Találatok a következő kifejezésre: Csomót találtam mellemben, mi lehet ez (8 db)

Csomót találtam a mellemben, mi lehet ez? A 12. héten az orvos megvizgált, és nem talált semmit.

Most a 28. hétben vagyok, lehetséges, hogy kialakult azóta daganat? Vagy ez inkább valami más lehet? Nem n?, nem fáj, kb. borsó nagyságú a bal mellemben. Persze megmutatom a dokinak jov? héten, de nagyon aggódom!Valaki járt már így? Els? baba lesz.

Legjobb válasz: Nincs semmi baj ha az orvos is megvizsgált.Felkészül a melled a szoptatásra!

Nincs semmi baj ha az orvos is megvizsgált.Felkészül a melled a szoptatásra!

Mind 2 mellemben csomót találtam kb 3 hónapja, de a csomók a mensesem alatt teljesen eltűnnek. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, semmi para. Nekem is volt már ilyen, azonnal orvoshoz rohantunk mert veszélyeztetett vagyok, anyukámat már 2xoperálták melldaganat miatt. Megultrahangoztak, és kiderült, hogy a menstruációm miatt begyullagtak a tejmirigyek. Majd utána nemsokkal vissza is húzódtak. Akkor nem kell aggódnod, ha ezek a csomók eltûnnek. Ha nem az egy más kérdés, akkor azonnal fordulj orvoshoz!

Nyugodj meg, semmi para. Nekem is volt már ilyen, azonnal orvoshoz rohantunk mert veszélyeztetett vagyok, anyukámat már 2xoperálták melldaganat miatt. Megultrahangoztak, és kiderült, hogy a menstruációm miatt begyullagtak a tejmirigyek. Majd utána nemsokkal vissza is húzódtak. Akkor nem kell aggódnod, ha ezek a csomók eltûnnek. Ha nem az egy más kérdés, akkor azonnal fordulj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, hogy faj is..
Hormonális változások miatt elõfordulhat ilyesmi. De úgy gondolom, ha erõsen fáj, esetleg bepirosodik vagy úgy érzed lázad, hõemelkedésed van, akkor menj el nõgyógyászhoz vele!
A kérdező hozzászólása: Rendben, koszonom a valaszodat!
Ha a menstruáció után is érzed a csomót a melledben, akkor érdemes orvoshoz menni. Viszont komoly dologra ne gondolj! :)
A kérdező hozzászólása: Rendben!!

Találtam egy csomót a mellemben. Nyugtassatok meg! Mi lehet ez?

Hátul, a mellem mögött. Kicsit fáj is. Olyan 1 cm körüli. Nem tudom hogy mióta van ott, most találtam. Nagyon megijedtem, ráadásul hétvége jön és én dolgozom is. Mi vár rám a dokinál? Mi van ha rosszindulatú? Mire számítsak? 22 évesen csinálnak mammográfiát? Alig látom a billenty?zetet annyira sírok. Valaki írjon valami tapasztalatot, bármit! Nagyon megköszönném.

Legjobb válasz: Mammográfiát nem, UH-t inkább. Utána meg biopsziát, ha kel. Jó eséllyel jóindulatú, mondjuk fibroadenoma. Azért ilyen korban nem gyakori a mellrák. Nem szedsz fogamzásgátló tablettát?

Mammográfiát nem, UH-t inkább. Utána meg biopsziát, ha kel. Jó eséllyel jóindulatú, mondjuk fibroadenoma. Azért ilyen korban nem gyakori a mellrák. Nem szedsz fogamzásgátló tablettát?
Szia! Engem is érdekelne hogy hogy vagy. Majd írd meg ha voltál dokinál.
Szia! Hogy vagy az óta?
A kérdező hozzászólása: Voltam. Kaptam beutalót is és õ azt mondta hogy nem érzi, csomós a mellem és hogy ott van egy nagyobb csomó. Kicsit megnyugodtam mert majd csak a 20. után kaptam idõpontot. Köszönöm az érdeklõdést :)
Kérdezõ! Voltál orvosnál?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. nem elmozdítható:( Ott van legbelül. Kemény, nem tapintható ki körbe és nem lehet elmozdítani, viszont fáj. lehet mert már annyiszor néztem, de elõször is fájt. Hétfõn egybõl háziorvoshoz megyek, valahogy megoldom aztán onnan tovább. Remélem én is megúszom. Már ma a temetésemet is elképzeltem, meg hogy mit kezdenek majd a cuccaimmal anyukámék :( Valahogy azért csak fel kéne készülni a legrosszabbra is. Már gondoltam rá hogy a mellizmomon valami kis csomó. Ott van a hónom alatt. Vagy elnyomtam és begyulladt.. Már alternatívákat gyártok erre a pár napra.. :(
szia. nekem is volt, én is nagyon megijedtem, már el is temettem magam. elmentem nõdokimhoz, megnézte, kérdezte, hogy szedek-e fogamzásgátlót, mert ha igen, akkor abba kell hagynom (nem szedtem) elküldött UH-ra. nyugtatott, hogy nincs emmi gond. UH-n mondták, hogy mirigyesek a melleim, és begyulladhatott egy. kaptam mastodynon-t. elmúlt.
Nagyon kicsi az esélye annak, hogy tényleg rák legyen ilyen fiatalon. 25 évesek körében az esély olyan 1:20000-hez, 22 évesen ez még sokkal kisebb (olyan 1:100000-hez közeli). A halálozás pedig olyan 2 az 1 millióhoz(15-29 év között). Mammográfiás rtg-t nem fognak csinálni nagy valõszínúséggel, ugyanis ebben korban még nagyon mirigyes szerkezetû, ami miatt a röntgen képen nem nagyon látni semmi értékelhetõt. a rtg-nek kb 35. év felett van értelme, de inkább 40-45 felett. Valószínûleg UH-t fognak csinálni, és ha úgy ítélik meg, akkor, az elváltozásból biopsziát is vesznek.
Ha kitapintható a formája és a helyérõl elmozdítható, akkor jóindulatú. A rossz tapad, nem lehet a formáját tapintani. Amúgy nem gondolom, hogy aggódnod kellene, valószínûleg egy ártatlan dologról van szó. Menj el orvoshoz, de akár egy védõnõ is megteszi, hogy megnézzék, hogy jó-e a sejtésed. Ha tényleg egy nem természetes elváltozás, akkor csinálnak ultrahangot. Amúgy a nem természetes csomó olyan kemény, mint egy radír. Minden jót neked! Drukkol, hogy ne legyen semmi komoly! :)
elõször szerintem házi orvoshoz menj. Ö is meg fogja nézni és lehet meg is nyugtat hogy ez semmi, de ö tovább is tud küldeni.
A kérdező hozzászólása: A 6-7. napnál járok. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Nagyon megijedtem. Amit írtál esélyes lehet, fõleg ha öröklõdik is. Remélem neked van igazad. Milyen gyorsan kapok idõpontot UH-ra? Vagy nem kell kifejezetten emlõrendelésre menni vele?
ha van okuk csinálnak mammográfiát is akár még fiatalabb korban is ha indokolt. Jó ha tudod minden nönek vannak ciszták mellében, hol több hol kevesebb általában nem is lehet érezni õket, ezek jönnek mennek. Nagyon fontos hogy hol tartasz a ciklusban. Ha nem sokára megjön akkor valószinûleg el is fog múlni. Utána ellenõrizd és ha ott van akkor fordulj orvoshoz. Direkt kihangsúlyozzák hogy a havi utáni 5 napig szabad magadat vizsgálni, akkor legpuhább a mellállomány és akkor van a legkevesebb ciszta. Nyugi, valószínûleg nálad is csak errõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Voltam. Semmit nem talált, szóval az elsõ dokinak igaza volt. De annyira más volt mint a többi kis csomó, nagyobb volt, keményebb, nem mozgott. De ezek szerint csak ugyan az volt:) Vagy már 3 hét alatt elmúlt. Köszönöm az érdeklõdést.

Az egy hetes kislányunk mindkét mellében csomót találtam, mi lehet ez?

Legjobb válasz: Kisfiúknak is nõ. Teljesen normális. Majd elmúlik (ne ijedj meg, több hétbe is telhet)

Kisfiúknak is nõ. Teljesen normális. Majd elmúlik (ne ijedj meg, több hétbe is telhet)
Az enyémnek még tejszerû váladék is csöpögött a mellébõl, azt hittem agyvérzést kapok este 10-kor:) )) Azonnal hívtam a védõnõt(persze Ö meg tõlem kapott agyvérzést:DDD) , de megnyugtatott hogy teljesen normális!!!
Semmi gond.1 hetes még csak. Szüléskor neki is kerültek hormonok a szervezetébe.Majd elmúlik, nyugi.
Védõnõ elõre felkészített, hogy ne csodálkozzak, ne ijedjek meg, ha: - dudort érzek a cicijében - fehér váladék jön belõle - "folyása" van Elmúlik!!!!!! Ne aggódj miatta.
Az én lánykámnak is volt, a hormonoktól van.Ettõl lesz kislány:) Pár hét max és eltûnik neki, engem már a kórházban felkészítettek:) 8 hós múlt a lányom
Nekünk is volt, elmúlt! :) Sõt, míg kórházban voltunk, pici mensije is volt... :S még jó, hogy szóltak elõre.
Bennük is tombolnak már a hormonok rögtön a születés után, ezért duzzad meg a mellbimbó. Nálunk is ez volt! :)
Az én kislányomnak is volt, kb 4 nap alatt múlt el
A Te hormonjaid még nem ürültek ki teljesen belõle. El fog múlni, ne aggódj.

A mellemben lévő csomóban találtak rosszindulatú sejteket is. Mit jelent ez? Orvosom műtétet javasol, tényleg nem lehet másként eltüntetni? Milyen a műtét, a gyógyulás és az utána következő élet? Csupán 42 éves vagyok. Tapasztalatokat szeretnék.

Legjobb válasz: rosszindulatú sejt = rák a kezelés a csomók vagy a mell (orvos dönti el) eltávolítása és kemoterápia vagy sugárkezelés, annak függvényében, hogy mire reagál jobban a daganat nézhetsz alternatív gyógymódokat, de a mûtétet nem kellene halogatni

rosszindulatú sejt = rák a kezelés a csomók vagy a mell (orvos dönti el) eltávolítása és kemoterápia vagy sugárkezelés, annak függvényében, hogy mire reagál jobban a daganat nézhetsz alternatív gyógymódokat, de a mûtétet nem kellene halogatni
Ne halogasd a mûtét és a kezeléseket, mert akár néhány hét is dönthet életrõl-halálról. Ha az orvos teljes emlõeltávolítást javasol, fogadd el. Ne járj úgy, mint a sógornõm, aki csak sima mûtétet akart az orvossal ellentétben, aki teljes mell eltávolítást. Meg is halt 1 év alatt...
Ne halogasd a mûtétet!! Túlélhetõ. Anyukám épp a közepében van, nála teljes melleltávolítás volt, utána egy mûtét, amiben a hátának a szöveteibõl alakítottak ki neki egy kis mellet, és majd lesz egy implantátuma. A Kékgolyóban mûtötték, nagyon értenek hozzá, és a mûtéthez úgy leszedálnak, hogy arra a napra nem is emlékszel. Utána is kellõen ellátnak fájdalomcsillapítóval. Egyre kell csak figyelni, hogy pihengess utána, de ha ezt megteszed, jól fogsz gyógyulni is és minden oké lesz.
Köszi. Sziasztok, Kellemes Ünnepeket! :) puszi
Szia! nyugodj meg. én nem hiszem h ez rák lenne, pláne rosszindulatú. valószínûbbnek tartom, hogy zsírcsomók, vagy ciszták. menj el egy lelkiismeretes orvoshoz, aki lehetõleg beutal mammográfiás vizsgálatra. az egyik barátnõmnek is volt ilyen csomója, õ is nagyon megijedt. de kiderült, hogy csak ciszta. de nézesd meg újra minél elõbb. és tényleg ne aggódj, nem lesz semmi baj.
megint én :) a 14:06-os válaszolónak: Nagyon köszönöm, nem is tudod mennyit jelentett ez most nekem. (azért majd elmegyek vizsgálatra valamikor) Elõször érzem úgy, hogy talán nem is lesz semmi gond. Eddig egy pasim sem engedtem oda a fenti részhez... de mostmár úgy érzem, talán lehet rendes életem. Mert kb. 12 éves korom óta úgy vagyok, hogy készülök a mûtétre, és hogy áttétek stb. Most érzem úgy elõször, hogy akár szerethetném is a melleimet, végülis hozzám tartoznak. Tudom, butaságokat írok :) ) de tényleg köszönöm a választ, annyira jól esett. Ma nézegettem, annyira nem is feltûnõek a csomók, meg úgy elmegy... hátha nem is lesz gond, és lehet így élni. De jó lenne, esetleg elmúlnának *.* annyira boldog lennék. Mindjárt sírok most is :) Na jó, elnézést, hogy ez most így... de kijött belõlem. Köszönöm szépen nektek és sok erõt, kitartást mindenkinek, aki ilyen helyzetben van! Puszi
A 2. válaszolónak üzenném: Hogyha már 4 éve így van akkor tuti nem rák.Inkább valami rendellenesség. Viszont a mammográfiát harcold ki, hogy megnyugodj! Mindkettõtöknek kívánom, hogy megoldódjon ez a probléma!
Köszönöm. Én is sok erõt kívánok Neked! Én is megyek mammográfiára, nem érdekel már az orvos, neki könnyû, nincs ilyen jellegû gondja. Nekem sajnos olyan, ahogy elõttem leírták, jól kitapintható csomó, olyan mint egy kis borsó :(((( és mintha nõtt is volna azóta, mondjuk nem tudom. Mindegy nem is gondolok rá inkább, elég lesz mielõtt orvoshoz megyek, akkor elõtte egy héttel úgyse alszok... Sok erõt, és kitartást! ja és Boldog Karácsonyt kívánok :) "a 19 éves lány"
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. az a helyzet, hogy én teljesen jól ki tudom ezeket a nagy csomókat tapintani, borsó formájúnak nem mondanám mert elég érdekes alakja van mind a kettõnek.fájni fáj...úgy magától annyira nem csak ha megnyomom, viszont mensturáció elõtt egy héttel kb na akkor feszül is és fáj is, és eléggé nagyon. az lesz januárban elmegyek újra orvoshoz és megvizsgáltatom magam újra, bár ehez elég nagy lelkierõre lesz szükségem a félelem miatt hogy mi lesz ha esetleg mégis rosszindulatú, akkor az egész életem megváltozik.de úgy gondolom annyira nem halogathatom, remélem ez az egy év ami az elõzõ vizsgálat óta eltelt nem súlyosbitotta a helyzetemet véglegesen. a velem hasonló helyzetben lévõ 19 éves lánynak is nagyon-nagyon sok lelki erõt és erõsséget kivánok, hogy a fájdalmai elmúljanak. de nem hinném, hogy rák lenne ha esély lett volna rá akkor az orvos vett volna mintát szerintem abból a csomóból, ha mammográfiára nem küldött mert fiatal vagy amúgy ez nálam is benne van, hogy fiatal vagyok hozzá, de szerintem ha januárban elmegyek kérek egy beutalót.
Szerintem nincs semmi komoly baj. Fõleg hogy a melled elég nagy százalékán érzed.Én úgy gondolom, hogy inkább a tejmirigyek lehetnek. Azt nem tudom, hogy mindig fájnak-e , de mensi elõtt hogyha még jobban fáj akkor azok a tejmirigyek lesznek. Nekem azt mondta a doki, hogy a rák másfajta tapintású daganat. Olyan csomó, ami jól elkülönül vagyis ki tudod pontosan tapintani.Egy teljesen különálló csomó, mintha egy borsószemet tapintanál ki. Amik az idõ elõrehaladtával nõnek is. Nem tudom érthetõen írtam-e le? Szerintem ne izgulj! Hogy megnyugodj kérj beutalót uh-ra vagy menj el egy másik dokihoz is.
Szia! Elõször a történetem: Nekem kb. 23 éves koromban volt egy csomó a jobb mellemben. Pont a mellbimbóm mögött a tejcsatornánál, kb. dió nagyságú, abszolút körülhatárolható, nyomásra egy kicsit fájdalmas. Amikor elmentem a dokihoz, õ adott beutalót a kerepesi rendelõbe (pesti vagyok) mintavételre, aminek az eredménye negatív lett. Ettõl függetlenül azt mondta a dokim, hogy elég rossz helyen van (a tejcsatorna miatt), ha nagyon zavar, ki lehet venni, de akkor plasztikázni kell a mellem. Viszont érdemes megvárni a terhességet, szoptatást, hogy akkor milyen lesz. Nem vállaltam a plasztikázást, rá pár évre el is múlt. (Azóta szültem, most nyolc hónapos a bébim és még mindig szoptatom, a csomó sem jött vissza.) A te eseted: Szerintem is kicsi az esélye annak, hogy mindkét melledben daganat legyen. Azt vettem ki a soraidból, hogy azóta fáj. Ennek függvényében menj el a háziorvosodhoz és kérj tõle további vizsgálatokra beutalót. Addig nem fogsz megnyugodni, míg ki nem vizsgáltatod rendesen, hogy mitõl vannak.
Szia. Én 19 vagyok, kb. 12 éves korom óta fáj néha a jobb mellem. Tavaly mentünk el orvoshoz, addig nem mertem meg anyámmal nehéz volt errõl beszélnem ja és alig akart orvoshoz menni velem. Mindegy. A nõgyógyász egy mogyorónyi csomót talált is benne. Megnézték ultrahanggal az semmit nem mutatott. És ennyivel elküldtek. Most volt egy éve, hogy ott jártam. Én is tanácstalan vagyok, nagyon érzékeny vagyok ha csak szóba kerül a mell téma sírás kap el szinte, és akkor belegondolok megint orvoshoz kell majd mennem nem is tudom hogy lesz. Azóta mintha a balban is lenne valami, de nem tudom. A jobban már van legalább 3-4 csomó. És mindig érzem és az egyik kb a bordámnál van és az fáj is nagyon, ha megnyomódik. Ja és emiatt picivel másabb a jobb mellem alakja, és nagyobb is. Én is félek, nem is kicsit. Mondjuk nem tudom azt mondták az orvosok, hogy a rák az nem fáj, tehát ne idegeskedjek. De nem tudom mert mostanában végülis nem fáj. Max ha megnyomódik, vagy hasonló. Hát nem tudom na rettegek. Légyszi, véletlenül se írjatok olyanokat, hogy tuti rák! Esetleg nagyon-nagyon kedvesen. Köszi, csak nem bírnám ki ha valaki a képembe mondaná. :( Igazából próbálok nem idegeskedni, az orvos azt mondta hogy a mell állománya olyan mint a túró. és az összecsomósodhat. Mondjuk és mondtam neki h legalább 4 éve így van, sõt... nem mondott rá semmit, pedig rendes kedves orvos volt, odafigyelt rám. Mondjuk neki könnyû, õ férfi. Az vigasztal, ha lehet így mondani, hogy talán ha rák lenne akkor ezalatt a sok év alatt már kitudja mit történtek volna, úgyhogy talán mégse. De szerintem mûteni mindenféleképpen kell majd mert ezek a csomók nem maradhatnak, fájnak, és amelyik a bordámon van szinte az meg fõleg kellemetlen. :s :( Mammográfiát csináltatnék én is de azt nem nagyon akarnak mondván hogy fiatal vagyok még. De nem érdekel jövõre el fogok menni és megmondom hogy nem kell a hülye ultrahang megint. Mondjuk nem tudom amúgyis elég pici a mellem, nem hogy még a bordámnál is megnézni. Nem tudom mit kellene tennem, nem is vagyok pesti, itt sok orvos közül nem válogathatok. Neked annyiból jobb a helyzeted, hogy ha mindkét melledben van akkor kb. daganatok kizárva, mert ugyanott mindkettõben kicsi rá az esély. Nekem tuti nem nyirokcsomó, hanem mobilis csomó-nak írták :( Istenem, miért van nekem ennyi bajom, miért nem lehetek egészséges ilyen fiatalon meg aztán fõleg... nem értem :(
Én nyáron vettem észre hogy van egy csomó a mellemben, de pici volt így nem is nagyon törõdtem vele, mert épp megvolt..aztán el is felejtettem! Októberben amikor épp lefeküdtem aludni és oldalra fordultam akkor megfájdult a mellem, és kitapintottam hogy még mindig ott van és nagyobb és fáj is.Az onkológián azt mondta a doki h csak nyirokcsomó, és elküldött ultrahangra...de az hogy lehet, hogy másokat a dokija elküldi vérvételre, mamográfiára meg mintavételre, engem meg csak egyszerû uh-ra??:O amikor akkora hogy 4 újjammal körbetudom fogni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!