Találatok a következő kifejezésre: Csak peteéréskor teherbe esni, vagy (5 db)

Csak peteéréskor lehet teherbe esni? Vagy csak akkor nagyobb az esély rá, de máskor is megtörténhet?

Legjobb válasz: Csak akkor lehet teherbeesni, ha van érett pete. De a peteérés nem mindig félidöben van, elég nagy eltérések lehetnek ettöl. Ezen kivül létezik a spontán peteérés is, amikor maga az aktus vált ki tüszörepedést. A legtöbb nönek a két menzesz közti félidöben van a legnagyobb esélye a terhességre, de olyan nap nincs, amikor 100%-osan kizárt, még a menzesz alatt is elöfordulhat.

Kedves lányok, azért azt a tény se felejtsétek el, hogy szexuális érintkezés után még 10(!) nappal is találtak aktív spermiumokat a méh hátsó boltozatában és a méhben! Röviden, a számolgatás és rizikózás helyett én a VÉDEKEZÉST ajánlom inkább. Menjetek biztosra!
Csak akkor lehet teherbeesni, ha van érett pete. De a peteérés nem mindig félidöben van, elég nagy eltérések lehetnek ettöl. Ezen kivül létezik a spontán peteérés is, amikor maga az aktus vált ki tüszörepedést. A legtöbb nönek a két menzesz közti félidöben van a legnagyobb esélye a terhességre, de olyan nap nincs, amikor 100%-osan kizárt, még a menzesz alatt is elöfordulhat.
A megtermékenyített pete járja be az utat a méhig! Akkor már megtörtént megtermékenyítés!
Teherbe esni csak peteéréskor lehet. :-) De hogy az pontosan mikor van, na ezt nehéz eltalálni. :-) Nem vagyunk gépek, nem lehet elõre megmondani pontosan. De a spermiumok azért eléldegélnek 2-3 napig is, így ha kétnaponta van akció, nem lehet kikerülni. :-)
Természetesen máskor is megtörténhet, peteéréskor csak több mint valószinü :)
Hát biológiából tanítják! Csak peteéréskor lehet teherbeesni!
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
A peteérés utáni napokban is. A petének ugyanis be kell "járnia" a petevezeték-adta utat, azaz keresztülhaladnia rajta. Igazában itt történik meg a nagy találkozás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
"A megtermékenyített pete járja be az utat a méhig!" És szabadna tudnunk, hogy a meg nem termékenyített milyen utat jár be a petefészekbõl az ovuláció után? És miért nevezik a nõi belsõ ivarszerv egyik részét petevezetõnek (vagy méhkürtnek)? Igaz, nem napokig tart a meg nem termékenyített pete útja..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! :)
A meg nem termékenyített pete elindul arra, amerre a petevezetõ terelgeti, de nem jut messzire. 24 óráig él, néha addig sem. Ha nincs megtermékenyítés ebben a 24 órában, elpusztul és nem megy sehova. Ha megtermékenyül, akkor vándorol tovább a méh felé, és kb 5 nap múlva a méhbe érve megkezdi a beágyazódást.

Csak peteéréskor lehet teherbe esni, vagy a hónap bármely szakaszában?

soha nem védekezünk!

Legjobb válasz: hát általában igen. vannak jó kis weboldalak, ahol nyilván tudod tartani a ciklusaidat, és ott azt is kírja neked, hogy mikor vagy a legtermékenyebb. www.ciklus.hu, vagy www.timmermann.hu

hát általában igen. vannak jó kis weboldalak, ahol nyilván tudod tartani a ciklusaidat, és ott azt is kírja neked, hogy mikor vagy a legtermékenyebb. http://www.ciklus.hu, vagy http://www.timmermann.hu
Az én anyukám is mensi elõtt 2 nappal lett terhes a nõvéremmel, mensi után 1 nappal meg a báytámmal! (én vagyok az, akinek az orvos azt mondta, h bármikor...)
A hónap bármely napján teherbe lehet esni, édesanyám a mensi elõtt 3 nappal esett teherbe amikor öcsémmel lett terhes. És ez biztos, mert fiút szerettek volna és arra a hónap második felében van nagyobb esély. Nekik bejött. És ezt nem csak úgy írom, hanem biztos, mert mi is szeretnénk már babát a férjemmel és anyával sokat beszélgetünk róla.
A kérdező hozzászólása: ez a 4.hónapja hogy nem szedem a gyógyszert!kb. tudom mikor van a peteérésem, és akkor megszoktam mérni reggelente a hõmérsékletemet, és mikor 2 tized fokkal magasabb akkor van!köszönöm szépen a segítséget!
arra gondolt volna hogy egy honapban többször is van peteérés? csak a mi nem is gondolnánk?
Nem, ezt figyelmeztetésképpen mondta! Tök komolyan!
nem megnyugvás erdekében mondta ezt neked? mert egy nõ csak peteérés idején lehet terhes . Mikor máskor.
Valóban pé-kor a legnagyobb az esély. De nekem van egy nagyon jó orvos ismerõsöm, aki jelenleg ösztöndíjjal külföldön praktizál, na, õ mondta, hogy ne feledjem, az orvostudomány jelenlegi állása szerint a hónap bármely napjában terhes lehet a nõ!
csak peteéréskor lehe teherbe esni. 1 honapban egyszer van peteérés. És a peteérés egy napig tart.Tehát jol ki kell számolnod a megfelelõ idõt.Miota probálkoztok?
Gondolt arra is, hogy igen, lehet több pé egy hónap alatt, meg arra is, hogy annyi minden befolyásolhatja a ciklust, hogy simán megérhet a pete bármikor, középidõnél elõbb és késõbb is!

Mikor tudok teherbe esni? Csak peteéréskor vagy előtte is?

Legjobb válasz: Peteérés elõtt 3 nappal már teherbe lehet esni, én is akkor estem teherbe. Hogy peteérés után hány napig, abban nem vagyok biztos, de szerintem max. utána 1 nap.

Peteérés elõtt 3 nappal már teherbe lehet esni, én is akkor estem teherbe. Hogy peteérés után hány napig, abban nem vagyok biztos, de szerintem max. utána 1 nap.
Peteérés elõt 2-3 nap, maga az ovu napja, s utánna még egy nap, amikor a legnagobb esély van a teherbeesésre.
elsõnek üzenem, hogy nem mensi 1 napjától kell számolni a peteérést, hanem pont visszafele, mert nem mindenkinek 28 napos a ciklusa.
Erõsebb kaliberû orgazmus is okozhat peteérést, tehát nem csak a menstruáció elsõ napjától számított 14. napon.
Mindig csak akkor eshetsz teherbe, amikor épp van érett petéd - ami csak max 24 óráig életképes. Azaz csak a tüszõrepedés napján foganhatsz meg. A teherbeeséshez vezetõ közösülés azonban történhet ez elõtt akár egy héttel is, ugyanis a hímivarsejtek sokkal tovább életképesek a nõ szervezetében, mint a pete. Alapjáraton 2-3 napig, szélsõséges esetben akár egy hétig is. Tüszõrepedés a következõ menszesz ELÕTT 12-16 nappal következik be minden esetben. Ha megfordítom a dolgot: a következõ menszesz a tüszõrepedés UTÁN következik be mindne esetben. A tüszõrepedés legtöbbször a ciklus 14. napjára esik, de lehet ennél korábban, késõbb, és spontán bármikor is, akár egy jó orgazmus következtében. Összefoglalva: akkor eshetsz teherbe, ha van benned élõ hímivarsejt, és épp van érett petéd is. Ez a tüszõrepedés napját és az azt megelõzõ kb egy hetet jelenti.

Sikerült valakinek úgy teherbe esni, hogy a mikroszkóp nem vagy csak egy napig mutatott páfrányt a feltételezett peteéréskor?

Legjobb válasz: Szia! ha beütöd a keresõbe,hogy PG53 sok hasonló kérdésre kapsz,és hát igen bizony sok választ! Én a saját tapasztalatom írom le Neked. 2.hónapja használom a PG 53 ovumikroszkópot,mindig reggel felkelés után közvetlenül néztem,tehát úgy,hogy elõtte abszolute nem ettem,nem ittam. Ovu napja körül végig páfrányos volt,örültem is,hogy lám mûködik ez a kis mikroszkóp. Ovu után gömb és páfrány egyaránt maradt,egész szombatig,a nem várt napjáig megmaradtak ezek a páfrányok,tisztán kivehetõen!!! azonban mégis mensi lett belõle! DE természetesen ha több ilyen kérdés válaszát elolvasod,akkor találsz ellenkezõjét is,akinél baba lett. Egy biztos,sajnos csak erre alapozni,hogy a páfrány jelezhet terhességet,megtanultam nem szabad. Ilyen téren most csalódtam egy picit benne,mert én is reménykedtem,hátha nálam is azt jelenti,amit másoknál,és nem jön majd a nem várt. Sajnos nem. Sok sikert a babásodáshoz!!! szió

Szia! ha beütöd a keresõbe, hogy PG53 sok hasonló kérdésre kapsz, és hát igen bizony sok választ! Én a saját tapasztalatom írom le Neked. 2.hónapja használom a PG 53 ovumikroszkópot, mindig reggel felkelés után közvetlenül néztem, tehát úgy, hogy elõtte abszolute nem ettem, nem ittam. Ovu napja körül végig páfrányos volt, örültem is, hogy lám mûködik ez a kis mikroszkóp. Ovu után gömb és páfrány egyaránt maradt, egész szombatig, a nem várt napjáig megmaradtak ezek a páfrányok, tisztán kivehetõen!!! azonban mégis mensi lett belõle! DE természetesen ha több ilyen kérdés válaszát elolvasod, akkor találsz ellenkezõjét is, akinél baba lett. Egy biztos, sajnos csak erre alapozni, hogy a páfrány jelezhet terhességet, megtanultam nem szabad. Ilyen téren most csalódtam egy picit benne, mert én is reménykedtem, hátha nálam is azt jelenti, amit másoknál, és nem jön majd a nem várt. Sajnos nem. Sok sikert a babásodáshoz!!! szió
Szia! Nekem sikerült, pont abban a hónapban, mikor megvettük a mikroszkópot, és egyszer sem mutatott páfrányt.
Én 3 hónapja rendületlenül nyáladzok minden reggel, de páfrányt egyszer sem láttam.mellette ovutesztelek, meg hõmérõzöm tehát van peteérés. Szóval nekem nagyon nem jött a mikroszkóp. :(
Szia! Amikor én éreztem a peteérésem, nem mutatta a páfrányt, csak pár nap múlva 1x.Utána 1 hétig semmi, majd újból megjelentek, akkor már tudtam, hogy ez gyanús....pozitív is lett a th teszt :) )
Mi van, mikroszkóp, páfrány?!Lányok segítsetek ki de Én úgy tudtam, hogy sok sex kell a gyerekhez, aztán elõbb-utóbb összejön!!

Peteérés idejében (kalkulátor szerint) teherbe lehet esni? Vagy csak közvetlen előtte meg utána?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy gondolom, hogy érdemes elõtte együtt lenni, hogy a kis ficánkák a kellõ idõben odaérjenek, hiszen a petesejt csak max 24 órát bír ki. Elötte 1-2 nappal és aznap. Szerintem! Drukkolok neked!

Szia! Én úgy gondolom, hogy érdemes elõtte együtt lenni, hogy a kis ficánkák a kellõ idõben odaérjenek, hiszen a petesejt csak max 24 órát bír ki. Elötte 1-2 nappal és aznap. Szerintem! Drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Remélem összejön!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!