Találatok a következő kifejezésre: Csak weboldalak során szedhetek (1 db)

Csak weboldalak böngészése során szedhetek össze vírust?

(Ha programot nem töltök le, és nem indítom el ?ket a gépemen.)

Legjobb válasz: Szerintem nem, bár majdnem, vagy franc se tudja. Nagyon gyorsan változik e tekintetben a világ. Azt hiszem, találkoztam már olyan oldallal, amely átállította a böngészõm kezdõlapját, és idegesítõen 150 új oldalt megnyitott azzal egy idõben, hogy õt megnyitottam. Ha bezártam egyet, nyitott egy újat. Na most ha ez a böngészõm kezdõlapja, akkor az már van olyan bosszantó, mint ha egy vírus telepedett volna a gépemre. Persze ez szakmai értelemben nem vírus. Szerintem vírust csak programok elindításával lehet beszopni amúgy, márpedig ha nem töltesz le a netrõl programot és indítod el, egy weboldal megnyitásával csak úgy ez nem történhet meg, azoknak nincs jogosultságuk a winchestered tartalmához nyúlni, és programokat indítani el onnan. Hacsak nincs egy biztonsági rés valamelyik böngészõben, amit a weboldalak rosszindulatú készítõi ki tudnak használni.

Szerintem nem, bár majdnem, vagy franc se tudja. Nagyon gyorsan változik e tekintetben a világ. Azt hiszem, találkoztam már olyan oldallal, amely átállította a böngészõm kezdõlapját, és idegesítõen 150 új oldalt megnyitott azzal egy idõben, hogy õt megnyitottam. Ha bezártam egyet, nyitott egy újat. Na most ha ez a böngészõm kezdõlapja, akkor az már van olyan bosszantó, mint ha egy vírus telepedett volna a gépemre. Persze ez szakmai értelemben nem vírus. Szerintem vírust csak programok elindításával lehet beszopni amúgy, márpedig ha nem töltesz le a netrõl programot és indítod el, egy weboldal megnyitásával csak úgy ez nem történhet meg, azoknak nincs jogosultságuk a winchestered tartalmához nyúlni, és programokat indítani el onnan. Hacsak nincs egy biztonsági rés valamelyik böngészõben, amit a weboldalak rosszindulatú készítõi ki tudnak használni.
Vírust minden olyan esemény alkalmával összeszedhetsz, amikor a külvilággal érintkezel, pl. böngészel, fájlcserélõt használsz, másoktól kapott DVD-t teszel a meghajtódba stb. Úgy is kaphatsz vírust, ha épp nem böngészel (a netrõl is).
nem! vírust e-mailben, CD-n, DVD-n, MSN-en , bárhol és bármikor bekaphatsz egy párat.
Érdekes kérdés! Elõször tisztában kéne lennetek hogy mi a vírus. Mert a spyware nem vírus. és nagyrészt spy-ok fertõzik a gépeket.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a véleményetek erről a vírusterjedésről?

http://hvg.hu/tudomany/20130804_10bol_5_virus_ezt_csinalja_s..

Esetleg a tényleges megelőzésről, védelemről? Erzsi60

3

Svchost. Exe letiltása okozhatja azt, hogy a bömngészőben a letöltések megállnak a legvégén?

Kikapcsoltam a Felügyeleti eszközökben az automatikus frissítést.

Lehet, hogy emiatt nem fejeződnek be a letöltések?

Az svchost.exe durván zabálja a cpu-t, mit lehet vele tenni?
Most, hogy befejeződik a windows xp gyári frissítése, miben változik a helyzet?

4

Elakadtam a NTLDR hiba javítása közben. Rendszergazda jelszóval kapcsolatban valaki segítene?

Letöröltem egy fájlt amit nem kellet volna és azt írja ki, hogy NTLDR hiba. Elkezdtem orvosolni a problémát és A telepítő lemezről javítottam, de egy helyen elakadtam, mert rendszergazda jelszót kér, amit nem tudok. A kérdésem az: Hogyan tudom ezt kijátszani, vagy megtudni a jelszót?

4

Melyik vírus írtót használjam?

néztem a eset honlapot és van sok féle

eset Smart Security
 Eset NOD32 Antivirus

4

Lenyomozható, ha valaki bejár a facebookomra, azaz feltörték?

A volt barátom túl sok olyan jelet adott, amiből arra követkrztettem, feltörte a felhasználóm és olvassa a beszélgetéseim. Van valami módja, hogy utána nézzek, mikor és hol lépnek be a facebookomba? Jelszót sokszor váltok.

5

Van megbízható, hiteles, nem reklámcélú vírusírtó teszt?

Mert az AV-test nem biztos, hogy az, mert nem hinném, hogy a Microsoft Security Essentials tényleg annyira alul szerepelne.

3

Milyen vírus lehet, ha Windows XP-n böngészés közben egy teljes képernyős oldal jelenik meg valami rendőrségi eljárásról, bírságról, stb?

Full teljes képernyős, de görgethető weboldal(-szerűség). Rendőrségi oldalnak tűnik, BRFK fejléccel (ha jól emlékszem), eljárásról meg valami pár tízezer forint bírságról. Sem asztal, sem tálca, sem más nem jön be (még a böngésző ablaka, kerete sem látszik), Ctrl+Alt+Del nem műxik, semmi másra nem reagál, csak az oldal görgetésére. Billentyűzeten van kikapcsológom, arra egyszer(!) feljött az asztal és az üzenet, hogy bezárja-e az Outlook-ot, de a "nem" válasz után megint a fullscreen oldal jött be. Újraindításkor az asztal csak egy pillanatra, utána egyből ugyanez. Hálókábel nélkül is, csak akkor egy full üres fehér képernyő.

Valami vírus lehet, nem hinném, hogy valódi rendőrségi oldal. Egyébként a felső részen egy listában megjelent a szolgáltató, a felhasználónév, de a megye és város már hibásan.

A rendszergazda felhasználóval belépve szerencsére nem indult el. AVG talált a gépen egy JS/Obfuscated vírust, és egy SHeur3 trójait. A fertőzött fájlok karanténba kerültek, de nem segített, a másik fekhasználó (nem admin) ugyanúgy működésképtelen.
Egyébként a rendszergazda felhasználóval sem sikerült a netre kapcsolódni. Látszólag kapcsolódik, de az Opera mindenre hibát ad, mintha nem lenne DNS szolgáltatás.

Találkozott valaki hasonlóval? hogyan lehet írtani?
Köszönöm!

(Windows Xp Sp3,
Opera böngésző
Invitel szolgáltató, dinamikus IP)

4

Hogyan tiltsam le a számítógépről a pornó oldalakat?

Hello olyan problémám van hogy nekem van 2 fiam (10, 11 évesek) és pornó oldalakat néznek (és nem szeretném ezt) hol lehet megcsinálni azt, hogy ne tudják megnyitni az ilyen oldalakat? Google chrome böngésző van ha lehet minnél egyszerűbb megoldásokat ha lehet mert nem igazán értek a géphez :) előre is köszönöm! :)

6

Az Avast hogy talál több vírust, ha teljes rendszervizsgálatot futtatok, vagy ha rendszertöltéskori vizsgálatot futtatok?

Windows XP SP3

0

Miért törli egy fénykép EXIF információit a facebook, mikor feltöltök egy képet? Miért nem veszik komolyan az EXIF-et?

Nagyobb biztonság illetné meg az EXIF-et, egy nem könnyen szerkeszthető változatra van szükség. Úgy mint a fényképekhez, egyben videó és hang anyagokhoz is kell. Egy inkrementáló változatra van szükség!

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!