Találatok a következő kifejezésre: Csomókat érzek mellemben. Ez normális (2 db)

Csomókat érzek a mellemben. Ez normális? Ezek a tejmirigyek?

Lassan 5 hónapja szoptatok, most elkezdtem fejni /el?tte soha/, mert kezdett fogyni a tejcsi, így próbálom növelni a mennyiségét. Eddig is éreztem ilyen szabálytalan alakú csomókat mindkét mellemben, de mióta kézzel fejek jobban felfigyeltem rá. Nem tünnek el szopizás, fejés után sem, viszont fájdalmat sem okoznak, tehát 5 hónapja problémamentesek. Ez ugye csak a tejt?l van? Vagy menjek el dokihoz? De ha jól tudom szoptatás idején mammográfiát sem csinálnak...

Legjobb válasz: Szia!Én szerintem szopizás után megpuhul,kiürül a tej annyira nem lehet érezni a csomókat.Viszont egy kis idõ után mikor elkezd termelõdni az anyatej ismét lehet érezni a tejmirigyeket.Lehet ,hogy az van mikor a kezzedel fejed jobban préselve nyomod a melled és akkor lehet érezni a göböket.Ha valami problémád lenne az fájna a melledben és érzékeny lenne.

Szia!Én szerintem szopizás után megpuhul, kiürül a tej annyira nem lehet érezni a csomókat.Viszont egy kis idõ után mikor elkezd termelõdni az anyatej ismét lehet érezni a tejmirigyeket.Lehet , hogy az van mikor a kezzedel fejed jobban préselve nyomod a melled és akkor lehet érezni a göböket.Ha valami problémád lenne az fájna a melledben és érzékeny lenne.
Szerintem sem probléma, ha nem fájdalmas.
Szia! Elképzelhetõ, hogy a tejtõl van, de ha már nem fogsz szoptatni, elmennék a helyedbe egy orvoshoz, ha még meglesznek a csomók. Fõ az óvatosság. Engem 3-szor mûtöttek, mert daganat volt a mellembe(szerencsére jó indulatú)és egyáltalán nem fájt, nem volt érzékeny. Egyébként azelõtt is megvoltak mielõtt terhes lettél?
A kérdező hozzászólása: Mióta szoptatok azóta fedeztem fel, csak furcsa, hogy soha nem lesz teljesen puha a mellem, ha az utolsó cseppig kiszopizza a babám akkor is érzem ezeket a göböket. Félek nehogy más legyen. De ha "pangó" tejmirigy, akkor nem értem miért nem gyulladt be eddig...

Mennyi az eselye annak, hogy 16 evesen mellrakom van? Tuneteim: fajdalmas csomo mindket mellben, mellbimbo ki es behuzodasa hideg-meleg hatasara (nem tudom, ez lehet normalis), mellkasi nyomast is erzek! Ez lenne a tudoattet? Koszonom valaszokat!

Legjobb válasz: Igen alacsony az esélye. De vigyázz a tej és a cukorfogyasztással (kenyérevéssel, tésztával, burgonyával) és akkor szinte a végtelenségig minimalizálod a daganatos betegségek elõfordulását egész életedre.

Igen alacsony az esélye. De vigyázz a tej és a cukorfogyasztással (kenyérevéssel, tésztával, burgonyával) és akkor szinte a végtelenségig minimalizálod a daganatos betegségek elõfordulását egész életedre.
Ne aggódj, ez csak a serdülõkori hormonváltozások miatt van. :)
Közel van a 0-hoz.
szia :) mi lett vegul? lett valami baj? AMugy nekem tudna valaki segiteni? 15 eves vagyok es van egy csomo a ball mellembe (elmozdithato, kemeny ) Lehet rakom?:/
Kedves elõzõ Válaszoló! A legrosszabbra ne gondolj, de a biztonság kedvéért menj orvoshoz, mert csak õ mondhat biztosat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!