Találatok a következő kifejezésre: Csak bíróságon hivatalosan (2 db)

Csak bíróságon lehet hivatalosan elintézni a válást, vagy elég a közjegyzőnél?

Utóbbit is hallottam már

Legjobb válasz: Nem. Válni pillanatnyilag csak Bíróságon lehet. Ha közös megegyezéssel váltok akkor nincs herce-hurca.

Nem. Válni pillanatnyilag csak Bíróságon lehet. Ha közös megegyezéssel váltok akkor nincs herce-hurca.
Én nem hallottam még a közjegyzõnél való elválásról csak bírósági válásról hallottam és meg is jártam. Ha közös megegyezéssel váltok akkor nincs herce-hurca. El kell mondani hogy megegyeztetek és hogy mirõl azt ennyi.

Gyermektartásdíjat vonhat le a bíroság gyes-ből és családipotlékból? Vagy csak hivatalos munkabérből? . Aki tudja írja meg Fontos.

Legjobb válasz: Családi pótlékból biztosan nem, mert az a gyereknek jár. A GYES-t nem tudom.

Családi pótlékból biztosan nem, mert az a gyereknek jár. A GYES-t nem tudom.
Nem. Gyesbõl csak a jogosulatlanul igénybe vett gyes, családi pótlékból meg a jogosulatlanul igénybe vett családi pótlék vonható le. Amúgy a letiltás csak az öregségi nyugdíjminimum összege feletti jövedelemrészre vonatkozhat, így a gyesre semmiképp, mivel az pont annyi.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom akkor miért kérte be a bíróság az igazolást arrol hogy mennyi gyest meg családit kapok;.na min degy .Aki volt már ilyen cipõben kérem írjon .Köszönöm szép napot!
Azért, mert kértek róla igazolást, még nem fogják letiltani, ez nem így megy. MINDEN jövedelemrõl kérnek igazolást, hogy felmérjék, mennyi gyerektartás tiltható. De léteznek MENTES jövedelmek, mint a gyes és a csp. Ezekbõl nem tiltható csak az, amit leírtam. De ha nekem nem hiszel, akkor olvasd el saját magad, benne van a bírósági végrehajtásról szóló törvényben, hogy mi tiltható gyesbõl és csp-bõl.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod!nem szoktam kételkedni , inkább annak örülök ha valaki segít!mert már össze-vissza mondanak mindent!Köszike mégegyszer !További szép napot!esetleg ha több infot tudsz akkkor szívesen fogadom ahol megtudok nézni .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!