Találatok a következő kifejezésre: Csak hogy most már (559 db)

Jogosan zavar vagy csak eltúlzom az anyósom viselkedését? Egyfolytában puszilgatja a babánk arcát, kezét és engem ez zavar. Oké, hogy most már 2 hónapos a baba, de ezt csinálta már az elején is.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem jogos. Az én anyósom is ezt csinálta és én finoman megmagyaráztam neki, hogy ne nagyon fogdozza a gyerek kezét, mert folyton tömi a szájába. Anyósom meg elõtte persze nem mosott kezet. Ne óvom még a széltõl is a gyereket, de õ elõtte a macskáit, a kutyáját símogatta, meg a tyukokat etette. Azért ez túlzás. Lehet kicsit megbántódott, de még most is rászólok, ha észre veszem.Pedig mi már 4 hónaposak vagyunk.

Szia! Szerintem jogos. Az én anyósom is ezt csinálta és én finoman megmagyaráztam neki, hogy ne nagyon fogdozza a gyerek kezét, mert folyton tömi a szájába. Anyósom meg elõtte persze nem mosott kezet. Ne óvom még a széltõl is a gyereket, de õ elõtte a macskáit, a kutyáját símogatta, meg a tyukokat etette. Azért ez túlzás. Lehet kicsit megbántódott, de még most is rászólok, ha észre veszem.Pedig mi már 4 hónaposak vagyunk.
Teljesen egyetértek veled, én sem tudnám elviselni. Fõleg meg úgy, hogy tudom elõtte nem mos kezet, és tényleg valami jószágot fogdosott. (csirkeõrült). Úgyhogy a szobába nem jöhet majd be a csirkés szerkójába, nemhogy a gyerek közelébe. Meg külömben is minek egy pici gyereket állandóan puszilgatni? Lehet szegényt jobban idegesíti, mintha békén hagyná. Ez az én véleményem, és szerintem nem túlzod el. 36 hetes pocis
Te is megpuszilod a babád, nem? És belehal? Nem! Anyósod beteg? Nem? Akkor abba sem fog belehalni a baba, ha megpuszilja... Nem tudom lehet én lakok fura környéken, de errefele szokás kezet mosni a baba elõtt és meg is teszi mindenki. Idegenek meg kizárólag a lábát simizik meg, és mondják is, hogy a kezét nem fogom meg, mert a szájába veszi... Szóval én nem féltem a gyerekem, nem mellesleg kell neki immunrendszer is! Bár úgyis meg leszek kövezve..én így gondolom
Hmm...Szerintem egy kicsit eltulzod, de ez mindenkinek egyéni paritásától függ.Engem nem zavar annyira, ha valaki puszigatja a csládból, de azért pl haragszom, ha idegenek akarják tapernyászni.
Lehet, hogy nem túlzod el, de a babád apukáját õ nevelte fel. Érted? :)

Hogy lehet visszaszoktatni hogy megint átaludja az éjszakát? Lányom 3 hónapig átaludta. Most 3 hete kell. Először csak egyszer most már van hogy kétszer is kell és eszik. Nemértem hogy eddig nem volt éhes vagy miért van ez? Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Ha eddig aludt éjjel tehát nem volt éhes akkor most miért adsz neki enni.? Azzal hogy enni adtál neki éjjel rászoktattad az éjjeli kelésekre :(

Ha eddig aludt éjjel tehát nem volt éhes akkor most miért adsz neki enni.? Azzal hogy enni adtál neki éjjel rászoktattad az éjjeli kelésekre :(
Mekkora a lányod, és mikor mennyit eszik? Mármint délután, nem éjszaka.
Mekkora a kicsid? Mivel táplálod? Hol tart mozgásfejlõdésében?
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos múlt. Anyatejes este tápot kap.
A kérdező hozzászólása: Musszály volt megetetnem mert csak ugy alszik vissza. Csak nem értem hogy egyszercsak mitõl van ez. És hogy lehetne visszaszoktatni.
Déltõl lafakvésig mikor, mit és mennyit eszik?
A kérdező hozzászólása: 2-3 szopi nem tudom mennyit. Este 8 kor 120 ml táp.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Most este ezt csináltam, felkelt 3 kor visszaaltattam evés nélkül aztán kelt 5 kor de akkor már adtam neki.
Érdekes, az én lányom pont fordítva mûködik. 6 hónapos koráig aludt mint a kisangyal. Volt olyan éjjel, hogy egyszer sem kelt. Leraktam 8-kor és reggel 9-kor ébredt. No, ezt most mintha elvágták volna. Felkel éjfélkor vagy kettõkor. Aztán 4-5 között. Nem tudom mi történt. Szinte kizártnak tartom, hogy éhes legyen, de mégis az, mert iszonyatos erõvel eszik. Azóta kezdõdött ez, amióta elkezdtük a hozzátáplálást.

3hetes a babam es az a problemank, hogy napkozben nem akar aludni csak cumival. MOst mar mindig ez lesz? ..

es ez van ejszaka is,de akkor legalabb alszik.Egy hete nyugos volt es elalvashoz odaadtam neki a cumit,hogy majd azzal konnyebb lesz elaluldni.KOnnyebb is volt,de azota csak cumival hajlando elaludni es ha kiesik a szajabol azonnal sir es nem hajlando nelkule.Tanacsra lenne szuksegem,mit csinaljak?nem allhatok allandoan mellette,hogy as szajaba adjam a cumit.MIt tegyek,hogy nelkule is aludjon?

Legjobb válasz: Pont a suttogóban írják hogy nem ördög játékaként kell nézni a cumira! Kb 2-3 hónaposan fedezi fel hogy betudja az ujjacskáját is kapni de addig ki kell elégíteni a szopi reflexét....! Én elsõ nap oda adtam neki a cumit láss csodát 5 hónaposan elhagyta mert finomabb a keze (ujja) Szóval ma már 1 évesen csak alváshoz veszi a szájába mert ugye a játékhoz kell mindkét mancs :) kb kérdezõ még 3 hét és nem esik ki a duda a kis szájából :)

Pont a suttogóban írják hogy nem ördög játékaként kell nézni a cumira! Kb 2-3 hónaposan fedezi fel hogy betudja az ujjacskáját is kapni de addig ki kell elégíteni a szopi reflexét....! Én elsõ nap oda adtam neki a cumit láss csodát 5 hónaposan elhagyta mert finomabb a keze (ujja) Szóval ma már 1 évesen csak alváshoz veszi a szájába mert ugye a játékhoz kell mindkét mancs :) kb kérdezõ még 3 hét és nem esik ki a duda a kis szájából :)
Az én kisfiamnak már a kórházban a szájába dugták, mert egy kis hisztizsák volt. :) Aztán 4 hónaposan megfázott, a bedugult orra miatt nem tudott cumizni. Onnantól már nem kellett neki. Akkor aztán kezdõdtek a nyûgös éjszakák is. Én örültem volna, ha cumizik. Ahogy már írták a bölcsõhalál elkerülése végett és a megnyugtatására. Pár hét és már nem fog kiesni babád szájából, sõt eljön az az idõ, amikor már álmában is visszarakja magának. :) Szerintem ne aggódj, alváshoz nyugodtan használjon csak cumit a babád.
Miért baj ha cumizik???Én lányom is cumis, és nem bánom.Persze kellett egy hónap mire már nem esett ki a szájából.
Tanácsot nem tudok adni, kell egy kis idõ, amíg bent marad a szájában.Szerintem ezen ne parázz, nem kell hónapokig mellette állni :) Egyébként én sem bánom, hogy az enyém cumizik, persze csak akkor, ha már nagyon fáradt, vagy már alváshoz.Azt mondta kórházban egy újszülöttekkel és pici babákkal foglalkozó doki, hogy a cumizás boldogságot okoz nekik, és a bölcsõhalál kockázatát is enyhíti.Nem okoskodni akarok, csak segíteni, hogy aggódj ezen a cumi-dolgon!:)
Én sem értem miért baj ha cumizik..Nem biztos hogy mindenesetben a suttogó meg társai cimû könyvekre kell hallgatni(egyébként még abban is aztirjákhogy 3 hónapos korig ajánlják is) Egy idõbe tellik amig megtanulja bent tartani a szájába..de hát még annyi baj lesz vele hogy ez lesz a legkisebb gondod.. Nem elkeseriteni akarlakmert csodálatos élmény anyának lenni nézni hogy hogy nõnek a pockok de pár hónap mulva azt kivánod ezlegyen a legnagyobb bajod hogy cumit kell dugni a babád szájába:) Kimeritõ tudom..de kitartás!
Én is csatlakozom a többiekhez, nincs ezzel semmi baj. A legújabb kutatások szerint hasznos a cumizás. Persze sokszor vissza kell tenni a szájába, ez ilyen, ez van :) Az enyém 4 hónapos, de még most is van hogy percenként kell visszaadni a cumiját, néha éjszaka is.
A kérdező hozzászólása: Nem az a problemam, hogy cumizik, nincs azzal semmi gond :) csak azon paraztam, hogy mindig kiesik a szajabol es hogy ezentul mindig vissza kell rakni.Elso baba es nem nagyon van tapasztalatom.De koszonom a valaszokat, mostmar tudom, hogy csak ido kerdese, es nem fog kiesni :)
Igen, nemsokára meg fogja tudni tartani teljesen, illetve pár hónap és magának simán vissza teszi majd :)


Vitamint ti hány hetes korig szedtétek ma vagyok 30 hetes és azon gondolkodtam hogy most már csak 2-3 naponta szedem! Gond lehet belõle, tapasztalatok?

Legjobb válasz: Már nyugodtan csökkentheted, elég 2 naponta szedni. Én a végére már abba is hagytam, mert visszatért tõle a rosszullét, kísérletezgetni a többivel meg már nem volt energiám, így is volt épp elég bajom. Semmi baja nem lett a babának, makk egészséges.

Már nyugodtan csökkentheted, elég 2 naponta szedni. Én a végére már abba is hagytam, mert visszatért tõle a rosszullét, kísérletezgetni a többivel meg már nem volt energiám, így is volt épp elég bajom. Semmi baja nem lett a babának, makk egészséges.
Én végig szedtem terhesség alatt is, és szoptatás alatt is. Mûtét után, amúgy is gyenge voltam, étvágy semmi, valami vitaminnak be kellett jutnia valamilyen formában.Nekünk bevált.
A lányokkal (õszi babák voltak) a 20. héttõl egyáltalán nem szedtem (szép nagyok és egészségesek lettek) Most mivel fõként télen vagyok terhes (májusban fogok szülni) a 20. héttõl 2 naponta szedem.
Mindkét terhességem alatt végig két naponta szedtem, kivéve az 1. trimesztert (minden nap). Szoptatási idõszak alatt is szintén 2 naponta.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat akkor 2 naponta szedem majd jelzem a dokinak is legfeljebb! :)
Végig szedtem minden nap és a szoptatás alatt is, bár az nem sokáig tartott.
nekem a 12 hétig mondták hogy naponta szedjem és utána azt mondták, elég két naponta. Igaz elõtte megkérdezte a doki mit szedek, lehet hogy ettõl is függ. (én elevitet szedek)
Télen nem árt, ha szedsz vitamint!Sõt!Én is a 31. héten vagyok, és olyat szedek, amibõl napi 2-t kéne, de én csak egyet veszek be, így felezem az adagot, és mégis minden nap szedek vitamint :) Plusz mellé még ezt-azt beveszek (+ C vitamin, vasat is muszáj sajnos, stb...)
12. hétig, de én nyáron voltam állapotos, volt sok házi gyümölcs és zöldség. Dokim is azt javasolta. Annyit tett hozzá, hogy a téli kismamáknak szokta ajánlani, hogy szedjenek tovább vitamint. Jó baba várást :)

Szakítás után eldöntöttem, hogy most már egy pasi sem számít, csak a karrierem. Erre miért bolondít meg rögtön az első alfahím?

nos intézem a dolgaimat,munkahely, külföld, pénz, sokmindent hanyagoltam az ex miatt, miatt vagyok itthon lassan "csövesként".

Legjobb válasz: mármint az a srác akit most ismertem meg

A kérdező hozzászólása: mármint az a srác akit most ismertem meg
Én azt látom a kérdésedbõl, hogy egyik végletbõl a másikba esel. Vagy mindent feladsz a pasiért, vagy minden pasiról lemondasz. Az lenne az egészséges, ha megtalnád az egyensúlyt a munka és a párkapcsolatok között, és akkor nem bolondítana meg az elsõ "alfahím".
Mert hagyod magad megbolondítani. Ahogy az elsõ mondta találd meg az arany középutat. Értelmes ember megérti ha van egy munkád és ott is helyt kell állnod. 2 mûködhet együtt is.
a szerelem és minden fajtája egy nagyon hülye dolog, a munkát könnyebb végezni, mint a tanulást, és én még tanulok, de ha egy lány jár az eszében az embernek(mer'há' fiú vagyok) :D akkor aztán tuti 0 tanulás
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat hál égnek az "alfahím" is kint dolgozik, nagyon is megérti, hogy én is ugrálok ki-be, ahogy õ is. próbálnám összehangolni, de jövõt nem tervezek vele, mert komolytalannak tûnik, rajta kívül meg nincs biztos pontom, szóval a magánéletem ezért nulla. amíg itthon voltam, meg a karrier volt hát egy nulla. az utolsó pont ráérzett. na ez az, amit érzek én is :)

Tegnap elött belázasodtam meg fájt a torkom és kontaklencsém van állitlag nem lehet berakni akkor amikor beteg az ember nem is raktam be. és hogy most már csak picit fáj a torkom, már berakhatom?

13 éves lány

Legjobb válasz: Én harminc éve hordok kontaktlencsét, de sose mondta senki, hogy megfázás esetén nem hordhatom. Nem is láttam volna anlkül. Más kérdés, hogy amikor az ember náthás, zavaróbb az idegentest a szemben, mint máskor. Megjegyzem: én mindig kemény lencsét hordtam, lehet, hogy a lágyak másként mûködnek.

Én harminc éve hordok kontaktlencsét, de sose mondta senki, hogy megfázás esetén nem hordhatom. Nem is láttam volna anlkül. Más kérdés, hogy amikor az ember náthás, zavaróbb az idegentest a szemben, mint máskor. Megjegyzem: én mindig kemény lencsét hordtam, lehet, hogy a lágyak másként mûködnek.
Láznál, megfázásnál nem lehet használni mert visszafertõzöd magad és begyulladhat a szemed. Torokfájás nem akadály.
Lehet hogy azért nem szabad berakni, hogy ha a könnyben is vannak baktériumok, ne tudják visszafertõzni a szemed. Szerintem ha már jól vagy visszarakhatod. HA NEM AZ ELÕBB EMLÍTETT OK MIATT KELL KIVENNI, AKKOR NEM TUDOM
Én jó pár éve hordok lágy lencsét, lázasan, betegen is hordtam mindig, sose volt belõle semmi bajom.
Amikor meg vagyok fázva, még alaposabban mosok kezet, mint egyébként, de a kontaktlencse hordását, berakását ez sosem befolyásolta. Lágy lencsét hordok, nincs vele probléma. Laikusként szerintem egy torokfájásért felelõs baci nem fertõzi a szemet.
Lassan egy evtizede hordok kemeny lencset, de semmi ilyesmibol nem volt meg bajom. Amugy mintha talan hallottam volna egyszer, regen, anno '56 nyaran meg a sziberiai munkataborban, de mivel nem szivesen hordom a 12 dioptrias szodasszifon szemuvegemet, atsiklottam inkabb a dolog felett. :) Egyebkent sosem paraztam ra az ilyenekre. Olyan is volt mar, hogy buszon belement valami a szemembe, kivettem a lencsemet (akkoriban mindig volt nalam folyadek), es visszatettem a kovetkezo buszmegalloban. Semmi bajom nem lett. Ja, es ha igazan vicceset akarsz hallani, olyan is volt, hogy buliban kiesett a lencsem, folvettem a foldrol, es folyadek meg minden nelkul visszatettem. Azota sincs semmi baja (a felvaksagon tul) a szememnek. :D

Ubuntu 10.4 mellé felraktam egy windows 7et, ez után nem értem el az ubuntutt. Megpróbáltam pendrivról helyrehozni a grubot, ebből az lett, hogy most már csak a pendriv-os op. Rendszer érem el rendesen. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy milyen parancsokat illetve hogyan adtad ki a parancsokat a pendrive-os rendszer alatt. Mindenesetre ez egy megoldási lehetõség: 1. Elõször a Windows 7-et kell helyreállítani: http://logout.hu/bejegyzes/sweet_lou_6/windows_mbr_visszaall.. 2. Utána Live CD-n a grub-ot kell helyreállítani: http://ubuntu.hu/node/14225 Csak megjegyzésképpen írom, hogy nem használok Windows-t. De remélem, hogy a két link segít megoldani a problémádat.

Nem tudom, hogy milyen parancsokat illetve hogyan adtad ki a parancsokat a pendrive-os rendszer alatt. Mindenesetre ez egy megoldási lehetõség: 1. Elõször a Windows 7-et kell helyreállítani: http://logout.hu/bejegyzes/sweet_lou_6/windows_mbr_visszaall.. 2. Utána Live CD-n a grub-ot kell helyreállítani: http://ubuntu.hu/node/14225 Csak megjegyzésképpen írom, hogy nem használok Windows-t. De remélem, hogy a két link segít megoldani a problémádat.

Úgy hallottam hogy most már aki gyereket vállal az csak babahordozóba hozhatja ki a kórházból ez igaz? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Nálunk volt, aki a babakocsi mózeskosarában vitte haza a babáját, mert babakocsival mentek. A csecsemõsnõvér nem hatóság, hogy ilyen jogkörrel rendelkezzen és megtiltsa a baba hazavitelét, de ettõl függetlenül autóba a törvény szerint csak hordozóban lehet bekötni a babát, így törvényt szeg, aki nem így viszi haza.

Nálunk volt, aki a babakocsi mózeskosarában vitte haza a babáját, mert babakocsival mentek. A csecsemõsnõvér nem hatóság, hogy ilyen jogkörrel rendelkezzen és megtiltsa a baba hazavitelét, de ettõl függetlenül autóba a törvény szerint csak hordozóban lehet bekötni a babát, így törvényt szeg, aki nem így viszi haza.
Egy kivétel mégis van: taxi. Ott ölben lehet a kicsi.
Ha autóval mennek haza, hordozó, vagy olyan mózes, amit be lehet övezni az ülésen. Aki gyalog megy, nyilván nincs korlátozva.
Aki kocsival megy annak kötelezõ. Aki gyalog megy az vihet másban. Babakocsi pl. Nálunk volt aki kézben vitte pólyában de a többség hordozóban.
A kórházból ölben, hordozóban, mózesben, babakocsiban is kiviheted. Ha az autóban nincs autóshordozóban, akkor büntet meg a rendõr - kivéve taxi.
taxiban ölben? menjetek már.. ki az a hülye, aki kockáztatja a babája épségét?
Mi babakocsival vittük haza - 5 percnyire lakunk a kórháztól. De amúgy nálunk nem ellenõriztek semmit - odaadták a zárót, és elköszöntek. Én összepakoltam, bejött a párom és hazamentünk. Nem is látták mibe teszem a gyereket, nem is érdekelte õket. Szent Imre kórház, 2013. Amúgy ha kocsival mentek haza, akkor használjatok autósülést - és nem azért mert a kórházban kötelezõ (de nem az), még csak nem is azért, mert különben megbüntet a rendõr (igen, megbüntet), hanem a babád testi épsége miatt.

Kedves Doktor Úr! 42 éves vagyok, három hónapja volt nőgyógyászati műtétem, méhemet eltávolították, petefészkek és a méhszáj maradt. Műtét előtt is sok gondom volt a hólyaghuruttal vagyis olyan tünetekkel, ami műtét után is megmaradtak, csak hogy most köz

Kedves Doktor Úr! 42 éves vagyok, három hónapja volt nőgyógyászati műtétem, méhemet eltávolították, petefészkek és a méhszáj maradt. Műtét előtt is sok gondom volt a hólyaghuruttal vagyis olyan tünetekkel, ami műtét után is megmaradtak, csak hogy most közösülés után ég, csíp némikor viszket és sűrű pisilési ingerem van, amivel nem tudok mit kezdeni, mivel kezelni. A háziorvosom monurált írt fel 2 dobozzal, de javulást nem érzek. Mit csináljak? Előre is köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján lehetséges, hogy nőgyógyászati probléma áll a háttérben és nem hólyaghurut, de erre csak vizsgálatot követően lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján lehetséges, hogy nőgyógyászati probléma áll a háttérben és nem hólyaghurut, de erre csak vizsgálatot követően lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor Úr! 42 éves vagyok, három hónapja volt nőgyógyászati műtétem, méhemet eltávolították, petefészkek és a méhszáj maradt. Műtét előtt is sok gondom volt a hólyaghuruttal vagyis olyan tünetekkel, ami műtét után is megmaradtak, csak hogy most köz

Kedves Doktor Úr! 42 éves vagyok, három hónapja volt nőgyógyászati műtétem, méhemet eltávolították, petefészkek és a méhszáj maradt. Műtét előtt is sok gondom volt a hólyaghuruttal vagyis olyan tünetekkel, ami műtét után is megmaradtak, csak hogy most közösülés után ég, csíp némikor viszket és sűrű pisilési ingerem van, amivel nem tudok mit kezdeni, mivel kezelni. A háziorvosom monurált írt fel 2 dobozzal, de javulást nem érzek. Mit csináljak? Előre is köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján lehetséges, hogy nőgyógyászati probléma áll a háttérben és nem hólyaghurut, de erre csak vizsgálatot követően lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján lehetséges, hogy nőgyógyászati probléma áll a háttérben és nem hólyaghurut, de erre csak vizsgálatot követően lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!