Találatok a következő kifejezésre: Csináltam egy és pozitív (69 db)

Toxoplazmózis? Micsoda ez pontosan? Az egyik ismerősömnél csináltak vizsgálatot, és pozitív lett. Nekem nem csináltak vizsgálatot. Baj lehet belőle? Van macskánk, de egyáltalán nem macskázok mióta terhes vagyok.

Köszönöm 19hkm

Legjobb válasz: A toxoplazmózis (toxoplasmosis) egy parazita-fertõzés, amit a Toxoplasma gondii nevû protiszta okoz. Az élõsködõ a meleg vérû állatokat fertõzi, többek között az embert. A protozzon végsõ gazdája a macska illetve macskafélék. http://www.vital.hu/themes/baba/women4.htm Nálunk (Békéscsabán) 3000 Ft-ba került a vizsgálat, melyet az elsõ vérvétel alkalmával néztek. Nem volt kötelezõ, de szerintem hasznos. Ha negatív az eredmény, akkor azt hiszem nem is nézik többet a terhesség ideje alatt. Ha pozitív, akkor idõközönként ellenõrzik.

A toxoplazmózis (toxoplasmosis) egy parazita-fertõzés, amit a Toxoplasma gondii nevû protiszta okoz. Az élõsködõ a meleg vérû állatokat fertõzi, többek között az embert. A protozzon végsõ gazdája a macska illetve macskafélék. http://www.vital.hu/themes/baba/women4.htm Nálunk (Békéscsabán) 3000 Ft-ba került a vizsgálat, melyet az elsõ vérvétel alkalmával néztek. Nem volt kötelezõ, de szerintem hasznos. Ha negatív az eredmény, akkor azt hiszem nem is nézik többet a terhesség ideje alatt. Ha pozitív, akkor idõközönként ellenõrzik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm elolvastam. Mi van akkor ha nekem nem csináltak, nem is javasolták, illetve nem mondták h a késöbbiekben érdemes? Holnap megyek az orvosomhoz a havi ellenörzésre, akkor megkérdezem, csak kíváncsi voltam, azért kérdeztem itt.
Mindenképpen mond meg, hogy Te szeretnél egy ilyen vizsgálaton. Nálunk a védõnõ ajánlotta, adott egy csekket, amit be kellett fizetni, és következõ alkalommal levették a vért. Nem vagy még elkésve, ne aggódj. Boldog babavárást! :)

Tegnap csináltam egy tesztet pozitiv lett, ma gabriellel csináltam az is 2 csik! Akkor miért fájdogál a hasam? És alig tudok bocsi, vagyis nehezen van székletem! Mi lehet?

Legjobb válasz: Szia! Terhes vagy :):) Az viszont, hogy a székletürítés nem normális lehet a terhesség jele, de lehet egészen más is. Okoz esetleg fájdalmat?

Szia! Terhes vagy :) :) Az viszont, hogy a székletürítés nem normális lehet a terhesség jele, de lehet egészen más is. Okoz esetleg fájdalmat?
mindenkeppen az:)
A kérdező hozzászólása: rendben , köszönöm!!!és tudom a legfontossabb a pozitiv hozzá állás!!:)
ez teljesen normalis hogy az elejen ugy fajdogal a hasad mint akinek megakar jonni, es a szekrekedes is terhesegtol van... gratulalok! pihenj sokat!!
Mielõtt bármit szedsz, azért beszéld meg orvosoddal. Lehet (valószínû), hogy a hasfájás független dolog a babától, az is lehet, hogy hormonváltozás hatására (hcg) jelentkezik. Hozzá fog szokni a szervezeted. Ha nem múlik, vagy más panasz jelentkezik, akkor menj orvoshoz, de különben ne aggódj. Igyál gyümölcslevet, hátha segít...
A szorulás gyakori a terhesség alatt, én végig kínlódtam az enyémet miatta. Különben GRATULÁLOK!!! :D
Egyáltalán nem árt.
A kérdező hozzászólása: és az nem árt a babának?bocs de kezdõ vagyok ilyen dolgokban!:)
szedj magne b6-ot, az jó görcsökre
Természetes! Lesz az még olyan se ... terhesség alatt érzékenyebbek vagyunk a gombás fertõzésekre, de akkor se ijedj meg, mert lehet hüvelykúpot használni.
A kérdező hozzászólása: és a folyásom is több de szintelen!!!az is természetes??
A kérdező hozzászólása: már mint a széklet ürités!???neeeeem!!!
Második vagyok. Ez szinte természetes, mert a méhed is alakul, nõni fog hónapokon keresztül. Ha nagyon görcsöl, menj orvosohz, de addig is pihenj, amennyit tudsz, ne cipekedj, ne ugrálj, stb, szedj magneb6-t, 3x2-t is lehet.
A kérdező hozzászólása: miért fájdogál a hasam?
Hát gratula, ebbõl kisbaba lesz.A hasfájás lehet a szorulástól, nekem még most is fájdogál néha, most vagyok 17 hetes.Szorulásra egyél sok rostosat, vagy búzakorpát.Nem finom, de hatásos.

Menjek orvoshoz? 2 hete csináltam egy tesztet pozítiv lett, de a második csík nagyon halvány volt. Aztán 5 napot késett, és a 6. napon mégis megjött.

de csak 2,5 napig volt meg és amugy meg 5-6 nap szokott lenni. Ja és még valami hogy január 31-én hagytam abba a gyógyszert és ez az els? hónap ami gyógyszer nélkül jött meg, lehet hogy azért van a kavarodás a szervezetemben!?

Legjobb válasz: felesleges még egy teszt a hcg hormon benned volt azért lett dupla csik akármilyen halvány gratulálok

felesleges még egy teszt a hcg hormon benned volt azért lett dupla csik akármilyen halvány gratulálok
Két hete teszteltél. Akkor kétcsíkos volt, tewhát terhes voltál. De azt nem tudjuk, hogy MA mi a helyzet. Ha még mindig terhes vagy, akkor a teszt ma is kétcsíkos. Ez eldöntené a kérdést, hogy menj-e orvoshoz, vagy sem.
Csinálj még 1tesztet, és az eldönti. Majd ird meg mi lett:)

Mensi elött egy héttel csináltam tesztet és halvány pozitiv lett. Most egy nappal az esedékes mesi elött megjött, de nem az anagy mennyiség ami szokott jönni és darabos. Csináltam ma még egy tesztet és az is halvány pozitiv lett. Most akkor mi lehet?

Legjobb válasz: Mindenképp menj dokihoz, mert eléggé vetélésgyanus ez a darabos dolog.. A második teszt pedig lehet pozotív akkor is mert a vetélés után a terhességi hormonok még fennmaradnak egy ideig..zóval doki és ott mondd el mi volt, mert szükség lehet egy tisztításra, de még az is lehet minden rendben van.

Mindenképp menj dokihoz, mert eléggé vetélésgyanus ez a darabos dolog.. A második teszt pedig lehet pozotív akkor is mert a vetélés után a terhességi hormonok még fennmaradnak egy ideig..zóval doki és ott mondd el mi volt, mert szükség lehet egy tisztításra, de még az is lehet minden rendben van.
Szerintem ha darabos, akkor valószínûleg elment a baba. Ne haragudj, de mensi elõtt egy héttel, szerintem korai volt tesztelni. Jobb megvárni, hogy megjön-e, és utánna is csak pár nappal tesztelni. Jártam már én is úgy, hogy 9 napot késett, csináltam tesztet, negatív lett. Esetleg majd ha elmúlik a mensid, menj el dokihoz, hogy nézzen meg. 2 gyerek anyukája
Szia! Elképzelhetõ, hogy kémiai terhességed volt, és a vérzéssel kiürült a szervezetedbõl. Nekem is ilyen volt június elején. Ilyenkor még az uh sem mutatja ki, csak a nagyon érzékeny tesztek. Ha többre vagy kíváncsi, akkor írd be a keresõbe, hogy kémiai terhesség. Remélem tudtam segíteni
szia! szerintem meg egyáltalán nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni! nekem a szomszédom mind két terhességégnél menstruált még egy picit a pozitív teszt után! persze menj el dokihoz, hogy nézzen meg! sõt még egy olyat is mondok neked, hogy a barátnõm terhes, és elkezdett vérezni darabosan, és semmi baja nincs, annyi hogy egy pár napig szednie kellett a gyógyszert, a vérzés miatt! nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni! nyugi, nem lesz semmi baj, amúgy is ha elvetéltél volna, akkor az erõs görccsel is jár! ja és én is egy héttel a mensi elõtt teszteltem, és már akkor kimutatta! szóval az sem volt korai! jó egészséget!
Szia! Az elõzõ válaszadónak:sajnos nem feltétel a vetéléshez az erõs görcs.Sajnos én tapasztaltam! Remélem minden rendben lesz! Szorítok!
Én sem görcsöltem, nem éreztem, hogy baj van, nem is jött meg. Mégis elhalt a baba a 8. héten, és mûtéti befejezés lett a vége. Azért szorítok, hogy ne legyen semmi baj.
ha halvány a második csík, akkoris pozitívat jelent csak kevesebb a HCG az függ a vizelet koncentrációjától, ha többet iszol akkor tuti halványabb lesz, az meg hogy utána eltûnik a csík az természetes lehet
Milyen az a kémiai terhesség? Amúgy biztos pozitív volt neki a teszt, mert halvány csík ott volt, hacsak elõtte nem rég voltál terhes, de elvileg szülés után nem szokott már kimutatható lenni a HCG, a halvány csík meg azt jelenti, hogy több a kelleténél, de nem sokkal. Az egyfajta betegség miatt is termelõdhet, nem csak terhesség, de ritka. Valszeg vetélés volt, de ha az elõzõ menzid egy hónapja volt, akkor ilyen hamar nem lehettél terhes úgy, hogy kimutassa a teszt, bár ki tudja. Lehet tényleg vetélés volt. Nem tudom mikor írtad ezt a kérdést és mi a helyzet azóta, de menj el dokihoz, a te érdeked, így megtudod mi a gond, és elkerülhetitek a további komplikációkat, nehogy szövõdménye legyen. De hallottam olyat is, hogy valaki csak beképzeli magának a második csíkot. Vagy állterhes, de az többnyire olyan nõknél fordul elõ, akik nagyon szeretnének babát, és nem olyanoknál akik rettegnek tõle. Puszi.

Most csináltam egy ovu tesztet pozitív lett, és jobb oldalon fáj a hasam, szúr, görcsöl. Ha tegnap este voltam a párommal az még elég a bébihez, vagy ma este is akciózzunk?

Legjobb válasz: Elvileg amikor elõször lesz negatív a teszt, akkor már megrepedt a tüszõ, tehát elindult a petesejt. A dokim azt mondta, hogy a pozitív teszt utáni napon kell együtt lenni. Ha ma pozitív volt, csinálj holnap is egyet. Ha a holnapi negatív, akkor hajrá, ha viszont még holnap is pozitív, akkor csak holnap után legyetek együtt! Szorítok! :)

Elvileg amikor elõször lesz negatív a teszt, akkor már megrepedt a tüszõ, tehát elindult a petesejt. A dokim azt mondta, hogy a pozitív teszt utáni napon kell együtt lenni. Ha ma pozitív volt, csinálj holnap is egyet. Ha a holnapi negatív, akkor hajrá, ha viszont még holnap is pozitív, akkor csak holnap után legyetek együtt! Szorítok! :)
Hát, ha fáj a hasad, szerintem nem esne jól az akció. Ha elmúlik, akkor rajta. Biztos, ami biztos, persze csak ha van kedvetek hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi, annyira szeretnénk már babát. Az a gond, hogy már 7 hónapja próbálkozunk, mindig eggyütt vagyunk Pé-kor mégsem jön össze. Eddig Pé-kor naponta, most áttértünk a két naponta verzióhoz.

Csak 2 napig volt meg, és csináltam egy terheségi tesztet és pozitiv lett! Biztos h terhes vagyok?

Legjobb válasz: jézus...miket mondanak itt...dehogynincs fals terhességi teszt...szülésznõ vagyok amugy.hát én elég sok esetet láttam...sõt volt oylan hogy a 2.teszt is pozitiv lett egy csajnak aki nálam volt,és mégse volt terhes.a medilab terhességi teszt is gyakran mutat+at hibásan.a vizeletben pedig számos dologtól lehet a hcg fellelhetõ.úgyhogy nem biztos az a terhesség..sõt!azért ha 3.próbálkozás után is pozitív a teszt,keress fel nõgyógyászt.

100% szerintem menj el egy nõgyógyászhoz majd õ bisztosan megmondja És utána írd meg h most terhes vagy vagy nem köszi És ne izgulj
jézus...miket mondanak itt...dehogynincs fals terhességi teszt...szülésznõ vagyok amugy.hát én elég sok esetet láttam...sõt volt oylan hogy a 2.teszt is pozitiv lett egy csajnak aki nálam volt, és mégse volt terhes.a medilab terhességi teszt is gyakran mutat+at hibásan.a vizeletben pedig számos dologtól lehet a hcg fellelhetõ.úgyhogy nem biztos az a terhesség..sõt!azért ha 3.próbálkozás után is pozitív a teszt, keress fel nõgyógyászt.
kb. 99%
Azonnal keress fel egy orvost!Elõfordulhat hogy téved a teszt, de ennek kicsi a valószínûsége.
Elég valószínû. De a terhességi teszt tévedhet. Bár pozitívat nem szokott tévedni. De a következõ lépés mindenképp az, hogy elmész dokihoz, majd õ mond biztosat.
Az elõttem szólónak van igaza. Fals pozitív teszt nincs!!! Siess dokihoz, és gondolkozz a következõ lépésen! Minden jót!
Jobb ha tudod hibas pozitiv teszt nincs! csak negativ, szoval 99.99 % hogy terhes vagy
Tuti, hogy az vagy!!!!!!
Van 1 Qupido nevu teszt, ami mar 10mIU/ml koncentraciobol mutatja ki a HCG jelenletet, amde terhessegnek csak 25mIU/ml tol szamitjak, szoval nem olyan biztos az a terhesseg, ha nem clearblue t hasznaltal pl.:)
Lehet álpozitív eredmény is. A HCG szint a szervezetben más miatt ( pl: daganat) is jelen lehet minimális mennyiségben. Pozitív teszt után másnap ismételd meg egy ujabb teszttel, majd ha az is pozitív akkor 99% az esély arra, hogy babád lesz.

Sajnos elvetéltem, rá 2hétre csináltam terhességi tesztet, mert nem éreztem jól magam, és pozitív lett. Lehetséges e hogy ikerterhességem lett volna, és csak egyiket vették el? Cisztát láttak, de lehet hogy nem is az volt? Nem is foglalkoztak vele.

Legjobb válasz: Ha pozitív, akkor vissza kell menni.Sajnos elõfordul, hogy a mûtét nem sikerül. Nekem már többször volt vetélésem.Mûtétek után a lelkemre kötötték a kórházban, ha pozitív a teszt menjek vissza, mert akkor újabb mûtétre lesz szükség.

Ha pozitív, akkor vissza kell menni.Sajnos elõfordul, hogy a mûtét nem sikerül. Nekem már többször volt vetélésem.Mûtétek után a lelkemre kötötték a kórházban, ha pozitív a teszt menjek vissza, mert akkor újabb mûtétre lesz szükség.
Kontrollra nem kell visszamenned?? A hcg lassan ürül ki a szervezetbõl, nem egyik napról a másikra, így a rosszullétek is maradhatnak egy ideig.
Mennyire lett pozitiv?? En veteles utan 1 hettel csinaltam es teljesen negativ volt. Veteles utan 4 nappal pedig halvanyan pozitiv. Szeritem ha eros pozitv akkor azonnal menj vissza a dokihoz. Lehet mehenkivuli is amit nem vettek eszre.
A kérdező hozzászólása: Hétfõn lesz 2 hete hogy megtörtént a mûtét.De már 2011.08.19.-én sem élt a babám.Szóval pontosan nem is tudni hogy mikor halt meg, és tudomásom szerint mihelyt meghal, az szervezet kezd kitisztulni. Eddig 3tesztet csináltam és mind pozitív lett.
És még mindig nem mentél orvoshoz?? Mi itt nem tudjuk megmondani miért pozitív. De azt sem írtad hány hetes voltál, minél idõsebb a terhesség, annál késõbb ürül ki a hcg.
Mi a helyzet veled? Kiderült már valami?

A mensimnek jövöhéten kellene megjönni, de feszül a mellem, hányingerem van. Ma csináltam egy tesztet és halvány pozitv lett. Lehetséges, hogy mensi elött pozitiv a teszt?

Legjobb válasz: pozitiv iranyban nem nagyon teved! irany a nodoki, amint lehet rakszuresen voltal? nekem is mint a felettem ironak keson indult meg a hcg termeles, es negativat mutatott, amikor mar terhes voltam, de pozitiv iranyban sose teved a teszt, csak negativba!

pozitiv iranyban nem nagyon teved! irany a nodoki, amint lehet rakszuresen voltal? nekem is mint a felettem ironak keson indult meg a hcg termeles, es negativat mutatott, amikor mar terhes voltam, de pozitiv iranyban sose teved a teszt, csak negativba!
Persze, lehetséges. Vannak tesztek, amelyek a mensi idõpontja elõtt már 1 héttel ki tudják mutatni a terheséget. Szerintem tesztelt pár nap múlva, és ha akkor is + , akkor irány a nõdoki!
a hcg szinttõl múlik, ha neked gyorsan emelkedik, akkor már mensi elõtt is kimutatja a teszt. Nekem elõtte 1 héttel még nem mutatta ki a babát, el is keseredtünk, de aztán mégsem jött meg és a mensi megjövetelének elmaradása után 2 nappal újra teszteltem, amin nagyon nagyon halvány volt a csík. nem is hittem el, és már a 21.hétben tartunk. Szóval biztos, hogy ott van a baba. Nagyon vigyázz magadra, pihenj sokat és most semmi megterhelõt ne csinálj, ne emelgess, mert most fog beágyazódni a picur, vigyázz rá. Gratulálok

Kesett 3 napot, csinaltam ma egy tesztet es pozitív lett. Nagyon boldog vagyok. Ez már 100%? Ha igen, mit csinaljak? Mikor menjek orvoshoz? Mit egyek? Milyen vitamint szedjek? Es hogy mondjam meg a paromnak?

Mar keszulunk egy jo ideje a babara!De szeretnem felejthetetlene,romantikussa tenni!!!

Legjobb válasz: Elõször is gratulálok! Azt, hogy a párodnak hogy mond meg, neked kell tudnod. Én mindig vele csináltam a tesztet, együtt izgultunk, gondoltam, így a jó, elvégre együtt csináltuk :-) Orvoshoz az ember rögtön elszaladna, de elvileg ráérsz, ha kb. két hetet késik a mensid. Mert még olyan icurka-picurka, hogy lehet, hogy nem is látszik, és akkor csak izgulsz. (De én se bírtam ki :-)) Szóval jó babavárást kívánok!

Elõször is gratulálok! Azt, hogy a párodnak hogy mond meg, neked kell tudnod. Én mindig vele csináltam a tesztet, együtt izgultunk, gondoltam, így a jó, elvégre együtt csináltuk :-) Orvoshoz az ember rögtön elszaladna, de elvileg ráérsz, ha kb. két hetet késik a mensid. Mert még olyan icurka-picurka, hogy lehet, hogy nem is látszik, és akkor csak izgulsz. (De én se bírtam ki :-)) Szóval jó babavárást kívánok!
Egy barátnõm ebédkor desszert helyett egy cumit tett az asztalra. :-) Egy hetet várhatsz a dokival, akkor már látni is lehet valamit az uh-n. A vitamin dologban elég eltérõek a vélemények, az elevitet nemigen javasolják ezen az oldalon. Ezt a dokiddal beszéld meg. Gratulálok, jó egészséget kívánonk nektek!
Szia! En is gratulalok! Szerintem csomagold be 1 kis ajandekdobozba a pozitiv tesztet, es ugy add at neki..:) sok sikert!
Szia!Gratulálok a babához!Nagyon irigyellek is érte és minden jót kívánok nektek!!!!! Menjetek el valahová vagy otthon egy finom vacsi után hallgassatok zanét stb.Vegyél valami apróságot a babának, elõkét, cipõcskét, stb., csomagold be, add neki és mondd, h erre hamarosan szüksége lesz a babátoknak.
Na majd megkapom, hogy én leszek a kérdésed megválaszolásának a fekete báránykája! Sajnos a teszt nem 100%, szerintem menje el 2 hét múlva a dokidhoz és ha õ is azt mondja, hogy igen, ott a babátok, akkor örülj neki! Nehogy csalódás érjen!! Szorítok, hogy minden rendben legyen és babás legyél!!
Csak hogy megnyugodj csinálj még egy tesztet, én 4 nap alatt 13-at csináltam. :) A párodnak pedig szerintem tök jó ötletet adtak az elõttem szólók, bár én nem bírtam ki és telefonon elmondtam, már bánom!:( Úgyhogy nagyon készülj rá, és tedd felejthetetlenné!
A negatív teszt az hazudhat, viszont a pozitív az nem!Persze én is csináltam másnap reggel mégegyet, hogy biztos legyek (nagyon halvány volt a második csík)! Szóval gratulálok!!!Nekem a teszt becsomagolása és átadása tetszik, az eredetibb, mint a megszokott cipõcske!:) Én a mensi elött 2 nappal csináltam az elsõ tesztet, mert a tüneteim megvoltak már és ct vizsgálatra kellett mennem!Ott megkérdezték terhes vagyok e, mire mondtam lehet, sõt!Így a ct elmaradt, délután teszteltem!Este a párom kérdezte mit mondtak a ct-n, így közöltem, hogy elmaradt, mert terhes vagyok!De én is a tesztet adtam volna neki, ha nem így alakul!:) 19 hetes kismama
Ha a terhességi teszt papírját elolvasod végig, figyelmesen, akkor ott szerepel, hogy a + tesz még nem jelenti azt, hogy babát vársz. (Lehet ciszta, vagy szerencsétlenebb esetben akár méhenkívüli terhesség is.)
SZia! Elõször is gratula. Ha a terhesség nem is 100% de 99% szerintem :) ) Kérj idõpontot ultrhangra, (nõgyógyásza válogatja, hogy ki mikor javasolja az utlrahangot, én olyanról is hallottam, hogy 8 hetes terhesség elõtt nem érdemes menni. Merthogy akkor már biztosan lehet a szívhangot észlelni. Szerintem próbálj meg kérni egy idõpontot tõle illetve ultrahangra, és akkor meglátod mit mond. Lehet, hogy azonnal berendel. Vitamin: Van több fajta terhesvitamin, Elevit, Gravida. Ezek nagyjából egyforma összetételûek, de nem olcsóak. Folsavat mindenképpen szedjél, azzal megelõzhetõ a nyitott hátgerinc. Enni sok gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiörlés gabonából készüt kenyeret. ne fûszerezz, fõleg ne sózz nagyon.

Okt 11. én jött meg.18-án pozitív lett az ovutesztem. Tegnap nagyon sok sűrű kissé rózsaszines folyásom volt, most csináltam egy ovu tesztet, és megint pozítívat mutat. Mitől lehet ez? A 18. i csak az nap volt pozitív.

4 hónapja tesztelek és mindig 2 nap volt pozítiv az ovu tesz.lehet babó? vagy megint megérett még 1 petesejt? Most akkor tényleg nem tudom mikor kell megjönnie.

Legjobb válasz: megjönnie majd csak 7-10 körül kellene. lehet hogy kétszer volt peteérésed. babát nem hinném hogy még kimutatná, ha esetleg 19 körül meg is fogant akkor is még csak most vagy túl a beágyazódáson. azt az ovu teszt is csak jó pár nappal a beágyazódás után mutatja ki.

megjönnie majd csak 7-10 körül kellene. lehet hogy kétszer volt peteérésed. babát nem hinném hogy még kimutatná, ha esetleg 19 körül meg is fogant akkor is még csak most vagy túl a beágyazódáson. azt az ovu teszt is csak jó pár nappal a beágyazódás után mutatja ki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat!! :) Valakinek esetleg van még tapasztalata amit megosztana velem?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!