Találatok a következő kifejezésre: Csak peteéréskor teherbe (32 db)

Mikor tudok teherbe esni? Csak peteéréskor vagy előtte is?

Legjobb válasz: Peteérés elõtt 3 nappal már teherbe lehet esni, én is akkor estem teherbe. Hogy peteérés után hány napig, abban nem vagyok biztos, de szerintem max. utána 1 nap.

Peteérés elõtt 3 nappal már teherbe lehet esni, én is akkor estem teherbe. Hogy peteérés után hány napig, abban nem vagyok biztos, de szerintem max. utána 1 nap.
Peteérés elõt 2-3 nap, maga az ovu napja, s utánna még egy nap, amikor a legnagobb esély van a teherbeesésre.
elsõnek üzenem, hogy nem mensi 1 napjától kell számolni a peteérést, hanem pont visszafele, mert nem mindenkinek 28 napos a ciklusa.
Erõsebb kaliberû orgazmus is okozhat peteérést, tehát nem csak a menstruáció elsõ napjától számított 14. napon.
Mindig csak akkor eshetsz teherbe, amikor épp van érett petéd - ami csak max 24 óráig életképes. Azaz csak a tüszõrepedés napján foganhatsz meg. A teherbeeséshez vezetõ közösülés azonban történhet ez elõtt akár egy héttel is, ugyanis a hímivarsejtek sokkal tovább életképesek a nõ szervezetében, mint a pete. Alapjáraton 2-3 napig, szélsõséges esetben akár egy hétig is. Tüszõrepedés a következõ menszesz ELÕTT 12-16 nappal következik be minden esetben. Ha megfordítom a dolgot: a következõ menszesz a tüszõrepedés UTÁN következik be mindne esetben. A tüszõrepedés legtöbbször a ciklus 14. napjára esik, de lehet ennél korábban, késõbb, és spontán bármikor is, akár egy jó orgazmus következtében. Összefoglalva: akkor eshetsz teherbe, ha van benned élõ hímivarsejt, és épp van érett petéd is. Ez a tüszõrepedés napját és az azt megelõzõ kb egy hetet jelenti.

Csak peteérés környékén lehet teherbe esni?

Menstruáció utáni napokban nem?

Legjobb válasz: Csak peteérés környékén lehet teherbe esni, de az ovuláció lehet menstruáció után, sõt ritka esetben menstruáció alatt is.

Csak peteérés környékén lehet teherbe esni, de az ovuláció lehet menstruáció után, sõt ritka esetben menstruáció alatt is.
Szia! A teherbe eséshez éppen kiszabadult életképes pete kell, ez jellemzõen 13-15. nap környékén jelenik meg a nõben. Ámde rengeteg történetet ismerünk, hogy mensi alatt meg elõtte 3 nappal való együttlétbõl lett baba. Szóval a nõi test csodákra képes :) . Azért az átlag nõ nem képes spontán peteérést produkálni.

Csak peteéréskor eshet teherbe egy nő?

Legjobb válasz: Szia! Természetesen igen. Ha nincs peteérés, akkor nincs mit megtermékenyíteni. Az más kérdés, hogy vannak, akiknek 12, vannak akiknek csak 14. napon van peteérése. Hõmérõvel lehet figyelni a peteérés idõpontját. És fontos tudni azt is, hogy a spermák a szex után nem pusztulnak el rögtön, akár napokig is "várakozhatnak", de azért az élet azt igazolja, hogy 2 napnál tovább nem él meg.

Szia! Természetesen igen. Ha nincs peteérés, akkor nincs mit megtermékenyíteni. Az más kérdés, hogy vannak, akiknek 12, vannak akiknek csak 14. napon van peteérése. Hõmérõvel lehet figyelni a peteérés idõpontját. És fontos tudni azt is, hogy a spermák a szex után nem pusztulnak el rögtön, akár napokig is "várakozhatnak", de azért az élet azt igazolja, hogy 2 napnál tovább nem él meg.
Szó szerinti értelemben igen. De a spermiumok több napig is képesek életben maradni a méhben. Sõt van spontán peteérés is, ami bármikor bekövetkezhet. Nagyon oda kell figyelni.
Ehh igen, valóban ezt kihagytam, hogy miért van eltérés a pé. idõpontok között. Jó látni, hogy végre valaki olyan is válaszol, aki ért hozzá, nem csak nõk, akik utálják a világot és azokat akik szexuális életet élnek. Én is egészségügyis vagyok :) Köszönöm, hogy javítottál :)
Azért tegyük hozzá, hogy a spontán peteérés iszonyatosan ritka. Amikor egy pár babát vár és váltig állítja, hogy csak spontán peteéréssel következhetett be a dolog, akkor általában nincs igazuk, egyszerûen csak azon ritka esetek közé tartoznak, ahol a spermiumok sokáig éltek így a kicsit korábbi együttlét is hozhatott eredményt. Tehát tényleg nagyon ritka, nagyon példa sincs rá, csak sokan tulajdonítanak annak sok mindent, ami nem baj, jobb, mintha fogalmuk sem lenne semmirõl :)
Na. Akkor egy kis korrekció. Elõször is, mivel a nõi nemi ciklus hossza egyénenként eltérõ, ezért az _átlagosnak_ tekintett 14. napi ovulatio idõpontja is _nagyon_ eltérhet. Nem. A 12. napi még nem nagy eltérés (21-tõl 70 napos ciklusok is akadnak fiziológiásan). A megtermékenyülés valószínûsége így a ciklus közepétõl (=az ovulatiótól) számított plusz-mínusz egy hét. Másodszor, a spontán ovulatio nem következhet be _akármikor_, mivel igen erõs hormonlökés kell a tüszõrepedéshez (de persze ez a hormonkoncentráció elõállhat pl. orgazmus, vagy szimpla stressz hatására is). Ennek megfelelõen a spontán ovulált pete leggyakrabban még éretlen a megtermékenyítéshez. Harmadrészt, a hímivarsejtek a nõi ivarutakban akár 3-5 napig is életképesek, más kérdés, hogy a petesejt valamivel több, mint 24 óráig termékenyíthetõ meg. Hogy tovább fokozzuk az érdekességek halmazát, a méh fala nem tudja _akármikor_ befogadni a zigótát, úgyhogy ez is ront a teherbeesés valószínûségén. (egy medikus)
nem
igen, nyilván mivel csak akkor van minek megtermékenyülnie, de mivel spontán peteérés bármikor történhet, azzal ellentétben ahogy sokan hiszik hogy csak a ciklus 14. napja körül, ezért ha a védekezésrõl van szó, mindig teherbe lehet esni...

Csak peteéréskor lehet teherbe esni? Vagy csak akkor nagyobb az esély rá, de máskor is megtörténhet?

Legjobb válasz: Csak akkor lehet teherbeesni, ha van érett pete. De a peteérés nem mindig félidöben van, elég nagy eltérések lehetnek ettöl. Ezen kivül létezik a spontán peteérés is, amikor maga az aktus vált ki tüszörepedést. A legtöbb nönek a két menzesz közti félidöben van a legnagyobb esélye a terhességre, de olyan nap nincs, amikor 100%-osan kizárt, még a menzesz alatt is elöfordulhat.

Kedves lányok, azért azt a tény se felejtsétek el, hogy szexuális érintkezés után még 10(!) nappal is találtak aktív spermiumokat a méh hátsó boltozatában és a méhben! Röviden, a számolgatás és rizikózás helyett én a VÉDEKEZÉST ajánlom inkább. Menjetek biztosra!
Csak akkor lehet teherbeesni, ha van érett pete. De a peteérés nem mindig félidöben van, elég nagy eltérések lehetnek ettöl. Ezen kivül létezik a spontán peteérés is, amikor maga az aktus vált ki tüszörepedést. A legtöbb nönek a két menzesz közti félidöben van a legnagyobb esélye a terhességre, de olyan nap nincs, amikor 100%-osan kizárt, még a menzesz alatt is elöfordulhat.
A megtermékenyített pete járja be az utat a méhig! Akkor már megtörtént megtermékenyítés!
Teherbe esni csak peteéréskor lehet. :-) De hogy az pontosan mikor van, na ezt nehéz eltalálni. :-) Nem vagyunk gépek, nem lehet elõre megmondani pontosan. De a spermiumok azért eléldegélnek 2-3 napig is, így ha kétnaponta van akció, nem lehet kikerülni. :-)
Természetesen máskor is megtörténhet, peteéréskor csak több mint valószinü :)
Hát biológiából tanítják! Csak peteéréskor lehet teherbeesni!
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
A peteérés utáni napokban is. A petének ugyanis be kell "járnia" a petevezeték-adta utat, azaz keresztülhaladnia rajta. Igazában itt történik meg a nagy találkozás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
"A megtermékenyített pete járja be az utat a méhig!" És szabadna tudnunk, hogy a meg nem termékenyített milyen utat jár be a petefészekbõl az ovuláció után? És miért nevezik a nõi belsõ ivarszerv egyik részét petevezetõnek (vagy méhkürtnek)? Igaz, nem napokig tart a meg nem termékenyített pete útja..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! :)
A meg nem termékenyített pete elindul arra, amerre a petevezetõ terelgeti, de nem jut messzire. 24 óráig él, néha addig sem. Ha nincs megtermékenyítés ebben a 24 órában, elpusztul és nem megy sehova. Ha megtermékenyül, akkor vándorol tovább a méh felé, és kb 5 nap múlva a méhbe érve megkezdi a beágyazódást.

Volt olyan, akinek a hőgörbéje még csak peteérést sem mutatott, és mégis teherbe esett?

Legjobb válasz: Ilyen sajnos nincs. Ha nincs peteérés, nincs terhesség. Ha egy évben 1-2 hónapban nincs peteérésed, az normális, tehát ha most kezdtél hõmérõzni, és éppen nem volt, az nem gond, de ha sok, vagy minden ciklus ilyen, orvoshoz kell fordulni, hogy kiderítse a rendellenesség okát...

Ilyen sajnos nincs. Ha nincs peteérés, nincs terhesség. Ha egy évben 1-2 hónapban nincs peteérésed, az normális, tehát ha most kezdtél hõmérõzni, és éppen nem volt, az nem gond, de ha sok, vagy minden ciklus ilyen, orvoshoz kell fordulni, hogy kiderítse a rendellenesség okát...
A kérdező hozzászólása: jaj, nem úgy értettem, ez világos, hogy mi kell a terhességhez úgy gondoltam, hogy nekem 2x volt peteérésem a hónapban, uh-al bizonyítottan, de a hõgörbém valamiért nem akarja mutatni a peteérést.
Akkor inkább ovutesztet használj.
Persze, hogy van ilyen. Ne felejtsd el, hogy a hõt nem eüsök, hanem laikusok mérik és fogalmuk sincs mennyi minden befolyásolhatja, másrészrõl a szervezet nem gép, hogy mindig a nagykönyv szerint leírva mûködjön. Ha következõleg megjön a vérzésem, akkor csinálok nektek egy eüs görbét, lássátok milyen az, ha én mérem :) Szóval az, hogy a görbe nem mutatja, nem jelenti, hogy nincs is :)
A kérdező hozzászólása: nem értem, hogy mi a különbség a laikus és eüs görbe között. Minden reggel ugyanabban az idõpontban, ugyanazzal a hõmérõvel mérem. Lehet, hogy én nem csinálok valamit jól?

Milyennek kell lennie a mehszajnak peteereskor mensi fele kozeledve meg terhesseg alatt? Melyik napon van a peteeres ha ciklusom 28napos? Csak peteereskor lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták,hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták, hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Csak peteéréskor eshetek teherbe? Tehát egy hónapban csak 12-48 órának van nekünk nőknek a teherbeesésre?

Legjobb válasz: Inkább 12-24. És igen, ennyi az esély. Persze létezik spontán peteérés, de az viszonylag ritka.

Inkább 12-24. És igen, ennyi az esély. Persze létezik spontán peteérés, de az viszonylag ritka.
Igen, értelemszerûen csak peteéréskor lehet teherbe esni, mert pete nélkül elég nehéz lenne. :) És inkább max 24 órán keresztül. Lehetséges spontán peteérés is, de azért ez ritka.
Látom nagy fogalomzavar van itt. :) Pedig már az egyik válaszoló meg is magyarázta. A spermiumok igen, 2-3 napig életképesek, ezért peteérés elõtt 2 nappal történt aktusból lehet terhesség, de akkor is csak peteéréskor fog megfoganni a baba, nem pedig 2 nappal elõtte. Spontán peteérés is elõfordulhat, vagy az is, hogy esetleg mensi alatt lesz terhes valaki, de ahhoz is kell peteérés!
peteérés elõtt és után 2 nappal NEM lehet teherbe esni:D Teherbe esni kizárólag peteéréskor lehet. Egy peteérés elõtt 2 nappal lezajlott aktusból létrejöhet terhesség, de peteérés után 2 nappal nem:)
peteérés elõtt és után 2nappal is teherbe lehet esni.
Hát azért ennél kicsit több, mert peteérés elõtt úgy tudom akár 3 nappal is, mert a 2-3 napig életképesek a spermiumok! És nagyon sok helyen olvastam, hogy az orgazmus RITKÁN kiválthat peteérést! És különben is! Volt olyan levelezõ, akinek mensi közben jött össze a baba, mert azt hitte akkor nem kell védekezni, mert lehetetlen a teherbeesés! Bár ez nagyon ritka, de vannak kivételek!
Ettõl még a tény tény marad, teherbe esni akkor lehet, ha van egy érett petesejt.

Csak peteéréskor lehet teherbe esni?

Vagy ha valakinek pont nem akkor van peteérése akkor is teherbe eshet?

Legjobb válasz: Peteéréskor lehet. Illetve a tüszõrepedés elõtt 2-3 nap az esélyes, mert a spermák akár 72 órát is életbe maradnak. És tüszõrepedés után max 1 nap, mert a petesejt addig életképes. Tehát a pé környékén 5 nap a termékeny. csak meg kell találni ezeket a napokat. Ami nem annyira egyszerû.

Peteéréskor lehet. Illetve a tüszõrepedés elõtt 2-3 nap az esélyes, mert a spermák akár 72 órát is életbe maradnak. És tüszõrepedés után max 1 nap, mert a petesejt addig életképes. Tehát a pé környékén 5 nap a termékeny. csak meg kell találni ezeket a napokat. Ami nem annyira egyszerû.
Altalaban igen. Sajnos :-(

Teherbe esni csak peteéréskor lehet?

Legjobb válasz: IGEN, orgazmus is okozhat spontán peteérést

IGEN, orgazmus is okozhat spontán peteérést
Igen. Csakhogy annak az idõpontja eltolódhat. No meg létezik olyan is, hogy indukált peteérés (egy jó szex után, még éppen idõben). A fõemlõsöknél ez általános dolog, ott a szex okozza a peteérést. Ezért van csak egy aktus, de az szinte biztos eredménnyel.
A kérdező hozzászólása: A no vagy a ferfi orgazmusa? Koszi a valaszokat!
Szerinted kié?.... Amúgy meg a peteérés idõpontját mindig csak UTÓLAG lehet kiszámolni. Szóval ne apellálj arra, hogy "jajj most nincs peteérésem, lehet szexelni", mert ez egy baromság. Akármikor lehet peteérésed.
A kérdező hozzászólása: A no vagy a ferfi orgazmusa? Koszi a valaszokat! ISTENEEEEEEM! hány éves vagy 12? te agyhalott;D

Csak peteéréskor lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat, az a "baj" hogy nem követek semmit számon, mert nem akarom hogy csak errõl szóljon az egész.

uhh, akkor összekevertem...a pete él rövidebb ideig, a spermium hosszabb ideig? a lényeg ugyanaz, 4 nap alatt a legvalószínûbb a teherbeesés... köszönöm a helyesbítést!
Bocsi, félreérthetõen fogalmaztam! Kell hozzá az érett petesejt. Én arra céloztam, hogy nem mindenkinek van rendesen a 14. nap tájékán peteérése. És amint már más is írta, megeshet, hogy peteérésen kívül is lökõdik ki érett petesejt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, az a "baj" hogy nem követek semmit számon, mert nem akarom hogy csak errõl szóljon az egész.
Az ötödiknek üzeném, hogy lehet , hogy az ismerõsõd menstruáció alatt esett teherbe, neki akkor volt petesejtje.Vagy szerinted hogyan jön létre a fogamzás??petesejt nélkül??
Az utolsónak üzenném! Nem csak a peteéréskor eshet teherbe! Már hallottam olyat, hogy valaki a mensije alatt is terhes lett. A Pé alatt nagyobb az esélye természetesen. Viszont van olyan akinek a ciklusai nem pont 28 naposak. Emiatt sem biztos, hogy Pé-kor esett teherbe! 18 hetes kismami
Nem, csak akkor a legnagyobb az esélye.
peteéréskor, plusz elõtte való napon, és utána való 2 napon is, mert a spermiumok 1 napig maradnak életben a testedben....így ha elõzõ nap belerakjátok, és másnap peteérésed van még összejöhet...utána a petesejt 2 napig van életben, így még azon az utána következõ két napon is összejöhet...tehát 4 nap áll a rendelkezésetekre összesen, akkor ha teljesen beállt már a ciklusod és nincs összevissza peteérésed...ha van, akkor lehetsz szerencsés máskor is
Érett pete mindenképpen szükséges a fogantatáshoz, hogy az a pete mikor érik meg változó, legtöbbeknek 14.napon, (nekem speciel 18-20.napon volt mindig)de van akinek orgazmustól(vagy csak véletlenszerûen) is kilökõdhet és akkor szoktak ciklus elején, végén teherbe esni.
A spermiumok 72 óráig, a petesejt pedig 24 óráig él.Igen csak akkor eshetsz teherbe, ha van peteérés.
igen, tul.képpen bármikor kilökõdhet egy pete egy nehez fizikai munka hatására, vagy orgazmus, stb,

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!