Találatok a következő kifejezésre: Csak peteéréskor teherbe esni, (16 db)

Mikor tudok teherbe esni? Csak peteéréskor vagy előtte is?

Legjobb válasz: Peteérés elõtt 3 nappal már teherbe lehet esni, én is akkor estem teherbe. Hogy peteérés után hány napig, abban nem vagyok biztos, de szerintem max. utána 1 nap.

Peteérés elõtt 3 nappal már teherbe lehet esni, én is akkor estem teherbe. Hogy peteérés után hány napig, abban nem vagyok biztos, de szerintem max. utána 1 nap.
Peteérés elõt 2-3 nap, maga az ovu napja, s utánna még egy nap, amikor a legnagobb esély van a teherbeesésre.
elsõnek üzenem, hogy nem mensi 1 napjától kell számolni a peteérést, hanem pont visszafele, mert nem mindenkinek 28 napos a ciklusa.
Erõsebb kaliberû orgazmus is okozhat peteérést, tehát nem csak a menstruáció elsõ napjától számított 14. napon.
Mindig csak akkor eshetsz teherbe, amikor épp van érett petéd - ami csak max 24 óráig életképes. Azaz csak a tüszõrepedés napján foganhatsz meg. A teherbeeséshez vezetõ közösülés azonban történhet ez elõtt akár egy héttel is, ugyanis a hímivarsejtek sokkal tovább életképesek a nõ szervezetében, mint a pete. Alapjáraton 2-3 napig, szélsõséges esetben akár egy hétig is. Tüszõrepedés a következõ menszesz ELÕTT 12-16 nappal következik be minden esetben. Ha megfordítom a dolgot: a következõ menszesz a tüszõrepedés UTÁN következik be mindne esetben. A tüszõrepedés legtöbbször a ciklus 14. napjára esik, de lehet ennél korábban, késõbb, és spontán bármikor is, akár egy jó orgazmus következtében. Összefoglalva: akkor eshetsz teherbe, ha van benned élõ hímivarsejt, és épp van érett petéd is. Ez a tüszõrepedés napját és az azt megelõzõ kb egy hetet jelenti.

Csak peteérés környékén lehet teherbe esni?

Menstruáció utáni napokban nem?

Legjobb válasz: Csak peteérés környékén lehet teherbe esni, de az ovuláció lehet menstruáció után, sõt ritka esetben menstruáció alatt is.

Csak peteérés környékén lehet teherbe esni, de az ovuláció lehet menstruáció után, sõt ritka esetben menstruáció alatt is.
Szia! A teherbe eséshez éppen kiszabadult életképes pete kell, ez jellemzõen 13-15. nap környékén jelenik meg a nõben. Ámde rengeteg történetet ismerünk, hogy mensi alatt meg elõtte 3 nappal való együttlétbõl lett baba. Szóval a nõi test csodákra képes :) . Azért az átlag nõ nem képes spontán peteérést produkálni.

Csak is kizárólag a peteérés napján lehet teherbe esni?

Úgy olvastam hogy egy hónapban csak 24 óra áll a megtermékenyítésre.

Legjobb válasz: Szia! A spontán peteérésnek köszönhetõen tulajdonképpen bármikor teherbe eshetsz. Ezt nem lehet kiszámolni, bárkivel elõfordulhat, idõjárás vagy pl. orgazmus hatására. A másik, hogy a spermiumok napokig életben vannak benned, így ha peteérés elõtt vagytok együtt, akkor peteérésig életben lehetnek és megtermékenyíthetnek. Remélem tudtam segíteni :)

Szia! A spontán peteérésnek köszönhetõen tulajdonképpen bármikor teherbe eshetsz. Ezt nem lehet kiszámolni, bárkivel elõfordulhat, idõjárás vagy pl. orgazmus hatására. A másik, hogy a spermiumok napokig életben vannak benned, így ha peteérés elõtt vagytok együtt, akkor peteérésig életben lehetnek és megtermékenyíthetnek. Remélem tudtam segíteni :)
Így van, neked csak 24 órád van: a pete csak 24 óráig életképes. De hogy ez a 24 óra mikor van, az nagyon egyénfüggõ. Leggyakrabban a ciklus közepén, de máskor is elõfordulhat, akár a vérzésed alatt is (bár ez ritka), és ahogy az elõzõ válaszoló írta, egy jó orgazmus is kiválthat spontán tüszõrepedést bármikor. A hímivarsejt azonban 48-72 óráig életképes. Sõt, elõfordult már, hogy 5 napig is életben maradtak a petevezetékben. Ebbõl következik, hogy nem csak az ovuláció (tüszõrepedés) napján eshetsz teherbe, hanem akár egy elõtte 5 nappal történt szeretkezés következményeként is. Sõt, elméletileg bármikor, amikor van érett, kiszabadult pete a petevezetékedben.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi szépen.
A legnagyobb eséllyel igen akkor, de vannak kivételek.pl. ha egy nagyobb lelki dolgon vagy túl, akkor is lehet, ezt olvastam, viszont én a menzesz után 2.napon estem teherbe, visszaszámolva a koromat napra pontosan, ráadásul tudtuk is, mert akkor az egyszer nem védekeztünk.
Általában igen de mindig van kivétel.
A kérdező hozzászólása: De hát pete nélkül hogy lehetne?
A második válaszolót igazolván, Én spontán peteérés eredményeként estem teherbe. Anno, az adott ciklusomban a 16. napon volt tüszõrepedésem (UH igazolta), de nem jött össze valamiért, és ugyanazon ciklus 28. napján a dokim szerint kellett, hogy legyen spontán peteérésem, mert amikor kiderült, hogy terhes vagyok, a terhesség kora alapján csakis akkor eshettem teherbe.

Csak peteéréskor lehet teherbe esni? Vagy csak akkor nagyobb az esély rá, de máskor is megtörténhet?

Legjobb válasz: Csak akkor lehet teherbeesni, ha van érett pete. De a peteérés nem mindig félidöben van, elég nagy eltérések lehetnek ettöl. Ezen kivül létezik a spontán peteérés is, amikor maga az aktus vált ki tüszörepedést. A legtöbb nönek a két menzesz közti félidöben van a legnagyobb esélye a terhességre, de olyan nap nincs, amikor 100%-osan kizárt, még a menzesz alatt is elöfordulhat.

Kedves lányok, azért azt a tény se felejtsétek el, hogy szexuális érintkezés után még 10(!) nappal is találtak aktív spermiumokat a méh hátsó boltozatában és a méhben! Röviden, a számolgatás és rizikózás helyett én a VÉDEKEZÉST ajánlom inkább. Menjetek biztosra!
Csak akkor lehet teherbeesni, ha van érett pete. De a peteérés nem mindig félidöben van, elég nagy eltérések lehetnek ettöl. Ezen kivül létezik a spontán peteérés is, amikor maga az aktus vált ki tüszörepedést. A legtöbb nönek a két menzesz közti félidöben van a legnagyobb esélye a terhességre, de olyan nap nincs, amikor 100%-osan kizárt, még a menzesz alatt is elöfordulhat.
A megtermékenyített pete járja be az utat a méhig! Akkor már megtörtént megtermékenyítés!
Teherbe esni csak peteéréskor lehet. :-) De hogy az pontosan mikor van, na ezt nehéz eltalálni. :-) Nem vagyunk gépek, nem lehet elõre megmondani pontosan. De a spermiumok azért eléldegélnek 2-3 napig is, így ha kétnaponta van akció, nem lehet kikerülni. :-)
Természetesen máskor is megtörténhet, peteéréskor csak több mint valószinü :)
Hát biológiából tanítják! Csak peteéréskor lehet teherbeesni!
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
A peteérés utáni napokban is. A petének ugyanis be kell "járnia" a petevezeték-adta utat, azaz keresztülhaladnia rajta. Igazában itt történik meg a nagy találkozás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
"A megtermékenyített pete járja be az utat a méhig!" És szabadna tudnunk, hogy a meg nem termékenyített milyen utat jár be a petefészekbõl az ovuláció után? És miért nevezik a nõi belsõ ivarszerv egyik részét petevezetõnek (vagy méhkürtnek)? Igaz, nem napokig tart a meg nem termékenyített pete útja..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! :)
A meg nem termékenyített pete elindul arra, amerre a petevezetõ terelgeti, de nem jut messzire. 24 óráig él, néha addig sem. Ha nincs megtermékenyítés ebben a 24 órában, elpusztul és nem megy sehova. Ha megtermékenyül, akkor vándorol tovább a méh felé, és kb 5 nap múlva a méhbe érve megkezdi a beágyazódást.

Milyennek kell lennie a mehszajnak peteereskor mensi fele kozeledve meg terhesseg alatt? Melyik napon van a peteeres ha ciklusom 28napos? Csak peteereskor lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták,hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták, hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Csak peteéréskor lehet teherbe esni?

Vagy ha valakinek pont nem akkor van peteérése akkor is teherbe eshet?

Legjobb válasz: Peteéréskor lehet. Illetve a tüszõrepedés elõtt 2-3 nap az esélyes, mert a spermák akár 72 órát is életbe maradnak. És tüszõrepedés után max 1 nap, mert a petesejt addig életképes. Tehát a pé környékén 5 nap a termékeny. csak meg kell találni ezeket a napokat. Ami nem annyira egyszerû.

Peteéréskor lehet. Illetve a tüszõrepedés elõtt 2-3 nap az esélyes, mert a spermák akár 72 órát is életbe maradnak. És tüszõrepedés után max 1 nap, mert a petesejt addig életképes. Tehát a pé környékén 5 nap a termékeny. csak meg kell találni ezeket a napokat. Ami nem annyira egyszerû.
Altalaban igen. Sajnos :-(

Csak és kizárólag a peteérés napján lehet teherbe esni?

A ciklus második felére már elméletileg van érett petesejt, akkor már nincs esély a megtermékenyülésre? Õszintén szólva soha nem követtem a peteérésemet, nem igazán vagyok tisztában a dologgal.

Legjobb válasz: Ha megérik a petesejt,akkor kiszabadul a petefészekbõl és csak akkor lehet megtermékenyiteni 24 órán keresztül.Ez egyéntõl függ mikor van.Ha többször is van peteérés akkor értelemszerûen többször van esély a megtermékenyülésre. Nem tudom hogy érted azt hogy a ciklus második felében,de addigra már nincs érett petesejt általában. Persze van kivétel amint az elõbb le is irtam

Ha megérik a petesejt, akkor kiszabadul a petefészekbõl és csak akkor lehet megtermékenyiteni 24 órán keresztül.Ez egyéntõl függ mikor van.Ha többször is van peteérés akkor értelemszerûen többször van esély a megtermékenyülésre. Nem tudom hogy érted azt hogy a ciklus második felében, de addigra már nincs érett petesejt általában. Persze van kivétel amint az elõbb le is irtam
Én soha, momdos sohasem követtem, hogy mikor van peteérésem, mégis sikerült, aminek nagyon örülük.:) A telefonomba van egy táblázat ezzel kapcsolatban, de szerintem az gagyi. Legyetek együtt, amikor jólesik és meglátod, hamarabb összejön mint gondolnád. Egy 7 hetes kismami
A középidõben kiszabaduló petesejt egy napig él azután szétesik, ezért ennyi idõ van a megtermékenyítésre. A hímivarsejtek viszont akár 3 napig is élhetnek, ezért a peteérés elõtt 1-3 nappali szexbõl is lehet baba.
A spermiumok odabent 2 napig is életképesek lehetnek. Ha volt is peteérésed, de elõtte 1 nappal, vagy csak másnap, harmadnap voltál együtt a pároddal, akkor még van remény, hogy összefussanak az ivarsejtek.Ezért is írja sok ciklusnaptár, hogy melyek a "kritikus" napok, amikor esélyes vagy a terhességre.

Teherbe esni csak peteéréskor lehet?

Legjobb válasz: IGEN, orgazmus is okozhat spontán peteérést

IGEN, orgazmus is okozhat spontán peteérést
Igen. Csakhogy annak az idõpontja eltolódhat. No meg létezik olyan is, hogy indukált peteérés (egy jó szex után, még éppen idõben). A fõemlõsöknél ez általános dolog, ott a szex okozza a peteérést. Ezért van csak egy aktus, de az szinte biztos eredménnyel.
A kérdező hozzászólása: A no vagy a ferfi orgazmusa? Koszi a valaszokat!
Szerinted kié?.... Amúgy meg a peteérés idõpontját mindig csak UTÓLAG lehet kiszámolni. Szóval ne apellálj arra, hogy "jajj most nincs peteérésem, lehet szexelni", mert ez egy baromság. Akármikor lehet peteérésed.
A kérdező hozzászólása: A no vagy a ferfi orgazmusa? Koszi a valaszokat! ISTENEEEEEEM! hány éves vagy 12? te agyhalott;D

Ciklusom rendszeres 28 napos, mikor van a peteeres es csak az nap lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Peteérés elméletileg 14.nap környékén van.A biztos teherbeesés érdekében,szexeljetek minél többet,lehetõleg 2 naponta legalább egyszer,és ne azon törd a buksid,h mikor lehetne.Így sokkal sikeresebb lesz a projekt!

Peteérés elméletileg 14.nap környékén van.A biztos teherbeesés érdekében, szexeljetek minél többet, lehetõleg 2 naponta legalább egyszer, és ne azon törd a buksid, h mikor lehetne.Így sokkal sikeresebb lesz a projekt!
Nekem is szabályos 28napos ciklusaim voltak. Mi 2naponként voltunk együtt és 3. próbálkozásra sikerült. Vmi érdekes: minden hónapban a 10-12-14-16 napon próbálkoztunk mindig este ugyan abba a pózba mégis 3.ra jött "csak" az áldás mikor nem idegeltem már miatta magam! Azt ajánlom 10-16napiokan próbálkozzatok spontán és majd õ eldönti mikor akar jönni:) 15hetes kismama
egyet ertek az elottem szolokkal, a lenyeg h ne stresszelj azon h mikor, nagyon keves az olyan aki eldonti hogy babat akar es holnap mar terhes is.addig elvezzetek egymast jo gyakran de ne csak a jo napokon hanem amikor csak megkivanjatok.ovu a 14.nap korul

Csak peteéréskor lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat, az a "baj" hogy nem követek semmit számon, mert nem akarom hogy csak errõl szóljon az egész.

uhh, akkor összekevertem...a pete él rövidebb ideig, a spermium hosszabb ideig? a lényeg ugyanaz, 4 nap alatt a legvalószínûbb a teherbeesés... köszönöm a helyesbítést!
Bocsi, félreérthetõen fogalmaztam! Kell hozzá az érett petesejt. Én arra céloztam, hogy nem mindenkinek van rendesen a 14. nap tájékán peteérése. És amint már más is írta, megeshet, hogy peteérésen kívül is lökõdik ki érett petesejt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, az a "baj" hogy nem követek semmit számon, mert nem akarom hogy csak errõl szóljon az egész.
Az ötödiknek üzeném, hogy lehet , hogy az ismerõsõd menstruáció alatt esett teherbe, neki akkor volt petesejtje.Vagy szerinted hogyan jön létre a fogamzás??petesejt nélkül??
Az utolsónak üzenném! Nem csak a peteéréskor eshet teherbe! Már hallottam olyat, hogy valaki a mensije alatt is terhes lett. A Pé alatt nagyobb az esélye természetesen. Viszont van olyan akinek a ciklusai nem pont 28 naposak. Emiatt sem biztos, hogy Pé-kor esett teherbe! 18 hetes kismami
Nem, csak akkor a legnagyobb az esélye.
peteéréskor, plusz elõtte való napon, és utána való 2 napon is, mert a spermiumok 1 napig maradnak életben a testedben....így ha elõzõ nap belerakjátok, és másnap peteérésed van még összejöhet...utána a petesejt 2 napig van életben, így még azon az utána következõ két napon is összejöhet...tehát 4 nap áll a rendelkezésetekre összesen, akkor ha teljesen beállt már a ciklusod és nincs összevissza peteérésed...ha van, akkor lehetsz szerencsés máskor is
Érett pete mindenképpen szükséges a fogantatáshoz, hogy az a pete mikor érik meg változó, legtöbbeknek 14.napon, (nekem speciel 18-20.napon volt mindig)de van akinek orgazmustól(vagy csak véletlenszerûen) is kilökõdhet és akkor szoktak ciklus elején, végén teherbe esni.
A spermiumok 72 óráig, a petesejt pedig 24 óráig él.Igen csak akkor eshetsz teherbe, ha van peteérés.
igen, tul.képpen bármikor kilökõdhet egy pete egy nehez fizikai munka hatására, vagy orgazmus, stb,

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!