Találatok a következő kifejezésre: Csináltam terhességi ami pozitiv lett (15 db)

Mitöl lehet? Kb 4 napja fáj a hasam alja.10 napja csináltam terhességi tesztet ami pozitív lett, ezután megjött, de nem olyan volt mint előtte, hanem enyhébb. Ez valamilyen terhességgel kapcsolatos dolog vagy mi lehet?

Legjobb válasz: vagy méhen kivüli terhesség, mert annál korán fáj a has, és vérzés is elõfordulhat, ez azt jelenti, hogy elõbb megtermékenyült a petesejt és beágyazódott, mielõtt leérte volna a méhet, vagy a hasüregben fejlõdik a baba, vagy a petevezetékben, és ez csak egy ideig tágul, ezért fájhat neked. Lehet a vérzés az valójában nem menstruáció, hanem kezd szétmenni a petevezeték és ez okozza a vérzést, ilyenkor sürgõsen el kell menni orvoshoz, mert elvérezhetsz, belehalhatsz. Nem akarlak ilyesztgetni de nagy valószinüséggel ez lehet a gond, én csak jót szeretnék neked. A rendellenes terhességeknél amugyis erõteljesebb a hcg hormon a vizeletben, ezért mutatta már ki a teszt, ahogy az ikerterhességnél is korábban jelentkeznek a tünetek. De vannak olyan terhességi alatti vérzések, amik az elõzõ menstruációbol megmaradt fel nem oldódott méhnyálkahártyából származnak, van akinek egészségügyi kaparásra van szüksége, ha magától nem tisztul ki, így a hónap közepette is történhetnek vérezgetések váratlanul. Bizonyosodj meg róla h tényleg terhes vagy e. Hcg hormont terhességen kivül még a pajzsmirigy betegek is észlelhetnek, ez a hormon háztartás felborulása miatt lehet. Ha mégsincs baba a nõdoki felír egy ciklus szabályzó fogamzásgátlót. Remélem minden rendben lesz.

vagy méhen kivüli terhesség, mert annál korán fáj a has, és vérzés is elõfordulhat, ez azt jelenti, hogy elõbb megtermékenyült a petesejt és beágyazódott, mielõtt leérte volna a méhet, vagy a hasüregben fejlõdik a baba, vagy a petevezetékben, és ez csak egy ideig tágul, ezért fájhat neked. Lehet a vérzés az valójában nem menstruáció, hanem kezd szétmenni a petevezeték és ez okozza a vérzést, ilyenkor sürgõsen el kell menni orvoshoz, mert elvérezhetsz, belehalhatsz. Nem akarlak ilyesztgetni de nagy valószinüséggel ez lehet a gond, én csak jót szeretnék neked. A rendellenes terhességeknél amugyis erõteljesebb a hcg hormon a vizeletben, ezért mutatta már ki a teszt, ahogy az ikerterhességnél is korábban jelentkeznek a tünetek. De vannak olyan terhességi alatti vérzések, amik az elõzõ menstruációbol megmaradt fel nem oldódott méhnyálkahártyából származnak, van akinek egészségügyi kaparásra van szüksége, ha magától nem tisztul ki, így a hónap közepette is történhetnek vérezgetések váratlanul. Bizonyosodj meg róla h tényleg terhes vagy e. Hcg hormont terhességen kivül még a pajzsmirigy betegek is észlelhetnek, ez a hormon háztartás felborulása miatt lehet. Ha mégsincs baba a nõdoki felír egy ciklus szabályzó fogamzásgátlót. Remélem minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: A ciklusom pontos 30 napos.
Az lenne a legjobb, ha felkeresnél egy nõgyógyászt. Fáj vagy csak feszült, puffadt a hasad? Ha fáj, akkor mennyire?
A kérdező hozzászólása: Fel vagyok puffadva. Igazából feszül is meg néha fáj. Van hogy nem tudok felállni, csak feküdni.
A puffadtság teljesen természetes a terhességnél, a menstruáció is elõfordulhat, de azért jó lenne, ha látna nõgyógyász. Ha minden rendben, akkor megnyugszol, ha nem, akkor meg mielõbb derüljön ki.

Tegnap reggel terhességi tesztet csináltam, ami pozitív lett. Ezután még egyet, ami negatív lett és a ma reggeli sem mutatott terhességet. (Viszont gyakran van hányingerem és rengeteget járok WC-re. ) Járt már közületek valaki így? Melyiknek higgyek?

Legjobb válasz: érdekes.. mikor kéne megjönnie? ha nem jön meg 1-2 nap után tesztelj újra reggeli pisibõl. orvoshoz még nem igazán érdemes elmenni, nem nagyon látna még semmit.

érdekes.. mikor kéne megjönnie? ha nem jön meg 1-2 nap után tesztelj újra reggeli pisibõl. orvoshoz még nem igazán érdemes elmenni, nem nagyon látna még semmit.
A kérdező hozzászólása: A 9-ét írtam el. :S 5-én jön meg elvileg.
A Romed két barátnõmnek is mutatott pozit, pedig nem volt baba! Mondanám, hogy lehet, hogy hamarabb volt ovud, de akkor meg a másik kettõnek is pozinak kellene lennie! Szerintnem csak hibás volt a teszt!
A kérdező hozzászólása: Romed teszt volt. Nem, nem írtam el az elsõ valóban pozitív lett. Azzal is tisztában vagyok, hogy korai, de gondoltam hátha, mivel a legutóbb a 3 hetes terhességem is kimutatta.Most várjuk a 9-ét és majd kiderül.
Ilyen korán nem mutatná ki, hisz a beágyazódás a megtermékenyítés után 10 nappal van, és utána termelõdik a HCG és ettöl jelenik meg az a bizonyos második csík a teszten.
Milyen teszt volt a tegnapi? Lehet, hogy hibás, mert tényleg korai lenne!
dec 9-én kéne megjönnie? Akkor érdekes lenne ha pozi lett volna tegnap a teszt, és fõleg az hogy a kövi meg már negatív. Én dec 8ra nem várom, de eszem ágába nincs még tesztet csinálni!
ha 9-én kéne megjönnie, akkor még be sem ágyazódott a bébi, nemhogy pozi legyen a teszt. vagy elírtál vmit?
A kérdező hozzászólása: 9-én, de az elõzõ terhességemnél is hamarabb 'éreztem'. Tervben van a következõ teszt, de olyan rossz várni! :) Az elsõ válaszoló szóra sem érdemes, sok ilyen van! Neked pedig köszönöm!
Akkor is kb 1-én lenne a beágyazódás nem???akkor is korai...

Ma csináltam terhességi tesztet ami pozitív lett. De tegnap felmondtak a munkahelyemen, mit csináljak?

Legjobb válasz: dehogyis!!!! a terhesség alatt a nõ védettséget élvez, még akkor is, ha nem tudott a terhességrõl, de már terhes volt - vissza kell vennie a munkáltatónak, a felmondás érvénytelenné válik! "A rendes felmondás akkor is érvénytelenné válik, ha a felmondás közlésekor a munkavállaló már terhes volt. Mégpedig függetlenül attól, hogy terhességének megállapítására sor került-e, illetve hogy a munkavállaló terhességérõl tudomással bírt-e." http://www.dura.hu/hirek/2002/03/vedettnok.htm

dehogyis!!!! a terhesség alatt a nõ védettséget élvez, még akkor is, ha nem tudott a terhességrõl, de már terhes volt - vissza kell vennie a munkáltatónak, a felmondás érvénytelenné válik! "A rendes felmondás akkor is érvénytelenné válik, ha a felmondás közlésekor a munkavállaló már terhes volt. Mégpedig függetlenül attól, hogy terhességének megállapítására sor került-e, illetve hogy a munkavállaló terhességérõl tudomással bírt-e." http://www.dura.hu/hirek/2002/03/vedettnok.htm
igen, ez így van! Nem mondhatnak fel, ha bizonyíthatóan már terhes voltál. Ezt megszívták! :-)
Gyerünk a dokihoz, kérj igazolást tõle a feltételezett fogamzási idõpontról és a várható szülési idõpontról. Aztán védõnõ, tõle kiskönyv. Majd vissza a munkahelyedre, ahol mindkettõt nyomd a fõnököd orra alá. Ha ne vonja vissza a felmondást, akkor meg irány a munkaügyi bíróság. Sok szerencsét!
Egyet értek az elõttem szólókkal. Ha bizonytott a terhességed arra az idõpontra amikor felmondtak, akkor nem rúghatna ki. Ha pedig mégis akkor tényleg menj el a munkaügyi bíróságra. Tymy
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat majd írok hogy mi lett!
Nem tudsz mit csinálni. Keress új állást minél hamarabb.

Csináltam multhét csütörtökön terhességi tesztet Romed 25-s érzékenységüvel, ami pozitiv lett, igaz halvány volt. Nagyon örültem ezidáig. Most ismét megnéztem a qpidoval, ami jóval érzékenyebb 10-s, de negativ. Lehet, hogy mégsem terhesség?

Teljesen letört.Viszont az lh teszt és a pg 53 már szept.3.a ota pozitiv és páfrányos mintát mutat a mai napig.Szept.2.án mult el,s csak 3 napig volt meg.Akkor most ez mi????Attol még lehet babóca???

Legjobb válasz: Szerintem menj el a dokihoz,megnéz ultrahanggal és megnézi zárt e a méhszájad.Lehetséges hogy terhes vagy,csak még nagyon fiatal,ilyenkor még nem sok teszt mutatja ki.Sok sikert!

Szerintem menj el a dokihoz, megnéz ultrahanggal és megnézi zárt e a méhszájad.Lehetséges hogy terhes vagy, csak még nagyon fiatal, ilyenkor még nem sok teszt mutatja ki.Sok sikert!
ha szept 2-én múlt el és 3 napig volt mensid akkor elvileg aug 31.én jött meg... akár hogy is számolok még csak a ciklusod 23.napján vagy...ha 3 napig is megvolt szerintem rendes mensi volt...ez már új ciklus és a 23.napon még aligha lesz 3 a teszted, ha most összejött sztem elõzõ ciklusban nem jött össze
A romed tesz nekem is pozitívat csalt...utána 3 tesztem negatív lett...
A kérdező hozzászólása: Nekem 25 naposak a ciklusaim.Akkor az mivel magyarázható, hogy azota folyamatosan az lh teszt, akár mikor nézem pozitiv, s folyamatosan páfrányos a pg 53????Holnap kéne megjönnie. 2 s válaszolónak!!!Mi az a 3 teszt????
A kérdező hozzászólása: A Romed teszt akkor magyarul ..art sem ért??????
Nyugi!Miért nem tesztelsz egy újból? Valami jobb fajtából csináld!

Tisztelt doktor úr! Április 6-án jött meg utoljára a menstruációm. Tegnap csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Azóta sajnos sok helyen azt olvasom, hogy ez nem feltétlen jelent babát… A kérdésem az, hogy mikor lenne érdemes nőgyógyászhoz me

Tisztelt doktor úr! Április 6-án jött meg utoljára a menstruációm. Tegnap csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Azóta sajnos sok helyen azt olvasom, hogy ez nem feltétlen jelent babát… A kérdésem az, hogy mikor lenne érdemes nőgyógyászhoz mennem? Elég ellentmondásos információkat olvasok ezzel kapcsolatban is. Egyébként 39 éves vagyok és még nem szültem. Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Ili

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a teszt pozitív, akkor Ön várandós – ehhez pedig gratulálok! A jövő hét vége felé már érdemes az ultrahangvizsgálatot is elvégeztetni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a teszt pozitív, akkor Ön várandós – ehhez pedig gratulálok! A jövő hét vége felé már érdemes az ultrahangvizsgálatot is elvégeztetni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! Április 6-án jött meg utoljára a menstruációm. Tegnap csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Azóta sajnos sok helyen azt olvasom, hogy ez nem feltétlen jelent babát… A kérdésem az, hogy mikor lenne érdemes nőgyógyászhoz me

Tisztelt doktor úr! Április 6-án jött meg utoljára a menstruációm. Tegnap csináltam egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Azóta sajnos sok helyen azt olvasom, hogy ez nem feltétlen jelent babát… A kérdésem az, hogy mikor lenne érdemes nőgyógyászhoz mennem? Elég ellentmondásos információkat olvasok ezzel kapcsolatban is. Egyébként 39 éves vagyok és még nem szültem. Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Ili

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a teszt pozitív, akkor Ön várandós – ehhez pedig gratulálok! A jövő hét vége felé már érdemes az ultrahangvizsgálatot is elvégeztetni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a teszt pozitív, akkor Ön várandós – ehhez pedig gratulálok! A jövő hét vége felé már érdemes az ultrahangvizsgálatot is elvégeztetni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Norcolutot szedtem. Ma vagyok az 5. napomon és még nem jött meg. Csináltam terhességi tesztet ami pozitív lett. Sikerült a baba vagy a gyógyszer okozhatja? Bele se merem élni magam!

Legjobb válasz: Nem valószínû, hogy a norcoluttól pozi a teszted. Fals eredményt ciszta szokott okozni, de amiatt halvány szokott lenni a terhességi teszt második csíkja! Minél elõbb menj orvoshoz, nehogy amiatt legyen baja a babának, hogy abbahagytad a gyógyszert. Nekem annak idején duphastont kellett szednem. A doki azt mondta, ha baba van, segíti a megmaradást, ha nincs, akkor meg kell jönnie a mensimnek! Reggel csinálj másik tesztet is! Szorítok! 32hkm

Nem valószínû, hogy a norcoluttól pozi a teszted. Fals eredményt ciszta szokott okozni, de amiatt halvány szokott lenni a terhességi teszt második csíkja! Minél elõbb menj orvoshoz, nehogy amiatt legyen baja a babának, hogy abbahagytad a gyógyszert. Nekem annak idején duphastont kellett szednem. A doki azt mondta, ha baba van, segíti a megmaradást, ha nincs, akkor meg kell jönnie a mensimnek! Reggel csinálj másik tesztet is! Szorítok! 32hkm
A kérdező hozzászólása: Szia! köszi a kérdésed! 17 hetes terhes vagyok a kisfiammal!:-) Kívánom neked is minél hamarabb sikerüljön!
Szia! Mi újság veled??? Baba? :) Remélem! Én is hasonló helyzetben vagyok, mint te voltál. Tegnap fejeztem be a 10 napi Norcolut adagot ciszta miatt, és titkon remélem, hogy nem jön meg, és hogy minden rendben lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat! Tulajdonképpen semmi értelme nem volt ma elmenni a dokihoz csak kifizettem egy csomó pénzt. Mivel még kb 4 hetes lehetek és nem látott semmit! 2 hét múlva kell vissza mennem.Sajnos szédülés az van de ez normál terhességi tünet is lehet.Igen a méhen kivüli lehetõségét nem szabad kihagyniuk de mondta nem akart megijeszteni.kösz!Vékony volt a méhnyálkám most egy kicsit vastagabb.Kérdeztem, hogy erre nem kell szedjek valamit? A Magne B6-ot ajánlotta, hogy szedjem.Elevitet szedek de váltani fogok majd a Ladevitre. Szóval volt ma egy fölösleges utam mert sokat nem mondott! köszi nektek a drukkot!
A méhen kivüli minden terhességnél fenn álló gyanú, ezt muszáj elmondaniuk a dokiknak, kötelezõ. Én is egészen a 6.hétig izgultam emiatt, de ne félj minden rendben van! Inkább örülj, kezdd is el a folsavat szedni vagy valamilyen kismama vitamint! Boldog babavárást. 14h km.
Miért lenne akármi baj??? Majd írd meg, mi volt az uh-on! :) 32hkm
milyen tünet alapján gondolja telefonon a dokid, hogy méhen kívüli? Görcsölsz, netán vérzel, vagy halvány a teszten a második csík? Ha nem szédülsz, fáj a fejed és a fenti tüneteid sincsenek, akkor szerintem minden rendben van és kevés az esély a méhen kívülire! Nyugodj meg!
A kérdező hozzászólása: Csináltam.Pozitív! Ma megyek délután UH-ra mert nincs kizárva, hogy méhen kivûli:-( Doki is mondta tuti baba csak hogy hol van ez a kérdés!? Norcolutot már nem szedek...nem is szedném persze de nincs is! Drukkoljatok, hogy a helyén legyen a picikém!!!!!!
Mi újság? Csináltál tesztet? 32hkm
Szia! Ha a mai teszted is pozitiv, akkor tuti baba. A norculutot nehogy tovább szedd, mert az leborotválja a nyálkahártyát, nem szabad terhesség alatt szedni. A duphaston az más, azt lehet, de jobb ha azt is orvos irja fel. Teszt, aztán pár nap mulva orvos.
A kérdező hozzászólása: 32khm aranyos vagy! vagy majd írok!!!! ha pozi a dokim is azonnal hívom!!!
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy a Norcolutot 10 napig kellett szednem....csütörtökön vettem be az utolsót....azért vártam a mensit.Olvastam, hogy 7-10 nap múlva is megjöhet csak a pozi teszt bezavart:-) köszi a drukkot
Kíváncsian várom a fejleményeket! Szorítok! Elkiabálni nem akarom :) 32hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Most kéne megjönnie.Most mensi után a clostyt kéne szednem. Cisztáim voltak (vagy vannak még?) de 6 hónapig soha nem mutatott pozit. Reggel mindenképpen tesztelek!!!!
Még annyit, hogy nem írja mellékhatásként a pozitív terhességi tesztet :)
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/norcolut_5_.. Itt azt olvastam, hogy nem szabad terhesség esetén szedni! Elsõ voltam
kedves kérdezõ, ha még nézed ezt a kérdést. nekem mensi elõtti barnázás miatt írta fel a doki norcolutot. a ciklus 14. napjától kell szednem 10 napig. ha esetleg sikerülne teherbeesnem, akkor nem fog tõle megjönni és nem okoz kárt, ugye?

Csináltam terhességi tesztet, ami pozitiv lett. Ma voltam dokinál, aki azt mondta, hogy valószinű, hogy terhes vagyok, de még biztosat nem tud mondani. Normális ez? (Azt mondta kb. 5 hetes vagyok.)

Legjobb válasz: Igen, ez teljesen normális. Elõvigyázatosságból nem lelkesít, hiszen sok terhesség 1-2-3, pár héten belül "elhal" és kilökõdik, nagy a százalékos kockázata ennek. Olyan 6-7 hetes kor körül már lényegesen nagyobb esély van az örömre! Egyébként azt mondják, hogy egy nõ életében többször terhes, mint ahányszor tud róla... Kitartást, és vigyázz magatokra! =o)

Igen, ez teljesen normális. Elõvigyázatosságból nem lelkesít, hiszen sok terhesség 1-2-3, pár héten belül "elhal" és kilökõdik, nagy a százalékos kockázata ennek. Olyan 6-7 hetes kor körül már lényegesen nagyobb esély van az örömre! Egyébként azt mondják, hogy egy nõ életében többször terhes, mint ahányszor tud róla... Kitartást, és vigyázz magatokra! =o)
Szerintem fura...csak gondolj bele manapság már a terhességi teszt akár a 3 napos terhességet kimutatja, akkor fõleg ha már 5 hetes vagy 1 orvosnak ezt tudnia kellene...
Szerintem nem normális. Keress másik orvost. Nekem a 2 hetes terhességet megmondták. Vagy miért nem küldött el ultrahangra?
Tök normális! Engem csak 7 hetesen vett fel terhesgondozásba, amikortól elkezdett nozogni a szíve. Azért nem mondanak rá biztosat, hogy nehogy méhen kívüli legyen, és tényleg elõfordul, hogy elhal! Az elõttem szólónak csak annyit, hogy két hetes terhességet nem tudom, hogy mondtak meg neki, mivel a számítás szerint a fogantatáskor már 2 hetes terhes vagy! Tehát a te 5 heted, valójában csak három hetes!
Ez teljesen normális , addig a pontig nem mond semmit a doki amig az ultrahangon ami kb 7hetes korodban csinálnak nem dobog a kicsi szive, addig nem mond semmit se :)

A terhesség tünetei jöttek ki rajtam csináltam 1 tesztet pozitív lett. De néhány napja alhasi szúrásaim voltak ami a petefészek ciszta egyik tünete. Mit csináljak? Mi lehet ez?

Legjobb válasz: a sexhez nem eleg csak testileg ott lenni, agyban, es lelkieg is fel kell noni, ez az amit a legtobb mai tini nem ert meg, csak csinaljak agyba fobe, mert az a meno. hat viseljek a kovetkezmenyeket is!

a sexhez nem eleg csak testileg ott lenni, agyban, es lelkieg is fel kell noni, ez az amit a legtobb mai tini nem ert meg, csak csinaljak agyba fobe, mert az a meno. hat viseljek a kovetkezmenyeket is!
utolso, valoban, igazad van, de pl az en szuleimnek se jutott eszebe sose a felvilagositasrol beszelni, mondjuk en nem is szexeltem ennyi idosen, megsem jutott sose eszembe vedekezes nelkul szexelni, ha nem akartam gyereket, es soha nem is kellett paraznom amiatt, hogy jajj terhes lehetek e. nekem legalabb volt annyi eszem, plusz 15-16 evesen agyilag nem ereztem magam ugy, hogy barmi ilyesmit kene tennem, le lehet pontozni, en 21 evesen vesztettem el a szuzessegem, es meg most is azt mondom, lehet, hogy azzal is varni kellett volna.
Terhes vagy. a szurka nem csak a ciszta tünete. Ez vagy rossz?
Nem tudom miért fenyegetözõl itt talán rossz hallani az igazat... Szerintem ha képesek voltatok úgy szeretkezni hogy nem védekeztetek (pedig nem akartátok a babát)akkor minimum hogy odaálltok a szülöhõz és elmondjátok mi történt. Hány éves a kislány? 15-17 éves.Már ne haragudj de tudod hogy fognak vele bánni a kórházba , megöl egy életet mert felelötlenek voltatok ezt mindenki elitéli valamennyire...
akkor talan neked kellett volna gumit huzni a farkadra!! hiaba hozongsz, attol meg ti hibaztatok! eloszor inkabb meg kellett volna tanulni helyesen irni.
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a barátja és nem azért van ez az oldal h lehordják mindennek hanem h segitsenek. neis irjon ijen me letépem a fejét.csak ennyi .
Szerintem a szülõknek igenis oda kellene figyeljenek a felvilágosításra! Én 17 évesen vesztettem el a szüzességem, de anyukám már bizony jóval elõtte elbeszélgetett velem. Sõt, amikor látta, hogy 16 évesen lett egy "komolyabb" barátom, Õ maga vitt el a nõgyógyászhoz.... és milyen jól tette! Tudtam mindent a védekezésrõl és nem is lettem terhes.
Figyelj utolsó, azért szerintem nincs igazad, itt elsõsorban a szülõk a hibásak . Azért lehet fel kéne világosítani a gyereküket, és megtanítani a helyes védekezésre, ha már ilyen világban élünk, hogy hamar szexelnek. ( a nagy átlag)
Abortusz tablettát nem engedélyezték és ha nem múltál el 18 éves akkor az abortuszhoz szülõi engedély kell.
Utolsó vagyok. Az abortusz tablettát utolsó infóim szerint nem engedélyezték Magyarországon. Ha gondolod írj nyugodtan privátot, ha tudok segítek, ha már itt nem akarod tovább feszegetni a témát.
Kedves Kérdezõ! Nem nem mehetsz el a Párod édesanyjával mert nem õ a gondviselõd. Mennyi idõs vagy? Védekeztetek rendesen? Mindenképpen beszélj Anyukáddal mert tudnia kell róla. Igen nem fog vigyorogni de legalább ketten eltudnátok rendezni.
A kérdező hozzászólása: szerintetek hogy oldhatnám meg a terhesség kérdését a szüleim tudta nélkül???? nem örülnének neki!! hallottam az abortusz tablettáról a gyógyszer felírásához kell szülõ?? nem mehetnék el pl: a barátom anyjával??
nah ez a tipikus tünete az internetes kuruzslásnak! és sztem ezzel csak magadnak teszel rosszat. pl.: nekem tegnap fájt a hasam jobb alsó része. ha erre rákeresel így, biztos lehetsz benne, hogy kiadja a net: MÁJZSUGOR! vagy GYOMOR RÁK! ha valamid fáj, menj el orvoshoz, mert a netes kuruzslás semmire sem jó! az alhasi szurka meg teljesen normális a terhesség elején, én sokszor most is küzdök vele (9hkm). ha vérzel, menj dokihoz! de a többi apróság miatt ne aggódj, sok minden lesz még! :)
Aszurkálás általában azt jelenti hogy a méhed és az azt tartó szalagok nönek, nyúlnak.Ez jó mert csinálnák a babának a helyet!
Az élet kegyetlen. Mindenki saját tettei után vállalja a felelõsséget. Azonban senki se ítélkezzen a másik felett, amíg nem járt a cipõjében. Ha feltudják nevelni a gyereket (már, ha terhes a lány) akkor senkinek semmi köze ahhoz, hogy 15 vagy 25 évesen fog szülni.

Reggel csináltam terhességi tesztet ami pozitív lett. Segitesz?

Mikor kell elmenni n?gyógyászhoz? én 16 leszek áprilisba barátom 19lesz. Akkor ? nem kerülhet börtönbe nem? Ha mi meg akarjuk tartani a bábát de szüleim nem akkor elvetethetik? ??barátom lehet a gyámja a kicsinek? ilyenkor vizsgálják a körülményeket? Ha nem megfelel? akkor a szüleim lesznek a gyámja?

Legjobb válasz: Hát, azért ez kemény. Orvoshoz akkor menj, ha már 2 hete késik, akkor már ultrahangon látja a kicsit, és hogy ver-e a szíve. A barátod börtönbe nem kerül ha elmúltál 14 éves. Mivel õ nagykorú, így õ lesz a gyerek gyámja ha aláírja az apaságit. El nem vetethetik akaratod ellenére. Ettõl függetlenül: gondolom a pároddal el tudjátok majd tartani a kicsit, és keres olyan jól 19 évesen, hogy be tudjatok neki szerezni mindent, és van lakása is, mert eszembe se jut, hogy a szüleitek nyakára szültök babát...

Hát, azért ez kemény. Orvoshoz akkor menj, ha már 2 hete késik, akkor már ultrahangon látja a kicsit, és hogy ver-e a szíve. A barátod börtönbe nem kerül ha elmúltál 14 éves. Mivel õ nagykorú, így õ lesz a gyerek gyámja ha aláírja az apaságit. El nem vetethetik akaratod ellenére. Ettõl függetlenül: gondolom a pároddal el tudjátok majd tartani a kicsit, és keres olyan jól 19 évesen, hogy be tudjatok neki szerezni mindent, és van lakása is, mert eszembe se jut, hogy a szüleitek nyakára szültök babát...
60ezer, és majd a te GYESed ami 27ezervalamennyi, plusz családi ami 1 gyerekre tizenvalamennyi szóval kevesebb, mint 100 ezerbõl éltek majd hárman, és még önálló albérlet vagy lakás sincs. Ha szerinted ez elég 16 évesen érettségi elõtt, akkor minden rendben.
Szerintem 100 e ft elég, ha NEM KELL rezsit fizetnetek és albérletet. Ha van segítség, akkor nem lesz gond. De senkitõl nem várhatjátok el, hogy õk tartsanak el titeket. Az, hogy neked nincs végzettséged, az majd késõbb lesz iszonyú nagy baj, arra törekedj, hogy leérettségizzél, szakmát szerezzél. 16 évesen még nem tudsz reálisan dönteni az a baj.
Hát, gratulálok kedves kismama. Te aztán szép vagy, mondhatom. Ha már arra van eszed, hogy szexelj, akkor arra is lehetne, hogy védekezz. És ez vonatkozik az újdonsült apukára is. Na, de lépjünk tovább. 60ezer+GYES... Hát ez marhára nem lesz elég hármótok fennmaradásához. Na igen, párod szüleinél fogtok lakni, mert a felsõ szint csak az övé... Ez ám a kényelmes megoldás. Én eléggé abortuszellenes vagyok, de ebben az esetben azt kell, hogy mondjam, fiatal vagy még ahhoz, hogy gyereket szülj, inkább vetesd el... Mert ezt nem ti fogjátok felnevelni, hanem a szüleid/párod nagyszülei...
-Szia! Én 6 hetesen mentem elõször dokihoz. -A párod már nem kerül börtönbe. -A szüleid nem vehetik el. - A barátod lehet a gyámja. - A védõnõ mindenkinél nézi a körülményeket.( ha jól tudom olyanokat néz, hogy milyen fûtés van, hol fog aludni a gyerek, anyagi körülmények, stb)Csak nagyon rossz körülmények közt veszik el a babát. -az utolsó kérdésedre nem tudom a választ. Nagyon fiatal vagy, ezért tényleg érdemes meggondolni, hogy megtartjátok e. Én 46e GYED-et+ 12e családit kapok, a férjem 70-80e ft-t keres. Saját házunk van (nincs rajta hitel), kocsink (ezen van hitel), és egy 16 hós lányunk. Sokszor nagyon spórolni kell, hogy meg tudjuk venni az alapvetõ dolgokat. Nagyon sokba van egy gyerek: pelenka, ruha (fõleg egy éves korig nõnek mint a gomba), tápszer, nem is beszélve a betegségrõl. Nem lebeszélni akarlak, csak gondold át.
16 évesen még nem is szexeltem, nem hogy gyerekvállaláson gondolkodjak!? Nekünk tesómék nagyon sok mindent adtak (nem mintha nem vehettünk volna újat, de tök újszerû dolgokat kaptunk), kiságy, fürdõkád, rengeteg kisruha, és még így is sikerült 130 ezret elköltenünk a kezdõ dolgokra, pedig igyekeztem a legolcsóbb bababoltokat összevadászni. Oké, kaptok segítséget, meg a barátod is "sokat" keres, lesz tetõ a fejetek felett, de havi 100-ból megélni 3 embernek rezsi és társai mellett... Mi lesz, ha nem tudsz szoptatni? Akkor tápszer is kell, ami szintén nem 10 forint. Jól gondold meg, hogy miként döntesz, mert egy kisbaba nem csak csupa móka és kacagás. Iszonyatos nagy felelõsséggel jár, nem véletlen, hogy a szüleid ellenzik. Ha mindenképpen meg akarod tartani, akkor várj még 2 hetet legalább, és menj el dokihoz, ha netalán nem tartanád meg, akkor viszont minél elõbb keresd fel a dokidat.
Sokféle választ kaptál, remélem jól átgondolod a döntésed, mielõtt végleg döntetnétek. Mindenesetre várj tényleg legalább 2 hetet, hogy tuti legyen, mert lehet, hogy csak "vakriasztás". (Nekem is volt már pozi tesztem, aztán megjött.) Én csak egyre szeretnélek megkérni: Ha tényleg úton a baba, és úgy döntenétek, hogy megtartjátok, kérlek titeket vigyázzatok rá, bánjatok vele jól, és NE BÁNSTSÁTOK! Annak nincs értelme. Sajnálom, ez kijött, de gondolom mindenki néz híradót, és ismeri Daniella esetét. (Szintén nagyon fiatal szülõk). Én azóta sem térek napirendre...
Szörnyû dolog az abortusz, de azt hiszem ilyen esetekben "van értelme".De ott az örökbeadás is.Rengeteg olyan pár van, aki évek óta szeretne babát, és nem lehet.Olyanok, akik saját házba viszik haza, szakmályuk, munkahelyük van, mindent meg tudnak adni egy babának, amire csak szüksége lehet. Egy 16 éves lány is lehet jó anya, de ahhoz kell pénz is. Oké, ott az a felsõ szint, ott a sok segítség, de ez is csak ideig óráig tartana, mert leheta szülõk is beleunnának egyszer.Lehet, hogy a párod majd 20 évesen esetleg még bulizna, mikor te be leszel zárva egy babával.Sok olyan dolog jönne elõ, amvel most nem is számoltok.És ha elhagy a barátod(bár nem akarok látatlanban rosszat feltételezni senkirõl), akkor kihez mész? aszüleidhez, akik nem akarták a gyerekedet? Szerintem elég lenne megnézned egy részt a tinimamikból.Látnád min mennek át 16 évesen, és szinte mindegyik másképp döntött volna. Utólag is bocs, nem akartam durva lenni, csak sok mindent hozott ki belõlem ez a dolog. Majd írd meg, hogy alakultak a dolgok.
Így van, ahogy elõttem is írták, 60ezer, GYES + családi, babának, neked, és a párodnak. Úgy képzeld el, hogy ilyenkor nem úgy lesz, hogy odamész anyukádhoz vagy apukádhoz, és kérsz pénzt, mint az átlagos 16 évesek. Ha külön fogtok élni, akkor számolnotok kell a rezsivel, kajával.. tudod, a havi szintû kiadások....;) Egy kisbaba érkezéséhez nagyon sok dolog kell (ha nem kaptok valakitõl). Ruhák, kiságy, pelenkázó, babakocsi, fürdetéshez a kellékek..PELENKA..és még sorolhatnám...Nagyon át kell gondolni, hogy tudnátok megoldani. Azt tudod, hogy így mi lesz majd a tanulmányaiddal? Hisz neked nincs munkád.. de végzettséged se.
A kérdező hozzászólása: 60ezret keres egy hónapba szerintem ez elég..a családjukban vannak kisebb tesok igy a szülei azt mondták támogatnak bármiben.csak az én szüleim nem szeretnék a gyereket.két szintes házuk van de a felõ szint csak a barátomé.
Te jó Isten

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!