Találatok a következő kifejezésre: Csomót találtam mellemben, (36 db)

Látta orvos? Ha valódi csomó van a melledben, csinálhatnak biopsziát.
A kérdező hozzászólása: A nõgyógyászhoz is csak egy hónap múlva jutok, be, de igazad van, beszélek a háziorvosommal.Köszönöm.

5 hónapja szültem, kislányomat még szoptatom, és csomót találtam a bal mellemben. Tapasztalt valaki már hasonlót?

Mell önvizsgálat alatt se fekve, se állva nem érzem a csomót, csak akkor ha kézzel akarok fejni és összenyomom egy ponton a mellbimbóudvart a bal mellemben jobb oldalt. A másik mellemnél is érzek szimmetrikusan egy csomót, de az kisebb. A csomó nem fáj, de nem is kellemes, ha megnyomom. A férjem is megnézte, õ is kitapintotta, szerinte tejcsatorna. Bejelentkeztem jövõ hétre mell ultrahangra, de addig írhatna, aki tapasztalt hasonlót, mert kicsit aggódom. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nekem rendszeresen volt ilyen a mellem,ha nem ürült ki mindegyik tejcsatorna teljesen a szoptatáskor. Ilyenkor ezt kimasszíroztam és kifejtem. Tedd ezt te is,mert ha megmaradnak ezek a csomók,akkor valószínûleg be is gyulladnak.

Nekem rendszeresen volt ilyen a mellem, ha nem ürült ki mindegyik tejcsatorna teljesen a szoptatáskor. Ilyenkor ezt kimasszíroztam és kifejtem. Tedd ezt te is, mert ha megmaradnak ezek a csomók, akkor valószínûleg be is gyulladnak.
Szia, valoszinuleg ugy van ahogy az elottem szolo irja, foleg ha van rendesen tejed, akkor szokott ilen lenni. ezek a csomok szoptataskor ki szoktak jonni, (mellszivoval nem) de az csak jo, ha elmesz a vizsgalatra!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszaitokat, az a helyzet, hogy ezt a csomót már egy hete észrevettem, és próbáltam azóta még gyakrabban, több pózba is mellre tenni a picit, meg próbáltam kimasszírozni is, de még mindig ott van. Orvossal mindenképpen megnézetem.
Majd ird meg, mi volt, mert engem is érdekel.

A mellemben lévő csomóban találtak rosszindulatú sejteket is. Mit jelent ez? Orvosom műtétet javasol, tényleg nem lehet másként eltüntetni? Milyen a műtét, a gyógyulás és az utána következő élet? Csupán 42 éves vagyok. Tapasztalatokat szeretnék.

Legjobb válasz: rosszindulatú sejt = rák a kezelés a csomók vagy a mell (orvos dönti el) eltávolítása és kemoterápia vagy sugárkezelés, annak függvényében, hogy mire reagál jobban a daganat nézhetsz alternatív gyógymódokat, de a mûtétet nem kellene halogatni

rosszindulatú sejt = rák a kezelés a csomók vagy a mell (orvos dönti el) eltávolítása és kemoterápia vagy sugárkezelés, annak függvényében, hogy mire reagál jobban a daganat nézhetsz alternatív gyógymódokat, de a mûtétet nem kellene halogatni
Ne halogasd a mûtét és a kezeléseket, mert akár néhány hét is dönthet életrõl-halálról. Ha az orvos teljes emlõeltávolítást javasol, fogadd el. Ne járj úgy, mint a sógornõm, aki csak sima mûtétet akart az orvossal ellentétben, aki teljes mell eltávolítást. Meg is halt 1 év alatt...
Ne halogasd a mûtétet!! Túlélhetõ. Anyukám épp a közepében van, nála teljes melleltávolítás volt, utána egy mûtét, amiben a hátának a szöveteibõl alakítottak ki neki egy kis mellet, és majd lesz egy implantátuma. A Kékgolyóban mûtötték, nagyon értenek hozzá, és a mûtéthez úgy leszedálnak, hogy arra a napra nem is emlékszel. Utána is kellõen ellátnak fájdalomcsillapítóval. Egyre kell csak figyelni, hogy pihengess utána, de ha ezt megteszed, jól fogsz gyógyulni is és minden oké lesz.

Csomót találtam a mellemben. Mi lehet?

Pár napja az egyik mellemben a mellbimbó mellett találtam egy kemény borsónyi csomót. Érintésre, nyomásra nem érzékeny, elmozdítható, addig piszkáltam, míg átment a mellbimbó másik oldalára. Van okom aggódni? Lehet, hogy csak tejmirigy vagy zsírcsomó? Olvastam, hogy mensi el?tt el?fordulhat. Jelenleg a ciklusom 35. napján tartok (29-35 naposak) és egyel?re nem érzem, hogy meg akarna jönni. Babát jelezhet?

Legjobb válasz: Szia. Szedtél/szedsz fogamzásgátlót? Nekem ugyanez volt 5 évvel ezelõtt (19 éves voltam), hogy fürdésnél kitapintottam egy jól elkülöníthetõ csomót a mellbimbóm mellett. Elmentem a háziorvoshoz, megnézte és beutalt ultrahangra. Ott kiderült, hogy abban a mellemben van még 3 ezen kívül és nem ciszta (mert nem folyadékkal teli), hanem tömör szövet, tehát daganat. Képzelheted mit éltem át 19 évesen. Továbbküldtek az onkológiára (kékgolyó), és ott is megnézték uh-val, aztán kettõbõl vettek biopsziát, küldték szövettanra. Szerencsére kiderült, hogy jóindulatúak a daganatok, de egy ideig 3 havonta, aztán félévente kellett mennem kontrollra, hogy nem nõnek-e, nincs-e elváltozás stb. Most évente megyek megnézetni. Minden orvosnak, aki látta az elsõ kérdése az volt, hogy szedek-e fogamzásgátlót. A daganat észlelése elõtt 3 hónappal hagytam abba (és össz. 3 hónapig szedtem, mert rosszul voltam tõle). Valószínûleg nem bírom az ösztrogén tartalmú gyógyszert, attól lehetnek. Lényeg a lényeg. mindenképpen menj el ultrahangra és nézzék meg! Lehet, hogy csak ciszta és azt simán kiszívják. Ha viszont daganat, mielõbb vegyenek belõle mintát a saját megnyugvásod miatt is! Ha bármi kérdésed van, nekem is írhatsz.

Szia. Szedtél/szedsz fogamzásgátlót? Nekem ugyanez volt 5 évvel ezelõtt (19 éves voltam), hogy fürdésnél kitapintottam egy jól elkülöníthetõ csomót a mellbimbóm mellett. Elmentem a háziorvoshoz, megnézte és beutalt ultrahangra. Ott kiderült, hogy abban a mellemben van még 3 ezen kívül és nem ciszta (mert nem folyadékkal teli), hanem tömör szövet, tehát daganat. Képzelheted mit éltem át 19 évesen. Továbbküldtek az onkológiára (kékgolyó), és ott is megnézték uh-val, aztán kettõbõl vettek biopsziát, küldték szövettanra. Szerencsére kiderült, hogy jóindulatúak a daganatok, de egy ideig 3 havonta, aztán félévente kellett mennem kontrollra, hogy nem nõnek-e, nincs-e elváltozás stb. Most évente megyek megnézetni. Minden orvosnak, aki látta az elsõ kérdése az volt, hogy szedek-e fogamzásgátlót. A daganat észlelése elõtt 3 hónappal hagytam abba (és össz. 3 hónapig szedtem, mert rosszul voltam tõle). Valószínûleg nem bírom az ösztrogén tartalmú gyógyszert, attól lehetnek. Lényeg a lényeg. mindenképpen menj el ultrahangra és nézzék meg! Lehet, hogy csak ciszta és azt simán kiszívják. Ha viszont daganat, mielõbb vegyenek belõle mintát a saját megnyugvásod miatt is! Ha bármi kérdésed van, nekem is írhatsz.
Idézet egy cikkbõl: "A mell apró, szétszórt csomócskáit, különösen a külsõ-felsõ területen, rendszerint nem rákos megbetegedés okozza. A tömöttebb tapintatú, jól elkülönülõ és csak az egyik mellben érezhetõ csomó viszont rákos eredetû lehet. Korai stádiumban a csomót ujjal mozgatva szabadon arrébb lehet tolni a bõr alatt." Ha vizsgálatra akarnak küldeni, NE A MAMMOGRÁFIÁT válaszd. Egyrészt elavult és nagy a hibaarány, másrészt egy borzalmas dolog, mintha 2 palacsintasütõ közé szorítanák a melledet. Ezen az oldalon van egy másik alternatíva, de a neve alapján megnézheted, hogy a lakóhelyed közelében hol van ilyen: http://mellvizsgalat.com/ Ha baj van, írd meg privátban és szívesen adok tanácsot, hogy mit lehet tenni ilyenkor.
Várd meg a mensit, majd utána nézd meg néhány nappal. Ha nem múlik el akkor érdemes orvoshoz menned.
Majd a doki megmondja.
2 verzió van. Egyik, mint édesanyámnak: megmûtötték és tejmirigy volt. Másik, mint sógornõmnek: megmûtötték, daganat volt és egy év alatt meghalt. Javaslom fordulj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: 27 éves vagyok, 20-24 éves korom között szedtem fogamzásgátlót. Egyelõre még mindig várom a menstruációmat, ha nem jön meg, akkor jövõ héten doki, ha megjön, akkor amint elmúlik, de mindenképp megnézetem! Köszönöm a válaszokat, ha érdekel titeket, majd megírom, hogy mi lett!

Mind 2 mellemben csomót találtam kb 3 hónapja, de a csomók a mensesem alatt teljesen eltűnnek. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, semmi para. Nekem is volt már ilyen, azonnal orvoshoz rohantunk mert veszélyeztetett vagyok, anyukámat már 2xoperálták melldaganat miatt. Megultrahangoztak, és kiderült, hogy a menstruációm miatt begyullagtak a tejmirigyek. Majd utána nemsokkal vissza is húzódtak. Akkor nem kell aggódnod, ha ezek a csomók eltûnnek. Ha nem az egy más kérdés, akkor azonnal fordulj orvoshoz!

Nyugodj meg, semmi para. Nekem is volt már ilyen, azonnal orvoshoz rohantunk mert veszélyeztetett vagyok, anyukámat már 2xoperálták melldaganat miatt. Megultrahangoztak, és kiderült, hogy a menstruációm miatt begyullagtak a tejmirigyek. Majd utána nemsokkal vissza is húzódtak. Akkor nem kell aggódnod, ha ezek a csomók eltûnnek. Ha nem az egy más kérdés, akkor azonnal fordulj orvoshoz!
Miért gondolja minden tini, hogy rákos?? Kizárt, hogy rák fõleg, ha kétoldali..Menj inkább bulizni..
Elsõ vagyok. 16 évesen mehetsz egyedül is orvoshoz, õt pedig köti az orvosi titoktartás. Szerintem nincs komoly baj, de azért menj el dokihoz, mert úgyis csak akkor tudsz megnyugodni. Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked egész életedre!!! :)
Ne gondolj a legrosszabbra, de menj orvoshoz, mert biztosat csak õ tud mondani! :)
A kérdező hozzászólása: de en megis felek...mas nem is jut eszembe, csak a mellrak. anyanak pedig felek szolni, nem akarom, hogy aggodjon.
Szerintem a tejmirigyeket érzed benne, de érdemes lenne szólnod mindenképp anyukádnak, ki tudja mi a gond.. tudod jól hogy ilyenkor minden nap számít ha komolyabb... ja és szerintem itt egy nõgyógyász sincs, pláne olyan aki a leírásod alapján megmondja mi a bajod, maximum találgatunk.
A kérdező hozzászólása: mar egy ideje eldöntöttem, hogy ma, karácsony utan szolok neki, de valamiert nem megy.
A kérdező hozzászólása: nem csak a csomok miatt, hanem a mellbimbom is.
Ha egyformán van mindkettõ melledben csomó/fájás, akkor biztos hogy nem rák! Pláne a te korodban ez szinte elképzelhetetlen!

Jobb mellemben rosszindulatú csomót találtak. Hétfőn kell sebészhez menni, onnan a továbbiakat ő mondja. Műtik az biztos, de hogyan tovább? Hogy dolgozzam én ezt föl? Judit

Legjobb válasz: Mûtét után 2-3 héttel lesz meg a szövettan. Kemoterápia és/vagy sugárterápia. Ha G3 a szövettan elképzelhetõ, hogy a teljes melledet el kell távolítani. Rendszeres kontrollok, hogy a kiújulás miatt idõben lehessen lépni. A feldolgozásról csak annyit, hogy ez mostmár végigkíséri az egész életedet. Tehát jobb, ha hozzászoksz.

Mûtét után 2-3 héttel lesz meg a szövettan. Kemoterápia és/vagy sugárterápia. Ha G3 a szövettan elképzelhetõ, hogy a teljes melledet el kell távolítani. Rendszeres kontrollok, hogy a kiújulás miatt idõben lehessen lépni. A feldolgozásról csak annyit, hogy ez mostmár végigkíséri az egész életedet. Tehát jobb, ha hozzászoksz.
Nagyon sajnálom... természetes, hogy most nagyon meg vagy ijedve, de LÉGY ERÕS és POZITIVAN GONDOLKODJ !Hidd el, hogy nem lesz semmi baj :) !!! Idõben észrevették, mindenki segiteni akar neked. És fognak is... ne add át magad az önsajnálatnak !!! Egyébként ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem, hogy derült fény a betegségedre?Kitartás... és minden jót kivánok !!!! :)
z annyit jelent, hogy a tumor nem terjedt át a környéki nyirokcsomókra, minden feltétel adott a teljes gyógyulásra!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!12-én izotópvizsgálat, már nem jöhetek haza.13-án mûtét!!!
szia, örülök, hogy írtál. Az orvos mit mondd?
A kérdező hozzászólása: Az orvos azt mondta, nagyon reméli a hónaaljban nincs semmi.Majd ennek az eredménye dönti el a továbbiakat.Jutka
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Mûtét megvolt 13-ánTegnap 15-én hazajöhettem.Hónaalji nyirokcsomó negatív, varratszedés 27.én.Köszönöm annak aki szorított értem!!!!JUDIT
Szia Judit! Nagyon örülök a fejleményeknek! Minden esélyed megvan a teljes gyógyulásra! Kitartást és nagyon sok egészséget a továbbiakra is!
A kérdező hozzászólása: Szia Kedves Ismeretlen!Köszönöm a biztatást, nagyon jól esik hogy ezt mondod.Puszi Jutka
:) Ennyi;)!Csak pozitivan ;)! Nem lesz semmi gond !!!Szoritok!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Azt mondta, a cicimet nem kell eltávolítani, EKG, vérkép és röntgen ezzel kell mennem 30-án altatóorvoshoz.Dec.3-án vissza a sebészhez és valószínû azon a héten meglesz mûtét!!Ennyit tudtam meg ma.JA!És nem félek!!Judit
Szia Judit !Mizujs? Mit mondott az orvos? Remélem a körülményekhez képest minden ok ?
A kérdező hozzászólása: Legyetek szivesek miattam, értem ne vitázzatok!Ma már majd többet tudok.Sziasztok Judit
Sok erõt, és kitartást kívánok Neked, és bátorságot!Majd írd meg hogy mi van veled!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, és talán holnap már többet tudok.Judit
A kérdezõnek még annyit mondanék, hogy sok minden függ a tumor típusától, nagyságától és az esetleges áttéttõl is. A legjobb prognózisa annak van, ami még nem terjedt át a környéki nyirokcsomókra. Feldolgozni ezt akkor fogod tudni, ha már pontosan tudod a részleteket is. Nagyon sok olyan beteggel találkoztam, akik teljesen meggyógyultak belõle. Hogy személyeset is mondjak, a saját családomban is volt még anno, több mint 18 éve. Az illetõ hölgy nem szólt több, mint 1 évig, már áttétei is voltak, a kemot visszautasította, a mellamputációt is. Egyedül az injekciós kezelést vállalta, amit akkor még nagy nehezen külföldrõl hoztak be. Ennek ellenére évekig élt viszonylagos jólétben. Most már sokkal több kezelési lehetõség van, több féle gyógyszer is.
Szerencsére a mellrák az egyik legjobban kezelhetõ tumor tipus. Ha idõben elkapják, akkor operációval teljesen meggyógyítható, a kemo és a sugár az áttétek kezelésére ill. megelõzésére van.
Ha idöben észre vették lehet ne is kell kemo meg sugár. Szerintem mindneképp gondolj arra hogy ha idõben észre vették akkor milyen szerencséd van, mert igy gyógyítható. Beszéld meg az orvossal hogy ha szükségts levenni az egész melledet akkor azonnal korrigálja egy mûtét alatt. Manapság már sokszor így csinálják. ne hagyd hogy majd esetleg utána legyen a korrekció. Így is akkor több mûtét kell mert a másikat is hozzá kell igazítani, ne de legalább egy mütéttel kevesebb. Van egy vendégem akinek igy volt. Nagyon szép cicket csináltak neki. Természetesen jobb lett volna ha nem kell, de azt mondja sosem volt ilyen szép cicje mint most. De reméljük neked nem lesz szkséged ilyen komoly mûtétre. Minden jót kívánok neked, kitartást és sok erõt.
A kérdező hozzászólása: Eddig nem volt semmi gond, de tegnapra a könyökömen lett egy kis gumó a karom alig bírom emelni.Ez vajon mi, és mitõl jött elõ??????Judit

Csomót találtam a mellemben, melyik orvoshoz forduljak?

A háziorvoshoz menjek el?ször, vagy a n?gyógyászhoz?

Legjobb válasz: A lényeg az, hogy menj, mielõbb. A manuális vizsgálaton kívül mammográfirá, esetleg mell ultrahangra van szükség!

A lényeg az, hogy menj, mielõbb. A manuális vizsgálaton kívül mammográfirá, esetleg mell ultrahangra van szükség!
Nõgyógyászhoz. A háziorvos max annyit tudna tenni, hogy a nõdokit javasolja.
Nekem a tüdõszûrõn is végeztek manuális mellvizsgálatot, de én is a nõdokit javasolnám elsõ körben.
A vizsgálat neve mammográfia, és emlõszûrõ állomásokon végzik ingyenesen. A nõgyógyásznál elég ritka esetben. Mellesleg, ha fájdalmas, akkor valószínûleg jóindulatú, de azt csak a vizsgálat tudja megmondani.
Nem kell megijedni. És igen a mammográfiára kell menni.Csak idõpontot kell kérni. Én is éreztem ilyet, nagyon megijedtem, és megnyugtattak(bár a doki bunkó volt), hogy nincs semmi bajom. Csak a mensi elõtt az egyik mirigyem bedurrant.
Szia! elõször is ne ijedj meg, nyugi.mindenképpen a területileg illetékes nõgyógyaszhoz kell menned, ha tb-re akarod.privát mindegy kihez mesz, akiben megbízol. mindenképpen elõször tapintásos vizsgálatot végeznek, és az alapján ad beutalót mammora vagy uh-ra.az biztos, hogy 35 év alatt mammora nem küld, csak abban az esetben, ha a családban volt emlõdaganatos beteg.
12:51-es ne haragudj, de ha valaki a nõorvosához megy mellpanasszal, 100 %, hogy tapintásos vizsgálatot FOG végezni.Minden nõgyógyász egyben onkológus is.Vizsgálat nélkül mire is adna beutalót ?
Az, ha nõgyógyászhoz mész, annyiban segít, hogy õ jogosult beutalót adni mammográfiára. De ugyanígy a háziorvos is. Õk ketten. Megvizsgálni a mammográfián fognak, esetleg ultrahanggal, de akkor is ott, és nem a nógyógy-nál.
Szia! Én azonnal a nõdokihoz mentem, aki megvizsgált és elküldött ultrahangra és mammora. Jóindulatú daganatom volt. Azt tanácsolták a mérete miatt vetessem ki, beszéltem egy sebésszel, adott idõpontot, reggel bementem, és már itthon ebédeltem. Nekem is fájt, így vettem észre, hogy van ott valami. A háziorvos ebben az esetben nem sokat tehet.
engem elküldött egybõl, pedig 22 voltam akkor.
Higgyétek el, hogy a háziorvos nem küldi egybõl mammora. elküldi nõgyógyászhoz, oda viszont nem kell haziorvosi beutaló, ergo egy utat megspórol.a háziorvos bizonytalan ilyen esetekben, úgy, hogy mindenképpen szakrendelõbe irányítja, az pedig ezesetben a nõgyógyászat.
elõször háziorvos. õ majd valószínûleg el fog küldeni beutalóval mammográfiára. ha ez megnyugtat: a rákos csomó állítólag nem fáj. (ezért sem veszik észre olyan könnyen maguknak a nõk és ezért fontos az önvizsgálat)
Van a Kapás u.-i rendelõben egy Mammaklinika nevû magán cég, keress rá a tel. számra, kérj idõpontot. Nemtom mennyit kérnek, lehet, h. semmit ha van tb-d...Õk 35 év alatt csak ultrahangoznak, fölötte mammográfia van.
Nekem is volt egy nagy csomó a mellemben. Elõször nõdokihoz mentem aztán kaptam egy beutalót uh-ra. Mert nem szerettem volna mammográfiára menni. (mert babát tervezünk, azóta sikerült, és jó is , hogy nem mentem oda). Szóval az uh-on megnézték és valami folyadék volt bent azt ott azonnal leszívták aztán a másikban is talált egy picikét amit én nem is éreztem de azt is megcsinálták. Ez most volt dec.4-én. Ezt csak azért írtam , hogy nem minden csomó rossz dolgot jelent. Bár én is nagyon meg voltam ijedve akkor. Bocsánat ha egy kicsit hosszúra sikerült.

Csomót találtam a mellemben. Mi lehet?

Szoptatok,igaz csak reggel napközben 1-2 cuppantást.

Legjobb válasz: Kedves anyuka! Ha ezt csak így meg lehetne mondani nem kéne orvosi egyetem, orvos meg különbözõ orvosi vizsgálatok. Több dolog kiválthat a mellben bármit, több mellprobléma van. Annak örülj, hogy szerencsére hamar észrevetted és a doktor is gyorsan tud fogadni. Utóbbi a mai egészségügyben nagy dolog, (pedig ennek kéne természetesnek lenni akár magán- akár kórházi rendelésrõl van szó). Bízzál a legjobbakban, reméljük nincs baj. A legjobbakat kívánom!

Kedves anyuka! Ha ezt csak így meg lehetne mondani nem kéne orvosi egyetem, orvos meg különbözõ orvosi vizsgálatok. Több dolog kiválthat a mellben bármit, több mellprobléma van. Annak örülj, hogy szerencsére hamar észrevetted és a doktor is gyorsan tud fogadni. Utóbbi a mai egészségügyben nagy dolog, (pedig ennek kéne természetesnek lenni akár magán- akár kórházi rendelésrõl van szó). Bízzál a legjobbakban, reméljük nincs baj. A legjobbakat kívánom!

Csomót találtam a mellemben, mi lehet ez? A 12. héten az orvos megvizgált, és nem talált semmit.

Most a 28. hétben vagyok, lehetséges, hogy kialakult azóta daganat? Vagy ez inkább valami más lehet? Nem n?, nem fáj, kb. borsó nagyságú a bal mellemben. Persze megmutatom a dokinak jov? héten, de nagyon aggódom!Valaki járt már így? Els? baba lesz.

Legjobb válasz: Nincs semmi baj ha az orvos is megvizsgált.Felkészül a melled a szoptatásra!

Nincs semmi baj ha az orvos is megvizsgált.Felkészül a melled a szoptatásra!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!