Találatok a következő kifejezésre: Családi mikor ha (322 db)

Kinek jár a családi potlék? Ha nem vagyok egyedülállo akoris kapok? Mennyi idő mire megkapom és a tgyás-t meg az anyasági támogatás mikor kapom (az igényléstől)?

Hol kell igényelni és menyi az összege 1 gyerek utánn?

Legjobb válasz: Úgy tudom a családi pótlék mindenkinek jár, a Magyar Államkincstárnál kell igényleni és az anyaságit is. A családi pótlék kb 11-12000 Ft, az anyasági kb 60.000 Ft. Az anyaságit én kb 1 hét múlva megkaptam, a családi pótlékot és a TGYÁSt még várom, kb 2 hónapot mondtak. A TGYÁS-hoz a munkahelytõl kellett kérni egy papírt és az OEP-nél kellett leadni az igénylést.

Úgy tudom a családi pótlék mindenkinek jár, a Magyar Államkincstárnál kell igényleni és az anyaságit is. A családi pótlék kb 11-12000 Ft, az anyasági kb 60.000 Ft. Az anyaságit én kb 1 hét múlva megkaptam, a családi pótlékot és a TGYÁSt még várom, kb 2 hónapot mondtak. A TGYÁS-hoz a munkahelytõl kellett kérni egy papírt és az OEP-nél kellett leadni az igénylést.
a csp. 12600, az anyasági 65 ezer.
Minden gyerek után jár családi pótlék. Normál esetben 12.700, egyedülállóknak 13.700. A MÁK-tól kell igényelni.

Mit mondjak a páromnak miért nem viszem el családi összejövetelre, ha az igazat nem mondhatom?

mert mindig amikor elvittem, mindig rosszul éreztem vele magam a saját családomban. egyrészt nem bírom látni, ahogy mostohaanyámmal flörtöl, tesom seggét, mellét bámulja, mindenki aki n? a családban ha én vagyok ott rám se néznek, csak hol van a párom, azt keresik. apa, meg akik férfiak, meg annyira tisztelik, becsülik - mert amolyan "rendes és jóvágású gyerek" hogy úgy állítanak engem be, hogy vigyázzak, nehogy kidobjon ? engem - mintha én semmit nem érnék, ? az isten vagy ilyesmi :( ez van minden húsvétkor és karácsonykor és szül.napkor és stb. nos most megint egy nagyobb összejövetel lesz, úgy döntöttem nem viszem el a saját páromat (akivel elvileg nemsoká házasodnánk) mivel nem akarom ezeket az okokat elmondani, mert higyjétek el, mindenki szemében én jönnék le beteges féltékenynek,tehát a VALÓDI INDOKKAL MAGAMAT JÁRATNÁM LE meg hasonló, ÍGY MIT MONDJAK neki, miért nem viszem el ?t?

Legjobb válasz: Egyáltalán mit keresel te egy ilyen tapló majom mellett, aki a nyíltan a családod nõtagjaira csorgatja a nyálát? Hányinger...

Egyáltalán mit keresel te egy ilyen tapló majom mellett, aki a nyíltan a családod nõtagjaira csorgatja a nyálát? Hányinger...
Szóval akkor te az a típus vagy, aki szereti, ha megalázzák?
Apádéknak nem tûnik fel? Ha tényleg így van, miért mész hozzá? Még csak annyira se tisztel, hogy ne a családodon legeltesse a szemét, késõbb még durvábban fog megalázni.
Ne haragudj, de olyan réteges a kérdésed, hogy ihaj! Egyfelõl ott a párod, aki más nõk seg-gét meg mel.lét bámulja; másrészt meg ott vannak a "jóságoa" ffi rokonok akik szerint Te túl jót kaptál ebben a srácban, nehogy kidobjon stb. Na, ez igen... Ha valóban így flörtölget a párod, és valós a "cicinézés" is, akkor már régen nem értem a kérdés lényegét.....:S
Azért nem viszlek el szívem, mert a dákód hamarabb feláll nõvérem látványától, mint az enyémtõl.
Mi az, hogy NEM MONDHATOD? Normális vagy? Én úgy a képébe vágnám, hogy azt se tudja fiú-e vagy lány. Kapjon már a fejéhez! Mi az, hogy a rokonaim seggét meg mellét bámulja??? A pofám leszakad...
Nem tudom, de miért akarsz összeházasodni olyan pasival, aki flörtölget a mostohaanyáddal és a tesód s..ggét, mellét bámulja? :O
miért nem az igazat??, komolyan hát esküsztök így akarsz belemenni ha még ezt sem mered elmondani?? -"apukám azért nem viszlek...." ha meg csak hárít akkor neki lehet állni megbeszélni de jobban jártál volna ha az elsõ ilyennél szóltál volna
Utolsó ez mind jó, amit leirsz, csak tudod amikor a kérdezõnek ennyi emberrel kell megküzdenie, és még a pàrja is elcsàbùl, sajnos nehéz. Kellene még valaki mellé, akivel visszaüthet és kineveti a pàrjàt és a flörtölõ mostohaanyàt stb.
Nem lehet, hogy tényleg beképzeled. Ha apukádnak nem tûnik fel, mostohaanyád se hiszem, hogy kacérkodna. Szerintem félted a tesódtól.
jaj már ennyi erõvel verhetne is a pali azt sem hinnék el a szüleid??? te fogsz vele élni nem a szüleid döntsd el ez kell-e neked. ha már most ezt csinálja, beszélj vele.
Ha tényleg így van, akkor érdekes családod van! Apád: többre tartja a jövendõbeli vejét, mint a saját lányát, sõt nem is hiszi el a lányának, amit mond. Mostohaanya: tetszik neki, h a pasid kacérkodik vele...(és ezt se hiszi el apád természetesen) Tesód: nem tudom õ mit reagál rá. Kérdem én: mi lesz ha összeházasodtok? Vagy ha a szerelem szeretetté alakul? Akkor nem csak megbámulja a mostohaanyád fenekét, hanem le is fekteti? Bocsi, ha kicsit durván fogalmaztam, de szerintem ha ilyen a párod, nem õmellette fogsz boldogan megöregedni. Igazából a családod sem értem.
A kérdező hozzászólása: "Ha apukádnak nem tûnik fel, mostohaanyád se hiszem, hogy kacérkodna. Szerintem félted a tesódtól." SOHA semmilyen esetben nem látom a nõket bármilyen nõket hibásnak, mert egyértelmûen látszik, hogy a párom kezdeményezi ezeket a suttyóságokat!
A kérdező hozzászólása: "TE LÉGY A LEGSZEXisebb" nem válogat a nõk között, a tehenekre is "kacsintgat" felesleges lenne akár szexbombának is kinéznem
A kérdező hozzászólása: pl amikor a párom elkezdett vigyorogva cserfeskedni mostohaanyámmal, még mostohaanyám kedbesen, bájosan fogta magát és kiment a konyhába, a párom meg végignézte hátulról. tehát jól esik mostohaanyámnak, hogy 10 évvel fiatalabb pasi érdeklõdik iránta, de nem használja ezt ki, mert normális. tesomnak is tetszik, de õ sem viszonozza. mindkettõnek csak jól esik, dehát kinek nem esne jól õket nem hibáztatom. apa meg nem látja a metakommunkiációt. és ha verne, se hinnem nekem. mert olyan szorgalmas, becsületes, dolgos a párom - alapon.
A kérdező hozzászólása: szóval még mindig nincs válasz mi legyen a kifogás a páromnak?
Ne kifogàst keressél, hanem a pàrodnak oszd ki a fejét, hogy ember módjàra viselkedjen. Ha nem hajlandó akkor maradjon otthon. Ezt jól vésd a fejébe, hogy nem vagy hajlandó a butasàgait elnézni. Te meg ne figyeljél mindent, hogy kit mér végig.Vagy ha figyeled, akkor vàgd hàtba. Màst nem tudok mit mondani.
A kérdező hozzászólása: már volt erre példa semmi nem változott
Ne haragudjàl, de a te pàrod egy pökhendi alak lehet, aki elhiszi magàról, hogy mindent megtehet. Ehhez még a csalàdod is hozzàsegiti. Nem tudom most igy akarsz vele egész életedben kinlódni?
A kérdező hozzászólása: hát sûrûn imádkoztam és úgy néz ki, nem tud eljönni a családi összejövetelre, mert dolgoznia kell ha az imáim mindig így meghallgatásra találnak, akkor menni fog vele az élet.
A kérdező hozzászólása: Segítség, megint jönnek az ünnepek!!! Mit mondjak a páromnak, miért nem viszem magammal? Tavaly megúsztam, mert dolgoznia kellett. Szóval attól félek, hogy szakítani akar velem ezért, mert már így is sokszor hanyagolta, . hogy nem akarok ide-meg oda menni vele. de én nem akarok szakítani, csak félek már a megalázó helyzetektõl és próbálom kerülni. Amúgy nem értem mibõl gondolja azt vki, hogy kamu a kérdés....
a segget meg a mellet ki engedi írni, nem kell a betûk helyére csillag meg pont meg ilyesmik (csak észrevettem XD)
Szerintem ne törõdj semmivel, vidd el magaddal ÉS TE LÉGY A LEGSZEXisebb ruciba , viselkedj nõiesen hogy csak Téged tudjon dicsérni, legyél különleges, fõleg ezen a napon. A családtagok TÉGED fognak dicsérni ha MOST ELÕVESZED az okos, NÕIES rafinériát.Én már elõzõ napon elkezdeném!!!Ne hagyd Magad elvégre ÕT akarod férjül.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó ezek a testvéreid is, hogy milyenek :( az én mostohaanyám és tesom meg simán visszamosolyog, meg cserfeskednek - tetszik nekik, habár melyik nõnek ne tetszene, ha neki játszák a fejüket
A kérdező hozzászólása: amúgy a családon kívül jól érzem vele magam ha idegen csajokra csorgatja a nyálát, ennyire nem zavar de hogy még a családom is engem néz le, õt meg istennek... szóval elharapozódott a helyzet a kifogást azért sem mondhatom, nehogy híre menjen a családban - kétlem, hogy csak köztünk maradna - volt már ilyesmire precedens és nagy kavarás lett belõle és persze én húztam a rövidebbet.
A kérdező hozzászólása: én már kérdeztem apát, miért nem hisz nekem, hogy nem minden arany, ami fénylik miért õt isteníti apa csak annyit mondott: nem tud semmi rosszat elképzelni róla.
"ha idegen csajokra csorgatja a nyálát, ennyire nem zavar" És tényleg hozzá akarsz menni? :) :S
A kérdező hozzászólása: épp hogy nem szeretem ha megaláznak, ezért sem viszem magammal
Mond meg a párodnak, hogy a tesódat és a mostohaanyádat zavarja, hogy csorgatja rájuk a nyálát.
A kérdező hozzászólása: itt mindenhol azt írták erre: szerelmet fogadott nem vakságot ha épp csorgatja a nyálát
Akkor azt hiszed, hogy nem kaphatsz jobbat, ezért megelégszel vele, vagy jobban szeretsz másokra hagyatkozni, mint a saját értékítéletedre, esetleg anyagilag függesz a párodtól annyira, hogy nem tudnál nélküle boldogulni?
"Hûséget fogadott, nem vakságot" így a pontos. És egyébként igen, a ffiak 98%-a megnézi a formásabb nõket a szeme sarkából. Az a különbség, hogy nem "csorgatja"!
Ha te megengedted, hogy bárkire csorgassa a nyálát, mert nem vak, akkor ne csodálkozz.Gratulálok, engem így megalázna a párom, még a nevét is elfelejteném.
ma 17:44 Pontosítanám, az embereknek talán 99%-a megnézi a feltûnõen jól kinézõ embertársait, legalábbis egy pillanatra biztosan megakad rajtuk a szemük (még néha a feltûnõen csúnyákon is... pont a feltûnõségük miatt). De teljesen igazad van, ez még tényleg nem azt jelentené, hogy meg is kívánja, vagy hogy csorgatná utána a nyálát és még csak nem is muszáj feltûnõen bámulni valakit.
hu én öszintén meg értelek nem irigyelek
Te nem vagy komplett, ha ezt elviseled...Ha tisztelne téged az a férfi, nem nézne más nõket, amikor te ott vagy. A családtagjaidat meg pláne nem.
Ha mellette maradsz egész életedben , ha együtt maradtok szenvedni fogsz. En igy voltam és vagyok. A nõvérem pl. azt mondta nekem, hogy én mivel csàbitottam el a férjemet. Sajàt testvéreim irigyek ràm.Sajnos gyerekkoromban is le voltam taposva.
Ez milyen kérdés??? Ha nem kamu, "érdekes" ember vagy. Én teljesen ledöbbentem. Meg mi az hogy szakít, ha nem mentek el a családodhoz? Menjetek máshová. Ha ez neked így jó, mondd meg neki, hogy mindig máshova nézzen, forgassa a tekintetét össze-vissza xD

Miért jó az államnak hogy a két szülő között szét osztja a családit? És ha szét vállnak mi lesz?

Úgy tudom ez szeptembert?l lesz?

Legjobb válasz: Azért jó, mert a maximum GYED-del sem éred el azt a kategóriát, hogy esetleg a teljes családi pótlékkal kiegészítve átessél egy magasabb adósávba, hogy többet adózzál, viszont a házastársnál már esélyesebb. Nem hülyék ezek!!! Ha pedig hivatalosan elváltok, akkor csak az egyikõtök kapja, gondolom arról külön kell nyilatkozni. És magától értetõdik, hogy az átlagember minden csínyát-bínyát tudja, érti ezeknek a baromságoknak!

Azért jó, mert a maximum GYED-del sem éred el azt a kategóriát, hogy esetleg a teljes családi pótlékkal kiegészítve átessél egy magasabb adósávba, hogy többet adózzál, viszont a házastársnál már esélyesebb. Nem hülyék ezek!!! Ha pedig hivatalosan elváltok, akkor csak az egyikõtök kapja, gondolom arról külön kell nyilatkozni. És magától értetõdik, hogy az átlagember minden csínyát-bínyát tudja, érti ezeknek a baromságoknak!
Szia! Kivételesen nem az államnak jó, hanem a családoknak :) Szeptembertõl a családi pótlék az éves jövedelembe beleszámít, ez alapján vonják majd az adót, de ebbõl levonják azt a részt, ami a csp után jár. Aki emelt összegût kap (tartós beteg, fogyatékosság miatt) vagy gyámként kapja, annak nem számolják az emelt összeget, aki egyedülállóként kapja, annak csak a felét veszik figyelembe. Anya és apa között (házastársak v. élettársak) fele-fele arányban kell majd a csp-t beleszámítani az éves jövedelembe, ez jó, mert nem mindegy, hogy egy jövedelmet emel meg nagyon vagy kettõt kicsit.
Hogy hogy szétválasztja az állam? hogyan?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Szép napot kívánok! :-)


Mit kell tartalmaznia egy GYED-en lévő kismama bérlapjának? Fel kell tüntetni a családi pótlékot ha azt is a cégen keresztül kapom? Vagy összevonják a kettőt?

Sziasztok!Nagyon fontos lenne megtudnom hogy mik szerepelnek egy hivatalos GYED-en lév? kismama bérlapján.

Legjobb válasz: Nekem rajta van csp is. Amúgy ezek vannak rajta:(tavaly novemberin éppen) Jövedelmek: GYED 102900 családi pótlék 26600 levonások: Érdekképv. tagdíj Önk. Nyptár tgdíj Eü ptár tagdíj Eü jár pénzben (0) EÜ ját term-ben (0) Gyed Gyes Mnypt tagdíj Gyed, Gyes nyjár Munkaerõpiaci jár (ez mot 0) Nyugdíjjárulék (ez is 0) SZJA elõleg

Nekem rajta van csp is. Amúgy ezek vannak rajta:(tavaly novemberin éppen) Jövedelmek: GYED 102900 családi pótlék 26600 levonások: Érdekképv. tagdíj Önk. Nyptár tgdíj Eü ptár tagdíj Eü jár pénzben (0) EÜ ját term-ben (0) Gyed Gyes Mnypt tagdíj Gyed, Gyes nyjár Munkaerõpiaci jár (ez mot 0) Nyugdíjjárulék (ez is 0) SZJA elõleg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Ez nagyon érdekes!Az ismerõsömnek csak a GYED van rajta és persze a levonások!Lehet hogy nem is kapja mert sehogy sem jön ki az összeg!besorolási bér 91000ft átutalt összeg a levonásokkal 63000ft :-(
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tudomásom szerint a munkáltató tb kifizetõ de annó nála kellet intézni és utalva kértem!A kincstártól egy vasat sem kapott de a papírokat beadta a munkahelyére.Akkor ha jól értelmezem akkor a családi pótlékot külön kellett volna megkapnia a kincstártól?
Nekem a munkáltató kifizetõhely, onnan kapom a gyed-et és csp-t A gyest is onnan fogom kapni elsõ voltam
Jé, akkor én ezt nem értem! 4, 5 éve, mikor elõször mentem gyed-re, a munkahelyemrõl kaptam azt és a csp-t is, de idõközben a csp-t átvette a mák, így azt most már onnan kapom, míg a gyed-et továbbra is a munkahelyemrõl. Így a mostani bérlapomon nekem is csak a gyed van. Akkor most mi az igazság?

Úgy érzem visszahúz a családom, mi a megoldás? Köszönöm ha válaszolsz.

szóval ,az életem romokban .ez persze az én hibám ,viszont közvetve (gyerekkor )az övék is.teljesen önállótlan vagyok ,pedig 26 már elmúltam. nem érdekel semmi, mindig megöli valami a motivációm. valahogy a vonzáskörzetükben akármit csinálok minden olyan jelentéktelen és értelmetlen. finanszírozva van a szenvedésem, és én nem érzem h mit is keresek ebben a földi létben .a paradoxon h szeretjük egymást a régi nehézsége ellenére ,sokban változott a viszonyunk.(nem lakunk együtt).

Legjobb válasz: Ne mondd,hogy meg fogod csinálni,csak tedd,ami jól esik, azért ,mert úgy látod jónak és nem azért,mert bizonyítani akarsz másoknak. Keress munkát,ahol jól érzed magad, egy kellemes albérletet, mire kialakulnak a saját szokásaid, munkába indulás, bevásárlás, fõzés, szórakozás, helyre jössz lelkileg is, fõleg,hogy akkor nem fogsz rászorulni a támogatásra. Amúgy ne várd a szüleidtõl,hogy megváltoznak, én az enyéimtõl kb. 8 éve egy forintot nem fogadtam el, semmiben nem számíthatok rájuk, mikor kórházba kerültem sem jött el anyám az unokájára vigyázni, mégis az a tévképzetük,hogy tõlük függök, szerintem egy így lenne akkor is,ha én tartanám el õket. A saját gondolkodásodon kell változtatni.

Ne mondd, hogy meg fogod csinálni, csak tedd, ami jól esik, azért , mert úgy látod jónak és nem azért, mert bizonyítani akarsz másoknak. Keress munkát, ahol jól érzed magad, egy kellemes albérletet, mire kialakulnak a saját szokásaid, munkába indulás, bevásárlás, fõzés, szórakozás, helyre jössz lelkileg is, fõleg, hogy akkor nem fogsz rászorulni a támogatásra. Amúgy ne várd a szüleidtõl, hogy megváltoznak, én az enyéimtõl kb. 8 éve egy forintot nem fogadtam el, semmiben nem számíthatok rájuk, mikor kórházba kerültem sem jött el anyám az unokájára vigyázni, mégis az a tévképzetük, hogy tõlük függök, szerintem egy így lenne akkor is, ha én tartanám el õket. A saját gondolkodásodon kell változtatni.
El vagy kényeztetve, ennyi az egész. Rájuk fogod az önállótlanságod holott attól, hogy õk pénzt adnak neked, még ugyanúgy elmehetnél dolgozni vagy csinálhatnàl bàrmit, mint akinek nincs segítsége.
Akarjál önállósodni, és akkor sikerülni fog. Õk ilyenek, de te már 26 éves vagy, most már ne fogd rájuk a saját problémáidat.
Esélyes, hogy megszûnik.
Ha férjhez megy akkor nem fog járni a családi mert a házassága révén nem lesz jogosult rá.
Ha férjhez megy, persze hogy nem jár neki a családi pótlék, ugyanis a családi pótlék gyermek után jár, érvényes házasságot pedig csak felnõtt köthet Magyarországon. (még ha 16 éves korban köt valaki engedéllyel házasságot, akkor is felnõtté nyilvánítják)
Ja, és még egy dolog: NEKI, a gyereknek egyáltalán nem jár, csak a szüleinek.
Nem hiszem, hogy járna, neki semmiképp max a gondviselõjének. De ahhoz igazolni kell, hogy tanul, meg a gondviselõvel azonos háztartásban él.
Ez nem vélemény kérdése. Ha férjhez mentél, minden olyan járulék, ami egy gyereket illet meg, megszûnik. A családi pótlék is - hiszen a házasságtól számítva te már nem a szüleiddel tartozol egy családba, hanem a férjeddel. Családi pótlékot ebben az esetben csak a gyereketek után igényelhettek.

Kihatással lenne a párkapcsolatodra, vagy a családi kapcsolataidra, ha közülük valaki meglátná hogy itt milyen kérdést teszel fel, vagy miket írsz?

Legjobb válasz: Kedves elsõ, a kérdés úgy szólt: ha meglátná :) Erre nem lehet azt válaszolni, hogy nem látja meg :) Nálunk, ha meglátná a férjem, vagy a többi családtagom, egyik-másik kérdésen kiakadnának, vagy válaszomon, mert leírok esetleg velük kapcsolatos negatív dolgokat. Másik kérdéseim jól esnének nekik, mert õket dícsérem bennük, illetve válaszokban is. Néhány kérdésen meglepõdnének, mert nem tudják, hogy foglalkoztat az adott téma, vagy épp a véleményemen lepõdnének meg, ki ilyen, ki olyan irányba. Összességében, nem örülnék neki, ha bárki belelátna, mert ez szerintem épp olyan privát szféra, mint pl. a magánlevelezés, vagy egy napló.

Kedves elsõ, a kérdés úgy szólt: ha meglátná :) Erre nem lehet azt válaszolni, hogy nem látja meg :) Nálunk, ha meglátná a férjem, vagy a többi családtagom, egyik-másik kérdésen kiakadnának, vagy válaszomon, mert leírok esetleg velük kapcsolatos negatív dolgokat. Másik kérdéseim jól esnének nekik, mert õket dícsérem bennük, illetve válaszokban is. Néhány kérdésen meglepõdnének, mert nem tudják, hogy foglalkoztat az adott téma, vagy épp a véleményemen lepõdnének meg, ki ilyen, ki olyan irányba. Összességében, nem örülnék neki, ha bárki belelátna, mert ez szerintem épp olyan privát szféra, mint pl. a magánlevelezés, vagy egy napló.
Hihetetlen, hogy nem értik a kérdést :) 3: ha meglátná a párod, akkor hatással lenne-e, ezt szerintem úgy kéne érteni, hogy írtál-e olyan dolgokat a párodról és családodról, amik gázosak vagy épp furák lennének nekik? Oké, nincs párod, de ha a kérdés az, hogy milyen gyakran viszed le a kutyád sétálni, én nem írok a kérdésre kényszeresen választ, hogy: "semmikor, mert nincs kutyám." :)
Nem, mert a párom nem számítógépezik, legfeljebb ha én elmondom neki, hogy a kérdésemre mit válaszoltak, lehülyézi a válaszolókat.
Nem. Írtam már ki párkapcsolati jellegû kérdést, de azt elõbb-utóbb a párommal is megbeszéltem, mert mégiscsak az a célravezetõbb (bár írtak a válaszadók hasznos meglátásokat, amivel segítettek jobban látni a problémát.)
Nem. Egy kérdést sem tettem fel a családomról. Azokat velük beszélem meg. Legtöbb kérdést a laptop-ommal kapcsolatban tettem fel, meg a fájós karomról. Semmi személyes. 25/L
Igen, biztos. Tettem már ki olyan kérdéseket, amiket a családdal nem tudtam megbeszélni, mert nem érdekelte õket a problémám.Mindenki csak a saját dolgával volt elfoglalva, s itt kértem tanácsot. Biztos meglepõdnének, ha meglátnák, s nem örülnének nekik. De ha velük nem tudom megbeszélni, jó kívülállók véleményét kikérni.
De még mennyire!Itt szinte már minden egyes titkom megosztottam egy-egy kérdésnél, amiket bizony jobb, ha nem tudnak. Nem kell itt egetrengetõ dolgokra gondolni, de számomra fontos dolgok ezek, nekik pedig igencsak megdöbbentõ lenne! Szóval a válaszom egy határozott igen! Csak megjegyzem, remélem ilyesmire sosem kerül sor...
Nem. Pasi gondom nincs, a családomra pedig nagyon ritkán panaszkodom, és akkor is csak valami pitiáner dolog miatt. :)
Maximum annyi, hogy a párom látná, mennyire hûség-párti vagyok. Persze ezt tudja õ is, hasonló értékrendünk van, gyakori téma ez köztünk. Ha valamilyen kérdés foglalkoztat a saját(!) kapcsolatommal, akkor nem idegenektõl kérdezem meg. Vagyunk olyan 'jóban', hogy megbeszélhessem vele, bármi adódik. A kérdések nagy részét felesleges is kiírni: hiába ad pontos helyzetleírást a kérdezõ, akkor sincs ember a földön, aki teljesen átlátná a dolgokat, kivéve a nagyon kirívó eseteket. Kétszer kérdeztem itt a gyakorin, mindkét alkalommal a sütés-fõzés témakörben.
Nem. Párkapcsolatom nincs, a családi kapcsolataimról meg nem írok.
Szerintem igen, sok mindent befolyásolna.Elkeseredésemben írogattam ide dolgokat, amikrõl rám ismerhetnek.Volt, amikor én sem tudtam éppen kitõl tanácsot kérni, de muszáj volt kiadni magamból a dühömet és a fájdalmat, ezért ide írtam ki magamból.Ciki, nem ciki, ez van.

Lányok, fiuk vesztek karácsonyra a párotok szüleinek, családjának valamit? Ha igen, kinek és mit? A korotokat és a nemeteket is irjátok le

Legjobb válasz: Idén nem mert nincs mibõl de amúgy anyukájának általában krémet adok kozmetikus szakmámból indulva plusz egy bon bont, mamájának szintén bon bont és kávét apjának egy üveg piát, öccsének meg mikor hogy. De mi ezt már együtt adjuk 3 éve a párommal mert együtt lakunk. 22/L

Idén nem mert nincs mibõl de amúgy anyukájának általában krémet adok kozmetikus szakmámból indulva plusz egy bon bont, mamájának szintén bon bont és kávét apjának egy üveg piát, öccsének meg mikor hogy. De mi ezt már együtt adjuk 3 éve a párommal mert együtt lakunk. 22/L
Karácsonykor már 4 éve leszünk együtt (27/24 évesek). Szoktunk adni azért vmi apróságot vagy valamit, mert ez oda-vissza mûködik, õk is tök rendesek, kedvesek velem. Tavaly pl. falinaptárat kaptak meg egy kis saját összeállítású ajándékcsomagot: tea-kávé, aszalt gyümölcs, csoki, illatmécses stb. Szerintem idén is valami hasonló lesz a koncepció :) 24/L
Csak a szüleinek valami apróságot. Mivel még nem dolgozom, hanem tanulok, nagyon kevés az önálló keresetem. Mindig mondják, hogy tõlem nem várják el, mert nincs állandó munkám. De mivel én is mindig kapok ajándékot, így én is adok valamit. Tavaly az apjának egy üveg bort adtam, mert gyûjti az italokat, szerintem idén is valamilyen alkoholt veszek neki. Az anyjának pedig egy terítõt és egy üvegtálat adtam. (Bár ezeket anyukám finanszírozta.) Idén még nem tudom mit veszek neki, de majd kitalálok valamit. Szerintem valamilyen tusfürdõ csomag, vagy ilyesmi lesz. 20L
Tavaly sütisdoboz, sütivel-anyukájának bor-apukájának egy felsõ a Caliope-ból a testvérének. 4 éve vagyunk együtt, tavaly ajándékoztam elõször a szülõknek... Idén még nem tudom... 21-L

Na és "mi leszel, ha nagy leszel? "Mi szeretnél lenni? A családod mit mondott rá?

A bátyjám 19 éves, és, hogy ? ez lesz meg az lesz...Gondoltam magamba nehogy a végén még kenyeret is én vegyek a csórikámnak :'DD Amúgy én rend?r szeretnék lenni, csak oda jól kell tanulni :)

Legjobb válasz: kertészmérnök,saját vállalkozással

Most az autószerelõ szakma lesz elvileg, ennek örülnek, a hegesztõ is bent a pakliban(annak nem annyira), de amit legjobban szeretnék az a kamionozás, kell hozzá egy kis pénz a papírokhoz, de ennek örülnének a legjobban, ugyhogy lehet ez lesz... de bármilyen vasipari szakma jöhet
kertészmérnök, saját vállalkozással
Villanyszerelõ :) A családom kiröhögött....(lány vagyok) Van egy vállalkozásom, teljesen normálisan megélek belõle, nem szakadok meg a munkától és külön jó, hogy saját magam fõnöke vagyok :)
Én minden hónapban más akartam lenni, szóval érthetõen sose vettek komolyan...:D
Pszichológus (idén remélem meg is valósul)... Párom orvos (arra még 3 évet várunk)... 21-L
Befektetõt/vállalkozó.
Mentõtiszt, és Augsburgban fogok élni. :)
most éppen fodrász szeretnék lenni, de valószínû még fog változni a véleményem :D 13/L
musical színésznö. (úgy làtszik én vagyok itt az egyetlen, akikre ràfogjàk, hogy munkakerülö, meg stbstb.. )
Légiutas-kísérõ Németországban, a Lufthansánál. Apum nem támogatja csak.

A párom családjának mit adhatnék ajándékkén karácsonyra ha csak fejenként 1000ft-ot akarok rájuk szánni (5fős család)?

szeretném ?ket meglepni valamivel mert tavaly karácsonykor én is kaptam t?lük ajándékot. de mivel tudom h nem nagyon szeretik az ajándékozást valami apróságra gondolnék de nincs ötletem.Sajnos csak a húgának az ajándékát ötlöttem ki ami egy pár szép fülbevaló lesz. A n?vérével nem tudom mi legyen mert nagyon zárkózott. a szüleivel sem tudok tú sokat kezdeni bár nagyon aranyosak és szeretetre méltók nem nagyon tudom mit is szeretnek pedig ez már a harmadik karácsonyom lesz velük..

Legjobb válasz: nõvérének : ilyen fürdõsó (rosmmannban van) az üveges . vagy ilyen fürdõszett (testápoló,testradír,tusolózselé) ezek 1000 ft alatt vannak. anyujának : ha vmit gyûjt pl elefántokat akkor pl azt. vagy konyhába vmi kis fûszeres dísz v vmi kerámia kiegészítõ. apujának: ha dohányzik 1 szép öngyújtó, vagy hamutartó,ha nem akkor vmi frappáns kocsis kulcstartó vagy nemtudom :D

nõvérének : ilyen fürdõsó (rosmmannban van) az üveges . vagy ilyen fürdõszett (testápoló, testradír, tusolózselé) ezek 1000 ft alatt vannak. anyujának : ha vmit gyûjt pl elefántokat akkor pl azt. vagy konyhába vmi kis fûszeres dísz v vmi kerámia kiegészítõ. apujának: ha dohányzik 1 szép öngyújtó, vagy hamutartó, ha nem akkor vmi frappáns kocsis kulcstartó vagy nemtudom :D
A kérdező hozzászólása: a fürdõsó eszembe sem jutott:D köszi:D
a nõvérének jó ötlet a fürdõsó, apukának esetleg egy üveg bor, anyukának illatos gyertya+desszert


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!