Találatok a következő kifejezésre: Családi pótlékot hol, és mikor kell igényelnem (2 db)

Családi pótlékot hogy, hol, és mikor kell igényelnem?

És még azt szeretném tudni, hogy ha megszülök, a párom intézné el az anyaságit,a sógórn?mnél is így csináltuk, csak nem emlékszem hogy kell-e meghatalmazás?

Legjobb válasz: Szia! A családi pótlékot és az anyasági támogatást is a területileg illetékes kincstárnál lehet igényelni. A védõnõm azt tanácsolta, hogy a nyomtatványokat be lehet elõre szerezni - a kincstárban adnak, pénzbe nem kerül - és ki lehet tölteni, amit lehet. Ha megszületik a baba, akkor rá kell majd írni még az õ adatait és TAJ számát (azt születése után pár nap múlva kap) és ezután már a párod is intézheti a dolgot. Csak be kell vinnie a kitöltött, aláírt papírokat a kincstárhoz. Mi nem vagyunk házasok - lehet, hogy a páromtól kérik az apasági nyilatkozat bemutatását, de házasoknál nem hiszem, hogy kellene meghatalmazás. De ha már úgyis szereztek be nyomtatványt, ezt még akkor kérdezzétek meg. Boldog babavárást!

Szia! A családi pótlékot és az anyasági támogatást is a területileg illetékes kincstárnál lehet igényelni. A védõnõm azt tanácsolta, hogy a nyomtatványokat be lehet elõre szerezni - a kincstárban adnak, pénzbe nem kerül - és ki lehet tölteni, amit lehet. Ha megszületik a baba, akkor rá kell majd írni még az õ adatait és TAJ számát (azt születése után pár nap múlva kap) és ezután már a párod is intézheti a dolgot. Csak be kell vinnie a kitöltött, aláírt papírokat a kincstárhoz. Mi nem vagyunk házasok - lehet, hogy a páromtól kérik az apasági nyilatkozat bemutatását, de házasoknál nem hiszem, hogy kellene meghatalmazás. De ha már úgyis szereztek be nyomtatványt, ezt még akkor kérdezzétek meg. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, én letöltöttem az internetrõl már a nyomtatványokatés ki is nyomtattam.
szia megtudnád esetleg adni honnan tölthetõek le ezek a nyomtatványok? köszi elõre is és boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Be írtam a googleba a nyomtatvényok nevét.Pl: Családi pótlék nyomtatvány letöltése, Tgyás nyotatvány letöltése, Gyed yomtatvány, anyaságihoz nyomtatvány.De a http://www.magyarország.hu is van egy csómó.
köszi :D

Külföldieknek hogyan kell igényelni a családi pótlékot? Mik a jogosultsági feltételek? Milyen iratokat kell magunkkal vinni és hol kell beadni a papírokat?

Legjobb válasz: A hazánkban dolgozó külföldinek akkor jár a gyes, a családi pótlék és a szülés utáni egyszeri anyasági támogatás, ha van érvényes munkaviszonya és biztosítása is. Emellett igazolni kell a gyermekkel való kapcsolatot is. Ha az anya nem dolgozik, akkor a munkavállaló apa igényelheti ezeket a pótlékokat, amennyiben ugyanazoknak a feltételeknek megfelel. Ugyanolyan elbírálás alá esik az EGT és nem-EGT állampolgár, amennyiben a nem-EGT állampolgár rendelkezik: - Munkaviszonnyal; - Tartózkodási engedéllyel vagy tartózkodási kártyával vagy letelepedési engedéllyel.

A hazánkban dolgozó külföldinek akkor jár a gyes, a családi pótlék és a szülés utáni egyszeri anyasági támogatás, ha van érvényes munkaviszonya és biztosítása is. Emellett igazolni kell a gyermekkel való kapcsolatot is. Ha az anya nem dolgozik, akkor a munkavállaló apa igényelheti ezeket a pótlékokat, amennyiben ugyanazoknak a feltételeknek megfelel. Ugyanolyan elbírálás alá esik az EGT és nem-EGT állampolgár, amennyiben a nem-EGT állampolgár rendelkezik: - Munkaviszonnyal; - Tartózkodási engedéllyel vagy tartózkodási kártyával vagy letelepedési engedéllyel.
Májustól: egy év munkaviszony kell Május elsejétõl a 180 nap munkaviszony 365 nappá változik, ennyit kell biztosítási jogviszonyban töltenie az elmúlt két évben annak, aki gyedet szeretne kapni. Ugyanez vonatkozik az apára is, õ azonban csak a szülést követõ 169. naptól igényelheti a gyedet. Addig az anya igényelheti a 168 napig járó tgyást. Ehhez biztosítási jogviszonyban kell lennie a szülés megelõzõ két évben legalább 180 napig, és - a biztosítás tartama alatt kell szülnie, vagy - a biztosítás megszûnését követõen 42 napon belül kell szülnie, vagy - a biztosítás megszûnését követõen 42 napon túl, táppénz (vagy baleseti táppénz) folyósításának ideje alatt, illetve a folyósítás megszûnését követõ 28 napon belül szül.
Ismeretlen állampolgárság? Ez furcsa, mert valamilyennek kell lennie. A szülõk milyen állampolgárok és hol születtek a gyermekek?
Mi ugyanebben a helyzetben vagyunk. Állampolgárság automatikusan a születéssel nem jár, azt írják be, hogy ismeretlen, majd a szülõknek igazolni kell saját állampolgárságukat (pl útlevéllel) és kikérni egy javított szül. anyakönyvi kivonatot. A gyerek minden esetben a szülei állampolgárságát kapja, magyar csak akkor lehet, ha legalább egyik szülõje az! Családi pótlékot kaphat: - minden magyar állampolgár - külföldi, amennyiben bevándorolt, menekült, vagy letelepedett státuszú, és ezt igazolni tudja és természetesen gyermekét a saját háztartásában , (MO-n bejeletett ÁLLANDÓ lakcímén) neveli Tehát: tartózkodási engedéllyel nem lehet igényelni!
Az USA-ban van születési helyhez kötött állampolgárság. Magyarországon a szülõk állampolgársága mérvadó. Ez országonként változik, érdemes minden országban utánanézni, hogy éppen melyik típusú rendelkezés van érvényben. Jelen esetben milyen állampolgárságúak a szülõk?
A kérdező hozzászólása: És hol tudnánk beadni a papírokat? Azt olvastam, hogy TAJ-kártya is kell hozzá, de az nincs se a gyerekeknek, se a szülõknek. 15 éve élnek Magyarországon, az anyukának még mindig csak ideiglenes tartózkodási engedélye van, az apukának van csak rendes. 2 gyerekük van 10 és 7 évesek, a nagyobb tartósan beteg. A gyerekek születési anyakönyvi kivonatába ez van bejegyezve: állampolgárságuk ismeretlen... Tudnátok konkrétabbat írni? Hogy pontosan milyen nyomtatványokat kell kitölteni és azokat hol kell beadni? Ha kell hozzá TAJ-kártya, akkor azt hogy tudjuk igényelni? A munkaviszonyt hogy kell igazolni? Köszönöm a segítséget
A kérdező hozzászólása: Mind a két gyerek Magyarországon született, a rendes magyar születési anyakönyvi kivonatba van ez bejegyezve. Eddig én úgy tudtam, hogy mindenki aki Magyarországon születik automatikusan magyar állampolgár lesz. Úgy látszik, hogy ez a gyakorlatban mégsem így mûködik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!