Találatok a következő kifejezésre: Cumisüvegen az cumit (31 db)

Jó ha már most kifőzöm és fertőtlenítem a cumikat, cumisüvegeket? Olyan cumit kaptunk ajándékba ami 2-től 6 hónapos korig használható. Jó újszülött babának az is? Sokra van ráírva hogy 0-3 hónapig akkor ennek is jónak kell lenni nem?

36 hetes vagyok pénteken már 37. Minden megvan már és össze van készítve de nem tudom mikor kezdjem a sterilizálást. Cumisüveget kell vinni a kórházba és engedik egyáltalán a cumit? Mibe tegyem hogy tároljam a kif?zött dolgokat a szülésig? A kórházba miben vigyem?

Legjobb válasz: Szia! Ne siesd el szerintem! Lehet cumi se kell neki-hála az égnek mi is így voltunk :) A nagyobb mérettõl öklendezhet a baba-azért vannak besorolva hónap szerint!

Szia! Ne siesd el szerintem! Lehet cumi se kell neki-hála az égnek mi is így voltunk :) A nagyobb mérettõl öklendezhet a baba-azért vannak besorolva hónap szerint!
Újszülött babának 0+ cumi kell, nem a 2 hónapos kortól, mivel jobban jön a tej, nem fogja tudni enni! A nyugtató és játszó cumi is 0+ legyen! Persze kifertõtlenítheted most is, de mikor hazajöttök akkor is ráér, hiszen nem tudhatod, lehet nem is fog kelleni! De azért jó ha van cumi és cumis üveg is, mert ha kell ne akkor kelljen rohangálni! Én nem vittem a kórházba se cumit, se cumisüveget oda nem kell! De ha megnyugtat vihetsz! Én egy nagyobb mûanyag dobozban (mint az ételes, csak erõsebb) tárolom õket! Nekem 3 hetes korától kell adnom pótlást, cumit nagyon ritkán használja a kislányom, mert inkább játszik vele! 6 hónapos kislány anyukája!
Szia! 4 gyerekem van, s a nagyok 9 hónapos korukig azt se tudták mi az a cumisüveg, s cumijuk se volt soha. Szopi abbahagyása után (9hó) használtunk kb. 1 évig cumisüveget. A legkisebb viszont soha nem ivott cumisüvegbõl (már nem is fog, mivel 1, 5 éves), s cumija sincs!
Szerintem ráér akkor fertõtleniteni, amikor már hazamentek a babával. Cumit vihetsz be a kórházba ha szeretnéd, de szerintem jobb lenne a legkisebb méretet vinned. Kórházba adnak tápszert vagy teát, ottani kis üvegbõl, szóval nem kell bevinned semmit. Én egyedül bimbóvédõt vittem meg cumit, ja meg kézi fejõt.
Szerintem csináld meg most, nekünk hirtelen 2 héttel korábban jött a baba, amikor hazavittük még ki sem volt bontva a cumisüveg és a sterilizáló sem, õ meg éhes volt, nem volt annyi tejem. Nagy kapkodás volt. Ha lesz tejed örülj. Ha lesz idõd, még egyszer kisterilizálod. Nálunk nem kellett cumisüveg a kórházba, a pótlást kis pohárból kapták a babák, ha nem szopiztak eleget. Inkább vegyél 1 cumit 0+ -t, ha kell vesztek még, 1 darabbal is ki lehet húzni pár napig. Gondolom a tietekre is több méretet rá lehet tenni. pl. Avent, MAM, ... Valami tiszta, új mûanyag dobozba tedd, aminek teteje is van, amit sterilizáltál.
Az én babám 7 hónapos volt, mikor az eredeti csomagolásából kibontottuk a cumisüveget, amit még terhesen vettem. Szerintem ráérsz az ilyesmivel. De ha mégis meg szeretnéd már most csinálni, sterilizálás után csomagold be folpakkba és zacskózd be. Cumival is ráérsz, ha már otthon vagytok, a kórházban még teljesen felesleges "ledugózni" a babát.

Használt-e valaki Tommee Tippee-s cumisüveget és cumit. Tényleg olyan jó, mint ahogy írnak róla az újágokban? (a cumija tényleg nagymértékben hasonlít az anya melléhez. )

Legjobb válasz: Hát én is hallotam rola hogy milyen jo és vettünk is ,az én babámnak nem tetszik igy teljesen fölösleges pénzkidobás volt.A cumija alul nagyon széles és a hegye felé szükül össze igy olyan csucsos a vége,remélem érthetöen irtam le.Szoval sajnos nekünk nem jött be .

Hát én is hallotam rola hogy milyen jo és vettünk is , az én babámnak nem tetszik igy teljesen fölösleges pénzkidobás volt.A cumija alul nagyon széles és a hegye felé szükül össze igy olyan csucsos a vége, remélem érthetöen irtam le.Szoval sajnos nekünk nem jött be .
Szerintem nagyon jó, bár nem tudom összehasonlítani, csak ilyet használunk.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezt is gyereke válogatja? Gondolom igen.
Mi is ilyet használunk, nálunk tökéletesen bevált.
6 hósak vagyunk, 3 hónapja használunk cuclit és nekünk nagyon bevált az Avent-est nem fogatta el egyszerüen + mást se párat kipróbáltam talán a DM-es még jó volt de a Tommeis vált be!!! Csak ajánlani tudom!! már két garniturát vettem !:-)) ja és most vettem csõröst szintén Tomm... sat de azt még nem próbáltuk de ha kipróbáltuk megírom mi lett az eredmény!:-) Jó kísérletezést!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, utolsó válaszolónak: várom, hogy válik be a csõrös pohár. Azt is nézegettem és jónak tûnik. Jó egészséget!

3 hónapos a babám, a cumisüvegéhez egyes cumit használunk, azt most le kell cserélni 2-esre, vagy nem? Vagy mindegy milyen van rajta?

Legjobb válasz: Minél erõsebben szív, annál jobban fejlõdik az álkapcsa, maradnék az 1-es cuminál. (fõleg ha bukós vagy nehezebben büfizik) A nagyobb lyuknak igazából a gyümölcsleveknél lesz majd szerepe.

Minél erõsebben szív, annál jobban fejlõdik az álkapcsa, maradnék az 1-es cuminál. (fõleg ha bukós vagy nehezebben büfizik) A nagyobb lyuknak igazából a gyümölcsleveknél lesz majd szerepe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, a babám bukós és nehezen is büfizik, úgyhogy maradok ennél a cuminál.


Mennyi idős kórtól ajánlott lecserélni a cumisüvegen az egyes cumit kettesre?

Aventes a cumisüveg, és tápszert eszünk. 12hetes a kislányom.

Legjobb válasz: Úgy tudom,amit mi használunk,0-6 hóig van az egyes ( NUK),de mi most kaptun AR-es tápszert,és az elég sûrû,nem jön át az egyesen ,úgyhogy kettest vettem.Most múltunk 3 hósak.15 hetesek vagyunk.Amíg nem váltotok sûrû tápszerre,addig az 1-es sztem nektek is jó 6 hóig.Ha viszont már sûrûbb valamit teszel bele,érdemes a nagyobb lyukut cserélni. Remélem tudtam segíteni.

Úgy tudom, amit mi használunk, 0-6 hóig van az egyes ( NUK), de mi most kaptun AR-es tápszert, és az elég sûrû, nem jön át az egyesen , úgyhogy kettest vettem.Most múltunk 3 hósak.15 hetesek vagyunk.Amíg nem váltotok sûrû tápszerre, addig az 1-es sztem nektek is jó 6 hóig.Ha viszont már sûrûbb valamit teszel bele, érdemes a nagyobb lyukut cserélni. Remélem tudtam segíteni.
avent cumin nem a lyuk mérete változik, hanem a lyukak száma.egyesen egy lyuk, kettesen két lyuk... én úgy tudom az egyes 0-3hóig.
Szia! Mi kezdetektõl tápszeresek voltunk és én csak az elsõ 2-3 hétben használtam az egyes cumit, utánna váltottam a kettesre mert hogy ha nagyon lassan jön akkor többet kell neki szívnia és több levegõt is nyel. A tápszeres babák ígyis jobban hasfájosak még a levegõ is tenne rá egy lapáttal. Nálam ez vált be... Ahány ház annyi szokás:)

Cumisüvegen az 1-es cumit hány hónapos korig használjuk?

Lányom 4 hónapos, arra gondoltam ideje lenne lecserélni 2-esre...

Legjobb válasz: hát idejelenne..3 hós korig van. Ha viszont a 2-es neki túl gyors akkor csak gyakoroljátok a váltást és ne erõltesd, ha neki az 1-es a kényelmes.

hát idejelenne..3 hós korig van. Ha viszont a 2-es neki túl gyors akkor csak gyakoroljátok a váltást és ne erõltesd, ha neki az 1-es a kényelmes.
Megpróbálhatod. De kb 6 hónapos korig javasolják. Én kipróbáltam mikor 4 hónapos volt a kisfiam és nagyon ömlött neki belõle. Így még várunk vele.
Az egyest 1 hónapig használtuk, aztán 2 lyukúra cseréltük. Mi most, 3 hónapos korában már a 3 lyukút kezdtük használni, és egy-két etetés után már simán ment neki ezzel is. 2 lyukúval pedig a vizet adom neki.

Az AVENT-es cumiknak is van fogszabályzós vagyis laposas cumija? Ma vettem a 2hós kisfiamnak AVENT-es cumisüveget, de a sima cumiját nem akarja elfogadni!

Legjobb válasz: Nincs,a cumisüvegre csak ez a "kerek",cicit formázó cumi van.Mármint ha jól értettem a kérdést,és az üvegre szeretnél más formájú cumit...2 gyerekes anyuka

Nincs, a cumisüvegre csak ez a "kerek", cicit formázó cumi van.Mármint ha jól értettem a kérdést, és az üvegre szeretnél más formájú cumit...2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Igen, az üvegre. A 2hós kisfiam öklendezik a ciciformájú cumitól!Eddig NUKot használtunk!
A MAM-os szívóka jó az AVENT-os üvegre! És nem gömbölyû, hanem lapos a formája. Mi is kb fél éves koráig úgy használtuk, mert nem akart az AVENT-os szívókából enni. Aztán szépen lassan megbarátkozott vele, most 11, 5 hós, a tápszert AVENT-bõl kapja, az iszit pedig MAM-ból.

Most fogunk lassan szülni, és az utolsó dolgokat szerezzük be, ehhez lenne egy kérdésem! Cumisüvegből mennyit és milyet vegyünk? És cumit? A cumisüveghez van valami nagyon hasznos dolog, amit használtok?

Legjobb válasz: Szia! Szintén 3 cumisüveget vettem. Egy üveget (szerintem ez a legjobb), egy MAM-os szelepeset (kólika elleni) és egy 125 ml-es picit víznek. A cumi 1-es lyukú legyen (legkisebb). Játszócumiból is a legkisebbet vedd (O-3hónapig). Remélem nem lesz cumisüvegre egyhamar szükséged, hosszan tudod majd szoptatni a babád...:)

Én egy aventot vettem szülés elõtt mindenesetre, hogy legyen, de nem szeretett belõle inni, nagyon rossz a cumija. (5 hós korától tápszeres) A Nuk a latex gumival vált be, szerette mert puha a latex. (a latex csak a tejesüvegén van a többin szilikonos és az is jó) Szóval szerintem is várj, ha elõre mégis meg akarod venni én egy 125 ml-s Nukk üveget javaslok teához és egy 250 ml-es üveget tejhez. Nekünk még egy 125-ös van vízhez mert a te befogta az alját, de ennyi bõven elég. (10 hónapos baba)
nekem 5 üvegem volt, kaptam õket. Tápszeres volt, az elsõ két hónapban a kicsi jénai 150 miliset használtam, Az üveget sterilebbnek érzem, mint a mûanyagot. Teához egy pici 1 decis mûanyagot használunk kezdettõl. Mikor már többet evett, a nagy jénait használtunk, míg el nem tört :( Most mûanyag NUK-ot használunk (8, 5 hós a fiam) 1 cumisüveg tartalékban anyámnál van.
Én 1!cumisüveget vettem(csak hogy legyen)és egy volt ajándékba a mellszívóhoz(Avent).Úgy alakult hogy soha nem használtuk, kisfiam 6 hónapig kizárólag anyatejes volt, és utána sem fogadta el a teát, vizet, csak cici.(20hónapig)kb8-9 hónapos korában vettem neki egy csõrös itatót és onnantól abból viszont szivesen ivott vízet(szilikonos, Nuk).Most egyenlõre nem is vettem(ez a kettõ megvan)csak ha szükség lesz rá, akkor.34h.kismama
Szerintem várj vele, amíg megszülsz, lehet felesleges lesz. Én is megvettem az Avent szettet közel 8000 Ft-ért és semmit nem használtam belõle. Ha szoptatsz féléves koráig még inni se kell neki adni, ha mégis, pohárból nagyons szépen isznak, de ezzel is ráérsz. Egyébként ha nekem cumiztatnom kellett volna akkor már gyakorlottabb fejjel Tomee T.-t vennék, mert sokkal jobban hasonlít a nõi mellhez, és mondhat bárki bármit igenis létezik a cumi-cici zavar, ezért nem mindegy mit választol. Remélem tudtam segíteni.
Szia! Szintén 3 cumisüveget vettem. Egy üveget (szerintem ez a legjobb), egy MAM-os szelepeset (kólika elleni) és egy 125 ml-es picit víznek. A cumi 1-es lyukú legyen (legkisebb). Játszócumiból is a legkisebbet vedd (O-3hónapig). Remélem nem lesz cumisüvegre egyhamar szükséged, hosszan tudod majd szoptatni a babád...:)
Én az elsõ gyerkõcnél vettem 2 cumisüveget (azt hiszem NUK volt) Eleinte a lefejt anyatejet tároltam benne addig, míg le nem fagyasztottam (amit aztán késõbb ki is dobhattam, mert nem volt rá szükség). A másik kettõnél már egyáltalán nem használtam cumisüveget. Ha szoptatni szeretnél, akkor elõre megvenni szerintem felesleges (max 1-2 db)
És a chicco sterilizáló folyadékot is sokan dicsérik.Ha kórházban kell a mellszívó, nagyon praktikus.Ha pedig simán csak kifõzöd a dolgokat, tegyél bele egy pici citromsavat.
A kérdező hozzászólása: Sorry de BKV buszon fényes nappal nem hiszem hogy elõkapom a mellem...ha a legtermészetesebb ha nem...!!!!
"irta, arra készülök ha utazunk, nem fogom tudni elõvenni a cicit és szoptatni!" Miért nem? Ez a legtermészetesebb, legegészségesebb és leghigiénikusabb módja egy csecsemõ etetésének. Ráadásul már egy szopi kimaradávásal is számottevõen csökkenhet a melledben a tejtermelés, én ezt nem kockáztatnám semmilyen utazásért. Nagyon sok helyen biztosítanak küön szoptatós szobát, ahol nem zavarnak. Én már szoptattam egy rendház vendégszobájában is, pl. Ezenkívül van megoldás az útközbeni vagy akár a nyilvános szoptatásra is: http://www.szoptatoskendo.hu/ Könnyû szülést!
Jó a termosztáska télen nyáron, bármilyen típus.Csak azt nézd meg, hogy beleférjen az üveg (kicsi is, nagy is). Dm-ben van aventes 2db fér el benne. 2500ft körül láttam. Auchanban 5900 ugyan az, vagy itt: http://balamberbababolt.unas.hu/spd/0312001/Avent_termosztaska
Nem kell megsértõdni. Utazás alatt én utazást értettem, nem tömegközlekedést.
A kérdező hozzászólása: Hûûû! Hát nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat. Megmondom öszintén a felét nem értettem:) )! Nahh jó nem, csak egy kicsit sok volt az infó:) ! Szóval igen, persze természetesen szeretnék szoptatni, mindenképp!! De ahogy a kedves utolsó irta, arra készülök ha utazunk, nem fogom tudni elõvenni a cicit és szoptatni! A másik, hogy szeretnék menni hétvégén (MAJD-fél év múlva) tanulni, és akkor apukára, vagy mamára marad. De ahogy olvasom akkor már lehet tápszert is adni... Amikor még szopizik rendesen nem kell neki akkor adni teát vagy vizet?? Mert ha hasfájos lesz akkor kellene a tea nem? Cumisüvegekhez a termoszt mennyire ajánljátok, tartja a meleget?
Elsõ válaszoló vagyok: én müanyagot vettem, az törhetetlen. Nem csak a baba dobálhatja, te is leejtheted. Én nem egyszer leejtettem már. A cumi része legyen a legkissebb lyukú, ha túl nagy lyukút veszel, félrenyelhet, túl gyorsan megy neki belõle a hami, vagy az innivaló. Egyébként rá van irva a legtöbbre, mennyi idõs babáknak valók. Nekem a NUK-os jött be, nagyon jó a cumija.
Cumisüvegbõl 3-at vettem, egyik a vizes-teás üveg, másik a hamis üveg(tápszeres a babám), harmadik pedig tartalék. Cumiból kettõ van, egyik játszó, másik altatós. Cumisüveghez mindenképp vegyél cumisüveg mosót, na, én azt elfelejtettem, de mára már pótoltuk. Hasznos lehet még a sterilizáló is, bár én egyszerüen csak forralok és úgy sterilizálom.
Én is nagyon szerettem az üveget!Egy újszülött babának nincsen attól tisztább, egészségesebb!És olyankor még nem dobálja.
2.vagyok: ja, ha mûanyag üveget veszel, mindenképpen BPA-free-t vegyél!
Én szelepes cumisüveget vettem, játszócumit kaptunk vagy hármat, de pici kora óta utálja, én meg nem erõltettem. a Cumisüveget is csak 7-8 hónapos koráig fogadta el, onnantól a tápszet kanállal kapja és vizet iszik csõrös pohárból.
A kérdező hozzászólása: És üveg vagy mûanyag? A lyuk méretezés hogy legyen?
A kérdező hozzászólása: Ngaoyn köszönöm a kommented:) ))!!!

Melyik cumi kompatibilis más cumisüvegekkel is? A cumisüvegek közül melyik a legszélesebb és az hány cm átmérőjű, hogy olyan cumisüveg-melegítőt vegyek amibe belefér.

Leginkább a hasfájásgátlós cuclikat részesíteném el?nyben (Avent,Mam, Nuk, TommeeTippee, ismertek még másikat?)

Legjobb válasz: Olyan a szelepe, hogy a baba ne nyeljen vele levegõt. Más kérdés, hogy ettõl fáj a legritkábban a pocak, de ez már biztos üzleti titok.. :D Miért kell cumisüveg? Ami márkát felsoroltál, azok általában nem kompatibilisek egymással - különben megint csak nem lenne üzlet. :) Én anno Aventet vettem, annak relatíve széles az üvege és pl. a cumisüveg-tartónkba bele sem fért. Más kérdés, hogy egyik sem kellett szinte soha. :) Szerintem külön nem érdemes melegítõt venni, hacsak nem tudod elõre biztosan, hogy nem fogsz szoptatni. Vagy ha mindenképp, akkor inkább többfunkciós készüléket, az talán jobban megéri az árát. Nekem 4 funkciós olasz gépem volt és nem is drágán, azt már legalább ki tudtam használni, bár az üvegmelegítõ így sem kellett.

Olyan a szelepe, hogy a baba ne nyeljen vele levegõt. Más kérdés, hogy ettõl fáj a legritkábban a pocak, de ez már biztos üzleti titok.. :D Miért kell cumisüveg? Ami márkát felsoroltál, azok általában nem kompatibilisek egymással - különben megint csak nem lenne üzlet. :) Én anno Aventet vettem, annak relatíve széles az üvege és pl. a cumisüveg-tartónkba bele sem fért. Más kérdés, hogy egyik sem kellett szinte soha. :) Szerintem külön nem érdemes melegítõt venni, hacsak nem tudod elõre biztosan, hogy nem fogsz szoptatni. Vagy ha mindenképp, akkor inkább többfunkciós készüléket, az talán jobban megéri az árát. Nekem 4 funkciós olasz gépem volt és nem is drágán, azt már legalább ki tudtam használni, bár az üvegmelegítõ így sem kellett.
Ha szoptatni szeretnél, ameddig csak lehet, akkor a pótlást ne üvegbõl add, mert esetleg leszokhat a babád az anyamellrõl! Mivel kezdõ anyuka vagy, melegen ajánlom, hogy a szoptatásnak is olvass utána! A sok fölösen beszerzett/beszerzendõ ketyere helyett inkább erre "gyûjts" elõre - én is sok gondtól kíméltem volna meg magam, ha hamarabb kapcsolok. :)
Hasfájásgátló??mégis mitõl? :D ja értem, ez is egy üzleti fogás.. :) )
Én egyik cumit sem tudtam rárakni másik márka üvegére, erre nagyon jól ügyelnek, hogy ne legyenek kompatibilisek! :( Nekem az avent-es cumisüvegek és tejtárolók váltak be, elég széles a szájuk, az én nagy kezem is belefér. Cumisüveg melegítõt sosem használtam, bár sokat kellett üvegbõl etetnem, de azok a kis mennyiségek amiket a baba evett simán megmelegedett 1-2 perc alatt még a meleg csapvízben is.
Bizonyára tudod, hogy jó a szelep, hisz azért vetted, nem? :) ) Nem írom le a tapasztalatomat, van egy érzésem h felesleges. A hatalmas nyereményedhez azonban szeretnék gratulálni :D nagy királyság:) )

Aki cumisüvegben adta a sinlacot, az hogy tudta megcsinálni úgy hogy átférjen a cumin? (mennyi vízhez hány kiskanál sinlacot tett, és hanyas cumit használt? .

Legjobb válasz: 1-es cumisüvegünk van, a legkisebb. Nem akartam újat venni, így ollóval kicsit megnagyítottam a lyukat. Amúgy ugyanúgy adagolom, mintha tápszer lenne.

1-es cumisüvegünk van, a legkisebb. Nem akartam újat venni, így ollóval kicsit megnagyítottam a lyukat. Amúgy ugyanúgy adagolom, mintha tápszer lenne.
A kérdező hozzászólása: koszonom :-)

2 éves gyermeketek (kisány) hogy áll a következő dolgokkal: pelus/bili/WC; cumi; cumisüveg/pohár, külön ágyban/szobában alvás, mennyi az ok nélküli hiszti?

Legjobb válasz: pelus nagyon:( bili/wc sehogy:( cumi alváshoz,néha nappalis cumisüveg reggel este és a délutáni alváshoz külön ágy/szoba simán:) ok nélküli hiszti sok,legalábbis szerintem

pelus nagyon:( bili/wc sehogy:( cumi alváshoz, néha nappalis cumisüveg reggel este és a délutáni alváshoz külön ágy/szoba simán:) ok nélküli hiszti sok, legalábbis szerintem
pelus: 2, 5 éves koráig az volt, utána 3 hét alatt szobatisztalett bili/wc: két évesen még sehogy, egyikkel sem cumi: 10 hónapos kora után nem kellett neki cumisüveg: 3 éves koráig nem tudtuk tõle elvenni külön ágy/szoba: külön ágy ok, külön szoba nem (nem azért mert nem volt külön szobája) ok nélküli hiszti: nem volt túl sok szerencsére :)
Az enyém már több, de ha nem gond, megosztom az emlékeimet. Bili ritkán, inkább wc. Nappali pelusmentesség 3 évesen, éjszakai majdnem 5 évesen. Cumit soha nem használt. Pohár használat volt, de a cumisüveg volt az elsõdleges. Külön ágyban alvást épp 2 évesen kezdtük, gond nélkül ment. De velem és kistesóval egy szobában :)
Próbálkozunk a bilizéssel, nyáron egész jól ment, de anyósom elszúrta sajnos, azóta ordít, ha a közelébe viszem.Cumija sosem volt, cumisüveg egy hónapos koráig, míg tápszert is kapott, fél éves kora óta pohárból iszik.Külön szoba születésétõl fogva, hiszti rendszeresen, életkori sajátosság:)
Kislányom 2 és fél éves. Pelus már nincs 7 hónapja, 7 hónapja bilizés van, amit kifejezetten imád :) . Cumija sosem volt, butaságnak tartom, amikor megszületett, kaptunk rokonoktól ajándékba párat, de repült is mind a kukába. Cumisüvegbõl sosem ivott, másfél éves koráig szopott, utána, elõtte nagyon pici kora óta pohárból ivott/iszik. Külön ágyban alszik, nincs külön szoba, mert nõvérem kisfia másfél évesen befulladt egy éjszaka, és ha nem nõvéremék szobájában lett volna a kiságya, akkor megfulladt volna, így még pár évig a mi szobánkban fog aludni a kislányunk is, ha baj rögtön tudjunk lépni. A hiszti meg minimális és észérvekkel meggyõzhetõ a kisasszony :) .
Még nincs kettõ, de majdnem. :) Bili/wc: ráül, szól, hogy vegyük le a pelust, de nem pisil a wc-be. Szerintem mire Kibontom, addigra már a pelusba engedi. De nem baj, legalább szól, és megvan a szándék. Cumija nincs, pár hetes koráig igényelte csak. Cumisüveg csak este van, meg hétvégén reggel. Amúgy bölcsis, ott ugye nem lehet. Amúgy egyedül iszik pohárból. És egyre többet. Mindig is külön szobában aludt, saját ágyban, most is igy van. Amikor elkezdte a bölcsit, akkor sokat mászkált éjjel, de az is normalizálódott már. Ok nélküli hiszti? Na, az van bõven. Akaratosabb, mint az apja meg én együtt véve. :)
2 és fél éves múlt, kisfiú: 27 hónapos korában lett szobatiszta, és szó szerint 1!!nap alatt(szombaton délelõtt még dobálta a bilit, hogy õ ugyan bele nem ül, déli alvás után pedig már bilibe pisilt, azóta nincs pelenka.) 29 hónapos koráig cumizott, megétette, hogy csúnyák lesznek a fogai, ennyi idõsen már nem kell, és letette. Cumisüveget 1 éves koráig használtunk. Külön szobában alszik születése óta. Hiszti?Ok nélkül?Hát erre mit mondjak, abban a korban van:) ))
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszi a választ, csak tudni akartam, hasonló korúak mivel birkóztak már meg. Nagyjából mi is hasonlóan állunk mint Ti. Sok türelmet Nektek!
csak pelus van, nem akar bilit vagy wc-t használni. Cumiért odavan, de igyekszem nap közben nem a szájában tartani. Cumisüveg nálunk nem volt jellemzõ, úgyhogy régóta pohárból iszik. Külön ágyban alszik velünk egy szobában, de egy ideje minden éjjel felébred és bekéretõzik hozzám. A hiszti az nálunk "csak" sírás és kesergés, ha valamit nem kaphat meg, közben pedig folyton azt emlegeti, kéri. Most 23 hónapos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!