Találatok a következő kifejezésre: Csak nálam úgy, (105 db)

Csak nálam van úgy, hogy a babó a pocakomban ebben a melegben nem nagyon aktív nappal, de amikor alszok hajnalban, ill. késő este le sem nyugszik, és mocorog elég erőteljesen?

28 hetes múltam

Legjobb válasz: Én még csak 18 hetes vagyok, de nálam meg az volt, hogy tegnapelõtt pl. nagyon rossz idõ volt és akkor nemnagyon mocorgott, sõt tegnap napközben se, de tegnap este nálunk is "buli" volt.:) Sõt ma reggel is. De napközben és se nagyon szoktam érezni, mondjuk lehet nekem még nem is kell annyira, csak este vagy reggel mikor nyugisan fekszünk. Ez mondjuk a 28.hétbe biztos másképp van. Úgyhogy bocsi, hogy annyira nem tudtam "tanácsot" adni, csak gondoltam megosztom veled a dolgot.:)

Én még csak 18 hetes vagyok, de nálam meg az volt, hogy tegnapelõtt pl. nagyon rossz idõ volt és akkor nemnagyon mocorgott, sõt tegnap napközben se, de tegnap este nálunk is "buli" volt.:) Sõt ma reggel is. De napközben és se nagyon szoktam érezni, mondjuk lehet nekem még nem is kell annyira, csak este vagy reggel mikor nyugisan fekszünk. Ez mondjuk a 28.hétbe biztos másképp van. Úgyhogy bocsi, hogy annyira nem tudtam "tanácsot" adni, csak gondoltam megosztom veled a dolgot.:)
Igen normális õket is megviselik ezek a frontok.Üdv 37hetes kismama
Én 22hetes vagyok és nálam is ugyan ez van.Ilyen melegfrontok miatt még a fejem is fáj.Ne izgulj.szerintem õket is megviselika ahirtelen jött frontok
Én is 22 hetes vagyok.De csak este meg reggel érzem a babám mózgását.Meg fogadtam veszek egy magzati szívhang figyelöt.Már néha nem birom idegekkel, nehogy vallami baj történjen.
SZia Nálunk is igy van, ma szinte csak délelõtt tombolt ill reggel, meg majd éjszaka fog amikor már lehült a levegõ. Ebben a kánikulában nem igazán aktív a bébim. Úgyhogy sztem ne izgulj! Boldog babavárást! 26 hetes kismami

Nem tudom h valaki jár e a cipőmben de a párommal gyermeket várunk és nálunk úgy szokás h házasodni kell! ő náluk viszont nem és nem is akar házasodni mondván h nincs elég pénz rá és h ez csak egy papír! Mit gondoltok feszegessem a témát vagy ne?

Legjobb válasz: Ha nálatok úgy szokás, hogy házasodni kell és úgy gyereket vállalni, akkor nem gondolkoztál azon, hogy ezt elõbb veted fel a párodnak, mielõtt baba lett volna a dologban?:) Amúgy ha õ nem híve a házasságban, akkor ráerõltetni nem tudod. Ettõl gondolom nem fognak kitagadni, mert nem házasodtok össze. Én házasságpárti vagyok ugyan, házas is, de ha a férjem nem akart volna elvenni, én biztos nem erõltettem volna. Vannak, akik nem híve a házasság intézményének.

Ha nálatok úgy szokás, hogy házasodni kell és úgy gyereket vállalni, akkor nem gondolkoztál azon, hogy ezt elõbb veted fel a párodnak, mielõtt baba lett volna a dologban?:) Amúgy ha õ nem híve a házasságban, akkor ráerõltetni nem tudod. Ettõl gondolom nem fognak kitagadni, mert nem házasodtok össze. Én házasságpárti vagyok ugyan, házas is, de ha a férjem nem akart volna elvenni, én biztos nem erõltettem volna. Vannak, akik nem híve a házasság intézményének.
Az nem szokás, hogy elõbb házasodtak, utána vállalatok gyereket? Hat igy jártál.
Az elsõnek igaza van. Ráadásul nincs annál cikibb, mint amikor nagy hasa van a menyasszonynak, mert akkor tök az jön le, hogy gyorsan adni kell a látszatra. Ennél még az is, jobb, ha már megvan a gyerek, amikor házasodnak a szülõk.
Szerintem ezt nem szabad erõltetni. Igaz, a kifogásai hülyeségek és nem helytállóak. Ugyanis a házassághoz nem feltétlenül nagy anyagi kiadás, bejelentkeztek, bementek két tanúval az anyakönyvvezetõhöz és összeadnak titeket, szóval az anyagi része megdõlt. Ha meg neki ez csak egy papír és nem számít, akkor nem teljesen mindegy nemcsak az, ha nincs, hanem az is, ha van? Neki nem számít, neked viszont igen, ha neki semmiség, akkor erre a semmiségre miért nem képes? Szóval biztos nem ezek az igazi indokai, mert ezek nem valós indokok. Mégis azt mondom, ha te nem érzed feltétlenül fontosnak, csak a szokás miatt akarnál házasodni, ne erõltesd. Nem az számít, mások mit gondolnak a környezetetekben, ez a ti életetek.
Ha nem házasodnátok, mi lenne? Pénzbírság, elzárás? Szomszéd néni lenézése?
gáz ha erölteted.magyarul el akarod magad vetetni.másik meg a papir nem visszatartóerö semmiben.
Aha, jó szöveg, csak nem igaz.
7-es voltam, és a házasodni kell-re írtam. A pasid jól teszi amit tesz.
Normális helyen úgy szokás, hogy elõbb a házasság, azután a gyerek!A házasság pedig NEM egy papír! Ha a párod nem akar feleségül venni, akkor nem veled képzeli el az életét! Csak addig akar veled maradni, amíg rád nem un.
ma 15:29 ez csak a bla bla, kiszabadultál a sötét középkorból? az 100 hogy ha házas vagy, tuti nem sokáig....
"a kérdezõ itt nem azt írta, hogy szeretné hanem hogy náluk ez szokás..." Ezen én is meglepõdtem. Tényleg elég furcsa kijelentés. Két ember az én elképzeléseim szerint azért házasodni, mert õk ketten úgy döntenek, nem pedig azért, mert szokás.
"Ha viszont tényleg arról lenne szó, hogy a párom szeretne valamit, ami nekem nem számít, nem érdekel, de neki igen, ráadásul alig jár fáradtsággal, alig kerül valamibe, akkor nekem természetes, hogy megteszem." Csakhogy nem derül ki, a pasinak tényleg mindegy-e. Nem mindegy, hogy a házasság NEM ÉRDEKLI vagy ELLENZI. Én pl. ellenzem a házasságot, tehát negatívan állok hozzá. Akinek nem számít, az semlegesen áll hozzá.
Igen, ebben a megvilágításban igazad van, viszont a kérdezõ itt nem azt írta, hogy szeretné hanem hogy náluk ez szokás....szóval nagy jelentõsége nincs, és valószínû a kinézés miatt tenné csak meg a párjával, hogy rákényszeríti a házasságot. És innentõl nem nevezném õket párnak...
20-as, amit írtál, az már komoly indok, ha valaki így vélekedik a párjáról és már nemcsak papír kérdése. Az ilyesmi azon múlik, milyen a két ember és milyen köztük a kapcsolat. Csak a gyerek miatt összeházasodni, tényleg felesleges. Legalábbis szerintem. Ha viszont tényleg arról lenne szó, hogy a párom szeretne valamit, ami nekem nem számít, nem érdekel, de neki igen, ráadásul alig jár fáradtsággal, alig kerül valamibe, akkor nekem természetes, hogy megteszem. Sok minden határozza meg, hogy ki hogy viszonyul a témához egy kapcsolatban, de szerintem ez semmiképp nem csak papír és csak anyagi kérdés. A kérdezõ helyében viszont tényleg nem feszegetném a témát, mert ha már feszegetni akarta, akkor annak hamarabb lett volna itt az ideje.
Igaza van a párjának, ma már a nõk is lefekszenek fûvel fával, és kifogás is van, hogy nem kaptak meg mindent....nekik elnézik, jobb nem lekötnie magát. A papír csak papír, ez is csak duma, hogy ha nem számítana megtenné...ez baromság, egyszerûen tojik a papírra ezért nem is tesz semmit annak érdekében, hogy legyen, én se állnék ott díszpingvinként meg nyálas szöveget dumálnék úgy, hogy marhára nem érdekel a dolog.
"persze, a hisztis nõ kedvéért mindig a férfi adja fel amit akar" Ez az! Errõl beszéltem! Nem igaz, hogy azért nem házasodik valaki, ha a másik szeretne (más dolog, ha egyetértenek benne), mert neki nem számít a papír! Nagyon is számít neki, úgy érzi, ezzel valamit felad, vagy valamit veszít, esetleg fél, hogy rosszul sül el, vagy ahogy az egyik válaszoló is írta, jelen helyzetben lehet, attól fél, hogy a kérdezõ a gyerekkel akarja megfogni. Fenét nem számít a papír neki! Számít, éppen ezért nem akarja. Erõltetni nem is lehet, ha valakinek erõs ellenérzései vannak a házassággal szemben (talán fél elmondani az igazat, mert tuti nem a "papír nem számít és azért nem" az igazság). Az ilyesmit már jobb olyankor tisztázni, mikor komolyra fordul a kapcsolat és nem ilyenkor vitatkozni rajta, mikor már jön a baba.
Jaj ezek a szánalmas szövegek, hogy ha nem számítana akkor meg lehetne esküdni ...persze, a hisztis nõ kedvéért mindig a férfi adja fel amit akar, jelen esetben amit nem akar mi? Miért ne a nõ adná fel? Aztán 5 év se kell és itt sír a kérdezõ, hogy elvált nõ lesz úristen. Ma házasság semmit nem jelent, csak többe kerül ha szétmennek az emberek, nincs összetartó ereje, az is hülyeség, hogy aki házas jobban meggondolja, hogy szétmenjenek e...ez is csak ront a helyzeten, mert erõltetik azt ami nem megy aztán csak az elmérgesedés van belõle és a gyerek szívja meg, de hát ez a nagy okos szülõket hol érdekli.
Igen, kötelezõ házasságot kötni. Nálunk is így volt. Jött a baba, közben építkeztünk, majd jött a második baba, még mindig építkezés. Még pár év és berendeztük ahogy akartuk a kérót. Na akkor eszünkbe jutott, akár össze is házasodhatnánk. Majd eltelt húsz év és jé, egyházi nem volt. Tartsunk azt is.:) )
mucika, miért nem gondolkodtál a teherbeesés elõtt, ha annyira nagy elvárás nálatok a papír? gondolom a családi rosszallástól félsz... hiszen ha csak neked lenne fontos az esküvõ, akkor utána készült volna el a csemete... a párod sztem inkább csak azt érzi, h a gyerekkel akarod megfogni, és ha eddig nem volt ürügyed a házasságra, akkor ez most épp elég... hát neki nem. szerencsére nálunk ez nem külsõ kényszer, a szüleinknek csak a fontos, h szeretetben éljünk együtt és boldogok legyünk. tök mind1, h papírral vagy anélkül.
Hát azért mielõtt gyereket csináltattál vele, lehet el kellett volna jutni odáig, hogy tisztában legyetek vele, egyáltalán kinek mit jelent ez a kapcsolat, meg mit akar a jövõben. A házasság nem csak egy papír, ez õ is jól tudja, mert ha valóban csak egy papír lenne, akkor nem tiltakozna ellene, és pénzbe se kerül, csak a lakodalom, de az meg nem kötelezõ ahhoz, hogy összeházasodjatok.
Hol van az a nálatok? Nem, nem jártunk a cipõdben!!! Ezt a mondást ne így használják, hanem úgy hogy járt-e valaki hasonló cipõben! Szerintem jobban jársz, ha nem feszegeted. Hány évesek vagytok?
Azt gondolom, hogy nincs annál szánalmasabb, mikor valaki csak a gyerek miatt, meg "szokásból" házasodik. Az ilyenek nem szoktak jó véget érni (szüleim is miattunk házasodtak, egy pokol volt az életük, és a miénk is!!!). Persze a párodnak sincs igaza, mert a házasság nem csak egy papír, na de aki valamilyen okból nem akar házasodni, annak ez a legjobb kifogás. Persze szerintem abszolút nem azon múlik egy kapcsolat milyensége, hogy a felek házasok-e, csak attól még, hogy valakinek nem fontos, nem kellene ilyen marhaságokat kijelentenie. Mert akinek meg számít (és nem olyan hülye indok miatt, mint a tiéd), annak meg érzelmileg ez sokat jelent. Mellesleg meg még csak pénzbe se nagyon kerül, aki sokat költ rá, az önszántából teszi, nem azért, mert muszáj.
Hogy lenne valós indok, hogy sokba kerül, ami nem kerül sokba? :D Jó, ha lagzi van, meg minden, akkor igen, de gondolom, itt nem a legfontosabb. Az sem valós indok, hogy nem számít a papír. Mert ha nem számít, annyi erõvel el is fér. Tehát mégiscsak számít. Ha nem számítana, akkor mindegy lenne, van, vagy nincs. Szóval ezek tényleg nem az igazi indokok. Biztos, hogy van rá oka, hogy nem akarja elvenni a kérdezõt, nem bízik a házasság intézményében, nem szimpatikus neki valamiért, rossz példák vannak elõtte, vagy bármi, de nem az, hogy sokba kerül, vagy az, hogy ez csak egy papír! Most ha a párom szeretne egy darab semmitérõ papírt, nekem meg mindegy, meg nem is kerül sokba, akkor nem tiltakozok. A tiltakozásnak valami más oka van.
Neked nem valós indokok, neki igen.
Hát igen, errõl beszéltem, egy olyan nõ akinek álma az esküvõ nem ír ilyen semlegesen róla, abból tényleg lejön a "szenvedés" hogy nem teljesül amit szeretne, itt ezt nem érzem, csak azt hogy: "úristen, gyerekem les és nincs rajtam gyûrû, elhordanak majd minden cafkának" Lehet nem így van, de nekem ez jön le.

Csak "nálunk" van úgy, hogy nem ünnepeljük a szülinapokat, névnapokat?

Néha anya süt egy tortát(1 héttel később), ajándék nemlétezik - anyagilag pedig nem úgy állunk, ha fel is köszöntenek azt is csak azért csinálják, hogy letépjék a fülem.... Nem tudom apa születésnapját....(nem is érdekel)

Legjobb válasz: A névnapokat nem tartjuk, csak egy pár szó köszöntésképpen, de a szülinapokat igen. Nálunk ajándék torta van, általában saját készítésû és "együtt-beszélgetõs" buli. Nem baj, ha elcsúszik az idõpont. Ha nektek úgy jó, ahogy leírtad, akkor semmi gond. Akkor van baj, ha valakinek hiányzik a felköszöntés.

A névnapokat nem tartjuk, csak egy pár szó köszöntésképpen, de a szülinapokat igen. Nálunk ajándék torta van, általában saját készítésû és "együtt-beszélgetõs" buli. Nem baj, ha elcsúszik az idõpont. Ha nektek úgy jó, ahogy leírtad, akkor semmi gond. Akkor van baj, ha valakinek hiányzik a felköszöntés.
Névnap nálunk is csak szóban van. Semmi ajándék, max. nagyon ritkán. Csak úgy, ha éppen telik rá. Szülinapkor nem rendelünk tortát, hanem mi sütjük. Mi már eljutottunk arra a szintre, hogy elég ha együtt vagyunk és ajándékok nélkül is meg vagyunk. Persze örülünk, ha kapunk de nem kötelezzük rá a másikat hogy vegyen is.
Mi sem tartottuk, anyám néha-néha sütött valami tortafélét, de valamikor az se jutott eszükbe, hogy boldog szülinapot kívánjanak. Én se nagyon törtem magam, nem volt divat, a barátaimmal megünnepeltem. 2 éve költöztem össze a barátommal, az õ családja vérkomolyan gondol mindent, talán 4 évesen kaptam utoljára számgyertyás tortát a szülinapomra :D Minden egyes névnapkor nagy hepaj van, hozzánk is begyûlt a családjuk a szülinapomra - az én rokonaim nem jöttek, nem itt laknak. Plusz õk imádnak ajándékot adni és kapni, 2-3 hónappal a "nap" elõtt már kérdezõsködnek. Cserébe persze nekem is ki kell tennem magamért, a párommal szemben is, aki szinte megsértõdött amikor nem vettem az egyébként nem igazán ünnepelt 2. névnapjára semmit, gondoltam elég az aquaparki program. Szerintem ez se normális már, nem minden az anyagiasság, ajándék meg 15 ezres torta nélkül is lehet ünnepelni, teljesen hülyének nézett akkor is, amikor tesómnak szülinapja volt én meg nem vettem neki semmit, õ cipelt el a boltba, hogy ez milyen pofátlanság. Akkor 20 évig mindketten pofátlanok voltunk egymással szemben? Nekünk nincs nagy családunk, azok is távol laknak, már csak ezért se rendeztünk nagy partykat.
Miért baj az, ha valakinek hiányzik a köszöntés? (Fentebb írta vki) Nekem igenis hiányzik. Nem az ajándékok, hanem a köszöntés, hogy nem feledkeztek el rólam. Szerintem ez a 'nekem nem hiányzik' maszlag csak álca. Én ezt nem veszem be. Nincs olyan lélektelen ember a földön, akinek ne esne rosszul, ha megfeledkeznek róla.
Nyugi, máshol is ugyanilyen "szokás" dívik.
Mi csak a szülinapokat szoktuk ünnepelni, torta, családi vacsi. A névnapok nem érdekelnek túlságosan, akkor csak "Boldog névnapot!" kívánunk egymásnak.
Most nézem, a kettes válaszoló írta ezt az 'okosságot'.
Nálunk mindig van ünneplés, ajándék is, de nem az a lényeg, hanem az, hogy összejön a család, 12 fõvel... Ha van. Lehetõség akkor vonunk össze alkalmat, hiszen nehéz elintézni, hogy ráérjen mindenki. Nálunk szokás...anyagilag nem verjük nagy költségbe magunkat. Sajáttermelésû bort pálinkát fogyasztumk, esetleg 2 üveg üdítõ, és szóda fogy pluszban...általában a torta az egyik ajándék, és pogácsa készül..
Valamikor "nagy" család voltunk, mi a névnapokat köszöntöttük, ilyen összeülõs, kedves dumcsi, szolid ajándék és szolid vendéglátás keretében. Pár év óta már ezt is leredukáltuk: egy desszert, egy üveg bor, egy csokor virág, és a felköszöntött tortát nem csak sütiket, italokat, kávét rakott az asztalra. Idéntõl megegyeztünk: azon a pénzen, amin az ajándékot vennénk, és azon a pénzen, amit a vendéglátásra költenénk, virágcsokrokat veszünk, és közösen végig-járjuk a sírokat, nem azért, mert enélkül év közben nem mennénk oda, de ettõl kezdve ezt a szokást vezetjük be, a korábbi "kötelezõ jópofizás" helyébe. Tudjátok, ahol már többen vannak "odaát" mint "ideát", ez egy jónéhány órás program! Persze a puszi-puszi boldog névnapot kijár mindenkinek!
Ahány ház annyi szokás...Bár nálunk van névnapi ajándék és szülinapkor is megajándékozzuk egymást és mindenki kap ajándékba vagy egy kirándulást vagy egy éttermi ebédet, az nem jelenti azt, hogy ez mindenhol így van.Ja mi még barátokat is hívunk át szülinapi partira...Attól függ a dolog, hogy téged ez zavar/bánt vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Olyan furának éreztem hogy én nem kapok figyelmet, pénzt mint barátaim, de így legalább nekem sem kell ajándékot venni. #7 Azért baj, ha hiányzik a köszöntés, mert akkor magányos vagy. Ha így nem érted nem tudok veled mit kezdeni :D Na, zöld pacsi mindenki! 16/f
9-es ! Rossz a szövegértelmezésed. Azt írtam, akkor van baj, ha az ünnepeltnek hiányzik a köszöntés. Szóval hiányzik neki, de a család még sem teszi meg, még annyit sem mond, hogy Isten éltessen. Erre gondoltam.

1956-nál miért mindig az USA-t szidjuk, hogy nem jöttek? Õk megmondták, hogy nem fognak jönni (az elnök beszédében benne is volt), úgy mint a nyugat se. CSak nálunk hitegettek ezzel a rádiók.

Legjobb válasz: Azért, mert mocsokság nézni, ahogy a birka vágóhídra megy, miközben fennhangon örülünk, hogy kopik a hentes kése. Nem politikai álláspont miatt, emberileg!

Azért, mert mocsokság nézni, ahogy a birka vágóhídra megy, miközben fennhangon örülünk, hogy kopik a hentes kése. Nem politikai álláspont miatt, emberileg!
Szovjetunióval megegyeztek. USA nem avatkozik a Magyarország dolgába, Szovjetunió pedig kiszáll a Szuezi-válságból
Azért szidjuk, mert a Szabad Európa Rádiójukon keresztül azzal hitegették a magyar lázadókat, hogy majd jönnek és kisegítenek minket, csak addig tartsunk ki, közben meg magasról csesztek a fejünkre. Az lett volna a korrekt, ha megmondják, hogy nem fogunk menni és kész. De mivel a magyarok azt hitték, hogy majd jön a felmentõsereg, mert a nyugati rádiók is azt mondják, ezért utolsó vérükig küzdöttek a vörös horda ellen. És nagyon valószínû, hogy azért hitegették a magyart, hogy lefoglaljuk a szovjeteket, amíg õk Egyiptomban bohóckodnak velük. Lényegében felhasználtak minket csalinak. Tehát nem értem, hogy miért kéne tapsikolnunk az USA-nak.
Raptor es utolso valaszolo pontosan elmondta a lenyeget.Csatlakozom a hozzaszolasaihoz azzal kiergeszitve hogy volt meg CIA-s is aki biztatott a forradalomra 23 an vagy az elott jatszott zongoran egy dalt amivel felhevitette az erzelmeket.Az illetot a nep menekiti ki az osztrakhoz es azzal megy el hogy majd jon a sereg.Persze szerencsetlen lehet hogy nem hazudott es tenyleg azt hitte hogy segit de az esemenyek ravilagitanak az igazsagra.Es melyen fel vannak haborodva az amik ha egyenloseget teszel koztuk es az orosz kozott pedig eleg ha csak a mostani esemenyeket nezed ahol haboruzott az Usa es rajosz semmi kulombseg nincs a nyugat es kelet kozott erkolcsi ertelemben.Ez ez a nyugatnak [email protected] faj:) )
Ez itt Magyarország, ahol mindig másban kell a hibát keresni.
*mindent arra a sémára építenek
"És nagyon valószínû, hogy azért hitegették a magyart, hogy lefoglaljuk a szovjeteket, amíg õk Egyiptomban bohóckodnak velük. Lényegében felhasználtak minket csalinak. Tehát nem értem, hogy miért kéne tapsikolnunk az USA-nak." Talán mert a sok tróger ezt szeretné. :)
A kérdező hozzászólása: ÉS mit jelent nálad a korcs? Az aki nem élteti egész nap Magyarországot és úgy véli nem MINDIG a többi országban kell keresni a problémát. VAgy scak egyszerûen másokban. (pl zsidókban)
Azert aljunk meg egy szora.Nem biztos hogy korcs Kiralyhekker.Ha te engem lattal volna kiskoromban mint hataron tuli aki gyuloli hogy magyar es buntetesnek veli mert a romcsi tortenelem konyvekben az volt irva es meg nem voltam akkora hogy a szuleim is elmodjak az igazat akkor mit mondanal??? A kerdezo szuleit sem hibaztasd mert manapsag anyira felporgott az elet hogy nincs idejuk foglalkozni a gyerekel valoszinu.A gyerek meg talan nem is olvasta vagy latta a BBC adasat 90 utan az maradt benne hogy az amik felszabaditottak es igy csodalkozik hogy miert szidjak oket.Ezert nem o a hibas, szepen elmagyarazod a lenyeget es kesz valoszinu megerti es utannanez mert manapsag ahogy Jezus modta az igazsag es hazugsag is napfenyre kerul.Aztan ha megis elhiszi azt amit otven even at belenk sulykolva oktattak akkor mint irtam menthetetlen de addig amig nem tujuk hogy tinedszer vagy felnott ember nincs miert iteljuk.Bocsi jo hoszura sikeredett.:)
Kerdezo olvasd el Hernadi Peter : A masodik vilaghaboru igaz tortenete Googli-ban megtalalod akkor majd vilagosabban latsz es Kirallyhekerre se haragudj mert az igaz hogy felhaborito az aki elhiszi a hazugsagot csak azt is meg kell vizsgalni hogy johiszemuen vagy sem.
Kérdezõ hogy jönnek ide a zsidók nem értem? Miért kel állandóan felhozni a zsidókat mikor a cigányokat és a homokosakat is lehetne szidni!
Amúgy nem vagyok zsidó!!
azért mert mi magyarok, mindig másokat okolunk mindenért
A kérdező hozzászólása: Egyedül csak a nyugati sajtó fogadta óriási lelkesedéssel a forradalmat, de a nyugati vezetõk megmondták, nem fognak beavatkozni. "– Nyugaton a közvélemény óriási lelkesedéssel, szimpátiával fogadta a forradalom hírét. A baloldali érzelmûek szocialista korrekcióként, antisztálinista forradalomként értelmezték, az antikommunisták szovjet- és kommunizmusellenes forradalomnak tekintették. Mindkét rétegnek óriási érdekeltsége volt abban, hogy a felkelés sikeres legyen. A politikai vezetõ körök ellenben az 1945 óta fennálló status quo (Európát szovjet és nyugati érdekszférára ½osztották½) miatt tudták: nincs beavatkozási lehetõségük – foglalta össze a történész a nyugati reakciókat."
Azért valószínûleg az is benne volt a dologban, hogy '56 eléggé marxista/anarchista jellegû volt ;)
tegnap 15:15 mennyire hasonlítasz a régi komcsikra azok is férgezték az USA-t meg szidták a nyugatot
Az usát nem azért szidjuk mert nem jöttek és nem csak 56 kapcsán, hanem mert egy utolsó férgek.
ma 14:54 Egyetértek veled! Nem is értem miért kellene szarul éreznünk magunkat a magyar történelemben nem csak a rossz dolgok voltak voltak jók is mondhatnák pl de minek aki gyûlöli a saját nemzetét annak hiába a szó!
A kérdező hozzászólása: http://www.kisalfold.hu/szieszta/a_nyugat_nem_segithetett_ra..
A kérdező hozzászólása: "Az lett volna a korrekt, ha megmondják, hogy nem fogunk menni és kész. " AZ a gond, hogy megmondták. Az Amerikai elnök megmondta, ohgy NEM MEGYÜNK.
Mert valakit szidni kell. Nem az USA mondta azt, hogy jön, hanem a rádiósok. Akkor miért nem a rádiósokat utáljuk? Amúgy utolsó:Látnád akkor mi van Ázsiában. Több helyen is azt írják, hogy a Magyarok nyereg alól eszik a húst, ott puhítják.(Miközben a Magyar forrás szerint a szinte folyamatos lovaglás kikezdte az állat hátát a nyeregkápa alatt, és a gyógyulást segítette elõ a nyers hús)
Kijelentették, hogy minden a vörösök ellen fegyverrel fellépõ országot támogatni fognak fegyverrel, egyebekkel. (Már nem tudom a nyilatkozat nevét, de õk minden nyilatkozatnak adnak valami nevet.) Mi erre reagálva fellázadtunk, õk meg mondták, hogy "bocs, mégse". Leegyszerûsítve ennyi a történet, remélem érthetõ.
"Az Amerikai elnök megmondta, ohgy NEM MEGYÜNK." Tudod a 26 éves Kovács Marci és a 22 éves Dezsõ Frici nem azzal töltötte a fél napját, hogy az akkor még nem létezõ és nem éppen használatban lévõ televízióban az amerikai elnökök sajtótájékoztatóját figyelték. Éppen el voltak foglalva, mert a szovjetek tankokkal lövették a fõvárost és utcai harcok dúltak, ezért nem nagyon értek rá ilyesmivel törõdni. A Szabad Európát lehetett fogni és ami ott ment, az az volt, hogy "TARTSATOK KI, JÖVÜNK!"
A kérdező hozzászólása: A szab. eu. rád.-val meg az volt a gond, hogy enm kaptak semmi információt nyugatról (még össze se ültek) és csak kitalált dolgokat adtak. VAgy reménykedtek benne hogy jönnek.
Ha jól tudom éppen az elnyomo SZU és csatlos hatalma ellen folyt a harc. Ennek a rendszernek, elméletileg, a nyugati hatalmak is ellenségei voltak. Azt csak a hülyék gondolták, hgy a pici Magyarországért majd kirobbantják a 3. vilagháborut. A 2. héten már csak a realitásokat figyelembe nem vevö lekesek és alacson IQ.-ju hülyék harcoltak az utcán. A többiek szépen elkezdtek pakolni vagy otthon maradtak.
14:45 Hagyjad, úgy sem érti meg. Az ilyeneknek mindig a magyarok a hülyék. Azért tartunk itt, mert Magyarország tele van olyan emberekkel, akik a nemzetükre való büszkeség helyett mindig csak azt keresik, hogy mivel lehetne még nyomorultabbnak, még szerencsétlenebbnek, még elcseszettebbnek feltüntetni saját magunkat. És még utána csodálkoznak, hogy minden magyar depressziós meg közömbös már minden és mindenki iránt.
meg õszintén, nem tudom minek van ennyire felkapva 56 komcsik fellázadtak a sztálinizmus ellen, Sztálin halála után 3 évvel! (nagy bátorság) miután Hruscsov elítélte a sztálinizmust. Ha Hruscsov nem mondja ezt, Rákosi nyugodtan ellett volna még itt évekig. A másik, amikor a magyar ezredes lövi azokat, akiket meg kellene védenie, aztán magyarok lövik a civileket, gratulálok. Ezen felül meg nem akartak kapitalizmust, csak a Rákosi elnyomás végét. Kivéve Mindszentyt aki az egyház földjeit akarta vissza, gondolom jobbágyokkal együtt :D de ez meg az õ baja

Milyen a jóslófájás? Mennyibe hasonlít a szülési fájásokhoz? Már van egy 6 éves fiam de nála úgy mentem szülni hogy nem voltak fájásaim csak elkezdett szivárogni a magzatvíz. Most 37 hetes vagyok és már többször volt olyan érzésem mintha menni kéne.

Legjobb válasz: Szia! Nekem ugyan olyan volt mint a rendes szülési fájás és szabályos idõközönként jött, be is sûrûsödött 2 percesre. Azt mondta az orvosom,hogy feküdjek le pihenni meg vegyek be magneb6-ot, és ha nem múlik el akkor az az igazi lesz. Akkor én is 37 hetes voltam. Hál istennek elmúlt. De utánna 2 naponta jelentkezett. Végül 39+2-re szültem.

Szia! Nekem ugyan olyan volt mint a rendes szülési fájás és szabályos idõközönként jött, be is sûrûsödött 2 percesre. Azt mondta az orvosom, hogy feküdjek le pihenni meg vegyek be magneb6-ot, és ha nem múlik el akkor az az igazi lesz. Akkor én is 37 hetes voltam. Hál istennek elmúlt. De utánna 2 naponta jelentkezett. Végül 39+2-re szültem.
Nekem menzi szeru gorcseim voltak, volt amelyik eleg eros is volt, de rendszertelenul jelentkezett es volt, hogy el is mult. Engem elszorakoztatott az elso lanyomnal 5 napig szules elott, a masodiknal mar szules elott 2-3 hettel kezdodott. 38+6 ill. 38+5 napra szulettek a lanyok.

Lassú az internetem a T-Home-nál. Ugyan 5megás DSL alapért fizetek, de ebből csak kettő jön át, és ez már nem elég gyors; hiába van meg a garantált 1 mbit/s, ez így mégsem lesz jó. Mit lehet ezzel csinálni?

Falu szélén lakok, heves megyében ahol csak dsl hálózat van kiépítve. a faluban így dsl-ben 15megát bírnak áthozni max, de mivel távol vagyok a központtól, így még az 5 sem jön át, holott azt mondta a n?, hogy a 15 adható az utcánkban. Felhívom a thome ügyf-szolgálatot, az els? muki mondta hogy húzzam ki a routert, és modemr?l mérjek rá, de így is csak 2,1 mega volt. ezután ahogy mondta, felhívtam ?ket ismét, és egy kevésbé segít?kész, számítóbb helpdeskes vette föl, aki , miután nem tudta a vonalvizsgálatot lefuttatni, azt mondta hogy ha 15megásért fizetnék, lehet hogy több jönne át!!! Nade kérem! hát ha többet fizetek, megn? a vonal min?sége?? Ez mekkora számítóság... mikor hangot adtam nem alaptalan gyanakvásomnak, óvatosabban fogalmazott, és már nem is ajánlotta a 15megás netet,"hátha" mégsem jönne át abból a garantált 5mega. 35perc beszélgetés után most itt vagyok egy országban, ahol 10gigás GÉANT üvegszálas gerinchálózat van, ebb?l 1 giga a telekomhoz ágazik, és mégsem képesek ebb?l az egy gigából dsl-en kihozni 5 megát? Végül kértem a fickótól, hogy summázza a lehet?ségeket,az eredmény : nincs kiépítve kábelnetes hálózat, és vagy jó 20évig nem is lesz semmiféle újítás, tehát ez a legjobb, amit tudnak itt adni, bármilyen csomagért is fizetek.

Legjobb válasz: Ne így van. Nem szerzõdésszerû, hogyha a szolgáltató 5 megát hirdet, és ezt a sebességet soha nem is közelíti, mindig csak a garantált közelében marad. A garantáltnak az a lényege, hogy az alá nem csökkenhet a sebesség. Ezzel az erõvel hirdethetnének 100 megás netet 5 megás garantálttal egy olyan hálózaton, ahol 10 a max. Hisz a garantált megvan. Szóval mindenképp megér egy NMHH vizsgálatot és fogyasztóvédelmet is, ha a szolgáltató nem lép. Emellett én folyamatosan dobálnám nekik a hibajegyet addig, amíg meg nem oldják.

Ne így van. Nem szerzõdésszerû, hogyha a szolgáltató 5 megát hirdet, és ezt a sebességet soha nem is közelíti, mindig csak a garantált közelében marad. A garantáltnak az a lényege, hogy az alá nem csökkenhet a sebesség. Ezzel az erõvel hirdethetnének 100 megás netet 5 megás garantálttal egy olyan hálózaton, ahol 10 a max. Hisz a garantált megvan. Szóval mindenképp megér egy NMHH vizsgálatot és fogyasztóvédelmet is, ha a szolgáltató nem lép. Emellett én folyamatosan dobálnám nekik a hibajegyet addig, amíg meg nem oldják.
" hiába van meg a garantált 1 mbit/s, ez így mégsem lesz jó. " de, jó lesz, ha megvan a garantált, akkor megvan, kezdhetsz hozzászokni, hogy ez marad is ,

Ti is vagytok úgy, h ha 4-5 napig nem veritek ki, akkor majd meg õrültök? Vagy ez csak nálam van így?

Legjobb válasz: szerintem mindenkinél így van.multkor annyira kanos voltam hogy kivertem a suli wc-jében :SS

szerintem mindenkinél így van.multkor annyira kanos voltam hogy kivertem a suli wc-jében :SS
sõt, 2 nap után!
Ezt hívják függõségnek.
Ja és egyébként még szûz vagyok.
Én is így vagyok. Egyszerûen ha nem foglal le valamilyen tevékenység pl.házi feladat, számítógépezés stb. akkor muszáj hogy kiverjem magamnak. Ha pedig 4-5 napig nem verem ki akkor ez a vágy még erõteljesebb és ha egyedül vagyok nem bírom ki hogy ne nyúljak magamhoz.
Aaaz igen :D Hát én lány vagyok de kb 3-4 hét után vagyok csak így.
Nem õrülök meg, mert nem vagyok állat, aki képtelen uralkodni magán. Na jó, néha... :D
Én mindennap verrem mert muszály nem tom miért még nem sexeltem de már nagyon akkarok! 16/F
Sose próbáltam még...
A kérdező hozzászólása: nem 16 vagyok, hanem 18, és nincs barátnõ, úgy értettem h "majd meg õrülök" h nehezen bírom, de miért egészségtelen?van, aki naponta többször csinálja és idõsebb, mint én
Kivéve persza, ha kb. 16 vagy. Akkor normális.
Öm... nem. Így belegondolva nem. Ha te 4-5 nap után meg vagy õrülve, azért az már kívül esik az egészségesen.
nem
:3
Ezekszerint nem vagyok egyedül én nekem ez mindennapos! kicsit idegesít de ez van. 16 vagyok és fiú majd talán ha lánnyal leszek végre akkor ezt kinövöm. ebben bízom!
színlelik, kivéve ha tilosban járnak
Ez teljes mértékben igaz! A nõk sokkal nagyobbat és tartósabban élveznek, mint a férfiak.
Azért azt is vedd figyelembe, hogy a nōk szex közben sokkal ritkábban élveznek el.
Igaz. Nõként el lehet érni a 15-20 másodpercet is akár.

Rossz email címre küldtem valamit. Ki lehet törölni úgy hogy a címzett ne lássa, vagy csak nálam fog eltűnni?

Legjobb válasz: Hát ha már elküldted, akkor te nem tudod törölni az õ fiókjából. Dante

Hát ha már elküldted, akkor te nem tudod törölni az õ fiókjából. Dante
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!