Találatok a következő kifejezésre: Cypromix fogamzásgátlot és (24 db)

Én 2hónapja szedek cypromix fogamzásgátlót és a mult hónapban az 5napra jött meg. Ebben a hónapban pedig ma van az 5. nap de még nem jött meg. Ennek is be kell állnia rendesen? Vagy terhes vagyok?

1x volt az h csütörtökön csináltuk gumi nélkül, és szombaton elfelejtettem bevenni a gyogyszert, és vasárnap este vettem be a szombatit is meg a vasárnapit is... :S

Legjobb válasz: biztos azt mondta az orvosod hogy a 7 nap szüneten belül kell megjönnie... ha csütörtökön csináltátok, és szombaton felejtetted el bevenni a gyógyszert, nem hiszem hogy baj lenne. ha csütörtökön felejtetted volna el bevenni a tabit, és csüt.ön lett volna aktus, akkor lenne baj...

biztos azt mondta az orvosod hogy a 7 nap szüneten belül kell megjönnie... ha csütörtökön csináltátok, és szombaton felejtetted el bevenni a gyógyszert, nem hiszem hogy baj lenne. ha csütörtökön felejtetted volna el bevenni a tabit, és csüt.ön lett volna aktus, akkor lenne baj...

Esett már valaki teherbe Tetracyclin Wolf antibiotikum és Cypromix fogamzásgátló tabletta együttes alkalmazása során? És megtartotta a babát? Egészségesen született?

Legjobb válasz: A Cypromix nem fogamzásgátló! A Cypromix MELLÉKHATÁSA a terméketlenség és nem szabad 6 hónapnál tovább egyhuzamban szedni. De amúgy is, ha antibiotikumot szedsz, akkor kiegészítõ védekezést kell alkalmazni.

A Cypromix nem fogamzásgátló! A Cypromix MELLÉKHATÁSA a terméketlenség és nem szabad 6 hónapnál tovább egyhuzamban szedni. De amúgy is, ha antibiotikumot szedsz, akkor kiegészítõ védekezést kell alkalmazni.
Cypromix mellett fennáll a veszély, hogy nem lesz egészséges :/ Nagyon erõs fogamzásgátló.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még a második levélnél járok, nekem is mondta az orvos, hogy csak 6hónapig lehet szedni. Azt is mondta, hogy nem a fogamzásgátlás az elsõdleges szerepe, de megbízható. Viszont hallottam-olvastam érdekes eseteket ezzel a tablettával illetve antibiotikummal kapcsolatosan.... Ezért mindenképpen csinálok egy tesztet, és elmegyek az orvoshoz is.

Szedhetem e egyszerre a dalacin c-t a fogamra, cypromix fogamzásgátlót a PCO miatt és letrox tablettát amit a magas TSH m ra írtak fel?

és még azt szeretném megkérdezni, hogy nem tudtam időben kiváltani a cypromixet, most nem akkor kezdtem el szedni mikor szoktam, pénteken kellett volna elkezdenem, múlt héten, de most szerda van, elkezdjem akkor 5 nappal később szedni, és akkor 5 nappal csúszik is a menzim majd? Vagy ebben a hónapban már ne szedjem, hanem várjam meg a következő hónapot, és szedjem azon a napon ahogy szoktam?

Legjobb válasz: A Letroxot egyik sem befolyásolja mert az a természetes hormon ami a szervezetedben is megtalálható. A Cypromix antiandrogén, nem kifejezetten fogamzásgátló, és amit semmiképp se csinálj, hogy csak úgy kihagysz egy hónapot, majd újra szeded. Ez nem cukorka hogy úgy told magadba, ahogy érzed, elég felelõtlen vagy. Hívd fel az orvosod, hogy mit csinálj a Cypromix-szel, és mellé van esély, hogy befolyásolja majd mellé az antibiotikum, szóval kérdezz rá arra is.

A Letroxot egyik sem befolyásolja mert az a természetes hormon ami a szervezetedben is megtalálható. A Cypromix antiandrogén, nem kifejezetten fogamzásgátló, és amit semmiképp se csinálj, hogy csak úgy kihagysz egy hónapot, majd újra szeded. Ez nem cukorka hogy úgy told magadba, ahogy érzed, elég felelõtlen vagy. Hívd fel az orvosod, hogy mit csinálj a Cypromix-szel, és mellé van esély, hogy befolyásolja majd mellé az antibiotikum, szóval kérdezz rá arra is.
A kérdező hozzászólása: félreértesz, én nem direkt nem vettem be a bogyót, hanem azért, mer nem volt pénzem kiváltani ezért kérdeztem azt h csúszhat e 5 napot, vagy akkor várjam meg a következõ menzi végét? én tudom mi a cypromix és a pcom ra szedem, palyzsmirigy gondom is van meg agyalapi mirigy daganatom, az emlõmben is van ciszta nem csak a petefészkeimben én endokrinológushoz járok és a rokonaim is tsh sok, tehát örökletes nálam én nem is fogamzásgátlás céljából szedwem a cypromixet, de kell szednem, bromocriptintõl rosszúl voltam, én elõbb tudtam hogy beteg vagyok, mint az orvosok, én jártam utána dokirol dokira, laborokba, belgyógyászatra, mr re, UH kra 26 évesen, és már két három éve ez tart de sosem volt rendszeres a menzim és már tizen évesen hõhullámaim voltak viszont külsõ jelei nincsenek a betegségnek, mert vékony vagyok, nem vagyok pattanásos, dús a hajam és nem zsíros, nincsenek rajtam olyan szõrszálak a prolaktinom is magas volt, tejem is volt, néha még terhességi tüneteim is, de a bogyó meg a cickafark fû tea végleg beállította a ciklusomat, vagyis bogyó mellett ez nem menzi hanem köztes vérzés, amúgy ha a cypromixnek csak a mellékhatása a fogamzásgátlás, akkor lehet hogy van mellette peteérésem, és simán teherbe is eshetnék? mert a doki azt mondta h véd és ezért nem ír mellé más fogamzásgátlót szal én nem pusztán fogamzásgátlásból szedem, hanem betegség miatt, de azért is szedem, szal nem védekezek, bár nincs ellenemre a baba, de azt mondták lehet nehezen eshetek teherbe, de még nem próbálkozunk, vagyis ritkán is szeretkezünk de szabályosan úgy érzem, mintha lenne peteérésem, meg a hõm is magasabb olyankor, meg a cisztáim is jobban feszítenek, a mellem is fáj nagyon

Pcos-s vagyok, az orvosom már 2x a clostilbegyit tablettát irta fel, és valamennyire felszivodtak a ciszták, de még van, most aztmondta a Cypromix fogamzásgátlót kell rá szednem, ez a gyógyszer mit "csinál" ezzel a betegséggel? Mik a mellékhatásai?

Legjobb válasz: A Cypromix antiandrogén gyógyszer, emellett fogamzásgátló hatása van. Gyakorlatilag teljesen leállítja a ciklust (mint ahogy az összes fogamzásgátló), így nem alakulnak ki ciszták sem. Illetve az antiandrogén komponense miatt csökkenti a tüneteket is (szõrösödést, pattanásokat). De nem teljesen értem. Clostit akkor szoktak felírni, ha vki gyereket akar mivel az peteérés serkentõ gyógyszer. Erre most akar adni fogamzásgátlót? Szeretnél most babát?

A Cypromix antiandrogén gyógyszer, emellett fogamzásgátló hatása van. Gyakorlatilag teljesen leállítja a ciklust (mint ahogy az összes fogamzásgátló), így nem alakulnak ki ciszták sem. Illetve az antiandrogén komponense miatt csökkenti a tüneteket is (szõrösödést, pattanásokat). De nem teljesen értem. Clostit akkor szoktak felírni, ha vki gyereket akar mivel az peteérés serkentõ gyógyszer. Erre most akar adni fogamzásgátlót? Szeretnél most babát?
Elsõ vagyok. A mellékhatásai ugyanazok, mint az összes fogamzásgátlónak. Tájékoztatóban el tudod olvasni.
A kérdező hozzászólása: Closty-t azért irt fel, mert nem jött meg a menszim, és ez stimulálta, meg az uh-miatt hogy van -e peteérésem. Szeretnék babát, de az utolsó ultrahangon az orvos aztmondta a bal oldali petefészkem nagyon gatya, ha akarok babát, akkor most, de a Cypromix-et meg felirta, igaz csak fél évig lehet szedni
Hát akkor fél évig biztos nem lesz baba. Rendesen ki lettél te vizsgálva? Megnézték pl., hogy van-e inzulinrezisztenciád?
A kérdező hozzászólása: igen, megnézték, és minden rendbe volt
Szia! Nálam ugyanígy kezdõdött, szintén Cypromix tablettát kaptam, aztán Clostilt. Ha adhatok egy tanácsot, akkor fordulj nõgyógyász helyett endokrinológus-belgyógyászhoz. Én 4 év után tettem ugyanezt és nagyon jó úton haladok!!!!
endokrinolóügushoz járok, pco m van, még nem tervezünk babát, cypromixet szedek, de én már két éve, vagyis két és fél, emellett letroxot pajzsmirigyre, meg van agyalapi mirigy daganatom, meg emlõ cisztám, de azzal nem foglalkoznak szal lehet nem kéne ennyi ideig szednem a ciprot, vagy kéne szünet, de nem mondták h álljak le vele, ettõl lett rendszeres a közti vérzésem, a menzim maugy sose volt rendszeres inzulin gondra van tünetem, de eddig az mégis megfelelt, vékony vagyok, sokat izzadok nagyon, még 20 fokban is akkoris ha poloban vagyok meg rövidnaciban aztán 53 kg vagyok 166 centi a melleim ezidáig nem nagyon akartak nõni 26 vagyok olyan mintha hõhullámaim lennének évek óta, nagyon rossz eddig jó volt a bogyó, de most kezdett a két vérzés közt pont félidõ tájékban barnázásom lenni, néha darabos, kis mennyiségú, néha krémes, massza, van h tejszerû, pedig nem kéne peteérésemnek lenni bogyó mellett, akkor van ilyen ált. néha meg víz szerü dolgok jönnek ki, placcs, mintha egy ciszta robbanna szét félek h a petefészkeimnek a szerkezete nagyon lyukacsos lesz mire babát szeretnénk, viszont ha olyan rossz lesz, ki kell szedetni, nehogy rák legyen belõle mondta doki lehet gyenge a gyógyszerem, de érdekes eddig jó volt? és akkor mér mondja h menjek nõgyógyászhoz, mikor neki kéne mást felírnia, de nem ír fel, és ha nõdoki felír egyet meg kell kérdeznem endokrinológust h akkor szedhetem e, mer lehet akkor cypromixet abba kell hagynom, magamtól nem kezdek el semmit szedni, meg abbahagyni
PCOS-es cisztából nem lesz rák.

A doki most mercilon helyett cypromix fogamzásgátlót írt fel, mi a véleményetek/tapasztallatotok erről a gyógyszerről? És miért az van a dobozán hogy "Cypromix bevont tabletta"?

Legjobb válasz: Szia! Én sokáig szedtem,mígnem a háziorvosommal akartam felirattatni,és azt mondta,hogy azonnal hagyjam abba a szedését,mert olyan nagy a hormontartalma,hogy akár trombózist is okozhat...ráadásul nem ez a fõ hatása,hanem elvileg súlyos aknés panaszoknál írják fel.Szerintem kérd meg,hogy másikat írjon!Azt,hogy miért bevont,nem tudom neked megmondani. Remélem tudtam segíteni!

Szia! Én sokáig szedtem, mígnem a háziorvosommal akartam felirattatni, és azt mondta, hogy azonnal hagyjam abba a szedését, mert olyan nagy a hormontartalma, hogy akár trombózist is okozhat...ráadásul nem ez a fõ hatása, hanem elvileg súlyos aknés panaszoknál írják fel.Szerintem kérd meg, hogy másikat írjon!Azt, hogy miért bevont, nem tudom neked megmondani. Remélem tudtam segíteni!
Miért azt írt fel? "Nõk kezelésére alkalmazható, kizárólag az alábbi esetekben: súlyos aknés (pattanásos), zsíros vagy nem zsíros, pikkelyes bõr, amennyiben a tartós szájon át szedett antibiotikum kezelés nem volt kielégítõ, az arcon és testen közepes mértékû szõrnövekedés (enyhe hirzutizmus). A Cypromix fogamzásgátló hatással is rendelkezik, azonban csak akkor alkalmazható, ha a fenti tünetek miatt hormonkezelés szükséges. A Cypromix nem adható csak fogamzásgátlás céljából." A bevont tabletta meg azt jelenti, hogy van rajta egy ilyen bevonó réteg. Nincs semmi jelentõsége, csak ha beveszed a szádba, akkor nem keserû, mint mondjuk az algopyrin:D ("Filmtabletták: speciális vékony bevonattal ellátott tabletták. (...) Filmbevonás célja lehet hatóanyag-kioldódás befolyásolása. (...) A filmbevonat ezentúl védelmet biztosíthat még fénytõl, oxigéntõl, nedvességtõl valamint ízfedésre is alkalmas.")
a mercilon modernebb, mi volt a gondod vele??
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki h mivel még vannak pattanások ezért ez írja fel és a szünet után ugyanúgy folytassam ennek a szedését mint a mercilont. Remélem azért ez is rendesen véd :S
Bármelyik fog.g. okozhat trombózist. Ha a doki ezt adta, ezt szedd. Egyébként a Mercilonnál is vannak jobbak.
mivel kombinált fogamzásgátló, ezért elsõsorban azoknál a nõknél védi ki a terhességet, akik helyesen alkalmazzák, vagyis akik pattanásosak, vagy túlzottan szõrösek. Elsõ válaszolónak: nekem az orvosom azt mondta, hogy alacsony hormontartalmú... :D Akkor most mi van? Az orvosok se tudják... Egyébként az a véleményem (1 éve szedem), hogy én fokozott szõrnövekedés miatt kaptam/kértem, enyhébb lett a szõrzetem, szóval használt, és terhes se lettem tõle, a pasim mindig bennem megy el, szóval nálam 100%-osan véd, panaszaim nincsenek, mellékhatás az elsõ 3 hónapban volt, megnõtt a mellem 75-rõl 90-re :D de mindenkinél másképp hat :) Remélem eltûnnek a pattanásaid :) Légy egészséges!
én 3 éve szedem a cypromix fog.g-ót. nekem jó.se pattanás, se gyerek.:) az én házi orvosom szerint csak fél évig, max egy évig lehet ezt szedni ezt a fajtát, mert állítólag csak terápiás gyógyszer ez is, , de a nõgyógyász csak szólt volna ha nem szedhetném.nem?
még jó hogy nem tõle lettél terhes, :) utolsó elõtti válaszoló! ugyanúgy fogamzásgátló ez, tehát megbízható, csak azt írja, hogy szimplán azért nem írhatják fel, csak ha panaszod is van, nekem se hájam, se szõröm se pattim nincsen, nekem pco miatt írták fel ciszták ellen. és akinek ilyen hormonális baja van, mert azok szedhetik patira akiknek hormonzavartól van patijuk meg zsíros bõrük pl... szal azok amugyse könnyen esnek teherbe valószínûleg, de ha szeditek ezt a bogyót egy ideig, aztán abbahagyjátok utána könnyebben teherbe lehet esni elvileg, de attól is függ kinek milyen baja van. trombózist okozhat, nos lehet nekem ezért eresedik mostanában a lábam, igaz nem dohányzom, és álló munkát végzek

Cypromixet szedek, és egyszerre írta fel az orvos Augmentinnel és Naprosynnel. Ezek a gyógyszerek befolyásolják a fogamzásgátlót?

Cypromixet szedek,és egyszerre írta fel az orvos Augmentinnel és Naprosynnel,gondolom csak volt annyi esze h ezek nem csökkentik hatását,de azért szeretném tudni hátha volt vki hasonló helyzetbe vagy van gondolata..

Legjobb válasz: általában sz antibiotikumok befolyásolják, olyankor jó, ha az ember másképp is védekezik. én is cypromixet szedtem.

általában sz antibiotikumok befolyásolják, olyankor jó, ha az ember másképp is védekezik. én is cypromixet szedtem.
A kérdező hozzászólása: de az a baj, h a párommmal már volt azóta..2x..bár ez a menstruációm után pár nappal, tudom h ienkor kevés az esélye, de akkor az orvos miért nem figyelmeztetett?még direkt mondta h már az elsõ hónapba véd, meg hogy nyugodtan biztassam a páromat..

PCOS-em van, 3 hónapja szedek metformin-t 2x1-et és cypromix fogamzásgátlót azért, hogy megjöjjön. Ha februárban abbahagyom a fogamzásgátlót mennyi esélyem lesz hogy teherbe esek? ÉS milyen gyorsan?

Legjobb válasz: Az orvosom mindig azt mondja, hogy mindenki másképp reagál a gyógyszerekre, hiszen nem vagyunk egyformák. Van aki pár hónap met után spontán teherbe esik, én 4 hónapot szedtem, mellette citrokalciumot, d-vitamint, progeszteron krém. 4 hónap után stimuláció (closty, zitazónium), elsõ 2 hónapban spontán próbálkoztunk, aztán most inszemináció volt. Jövõ hét végén kiderül sikeres volt-e.

Az orvosom mindig azt mondja, hogy mindenki másképp reagál a gyógyszerekre, hiszen nem vagyunk egyformák. Van aki pár hónap met után spontán teherbe esik, én 4 hónapot szedtem, mellette citrokalciumot, d-vitamint, progeszteron krém. 4 hónap után stimuláció (closty, zitazónium), elsõ 2 hónapban spontán próbálkoztunk, aztán most inszemináció volt. Jövõ hét végén kiderül sikeres volt-e.
A kérdező hozzászólása: Hát sok sikert a babához!!!!
szia, szintén pco-s vagyok. decemberben volt meg utoljára, májusban kaptam norcolutot ami meghozta a vérzésem végre(nem is értem h mért ciprot adott a dokid...mindegy..biztos megvan az oka..)és utána clostit szedtem 2x1et. elsõ hónapban megfogant a baba, ugy h évi 3-4spontán mensim volt elötte és lehet h nem is mindnél volt peteérésem...szoval metformin mellett sztem ezt a kurát kéne neked is, hatásosabb nálunk ugy gondolom.

9 hónapig szedtem a Gestomix fogamzásgátlót és most váltott a dokim a Cypromix nevűre! Nem tartottam szünetet a kettő között, a tabletta mentes 7nap után elkezdtem a Cyromixet! Kell-e ha igen meddig más módszerrel védekeznem?

Legjobb válasz: Nem kell. De miért állított át az orvosod egy olyan tablettára, ami elsõsorban nem fogamzásgátló, hanem egy igen erõs hormonkészítmény, akinek a szedése csak indokolt esetben lenne szabad?

Nem kell. De miért állított át az orvosod egy olyan tablettára, ami elsõsorban nem fogamzásgátló, hanem egy igen erõs hormonkészítmény, akinek a szedése csak indokolt esetben lenne szabad?
A kérdező hozzászólása: igazából olcsóbb gyógyszert kérdeztem tõle és már írta is
A kérdező hozzászólása: de ha nem fogamzás gátló attól függetlenül megvéd a teherbeeséstõl??
Meg. Csak esetleg szépen szétk.rja a hormonrendszered. Persze ez sem 100%, csak jóval nagyobb az esély rá, mint egy fogamzásgátlásra kifejlesztett tablettával... Inkább fizess érte többet szerintem, de ezzel a gyógyszerrel nagyon rácseszhetsz, ha neked nem indokolt a szedése.
Pff... Ha neked pár száz, esetleg pár ezer forint spórolás megéri a kockázatot, hogy esetleg soha nem lehet gyereked a késõbbiekben sem, akkor hajrá. Én azért nem ezen spórolnék. Bár ha így van, szeded 1-2 évig, utána már semmivel nem kell majd védekezni, mert peteérésed alapból se lesz, végülis tényleg, ez éri meg legjobban.
A kérdező hozzászólása: ahogy érzem a válaszodból elég durva ez a gyógyszer de miért???
Mert magas a hormontartalma. Felejtsd el ezt a tabit, ha nincs semmi gondod és nézz másik orvos után, mert az sem épeszû, aki egy egészséges nõnek ezt felírja.
Mert egy hormonbomba! Egy alacsony hormontartalmút akár a változókorodig szedheted 16 éves korodtól, míg ezt a cypromixet max fél évig!!
A kérdező hozzászólása: értem köszi az infót

Cypromix fogamzásgátlót szed a Barátnőm és előbb megjött neki. lehetséges?

Nem olyan régen vesztettük el a szüzességünket, az a vérzése már el-el állt neki(2 napig vérzett neki, az elején piros és több, a végén barnás pecsétel? vérzéssel), de most újra elkezdett vérezni élénk piros vérrel és eléggé, olyan mintha menstruáció lenne, viszont szedte a cypromix fogamzásgátlót, éppen az utolsót vette be tegnap( a fogamzásgátló egy levél beszedése után 4-5 nappal hozza meg a menstruációt általában), és akkor észlelte, hogy vérzik. Lehetséges, h így el?bb megjöjjön?

Legjobb válasz: hány évesek vagytok?

hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: 18L 18F
Lehet, hogy õ olyan típus, akinek elõbb jön meg. én Symiciát szedek, és a levél elfogyása után 1-2 nappal kéne hogy megjöjjön, nekem mégis csak az 5. nap jön meg. De mivel rendszeres, ezért nem is izgat.. Az is lehet, hogy még mindig amiatt vérzik, hogy elvesztette a szüzességét - én egy napig véreztem, de mindenki más típus. Ha teljesen meg akartok nyugodni, szerintem keressetek fel orvost! (:
A kérdező hozzászólása: Még sose volt neki, olyan, h elõbb megjött volna neki sõt, miközben szedi a gyógyszert amit egyébként ciszták miatt szed, h beállítsa a ciklust, és még sosem "folyt" neki ennyire mint most...
Mindenképpen menjen el orvoshoz. Lehet a gyogyszer nem jo de az is lehet hogy a ciszta okozza.

Kefalgin (fájdalomcsillapító) és cypromix fogamzásgátló?

gond ha egyszerre szedem a kett?t és esetleg a fájdalomcsillapítóból egyszer a hónapban 3mat vettem be egy nap?

Legjobb válasz: Terhes vagy! Reklám:

Terhes vagy! Reklám:
A kérdező hozzászólása: pff te meg hülye!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!