Találatok a következő kifejezésre: Csak doki meg, ha (67 db)

Eddig a dokim 3-szor 1 Magne B6-ot szedetett velem. A 23. héttől viszont felemelte 3-szor 3-ra. Nem baj ha csak reggel meg este veszek be 2-őt, és délben csak 1-et?

Legjobb válasz: Ez attol fugg, mennyire kemenyedsz, mert gondolom a doki arra adta. Ha nem kemenyedsz, akkor eleg. Ha viszont igen, akkor en tartanam magam a doki javaslatahoz.

Ez attol fugg, mennyire kemenyedsz, mert gondolom a doki arra adta. Ha nem kemenyedsz, akkor eleg. Ha viszont igen, akkor en tartanam magam a doki javaslatahoz.
Ha azért emelte fel, mert elkezdett kinyílni a méhszáj, vagy sokat keményedsz, akkor tartsd be, biztos nem véletlenül írt ennyit. Ne aggódj a magnéziumból a felesleg kiürül a szervezetbõl, és az mellett, hogy izomlazító, még stresszoldó hatása is van, tehát csak pozítivuma van annak, ha szeded. Boldog babavárást! 39 hetes kismama.
Nem baj, ha kibírsz egy hét kórházat, meg egy kis infúziót. Én ugyanis így jártam, mert hiába emelték az adagomat, beszedtem és mégsem volt elég, aztán egy éjjeli görcs után a kórházban voltam a 31. héten. Ráadásul én erõsebb magnesii citricii-t szedtem a max adagban. Ha keményedsz, vagy izomgörcseid vannak, ezen ne spórolj!

16 éves vagyok, és nemrég vesztettem el a szüzességem. Szeretném megnézetni magam az orvossal, minden rendben van e meg ilyenek. DE nem tudom, mit szolna doki ha beállitának h "nincs semmi bajom, csak nézzen meg". Mit mondjak a nőgyogyásznak?

Legjobb válasz: Pontosan ezt mondd a a dokinak. Évente egyszer minden panasz nélkül is indokolt egy ilyen vizsgálat, és nem a dokinak teszel vele szívességet, hanem saját egészségednek.

Pontosan ezt mondd a a dokinak. Évente egyszer minden panasz nélkül is indokolt egy ilyen vizsgálat, és nem a dokinak teszel vele szívességet, hanem saját egészségednek.
Feltehetõleg attól félsz, hogy valami gond van, csak itt nem írod le, talán a terhességtõl , vagy fertõzõ betegségtõl félsz. Az orvosi vizsgálat megnyugvást adhat, tehát menj el.
szerintem nem mondható fájdalmasnak, inkább kellemetlennek, de nem tart sokáig a vizsgálat...
Mondd, hogy általános kivizsgálást kérsz, engem is megnéztek akkor! (hpv, méhnyakrák, candida, stb.)
A kérdező hozzászólása: és ezek járnak fájdalommal vagy ilyesmi?

Mit lehet tenni? Hét hónapja abbahagytam a fogamzásgátlót. Azóta csak akkor jön meg, ha a dokim rásegít Clostival. Ez nem normális, és a nyálkahártyám sem túl vastag. Szervi bajom nincs, csak felborult a szervezetem a bogyótól.

Mellesleg a fog.gátló el?tt is rendszertelen volt, és anyukám is ezzel a problémával küzdött anno. Aki hasonló cip?ben járt, annak mikor jött össze? Vagy tudtok mondani olyan szert ami segítene? 3 hónapja lelkes fogyasztója vagyok a málnalevél-palástf? kett?snek. Nagyon el vagyok keseredve, nagyon várjuk a picurkát!

Legjobb válasz: Szia én ugyan igy vagyok:( Nekem ajánlották a cickafark teát,én most hagytam abba a fogit de volt hogy szüneteltettem a a tabit és 6 hónapig nem jött meg:(most remélem másként lesz megpróbálom ezt a teát azt mondják ez jó:)már elõre félek hogy mi lesz pedig nem szabad,én anyum is ugyan igy volt,de õ ahogy abbahagyta a fogit nem tartott szünetet és egybõl terhes lett velem:) nem szabad feladni!!!!!Sok sikert magunknak,én most várom hogy megjöjjön és elmúljon és keressünk dokit

Szia én ugyan igy vagyok:( Nekem ajánlották a cickafark teát, én most hagytam abba a fogit de volt hogy szüneteltettem a a tabit és 6 hónapig nem jött meg:(most remélem másként lesz megpróbálom ezt a teát azt mondják ez jó:) már elõre félek hogy mi lesz pedig nem szabad, én anyum is ugyan igy volt, de õ ahogy abbahagyta a fogit nem tartott szünetet és egybõl terhes lett velem:) nem szabad feladni!!!!!Sok sikert magunknak, én most várom hogy megjöjjön és elmúljon és keressünk dokit
hát ez nehéz ügy, sajnos ismerek olyat, akinek a gyógyszer miatt csak lombik babája lehett, de a lényeg, hogy lehett. Neked még nem ennyire gáz a helyzet, még normalizálódhat is a ciklus, és nyálkahártya is, de ha nem válztozik, akkor menj meddõségspecialistához!
Ha babát szeretnétek mihamarabb keress fel egy szakorvost. A barátnõm 2 évet "pazarolt" különféle hiedelmekre.Most már 1 éve próbálkoznak szakorvossal és most jött el lombik program.Drukkolunk.
Nálam ugyanez volt. Abbahagytam, és 10 hónapig nem jött meg. Az én dokim 1 évig szeretett volna várni a clostival, nem akarta megerõszakolni az agyamat... Én meg persze türelmetlen voltam, addig már kipróbáltam az E vitamint, a cickafark-palástfû kombit, a Hormeel S cseppet, a maca kaspzulát, és semmi nem segített. Aztán a 10. hónapban a babatervezõk otthonáról rendeltem fekete üröm kapszulát. Napi 5 db-ot szedtem belõle, és 14 nap után ett peteérésem. Jó fájdalmas, és félreérthetetlen! :) ) A 12. hónapban uezt csináltam, akkor már nem éreztem, hogy peteérés lenne, de ez semmit nem jelentett, használt a kapszula, mert idán január elején pozitívat teszteltem. Sajnos a fogi elhagyása nálam nem a nõi nemi hormonokban okozott gondot, hanem a pajzsmirigy mûködése állt le tõle! Ez jan-ban derült ki, így csak 5 hetes terhesen kezdtem el szedni a gyógyszert rá. Ez már sajnos késõ volt, 7 hetesen elvetéltem... Akkie nnyi ideig nem menstruál, ott nem csak a sima hormonokkal lehet gond, hanem a pajzsmiriggyel is, mellékvesével, vagy az inzulinnal is. És persze a nyálkahártya rossz minõségû, ahogy te is írtad, vékony, és a növekvõ baba beágyazódásához szinte mindig kevés. Én az elejétõl barnáztam, kaptam duphastont aztán utrogestant is, ez utóbbi használt (elmúlt a barnázás), de akkor már késõ volt. :( A következõ terhességnél az elejétõl kezdve szednem kell az utrogestant, - ez sárgatest pótló hormon: progeszteron, ami az elsõ 12. hétben táplálja a babát, amíg a méhlepény a 12 hét után át nem veszi a szerepét... Egyébként nekem is elõtte nagyon rendszertelen volt a mensim, ezért akart várni a dokim 1 évet, mert az ilyen emberkéknél még lassabban áll vissza a rend... A mûtét napja óta megint szedem a fekete ürömöt, és reménykedem a 14. napi peteérésben...
Mindenképp a 3. kerben akarod h legyen ??? http://www.mensmentis.hu -- itt is csinálnak. Ha az jó neked.
Beollóztam egy máshova írt válaszomat, hátha segítségedre lehet: A helyi SZTK-ban sajnos nincs ilyen jellegû vizsgálat, bár azt mondták, érdeklõdjek az Urológián. Onnan küldtek tovább a SOTE Urológiai Klínikára, ahol megszabták(!), hogy fél év, 1 év próbálkozás után nézik csak meg! Elkerekedett a szemem! Ja, és nõgyógyász szakorvostól lehet beutalót kérni, aki ugye szintén ezen az állásponton van, hogy majd 1 év sikertelen próbálkozás után, "ej.ráérünk.arra.még!" Majd mentem tovább! Próbáltam magánklínikát pld. P. Klínika (nem tudom lehet-e publikálni), ahol nemzõképesség vizsgálatát elvégzik elõzetes idõponttal, nem kell beutaló! De le kell beszélni az idejét és mikéntjét. Ez 20.000 Ft. Vagy... Országos Gyermekegészségügyi Intézet (Bolgárkerék u.) Konzultáció idõpontját kell kérni hivatkozva, hogy babát terveztek, itt minden vizsgálatot elvégeznek, szakemberek foglalkoznak veled/veletek, majd sor kerül a sperma vizsgálatra is. Konz. elsõ díj: 3.000 Ft. Úgy tudom többiért nem kell fizetni. Majd meguntam és felkerestem xy orvost, aki magánrendelõjében fogadott minket, volt mikroszkópja és egybõl azt mondta, persze, nézzük meg aput is! Nincs várakozási idõ meg mittudomén... Tehát hivatalos úton a szülész-nõgyógy. javaslatára, beutalójával indulhattok el. Tudni kell, hogy nem feltétlenül kell steril doboz, elég egy nagyon jól kimosott mûanyag doboz (krémes, gyógyszeres stb.), amibe lehet az anyagot vinni. Kb. 1, 5 óra múlva testhõmérsékleten szállítva gyönyörûen vizsgálható, sõt max. 3 óra múlva is. Nyilván a magánkórházakban megoldott, hogy ott helyben történjen a "mintavétel".
Nem lesz gond, de hétfõtõl folytasd a megszokott adagot! Magnéziumot is kell szedned?
A kérdező hozzászólása: nem azt nem csak terhes vitamint
nem tudod ügyeleten vagy valahol felíratni? csak mert nekem a dokim azt mondta, hogy ezt nagyon odafigyelve kell használni, és nem elfelejteni. Szerencsére kis adagot használsz, talán nem lesz gond, de én biztos sos felíratnám valahol.
A kérdező hozzászólása: Már beszéltem vele holnap bemegyek és ír receptet

Duzzadt szeméremajkak, fehér folyás, mellbimbó érzékenység. Lehet terhesség? Doki azt mondta lehet terhesség, csak még ha az is nem tudja megmondani, mert semmit nem lehet ilyenkor látni. Volt vkinek hasonló problémája?

Legjobb válasz: Amikor terhes voltam egyik tünetem sem volt a felsoroltak közül, de ettõl függetlenül lehetsz terhes, ha védekezés nélkül szexeltél

Amikor terhes voltam egyik tünetem sem volt a felsoroltak közül, de ettõl függetlenül lehetsz terhes, ha védekezés nélkül szexeltél
Szia Mónika vagyok és csak tegnap regisztráltam.Nekem már van két gyerkõcöm akiknél csak mellfeszülés volt a menzesz kimaradása után, egyéb tünetem nem volt.Most szeretnénk harmadik babát, ami nagyon nehezen jön össze már 10 hónapja próbálkozunk.Kaptam Clostilbegytet, aminek hatására lett két domináns tüszõm.Most vagyok a 20.napon, a mellbimbóm már a peteérés utáni 3.napon nagyon érzékeny lett, ami azóta is tart.Krémszerû, fehér folyásom van tegnap óta, egyéb tünetem nincsen.

Csak doki állapíthatja meg, ha vki PCOS?

Olvastam a t?neteket az egyik oldalon. Nekem elég hosszúak a ciklusaim, volt egy missed ab.-om (els? terhesség). Ez utalhat arra? Ki ad beutalót endokrinológiára (ott foglalkoznak ezzel, ugye?)?

Legjobb válasz: szia,engem sima nõgyógyász küldött el vérvételes hormon vizsgálatra,és abból megállapította a pco-t.

szia, engem sima nõgyógyász küldött el vérvételes hormon vizsgálatra, és abból megállapította a pco-t.

Ha van pár rossz fogam, akkor a doki 1 alkalommal csak egyet csinál meg vagy akár többet is?

Legjobb válasz: Én úgy vettem észre,hogy ez a doki kedvétõl függ. Én ugy mentem dokihoz,hogy sok rosz foggal,volt hogy 1 kis tömést csinált csak,volt hogy húzás,gyökérkezelés,tömés,és ez 3 különbözõ fog.

Én úgy vettem észre, hogy ez a doki kedvétõl függ. Én ugy mentem dokihoz, hogy sok rosz foggal, volt hogy 1 kis tömést csinált csak, volt hogy húzás, gyökérkezelés, tömés, és ez 3 különbözõ fog.
Attól, hogy gyökérkezelés miatt többször kell visszamenni, az nem annyival több pénz. Nekem a magándoki gyökérkezelést 12-ért csinál.akkor is 12 volt amikor csak kétszer kellett visszamenni, akkor is amikor hatszor, mert közben begyulladt, antibiotikum kúra, 3x gyógytömés.Mindig csak akkor kéri a pénzt, amikor végez.akkor 5 alkalommal nem fizettem semmit, csak hatodszorra a 12 ezret.
Szerintem meg igenis mindent meg lehet beszélni egy normális fogorvossal. Nyilván a megbeszélés alatt az van, hogy Te elmondod, milyen igényeid vannak, õ meg elmondja, mikorra mit tud betáblázni. Akivel meg nem lehet normálisan megbeszélni dolgokat, ahhoz nem is érdemes visszamenni. Vagy legalábbis én nem mennék. (Amúgy olyanhoz se, aki csak azért rendel vissza 12-szer gyökérkezelés miatt, hogy minél többet legombolhasson rólam. Sõt: nekem egyszer azt mondta, hogy ha többször kell beletennie gyógyszeres tömést, akkor sem kéri el többször az árát, pont azért, hogy ne gondoljak ilyet.)
Körzetis nekem volt, hogy csinált két töméscserét, plusz egy tömést. Igaz én sûrgettem a fogszabályzó miatt.
Van pár gyökérkezelt fogam, 4-nél többször egyikhez sem nyúltak, nemhogy 10-12szer. Másrészt ha felméri a fogait, akkor kb. tudni fogja, hogy kell x-et gyökérkezelni, y-t tömni, z-t húzni, + leszedni a fogkövet és ezt mennyi idõ megcsinálni és mennyi zsé. Megjegyzem tõlem a gyökérkezeléseknél amikor a gyógyszert cserélték nem kértek pénzt, megmondta, hogy 16 rongy, aztán ha kellett kétszer cserélte, ha nem kellett akkor egyszer.
Sztk-ban nem szoktak egyszerre több dolgot csinálni, mivel szigorúan meg van határozva, hogy az Oep milyen ellátást milyen idõközökkel finanszíroz, ráadásul a legtöbb helyen eléggé be vannak táblázva. Magándokival lehet, hogy meg tudod beszélni.
De okos vagy, hála Istennek. Visszahívja egy gyökérkezelés alkalmával akár 10-12 alkalommal, holott az nem reális. A pénzt meg beszedi.
A pénze nem attól függ, hogy hányszor mész, hanem, hogy hány fogon mit csinál. A lelkiismeretesebbje az elsõ látogatásnál lebeszéli veled a kezelési tervet, akkor tudtok egyeztetni. Több fogat is kezelhet egy alkalom alatt, de pl. a két oldalon nem tömnek egyszerre, mert ha mindkét oldalt elérzésteleníti jó eséllyel lenyeled a nyelved...
Nem hinném. Be van táblázva az ideje neki is és minél többször mész, annál többet tud legombolni rólad. :)
A kérdező hozzászólása: Ha magándokihoz megyek gondolom le lehet vele tárgyalni hogy minél elõbb túl akarok lenni az egészen. Tudom sok pénz a magándoki. Mivel utálok fogdokihoz járni ezért minél gyorsabban túl akarok lenni az egészen. Sok rossz fogam van sajnos. Kerül amennyibe kerül, de minél elõbb túl akarok lenni az egészen. Szerintetek magándokival meg lehet dumálni?
Nekem aranyos fogorvosom van, 45 eve praktizal, mar csak hobbibol es jolelkusegbol, mert annyi mar a penze, mint a szemet. Ettol fuggetlenul egyszerre maximum 2-3 fogat tom be attol fuggoen, mennyire veszes a helyzet, huzni amugy is csak egyet lehet, mivel az erzestelenitobol nem lehet korlaltlan mennyiseget adni. Egy tomesert 2-3 ezer forintot ker, a huzas 5ezer, ez mind csak az erzestelenito ara, munkadijat sose szamol fel. A gyokerkezelesnel nem az alkalom szamit, hanem az, mit csinal, ha eloszor erzestelenit es kifurja, azt szamolja fel minden doki, utana ha csak gyogytomesert vagy atmosasra kell visszamenni, a legtobb doki nem ker semmit, mert ezek 5-10 perces muveletek. Javaslom, hogy keress egy normalis fogorvost. :)

Sztk-ba megyek dokihoz, csak laborra kérnék beutalót. Nem akarok vizsgálatot, ha mégis meg akarna vizsgálni, és én nem engedem attól még ad papírokat laborra?

Nincs még dokim, és azt sem döntöttem el melyik kórházban szeretnék szülni. 12 hetes vagyok, még nem voltam dokinál csak egy maszek uh-on, h minden okés e. Most megyek először orvoshoz, és akihez időpontot kaptam az egy nagyon nem szimpi ember. De elfogadtam az időpontot. Vizsgálatot nem szeretnék. Ilyet lehet? Nem fog elzavarni? Csa ad beutalót vérvételre, nem?

Legjobb válasz: Lehet hogy elküld :) nem vizsgált még meg doki kézzel? Nem csak a babát kell vizsgálni Ultrahangon, hanem kenetet kell venni, mert lehet van valami bacid, ami a babára is kihat, vagy a mégszájad lehet nyílik, vagy nincs valami rendben.

Lehet hogy elküld :) nem vizsgált még meg doki kézzel? Nem csak a babát kell vizsgálni Ultrahangon, hanem kenetet kell venni, mert lehet van valami bacid, ami a babára is kihat, vagy a mégszájad lehet nyílik, vagy nincs valami rendben.
A kérdező hozzászólása: Ja, de már voltam nõgyógyásznál, nem az a bajom, hanem a doki. De igazából ott minden doki olyan mérhetetlenül unszimpi, és nem is mennék oda többet csak most a labor miatt. De ezt ugye nem mondhatom neki.
Laboros beutalót adhat a háziorvosod is, ehhez nem kell nõdoki!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!