Találatok a következő kifejezésre: Csinálom a napost. mindig (6 db)

Ha csinalom a 90 napos dietat eredmenyes lesz ugy is, hogy futas helyett minden nap biciklizek lenduletes, folyamatos tempoban? (nem feltetlenul gyorsan. ) Mit tudok tenni a belso comb fogyasztasa es elonyos (nem tul izmos) formalasa erdekeben?

168 cm es 58 kg vagyok. Tudom a futas (elvileg) a legjobb mozgas a fogyasra, de nekem nem jon be. Egyszeruen nem ott fogyaszt ahol kene. A kulso combom szep, es a vadlim is, es csak azt fogyasztja/formalja. Nekem viszont a belso combomon vannak a szirparnak es nem tudok toluk megszabadulni. Nem tudtok veletlenul valami jo gyakorlatot ra, ami nem izmosit, nem vastagitja, hanem vekonyitja? Nagyon zavar, hogy kb 10 cm-en osszeer a combom de tulzottan. Kenyelmetlen es nem esztetikus.

Legjobb válasz: A 90napos diétáról megvan a (negatív) véleményem, de a mozgás részéhez szívesen fûzök dolgokat, hátha segít. Ha jól értem, szálkásítani szeretnél, azaz eddig szerzett izom megtartása mellett zsírt leépíteni. Ennek örülni fogsz: a futás nem jó. Neked valamilyen folyamatos, monoton, hosszan tartó terhelés kell, például a biciklizés, ahogy írtad. Vagy a séta. (ekkor a szervezetednek van ideje átállni a zsírbontásra: aerob mozgás) Én így csinálnám: heti 4-5× 30-40 perc séta vagy biciklizés reggeli elõtt valami nyugis helyen. Lájtosan, ne legyen intenzív. Nem tudom, ez hogy passzol a 90 napos csodához. viszont van egy rossz hírem: olyan, hogy helyi zsírégetés, csak a mesében létezik.

A 90napos diétáról megvan a (negatív) véleményem, de a mozgás részéhez szívesen fûzök dolgokat, hátha segít. Ha jól értem, szálkásítani szeretnél, azaz eddig szerzett izom megtartása mellett zsírt leépíteni. Ennek örülni fogsz: a futás nem jó. Neked valamilyen folyamatos, monoton, hosszan tartó terhelés kell, például a biciklizés, ahogy írtad. Vagy a séta. (ekkor a szervezetednek van ideje átállni a zsírbontásra: aerob mozgás) Én így csinálnám: heti 4-5× 30-40 perc séta vagy biciklizés reggeli elõtt valami nyugis helyen. Lájtosan, ne legyen intenzív. Nem tudom, ez hogy passzol a 90 napos csodához. viszont van egy rossz hírem: olyan, hogy helyi zsírégetés, csak a mesében létezik.
elsõ válaszoló: de olyan, hogy egy bizonyos területet formáljon, lehetséges adott gyakorlatokkal Kedves kérdezõ! Én is 90 napozok(immár másodszor), magában az elvben nem hiszek, de ez nem hit kérdése, hanem még az olyan gyengébb akaratúaknak is segít, mint én, mert betartat egy megszabott étrendet. (mellesleg orvos javasolta, szóval ennyit errõl) Szerintem húsnapon és szénhidrátnapon elég akarerõd és energiád van, hogy mozogj, én is ilyenkor élénkülök fel. Ha nem is minden nap, de azért törekszem arra, hogy mozogjak, saját gyakorlatsorokat állítok össze. Karácsonykor vettem egy Leg Magicet, valami istenien formázza a combokat(belsõ combokat is). Amúgy a formálásra vannak gyakorlatok, keress rá, guglin kidob pár jó találatot, csak én utálom a gyakorlatokat, azért nem csinálom. Szóval szerintem jó ötlet a bicajozás, rengeteg kalóriát égetsz vele, és még szabad levegõn is vagy. Ugyanilyen jó alternatíva az úszás, vagy a görkori(ha már fõleg a lábaiddal vannak bajok). Ezek elõtt érdemes bemelegíteni egy fél óra tornával, egy kis zsírégetõ krémet is bevehetsz mellette, és utána menni úszni/bicajozni/görkorizni. Az uccsó problémádra: Ha háttal feküdsz, lábak felhúzva talpra, és a fenekeddel együtt emled a lábadat is, és a fenekedet emelgeted, egy idõ után érezni fogod ahogy ott feszül, arra az izomcsoporta hat.

A macskám mindig megeszi az újszülött kölykeit, úgy 1-2 napos korukban. Ezt miért csinálja?

Ez valami horror!Ez volt a második kölykezése és ugyanúgy szétharapdálja,megeszi a kiscicáit,mint tavaly.Miután megszüli ?ket 1-2 napig rendesen tör?dik velük,aztán ki tudja mi történik,de bekattan és elpusztítja ?ket.Pedig csodaszép,egészséges kiscicái voltak. :-((((((

Legjobb válasz: hát ezek után tényleg jobb lenne,ha többet nem szülne a cicád. Több oka lehet, de hogy már 2. szorra is ezt csinálta,az nagyon durva :S Valószinüleg nem képes az anyaságra, kiméld meg a szenvedésétõl,ivartalanisd.

hát ezek után tényleg jobb lenne, ha többet nem szülne a cicád. Több oka lehet, de hogy már 2. szorra is ezt csinálta, az nagyon durva :S Valószinüleg nem képes az anyaságra, kiméld meg a szenvedésétõl, ivartalanisd.
Mi a fenéért kellett lepontozni?Van e eszetek? XD
Két oka lehet. Az egyik, hogy életképtelenek a kölykök, ilyenkor szokta megenni õket. Ez lehet attól, hogy a mamacica nem egészséges, így nem is tud egészséges utódokat világra hozni. Arra gondolok, hogy rendszeresen oltva és féregtelenítve van-e a mama, állatorvos látta-e vemhessége alatt és megkapta-e a szükséges vitaminokat és tápanyagokat, amire vemhessége alatt szüksége van. A másik ok pedig lehet viselkedésbeli zavar, és vitamin ásványianyag hiány is. Mindenesetre, hogy ezek megtörténtek bõven elég ok van az ivartalanításra.
Hál'istennek még nem éltem meg hasonlót, a mi cicáink mindig szépen felnevelték a kölykeiket, de a családban történt már ilyen. Nagynéném cicája ugyanígy felfalta a kicsiket. Az állatok azonban nem hülyék, és nincs bennük gyilkos ösztön - fõleg a saját kölykeikkel szemben nincs. A nõstény cicák ösztönösen csinálják végig vemhességüket, magát a fialást, és a picik táplálását, nevelgetését. Ha megeszi a kiscicáit, annak oka van, hidd el, nem azért csinálja, mert éppen ehhez van kedve, vagy ahogy te fogalmaztál, "bekattan". Az 1-2 napos apróságok még nagyon picik ahhoz, hogy te, mint gazdi meg tudd állapítani, hogy egészségesek voltak-e. A beteg egyedeket az állatvilág mindig is kilökte magából valamilyen módon. Az anyacica tudja, ha a kicsik betegen jönnek világra, érzi, ha gyakorlatilag életképtelenek, ezért pusztítja el õket. Feltételezem, hogy a cicád nincsen beoltva, ezért lehetséges ugyanis, hogy már a második alom betegen jön világra.
Miért elletitek a macskát?
:O ez tényleg durva:SHát itt csak azivertalanítás segít:Samúgy kérd már ki a soki véleményét, mert ez nagyon érdekes:Silyenrõl még nem is hallottam, olyanról már igen, hogy a kölyökkutyák falták fel a halott anyjukat mert már nemtudtak mit enni, de ilyet:SEz morbid, kérdezz rá a dokinál ha mentek ivartalanítani:S

Csinálom a 90 napost. mindig este főzök másnapra: de nem tudok úgy főzni, hogy ne kóstoljam az ételt (elég fűszeres, sós-e, stb). Lehet ebből baj a diéta szempontjából?

Természetesen csak egy-egy falatról van szó, de mégiscsak a másnapra kiírt ételtípusból... De azt meg nem szeretném, ha másnap a munkahelyemen derülne ki, hogy sótlan, elsóztam, stb. Ronthat ez a diéta hatásosságán?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem ront a diéta sikerén, de tényleg csak egy kis kanál legyen a kóstolt mennyiség, persze jobb lenne ha elhagynád. Nálam is felmerült ez a kóstolási probléma, én a barátomnak fõzök, viszont nem kóstolom meg fõzés közben az õ ételét, hisz ez a diéta rólam szól, magamra kell figyelnem, õ meg legyen most toleráns.

Szerintem ez nem ront a diéta sikerén, de tényleg csak egy kis kanál legyen a kóstolt mennyiség, persze jobb lenne ha elhagynád. Nálam is felmerült ez a kóstolási probléma, én a barátomnak fõzök, viszont nem kóstolom meg fõzés közben az õ ételét, hisz ez a diéta rólam szól, magamra kell figyelnem, õ meg legyen most toleráns.


Nem tartja megfelelõ helynek, ahol most vannak.
Valami zavarja azon a helyen, amit te lehet észre sem veszel. Pl. szag vagy bármi. Illetve ha csak egyetlen egy kutyával csinálja ezt, lehet hogy valamit érez rajta. Ezt leszámítva szoptatja? meg törõdik vele?
én egyszer azt halottam hogy bizony a szuka kutya is képes érzéketlenül kiszelektálni azt a kölyköt amelyiket nem találja eléggé "életrevalónak". persze ez abban az esetben igaz ha más területeken sem foglalkozik vele, pl. nem szoptatja stb. õszintén szólva nem tudom ennek gyakorlatban mennyi a valóságalapja. nem ellettem sosem szukát mivel nem vagyok tenyésztõ.
Egyáltalán nem jól tartod a szukát és a kicsiket, el kell zárni a szukát a kölykökkel és nem szabad, hogy szabadon szaladgáljon az udvaron. A kölyköket félti azért hurcolja õket, zárd be õket a pincébe és megnyugszik a szuka naponta 4-5x engedd ki amíg elvégzi a dolgát.
Nem egyszer ellett a szukám kennelben, kutyaházban. A kennelajtó mindig nyitva volt. Esze ágában sem volt elhurcibálni a kölyköket.ha cipeli a szuka, annak oka van. Az, hogy szerinted ideális a helye, még nem azt jelenti, a szuka szerint is az.
Az a kölyök nem az övé hanem csak örökbe fogadta
hogyhogy nincs törzskönyv? az mindenhol van...
Ha nem vagy hülye a kutyákhoz, akkor biztos törzskönyves a szuka és egy törzskönyves kannal fedeztetted , és mind2nek megvoltak s zükséges szûrérei! Igaz? Vagy csak szaporítasz???
Nyilván a szuka más szempontok alapján mérlegel, mint mi emberek.
Valamiért pedig csak nem jó neki az a hely.. Mert hogyha csak egyet vinne el, akkor azt mondanám, hogy õt nem találja megfelelõen 'életképesnek' és ezért teszi ki az alomból. De hogyha az összeset hordozza, akkor ez a 'költöztetõs' történet lesz.. Próbáld megfigyelni, hogy mi miatt nem érzi ott jól magát, na meg a kicsiket. Ez lehet zaj, szag, idõjárás, vagy csak túl forgalmas az a hely (más kutya, macska oda tud menni, ti is rendszeresen ott jártok el, ilyesmi). Egyébként még mindig csinálja?
Talán túl melegnek érzi a szuka a helyet ebben az idõben. Nem mozog a levegõ ott, ahol a kicsik vannak. Ezernyi ok lehet a költöztetésre.
A kérdező hozzászólása: Nem élek Magyarországon -> itt nincs törzskönyv. És nem csak szaporítottam. Amúgy van amikor csak egyet és van amikrl többet visze l és már rájöttem, hogy mi a gond. A stukám gödröket ásott és abba vitte a kölyköt/kölyköket -> hûsülni vitte õket, mert úgy gondolta, higx a kölyköknek melegük van, de általában esõ elõtt visszaviszi õt/õket, tehát nincs evvel gond :D
lesz még meleg. Neked kellene megoldani, hogy a helyükön legyen lehetõsége hûvösebb helyre is. Akkor nem fogja végig hurcibálni az udvaron a kicsiket.
Az anyakutya pontosan tudja, milyen hõfokon vannak biztonságban a kölykei. Érdekes lesz egy alapvetõ ösztönrõl "leszoktatni" a kutyát.
A kérdező hozzászólása: De a kicsiknek nincs melegük, csak az anyjuknak, és ezért az anyjuk azt hiszi, hogy a kicsiknek is, de próbáljuk rászoktatnk, hogy ne hordozza õket. Itt is van törzskönyv, de nehezen beszerezhetõ.
A kérdező hozzászólása: 2 éves, Golden Retriever, 5 kölyök, elsõ kölykei. Nincsenek a tûzõ napon, fedél alatt vannak, de ki tudnak menni. Jól vannak és megfelelõ helyen, ne akadj ki! Nem vagyok hülye a kutyákhoz, nem azért van kutyám, hogy azt se tudjam, hogy ne hagyjam kint a 2 napos kutyákat a tûzõ napon. És egész nap velük vagyok, tudom, hogy odafigyelést igényelnek.
Akkor lehet, hogy tényleg át akarja költöztetni az almot másik helyre. Csak azt nem értem miért nem egyfolytában teszi.
A kérdező hozzászólása: 1., köszönöm a választ. De ez a hely a legjobb nekik, ahol most vannak. Ilyenkor mit csináljak? Vigyem vissza a kölyköt vagy hagyjam ott?
A kérdező hozzászólása: 2., de az õ kölyke, a szemem éáttára szülte meg.
A kérdező hozzászólása: *láttára
én azért gondolom hogy szelektál mert mindig csak ugyanazt a kölyköt viszi el. ha nem tartaná biztonságosnak a környezetet akkor mindkettõt "elköltöztetné" nem?
11-esnek Nem tiszta, hogy mindig egyet visz el, vagy váltogatja.
A kérdező hozzászólása: Mindegyik kölyköt szoptatja és mindig mást visz el, tehát nem szelektál és jók a körülmények. De ez a hely megfelelõ.
A kérdező hozzászólása: El vannak zárva, de az anyjuk kitudja õket vinni.
hány éves a szuka, milyen fajta? és hányan vannak a kölykök?
Remélem nem odakint vannak a kutyák ebben a dög melegben, a tûzõ napon. Ha be lennének zárva akkor mégis hogy a jó égbe tudná kivinni a szuka? Vigyétek a kölyköket be legalább a garázsba, elõszobába, semmiképp ne odakint legyenek az udvaron. A szuka sem találja megfelelõnek a mostani helyüket, ezért hurcolja õket szét. Két napos kölykök állandó felügyeletet igényelnek, ha nem tudsz nekik megfelelõ ellátást biztosítani, akkor miért is kellett szaporítani? Szerencsétlen szuka tiszta stresszben lehet, mert nincsen megfelelõ helye, a kölyök a tûzõ napon rövid idõ alatt elpusztul, gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Az lesz ;)

24+4 napos vagyok. Minden éjjel megfeszülnek a izmaim olyan mint egy nyujtozkodás de nem tudatosan csinálom. Vádli, hasizom fenekem. Tudtok rá megoldást?

árthat ez a babának?Volt ilyen valakinél?Se a védönö se a doki nem tud hozzászolni!

Legjobb válasz: 23+4 hetes vagyok,kb.1 hónapja "küzdök" ezzel... Írtó kellemetlen,ráadásúl alig bírsz mozogni,igaz? Nekem még az egyik oldalról a másikra való megfordulás is borzalmas fájdalommal jár. Bizti nem árt a babának,szerintem ez attól van,h kemény a hasizmunk és ahogy nõ a poci,úgy jár ez olyan húzódós feszítõs fájdalommal.Bár ez csak az én véleményem,én erre tudok gondolni. Napközben nem érzel ilyet?

23+4 hetes vagyok, kb.1 hónapja "küzdök" ezzel... Írtó kellemetlen, ráadásúl alig bírsz mozogni, igaz? Nekem még az egyik oldalról a másikra való megfordulás is borzalmas fájdalommal jár. Bizti nem árt a babának, szerintem ez attól van, h kemény a hasizmunk és ahogy nõ a poci, úgy jár ez olyan húzódós feszítõs fájdalommal.Bár ez csak az én véleményem, én erre tudok gondolni. Napközben nem érzel ilyet?
Szedhetsz Magne B6-ot, ez györcsoldó hatású. Kismamáknak ezt szokták ajánlani az ilyen kellemetlen feszülések, görcsök ellen. Általában különben a vérben keringõ magnézium szintjének csökkenése okozza. a babának nem ártanak a görcsök, csak rettenetesen kellemetlenek a kismaminak. Egyébként jó hatással van a korai méhösszehúzódásokra, keményedésekre is.
Én is a magneb6-ot szedtem a 22.héttõl 39.hétig! Szülés elõtt le kell vele állni mivel a görcsöket megszünteti! Onnantól nem voltak ilyen gondjaim!
A kérdező hozzászólása: magnesium citricit 3x2 t szedek ennek ellenére van ez!Köszi
A kérdező hozzászólása: Elsö válaszolonak nem tok e mailt küldeni ezért itt irok.igen ugyan ezt érzem ha a babót nem érinti akkor nem zavar:) ))Napközben néha vádli feszülésem van de ez alvásnál jelentkezik csak!
Én is Magnesii citrici-t szedek, az sokkal jobb mint a Magne B6. Bizti a baba nem érez semmit, nyugi:) ) Minden jót Neked:)
Az utolsó választ az elsõ írta:)

Ovuációs tesztet csinálok 26-28 napos a ciklusom.17-18 cn volt a teszt szerint peteérésem, vagyis 08.31 és 09. 01.27-től minden nap együtt voltam a párommal, bár tegnap mikor már nem volt pozitív az ovu teszt, nem voltunk együtt. Lehetek terhes?

Mekkora az esélyünk hogy a kiskatonák célba értek?

Legjobb válasz: Szerintem igen nagy esély van rá,csak az aranyszabály: ne görcsölj rajta!!!! Próbáld másra terelni a figyelmedet és csak azt veszed észre,hogy nem is jött meg. Szívbõl kívánom,hogy így legyen!

Szerintem igen nagy esély van rá, csak az aranyszabály: ne görcsölj rajta!!!! Próbáld másra terelni a figyelmedet és csak azt veszed észre, hogy nem is jött meg. Szívbõl kívánom, hogy így legyen!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat! :) Bár eléggé fáj a hasam reggeltõl, olyan "rögtön megjön"érzés, pedig még ahhoz is korán lenne mert szept10én kéne jönnie.
A kérdező hozzászólása: van még valakinek megosztani valója? Annyira jó lenne ha mégtöbben megosztanátok a tapasztalaitokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!