Találatok a következő kifejezésre: Csak nekem el (809 db)

Csak nekem fura, hogy sok nõ azt mondja, hogy semmi ideje nincs a gyerek mellett, de közben fél napot a gép elõtt ülnek? Akkor, hogy is van?

Legjobb válasz: Nekem is van ilyen ismerõsöm, de belelátok annyira az életébe, hogy nem csodálkozom rajta. Barátaik nem nagyon vannak, olyan volt a munkája, hogy egyedül ücsörgött a boltban, kollégái nem voltak, férje szintén két emberrel dolgozik csak... most otthon van, családi ház, szomszédok idõsek, egyszerûen nincs társasága, neki a net jelenti a napi társalgást. NEm tudom érte elítélni, pláne, mert nincs is közöm hozzá, hiszen ha nekik ez így jó, akkor milyen jogon mondjam én azt, hogy nem az? Te is itt vagy, én is itt vagyok, pedig biztos lenne nekünk is más dolgunk (nekem pl 140 tétel, de már hányok a gondolattól is, hogy elõvegyem õket)

Nekem is van ilyen ismerõsöm, de belelátok annyira az életébe, hogy nem csodálkozom rajta. Barátaik nem nagyon vannak, olyan volt a munkája, hogy egyedül ücsörgött a boltban, kollégái nem voltak, férje szintén két emberrel dolgozik csak... most otthon van, családi ház, szomszédok idõsek, egyszerûen nincs társasága, neki a net jelenti a napi társalgást. NEm tudom érte elítélni, pláne, mert nincs is közöm hozzá, hiszen ha nekik ez így jó, akkor milyen jogon mondjam én azt, hogy nem az? Te is itt vagy, én is itt vagyok, pedig biztos lenne nekünk is más dolgunk (nekem pl 140 tétel, de már hányok a gondolattól is, hogy elõvegyem õket)
Én tesóm is ilyen. Õ is itthon panaszkodik nekem hogy semmire sincs ideje mert ugye a gyerekkel kell foglalkoznia, ha az alszik akkor az egyéb házimunkákat kell megcsinálnia, de érdekes módon közben állandóan az fb-n van és nem úgy hogy csak bevan jelentkezve és otthagyja hanem mindig viszi magával szobáról szobára a laptopot és ott netezik. Fõzés közbe simán megtudná csinálni a takarítást és az egyéb teendõket ameddig rotyog a kaja és nem kell felette állnia de nem inkább leül netezik és csodálkozik hogy még délutánra sincs kész semmivel. Pedig én elõbb kezdtem a gyerek vállalást 20 évesen már akkor is volt fb meg minden de még nem volt ennyire elterjedt mint mostanság és én is délelõtt be sem kapcsoltam a gépet, gyerekkel foglalkoztam közben fõtt a kaja, takarítottam meg egyéb dolgomat csináltam. Amikor párom délutános volt akkor pihentem én is mert õ megcsinálta a fõzést, takarítást meg minden egyedül a mosás meg a vasalás maradt rám de azt is amikor a gyerek elvolt közben csináltam így tudtam is rá figyelni nem volt ebbõl baj. Mégis délutánra már szabad voltam amikor a párom hazajött munkából már neki sem volt semmi teendõje még tüzifát is hoztam be csak hogy õ tudjon pihenni mert tudom hogy keményen dolgozik, de õ mindig amint hazaér kér 10 percet hogy lezuhanyozzon utána egybõl átveszi a gyereket meg minden mást ami esetleg adódik és engem odaparancsol vagy a kanapéra hogy TV-zek és pihenjek vagy netezzek, ha csak fel akarok söpörni már kikapja kezembõl a seprût. Egyedül csak a gyereket adja oda, de azt is csak akkor ha tényleg szükséges mert tudja jól hogy egésznap vele foglalkozok plusz a házimunka és odafigyel rám még most is hogy amikor végzett akkor tudjak pihenni vagy ha délutános akkor mindent megcsinál még a gyerekkel is foglalkozik ha nem kell a kaja felett állnia és délutánra már szinte semmi dolgom nem marad.
Én pl akkor netezek, amikor a gyerek alszik. Mint most. És szalad a ház, ugyanis a gyerek rajtam alszik, ahogy leteszem üvölt. Szóval addig is a laptopon töltöm ezt az idõt.
ezt én is észrevettem, leginkább fb-n... kirakják, hogy ilyen az élet gyerek után stb. de egész nap fenn vannak a chaten, és posztolnak 10 percenként. Van olyan akinek 4 kisgyereke van (4, 3, 2 évesek, újszülött) szóval...
Ismerõs :) Az én ismeretségi körömben is a kismamák neteznek a legtöbbet.
Bocs, de honnan tudod, hogy FÉL NAPOT ül a gép elött? Ugyanis ha csak párszor 10 percre jön fel, akkor már elég sok témához tud írni.
Ha te is ilyen helyzetben leszel, majd megérted. Egyáltalán nem zárja ki egymást a kettõ. Hogy egy példát említsek: annak idején csak akkor tudtam leülnie a gép elé, amikor a gyereket letettem. S azért a gép elé ültem, és nem a porszívót fogtam a kezembe, mert arra a gyerek felébredt. Ahogy az edénycsörgésre (mosogatás), a mosógép hangjára, zuhanyzásra (hajmosás) és bármilyen lábujjhegyen való lopakodásnál nagyobb zajjal járó tevékenységre. A lakás szaladt, én úgy néztem ki, mint egy zombi, idõm (és leginkább alkalmam) semmire sem volt... holott a kívülállók számára úgy tûnhetett, rengeteg idõm volt, hisz a gép elõtt ültem.
Nekem is volt egy ilyen anyuka ismerõsöm, állandóan a facen lógott. Vicces kis anyucikák vannak.
Na igen, és ezek az újdonsült anyucik jönnek ide rinyálni, hogy a férjüknek nem tetszik, hogy nincs elmosogatva meg kitakarítva, mikor egész nap otthon ülnek, és mért nem segít a férj 8-10 óra munka után a házimunkában :D
A kérdező hozzászólása: A környezetemben élõkrõl tudom, az egész ház szalad, de a feleség inkább a gép elõtt ül.
Igen panaszkodás nagyon megy. Szerintem ma már divat is lett. Régen amikor mosható pelenka volt kézzel mostak, és semmilyen automata gépük nem volt az anyának 3-4 gyerek mellett végeztek mindennel.
Lehet le vannak fáradva és nincs kedvük takarítani. Nálam pl most is szalad a ház, mert egész hétvégén nem volt kedvem takarítani, lusta voltam, aludtam. Van ilyen, nem minden nõ superhero, mint eggyesek.
Utolsó az nem baj, csak akkor panaszkodni sem kell, hogy fut a lakás.
Szerintem ebben semmi fura nincsen, mivel közöm sincs hozzá Nem az én idõm, a sajátját úgy tölti el, ahogy akarja. Engem nem zavar, ha nála kosz van, ha õt sem, meg a férjét se... ám legyen!
16:os, na azt értem én, hogy állítólag az elsõ ellésed elõtt adták a szépet... de akkor minek sz*rsz ki még egyet???!!! Eleve MINEK olyan embernek, aki ELTILT DOLGOKTÓL? A SAJÁT CSALÁDODTÓL??? Irtózatosan szánalmas vagy, csak a gyerekeidet sajnálom...
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti. Azt én sem értem, hogyha elsõ gyerek után ilyenek lettek, akkor minek kellett oda még egy gyerek? Én már összepakkoltam volna és õk pedig menjenek ahova gondolnám..

Ha még nem akarok csókot az 1. randin, akkor ha próbálkozik a srác, csak forduljak el, és akkor leesik neki, h. az arcomra kérek puszit?

Nem fog megsértődni ezen?

Legjobb válasz: Szerintem ne tervezd el így elõre. Ha megakar csókolni, de Te úgy érzed abban a pillanatban, hogy nem akarod még, egyszerûen mondd meg neki, hogy neked gyors ez a tempó. De mi van, ha jól érzed magad, és Te is szívesen megcsókolnád? Ez mindig alkalomfüggõ!

Szerintem ne tervezd el így elõre. Ha megakar csókolni, de Te úgy érzed abban a pillanatban, hogy nem akarod még, egyszerûen mondd meg neki, hogy neked gyors ez a tempó. De mi van, ha jól érzed magad, és Te is szívesen megcsókolnád? Ez mindig alkalomfüggõ!
Ne fordulj el. Ha észreveszed, hogy közelít a szád fele egyszerûen mondd meg, hogy még ne! Én megalázónak érezném és kellemetlenül magam, ha a partner csak úgy elfordítaná az arcát. 23/l
Normális fiú nem.
adj neki egy Mike Tyson-osat, úgy hogy essen le a fél állkapcsa. aztán kérj tõle bocsánatot a plasztikai sebészeten, hogy bocs majd talán máskor csókolózunk, cupp
A kérdező hozzászólása: Lehet, h. hülyeség, de alig ismerem még. És nem szeretnék könnyen kaphatónak tûnni, mert nem is vagyok az. Meg elsietni sem szeretném a dolgokat. Nálam úgymond az együtt járás a csókkal kezdõdik. Tehát ha volt csók, onnantól kezdve együtt vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, a szem a lélek tükre. :)
Ne próbáld.. mert úgyis úgy fogsz nézni :) Hacsak nem úgy sikerül a randi... de akkor már többet szeretnél. De az is kiolvasható :)
A kérdező hozzászólása: Akkor megpróbálok úgy nézni, h. abból kiderüljön, h. csak puszit szeretnék. :)
Egy normális srác a szemed fogja nézni, mielõtt megpró- bál megcsókolni. Abból egybõl látszik, hogy hova szeret- néd azt a puszit.
A kérdező hozzászólása: Nem rég óta ismerjük egymást, telefonon beszéltünk párszor, meg élõben is 1-2 percet, ha épp összefutottunk. De randink ez lesz az 1. Tudom, h. tetszem neki, nekem is õ, de semmit nem szeretnék elsietni. 1. randin nem szeretnék még csókot.
Mond neki, hogy majd legközelebb:)
A kérdező hozzászólása: Kérdés megoldódott. :) A végén megkérdezte, h. "adhatok egy csókot?" De persze úgy értette, h. puszit, szóval csak puszi volt a végén.

Miért van az, hogy a németek a háborúban több millió embert kegyetlenül megöltek, megszálltak egy csomó országot, mégis ők ma jobban élnek, mint valaha, majdnemhogy az egyik leggazdagabb ország Európában? Nekik nem kellett megbűnhődniük, csak nekünk?

Hol itt az igazság?

Legjobb válasz: Õk is megbûnhõdtek, romokban hevert a gazdaságuk (meg az egész ország). Csak éppenséggel õket egymással versenyezve építette fel a két oldal: a nyugat azért, hogy megmutassa, milyen szép a kapitalizmus, a szovjetek meg azért, hogy lám-lám, ezt tudja a kommunizmus. Meg õk megkapták a Marshall-segélyt, amit mi visszautasítottunk. Nekik volt rengeteg nyersanyaguk, és termeltek is, minket az oroszok kényszerítettek a nehéziparra, ami a történelem egyik legnagyobb idiotizmusa volt. Nekik rengeteg kölcsönöket elengedték, mi a mellünkre vertünk, hogy a magyar jó adós. Õk keményen dolgoznak, és nem árusították ki az országukat. Na, nekünk a kedves politikusaink privatizáció címszóval bagóért eladtak mindent...

Õk is megbûnhõdtek, romokban hevert a gazdaságuk (meg az egész ország). Csak éppenséggel õket egymással versenyezve építette fel a két oldal: a nyugat azért, hogy megmutassa, milyen szép a kapitalizmus, a szovjetek meg azért, hogy lám-lám, ezt tudja a kommunizmus. Meg õk megkapták a Marshall-segélyt, amit mi visszautasítottunk. Nekik volt rengeteg nyersanyaguk, és termeltek is, minket az oroszok kényszerítettek a nehéziparra, ami a történelem egyik legnagyobb idiotizmusa volt. Nekik rengeteg kölcsönöket elengedték, mi a mellünkre vertünk, hogy a magyar jó adós. Õk keményen dolgoznak, és nem árusították ki az országukat. Na, nekünk a kedves politikusaink privatizáció címszóval bagóért eladtak mindent...
Na álljunk csak meg egy pillanatra. Ennyi erõvel az angolok, a spanyolok hány indiánt gyilkoltak meg? Meg mit csináltak a gyarmatokon? Hogy a többi mocskosságról ne is beszéljünk. Másrészt pedig a gazdasági dolgok nem függenek össze a gyilkolás mennyiségével, azt õk megtermelik, az egyik legprecízebb, és legdolgosabb nép Európában. Amúgy meg a politikai rendszer és nem a nép hibája, bár kétségtelen, h a nép választotta meg, de akkor sincs összefüggés a kettõ között.
Marshall terv + demokratikus államberendezkedés vs. szovjetmajmoló félidióta moszkoviták Ennyi elég magyarázatnak
Megbûnhõdtek, elég sokáig két részre voltak szakítva, jóvátételt is fizettek, de mivel gazdasági szempontból jó helyen vannak, így a többi országnak is érdeke volt "gatyába rázni" õket! Plusz ott nem annyira kretének a politikusok, mint pl: nálunk.
"Nekik nem kellett megbûnhõdniük, csak nekünk?" Ez az, menjen csak az önsajnáltatás, abban úgyis jók vagyunk. Ezért kár volt feltenni ezt a kérdést (ha választ akarnál, használnád a keresõt).
Talán ebben a mondatban kell az igazságot keresni! """erhnn válasza: Na álljunk csak meg egy pillanatra. Ennyi erõvel az angolok, a spanyolok hány indiánt gyilkoltak meg? Meg mit csináltak a gyarmatokon? Itt írta valaki, és sajnos õk mindíg ezt csinálták, mi meg mindíg gyarmatok vagyuk úgy a dualizmus eleje óta.
Mi köze annak a háborúhoz ami több mint hatvan éve volt, hogy ma ki hogyan él?
Mégis milyen milliókat gyilkoltak le a németek?
"Amúgy meg a politikai rendszer és nem a nép hibája, " De bizony a nép hibája! Olvastad a náci párt programját? Épeszû ember egy ilyen agyament zagyvaságot nem támogathat csak azok a mocskos lumpenelemek akiknek mindegy hogy mi volt leírva.A véghetelen ostobaság az aljasság mocskosság programja volt ez amit csak a nép alja mocska támogathat.Németország ott van ahol németek élnek!
Az amcsik és a szovjetek több embert gyilkoltak a II. világháborúban, mint a németek!
azért vigyázzunk a "legyilkoltak x embert" megfogalmazással. (itt az elõttem szólóra gondolok). háború volt, aminek az alaptermészete, h megölik az embereket. remélem ezzel nem mondtam semmi újat. szóval az amerikaikat ezzel vádolni egy kcsit erõs túlzás lenne, mert õk nem irtották a civil lakosságot... a szovjetek már igen, méghozzá elég módszeresen. meg a németek is, ill a kis államok nacionalistái. az tényleg legyilkolászás volt. de még egyszer hangsúlyozom, h a legyilkolás kategóriába ne keverjük bele a katonai veszteségeket.
Az amcsik Hiroshimában és Nagaszakiban csak és kizárólag az ártatlan civileket irtották. Ez a két esemény volt a történelem legnagyobb tömegmészárlása és a II. világháború legnagyobb gaztette.
00:30 "szóval az amerikaikat ezzel vádolni egy kcsit erõs túlzás lenne, mert õk nem irtották a civil lakosságot... a szovjetek már igen" Ez véletlenül fordítva van. A szovjet légierõ nem volt elég erõs, hogy módszeresen városokat bombázzon. Az amerikaiak bombázták a német városokat, de õk elég precízen, kevés civil áldozattal. A legtöbb civil áldozata a briteknek volt.
bocsánat, az atomot tényleg nem vettem figyelembe, mert csak európára koncentráltam. úgyh visszaszívva :S
NSZK-ról meg NDK-ról hallott a kérdezõ? Még most is vannak különbségek Németország keleti meg nyugati része között. Egyébként sem büntetésbõl kerültünk CCCP szárnyai alá.


Rettegek a repüléstõl, viszont a barátnõm felajánlotta, hogy megveszi nekem a repjegyet, csak kísérjem el egy 2 heti kiruccanásra. Valahogy leküzdhetõ a félelem, vagy mire számíthatok egyáltalán az egésztõl?

Londonba mennénk, nemrég vetette fel az ötletet a legjobb barátnõm, hogy mi lenne ha... Persze, szeretnék kimenni, ezt neki is megmondtam, de egybõl az ugrott be, hogy; repülõ. Én meg még repülõ közelében sem voltam soha, és egyszerûen tartok tõle. Attól, hogy gyors, hogy rosszul leszek, hogy bepánikolok felszálláskor.

Legjobb válasz: Hatalmas baromság lenne, ha a repülés miatti félelembõl adódóan mondanád le az utat, fõleg, hogy állják a repülõjegyet. Igen, lehet, hogy lezuhan, de könyörgöm, annak, hogy egy figyelmetlen autós a reptérre menet üt el titeket, sokkal nagyobb a statisztikai valószínûsége. Ha nem vagy hozzászokva a repüléshez, elõször furcsa érzés lesz. A felszállás szakaszában lehet érezni, hogy "megy" a gép, amikor beáll az utazómagasságra, már tényleg olyan, mintha ülnél egy álló buszban. Ha nagyon félsz, vegyél be egy enyhe nyugtatót. Esetleg megkérheted a sztyuvit, hogy meséljen neked egy kicsit a repülésrõl, mert elõször repülsz és félsz :) Az utasok nyugtatása is benne van a munkaköri leírásukban, de tényleg :)

Hatalmas baromság lenne, ha a repülés miatti félelembõl adódóan mondanád le az utat, fõleg, hogy állják a repülõjegyet. Igen, lehet, hogy lezuhan, de könyörgöm, annak, hogy egy figyelmetlen autós a reptérre menet üt el titeket, sokkal nagyobb a statisztikai valószínûsége. Ha nem vagy hozzászokva a repüléshez, elõször furcsa érzés lesz. A felszállás szakaszában lehet érezni, hogy "megy" a gép, amikor beáll az utazómagasságra, már tényleg olyan, mintha ülnél egy álló buszban. Ha nagyon félsz, vegyél be egy enyhe nyugtatót. Esetleg megkérheted a sztyuvit, hogy meséljen neked egy kicsit a repülésrõl, mert elõször repülsz és félsz :) Az utasok nyugtatása is benne van a munkaköri leírásukban, de tényleg :)
A kérdező hozzászólása: A lezuhanástól nem félek, eszemben sincs ez a gondolat.
Akkor mitõl félsz? :)
Semmi extra az egész, a felszállást/leszállást érzed csak meg ha fordul egyet a gép, amúgy simán olyan, mintha ülnél. Én is féltem az elsõ repülés elõtt, mikor szállt fel a reptérrõl a gép akkor féltem, aztán ahogy távolodtunk a földtõl már érdekes volt és végig az ablakra voltam tapadva.
A kérdező hozzászólása: Mitõl félek? Magától az érzéstõl. Azon nem lovagolok, hogy le fog zuhanni, abszolút felesleges. Csak mégis... idegen az egész.
Nekem ez elég abszurd. Az ember a repülés miatti félelme az esetleges lezuhanásból adódik. Te azt állítod, hogy nem ettõl félsz. Ilyen logika alapján akkor is elõre rettegsz, ha pl. egy eddig ismeretlen bevásárlóközpontba kell elmenned, ahol még nem jártál? Nem kötekedni akarok, csak ez tényleg ad abszurdum így.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen attól félek, hogy elkap egyfajta szorongás/pánik. Ez nem abszurd, nem vagyok vele egyedül biztosan. Nem tudom megfogalmazni, de nem attól parázok, hogy dugóhúzóban lefelé kezdünk zuhanni.
Ez pánikbetegség gyanús, itt már nem a repüléstõl való szorongás az alapprobléma :(
Hát akkor szeresd meg a pisiszexet.
Mielõtt elvetted, ezt nem tudtad? Most már fogadd el így.
Keresetek fel egy szexológust, én megértem, hogy zavar.
A kérdező hozzászólása: Regebben meg megjatszotta néha meg nekem is elég hetente az együttlét mondjuk de most már 1 éve bevalota kb hogynneki csak az a jo. Mondjuk azon csodalkoztam hogy mindig le akarja pisilni a kezem es az neki jo meg hogy kozbe fogjam ingereljem stb de ez belefert mertvolt rendes sex is most meg van hogy 1 honapig sincs akkor is csak az en kedvemert van
Csináld, tedd amit kíván, ahogyan akarja nem bánod meg!

A baratnom joba van egy lannyal, aki tok bunko csak neki jatsza az aranyost . Ha valamit nem ugy csinal ahogy o Mondja duhong. A baratnom mindig kibekul vele hogy mondjam el neki?

Legjobb válasz: mond meg hogy csak játsza ha a barátod el fogja hinni vagy csinálj telóval egy felvételt titokban remélem hasznos vol a tanácsom

mond meg hogy csak játsza ha a barátod el fogja hinni vagy csinálj telóval egy felvételt titokban remélem hasznos vol a tanácsom

Msnen azt írja: megy aludni, el is köszön. Akkor mért van még fen kb fél órát, és csak nekem nem ír? :S

Nem szeret már?:(

Legjobb válasz: Lehet csak egyedül akar lenni kicsit,vagy ugy érzi már nem tud neked mit irni!Vagy csak ugy hagyja a gépet elmegy közbe fogat mosni stb és utána lép csak ki!Sok lehetõség van !

Lehet csak egyedül akar lenni kicsit, vagy ugy érzi már nem tud neked mit irni!Vagy csak ugy hagyja a gépet elmegy közbe fogat mosni stb és utána lép csak ki!Sok lehetõség van !
a 23:17es vagyok... :) kimaradt egy szó... :D "akiktõl nagyon NEHÉZ megszabadulni..." :) Igazán nincs mit! :)
Nincs semmi baj ezzel!Igaza van az elsõ hozzászolonak lehet még dolga van közbe vagy emailt néz stb!a másodiknak is nagyon igaza van én is iyg vagyok ezzel
Emiatt ne aggódj! Attól még szeret téged. :) Csak vannak olyan emberek, akiktõl nagyon megszabadulni msn-en, egyszerûen nem hagyják, hogy az ember lelépjen... :) Velem is szokott ilyen lenni... Ezért én elõször elköszönök mindenkitõl, aki nem olyan fontos, és a barátomat meg a legjobb barátnõmet hagyom utoljára, neki kívánok utoljára jóéjt... :D Tényleg ne aggódj, nincs semmi probléma. :)
azért, mert fenn van, még nem kötelezõ beszélnie veled. lehet, hogy mással is beszél, mivel eddig csak veled beszélt. talán ki akarod magadnak sajátítani?
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm:) )
A kérdező hozzászólása: Akkor meg mondja meg.. de élõbe meg tök más... le nem tudom szedni magamról, ölelget csókol stb..
Nem esett le neked? Le vagy koptatva. Ezért csinálja ezt.
A kérdező hozzászólása: jó csak az a baj, hogy így tegnap is írta nekem elmegy, és akkor barátnõm írja nekem hogy "jajj de aranyos a pasid, rámírt most hogy hogy vagyok" ...:S
a "tétlen"-t nem feltétlen irja ki...nekem ha az egér szenved, és készül lecsuszni az ágyamrol, akkor az beletelik félórába is, és elérhetõnek mutat...de még tudnék sorolni...
Lehet, hogy valami fájlt fogad valaki mástól. Vagy elfelejt kijelentkezni míg elmegy fürdeni és csak utána teszi meg. Szerintem nem kell aggódnod, ha egyébként ír és beszéltek egymással, akkor nincsen semmi gond. Ilyenek miatt nem kell elbizonytalanodni.
A kérdező hozzászólása: Hát ne tudom, ezt kb egy hónapja csinálja... és még csak ki sem írja a gép hogy tétlen. pedig amúgy 1 percre van állítva nála is... lehet túlreagálom?
A kérdező hozzászólása: Nem akarom(amúgy nem csak velem beszél :D) de olyan rossz.. ha megyek elõbb aludni, sose hagyom úgy ott hogy még fent vagyok fél-háromnegyed órákat...
nem csak te vagy neki, vagy szeretné h nem csak te lennél neki... bár piti, h nem másik msnrõl és olyannaé csinálja akit ismersz... kérdezz rá, veszitenivalo van, de jobb mint a bizonytalanság 22/L

Csak nekem ennyire nehéz elfogadni az élet rendjét? Munka és bölcsi

Kislányom 27 hónapos, a héten kezdte a bölcsit. Én 2 hónapja visszamentem dolgozni egyből 8 órában. És sajnos eléggé megvisel ez a hirtelen éles váltás. Eddig egész nap együtt voltunk, napi kb 12 órát, most meg csak este 1,5-2 óra jut egymásra, amikor háztartással is haladni kell. Eddig úgy dolgoztam 2 hónapig, hogy a kislányom anyukámmal volt, mert nem vették fel a bölcsibe. Mire ezt megemésztettem, most felvették. Most meg azzal küzdök, hogy este így még hamarabb kell ágyba tenni, hogy reggel időben tudjon felkelni, így még kevesebbet tudok vele lenni. Ez csak engem érint ennyire rosszul? Egyébként mindig is nehezen viseltem a változásokat sajnos. Épp kezdtem megszokni az új munkahelyemet, kezdett jobb kedvem lenni, de most úgy érzem megint visszaesek, jön a hullámvölgy.

Legjobb válasz: ilyen az élet, majd megszokod. Örülj neki, hogy nem abba az országokba élsz ahol 6 max 9 hónapot maradhat otthon az anyuka. Szóval nézd az élet pozitív oldalát.

ilyen az élet, majd megszokod. Örülj neki, hogy nem abba az országokba élsz ahol 6 max 9 hónapot maradhat otthon az anyuka. Szóval nézd az élet pozitív oldalát.
Hát nehéz ez. Én 1 hónap múlva kezdek, a gyereket csak vcsinál látom, megfürdetem majd és alszik, foglalkozni cska hétvégén tudok vele. Apja viszi majd bölcsibe reggel és õ lesz vele délután is.
Megértelek. De elõre megjegyzem: nem a mennyiségi, hanem a minõségi idõ számít. Ha hétvégén folyamatosan játszol vele, mentek másmerre az jobb mint a folyamatos egymás mellett lét. Édesanyám két év kivételével otthon volt velünk, mégis néha csak nõttünk mint a gyom.
félre értés ne essék imádok a gyerekeimmel lenni de mégis alig várom már h újra dolgozzak..... ez az élet rendje tessék megszokni a gyereknek is jobb közösségben pláne ha a gyerek hamar megszokta
A kérdező hozzászólása: Sajnos nekem is muszáj dolgoznom, mert nélkülözhetetlen a megélhetésünkhöz. 4 és 6 óra nem jön szóba, mert nincs ilyen lehetõség + abból sem élnénk meg. Próbálok arra gondolni én is, hogy tényleg érte dolgozok. Mert ha itthon lennénk együtt és nem lenne munkahelyem, akkor anyagi gondjaink lennének, nem is kicsi. Folyton enném az ideget, tologatnám a filléreket, én abba is kikészülnék, és borzalmas anya lennék olyan nyomás alatt. Tényleg így a jobb, ha összességében nézzük. Nálunk is tartalmasak az együtt töltött órák. Ha belegondolok a gyerekkoromba, nekem az is jó volt, hogy mi öcsémmel tévét néztünk, anya meg mellettünk vasalt. Mert ott volt a közelemben. Már az is megnyugtató volt h otthon volt.
Hát szerintem ez borzasztó, hogy anyáknak muszáj így dolgozni, és le kell mondani a gyerekkel töltött idõrõl. Komolyan mondom, fogalmam sincs hogy lehet ezt kibírni. Én is dolgozom, de csak napi 2-5 órát, tudok mellette háztartást vinni, és relatíve pihent vagyok bölcsi után a gyerekkel foglalkozni is. Néha még így is nehéz, ha összejönnek a dolgok, de napi 8 óra, plusz utazás gondolom, nem anyának való. Minden elismerésem, és kitartást hozzá.
Másfél éves a lányom. Egy hónapja dolgozom. Nekem is a napi kb 2 órám van, amit vele tudok tölteni az ingázás miatt, de az a két óra nagyon tartalmas, tyúkot, kutyát etetünk, összeszedjük a tojást, mesélünk, rajzolunk, virágokat öntözünk, szeretgetem. Ez a két óra engem nagyon feltölt, és szeretek dolgozni is, így belevághatunk a felújításba. Én úgy vagyok vele, hogy a lányomért gürizek, neki dolgozom, az õ jövõjéért, ez nagy lendületet ad a mindennapoknak.
4# vagyok én még itthon vagyok de már 8 éve .... szal ez sem jó dolog
Én amugy 6 órás vagyok enél nem is tudnék többet válalni mert 3 gyerekem van .
Én tudtam hogy vissza kell menem dolgozni a pénz miatt igy nem szomorkodtam mikor a kislányom bölcsis lett.
2es vagyok. Én nagyon vágytam /vágyok már vissza a munkába, már úgy volt, hogy tavaly õsszel visszamegyek, csk anyum kellett mûteni így itthon maradtam, hogy át tudjak járni segíteni, de a sok túlóra miatt nehéz lesz, hogy csak hétvégén lehetek a gyerekkel, de minden második szombaton túlórázunk tehát akkor sem.
A kérdező hozzászólása: Én 3 évet voltam itthon, mert már terhesség alatt is itthon voltam. A végén már eléggé éreztem, hogy sok már ez, vágytam én is dolgozni. De ez meg a másik véglet úgy érzem, hogy most meg nagyon keveset látom õt. Nekem új munkahelyet kellett keresnem, nem volt átmenet, amikor kiveszem a felgyûlt szabikat és az idõ alatt szoktatom be a bölcsibe. Akkor én már annak is örülhetek, hogy én tudom reggel vinni bölcsibe és este még vacsi elõtt is láthatom kicsit. Érte sosem fogok tudni menni, mindig csak viszem majd. Mindig meg kell kérdeznem valakit, hogy mi volt a bölcsiben, reggelente nem nagyon lesz idõ a gondozó nénivel csevegnem sajnos :(
Én már nagyon vártam, hogy elkezdje két évesen a bölcsit, mert akkor már egy éve dolgoztam otthon, és nagyon húzós volt. Viszont hogy most már jár, mégis azt érzem, amit te. Muszáj, hogy menjen, mert nem tudok vele lenni a munka miatt. Fél 4-re járok érte, de így is be vagyok fordulva, hogy milyen élet ez. A férjem reggel 7-kor megy, este 8-kor jön. Egyáltalán nem tudunk minõségi idõket sem együtt tölteni, mert nem marad rá energia...

Nem akar barátnőt és kötöttséget. De nem is csak szexre kellek neki, csak hogy "el legyen velem". Ennek van értelme?

Érzem rajta hogy nem akar kötöttséget velem, de 2 hónapja találkozgatunk. Megcsókol, megölel de elég neki ha 1 héten 1 délutánt vagyunk együtt. Szerintem ez részéről ilyen "el lenni valakivel". Nem próbálkozott be nálam a szexel. Én már szeretem őt, ő is nagyon udvarol, bókol, de ennek így nem sok értelmét látom. Csak akkor akar találkozni mikor neki jó. Ha én mondom akkor nem jó neki soha.

Legjobb válasz: Ez amolyan alkalmi kapcsolat. Ez normális ha neked és neki is jó akkor jó.

Ez amolyan alkalmi kapcsolat. Ez normális ha neked és neki is jó akkor jó.
"Nem akar barátnõt ....." Akkor minek akaszkodsz rá?

3 éve együtt élünk. A vőlegényem mégis a szüleinél tölti majd a szentestét. Csak nekem furcsa?

2009-ben én is náluk ünnepeltem, de 2010. nyár végén minden megváltozott, az anyósjelölt nagyon csúnyán viselkedett velem, én azóta nem mentem el hozzájuk.

Legjobb válasz: Amikor mi összejöttünk a férjemmel onnantól kezdve közös a szenteste. Én el sem tudtam képzelni nélküle.pedig akkor csak pár hónapja jártunk. Mióta külön élünk a szülõktõl, szenteste átmegyünk mindkét családhoz egy kicsit.

7-nek igaza van, miért nem mentek együtt meglátogatni a szülõket? Akár egy este a két családhoz.
Amikor mi összejöttünk a férjemmel onnantól kezdve közös a szenteste. Én el sem tudtam képzelni nélküle.pedig akkor csak pár hónapja jártunk. Mióta külön élünk a szülõktõl, szenteste átmegyünk mindkét családhoz egy kicsit.
Hát basszus, mi mindenhová együtt járunk karácsonyozni, barátokhoz, ismerõsökhöz, ezer éve nem látott rokonokhoz is, nem ez lenne a normális?
Hát ez érdekes... Mi a párommal 6 hónapja élünk együtt és most ketten számítunk "egy családnak". Szenteste nem mászkálunk sehova, itthon fogjuk tölteni kettesben, ez egyértelmû volt mindkettõnk számára. Eszünkbe se jutna azon agyalni, hogy most éppen az õ szüleihez vagy az én szüleimhez menjünk. Egyrészt messze laknak, másrészt nem lenne igazságos vele szemben ha pl. az én szüleimnél töltenénk a szentestét. Az meg, hogy külön, elképzelhetetlen... 25.-én és 26.-án megyünk a szülõkhöz.
Mintha az elõzõ kapcsolatomról olvasnék... Mi 4, 5 évig voltunk együtt, de ez idõ alatt egyetlen egy karácsonyt sem töltöttünk együtt. Ugyanis a párom anyja kijelentette, hogy addig amíg nem vagyunk egy család (mármint férj és feleség) addig mindenki karácsonyozzon otthon. Elsõ évben még megérettem, hiszen fél éve voltunk együtt...na de a többit?? Mi mondjuk egyetemista korunkban jöttünk össze, messze laktunk egymástól, de ha akartuk volna, akkor biztosan meg lehetett volna oldani valahogy az együttlétet meg a családlátogatásokat is. Ha valakinek ezt elmeséltem, alig akart hinni a fülének...szerintem nagyon furcsa.
Na az ilyen võlegény után sem sírnék! Te bolond vagy, komolyan!!!! Én is felnõtt fejjel érettségiztem, gyerekkel, jövõre diplomázom és akkor mivan ha felnõtten tanul az ember?? Ha ilyen tuskó a családja, és még a võlegényed adja alájuk a lovat azzal hogy otthagy szenteste, az mindennek a teteje! Nem érdemel meg téged!
Nálunk én vagyok abban a helyzetben, hogy engem várnak haza Karácsonykor, a párom viszont nincs jó viszonyban az egyik szülõmmel. De a szentestét mindenképp együtt töltjük, kettesben, sõt még a 25-ét is, a szülõket 26-án szoktam meglátogatni.
Azért ez durva.3 éve együtt éltek. Ilyenkor már közös karácsony van.Vagy az egyik szülönél, vagy a másiknál.Esetleg a szülök menjenek hozzátok.Legalábbis nálunk így volt és így van máig is.Mink a férjemmel 15éve vagyunk eggyütt. :)
Szerintem amíg nem vagytok házasok szenteste a családnál, utána meg együtt a helyes. Vagy 1 nap egyik szülõnél, 1 nap másik szülõnél.
A kérdező hozzászólása: Tegnap beugrottak hozzánk a szülei, hoztak valami szerzõdést (családi vállalkozás lényegtelen......), olyan furcsa volt az egész. Felugrott a vérnyomásom. Nagyon ritka, ha eljönnek, párom anyja szokott évente 2x megjelenni, de az apja -mióta itt élek- még egyszer sem jött el. Gondolom, nem miattam. Nem éreztem jól magam.
Ez a legrosszabb, a társas magány....dobd ki, ne vacakolj vele! Jobb vár rád, meglátod!
Biztos ilyen pasihoz akarsz hozzámenni? Még nem késõ kidobni Volt ilyen pasim, 4 év után is 24 az anyucikájáéké volt, én egy sms-t kaptam, 25-én meg elkisérhettem a nagyszüleihez... Párommal elsõ karácsonyt a szüleinél töltöttem, még akkor nem éltünk együtt, utána már evidens volt hogy együtt élünk, 24 kettesben, 25-26 családlátogatás.
A kérdező hozzászólása: Ma ma 12:41 Sajnálom, hogy Téged is semmibe vesznek.. Remélem megváltoznak a dolgok.
Azért azt gondold meg, hogy sosem akarsz szóba állni anyóssal. Biztos hibázott, de halálra ítéled a kapcsolatotokat a pároddal, ha állandóan frontvonal mögött tartod magad. Neki mégiscsak az anyja. És ha netán az anyja megbánná, hagyni kell utat visszafelé. Nem olyan könnyû bocsánatot kérni. Ne ásd bele magad ebbe a gyûlölködésbe, a Te szívedet fogja megmérgezni. Hidd el.
A kérdező hozzászólása: Ha bocsánatot akar kérni, jöjjön el, 40 km, én várom. De nem fog eljönni, én meg addig nem megyek el hozzájuk. Meghallgatnám, hidd el. S ha õszintének tûnik, akkor talán.....De addig nem.
A kérdező hozzászólása: Esze ágában sincs bocsánatot kérni, a barátom szerint már rég el is felejtette a dolgot. Szerintem meg nem, mivel éppen azóta nem mentem el hozzájuk. Ekkora véletlenek nincsenek! A másik dolog... Barátom öccse. 2010. októberében volt egy nagyon csúnya vitánk, mert itt nálunk részegen és befüvezve döngette meg az akkor kiskorú barátnõcskéjét, aki szintén bírja a nedût. Egy szoba, 6 ember, és ezeknek volt pofája itt dugn i. Amikor meg merészeltem szólni, még a testvér akart megverni, stb.....stb, amiért szóltam. Akkor éjjel hazasétáltam anyám lakásába. Még szerencse, hogy egy városban lakunk. Párom és a testvére közösen raktak ki a lakásból. Ezután a párom közölte, ha elárulom az öccsét a szüleinek, mégpedig hogy marihuánát szív-birtokol és terjeszt, akkor haza kell költöznöm. Na, ha elmennék a szüleihez, biztos kiborulna a bili, én meg nem akarom, hogy úgy nézzenek rám, mint a véres rongyra.
Csupa ilyen történetet õrzöl, meg vagy sértve, békülni nem akarsz. Miért vagytok még együtt? Semmi jó jövõje nincs így a dolognak.
Tényleg durva az öccse sztorija, de ha azóta sem tudtátok megbeszélni...
A kérdező hozzászólása: Nézd.. ha eljön az anyós és bocsánatot kér, akkor lehet szó egy hûvös udvarias kapcsolatról, köztem és közte. Persze megtartanám a 3 méteres távolságot.
Õ nem jön bocsánatot kérni, te nem teszed túl magad rajta. Látsz/akarsz megoldást?
Mi 3 és fél év után is külön karácsonyozunk, mert neki jajj, de olyan jó otthon, díszítik a házat, sütik a sütit, amíg nem vagyunk házasok addig így is lesz, mert értsem meg, anyuka ezt mondta, apuka is ezt mondta, meg hát õ úúúúúgy imádja ezeket a karácsonyokat, mert az náluk mindig olyan szééép. Nem is lenne ezzel bökkenõ, ha engem is hazavárnának... De nálunk mindkét szülõ agresszív alkesz, tõlem várják a megoldást (értsd: egymás kicsinálását), addig is lábtörlõnek használnak... Nem lakom már otthon, de az ünnepek mindig kritikusak, minél jobban össze vagyunk zárva, annál jobban... És majd'4 együtt töltött év után nem ezt a taknyos tini hozzáállást várnám... Úgy érzem, jövõre már nem lesz ilyen problémánk... És nem azért, mert felnõ végre...
Ha nem áll ki melletted - márpedig nem áll ki- most amikor még elvileg nem lát a lila ködtõl, akkor mi lesz, ha lesznek gyerekeitek és az anyós mindenbe bele fog pofázni?? Ott fogsz állni két gyerekkel, összetörve, kell ez neked? Szerinted abban van sok érzelem aki otthagyja a párját szenteste egyedül??, Ébredj már fel!!! Most hagyd ott, százszor különbet érdemelsz!
A kérdező hozzászólása: 2010 decemberében, 4 hónappal az anyós beszólása után a barátom a kezemet is megkérte, de ezt nem hangoztatta otthon. Viszont én feltettem a gyûrû képét egy közösségi oldalra, ott a rokonság meglátta és megsértõdtek, amiért nem kaptak meghívót az esküvõre. Nem tudom, miféle párbeszéd zajlik le õ és az anyja között, de állítása szerint az anyja nem utál engem. Viszont én utálom õt. Látni sem bírom. A párom nem állt ki mellettem sem az anyjával szemben, sem a testvérével szemben, akivel szintén akadtak problémák. Néha nem tudom, mit gondoljak. Tervezhetek-e hosszútávra, esküvõt, gyerekeket... Ilyen családhoz nemigen akarok tartozni.
A kérdező hozzászólása: Párom anyjának nem vagyok elég jó, mert felnõtt fejjel érettségiztem, náluk meg illik diplomásnak lenni. Azt a hangot, amit akkor megütött velem szemben, sose felejtem el és nem bocsátok meg neki. A szüleim se érettségiztek le, szakmával elmentek dolgozni és felneveltek 2 gyereket. Szóval anyós nem csak engem minõsített, hanem a családomat is. Ez pedig, hogy a párom hazautazik szenteste, még rá is erõsít arra, hogy nem vagyok a család tagja. Nem is illek én közéjük. :(
Ha nem akarsz vele menni, te is erõsíts rá arra, hogy lehetsz annyira jó, mint egy diplomás. (Nálunk fordított a helyzet, a párom szakközepet végzett, én egyetemet.) Mutasd meg az anyósjelöltnek, hogy könnyen adsz annyit a fiának, mint bárki más adhatna az osztályok számától függetlenül. L/32
3-as vagyok, engem is minden évben gyõzködnek a szüleim, hogy karácsonyozzak náluk, persze a páromat nem hívják (legalábbis az egyik szülõ). De nekem biztos nem lenne szívem szenteste otthon hagyni egyedül. Különben is már mi is egy család vagyunk, úgyhogy természetes, hogy a 24-ét együtt töltjük.
Na most le leszek pontozva, de megírom hogy ilyen is van: 5 éve vagyunk együtt, sõt most nyáron össze is házasodtunk, mégis hazamegyünk 24-én a szülõkhöz külön-külön, mert mindenhol van szép hagyomány, és mindketten szeretünk otthon Karácsonyozni. Aztán 25-én átjön hozzánk a férjem és 26-án meg megyünk a szüleihez. Amíg nincs gyerek, nekünk így jó, nyilván akkor majd Karácsonyozunk hármasban a gyerekkel, és a nagyszülõk jönnek majd látogatni. Amúgy nyilván nem hagynám egyedül, hogyha neki nem lenne kedve hazamenni, de nekünk ez így jön ki. Kettesben is díszitünk amúgy fát, csak épp egy héttel elõtte:) Szeretet kimutatása miatt nem aggódok, én az év 365 napjában szeretem, nekem nem kell ehhez külön ünnepnap, pl. Valentin napot nem is tartjuk.
14-es válaszoló, azért a tiétek kicsit más helyzet, mint az, ha az egyik fél a szülõknél tölti a szentestét, a másik meg otthon, egyedül, magányosan.
Hát hallod kérdezõ. Lehet hogy a párod és családja diplomás, de hogy végtelenül primitívek, az fix. Érzelmileg nullák. Nem minden az értelmi intelligencia. Érzelmi nélkül semmit nem ér.
Nekünk 2 éves kisfiunk van, nálunk úgy van, hogy 24.-én elmegyünk anyukámékért-nincs autójuk-ott ajándékozunk, majd mindannyian átmegyünk anyósékhoz, ott eszem-iszom van ilyenkor.Én nem tudnám elképzelni a Szentestét, hogy csak mi hárman vagyunk.Mindenki jól érzi magát, legfõképpen a fiunk.
4 napja jártunk, mikor az elsõ szentesténket töltöttük együtt. Igaz én egyedül éltem akkor, de délután itt volt a családom, aztán jött Õ. :) Azóta is minden szenteste az új családomé...nem tudnám másképp elképzelni. Pedig még csak jövõre házasodunk. Mondjuk idén a nagymamámhoz megyek, mert a Párom dolgozik 24-én, 24 órázik... 24N
El lehet.a diploma, ha vki ennyire erzelmi nyomorek , munt a kedves parod es csaladja...
Kérdezõ, ne akarj ebbe a családba tartozni. :(
nálunk nem okoz botrányt, hogy 3 éve együtt élünk, és mindketten az anyukánkkal töltjük a szentestét külön-külön. hát könyörgöm, az õ életük véges, soha nem lehet tudni, hogy melyik karácsony lesz az utolsó... majd ha igazán egy család leszünk, és gyerekünk születik, akkor 3asban ünneplünk, és 25-26-án megyünk a szülõkhöz, de addig mindketten azzal töltjük a karácsonyt, aki felnevelt. engem sem csíp az anyóspajti, de teszek rá magasról. a párom szeret, nincs semmilyen kifogása ellenem. :) te is töltsd a családoddal a szentestét, aztán utána karácsonyozhatsz a pároddal is.
A kérdező hozzászólása: Nem látok megoldást...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!