Találatok a következő kifejezésre: Csepelen melyik az (7 db)

Csepelen melyik az az óvoda, ahová másfél éves korától játszóház jelleggel lehet vinni gyerekeket?

Nem bölcs?de érdekel, hanem olyan foglalkozás ahová szül?kkel járhatnak gyerekek!

Legjobb válasz: Mikkamakka?

Mikkamakka?

Csepel vs. Kõbánya - Melyik az élhetõbb környék és miért? Melyiken éri meg jobban lakást venni és pontosan melyik környéke (k) n?

Fõleg közbiztonság és közlekedés szempontjából.

Legjobb válasz: Köszönöm szépen!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Melyik a "leggetósabb" része Budapestnek az alábbiak közül: Kőbánya, Csepel, Kispest, Lőrinc (Havanna-ltp) vagy Józsefváros?

Úgy vettem észre ezeken a részeken a legolcsóbb lakást venni.

Legjobb válasz: Mindegyiknek vannak ótvar részei. A Havanna pár éve életveszélyes volt,nem tudom, most mi a helyzet vele. Kõbánya alsónak is vannak "szép" részei, de önmagában nem egy nagy gettó. Csepel baromi nagy, nem lehet egy szóban jellemezni, a Józsefváros pedig nem durva, csak csúnya. Szóval talán Lõrinc.

Mindegyiknek vannak ótvar részei. A Havanna pár éve életveszélyes volt, nem tudom, most mi a helyzet vele. Kõbánya alsónak is vannak "szép" részei, de önmagában nem egy nagy gettó. Csepel baromi nagy, nem lehet egy szóban jellemezni, a Józsefváros pedig nem durva, csak csúnya. Szóval talán Lõrinc.
A Mátyás téren és a Kálvária téren nem lehet elég olcsó a lakás...ha érted, mire gondolok. De még e kettõ közül is a Mátyás tér a rosszabb.
Egy cikk 2007-bõl egy közismerten liberális oldalról: http://www.origo.hu/auto/20070312vigyaz.html Itt Hõs utca, Pongrác út egyaránt említve van. Nem számít itt Nemzetvédelmi Egyetem. Mások itt a királyok. És megnyugtatlak: 6 év alatt sokat romlott a környék.
Mivel egyik sincs körbekerítve kerítéssel, és szabadon lehet költözni ki-be, egyiket sem õrzik fegyveresek a szökést megelõzve - tehát senki sincs rákényszerítve hogy ott lakjon - én egyiket sem nevezném gettónak. Ha azt kérdezed melyik a legszarabb környék, akkor azt mondom hogy Kõbánya.
Wekerle nagyrésze gyönyörû és nyugis, mióta Havannát bekamerázták, felújították, az is biztonságos, sõt vannak kiemelkedõen jó lépcsõházak. Én kispeten születtem, ott is nõttem fel, vannak jó részei.
A Hõs utca tényleg szó szerint gettó. Ugyanolyan, mint az Illatos úti háztömb volt. ÉLETVESZÉLY!
ha élni akarsz, akkor a Hõsbe még séta jelleggel se tedd be a lábad. kocsival már jártam arra, szerencse, h nem volt trafi, mert zúztunk mint az állat. sztem ha lassabban megyünk, a verdát kilopják alólunk. 8ban max a körút, és az azon belüli rész vállalható. Csepelen vannak kifejezetten igényes részek, bár a szt. imrén sok cigány mászkál. Kispest még jónak mondható, a Havanna állítólag sokat fejlõdött az utóbbi idõben. a fenti 3 környéken tanultam vezetni, szóval gyalogosan nincs tapasztalatom, de fílingre egyik sem olyan rossz. bár mivel én budai lokálpatrióta vagyok, így nem költöznék a Duna másik felére.
József város ez egyértelmû!
Én csepeli vagyok és a Szent Imre tér jó környék a rendõrség is ott van viszont attól északra és keltere elég gettós de még ott is túl lehet élni.
Szerintem az volna a legjobb, ha elmennél ezekre a helyekre körbenézni nappal és este is. Ennél biztosabb módszer nincs lakás (környék-) választásra.
Józsefvárosnak is vannak jobb részei, de tény, hogy vannak olyan gettós környékek, ahová jóérzésû ember a lábát nem teszi be. A többiben az elõttem szólónak igaza van, túl nagy terület Csepel, Kõbánya, Kispest és Lõrinc is ahhoz, hogy egy szóval jellemezzük. Mindnek van jó és rosszabb része is.
A kérdező hozzászólása: Úgy vettem észre mégis Józsefvárosnak van a legrosszabb híre.
Igaza van az 1-esnek: pontosabb helymegjelölés kell. Az adott kerületek mely részére gondoltál?
A kérdező hozzászólása: Akkor pontosítok. Kispest-Wekerle, Kõbánya alsó, Kõbánya-Hõs utca vagy Pongrácz út, Csepel-Szent Imre tér környéke
A kérdező hozzászólása: Józsefváros - Mátyás tér, Kálvária tér
3-as vagyok. Amit biztosan tudok: Hõs utcától visítva menekülni, Wekerlének örülni. A Józsefváros körúton belüli része valamelyest jobb (biztonságosabb), de én biztosan nem költöznék egy ilyen bérházas környékre. Szûk, levegõtlen, sötét, dohos. De ha személyesen elnézel ezekre a helyekre, szerintem te is nagy eséllyel le tudod mérni, hogy akarsz-e ott lakni. Én biztosan így tennék. Egyébként van egy másik buktató is. Beköltözöl egy jó környéken lévõ társasházba, és utána derül ki, hogy hülye a lakóközösség. Mi meg ajánlhatunk itt a neten bármit.
Én ezek közül Kispestre költöznék. A megjelölt csepeli környéket viszont nem ismerem.
A kérdező hozzászólása: Hõs utcától visítva menekülni? Hiszen ott van a környéken a Nemzetvédelmi Egyetem, továbbá úgy tudom rendõrség is.
A kérdező hozzászólása: Számomra fontos a környék, hiszen ha kilépek az utcára mindennap az fogad majd amit ott látok és a lakás árát is befolyásolja.
Nos, akkor vegyük sorra a fent említett kerületeket! VIII. kerület, Józsefváros: A Nagykörúton belül esõ városrésze (Palotanegyed) kifejezetten jónak számít, mint ahogyan azt a neve is mutatja. Arrafelé viszonylag drágák az ingatlanok éppen ezért, valamint a tömegközlekedés is jó. A Nagykörúton kívül esõ városrészek viszont a Tisztviselõtelepen kívül rossznak számítanak, én személy szerint nem szívesen járkálok arrafelé (pl. az Orczy téren). X. kerület, Kõbánya: Hatalmas kerület, így változatos az összkép. A kerület elõnye, hogy sok a kertvárosi rész, mégis közel fekszik a belvároshoz (mindkét metró érinti). Szerény véleményem szerint a X. kerületben Felsõrákos, Kõbánya-Kertváros, Ligettelek, Óhegy és Újhegy jónak számítanak, míg Gyárdûlõ és Laposdûlõ (a Hõs utca is itt van) kevésbé jónak. Ha ezeket a környékeket elkerülöd, akkor Kõbánya szerintem nem rossz hely. XVIII. kerület, Pestszentlõrinc-Pestszentimre: Abszolút jó helynek számít, kivéve a Havanna lakótelep. Valóban nagyon olcsó, de megvan az oka, hogy miért. Nem ajánlom a környéket, még úgy sem, hogy a rendszerváltás óta nagyon sokat fejlõdött. A kerület egyetlen hátránya, hogy messze van a belsõbb területektõl. XIX. kerület, Kispest: Kispestet is jó helynek tartom, a Wekerletelep egyenesen kellemes, s nem is számít olcsónak. Egyedül a Határ út és Kõbánya-Kispest környéke számít gázosnak, a lakótelep is viszonylag élhetõ. XXI. kerület, Csepel: Szintén nagy kerületrõl van szó, így változatos. A lakótelepek kevésbé élhetõek, de a kertvárosok közül sok nagyon jónak számít. Kissé elszigetelt kerület, ez kinek elõny, kinek hátrány.


Melyik a jobb a Csepel D344, vagy az IFA W50?

Minden szempontból.

Legjobb válasz: Nem véletlenül az IFA az elterjedtebb szerintem. Hivatalosan a teherbírása is több szóval..

Nem véletlenül az IFA az elterjedtebb szerintem. Hivatalosan a teherbírása is több szóval..
IFA

A csepeli Bolgárkertész-öböl hány méter mély lehet? Lehet az alján vaníliás-vajas kenyeret enni?

Legjobb válasz: Sajnos nem egyértelmû a kérdésed, iszappal vagy iszap nélkül? A második részére válaszolva: Én szoktam enni az alján de csak barna kenyeret, és csakis kizárólag kovi-ubival De azért vigyázz mert a vuclik és a muclik is szeretik és képesek megtámadni téged, így páncélozott herevédõ erõsen ajánlott

Sajnos nem egyértelmû a kérdésed, iszappal vagy iszap nélkül? A második részére válaszolva: Én szoktam enni az alján de csak barna kenyeret, és csakis kizárólag kovi-ubival De azért vigyázz mert a vuclik és a muclik is szeretik és képesek megtámadni téged, így páncélozott herevédõ erõsen ajánlott
A kérdező hozzászólása: Iszap nélkül. A barátnõmnek nem kell herevédõt vennie. Juhé! Kösz a választ! Jupiter finomszesz algák.

Van egy Schwinn-Csepel Ranger Fully-m és kicsit szar az első teleszkópja és nem nagyon értek hozzá h melyik villa lenne bele a legjobb?

olyan 20000-környékéig mehet az ára szerintetek milyen villát vegyek? Leginkább túrához kéne és ha lehet akkor állítható legyen milyet vegyek?

Legjobb válasz: Rock Shox Dart 2-õt ajánlom, lock-outtal, állítható a csillapítás, a rugózás is. Nekem fél éve van, nagyon jó :))

Rock Shox Dart 2-õt ajánlom, lock-outtal, állítható a csillapítás, a rugózás is. Nekem fél éve van, nagyon jó :) )
20.000-ezret nem láttam ne haragudj, ám nemrég láttam 25-érrt vaterán :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :D
hát én a caprine x-onlle felé kacsingatnék de esetleg a mali phyton mali mamba ezek jók:D
én múlt héten vettem 89900-ért Magellan Crater 2009-es tárcsafékes xc bringát. Ha ilyet akarsz siess, mert nem gyártják már és alig maradt a boltokban. Szerintem nagyon megéri. RST Gila 100mm lock-outos teló (merev villa lényegében, ha benyomod a lock-outot, emelkedõkön/aszfalton hasznos), Avid BB5 tárcsafékek, Truvativ hajtómû és monoblokk, a többi cucc WTB és SRAM. Életem boltja volt, eredetileg 120000-ért adták anno. A tárcsafékes Caprine Epik 50 tényleg jó, csak drágább is egy 20-assal.
egy cannondale kitünõ:D
ha te mondod.. amúgy ezt vettem, csak nem ebben a boltban: http://www.canga.hu/?p=productsMore&iProduct=1287&sName=Mage.. Versenyzésre tényleg nem jó, de azért ár/érték arányban nem mondanám rá, hogy "nem nagy szám". Hozzáteszem, régóta híve vagyok az Avid fékeknek és most sem csalódtam, jól adagolható és blokkol is ha akarom.
Caprine epik 50 es az elég jó
ja az más mali.hu válogass:)
En ezt ajanlom neked hosszabb turakra, plane igy hogy most olcson hozzajuthatsz :) Amugy en is itt vettem a kerekparomat. :p http://www.allez.hu/shop/?p=productsMore&iProduct=2225&
A kérdező hozzászólása: A gond az, hogy nekem nem XC kerékpár kell, hanem cross, magyarul kb. túrakerékpár. Az XC egy verseny monti, az viszont nem annyira jó aszfaltra vagy sík terepre, mint a cross. Az inkább a hegyeken vagánykodni jó. Én viszont csak egyszerûen túrázni akarok, persze egy minõségi kerékpárral.
89e.ert tarcsafekes bringa nem lehet nagy szam. egy olcso bowdenes tarcsafeknel tobbet er egy hasonlo aru sima hagyomanyos..
Heló! Én Dema Assisi 2011-es modellt javasolom, annak ellenére, hogy én is csak most készülök venni, de a neten talált infok alapján jó bringának tûnik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!