (nem dombornyomott) kártyám van, ezzel a kártyával lehet offline módban fizetni? Pl: Angliában vonatjegy vásárlás szempontjából?

4

Hátizsákos utazásról tapasztalatok, mások is szívesen utaznának így?

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen csekély 18 évem ellenére rengeteg helyen jártam, különböző kultúrákat és különleges embereket ismerhettem meg a világban. A sok utazás, kényelmes repülőgépek és csillogó hotelek azonban nem rejtegetnek semmi kihívást... Úgy gondoltam, hogy idén nyáron belevágok valami sokkal izgalmasabba, és felfedezem Európát amolyan 'hátizsákos' módon. :) Mivel semmi tapasztalatom nincs a témában, szeretném hozzáértők véleményét kérdezni arról, hogy egyáltalán hogyan érdemes nekivágni egy ilyen útnak, hol találhatok útitársakat stb. Úti célnak a nyugati, valamint mediterrán régióra gondoltam, de bármiről meggyőzhető vagyok. Esetleg az is érdekelne, tervez e valaki hasonlót, így ötleteket meríthetnék az Õ gyűjtéseikből is.

4

Mi történik ilyenkor? (Bővebben lent)

Tegnap foglaltam egy szállodai szobát Rómában,a következők szerepeltek a feltételek között:
A legtöbb szálláshely a foglalás garanciájaként kéri a hitelkártya-adatok megadását. Ennek érdekében hitelkártya-információit eljuttatjuk a lefoglalt szállodába és a kártyát ellenőrizhetjük...A szálláshely előzetesen ellenőrizheti vagy megterhelheti hitelkártyáját (néhány esetben visszatérítési lehetőség nélkül).
Nos, a problémám az lenne hogy ma reggel kaptam egy sms-t a bankomtól hogy sikertelen tranzakciót hajtott végre a szálloda,ami azért lehet mert nincs pénz a kártyámon.Ugye emiatt nem mondja vissza a szálloda a foglalásomat?

4

Most komolyan nem vihetek semmit kézipoggyászon kívül?

ezt írta a tanárom:1. kézipoggyász 55x40x20 max.10kg ez ingyenes és felvihető a repülőre
2. 15 kg bőrönd 10400 Ft
3. 20 kg bőrönd 17300 Ft

mondtam hogy legyen a kézipoggyász, mert úgy tudom hogy ahhoz még tartozik egy ingyen felvihető bőrönd.De most azt írta hogy:Neked xy Ft-t kell (és mindenkinek, akinek nincs bőröndje)... akkor most komolyan abba a kis szarba kell bepakolnom? vagy rosszul tudom hogy lehet még egy ingyen bőröndöt is vinni?

10

Van a debreceni repülőtéren vámmentes bolt?

1

Ha repülésnél az online check-in-t megcsinálom, és a beszállókártyát kinyomtatom (air lingus, ryanair), akkor a repülőjegyemet is ki kell nyomtatni, vagy elég a beszállókártya?

4

Busszal Rómába? (Bővebben lent)

A párom nagy álma hogy eljusson Rómába,ezért szeretném meglepni a születésnapján egy ilyen úttal.Mivel diákok vagyunk,nem igazán van sok pénzünk ezért egy szervezett buszos utazásra gondoltam,ami annyit takar hogy a buszon alszunk másnap leszállunk Rómában,körbenézünk,este pedig felszállunk a buszra.Ez így árban mennyi lenne?Mennyire éri meg?Mennyire kell egy ilyen utat előre megtervezni?Elsősorban azok válaszát várom aki már részt vett ilyen utazáson.

2

Rúzsból korlátlan mennyiséget felvihetek kézipoggyászban a repülőre?

Külföldre utazom, és azon még talán túlteszem magam, hogy nem vehetek krémeket, de a rúzs a gyengém. Betehetem a kézipoggyászomba? Beleszámít a 10x100ml-be?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!