Találatok a következő kifejezésre: Csak engem ki, (105 db)

Amikor én szültem annyit kiáltottam hogy az egész szülészet csak engem hallott, de vannak olyan anyukák akik egy pici hangot sem eresztettek ki. Csak én kiáltok?

Legjobb válasz: Nem csak te. Nekem pokoli szülésem volt.Nehéz,fájdalmas,és hosszú.38 óra.Nekem még a szülésznö is mondta,hogy nyugodtan,de én próbáltam csak a kífújást.Semmi más.óóó...ááá...De szerintem engem is hallottak mások,de engem ez nem nagyon érdekelt.

Nem csak te. Nekem pokoli szülésem volt.Nehéz, fájdalmas, és hosszú.38 óra.Nekem még a szülésznö is mondta, hogy nyugodtan, de én próbáltam csak a kífújást.Semmi más.óóó...ááá...De szerintem engem is hallottak mások, de engem ez nem nagyon érdekelt.
Hat en bizony fogok kiabalni, ha az esik jol, de a kitolasi szakban mar nem szabad. Ahogy hangot adsz ki, elvesz a preseles ereje, ahogy a levego kiszabadul a haspresbol. De a vajudas alatt, ha az esik jol, nem szabad visszafolytani. Kinek mi esik jol.
mindenki más, másképtüri a fájdalmat és más fájdalmai vannak. ez a sportnál is így van van aki nagyokat nyög van aki pedig nem.
Egyebkent eleg ijesztoek azok a hangok. Voltam benn a szuloszoban vizsgaltak engem eppen, ejjel begorcsoltem es oda kellett bemennem bejelentkezni amig mellettunk levo szobaban szultek. Azok a hangok...! Sirva jottem ki, olyan elemi ereju hatasa volt... Szegeny parom is biztos meg fog ijedni.
Én nem ordítottam, de jajgattam egész végig! Én ezt akkor nagyon hangosnak hittem, de aztán a doki, a szülésznõ, és a férjem is azt mondták, hogy halkan jajgattam. A szülés iszonyatos fájdalom és muszáj valahogy levezetni a feszültséget. Ki így, ki úgy. A lényeg, hogy nem baj ha te kiabáltál. Van akinek nem olyan fájdalmas a szülés. Nekem az volt, és el sem tudom képzelni, hogy van aki ezt másképp érzi. De nem vagyunk egyformák. Nekem azt mondták azt csinálok ami jól esik, ha ordítok hát ordítsak. Szóval ez nem szégyen! Legyél büszke, hogy megszülted a babádat és ne törõdj mások véleményével. Boldog babázást. T.
Szia.Én kimondottan nem kiabáltam, hanem csak jajgattam, amit én akkor csendesnek hittem, de a párom mondta hogy kint is hallotta.Szerintem egyén függõ.Én amúgy is hangos beszédû is vagyok.Aki azt mondja hogy egy nyikkot sem szólt az vagy hazudik, vagy fakír, vagy eda-val szült.
Én megértelek, mert egy gyerek világrahozása örökre megmarad egy anyukának. annál nagyobb öröm, és fájdalom, és egyben szépség, nincs a világon. azért örülök, hogy mind a ketten megmaradtatok. én közel 11 órát szenvedtem a kislányommal, de a szülés az gyorsan ment.kiáltozni nem kiáltottam, de azt totál csendben nem is lehet csinálni.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Hûha, az a 19.25-ös válaszoló "jól" megírta! Már csak a helyesíráson kell egy kicsit finomítani.
Szerintem ide mindenki megírhatja a véleményét, akár pozitív akár negatív.Ez az oldal nem csak a jópofizásról szól, nekem ez a véleményem és kész.
A kérdező hozzászólása: köszi :) ez a gondolat már 6 hónapja nem hagy nyugodni :S de most már megnyugodtam! jöhet a második :D :D
A kérdező hozzászólása: szerintem akkor írom amikor kedvem tartja és ennyi! ¨nem lehet olyan könnyen elfelejteni egy szülést... ha neked volt akkor azt te is tudod. ha meg nem volt akkor majd meg tudod
Nem teljesen mindeggy már, miért pont most jutott eszedbe ezt megirni mikór volt már karácsony.Ha orditottál hát orditottál.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen ez megnyugtatott :) a baba fején volt egy púp egy-pár napig... azt mondta az orvos hogy az azért van mert nem volt hely a baba fejének... ha nem lett volna császár a baba biztos meghalt vonla :( lehet hogy én is :S
Ne hibaztasd magad! Alig, de tenyleg alig van olyan, h az anyuka hibajabol lesz csaszar, marmint, h "nem viselkedik jol" vagy ilyesmi. Biztos, h oka volt a csaszarnak, van, aki egyszeruen a vegen nem tagul ugy ki, vagy teraranytalansag miatt nem fer at a baba feje, de ez nem a te hibad! Egeszseges babad lett, a csaszar azert van, h ne legyen baj, en inkabb aldasnak tekintem, regen sokan haltak meg amig nem volt.
A kérdező hozzászólása: nekem nem jött hang :) ülve kellett nyomnom hogy a baba kit tudjon jönni mert arccal lefelé akart születni... ilyen kis faszékre ültettek rá. de az volt a baj hogy amikor jöttek a nyomofájások, a lábamat össze ¨húztam automatikusan mert annyira fájt és ugy nyomtam. a baba feje nem tudott kijönni pedig már bent volt a szülöcsatornába :( császár lett a vége :S és most valahogy nem tudom hogy én csináltam e rosszul vagy sem... ez zavar már 6 hónapja :S
A kérdező hozzászólása: még szerencse hogy egyedül voltam a szülészeten :) a fiacskám éppen az találta ki hogy december 24.-én kell megszületnie :D az egész szülészet a miénk volt :D
Dehogyne, horges :D Na azt se szabad. Fenebe :)
A kérdező hozzászólása: nyomás közben nem is jön hang ne aggódj :D
Ez teljesen egyéni, mindenki másképp éli meg, ha kiabálni akartál, ez jött akkor, akkor ez teljesen jó és normális volt! Az elsõ válaszolónak meg üzenem, hogy én nem kiabáltam a szülésem alatt, akkor én most hazudok, meg fakír vagyok? Gondolj már bele, hogy minden ember más, miért kell valamiért a másikat leszólni!

Más is érzi úgy, hogy a babával még várhatott volna? Mikor nem alszik a baba sem éjjel sem nappal és semmi sem tetszik csak feszedezik és ordít? Vagy csak engem készít ki a gyereknevelés ennyire?

Legjobb válasz: Én is vagyok így vele, ne keseredj el. Az én picim 4 hetes. Éjjel kettõkor tudtam áõgyba mászni, és már megvolt a reggeli. :) Engem a fáradtság készít ki és az, hogy nem jut idõm a férjemre, mert mikor hazajön, a baba akkor a legaktívabb. Még nem alakult ki a napirendünk, de fogalmam sincs, hogyan fogom csinálni. :( Ja és állandóan a mellemen akar lógni, különben ordít..)

Én is vagyok így vele, ne keseredj el. Az én picim 4 hetes. Éjjel kettõkor tudtam áõgyba mászni, és már megvolt a reggeli. :) Engem a fáradtság készít ki és az, hogy nem jut idõm a férjemre, mert mikor hazajön, a baba akkor a legaktívabb. Még nem alakult ki a napirendünk, de fogalmam sincs, hogyan fogom csinálni. :( Ja és állandóan a mellemen akar lógni, különben ordít..)
Szia. lányom már 11 hónapos de még most sem alszik. Minden éjjel 4x fennt van.... Nappal sem alszik annyi hohy most már jókat tud játszani egyedül vagy velem.Nekem sincsen segítségem.Szüleim 1000km re laknak, anyósom 50 km-re.A férjem reggel 6-18 ig dolgozik. Szóval.Fel a fejjel idövel könnyebb lessz. Ez tényleg így van.A mai napig ha elkezd hisztizni, este nem akar aludni ki készít, de nem adnám emmiért. Majd megtanulod, hogy mikor miért sír, és könnyebb lessz. Mennyi idös a babád?? Kitartát.
A kisfiam 6 hós és néha õ is nagyon nehezen alszik el este. Én is jártam már úgy, hogy éjjel 1-2 óra volt mire le tudtam feküdni, aztán pár óra múlva már kelni is kellett. De persze amikor napközben játszunk és elkezd mosolyogni, nevetgélni akkor kárpótol mindenért. Szóval kitartás!

Nokia Lumia 520-nál a Facebook alkalmazásnál a chat miért nem írja ki, hogy fent vagyok? Én látom, hogy kik vannak fent csak engem nem ír ki, hogy online vagyok. Miért van ez? Hogyan lehet beállítani, hogy jó legyen?

Legjobb válasz: Sajnos itt is ez a gond! :S Csak akkor jelzi ki ha bejelentkezéskör rögtön belépünk az adatvédelmi beállításokba. Valahogy meg kéne oldani hogy ne így kelljen...

Sajnos itt is ez a gond! :S Csak akkor jelzi ki ha bejelentkezéskör rögtön belépünk az adatvédelmi beállításokba. Valahogy meg kéne oldani hogy ne így kelljen...


Hogyan tudom beállítani Instagramon, hogy csak én lássam hogy engem ki követ és én kit követek?

Legjobb válasz: Edit profile->posts are Private ha ezt beállítod, akkor ha valaki követni szeretne téged, akkor neked engedélyt kell adnod rá és addig nem látja a követõidet meg akiket te követsz. (szóval csak az látja akik követnek, mások nem) de szerintem azt nem lehet beállítani hogy CSAK te lássad ezeket az információkat.

Edit profile->posts are Private ha ezt beállítod, akkor ha valaki követni szeretne téged, akkor neked engedélyt kell adnod rá és addig nem látja a követõidet meg akiket te követsz. (szóval csak az látja akik követnek, mások nem) de szerintem azt nem lehet beállítani hogy CSAK te lássad ezeket az információkat.

Miért ilyen rossz a "zene" manapság? Hova tűntek a jó számok? Folyton csak a partizenék jönnek ki meg a gangnam style, LMFO számai, és ilyen egyhangú, semmi érzelem zenék. Miért? És csak engem zavar ez? 19/L

nem vagyok valami idős, de tudom, hogy egész gyerekkoromban 14-15 éves koromig volt egy csomó kedvenc számom, élvezet volt zenét hallgatni, és érzelmeket hozott elő belőlem a zene, az egyes eseményeket is így utólag egy-egy számhoz kötöm, de most ezekhez a partyzenékhez egyszerűen semmit nem tudok közni, max a discoban seggrázást, meg az idióta részegeket.. és nincs is kedvenc számom már legalább 3 éve, mert ezeket a zenéket NEM tudom megszeretni, a magaménak érezni.. és körülöttem mindenki ezeket hallgatja, meg ahogy látom alapból a többség az ilyen zenéért rajong mostanában, legalábbis a korosztályom.. és a régi zenéket hallgatni meg nem lehet végtelenségig, mert egy idő után unalmassá válnak.. úgy örülnék ha megint olyan jó lenne a zene, mint régen, és jobbnál jobb számokat lehetne felfedezni..

Legjobb válasz: Mert sajnos erre van igény és kereslet. A kiadókat nem érdekli, hogy az emberek kis százaléka inkább igényesebb zenét akar, hisz abból nekik nincs akkora hasznuk. Õk csak a tömeget szolgálják ki.Ezért tart ott a zene ipar ahol.Az egyedi új dolgokat elnyomják a tucatot viszont a képünkbe nyomják. És sajnos ez nem is fog változni egy ideig mert jelenleg az emberek kis százaléka meri felvállalni,hogy õ valami jót akar,mert fél attól,hogy kikerülhet abból a tömegbõl és egyedül lesz.

Mert sajnos erre van igény és kereslet. A kiadókat nem érdekli, hogy az emberek kis százaléka inkább igényesebb zenét akar, hisz abból nekik nincs akkora hasznuk. Õk csak a tömeget szolgálják ki.Ezért tart ott a zene ipar ahol.Az egyedi új dolgokat elnyomják a tucatot viszont a képünkbe nyomják. És sajnos ez nem is fog változni egy ideig mert jelenleg az emberek kis százaléka meri felvállalni, hogy õ valami jót akar, mert fél attól, hogy kikerülhet abból a tömegbõl és egyedül lesz.
Pedig van jó zene. Ha egy kicsit körülnéznél, "aláásnád" magad a dolgoknak ahelyett, hogy ezen siránkozol, találnál jó dolgokat. Miért van olyan érzésem, hogy te a divatosat veszed csak észre? No offense, nem akarlak megbántani, csak nekem ez tûnt fel rögtön.
A kérdező hozzászólása: igen, ha "aláásnám" magam.. tehát csak azokat a zenéket "reklámozzák" amik ilyenek, és ezek lesznek népszerûek.. a jó zenéket nem olyan könnyû megtalálni..régen a jó zenék voltak a népszerûek, nem ezek, tehát azért szerintem változott.. régen nem kellett "aláásnom" magam, hogy találjak olyan zenét, ami tetszik..:)
A kérdező hozzászólása: második, egyetértek..
> És csak engem zavar ez? Engem is zavar. A mostani "zenék" többsége primitív, digitális zörejekbõl összerakott, eltorzított, ritmikusan csörömpölõ sz*r. Számomra egyszerûen élvezhetetlenek, nem tudom megérteni, hogy másoknak miért tetszenek. Én az ilyen unalmas, üres, dallamtalan valamiket nem is nevezném zenének, inkább csak elektronikus zajnak. > az egyes eseményeket is így utólag egy-egy számhoz kötöm Én is. :) Néhány számmal régi emlékeket, hangulatokat tudok elõhívni. Van pár egészen furcsa összekapcsolódás is. > a régi zenéket hallgatni meg nem lehet végtelenségig, > mert egy idõ után unalmassá válnak.. Azért elég sok régi zene van ám. :) > a jó zenéket nem olyan könnyû megtalálni.. Én régebben azt csináltam, hogy elindítottam a DC++-t (hát igen, jó régen volt), letöltöttem 15-20GByte zenét, és elkezdtem õket kiválogatni. Mindegyikbe beletekertem, belehallgattam egy fél percre, és ha jónak tûnt, akkor félretettem. Miután rendesen meghallgattam a félretett dalokat, maradt belõlük olyan 8-12db. :) Viszont azok olyan zenék, amik tényleg tetszenek, és amik sokáig a kedvenceim voltak. Szóval meg lehet találni a jó zenéket, de tényleg nem könnyû.
Vannak még jó zenék csak meg kell találni és nem feltétlen a TV -ben, rádióban kell keresni, mert ott nem fogsz találni, ha nem jön be a mainstream zene.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_music_styles Vagy 1000 zenei stílus van a földön, ha nem tetszik amit a tv nyomat, lehet hallgatni mást: pl. gothic rock/metal, jazz, ebm, post-rock, neoklasszikusok. Tele érzelmekkel, fordulatokkal, újdonságokkal... Kicsit kísérletezgess, ha a TV és diszkó zene sok volt én is így tettem és rengeteg új stílust ismertem, szerettem meg!

Miért van az hogy egy pasi csak addig teper, amég biztosnak nem érzi a helyzetét? Ez csak engem ábrándít ki?

Első pár hónapban még mindent megtett értem, de utána azt vettem rajta észre mintha már nem is érdekelné annyira ez az egész kapcsolat elég langyos víz lett. Én pár hónapig még pitiztem, próbáltam rávenni hogy valahogy szeressen, de mára már nagyon meguntam és azt hiszem ki is ábrándultam. A sok veszekedés is kiábrándított. Szerintetek ez normális? Akkor nem is voltam igazán szerelmes? 19L 20F

Legjobb válasz: Nem, nem csak téged ábrándít ki! Nem vagy egyedûl!

Nem, nem csak téged ábrándít ki! Nem vagy egyedûl!
Nem tudom, én nem szoktam visszavenni. Azért érezze mindig, hogy nõ, hogy meg van becsülve, és hogy nagyon fontos számomra :)
a nõk is és mi is hajlamosak vagyunk visszavenni, ha már biztonságban érezzük magunkat. de azért ennyire...az múr túlzás
A kérdező hozzászólása: Akkor csak úgylehet tartós párkapcsolatban élni ha szemethunyok efölött?
Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel, bár kivételek mindig lehetnek. Én ismerek kivételt. Na õ nem az én pasim.
"van egyáltalán olyan pasi, aki komolyan is gondolja és nemcsak az elején?" Van, csak pl én már vén róka vagyok :) (32)
ezt én is észrevettem, hogy amikor viszonzok bármit, onnanstól kezdve megszûnik minden. van, hogy szex elõtt. hát sajnálom, hogy ilyenek a pasik.
Voltál már horgászni? Meddig eteti egy horgász a halakat? Amíg ki nem fogja õket, nemde?
Nem minden férfi olyan...
A kérdező hozzászólása: Én nem fogom senki alatt rezgetni a lécwet mivel komolyak a szándékaim szóval ha ez tart össze egy kapcsolatot az nem az amit akartam...van egyáltalán olyan pasi, aki komolyan is gondolja és nemcsak az elején?
Mert amikor már "megvan", a nõk is eltunyulnak, nem illetik magukat... Így a fickó nem akarja már hódítani...
Úgy, hogy másik párt választasz. Ennyi a titok.

Csak engem akaszt ki a nők p*csogása?

20 éves vagyok és n?. Valamilyen oknál fogva egyszer?én kiborít egyes n?k kétségbeesett önámítása, önbecsapása visszaigazolást kérve a külvilágtól,az értelmetlen dolgok túlragozása, túlkombinálása,a senkit nem érdekl? tények megállapítása, az olyan mindenhova beszúrt kommentek,mint "jaj,én is megvettem ezt a ruhát" és hasonló kaliber? dolgok. Csak engem borít ki a saját nemem?

Legjobb válasz: Engem is kiborít, nincs is sok barátnõm, a srácokkal sokkal jobban kijövök. 23/N

Engem is kiborít, nincs is sok barátnõm, a srácokkal sokkal jobban kijövök. 23/N
Nem csak téged. Engem is. Fõleg, amikor még játsszák is, hogy õk a királynõk és nyalni kell nekik, mert olyan szépek. 21/F
detto 32/f
Nem csak téged zavar.
#1! Hol látsz te szép nõket? Ahogy öltöznek, azon nevetek. A tûsarkúval úgy néznek ki kisminkelve, mint valami zsonglõrködõ bohócok. Fejük meg olyan, mint a II. világháború. Válasz a kérdésre: beképzeltek, ostobák. Mondok nekik valamit, aztán jön 3-10 perc csend, ami részemrõl nem kínos, de amilyen hülye, neki sem. Nem is érdemes a nõkkel foglalkozni. Fõleg nem a magyar nõkkel.
A kérdező hozzászólása: Az én baráti társaságom is leginkább fiúkból áll. Ha már két nõ van egy helyen akarva-akaratlanul is elõjön a rivalizálás, versenyzés, hogy ki a jobb, a fölösleges viták, hisztik- mint jóba vagy a barátjával(aminek eddig örült), aztán vesz egy 180 fokos fordulatot, hogy el akarom tõle szeretni a barátját. Volt már rá példa, hogy kinyilvánítottam nemtetszésem az ilyen viselkedésrõl és sértõdötten a képembe vágta, hogy- jól figyeljetek- NÕGYÛLÖLÕ vagyok!! Nem értik meg, hogy én nem gyûlölöm õket, sem senki mást, szimplán csak egyes nõk közléskényszere- és a fent említett dolgok- olyan szinten irritálnak, hogy a falra mászom tõlük.
Csak én nem értem mi a f*aszt hordasz itt össze? Mit érdekel az téged, hogy más mit mondd? Szard le és kész. Egyik fülön be másikon ki. Boldog élet titka.
nekem erre van egy remek, megoldásom, elkerülöm messze az ilyen embereket...ha meg megtalálnak, leszarom gomb aztán hello:D

Csak engem idegesít, hogy az Összeesküvőkben Mását nem zárták ki? Mi az már, hogy adnak neki még 1 lehetőséget? És még ők is fizetik a válást. Szánalom!

Legjobb válasz: Engem is idegesít,én biztos kizártam volna!Azt sem tudja mi van hazudozik meg beszél össze-vissza!Ezek után szerintem egyik fiúnak sem kell a mûsorban!Teljesen feleslegesen maradt bent!

Engem is idegesít, én biztos kizártam volna!Azt sem tudja mi van hazudozik meg beszél össze-vissza!Ezek után szerintem egyik fiúnak sem kell a mûsorban!Teljesen feleslegesen maradt bent!
õ miatta este már ki hárman...fujj de nem birom azt a nõt! szemét hazudozó...!!!
Egy ország elõtt lejáratta magát az a nõ és van p.fája bentmaradni. Szerintem jól elvan, addig sem kell dolgoznia és a gyerekeivel foglalkoznia. Undorító !!!! Az is undorító, ahogy Hajdú Péter taktikázik és amiért nem zárták ki.

Leptop? Ki hogy van vele, engem nagyon zavar, ha a laptop szót "leptopnak" ejtik, vagy ne adj Isten így is írják. Jövevényszó már? Hogy helyes? Mikortól jövevényszó egy új kifejezés? Esetleg csak engem zavar, ha angolosan ejtik?

Zavaró, mint az ojró (Euro)

Legjobb válasz: Valószínû, hogy laptopnak kell mondani. Ennek ellenére én is leptopnak hívom. Végülis nem magyar szó. De mindenhogy helyes. A fõnököm laktoknak hívja:) Majd meghalunk a röhögéstõl!

Valószínû, hogy laptopnak kell mondani. Ennek ellenére én is leptopnak hívom. Végülis nem magyar szó. De mindenhogy helyes. A fõnököm laktoknak hívja:) Majd meghalunk a röhögéstõl!
Én hallottam már olyat is, hogy lapcsi!
ha már a laptop és a leptop kiejtés közül kell választani akkor leptop, azért mert nem magyar szó. de nem magyar e-vel kell ejteni. engem nem zavar, ha így ejtik, viszont ha e-vel írnák az már zavaró lenne.
Az ojrót a németek is így használjá k. Csak mi mondjuk Eurónak.
engem nem zavar
Szerintem kijetve úgy helyes, hogy "leptop", de leírva laptop. Engem pont az idegesít, ha valaki a-val mondja, mert az úgy helytelen. ugye a "lap" szó angolul azt jelenti, hogy "öl", mármint az öled, ahova teheted a laptop-ot. És ezt úgy kell ejteni, hogy "lep". De ha zavar, mondj inkább notebook-ot :)
hát engem meg pont a laptop (szó szerint ejtve) idegesít.
Petra te egész nap otthon vagy? Nem dolgozol?
Én Engem is zavar...a magyar nylevben hülyén hangzik, ha "leptopozunk", én bizony magyarosan "laptop"-nak szoktam mondani és kész.
Viszont aki úgy írja hogy leptop, az igazán sokeszû... Mivel lehet hogy kiejteni így kell helyesen, de írni nem.
mindkettõ helyes szóval hiába pörögsz ezen kedves kérdezõ
Mivel ez egy külföldi eredetû szó, ezért a helyes kiejtés a leptop. Magyarosan meg csak laptop. :)
Érdekes, magyar ember szájából Svejcet még nem hallottam, és nem vagyok nagyvárosi...
*Ja és az eurót nem halottam soha a magyar nyelv használta közben ojrónak, szerintem szinte senki nem mondja Magyarországon így...
A kérdező hozzászólása: Húha! Nagyon sokat hallom ojrónak utcán, buszon. :) Showder klubban is volt már róla szó. :P
ÉLetemben nem hallottam úgy :-O Csongrád megyében élek... 15:45(elõbbi), 15:46
én meg szentesen tanulok xD 17 F
hát én eddig még csak a Fókuszban hallottam egyszer ojrónak mondani, de azt is egy ausztriai magyar mondta.
Én budapesti vagyok, és sosem hallottam még az ojrót. És leptopot szoktam mondani, bár legjobb lenne rá egy magyar szó. Ha abszolút jól akarnánk ejteni, akkor "leptháp" szerû lenne. Majd valahogy alakul, mint a diszkó és társai.
Én meg ÁMÍTÓGÉPNEK hívom.
Nyílt e hang ismerõs? Olyasmi, mint az á, de az valójában e. Tõsgyökeres nagyvárosiak nemigen tudják egymástól megkülönböztetni a nyílt és a zárt e-t, ezért használják simán a zártat a nyílt helyett is. A laptopot nyílt e-vel kell(ene) ejteni, de aki ilyet nem tud, annak marad a zárt e. Aki meg a fonetikus írásmód híve, az mondja laptopnak :)
Svájc miért Svejc?
A kérdező hozzászólása: Akkor hívhatnánk "öltopnak" is. :)
Szerintem valahol az a és az e között kiejtve nem zavaró, de ezt nehéz leírni így. Szerintem maradjunk a notbúknál ;D
Én laptopnak ejtem és laptopnak írom:-) 10.39.-es te meg már fogd be a pofádat, mert komolyan már a 20. kérdésnél látom hogy H.Petrának írogatsz állandóan. És te nem dolgozol? Ekkora gyökereket istenem...
Petra nem azért van egész nap otthon, mert kisgyereke van? Vagy keverlek vkivel? :X
én leptopnak mondom, úgy a helyes szerintem mivel nem magyar szó... de nekem mindegy más hogy ejti, ilyen apróságok igazán nem tudnak idegesíteni.
én is így hívom..engem a "laptop" idegesít.
hát ezt benézted kérdezõ ugyanis kiejtve az bizony leptop...
A kérdező hozzászólása: Mit néztem be? Nem állítottam, hogy de bizony laptopnak kell mondani, hanem kérdeztem hogy ki hogyan... :S És mint látod megoszlanak a vélemények.
Apám laposnak vagy számológépnek (!) hívja. Én még nem hallottam a leptop kifejezést, nálunk mindenki laptopnak, vagy számítógépének hívja.
A kérdező hozzászólása: Én Vaterán láttam egy aukciónál, hogy az eladó leptopnak írta, illetve tévében ejtik néha így riportalanyok. Körülöttem inkább a gép, gépem, esetleg noti az elterjedt, ezért is érdekelt, hogy amúgy mi errõl a vélemény. :)
Leptop v Laptop nekem mindegy. Szarok rá kit zavar v nem. Úgy mondom ahogy akarom. Laptop oszt annyi.a faszt érdekli titeket mi zavar.
Én leptopnak nevezem, az eurót pedig ojrónak. Svájc pedig Svejc.
pc.

Mi ez az új dili, hogy ha valaki valamit szeret, akkor úgy fejezi ki, hogy "szeressem ezt meg azt. "? Csak engem idegesít?

Legjobb válasz: Nem csak téged idegesít, tényleg rossz, hogy sokan szándékosan beszélnek helytelenül :S Remélem ez csak egy buta divat, amit hamar megunnak, akik ûzik. Ráadásul, ha nagyon megszokják, hogy így fejezik ki magukat, idõvel ez válik normálissá, és egy fogalmazást nem tudnak majd megírni.

Nem csak téged idegesít, tényleg rossz, hogy sokan szándékosan beszélnek helytelenül :S Remélem ez csak egy buta divat, amit hamar megunnak, akik ûzik. Ráadásul, ha nagyon megszokják, hogy így fejezik ki magukat, idõvel ez válik normálissá, és egy fogalmazást nem tudnak majd megírni.
A kérdező hozzászólása: de jó, hogy nem vagyok egyedül (:
ez nem egy újkeletû dolog.
én a "kellesz"-tõl vagyok rosszul... "Holnap kellesz majd elmenni ide meg ide" pl. brr...
A kérdező hozzászólása: húú, ezt még nem is hallottam :| remélem nem is fogom egyhamar.. de nem értem ebben mi a jó..:S
Nem tudom, tájszólás. A "kellesz" Borsodban divat. Meg a kilincs helyett kalincs... azon mondjuk behaltam. És nem falusi bácsikák használták, hanem átlag tinik.
Tehát pl.: "Szeressük a rockot!"? Az ilyenek engem is idegestenek... Hogy lehet ilyen hülye divatot kitalálni? Az a trendi, ha valaki szándékosan helytelenül beszél, ráadásul még büszke is rá?... Na jó, befejeztem, mert ilyeneken mindig felhúzom magam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!