Találatok a következő kifejezésre: Cukor terheléses mit (16 db)

24 hetes cukor terheléses vérvételnél hogy lehet, hogy a 120 perces érték alacsonyabb, mint az éhgyomri? Másnak is volt? Nem volt belőle gondja? Doki mit mondott?

Még annyit, hogy a két órát végig ültem, mert egy kismama társammal beszélgettünk :)

Legjobb válasz: Az teljesen normális. Terhességnél mindenki több inzulint termel ezért hamarabb esik le a cukor.

Az teljesen normális. Terhességnél mindenki több inzulint termel ezért hamarabb esik le a cukor.
Terhesen mindenkinek túl sok az inzulinja ez a normális érték nem rémísztgessétek szegényt.
nem ijesztgetés, hanem tény hogy kétféleképpen érheti el a szervezeted ezt az eredményt, az egyik hogy csak simán túl sok inzulint termel anélkül, hogy felmenne a cukor, ez a jobbik eset terhességben. A másik pedig hogy felmegy a cukor, ezért termel sok inzulint és esik le utána. Emiatt lenne érdemes egyszer-kétszer kaja után egy órával megmérni, ha 7 alatt van akkor nálad az elõbbi eset van és nincs gond, ha viszont 7 felett akkor terhességi cukorbetegséged van.
Miután megiszod a löttyöt, megemelkedik a vércukor, de sokaknak 2 óra alatt teljesen visszaáll, vagy még lejjebb is megy az érték.
Szia. Nekem is ez volt, akkor írtam is ki egy hasonló kérdést :) Több orvossal beszéltem azóta, azt mondták ne aggódjak. Legyen mindig szõlõcukor a táskámban (jelentem szégyen, de azóta sincs) meg igyekezzek többször kevesebbet enni. Úgyhogy szerintem te se aggódj :)
Szerintem baj az alacsony, bár tudni kéne az értékeket. A túlzott inzulin válasz a cukorbetegség elõszobája.
Nekem is alacsonyabb volt u.úgy mint neked.Az orvosom azt mondta h teljesen jó ez az eredmény és akkor lenne gond ha magas lenne.Úgyhogy ne hallgass az ijesztegetésekre. A szervezeted neked is gyorsan bontja le a cukrot ennyi az egész.33hkm
A kérdező hozzászólása: köszi
Nem feltétlenül, mert lehet hogy azért termelt több inzulint mert túl magas volt a cukor valamikor korábban. Egy párszor én megnézném a helyedben kaja után egy órával, úgy hogy kaja tekintetében nem fogom vissza magam. Ha az nincs 7 fölött akkor nincs gond. Ha nincs mérõd akkor kérdezz rá a legközelebbi gyógyszertárban, a legtöbb helyen meg tudják mérni.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ! Nem vagyok az az ijedõs fajta :) Természetesen ha a doki is javasolni fogja a méregetést, megteszem, csak kíváncsi voltam mások véleményére amíg nemjutok el a dokihoz. (csak 2 hét múlva kell menjek, ill akkorra van idõpontom)

Cukor terheléses vizsgálatra mit vihetek magammal enni, hogy kibirjam azt a 2 orát?

Legjobb válasz: Addig, amíg le nem veszik a 2 órás vért, addig semmit nem ehetsz, max vizet ihatsz, de azt is csak kis mennyiségben, kérdezd majd meg a laborost. De nem leszel éhes, mert a tömény cukor, amit megiszol, eltelít. Pont az a vizsgálat lényege, hogye evés nélkül hogy reagál a szervezeted. Tehát este 18 kor ehetsz utoljára, utána semmi egész addig, amíg le nem veszik a 2 órás vért, de utána bármit ehetsz ihatsz.

Addig, amíg le nem veszik a 2 órás vért, addig semmit nem ehetsz, max vizet ihatsz, de azt is csak kis mennyiségben, kérdezd majd meg a laborost. De nem leszel éhes, mert a tömény cukor, amit megiszol, eltelít. Pont az a vizsgálat lényege, hogye evés nélkül hogy reagál a szervezeted. Tehát este 18 kor ehetsz utoljára, utána semmi egész addig, amíg le nem veszik a 2 órás vért, de utána bármit ehetsz ihatsz.
semit nem szabad enni, amíg nem veszik le a 2 órás vért is..Max amikor már mondják, hogy végeztél és mehetsz haza, akkor kezdhetsz falatozni..Vigyázz, hogy a 2 órába nehogy egyél vmit, mert fals eredményt adhat a cukrod, és akkor megismételtethetik veled, de hidd el, nem lesz étvágyad, ha megiszod azt a löttyöt..VISZONT, 1 jó tanács..Szerintem a vérvételre ne menj egyedül.Én most hétfõn voltam, csodálkoztam, hogy majdnem mindenkivel eljött a férje, én meg egyedül mentem, nem tudtam mire véljem.Levették az éhgyomori vért, megvárták az eredményét, aztán megitatták velünk a cukrosvizet, többen émelyegtek, nem voltak túl jól, de ÉN nagyon rosszul lettem, nagyon ciki volt.Még jó hogy ült mellettem 1 pár és tudtam nekik szólni, hogy hívjanak valakit, mert rosszul vagyok(ájulás féle)és mikor bevittek, lefektettek, beborogattak, akkor mondta a nõ aki leveszi a vért, hogy ne aggódjak nem én vagyok az elsõ aki így jár a cukorterhelés után..Szerinte attól, hogy nagyon hamar fedobta a szõlõcukor az egekig a cukromat, a vérnyomásom meg leesett..Nem gondoltam, hogy pont velem lesz ilyen, mert a terhesség alatt még nem voltam rosszul, sõt az elõzõ gyreknél is voltam cukorvizsgálaton, és akkor semmi bajom nem volt..Szóval kiszámíthatalan, de nem egyedi eset volt az enyém...
Enni a 2 óra alatt semmit sem lehet, de nekem azt mondták, hogy vizet azt bármilyen mennyiségben lehet inni. Hát éhes nem is voltam, de a 2 óra alatt egy másfél literes ásványvizet megittam. Egy jó tanács: vigyél citromot, azt beleteszik a szirupba, és így majdnem olyan, mintha limonádé lenne, sokkal ihatóbb!
Szia! Nem tudom, hol csinálták az elõttem válaszoló vizsgálatát, de nem lehet inni sem korlátlan mennyiségben.Akkor már nem lesz pontos az eredményed.Amikor leveszik a vért, és megiszod a lötyit, utána a 2 órában, amíg le nem veszik újra a vért nem lehet sem enni, sem inni sem wc-re menni. Így lesz pontos az eredményed. Üdv
Nekem engedélyezték, hogy keserû teát igyak, igaz elsõnek nem, és epével együtt távozott a gyomromból minden, ezután egy másik nap a diabetes laborba küldtek, hogy majd õk megcsinálják, persze ugyanúgy mint a nagy laborban. És a diabetes laborban mondták, hogy ihatok, vizet, vagy keserû teát.
A 4. válaszolónak üzenem, hogy természetesen direkt megkérdeztem, hogy mennyi vizet ihatok, és a a laboros válasza volt a KORLÁTLAN mennyiség. Ha magas lett volna a cukrom, határérték feletti, nyilván kimutatta volna a teszt. A pisilést pedig akkor sem bírnám ki a reggeli órákban két órán keresztül, ha nem iszom egy kortyot sem. És látod, máshol is engedélyezik a vizet. De azt tapasztalom az itteni válaszokból, hogy egy csomó vizsgálatot máshogy csinálnak területenként, és természetesen az ember úgy tartja be, ahogy ott és akkor mondják.
A 4. válaszolónak teljesen igaza van, annyi kritérium, hogy max egy pohár víz a két óra alatt. Nagyon jól írta, és az elsõ válaszoló is, aki azt írta, h nem leszel éhes!!! :) Az égnek lövik a cukrod, ne akarj enni utána rögtön!
Enni szerintem tuti nem lesz kedved azok után hogy ha azt megiszod! Üzenem mindenkinek hogy Pécsen a központi laborban dolgoztam és általában én adtam a kismamáknak ezt a cukros vizet. Nálunk sem enni sem inni nem lehet még 1 korty vizet sem. Be kell tartani a 2 dl víz 75 gramm glukózt. Mert más eredményt adhat a több víz is. Üdv: 22 hetes kismami

Magas lett a terheléses cukor vizsgálatom! Mire számítsak ezután? 7, 8 a határérték nekem 8, 9 lett! Ez elég ijesztő!

Legjobb válasz: Kapsz majd diétás tanácsokat, és hogy miket kell kerülnöd. Terhesség után valószínûleg visszaáll a cukrod a normális szintre. Barátnõmnek volt terhességi diabétesze. (ennek már 8 éve) :)

Kapsz majd diétás tanácsokat, és hogy miket kell kerülnöd. Terhesség után valószínûleg visszaáll a cukrod a normális szintre. Barátnõmnek volt terhességi diabétesze. (ennek már 8 éve) :)
A kérdező hozzászólása: Soha nem volt cukrom most meg.....kicsit meg vagyok rémülve, mit csináljak, hová menjek stb.... Az a szerencse hogy van itthon vércukor mérõnk és tudom ellenõrizni!!
Ne ijedj meg, elmúlik! :) Barátnõmnek a nõgyógyásza adott tippeket, hogy mit egyen, mit csináljon, illetve a védõnõje is. Konzultálj velük. Nem lesz semmi baj, ez sajnos gyakori jelensége a terhességeknek, de utána tényleg elmúlik :) Babára nézve sincs semmi gond, ha betartod amit az orvos és védõnõ javasol majd!
Nekem is terhességi diabéteszem volt, inzulinos lettem, naponta háromszor szúrtam, és minden kaja után mértem a cukromat, meg persze diétáznom kellett, de szülés után elmúlt, úgyhogy nyugi, nem lesz gond.
Szia! Salgótarjáni vagyok. A terheléses vércukrom 9, 2 lett. Visszahívtak a terhesgondozóba, onnan elküldtek dietetikushoz, aki 180 grammos CH-diétára állított be. Kétszer kellett befeküdnöm a kórházba 4 napos vizsgálatra, hogy megnézzük, elég volt-e a diéta, vagy egyéb módon (gyógyszer vagy inzulin) kell a vércukromat beállítani. De nem kell idegeskedni, általában elég a diéta. Ja, annyi még, hogy szülés után a Babának 2, 4, 6, 8, 10, 12, 18, 24, 36 és 48 órás "korában" mérik a vércukrát.
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a háziorvossal, azt mondta nincs nagy baj, beszéljek majd a nõgyógyásszal, de oda csak 10-én kell mennem!! Addig betartom a diétát és mérem a cukrom minden nap!!


7, 1 es terheléses cukor eredményetekre mit mondott az orvos?

Ez elég határeset :( Elsõ babámnál 8,5lett,vele járnom kellet 2 hetente dabetologiára.De végig nagyon jók lettek az eredményeim utána,csak a terheléses lett magas....

Legjobb válasz: Nekem 7,2 lett, ugyanúgy határeset. A nõgyógyász a 32. héten meg akarta ismételtetni, de nem egyeztem bele, mert havonta jártam endokrinológiai kontrollra végig a 9 hónap alatt, nézték a cukrot, inzulin, pajzsmirigyet, és soha semmi baj nem volt. Az én babámat nagyon megviselte a 75 g terhelés, nem akartam még egyszer ennek kitenni. Addig is 160 g CH diétán voltam, utána még szigorúbban kellett tartani a diétát, nem is híztam egy dekát sem szülésig.

Nekem 7, 2 lett, ugyanúgy határeset. A nõgyógyász a 32. héten meg akarta ismételtetni, de nem egyeztem bele, mert havonta jártam endokrinológiai kontrollra végig a 9 hónap alatt, nézték a cukrot, inzulin, pajzsmirigyet, és soha semmi baj nem volt. Az én babámat nagyon megviselte a 75 g terhelés, nem akartam még egyszer ennek kitenni. Addig is 160 g CH diétán voltam, utána még szigorúbban kellett tartani a diétát, nem is híztam egy dekát sem szülésig.

6, 88 lett a terheléses cukor eredményem. Mit jelent ez a felső határnak megadott 6, 60 hoz képest?

Legjobb válasz: Valószínûleg javasolják majd, hogy diétázzál, de elõbb felkeresel egy dietetikust, akivel pontosítjátok az eredményt. Ez nem vészesen komoly, inkább 7 felett szokott gond lenni, a szomszédomnak meg 14 is volt, neki napi 150 gramm szénhidrátot volt szabad ennie.

Valószínûleg javasolják majd, hogy diétázzál, de elõbb felkeresel egy dietetikust, akivel pontosítjátok az eredményt. Ez nem vészesen komoly, inkább 7 felett szokott gond lenni, a szomszédomnak meg 14 is volt, neki napi 150 gramm szénhidrátot volt szabad ennie.
Nekem 6.9 lett és azt mondták 7-ig jó.
igazából 4, 6tól 6ig jó, a tied még nem vészes, de azt jelenti h hajlamos vagy erre a betegségre, tehát ügyelned kell magadra, diétázz egy kicsi, egyél sok savanyúkáposztát, rágcsálj babérlevelet, ill fahéjat
Ugyanaz. Csak sima terhelésesen nem szoktak nézni inzulint.
Nem ugyanaz a kettõ, de egyszerre csinálják. A vércukor az ugye az, hogy mennyi glükóz van aktuálisan a véredben. Az inzulin egy hormon, ami azért felelõs, hogy a véredben lévõ glükóz be tudjon jutni a sejtekbe. Terheléses cukorvizsgálat és inzulinvizsgálat úgy zajlik, hogy vesznek vért, majd megitatnak veled egy pohár undorító, tömény, cukros oldatot, majd bizonyos idõközönként ismét vért vesznek. A véredbõl pedig mind a vércukorszintet, mind pedig az inzulint meghatározzák. Tehát egy vizsgálaton belül van a kettõ, de tulajdonképpen nem ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És ha nézik az inzulint, az értékébõl mire lehet következtetni? Arra gondolok, hogy a terhelésesnél úgy tudom a 120. percben nézett érték bizonyos határ között kell, hogy elhelyezkedjen, különben nagy eséllyel hajlamos az ember egy késõbbi cukorbetegség kialakulására.
Arra, hogy megfelelõen reagál-e a szervezeted az inzulinra. Ha a sejtjeid "inzulinrezisztensek", akkor sokkal több inzulin kell ahhoz, hogy megfelelõ hatást váltson ki. (Az inzulint ugyebár a hasnyálmirigy termeli) Ha sokáig túlságosan sok inzulint kell termelnie a hasnyálmirigynek ahhoz, hogy a normális vércukorszintet fenntarts, akkor egy idõ után kimerül, egyre kevesebbet tud termelni, tönkremennek a hormontermelõ sejtek, és így alakul ki a kettes típusú cukorbetegség.
A kérdező hozzászólása: oh, a második válasz írásom közben érkezett. Szóval az inzulin értékbõl mire lehet következtetni? Merthogy a terhelésest megcsinálják az sztk-ban, az IR vizsgálat pedig fizetõs.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. ezek szerint miután a terheléses értéke a megadott határ fölött van, nem ismerve az inzulin számokat is érdemes mellõzni a cukrot az étrendbõl (meg egyébként is)

Valaki leírná nekem, hogy mi a különbség a terheléses cukor és terheléses inzulin vizsgálat között? Teljesen össze vagyok zavarodva.

Szóval nekem csináltak olyat,hogy egyszer vettek éhgyomorra vért,majd meg kellett innom 2dl vízben elkevert glükózt,ezután 120 perccel később újra vettek vért.Most nem tudom ez minek számít,terheléses cukorvizsgálatnak? Most akarok még kérni beutalót 5 pontosra is,az lesz a terheléses inzulin?Vagy én már semmit sem értek...

Legjobb válasz: nekem inzulin rezisztenciám van, 3 havonta vesznek vért. éhgyomri, lötyi, 60 perces vérvétel és 120 perces vérvétel. Annyi a lényeg, hogy ne csak a cukrot nézzék (nekem az pl tökéletes) ha nem az inzulint is, ezt kell kérni, hogy írja rá a beutaló orvos. Nem más a két vizsgálat lefolyása.

nekem inzulin rezisztenciám van, 3 havonta vesznek vért. éhgyomri, lötyi, 60 perces vérvétel és 120 perces vérvétel. Annyi a lényeg, hogy ne csak a cukrot nézzék (nekem az pl tökéletes) ha nem az inzulint is, ezt kell kérni, hogy írja rá a beutaló orvos. Nem más a két vizsgálat lefolyása.
A kérdező hozzászólása: Jaj most már értem!:) Köszi szépen, akkor így fogom kérni, hogy ezt írja rá a doki a beutalóra.
Így van, ahogy az elsõ leírta. A cukor és az inzulin két külön dolog, de ugyanabból a vérvételbõl meg tudják neked nézni. Az a fontos, hogy rajta legyen a beutalón, hogy terheléses cukor ÉS inzulin vizsgálat. És nem árt megkérdezni a labort is, ahová mész, hogy meg tudják-e a csinálni, mert a legtöbb labor sajna nem, és csak a cukrot csinálják meg. Sok olyat hallottam, hogy visszament valaki az eredményért, ahol nem volt rajta az inzulin. Megkérdezte, hogy miért nem? Mire azt a választ kaptak, hogy hja, õk nem tudnak inzulint nézni. És újra kellett csináltatnia az egészet. Szóval ezt érdemes letisztázni az elején. Egyébként az 5 pontos terhelés felesleges, már a 3 pontosból is látnak mindent.

Mi a terheléses cukor mérésnek a lényege?

miért kell ezt a vizsgálatot megcsinálni?

Legjobb válasz: http://www.babanet.hu/publ/cukor.htm http://www.agraroldal.hu/diabetes_cikk.html

A kérdező hozzászólása: köszi
azért, mert, ha magas lesz az érték, akkor terhességi cukorbeteg vagy ami árthat a babának, ha nem diétázol a terhesség hátralévõ részében

Terheléses cukor mikor jó, most akkor mis is van?

Az én értékeim éhgyomri 6 .00 terhelés : 13.4 rá egy órára 4.00

Legjobb válasz: Annyit még ,hogy a pontos eredményre várok mert ezek az újból mért azonnali értékek amik kicsit magasabbak lehetnek mint a vénás .

A kérdező hozzászólása: Annyit még , hogy a pontos eredményre várok mert ezek az újból mért azonnali értékek amik kicsit magasabbak lehetnek mint a vénás .
Mindkét eredmény a normál értékhatáron belül van, nem kell aggódnod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Végül is nem hivtak és azt mondták ha valami nem stimm ma még visszahivnak , hogy mi a teendõ .
Engem a középsõ 10, 9-es érték miatt visszarendeltek vércukorprofilra. 2x csináltuk meg, mert a tesztebéd hiába volt diabétes, nekem túl szénhidrátos volt, a vacsora után pedig nem tudtak értékelhetõ mennyiségû vért venni. Amúgy is a 6 vérvételt 12-13 szúrással csinálták meg. Mivel az étkezéses eredményem szép lett, így nem kell, csak 4 hetente visszamennem egy-egy nap étkezéses ellenõrzésre és 225 grammos diétát írtak elõ, ami nekem nem igazán diéta, nem tudok ennyi szénhidrátot egy nap bejuttatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm értem . de azt honnan tudták, hogy neked túl szénhidrátos volt? Szóval sztem is ez volt velem a baj de ezt nem akarták elfogadni ezért kötöttem ki itt . Mindenesetre nem szeretnék több ilyet.Miért szúrtak olyan sokszor?És be is fektettek?

Terheléses cukor vizsgálattal kapcsolatban mi a vélemény?

0 perces: 4,6

Legjobb válasz: Közben rájöttem, hogy nem jó a dokim, mert nem igen változott, és baba sem lett, így hozzá már nem megyek. Itt nem írom ki hogy ki volt esetleg csak priviben.

A kérdező hozzászólása: Közben rájöttem, hogy nem jó a dokim, mert nem igen változott, és baba sem lett, így hozzá már nem megyek. Itt nem írom ki hogy ki volt esetleg csak priviben.
A kérdező hozzászólása: Ezt neked orvos mondta? Mert a barátnõmnek ebben az évben már többször is volt terhelve, és jók az eredményei.
Hát ez még nem az igazi. A 60 percesed elég magas a 120as meg alacsony. Mióta szeded a merckit és elõtte milyen volt.
szia! hány hetes vagy? nekem is most kéne mennem terheléses cukorra! neked most nem is néztek inzulint? én 3x850mg-os Meforalt szedek!!! meddig kell szedjed a gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok még terhes, sajnos.:( Január óta szedem, de keveset kaptam csak 3*250 mg-ot Az elõzõ eredményem 0:3, 7, 60: 9, 3 120: 6, 7 Egy , másik orvos azt mondta legalább 2*750 mg-ot szedjek. Inzulinom sok volt kétszerese a megengedettnek. Most elrontották, nem néztek inzulint, így megint kell majd mennem.
ne menny mégegyszer, nem szabad ilyen sûrûn terheltetni, ebbõl is látszik, hogy még nem ok, bár már nem annyira súlyos igt mint volt. Ki a dokid, hogy ilyen kevés gyógyszert kapsz ilyen rossz eredményre?
A kérdező hozzászólása: Majd a mensim 21. napján megyek, ami 3 hét múlva lesz kb.
De ne terheltess mégegyszer, egy évben max egyszer szabad, nagyon hazavágja a hasnyálmirigyet. Küldheted priviben is.
igen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!