Találatok a következő kifejezésre: Csipőszűrésen azt hogy (13 db)

Győri anyukák! A 6 hetes csípőszűrés hogy is van? A kórházban azt mondták, hogy a szakrendelésen kell időpontot kérni, ott viszont azt, hogy nem kell időpont, a rendelés szerdánként van fél egytől. Odamegyünk és várunk?

Ha volt valaki mostanában, legyen szives írja le, hogy megy ez!

Legjobb válasz: Szülés után, amikor távoztam a kórházból a babával, odaadták az egészségügyi kiskönyvét, és abba már bele volt írva a pontos idõpont és hely, hogy mikor kell vinni. Ugyanez volt a hallásvizsgálattal is. kb. 1 hónapja voltunk

Szülés után, amikor távoztam a kórházból a babával, odaadták az egészségügyi kiskönyvét, és abba már bele volt írva a pontos idõpont és hely, hogy mikor kell vinni. Ugyanez volt a hallásvizsgálattal is. kb. 1 hónapja voltunk
A kérdező hozzászólása: Az ultrahangon a hasat nézik. A terhességem során többször voltam uh-on, mert a pici veséjében pangott a vizelet. Azt mondták, hogy ezzel a vizsgálattal ellenõrzik ezt is. Szerencsére van egy szuper apósom- minket õ visz majd el. ( férjem még próbaidõs és nem lenne szerencsés szabit kérnie)
Szia! Elsõ vagyok. Azt írod, hogy ultrahangra van idõpontod. Szerintem az lesz a csípõvizsgálat. Vagy neked még azon felül is kell menned valahová? Egyébként én is szoptatok, valóban nagyon ki kell számolni az idõt. A férjem szabit vett ki és jött velem, ez nagy segítség volt.
A kérdező hozzászólása: A hallásvizsgálatra és az ultrahangra nekünk is van idõpontunk, csak erre nincs. Köszi a válaszokat !Elég érdekes lesz, mert vidékiek vagyunk. Fogalmam sincs, hogy oldjuk meg- pláne, hogy szoptatok...
szia! én most voltam 3 hónapja. valóban oda kell menni jóval elõbb, de csak egy órával rendelés elõtt kezdenek el adni sorszámokat, de addigra már nagyon sokan lesznek ott. a védõnõm azt mondta, hogy egyszerre csak 45 sorszámot adnak ki, és hetente egyszer van szûrés... gáz! próbálj meg segítséget szerezni, mert egyedül a babával nagyon húzós... és nálunk akkora pofátlan volt a nõ, hogy kivárta a fél 12 (azt hiszem akkor adta)egy percet sem engedett volna belõle! mi a 2-ak voltunk szerencsénk volt.
8hetes a babóm friss az infóm :) igen a kartonozóba adják a sorszámot 12:00 órától és fél egytõl van a rendelés. Fél 12-re mentünk már négyen vártak elõttünk:(. A vizsgálat az gyorsan az már gyorsan megy.
Az én fiam 9 hónapos, amikor mi voltunk csípõszûrésen, akkor igaz, h megvolt adva, h mikor van rendelés, de fent a kartonozóban kellett sorszámot kérni és az alapján hívták be a babákat. Tanácsos jóval elõbb menni és számot kérni és csak a rendelésre visszamenni, én sajnos másfél órát vártam a picicel, mert már nem emlékszem hányadik számot kaptam, de elég sokat vártunk. Aggódtam is h etetni is kell. Szóval én délelõtt odamennék sorszámot kérni. Üdv Zsu
Szia!Nekem is a kórházba írták be az idõpontokat!Mi még nem voltunk, a picim ma 4 hetes, és nekünk május 25-re írták be a kiskönyvbe a vizsgálatokat.
Szia! Elsõ vagyok megint. Nekünk a lelet tanúsága szerint a vesét és a csípõket is megnézték azon a bizonyos ultrahangon, aminek az idõpontját beírták a kiskönyvbe.
A kérdező hozzászólása: Szia kedves Elsõ ! A védõnõm mondta, hogy valóban ugyanott végzik mindkettõt, de sajnos nem nézik meg egyszerre (?!) Elég irracionális, de ez van.

Csípőszűrésen azt mondta a doki, hogy a 7 hetes kisfiúnk "kiflin" tartja a lábát. Ez mit jelent pontosan?

Amúgy azt mondta a doki, hogy minden rendben. De még ultrahangot nem csináltak. Arra majd vissza kell menni.

Legjobb válasz: Szia! Valszeg a lábfejére gondolt, hogy úgy áll befelé mint a kifli.Hát ez nem túl jó, lehet, hogy ortopédiai cipõt kéne hordania, mert a barátnõm babájának is ez van.

Szia! Valszeg a lábfejére gondolt, hogy úgy áll befelé mint a kifli.Hát ez nem túl jó, lehet, hogy ortopédiai cipõt kéne hordania, mert a barátnõm babájának is ez van.


Csípőszűrésen azt mondta a doki, hogy a jobb lába kicsit kötött a babámnak. Másnál is volt ilyen, hogy csak az egyik oldal kötött?

Az áll a papíron, hogy Mk.csíp? Graf I.A.típusú. Csak az egyik lába kötött, azt mondta, vegyünk terpeszpelenkát, kantárosat. Volt valakinek ilyen, hogy csak az egyik oldal kötött? Akkor is muszáj a terpeszpelus? ( +ugye a sok torna, amit nem nagyon enged:( )Meddig kell ezt általában hordani, mire rendbejön?

Legjobb válasz: Igen, akkor is ajánlatos. A féloldali amúgy is sokkal gyakoribb. Minél elõbb kezdjétek el használni, annál gyorsabban gyógyul. 1 éves kor után már gyakran mûtétre kerül sor.

Igen, akkor is ajánlatos. A féloldali amúgy is sokkal gyakoribb. Minél elõbb kezdjétek el használni, annál gyorsabban gyógyul. 1 éves kor után már gyakran mûtétre kerül sor.
A kérdező hozzászólása: Ja, nem írtam, hogy 5 hetes a kislányom. Gyakoribb? És könnyebben helyre jön, mint a kétoldali? Vagy nincs különbség?
Hát nem olyan jelentõs a különbség, de egy oldal nyilván könnyebben gyógyul mint 2 oldal. 5 hetesen egyébként még nagyon jól tud gyógyulni. Minél korábban kezditek el, annál nagyobb az esélye, hogy maradéktalanul elmúlik ez a probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!
kisfiamnak szintén ez volt a problémája csak 2 hónaposan , megvettem az a vacak terpesz pelust és egyszer rá próbáltam többet soha.olyan kemény hogy a csöpp lábát majd h kihorzsolta.anyukám megmutatta anno hogy pelenkázott textil pelussal , meghajtottuk és azt adtam a kicsimre, és rá egy kicsi gatyát h fogja oda .és semmi baja a csípöjének , és nagyon merem ajánlani !minden jót

Volt olyan, hogy csipöszürésen azt mondták, hogy 6 honapos korig hordani kellett a terpesz pelust? Aztán rendben volt minden, vagy volt valami gond?

Legjobb válasz: Az unokámnak kellett hordani,és teljesen rendbejött. Sõt mászni és jól tudott vele,nem zavarta a pelus.

Az unokámnak kellett hordani, és teljesen rendbejött. Sõt mászni és jól tudott vele, nem zavarta a pelus.
Barátnõmnek volt mikor pici volt. Most 20 éves és semmi baja. Ha odafigyelsz, nincs probléma. Gond akkor szokott lenni ha az anyuka nemtörõdöm és nem teszi föl a pelust.
Nekem hordanom kellett, mikor pici voltam. Mivel anyukám rendesen be is tartotta az elõírtakat, így teljesen rendbe jöttem, nyoma sincs már semmi féle csípõ problémának. 24 éves vagyok, és 3, 5 hónapja megszületett a kisfiam, akinek hál' istennek nincs ilyen problémája. Úgyhogy ha rendben betartja a szülõ amit elõírnak, akkor nem lesz semmi baja a kicsinek!
Minekünk is ezt mondták, de aztán javasolta a doki, hogy rakjak rá dupla pelust és akkor nem is fontos olyat vennem. Így tettem és hamar rendbe jött neki. Szóval, ha kell kell. Hidd el hamar rendbe jön!

Csípőszűrés leleten mit jelent az, hogy bal oldalon egy szám feletti redő?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdésedet! Az tuti szimmetrikusnak kell lenni elõl hátul a redõknek, vagyis egyforma hosszúnak! Mennyi idõsek vagytok? Én ficamgyanús voltam ezért kellett figyelnem a babómra!

Nem igazán értem a kérdésedet! Az tuti szimmetrikusnak kell lenni elõl hátul a redõknek, vagyis egyforma hosszúnak! Mennyi idõsek vagytok? Én ficamgyanús voltam ezért kellett figyelnem a babómra!
Szia.Az én fiam 2hónapos, azt mondták a szûrésen, nem egyformák a redõi vigyem el ultrahangra.Elvittem, semmi baja a gyereknek, a redõi is egyformák, az egyik feneke(a párna)lejjebb van mint a másik, kinövi.Sok helyen túloznak.ha az megnyugtat vidd el u.h.ra.
Elsõ válaszoló vagyok! Az én babámnak is az egyik oldalt lejjebb van a feneke, de nekünk se mutatott a röntgen semmi eltérõt! Szerintem jobban használja az egyik ferlét ezért kisebb! vagy nem?
A kérdező hozzászólása: Csináltak ultrahangot is, azon minden rendben volt. Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy 5 hetesek vagyunk!
Semmi baj a legtöbb babának ugymond kötött a csípõje.pontosan nem tudom az okát, de ez nem tragédia. Uh-n megnézik a csontot izületet jól fejlõdött-e. S adnak tanácsot.Azt megmutatták, hogyan kell tornáztatni?
A kérdező hozzászólása: Igen, megmutatták, csak sokszor úgy feszít ellen a Babám, hogy elég nehéz tonáztatni.... de igyekszünk minél gyakrabban megpróbálni!
Az én kisfiamnak mindkét csípõje 80 fokban volt mozgatható. Tornáztattam minden pelenkázásnál, de csak addig, amíg engedte, mert volt, amikor nagyon befeszítette. 2 hónap elteltével mentünk csípõultrahangra, és akkor már tökéletes volt mindkét csípõje. Ne aggódj 2-3 hónap alatt teljesen rendbe fog jönni. Majdnem minden kisbabának kötött a csípõje.
szia.ne aggódj, Az én lányomnak, 50 fokban volt mozgatható.Szóval nem volt könnyû, de mindennap kemény torna volt otthon, és naponta, vagy 5-6 alkalommal.Sokszor már sírtam, mert lízitaníi kellett, meg feszíteni, neki, és biztos hogy fájt neki, is.De sajna meg kellett csinálni.Egy éves korára, 100% lett.Mondta is a doktornõ, hogy jó kitornáztattam.Most 7 éves, és aerobicra jár, spárgákat csinál, és nagyon büszke vagyok rá.Szóval ne aggódj.Az, meg hogy mitõl lehet, ?A legtöbb gyermeknek, van, mivel a magzat nem tudja olyan mértékben mozgatni az izületeit, a térben.Ha pedig megszületik, nagyon tere lesz, és több mozgásra is lesz képes.Semmi gond.Jó tornát.

A Heim Pal korhazba kell mennunk a babommal csiposzuresre es az erdekelne hogy kell e idopontot kerni es hogy hol van az ortopedia?

Legjobb válasz: A rendelõ az A épület elsõ emeletén van,151-154 ha jól emlékszem és igen kell kérni idõpontot.

A rendelõ az A épület elsõ emeletén van, 151-154 ha jól emlékszem és igen kell kérni idõpontot.
Ja és ha megvan az idõpont amikor mentek, akkor a földszinten be kell jelentekezni, kaptok egy sorszámot, megmondják hányas ajtó, szólítanak majd.
Az elõzõ hozzászóló a helyet jól tudja, azonban nem kell kérni idõpontot. A babákat soron kívül fogadják, a földszinten kell bejelentkezni, ott sorszámot adnak. A babákat régebben 11-12 között fogadták, most ha jól emlékszem, akkor ez az idõpont késõbbre torlódott, talán 12:30-13:30. Januárban mi 11-re értünk oda, de behívtak. Nagyon kedvesek és rendesek, bár tény, hogy általában sokan vannak.
Mi mostanában voltunk, és úgy volt, ahogy a 3. válaszoló írta.

Mi lesz a 6hetes csípőszűrésen? A zárójelentésn rajta volt, hogy terpeszpelenka javasolt. Akkor azt mondta a gyerekorvosunk, nem kell. most meg azt mondja nincs megelégedve a csípőjével, elég feszes a lábánál.

most akkor mi lesz?nem kés?a terpeszpelenka?vagy mást kell majd viselni?olyan mérges vagyok a dokira.

Legjobb válasz: Ez a doki hülye! Reméljük, hogy nem lesz gond! Szerintem elég lesz a terpeszpelenka, ne aggódj elõre!

Ez a doki hülye! Reméljük, hogy nem lesz gond! Szerintem elég lesz a terpeszpelenka, ne aggódj elõre!
Nem késõ!!Még idõben van..Kislányomnak volt 3hétig, mivel koraszülött volt és fejletlen volt a csípõje.majd 6hetes korától sajna kengyelt kapott, de azzal is sokat fejlõdött már(most 3hós)Ortopédus dokink azt mondta ilyen pici korban még idõben van, ha netán valami miatt szükség lenne terpeszpelusra, mert ilyenkor még könnyen fejlõdnek a csontok, könnyebben rendezõik minden.Fel a fejjel, minden rendben lesz és lehet mégsem kell majd a pelus!!
Azonnal válts gyerekorvost. Komolyan!
Válts orvost!! Ha szerencsétek van akkor elég a terpeszpelus, de nem kizárt hogy kengyelt kap. MINDEN babát terpeszpelusozni kellene minimum 6 hétig. Ezzel rengeteg csípõproblémát meg lehetne elõzni.
A kérdező hozzászólása: és a kengyellel rendbe hozzák?azt meddig kell viselni?abban hogy tud majd forogni, kúszni-mászni.stb...
Minden babát terpeszpelusozni kéne 6 hétig? De nálunk 6 hetesen van az 1. csípõszûrés! Akkor írták fel a terpeszpelust. Mondjuk nekünk a zárón a csípõjével kapcsolatban nem volt semmi. Úgyhogy azért mondom, ne parázz elõre!
Igen, minden babát terpeszpelusozni kellene, kezdettõl. A mai eldobható pelusok nem tárják szét eléggé a lábat, és nem segítik kellõképpen a csípõizület megfelelõ fejlõdését. A babákat gyakrabban öltöztetik szûkebb rugiba, sõt esetleg nadrágot, farmert húznak rá, így a lába nem tud megfelelõ szabadsággal mozogni, így a vápa nem mélyül eléggé, és a csípõizület nem fejlõdik kellõképpen. Mindezek miatt megelõzésképpen javasolt a terpeszpelus viselete, ami a babát a mozgásban nem zavarja, és kezdettõl viselve, szinte észre sem veszi hogy rajta van. Sajnos a gyerekorvosok nagy része nem veszi észre ha gond van, és lelkiismeretes orvos, miután a kórházi zárón rajta volt hogy a terpesz viselése javasolt, nem tanácsol olyat, hogy mégse hordják. Sokszor az ortopédus sem tudja megállapítani egyszerû manuális vizsgálat során hogy mekkora és milyen jellegû az eltérés. Egyértelmû elváltozás, ha a combcsont eltávolítható a vápából, vagyis ficamos az izület, illetve kificamítható a vizsgálat során (ez nem fájdalmas a babának, mivel éppen az izület fejletlensége miatt a combcsont feje majdnem akadálytalanul hagyja el az izületi vápát. Kengyel segítségével, a legtöbb elváltozás nyom nélkül gyógyul, és a késõbbiekben nem okoz gondot, sõt sokszor elég a terpeszpelus, vagy terpesznadrág, és a torna is, de minnél elõbb kezdik meg a kezelést, annál nagyobb az esély a teljes gyógyulásra, és hogy ez minnél kevesebb idõt vesz igénybe. Javaslom követni az ortopéd szakorvos javaslatát, és addig, és napi annyi órában viselni a javasolt segédeszközt, amíg azt az orvos mondja.
Ez azt jelenti, hogy a jobb oldala mindig egy kicsit elmarad a másik oldaltól, de ez nem felünõ. Gyógytornával ez fejleszthetõ.
én azt javaslom/ tapasztalat/ beszélj a dokinõvel, hogy adjon egy beutalót dévény-tornára. nézze meg egy szakember, hogy nincs-e valami izomletapadása. Nálunk is volt ilyen, csak jobbra nézett. aztán elmentünk, kiderült, hogy izomletapadása van, nem csupán "esztétikai dolog". most már fordítja szépen a fejét, nincsen semmi gond. Nem is a csipõvel, hanem a nyakával van gond amúgy. Én nagyon jónak tartom a tornát, sokat segít a mozgásában is! Ha gondolod, írj priviben nyugodtan, írok a tornával kapcsolatban, ha bármire kíváncsi vagy!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!