Találatok a következő kifejezésre: Csak személyesen, bankfiókomban (4 db)

Bankautomatán (Erste) keresztül tudok készpénzt a számlámra befizetni? Vagy csak személyesen bankfiókban?

Legjobb válasz: Szia! Az Erste automatáit nem ismerem, de szerintem ezek is csak készpénz felvételre, esetleg telefon-egyenleg feltöltésre használhatók, pénzt valószínûleg csak személyesen a fiókban tudsz befizetni!

Szia! Az Erste automatáit nem ismerem, de szerintem ezek is csak készpénz felvételre, esetleg telefon-egyenleg feltöltésre használhatók, pénzt valószínûleg csak személyesen a fiókban tudsz befizetni!
A kérdező hozzászólása: OTP-snél már láttam olyat, amelyiknél lehetett befizetni is.

Csak személyesen, a bankfiókomban lehet pénzt tenni a bankártyámra vagy automatán keresztül is van mód rá? Hogyan?

Legjobb válasz: Automatán keresztül általában csak honos bankautomatában tudsz készpénzt befizetni. Pl. OTP Bankkártya esetén OTP-s automatánál. A készpénz befizetése úgy történik, hogy kiválasztod a megfelelõ menüt az automatán, majd az automata ad egy borítékot, amibe beleteszed a pénzt, ezt visszaadod az automatának, aki nyugtázza a befizetést. Azonban a pénz a számládon függõ tétel lesz, egészen addig, amíg az automatát nem ürítették ki, és nem ellenõrizték a betett boríték tartalmát. Ezt követõen könyvelik a számlán a befizetést.

Automatán keresztül általában csak honos bankautomatában tudsz készpénzt befizetni. Pl. OTP Bankkártya esetén OTP-s automatánál. A készpénz befizetése úgy történik, hogy kiválasztod a megfelelõ menüt az automatán, majd az automata ad egy borítékot, amibe beleteszed a pénzt, ezt visszaadod az automatának, aki nyugtázza a befizetést. Azonban a pénz a számládon függõ tétel lesz, egészen addig, amíg az automatát nem ürítették ki, és nem ellenõrizték a betett boríték tartalmát. Ezt követõen könyvelik a számlán a befizetést.
Kiegésziteném az elõzõ választ azzal, hogy nem minden automata olyan, hogy befizetésre is alkalmas. Legalábbis én az OTP automatáknál ezt tapasztaltam, fõleg a kevésbé forgalmas helyen levõknél.
Lehet befizetni az adott bank automatáján keresztül is, egyszerû, nem a kifizetést, hanem a befizetés menüpontot kell kiválasztani, be kell írni, hogy mennyi lesz a befizetés összege, majd kiad a gép egy borítékot, abba bele kell tenni a befizetésre szánt összeget, majd a megfelelõ nyíláson becsúsztatni. Ált. aznap még nem lesz jóváírva a számlán, hiszen a fiókban dolgozó kolléga nem biztos, hogy aznap már ATM-ezik, szóval csak akkor fizess be így, ha nem kell, hogy azonnal jóváírják a számládon!


Meg lehet változtatni.
A kérdező hozzászólása: ok thx
Banktól függ. OTP-nél lehet, Erste-nél nem. Kérdés, hogy az elõbbi válaszoló konkrétan tudja-e, hogy a Budapest Banknál hogy van.
Minden Budapest Bank ATM-nél meg lehet változtatni a PIN kódot, 8 évig voltam BB ügyfél és 3 évig ott dolgoztam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!