Találatok a következő kifejezésre: Cumisuveg cumijat kell (8 db)

A cumisüveg cumiját mivel kell kiszúrni? újszülöttnek kellene.

Legjobb válasz: Miért kell kiszúrni? Nincs rajta lyuk? Elvileg kell, hogy legyen! Ha mégsem akkor egy vastagabb tûvel próbáld.

Miért kell kiszúrni? Nincs rajta lyuk? Elvileg kell, hogy legyen! Ha mégsem akkor egy vastagabb tûvel próbáld.
Forró tûvel próbáld meg.
Egy hústût forrósits meg, és azzal szúrd ki.
Nem értem. Hogy hogy nincs rajta luk? Biztos nincs? Mert ha túl nagy lukat szúrsz bele, abból kellemetlen lehet neki inni.
szerintem ma már minden cumin van lyuk. próbáld ki! Az újszülött cumikon nagyon nagyon pici, hogy ne tóduljon a szájukba a tejcsi, meg hogy nekik is erõt kelljen hozzá kifejteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat tényleg nincs rajta a kikában vettük és én is csodálkoztam rajta, de lehet hogy inkább mégsem szúrom ki nehogy rossz legyen neki veszek rá cumit ami kivan szúrva.

A cumisüveg cumiját mikor kell cserélni?

Ha nem ment tönkre, életkor szerint akkor is kell?

Legjobb válasz: Én a védõnõ és a gyermekorvos tanácsára HAVONTA cseréltem a cumikat az üvegeken és mindig az életkorának megfelelõ csoportból választottam. Egy hónap alatt nem nagyon megy tönkre, de a fogkefét is 2-3 havonta cseréljük, tk. az sem megy tönkre :)

Én a védõnõ és a gyermekorvos tanácsára HAVONTA cseréltem a cumikat az üvegeken és mindig az életkorának megfelelõ csoportból választottam. Egy hónap alatt nem nagyon megy tönkre, de a fogkefét is 2-3 havonta cseréljük, tk. az sem megy tönkre :)
2 havonta
Én csak akkor cseréltem le ha elhasználódott. A fogkefe szerintem teljesen más dolog, azt pl. nem is fertõtleníted/fõzöd ki, vagy mosod el mosószerrel rendszeresen. Ennyi erõvel a poharaidat is kidobhatnád havonta. De ez csak az én véleményem, nem akartam megbántani a korábbi hozzászólót.
3 havonta cserélem. kezdtük a 0+, 3+, 6+ nál járunk most. Igaz mindennap mosom, de nemcsak ez a lényeg, hanem a cumifejen a lyuk nagysága is.
Mi nem tudtunk életkor szerint haladni, 6 hónapos korig még 1-es cumit használtunk (Avent), mert a nagyobbal félrenyelt állandóan. És egyébként is szopott is mellette, és ilyenkor azt szokták javasolni, hogy a legkisebb cumit használja az ember, mert szopni keményebb meló, és nehogy ellustuljon, mert akkor nem akar majd szopizni. Úgyhogy 6 hónapos korig 1-est használtunk, onnantól 2-est 1 éves korig. Addig szopizott. Onnantól 3-ast. Szóval szerintem a kor szerinti egyáltalán nem szentírás, az tök mindegy... És én csak akkor cseréltem õket, amikor tönkrementek. Sok garnitúrát használtunk, úgyhogy nem koptak olyan nagyon (mivel pótlásra kellett, de este mostam, sterilizáltam el õket, addig gyûjtögettem), nem láttam értelmét 1-3 havonta cserélni õket... Ha elöregszik, az is látszik, meg is kell húzgálni mosásnál, én pl mindig beledugtam az ujjam is mosás közben, hát volt, hogy átszaladt rajta :) Nálam ez volt a teszt, de amíg nem történt ilyen, én használtam, úgyis mindig sterilizálva voltak... De ízlések és pofonok...

Hogyan kell kilyukasztani a cumisüveg cumiját, ha azt akarom, hogy a sűrű étel is könnyen kijöjjön belőle?

Legjobb válasz: vágd fel egy snicerrel.nemkellluk,elég ha hosszában vágod fel.Ha megszívja kinyílik.De óvatosan, ne ömöljön a kaja

vágd fel egy snicerrel.nemkellluk, elég ha hosszában vágod fel.Ha megszívja kinyílik.De óvatosan, ne ömöljön a kaja
Hát, én fertõtlenített tûvel szúrtam rá nagyobb lukat, de a lányom rendszeresen szétrágta. Ezt meguntam, és vettem avent variábilis cumit. (Eleve aventes üvegünk volt). Azóta nincs gond, azt nem tudja szétrágni.
olló :) Az én fiam az aventet is kirágta :)
Én felforrósítottam egy vastag varrótût és azt böktem át a lyukon.1-es cumikból csináltam így 2-eseket:)


Cumisüveg cumiját milyen időközönként kell cserélni?

Legjobb válasz: A miénk NUK-os,arra 2 hónap van írva.Biztonsági és higiéniai okokból.

A miénk NUK-os, arra 2 hónap van írva.Biztonsági és higiéniai okokból.

Cumisuveg cumijat valtani kell?

4hos a baba es meg mindig a ket lyukut hasznalom neki kiprobaltam a 3 lyukut ami 3 hos kortol van de attol fuldoklik. Varjak vele meg de mar lassan venni kellene a 6 honapos kortol valot. Van ertelme ennek a sok lyuknak vagy akadalyozom a baba fejlodeset?

Legjobb válasz: Szia! Olyat használj, ami kényelmes neki. Nincsen értelme váltani, ha fuldoklik tõle. Judy

Szia! Olyat használj, ami kényelmes neki. Nincsen értelme váltani, ha fuldoklik tõle. Judy
Persze h váltogasd. 3-4 havonta!
Ha a baba nem bírja ne cseréld le, mert ha fuldoklik azt jelenti, hogy nem tudja felvenni a tempót a cumival, mert abból folyik és a cicibõl pedig szívni kell, lehet hogy nem tud annyit nyelni ami a három lyukból folyik..

A mam-os cumisüveg 1-es cumiját hány hónapos korban kell cserélni?

Legjobb válasz: Nekünk nem mam-os van, de szerintem nem lehet meghatározni, hogy mikor kell lecserélni. Mi is próbáltuk a ráírt 3 hónapos korban lecserélni, fuldoklott tõle, aztán többször próbálkoztam, míg egyszer már jó volt neki a 2-es. Kb. 1 hónap múlva. Most beteg, megint csak az 1-esbõl hajlandó enni, pedig már 3-ast használtunk. Bocs, hogy konkrétan nem tudtam segíteni.

Nekünk nem mam-os van, de szerintem nem lehet meghatározni, hogy mikor kell lecserélni. Mi is próbáltuk a ráírt 3 hónapos korban lecserélni, fuldoklott tõle, aztán többször próbálkoztam, míg egyszer már jó volt neki a 2-es. Kb. 1 hónap múlva. Most beteg, megint csak az 1-esbõl hajlandó enni, pedig már 3-ast használtunk. Bocs, hogy konkrétan nem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Tudtál segíteni :)
Hááát, a 14 hónaposom még abból iszik, nem panaszkodik, hogy lassan jönne :) Még csak 4 hónapja használjuk, addig szopizott, ha elhasználódna, akkor vennék 2-est, amúgy nem.
Nem emlékszem pontosan, de biztos volt már 6-7 hónapos, mikor 2-re váltottunk.

Mire kell figyelni, amikor beszerzem a baba első cumiját, cumisüvegét?

A terhességem végén vagyok, szeretnék venni egy cumit és egy cumisüveget a babának, de az eddigi egyszeri nézel?désemkor akkora kínálattal találkoztam, hogy csak hüledeztem. Mivel nem vagyok egy vásárolgatós típus, így szeretnék már célirányosan menni legközelebb.

Legjobb válasz: Én sok ismerõst megkérdeztem és ált. az Aventot ajánlották.Nekünk is ez vált be.Ebbõl csak azért,hogy legyen otthon elég 1 125ml üveg,ehhez 1 lyukú cumi van,játszócumiból pedig a 0-3 hóig használható,de átlátszót ne vegyél,mert azt mindíg keresni kell:)

Én sok ismerõst megkérdeztem és ált. az Aventot ajánlották.Nekünk is ez vált be.Ebbõl csak azért, hogy legyen otthon elég 1 125ml üveg, ehhez 1 lyukú cumi van, játszócumiból pedig a 0-3 hóig használható, de átlátszót ne vegyél, mert azt mindíg keresni kell:)
Szia! Mi Tommee Tippee-t vettünk. 2 db. volt egy dobozban és az ára is tûrhetõ. Mellbimbóra hasonlít a cumija, állítólag ezért nagyon elõnyös. Nekünk bevált, bár nem kellett sokáig, talán 2 hónapot. Csak anyetejet kap, nem fogad el semmi mást, így már nincs használatban. A játszócumit viszont szereti, ha nagyon muszáj a szájába adom, megnyugszik tõle... Abból az elsõ HAM-os volt, latexos 0-3.
Szia! Játszócumiban sajnos nem tudok mit mondani, mert a kislányom nem cumizik. A baba-mama csomagban volt egy MAM-os, de nem igazán használtuk, nem kellett neki. Cumisüvegbõl én is az Aventot ajánlanám. Nekünk iszisüvegnek MAM van, barátnõmtõl kaptam, de nem szeretem annyira, mert igaz, h atomjaira szét lehet szedni és alaposan kimosni, de ha nem tekered erõsen össze akkor folyik. Ha meg jó erõsen összetekered, akkor meg díjbírkózónak kell lenned, hogy szét tudd szedni... Tápszernek és kajának Aventot használunk, nekünk bevált és nem olyan horror az ára. A legpraktikusabb tényleg, ha csomagban veszed, amiben van egy nagyobb meg egy kisebb. Boldog babázást :)
Az Aventre szavazok.5 hós a babám, elsõ perctõl azt használjuk, és még soha semmi gondom nem volt vele.Mi Chicco cumit használunk fogszabályzós, latex.Arra figyelj, h olyan cumihoz próbáld szoktatni amit szinte mindenhol lehet kapni(Avent, Nuk, Mam stb.)Mi néha gondban vagyunk, mert a Chicco termékek elég kevés helyen kaphatók, ráadásul fogszabályzósból(csepp alakúból, és kerek fejûbõl sok van!) egy féle mintájút hoznak be az országba(lánynak rózsaszín szívecskés, fiúknak kék autós).Most találtam a net-en egy németországi boltot, akiktõl tudok rendelni nagyon édes mintásakat.
Mi is az Avent cumisüvegeket használjuk, lehet kapni nagyobb boltokban csomagban is, amiben van egy kicsi meg egy nagy üveg és hozzá mosókefe is. Annyi elsõre bõven elég. Cumiból szerintem minden baba azt szereti meg, amilyet elõször kap. Mert többféle alakú van. Az én fiam a fogszabályozósat szereti, de van akinek teljesen szimmetrikus van, szóval lehet válogatni. Elsõre a legkisebbet kell megvenni. Jó a szilikon és a latex is. A szilikon jobban ellenáll a hõnek (ugyebár eleinte ezeket ki kell fõzni), a latex pedig a rágásnak. A szilikont szét tudja rágni némelyik baba, a latex viszont pár hónap alatt ragacsos lesz. Végülis mindegy, idõnként mindegyiket le kell cserélni. Üdv Polly
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!
5 percet mondanak.
Mi a cumit 3-4 percig szoktuk.Cumisüveg nem kell nekünk még, mert csak szopcsizik.
Lobogó forró vízben 3 percig szoktam.
5 percig szoktam


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!