Találatok a következő kifejezésre: Csomót találtam mellemben, mi (19 db)

Találtam egy csomót a mellemben, mit tegyek?

Mensi el?tt 2 nappal találtam egy csomót a ball mellembe!Most hogy megvan a mensim még mindig érzem! Most ez csak azért van mert menstruálok vagy valami baj van?

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak azért van, mert menstruálsz, de én a helyedben mindenképp elmennék a dokihoz minél elõbb.

Lehet, hogy csak azért van, mert menstruálsz, de én a helyedben mindenképp elmennék a dokihoz minél elõbb.
Ha mensi után 1 héttel még megvan, akkor menj el vele a háziorvosodhoz.Õ vagy megvizsgál, vagy egybõl küld mammográfiára.A mellrák nem vicc, de az is lehet, h csak egy mensi miatt megnagyobbodott nyirokcsomó, vagy egy békés ciszta.Ez utóbbi van anyának is, és annyi az egész, h évente kell mennie mammográfiára vele, egyébként 3 gyermeket szoptatott, tehát semmi hátránya nincs.Békésen együtt élnek:)
Szerintem minél elõbb keress fel egy orvost. Nekem is volt ugyanez, mesni elõtt két nappal egyik este miután sokat számitógépeztem azt éreztem h leszakad a karom egészen a hónaljamig. tejesen megijedtem megvizsgáltam a mellem és egy csomót tapintottam ki kb szilvamag nagyságút. Mondani sem kell rögtön kértem idõpontot az orvoshoz. Õ is tisztán tapintotta de addigra kisebb lett ahogy a mensi is elmult. elküldött ultrahang meg mamogramra. Ultrahangon még lehett érezni bár mérete kisebb volt az ultrahang meg is ugrott rajta. szerencsére mamogramra nem került sor mert nem találtak semmit csak egy megvastagodott szövetdarab volt amit a mensi okozott. ay orvos azt mondta valószinüleg egy ciszta volt ami felszivódott. de figyelni kell magamat rendszeresen és orvos is megvizsgal fél évente ill amikor mas okbol meglatogatom azert megnézi. Tehát nem biztos h baj van csak járj utána minél elõbb ne várj vele!!!!!!

A mellemben lévő csomóban találtak rosszindulatú sejteket is. Mit jelent ez? Orvosom műtétet javasol, tényleg nem lehet másként eltüntetni? Milyen a műtét, a gyógyulás és az utána következő élet? Csupán 42 éves vagyok. Tapasztalatokat szeretnék.

Legjobb válasz: rosszindulatú sejt = rák a kezelés a csomók vagy a mell (orvos dönti el) eltávolítása és kemoterápia vagy sugárkezelés, annak függvényében, hogy mire reagál jobban a daganat nézhetsz alternatív gyógymódokat, de a mûtétet nem kellene halogatni

rosszindulatú sejt = rák a kezelés a csomók vagy a mell (orvos dönti el) eltávolítása és kemoterápia vagy sugárkezelés, annak függvényében, hogy mire reagál jobban a daganat nézhetsz alternatív gyógymódokat, de a mûtétet nem kellene halogatni
Ne halogasd a mûtét és a kezeléseket, mert akár néhány hét is dönthet életrõl-halálról. Ha az orvos teljes emlõeltávolítást javasol, fogadd el. Ne járj úgy, mint a sógornõm, aki csak sima mûtétet akart az orvossal ellentétben, aki teljes mell eltávolítást. Meg is halt 1 év alatt...
Ne halogasd a mûtétet!! Túlélhetõ. Anyukám épp a közepében van, nála teljes melleltávolítás volt, utána egy mûtét, amiben a hátának a szöveteibõl alakítottak ki neki egy kis mellet, és majd lesz egy implantátuma. A Kékgolyóban mûtötték, nagyon értenek hozzá, és a mûtéthez úgy leszedálnak, hogy arra a napra nem is emlékszel. Utána is kellõen ellátnak fájdalomcsillapítóval. Egyre kell csak figyelni, hogy pihengess utána, de ha ezt megteszed, jól fogsz gyógyulni is és minden oké lesz.

Csomót találtam a mellemben. Mi lehet?

Pár napja az egyik mellemben a mellbimbó mellett találtam egy kemény borsónyi csomót. Érintésre, nyomásra nem érzékeny, elmozdítható, addig piszkáltam, míg átment a mellbimbó másik oldalára. Van okom aggódni? Lehet, hogy csak tejmirigy vagy zsírcsomó? Olvastam, hogy mensi el?tt el?fordulhat. Jelenleg a ciklusom 35. napján tartok (29-35 naposak) és egyel?re nem érzem, hogy meg akarna jönni. Babát jelezhet?

Legjobb válasz: Szia. Szedtél/szedsz fogamzásgátlót? Nekem ugyanez volt 5 évvel ezelõtt (19 éves voltam), hogy fürdésnél kitapintottam egy jól elkülöníthetõ csomót a mellbimbóm mellett. Elmentem a háziorvoshoz, megnézte és beutalt ultrahangra. Ott kiderült, hogy abban a mellemben van még 3 ezen kívül és nem ciszta (mert nem folyadékkal teli), hanem tömör szövet, tehát daganat. Képzelheted mit éltem át 19 évesen. Továbbküldtek az onkológiára (kékgolyó), és ott is megnézték uh-val, aztán kettõbõl vettek biopsziát, küldték szövettanra. Szerencsére kiderült, hogy jóindulatúak a daganatok, de egy ideig 3 havonta, aztán félévente kellett mennem kontrollra, hogy nem nõnek-e, nincs-e elváltozás stb. Most évente megyek megnézetni. Minden orvosnak, aki látta az elsõ kérdése az volt, hogy szedek-e fogamzásgátlót. A daganat észlelése elõtt 3 hónappal hagytam abba (és össz. 3 hónapig szedtem, mert rosszul voltam tõle). Valószínûleg nem bírom az ösztrogén tartalmú gyógyszert, attól lehetnek. Lényeg a lényeg. mindenképpen menj el ultrahangra és nézzék meg! Lehet, hogy csak ciszta és azt simán kiszívják. Ha viszont daganat, mielõbb vegyenek belõle mintát a saját megnyugvásod miatt is! Ha bármi kérdésed van, nekem is írhatsz.

Szia. Szedtél/szedsz fogamzásgátlót? Nekem ugyanez volt 5 évvel ezelõtt (19 éves voltam), hogy fürdésnél kitapintottam egy jól elkülöníthetõ csomót a mellbimbóm mellett. Elmentem a háziorvoshoz, megnézte és beutalt ultrahangra. Ott kiderült, hogy abban a mellemben van még 3 ezen kívül és nem ciszta (mert nem folyadékkal teli), hanem tömör szövet, tehát daganat. Képzelheted mit éltem át 19 évesen. Továbbküldtek az onkológiára (kékgolyó), és ott is megnézték uh-val, aztán kettõbõl vettek biopsziát, küldték szövettanra. Szerencsére kiderült, hogy jóindulatúak a daganatok, de egy ideig 3 havonta, aztán félévente kellett mennem kontrollra, hogy nem nõnek-e, nincs-e elváltozás stb. Most évente megyek megnézetni. Minden orvosnak, aki látta az elsõ kérdése az volt, hogy szedek-e fogamzásgátlót. A daganat észlelése elõtt 3 hónappal hagytam abba (és össz. 3 hónapig szedtem, mert rosszul voltam tõle). Valószínûleg nem bírom az ösztrogén tartalmú gyógyszert, attól lehetnek. Lényeg a lényeg. mindenképpen menj el ultrahangra és nézzék meg! Lehet, hogy csak ciszta és azt simán kiszívják. Ha viszont daganat, mielõbb vegyenek belõle mintát a saját megnyugvásod miatt is! Ha bármi kérdésed van, nekem is írhatsz.
Idézet egy cikkbõl: "A mell apró, szétszórt csomócskáit, különösen a külsõ-felsõ területen, rendszerint nem rákos megbetegedés okozza. A tömöttebb tapintatú, jól elkülönülõ és csak az egyik mellben érezhetõ csomó viszont rákos eredetû lehet. Korai stádiumban a csomót ujjal mozgatva szabadon arrébb lehet tolni a bõr alatt." Ha vizsgálatra akarnak küldeni, NE A MAMMOGRÁFIÁT válaszd. Egyrészt elavult és nagy a hibaarány, másrészt egy borzalmas dolog, mintha 2 palacsintasütõ közé szorítanák a melledet. Ezen az oldalon van egy másik alternatíva, de a neve alapján megnézheted, hogy a lakóhelyed közelében hol van ilyen: http://mellvizsgalat.com/ Ha baj van, írd meg privátban és szívesen adok tanácsot, hogy mit lehet tenni ilyenkor.
Várd meg a mensit, majd utána nézd meg néhány nappal. Ha nem múlik el akkor érdemes orvoshoz menned.
Majd a doki megmondja.
2 verzió van. Egyik, mint édesanyámnak: megmûtötték és tejmirigy volt. Másik, mint sógornõmnek: megmûtötték, daganat volt és egy év alatt meghalt. Javaslom fordulj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: 27 éves vagyok, 20-24 éves korom között szedtem fogamzásgátlót. Egyelõre még mindig várom a menstruációmat, ha nem jön meg, akkor jövõ héten doki, ha megjön, akkor amint elmúlik, de mindenképp megnézetem! Köszönöm a válaszokat, ha érdekel titeket, majd megírom, hogy mi lett!

1 Hete nem szoptatok, a jobb mellemben találtam egy csomot, érzem hogy még van egy kis tejem de a csomo nagyon fáj. Mit javasoltok? Menjek orvoshoz? Tapasztalatok?

Hideg vizes borogatással apasztottam.

Legjobb válasz: meleg vízzel borogasd és ha fáj is masszírozd ki a csomót! Az a tejtõl van, ki kell masszírozni, mert begyullad!!!!!!

meleg vízzel borogasd és ha fáj is masszírozd ki a csomót! Az a tejtõl van, ki kell masszírozni, mert begyullad!!!!!!
A csomót ki kellene masszíroznod, azért van ott, és azért fáj, mert begyulladt:( Meleg víz alatt próbálkozz, muszáj lenne, mert ha betokosodik, akkor ki kell nyitni, az rosszabb:(
ja, és fejd le a maradék tejet!!!!!
Már mindent leírtak: meleg vizes borogatás majd masszírozás, végül fejés. Nem tudom, milyen intenzíven szopott még a kicsid, amikor abba hagyta, de a tejtermelés nem áll le csak úgy pikk-pakk, szóval ez normálisnak tekinthetõ. Ha nem boldogulsz, hívj fel egy tanácsadót a http://www.lll.hu-ról. Sokkal inkább, mint orvos. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Sokat segítettetek !

Mind 2 mellemben csomót találtam kb 3 hónapja, de a csomók a mensesem alatt teljesen eltűnnek. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, semmi para. Nekem is volt már ilyen, azonnal orvoshoz rohantunk mert veszélyeztetett vagyok, anyukámat már 2xoperálták melldaganat miatt. Megultrahangoztak, és kiderült, hogy a menstruációm miatt begyullagtak a tejmirigyek. Majd utána nemsokkal vissza is húzódtak. Akkor nem kell aggódnod, ha ezek a csomók eltûnnek. Ha nem az egy más kérdés, akkor azonnal fordulj orvoshoz!

Nyugodj meg, semmi para. Nekem is volt már ilyen, azonnal orvoshoz rohantunk mert veszélyeztetett vagyok, anyukámat már 2xoperálták melldaganat miatt. Megultrahangoztak, és kiderült, hogy a menstruációm miatt begyullagtak a tejmirigyek. Majd utána nemsokkal vissza is húzódtak. Akkor nem kell aggódnod, ha ezek a csomók eltûnnek. Ha nem az egy más kérdés, akkor azonnal fordulj orvoshoz!

Csomót találtam a mellemben. Mi lehet?

Szoptatok,igaz csak reggel napközben 1-2 cuppantást.

Legjobb válasz: Kedves anyuka! Ha ezt csak így meg lehetne mondani nem kéne orvosi egyetem, orvos meg különbözõ orvosi vizsgálatok. Több dolog kiválthat a mellben bármit, több mellprobléma van. Annak örülj, hogy szerencsére hamar észrevetted és a doktor is gyorsan tud fogadni. Utóbbi a mai egészségügyben nagy dolog, (pedig ennek kéne természetesnek lenni akár magán- akár kórházi rendelésrõl van szó). Bízzál a legjobbakban, reméljük nincs baj. A legjobbakat kívánom!

Kedves anyuka! Ha ezt csak így meg lehetne mondani nem kéne orvosi egyetem, orvos meg különbözõ orvosi vizsgálatok. Több dolog kiválthat a mellben bármit, több mellprobléma van. Annak örülj, hogy szerencsére hamar észrevetted és a doktor is gyorsan tud fogadni. Utóbbi a mai egészségügyben nagy dolog, (pedig ennek kéne természetesnek lenni akár magán- akár kórházi rendelésrõl van szó). Bízzál a legjobbakban, reméljük nincs baj. A legjobbakat kívánom!

Csomót találtam a mellemben, mi lehet ez? A 12. héten az orvos megvizgált, és nem talált semmit.

Most a 28. hétben vagyok, lehetséges, hogy kialakult azóta daganat? Vagy ez inkább valami más lehet? Nem n?, nem fáj, kb. borsó nagyságú a bal mellemben. Persze megmutatom a dokinak jov? héten, de nagyon aggódom!Valaki járt már így? Els? baba lesz.

Legjobb válasz: Nincs semmi baj ha az orvos is megvizsgált.Felkészül a melled a szoptatásra!

Nincs semmi baj ha az orvos is megvizsgált.Felkészül a melled a szoptatásra!

Csomót találtam a mellemben mit tegyek? 17/l

Most éreztem hogy van egy csomó a jobb mellemben a mellbibóm alatt , tapogattam hogy mégis mekkora és a mellemből elkezdett folyni valami .... valaki tud erről valamit ? Mit tegyek ? Nagyon megijedtem. 17/l

Legjobb válasz: Menj el orvoshoz. Mégis mi mást kellene csinálnod?

Menj el orvoshoz. Mégis mi mást kellene csinálnod?
Nem kell félni, amíg nem muszáj. Lehet, hogy "csak" egy kicsit gyulladt tejmirigy az oka. Mindenesetre amint tudsz, menj el vele orvoshoz.
Mindenképpen menj orvoshoz, már csak a saját nyugalmad érdekében is! A legrosszabbra ne gondolj, de csak az a biztos amit orvos mond. Ha nincs semmi baj-amit tiszta szívbõl kívánok!, -akkor ezt legalább szakember mondja, és így legalább megnyugszol.
Begyulladt tejmirigy lesz. Menj el nõgyógyászatra, esetleg tini nõgyógyászhoz.

Tegnap elött találtam egy csomót a mellemben. Méég aznap el is mentem nõgyógyászhoz. Mire számithatok?

junius 4 -re kaptam idõpontot uh ra. Viszont a nõgyógyásszal nem tudtam átbeszelni ezt a dolgot, mert idõpont nelkül mentem. csoda hogy fogadni tudott. mit deritenek ki uh-n?

Legjobb válasz: Azért nem kell pánikba esni! 21 évesen elhanyagolható annak az esélye, hogy komoly a probléma. Jó eséllyel valami ciszta, vagy jóindulatú daganat, pl. fibroadenoma. Lehet, hogy nem is csinálnak vele semmit, csak néha ellenõrzik. Aztán ha nõ, vagy panaszokat okoz, akkor esetleg megmûtik.

Azért nem kell pánikba esni! 21 évesen elhanyagolható annak az esélye, hogy komoly a probléma. Jó eséllyel valami ciszta, vagy jóindulatú daganat, pl. fibroadenoma. Lehet, hogy nem is csinálnak vele semmit, csak néha ellenõrzik. Aztán ha nõ, vagy panaszokat okoz, akkor esetleg megmûtik.
Eloszor is ne felj! Nagyobb eselyed van egy cisztara, mint rakra. A vizsgalatok majd mindent kideritenek, a lenyeg, hogy eszrevetted es azonnal el is mentel. Az uh-n megnezik, hogy egyaltalan latnak-e valamit, meg tudjak allapitani a kb osszetetelet. Lehet ez egy megduzzadt tejmirigy, zsircsomo vagy fibroadenoma. Ezek mind rtalmatlanok, de neha szukseges az eltavolitasuk. Ha gyanus lesz az uh, akkor eloszor is mintat vesznek belole. A fibroadenoma a legjellemzobb a huszas evek elejen, nincs is szukseg kezelesre a legtobb esetben.
nem kell rögötn rémeket látnod. Minden nönek jönnek mennek ciszták. Ezekkel nincs semmi teendõ. Menstruáció elött nagyon gyakori a mell vizsgálatot éppezért midnig mensi utáni 3-5 nappal kell végezni. ha mondjuk volt egy csomó mensi elött ellenörzni kell utána is. Ha még mindig ott van akkor kell orvoshoz fordulni. De lehet pl mirigy gyulladás is. Azért szerencsére ilyen fiatal kórban nagyon ritka a rossz indulatú daganat.
Ezeknek a csomóknak a többsége ártalmatlan ciszta. Nekem egyszer volt ilyen, beleszúrtak egy tût, leszívták a benne levõ folyadékot, és elküldték szövettani vizsgálatra. Kiderült, hogy csak egy gyulladás után visszamaradt képzõdmény volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!