Találatok a következő kifejezésre: Csaszarmetszes utan lehet (64 db)

Császármetszés után lehet hasleszorító pántot használni?

9 napja volt a m?tét...

Legjobb válasz: igen lehet,varrat szedés után.

igen lehet, varrat szedés után.
Én a 3.nap már használtam.hasleszorító bugyit+pántot, így is nagyon nehezen megy lefelé a hasam, most 3, 5 hónapos a picim és talán mostmár nem néznek terhesnek....
én már a kórházban hordtam, másképp fel sem tudtam volna kelni. gyönyörûen visszament a hasam, nem tudom mi lett volna nélküle.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Császármetszés után lehet hasszorítót használni?

Legjobb válasz: Nekem meg azt mondták a kórházban,hogy leszorítom az izmokat és nem tud visszamenni a hasam.Ezért nem mertem venni, de sajnos még mindig van hasam,3 hónapja szültem.Mindenképp érdeklõdj,nehogy úgy járj mint én.

Nekem meg azt mondták a kórházban, hogy leszorítom az izmokat és nem tud visszamenni a hasam.Ezért nem mertem venni, de sajnos még mindig van hasam, 3 hónapja szültem.Mindenképp érdeklõdj, nehogy úgy járj mint én.
Lehet, sõt kell is. Kérdezd meg a nõgyógyászodat, de ált. szokták javasolni.
Sosem késõ!:) A Visegrádi útcában van egy nagyon jó bolt, ott lehet kapni!
Én is úgy tudom, hogy kimondottan tanácsos a használata, nem ernyednek el annyira az izmok. Én is császáros leszek, most vetette meg velem a szülésznõm.
A kérdező hozzászólása: Eddig nem mertem, mert sokfelõl azt hallottam, hogy nem szabad. Ma van egy hónapja, hogy szültem. Még érdemes elkezdeni?

Volt 3 császármetszésem és minden komplikáció nélkül zajlott és szeretnénk még egy 4ik gyermeket, lehet még egyet szülnöm 3 császármetszés után?

Legjobb válasz: Nekem két ismerõsöm is van, akik most szülték az ötödiket császárral, és semmi probléma nem volt. Szerintem személyfüggõ. Ha eddig sem volt semmi gond, én belevágnék. Beszéld meg az orvosoddal, õ azért biztos jól ismer az eddigiek alapján, és tudhatja, hogy menne-e.

Nekem két ismerõsöm is van, akik most szülték az ötödiket császárral, és semmi probléma nem volt. Szerintem személyfüggõ. Ha eddig sem volt semmi gond, én belevágnék. Beszéld meg az orvosoddal, õ azért biztos jól ismer az eddigiek alapján, és tudhatja, hogy menne-e.
Én úgy tudom hogy lehet.De szerintem nem sima szüléssel hanem ezt is csáászárral.Nekem is három van én is szeretnék egy negyediket(nekem sima szülés volt mind).
Én úgy tudom, hogy 3 császár után már nem javasolnak több gyereket.Nem csak a szülés miatt, hanem a terhesség kihordása is veszélyes lehet.Nekem 2 császárom volt, egy sima szülés, de nemek így sem javasol többet a doktor. De menj a saját dokidhoz, hátha neked mást mond.Nem vagyunk egyformák.De fokozottabb a kockázat az biztos(pl:hegszétválás) mind a terhesség alatt, mind szüléskor. Minden jót, üdv
Igazából ilyenkor a méhen lévõ hegállapota illetve vastagsága a döntõ. Ez okozhat gondot akár a második terhességben is. Az biztatónak tûnik, hogy eddig semmilyen gondod nem volt. Nem lehetetlen a dolog, én is hallottam már négy de öt császárról is. Célszerû lenne a dologról elõtte orvossal is konzultálni.
Szia!!! Érdeklõdni szeretnék, hogy be-e vállaltad a 4.császárt?? És ha igen , minden rendben volt? Hol végezték el a császárt? Én is szeretnék egy 4.babát de félek tõle. Várom válaszod!


Műtét (császármetszés) után mikortól lehet sportolni? (aerobicra gondolok)

Legjobb válasz: A 6 hetet mindenképpen meg kell várni a komolyabb tornával és utána is csak óvatosan lehet elkezdeni.Bár én találtam a neten olyan tornát is, amit a szülés után el lehetett kezdeni. http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1270 most hirtelen ezt találtam, de megvolt az eredeti is, én csináltam ezeket a gyakorlatokat, amikor volt energiám és semmi gondom nem volt,de én normálisan szültem, gondolom császár után jobban kell vigyázni.

A 6 hetet mindenképpen meg kell várni a komolyabb tornával és utána is csak óvatosan lehet elkezdeni.Bár én találtam a neten olyan tornát is, amit a szülés után el lehetett kezdeni. http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1270 most hirtelen ezt találtam, de megvolt az eredeti is, én csináltam ezeket a gyakorlatokat, amikor volt energiám és semmi gondom nem volt, de én normálisan szültem, gondolom császár után jobban kell vigyázni.
szerintem várj 8-10 hónapot.
Én úgy tudom 6 hónapot kell várni.Én is ennyit vártam és azóta csinálok pl.felüléseket.
Én 3 hónapról tudok császár után. 3 hónap alatt már mindenképpen összeforrt a szétvágott izom is. Természetes szülés után 6 hét.

Császármetszés után mennyi idővel lehet wellnes fürdőbe vagy balatonon fürdeni?

Legjobb válasz: 6 hét után, gondolom. De két hónap után tuti. Én egy elég nagy mûtét után két hónappal már Balcsiztam.

6 hét után, gondolom. De két hónap után tuti. Én egy elég nagy mûtét után két hónappal már Balcsiztam.
én 5 hét múlva a Dunában úsztam, mivel a seben szuperül gyógyult.

Császármetszés után, miután megszületett a baba, és "rendbe tették" utána kiviszik megmutatni a hozzátartozóknak? (férj, stb) Vagy a csecsemős osztályon meg lehet nézni majd nekik?

Szeged

Legjobb válasz: Nálunk (gyõrben) baba barát kórház van, a mûtét után az apukának adták (bent volt a mûtétnél), és a 3 órás megfigyelés után már vittek is a szobába. Kiviheti az apuka megmutatni a hozzátatozóknak.

Nálunk (gyõrben) baba barát kórház van, a mûtét után az apukának adták (bent volt a mûtétnél), és a 3 órás megfigyelés után már vittek is a szobába. Kiviheti az apuka megmutatni a hozzátatozóknak.
Szombathelyen minden babát inkubátorba tesznek 6 órára. Utána lehet megnézni. Császáros voltam, altatásban, már nagyon vártam, hogy láthassam, mikor odahozták. Akkor velem is maradt pár órát. Talán ír neked valaki szegedi tapasztalatot is. Minden jót!
Szia! Én Szegeden szültem császárral három éve. Bent nem lehetett a férjem (és senki sem), de amikor lemosdatták a picúrt, akkor utána kivitték és gyorsan megmutatták a kint várakozóknak. Igaz, nem sok idõre, de egy pár fénykép erejéig bemutatták a fiatal urat.

Császármetszés után mikor lehet tusolni? Na és fürödni?

Legjobb válasz: Amint fel tudsz állni, tehát pár óra múlva. Sok kórházban fel is keltik az anyukát, hogy irány tusolni. Kádban fürdeni gondolom hat hét után, ahogyan a hüvelyi szülés után is.

Amint fel tudsz állni, tehát pár óra múlva. Sok kórházban fel is keltik az anyukát, hogy irány tusolni. Kádban fürdeni gondolom hat hét után, ahogyan a hüvelyi szülés után is.
Ahogy fel tudtam álni kb 10 óra fekvés után már mentem is.Persze, nagyon lassan, mert piszkosul fájt.A vágás levan ragasztva, és ha lehet ne menjen rá egy-két napig.Ha mégis rámegy semmi baj.törölközöt ovatosan odanyomod és felitatod vele a vizet.Utánna hintõpor rá.Adnak a korházban és kész.fürödni ugyan ugy mint a sima szülésnél.6 hét.Nekem 3 császárom volt:) )
Nálunk Gyõrben 12 óra után lehetett felkelni, akkor mosdani is kellett ott lenn. Egy kis séta. Utána azt csináltál amit akartál. Ha picit vizes lenne a ragasztó szerintem kérj újat. Nálunk mindig adtak.
Tusolni akkor lehet mikor már tudsz állni ha egy kicsit vizes lesz a kötés adnak ujat! 3 nappal késõb kötés nélkül sem baj ha víz éri csak ne ázzon a vízbe!Aztán fokozatossan egyre több víz érheti.Fürdeni csak akkor szabad ha már nem vérzel!
szia.engem 2hónapja császároztak és én is már akkor mentem zuhanyozni amikor már fel tudtam állni.és olyan jól esett!!! :) fürödni én csak akkor fürödtem kádban amikor a doki mondta a 6 hetes controlon hogy minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Én is császárral szültem. Tusolni már másnap lehetett, de vigyázni kell, hogy a lehetõ legkevesebb víz érje a sebet. Ezért én általában felülrõl mosdókagylónál mosakodtam és csak alulról zuhanyoztam. Fárasztó volt. :) Fürdeni csak akkor kezdtem, amikor m ár teljesen lepotyogott a var a sebrõl. Ez nekem kb 2 hónapba telt. Remélem tudtam segíteni. :)

Császármetszés után mennyi idővel lehet szülni a következő babát?

Nem szeretnék nagy korkülönbséget köztük. Ki mennyi id? után vállalta a tesót?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a két lurkó közt 18 hónap van. Az elsõ császáros volt, a másodikat simán szültem. Mikor terhes lettem a kicsivel, féltem a hegszétválástól, amiket ugye hall az ember. Megbeszéltem az orvosommal, õ azt mondta, hogy a 25 éves praxisa alatt mindössze egyetlen kismamánál volt ilyen, de az is szülés közben vált szét. Mindössze annyi volt a teendõ a kismamával, hogy szülés után vitték a mûtõbe varrni. Nekem azt mondta, hogy általában 1 évet szoktak javasolni. A nagyobbikom 10 hónapos volt, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, és azt mondta, mire elkezd olyan mértékben tágulni a méhem, már letelik az egy év. És tényleg nem volt semmi gond. Sõt, aminek nagyon örülök, hogy a kicsit sikerült simán szülnöm! Féltem a betapintástól is ( a császárosoknak végzik, akik utánna simán szülnek. Szülés után az orvos kézzel végigsimítja a méhfalat, hogy érezze, szétvált-e a heg. ) De azt mondta nem kell félnem, mert kapok érzéstelenítõt. És valóban nem éreztem. De azt javaslom, ha tervezel kistesót, beszélj az orvosoddal, márcsak megnyugtatás képpen is.

Szia! Nekem a két lurkó közt 18 hónap van. Az elsõ császáros volt, a másodikat simán szültem. Mikor terhes lettem a kicsivel, féltem a hegszétválástól, amiket ugye hall az ember. Megbeszéltem az orvosommal, õ azt mondta, hogy a 25 éves praxisa alatt mindössze egyetlen kismamánál volt ilyen, de az is szülés közben vált szét. Mindössze annyi volt a teendõ a kismamával, hogy szülés után vitték a mûtõbe varrni. Nekem azt mondta, hogy általában 1 évet szoktak javasolni. A nagyobbikom 10 hónapos volt, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, és azt mondta, mire elkezd olyan mértékben tágulni a méhem, már letelik az egy év. És tényleg nem volt semmi gond. Sõt, aminek nagyon örülök, hogy a kicsit sikerült simán szülnöm! Féltem a betapintástól is ( a császárosoknak végzik, akik utánna simán szülnek. Szülés után az orvos kézzel végigsimítja a méhfalat, hogy érezze, szétvált-e a heg. ) De azt mondta nem kell félnem, mert kapok érzéstelenítõt. És valóban nem éreztem. De azt javaslom, ha tervezel kistesót, beszélj az orvosoddal, márcsak megnyugtatás képpen is.
Eztjobb ha megkérdezed az orvostól ..szerintem a hasfalnak egy év majdnem kellhet a regenerálódáshoz, fõleg a hasizomnak, ami a következõ terhességnél megint nagyot kell táguljon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindenképpen beszélek majd a dokimmal, csak a tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Én is kb. a babám 10-12 hónapos kora körül gondoltam a teherbeesésre.

Császármetszés után 2hónappal, lehet már tampont használni az első mensesnél?

Legjobb válasz: Én is császáros voltam, 6 hét után jött meg elõször és én használtam tampont. nem tudom lehet e vagy sem, nekem nem lett tõle semmi bajom.

Én is császáros voltam, 6 hét után jött meg elõször és én használtam tampont. nem tudom lehet e vagy sem, nekem nem lett tõle semmi bajom.
Semmiképp nem ajánlják az eslõ 2-3 mensesnél!

Császármetszés után mennyi idővel lehet strandra menne, otthoni medencében fürdeni?

Legjobb válasz: A 6 hetes kontroll után, ha ott mindent rendben találnak.

A 6 hetes kontroll után, ha ott mindent rendben találnak.
Hát nem tudom, de a húgom a szoptatás miatt még szülés után 7-8 hónappal sem fürdõtt a Balcsiban, azt mondta, elapad a tej.
A Balcsitól elapad a tej? :-)
2-es ez tök angy hülyeség. rengeteg optatós anyuka fürdik a pár hónapos babájával. Gondolom te is láttál már ilyet na meg a hugod is....
6 het utan mehet minden


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!