Találatok a következő kifejezésre: Családi pótlékot hol, és mikor (6 db)

Családi pótlékot hogy, hol, és mikor kell igényelnem?

És még azt szeretném tudni, hogy ha megszülök, a párom intézné el az anyaságit,a sógórn?mnél is így csináltuk, csak nem emlékszem hogy kell-e meghatalmazás?

Legjobb válasz: Szia! A családi pótlékot és az anyasági támogatást is a területileg illetékes kincstárnál lehet igényelni. A védõnõm azt tanácsolta, hogy a nyomtatványokat be lehet elõre szerezni - a kincstárban adnak, pénzbe nem kerül - és ki lehet tölteni, amit lehet. Ha megszületik a baba, akkor rá kell majd írni még az õ adatait és TAJ számát (azt születése után pár nap múlva kap) és ezután már a párod is intézheti a dolgot. Csak be kell vinnie a kitöltött, aláírt papírokat a kincstárhoz. Mi nem vagyunk házasok - lehet, hogy a páromtól kérik az apasági nyilatkozat bemutatását, de házasoknál nem hiszem, hogy kellene meghatalmazás. De ha már úgyis szereztek be nyomtatványt, ezt még akkor kérdezzétek meg. Boldog babavárást!

Szia! A családi pótlékot és az anyasági támogatást is a területileg illetékes kincstárnál lehet igényelni. A védõnõm azt tanácsolta, hogy a nyomtatványokat be lehet elõre szerezni - a kincstárban adnak, pénzbe nem kerül - és ki lehet tölteni, amit lehet. Ha megszületik a baba, akkor rá kell majd írni még az õ adatait és TAJ számát (azt születése után pár nap múlva kap) és ezután már a párod is intézheti a dolgot. Csak be kell vinnie a kitöltött, aláírt papírokat a kincstárhoz. Mi nem vagyunk házasok - lehet, hogy a páromtól kérik az apasági nyilatkozat bemutatását, de házasoknál nem hiszem, hogy kellene meghatalmazás. De ha már úgyis szereztek be nyomtatványt, ezt még akkor kérdezzétek meg. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, én letöltöttem az internetrõl már a nyomtatványokatés ki is nyomtattam.
szia megtudnád esetleg adni honnan tölthetõek le ezek a nyomtatványok? köszi elõre is és boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Be írtam a googleba a nyomtatvényok nevét.Pl: Családi pótlék nyomtatvány letöltése, Tgyás nyotatvány letöltése, Gyed yomtatvány, anyaságihoz nyomtatvány.De a http://www.magyarország.hu is van egy csómó.
köszi :D

Mi kell a családi pótlék igényléséhez és hol lehet intézni?

Legjobb válasz: http://www.csaladipotlek.info/csaladi-potlek-igenylese

Szia! Innen kell letölteni a kérelmet: http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/csaladi_potlek# Nekem csak a személyi igazolványt kellett lefénymásolni hozzá. Le van írva, hogy kinek mit kell csatolnia még. Írják, hogy beküldheted postai úton, elektronikus úton (ügyfélkapun keresztül) és beviheted személyesen is. Mi múlt hét kedden adtuk fel postán mindhárom igénylést (családi, gyes, anyasági) és most kedden már mind rajta volt a bankszámlámon. Itt leírják, hogy mikor szokták utalni: http://www.egerszeg.imami.hu/jo-tudni/anyukaknak/csaladi-pot.. A 18-as pontba azt a hónapot kell beírni, amelyikben született a pici.

Külföldieknek hogyan kell igényelni a családi pótlékot? Mik a jogosultsági feltételek? Milyen iratokat kell magunkkal vinni és hol kell beadni a papírokat?

Legjobb válasz: A hazánkban dolgozó külföldinek akkor jár a gyes, a családi pótlék és a szülés utáni egyszeri anyasági támogatás, ha van érvényes munkaviszonya és biztosítása is. Emellett igazolni kell a gyermekkel való kapcsolatot is. Ha az anya nem dolgozik, akkor a munkavállaló apa igényelheti ezeket a pótlékokat, amennyiben ugyanazoknak a feltételeknek megfelel. Ugyanolyan elbírálás alá esik az EGT és nem-EGT állampolgár, amennyiben a nem-EGT állampolgár rendelkezik: - Munkaviszonnyal; - Tartózkodási engedéllyel vagy tartózkodási kártyával vagy letelepedési engedéllyel.

A hazánkban dolgozó külföldinek akkor jár a gyes, a családi pótlék és a szülés utáni egyszeri anyasági támogatás, ha van érvényes munkaviszonya és biztosítása is. Emellett igazolni kell a gyermekkel való kapcsolatot is. Ha az anya nem dolgozik, akkor a munkavállaló apa igényelheti ezeket a pótlékokat, amennyiben ugyanazoknak a feltételeknek megfelel. Ugyanolyan elbírálás alá esik az EGT és nem-EGT állampolgár, amennyiben a nem-EGT állampolgár rendelkezik: - Munkaviszonnyal; - Tartózkodási engedéllyel vagy tartózkodási kártyával vagy letelepedési engedéllyel.
Májustól: egy év munkaviszony kell Május elsejétõl a 180 nap munkaviszony 365 nappá változik, ennyit kell biztosítási jogviszonyban töltenie az elmúlt két évben annak, aki gyedet szeretne kapni. Ugyanez vonatkozik az apára is, õ azonban csak a szülést követõ 169. naptól igényelheti a gyedet. Addig az anya igényelheti a 168 napig járó tgyást. Ehhez biztosítási jogviszonyban kell lennie a szülés megelõzõ két évben legalább 180 napig, és - a biztosítás tartama alatt kell szülnie, vagy - a biztosítás megszûnését követõen 42 napon belül kell szülnie, vagy - a biztosítás megszûnését követõen 42 napon túl, táppénz (vagy baleseti táppénz) folyósításának ideje alatt, illetve a folyósítás megszûnését követõ 28 napon belül szül.
Ismeretlen állampolgárság? Ez furcsa, mert valamilyennek kell lennie. A szülõk milyen állampolgárok és hol születtek a gyermekek?
Mi ugyanebben a helyzetben vagyunk. Állampolgárság automatikusan a születéssel nem jár, azt írják be, hogy ismeretlen, majd a szülõknek igazolni kell saját állampolgárságukat (pl útlevéllel) és kikérni egy javított szül. anyakönyvi kivonatot. A gyerek minden esetben a szülei állampolgárságát kapja, magyar csak akkor lehet, ha legalább egyik szülõje az! Családi pótlékot kaphat: - minden magyar állampolgár - külföldi, amennyiben bevándorolt, menekült, vagy letelepedett státuszú, és ezt igazolni tudja és természetesen gyermekét a saját háztartásában , (MO-n bejeletett ÁLLANDÓ lakcímén) neveli Tehát: tartózkodási engedéllyel nem lehet igényelni!
Az USA-ban van születési helyhez kötött állampolgárság. Magyarországon a szülõk állampolgársága mérvadó. Ez országonként változik, érdemes minden országban utánanézni, hogy éppen melyik típusú rendelkezés van érvényben. Jelen esetben milyen állampolgárságúak a szülõk?
A kérdező hozzászólása: És hol tudnánk beadni a papírokat? Azt olvastam, hogy TAJ-kártya is kell hozzá, de az nincs se a gyerekeknek, se a szülõknek. 15 éve élnek Magyarországon, az anyukának még mindig csak ideiglenes tartózkodási engedélye van, az apukának van csak rendes. 2 gyerekük van 10 és 7 évesek, a nagyobb tartósan beteg. A gyerekek születési anyakönyvi kivonatába ez van bejegyezve: állampolgárságuk ismeretlen... Tudnátok konkrétabbat írni? Hogy pontosan milyen nyomtatványokat kell kitölteni és azokat hol kell beadni? Ha kell hozzá TAJ-kártya, akkor azt hogy tudjuk igényelni? A munkaviszonyt hogy kell igazolni? Köszönöm a segítséget
A kérdező hozzászólása: Mind a két gyerek Magyarországon született, a rendes magyar születési anyakönyvi kivonatba van ez bejegyezve. Eddig én úgy tudtam, hogy mindenki aki Magyarországon születik automatikusan magyar állampolgár lesz. Úgy látszik, hogy ez a gyakorlatban mégsem így mûködik.


Gyest és családi pótlékot és egyszeri anyasági segélyt hogy mikor, és hol kell/lehet intézni?

Legjobb válasz: http://www.allamkincstar.gov.hu/ugyfel-tajekoztato/csaladi-_..

A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Innen le tudod tölteni õket http://www.hd-gyjsszsz.hu/index.php?option=com_docman&task=c.. nm, szívesen:)
Államkincstár. De inkább kormányablak. A többit elõttem leírták.

Hol lehet elintézni a családi pótlékot és a kelengyepénzt? Mi kell hozzá?

Kell-e meghatalmazás, ha a férjem intézi el? TB kártyán kívül mit vigyen?

Legjobb válasz: a védönö pontos címet kell hogy adjon. menj be még most, és hozd el az összes papírt amit majd kikell tölteni, így alátudod írni ha kell, és párod már a kitöltött papírokkal megy be.

a védönö pontos címet kell hogy adjon. menj be még most, és hozd el az összes papírt amit majd kikell tölteni, így alátudod írni ha kell, és párod már a kitöltött papírokkal megy be.
A kérdező hozzászólása: köszi
Szia . Tülünk az eredeti születési kivonatott is kérték, meg az én személy igazolványom másolatát.Meg azt amit a korházban kaptál.
Nálunk a MÁK-ban kellett intézni. A férjem haza hozta a papírokat, én kitöltöttem, majd visszavittem, de vihette volna férjem is, nem kell meghatalmazás. Kell az eredeti születési anyakönyvi kivonata és a TB kártyája a babának (mi csináltunk fénymásolatot is), a te irataidnak a fénymásolata: személyi, lakcímkártya, TB kártya, adókártya, magánnyugdíjpénztári kártya, mivel én a pénzt a számlámra kértem, egy folyószámla kivonatot is kértek. De adtak egy lapot a férjemnek, hogy mi minden kell, szerintem ti is fogtok kapni.
A területileg illetékes Államkincstárnál tudod intézni, a kitöltendõ doksik letölthetõk a netrõl / http://www.allamkincstar.gov.hu /, részletesen leírják, hogy minek a másolatát kérik és postán is be lehet küldeni, csak így 30 nap az átfutási idõ.

Hol tudok utána nézni, hogy mi lesz a kisfiammal és velem ha már nem kapok GYESt csak családi pótlékot és őt nem vették fel bölcsibe így nem tudok elmenni dolgozni? !

Legjobb válasz: A Gyes 3 éves korig jár,akkor már nem bölcsibe kell íratni,hanem óvodába,ahova meg kötelezõ felvenni.Vagy nem? Egyébként nagyszülõk vagy valaki aki tud rá vigyázni amíg dolgozol.

A Gyes 3 éves korig jár, akkor már nem bölcsibe kell íratni, hanem óvodába, ahova meg kötelezõ felvenni.Vagy nem? Egyébként nagyszülõk vagy valaki aki tud rá vigyázni amíg dolgozol.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom senkire rábízni! Ha tudnám, akkor nem lenne ilyen problémám! Igen, 3 éves kortól ovi, de sokan vannak és nem biztos, hogy bekerül! Nagy a várólista!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!