Találatok a következő kifejezésre: Csak az mensi alatt (6 db)

Mensi alatt más nö sem fürdik? A barátnöm azt mondta nem fürik mensi alatt csak utána. De mégse betegg nem is büdös nem értem hogy van ez?

5 napig nem fürdik. dezodort hasznal és annyi persze nem szexelünk mensi alatt de fura hogy nem fürdik meg vagy ez a normális?

Legjobb válasz: Nem fürdik? Jézus Mária a barátnõd nem normális. :S Eltudod te képzelni, hogy 5 napig ott "rohad" a vér a p*náján? Úristen, hogy lehet ennyire igénytelen valaki egy ilyen országban. (úgy értve, hogy azért nem vagyunk annyira elmaradva, hogy nincs csapvíz, csak folyó) Undorító amit csinál, pont ilyenkor kell jobban megmosni vízzel ott lent, hogy ne száradjon rá a vér, meg ne álljon ott és ne büdösödjön. Gondold el milyen állott szaga van a több napos vérnek ott, fõleg, hogy meleg nedves helyen van. :S Jézusom milyen emberek vannak.....

Nem fürdik? Jézus Mária a barátnõd nem normális. :S Eltudod te képzelni, hogy 5 napig ott "rohad" a vér a p*náján? Úristen, hogy lehet ennyire igénytelen valaki egy ilyen országban. (úgy értve, hogy azért nem vagyunk annyira elmaradva, hogy nincs csapvíz, csak folyó) Undorító amit csinál, pont ilyenkor kell jobban megmosni vízzel ott lent, hogy ne száradjon rá a vér, meg ne álljon ott és ne büdösödjön. Gondold el milyen állott szaga van a több napos vérnek ott, fõleg, hogy meleg nedves helyen van. :S Jézusom milyen emberek vannak.....
Az lehet hogy nem büdös maga a teste, de a p*nája az az, mivel ott bomlik a vér, mert nem mossa le az "igénytelen kisasszony."
szerintem, semelyik nõ nem fürdik menzesz alatt, ugyanis rohadt egészségtelen, zuhanyzás viszont kell
Az always az betét, jól tudod. Persze, hogy normális, hogy csodálkozol, mert ez a mai világban beteges. 100-200 évvel ezelõtt még normális volt, meg talán szegényebbeknél 50-60 éve. De õ hány éves, hogy nem éri fel ésszel magától? Ennyire nem lehet elmaradott, hogy ne legyen igénye arra, hogy ápolja magát, tisztálkodjon, még akkor sem, ha erdélyi.
Akkor kéne pedig legjobban odafigyelni a tisztálkodásra. Okos barátnõd van, gratulálok neki. Remélem legalább betétet használ ráadásul.
hát ez elég érdekes. Én fürdök mensi alatt, ha véletlen átázok, akkor többször is egy nap. nem kádban, hanem zuhanyzóban. Elég furcsa a csaj, de ha neki jó így, hát egészségetekre.
A barátnõd nagyon buta!!! Fokozottan kell ügyelni a tisztálkodásra, mivel a mensi alatt nyitott a méhszáj, könnyen fertõzés alakulhat ki. Ezért ajánlják a zuhanyozást, még azoknak is, akik a kádban fürdést részesítik elõnyben. Nem normális dolog, ha ezeken a napokon pont e legfontosabb dolgot hagyja ki. Szerencséje van, hogy nem bûzlik, és nem kapott még fertõzést. Valaki felhívhatná a figyelmét arra, hogy a tûzzel játszik!!!
A kérdező hozzászólása: szóltam neki és kiakadt. péntek ota nem fürdött.most durcizik.és azt mondja régen sem lett az embereknek baja nem fürödtek és a tulzott fürés ami most divatban megöli a jó bacikat is meg ilyenek.már bánom az egészet hogy szóltam neki
Atyaég, orvosira? nem adnék neki diplomát ne haragudj..Az meg, hogy erdélyi az nem jelent semmit.Ismerek erdélyieket és õk minden nap fürdenek. Alap dolog, legalább a zuhanyzás ilyenkor:S Ráadásul ha betétet használ nem is tampont az még undorítóbb.Lehet ne ennyi esze el se hiszem, hogy van ilyen:S
A kérdező hozzászólása: jah és azt mondja gyerekkorában megszokta hogy hetente 1szer fürdetik vasárnap volt a fürdésnap. nálunk meg gyerekként is minden nap fürdés volt.de tényleg nem büdös ö se meg a családja se akkor miert nem büdösek?
Tényleg furcsa, fõleg, hogy orvosira jár. Gyerekkorunkban nekünk sem volt fürdõszobánk, és ahol volt, ott is csak hétvégeken volt fürdés. De ennek 35-40 éve!!! Mi is hétköznap sparhelten, késõbb gáztûzhelyen melegítettük a vizet, és egy jó nagy lavórban elõször felülrõl derékig, majd beleguggolva az intim testrész, beleállva a lábak. Hétvégenként az üstben lett víz melegítve, és a nagy horganyzott kádban fürödtünk. Akkor sem voltak koszosak, büdösek az emberek, meg korábban sem. Víz, szappan, lavór, törülközõ elég volt, de nem lehetett esti mosdás nélkül lefeküdni aludni. Mikor 10-11 éves voltam, anyukám felvilágosított, és akkor kötötte a lelkemre, hogy ha majd nagylány leszek, a menzesz napjain még jobban oda kell figyelni az intim tisztálkodásra. Akkor még nem volt tampon, egészségügyi betét, vattát használtunk. Jujj, de pocsék volt!!! De nem volt senki sem büdös. Nyáron, mikor meleg volt, naponta 3x kellett alulról lemosnom magam, pont a vatta használata miatt. Elolvashatnád a barátnõddel az érkezett válaszokat, kár hogy nem lehet. Tudom, nem akarod megsérteni, szereted, de valahogy próbálj beszélni vele a higiéniáról. Tényleg nagyon könnyen fertõzést kaphat. Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: általános orvosi szak sotera jár na ezért nehéz mondani neki mert sokmindenben lehurrog
Mintha az én sógornõmrõl és anyósomról írtál volna. Boldog 21. század...
Nem lehet hogy félre értettél valamit? Egy héten én is egyszer fürdök, a többi napon zuhanyozni szoktam. Nem lehetséges, hogy náluk is így mûködik?
Pedig szerintem ez alatt minden nap fürdenie kellene, sõt, ha eddig nem, akkor pontosan akkor kellene neki, mert ez nagyon egészségtelen.
Hiába durcizik, mert nincs igaza...Mutasd meg neki a válaszokat.
Ameddig jó az immunrendszere addig nincs gond, mert a fertõzésekkel szemben védett. Amint legyengül az immunja, amire nagyvárosban nagy az esély, akkor fenyegeti csak veszély. Rendkívül erõs immunitással rendelkezhet. Szerintem, õ tudja mit csinál és miért. Csak megjegyezném, hogy a dezodornak nagyon erõs károsító hatása van. A napi rendszeres tusolás jól megválasztott szappannal, nem okoz károkat. Ami károsíthat az a szappan és nem a víz.
Menszesz alatt én sem fürdök, de ZUHANYZOK, egy nap akár többször. A higiénia nagyon fontos ezeken a napokon is, szóval a barátnõd érdekesen gondolkodik errõl...
Hát ez õrület!! Orvosira jár, de nem érzi a szükségét tisztálkodni a mensi alatt? Hát azt nekem ne mondja senki, hogy nincs szaga! Pláne a vége felé, amikor már múlandóban van! Fogat mosni szokott? VAgy azt is kihagyja? Mit szól ehhez a párja?
Ez borzasztó. Én amikor menstruálok naponta 2-3-szor zuhanyzom.. Ú, én azt nem merem elképzelni, hogy egy hétig nem zuhanyozok.
OFF! Egyébként nincs olyan, hogy "orvosi fõiskola"...
Akkor keress rá neki neten. Az összes ezzel foglalkozó cikk leírja, milyen fontos ilyenkor a tisztálkodás.
A kérdező hozzászólása: na ezért félek szólni neki mert õ majd azt mondja jobban ért ehhez. nem etnikum.
A kérdező hozzászólása: amit használ arra az van irva always night kék szinü nem tudom az betét e? erdélyi származás vannk még fura szokásai most itt van nálunk megvan neki és 3. napja nem fürdik csak dove nevezetüt ken a honaljara. de bugyibol minden nap masikat vesz fel
A kérdező hozzászólása: akkor normális hogy el vagyok csodálkozva ugye?
Nem úgy értette, hogy nem fürdik, hanem zuhanyozik? Ilyenkor nem is szabad kádban fürdeni, de mindenképpen tisztálkodni kell.
Igen, az betét. Komolyan okos lány. Jézusom. Az a legszomorúbb az egészben, hogy nincs, aki elbeszélgessen vele. Az anyja nevelte ilyennek, gondolom õ ezt tartja normálisnak. Nem tudom, milyen a viszony közte és anyukád között, esetleg õ. Vagy te. Valakinek muszáj lenne beszélnie vele. Vagy mutasd meg neki az oldalt. Vagy nem tudom.
14:44 A tusolás is fürdés (tisztálkodás) te észlény. A kérdezõ úgy érti, hogy a barátnõje vizet sem lát 5 napig, magyarul koszosan fekszik le minden este, ameddig menstruál. :S
Szerintem csak félreértettétek egymást! Úgy értette, hogy nem fürdik, hanem zuhanyzik. Kizártnak tartom, hogy valaki ennyire igénytelen legyen. Nah meg ha 5 napig nem tisztálkodik, semmire nem megy a dezodorral. Sztem zuhanyzik olyankor.
Ne haragudj, hogy megkérdezem, de véletlenül nem valami etnikumhoz tartozik. Mert ott valóban ez a szokás, de csak a nagyon alja népeknél, nem hinném, hogy õ ebbe tartozik. Egyébként ez nem normális dolog, szerintem ajánlj neki egy jó nõgyógyászt, aki maximálisan felvilágosítja, hogy micsoda bakteriális eredetû fertõzéseket tud összeszedni.
Szerintem is (legalábbis nagyon remélem) félreértés történt. Talán nem kádfürdõt vesz ilyenkor, hanem zuhanyzik. Ez nagyon helyes, így kell csinálni, a kádfürdõ veszélyes, nem helyes menstruáció esetén. Viszont ha nem tusol, sõt, még csak nem is "cicamosdik" (jó hülye szóalkotásXD), az szégyenletes dolog. Igénytelen és fertõzésveszélyes.
régen nem fürödtek mensi alatt, mert akkor még folyókban történtek az ilyen fürdések, és ugyebár a folyóban sok élõlény él, amik könnyen fertõzést okozhatnak ilyenkor. De manapság már lehet zuhanyozni is és fürödni is. Beszélj vele errõl, h. zuhanyozhat meg minden...sok szerencsét
akkor kellene pedig a legjobban idõt szánni a tisztálkodásra.nem fürödni kell hanem zuhanyozni!
A kérdező hozzászólása: 22 éves. és nem tusol mert látnám ha menne most itt van nálunk.ott kezdödött az egész fura dolog (itt jár fösulira (orvosi...)hogy kinn voltunk a szüleinél egy falu debrecentöl nem messze erdélyben mikor eljött az este akkor joéjszakát kivantak és mindenki ment lefeküdni. aztan az ágyban kérdem a barátnömtöl hogy reggel szokás a fürdés vagy hogy van. és erre mondta hogy hetente stb. de õ pesten mensit kivéve fürdik mikor itt van legalábbis nálam.erdélyben egyébként ugy melegitik ök a vizet nem is a csapbol jön nekik.szeretem ezt a lányt de nem értem. és divatosan öltözködik meg minden de le vagyok most döbbenve.anyámnak nem merek szólni majd talán én megpróbálom finoman
Orvosira jár és nincs tisztában a dolgokkal??? Érdekes :) ))
Ez igy normális

Csak az elmaradt mensi alatt megy fel a hő?

Nekem pár napja gyomorrontás szer? émelygésem van, 29., 6. án(kritikus nap)-on voltunk együtt, azóta így érzem magam, a h?m most 36,7 nél jár, de megy még. Jelentheti hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Ma még csak 10.dike van, nem értem a kérdést. 4 nap telt el, még nem érezhetsz nagyon semmit, hacsak nem elõbb volt az a kritikus nap.

Ma még csak 10.dike van, nem értem a kérdést. 4 nap telt el, még nem érezhetsz nagyon semmit, hacsak nem elõbb volt az a kritikus nap.
A kérdező hozzászólása: a ciklus. hun írta ezt, nem tudom... a hõm 37-re ment fel. Lehet h csak megfáztam, ár semmi más nem utalan rá, csak a hõ. ilyen hamar nem jelentkezne semmi?
Sok kismama állítja, hogy a teherbeesés másnapján érezték, hogy sikerült, ilyen-olyan tünetekböl.Persze azt nem lehet tudni, hogy valóban amiatt voltak rosszul, vagy csak pont egybeestek a dolgok.Normális esetben nagyon koriak lennének még a tünetek, a hö lehet bármi mástól is.Várj még a vérzésedik, és ha nem jön meg jöhet a teszt!
A kérdező hozzászólása: Rendben... Köszönöm a válaszokat
Szia! A tüszörepedést megelõzõ kb 14 napon a hõmérséklet alacsony 37 alatti, a tüszörepedés után emelkedik fel 37-37, 5-re a mensi elõtt kb 12-24 órával esik le a hõmérséklet. Ha terhes vagy a hõmérséklet marad 37 C.on.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor majd méregetem magam...
Szerintem is nagyon kevés az esély, szinte semmi.
kb .5% esély van rá hogy mégis.
Szerintem még annyi se! Eleve ritka, hogy mensikor valaki terhes legyen, pláne úgy, hogy még tablettát is vett be! Szerintem megnyugodhatsz!
Én kizártnak tartom.. mensi alatt.. úgy hogy (félig) bevetted az esemény utánit..
Szerintem sincs esély így a babára, de azt azért jó olvasni, h. nem akartok babát, és mindent megtesztek ennek érdekében. Ez a 100%-os védekezés. Menzi alatt szeretkezni, óvszerrel, ha az mégis kiszakad, gyógyszerrel.

Az baj ha mensim alatt nem csak sima vér hanem aludt vér is jön?

Legjobb válasz: Igen, ez természetes, minden nõnél ez van. Sõt a vérrel meg az aludt vérrel még fehér folyás, barna folyás is jön..ne aggódj, természetes. :)

Igen, ez természetes, minden nõnél ez van. Sõt a vérrel meg az aludt vérrel még fehér folyás, barna folyás is jön..ne aggódj, természetes. :)
Alvadt vér nem probléma, nekem évek óta olyan a mensim!Kivizsgáltattam, és normális!
az nem alvadt vér, hanem levált méhnyálkahártya-darabka

A fehér folyás ugye nem csak az elmaradt mensi alatt lehet?

mensi el?tt állok (még 2hét)és s?r? fehér folyásom van, remélem ez nem azt jelent hogy valami fert?zésem van. mert egyéb tüneteim vannak (hasszurka, magas h?, hányinger)

Legjobb válasz: Valószínû peteérésed lesz, azt érzed. Ha a folyás sûrû krémes, akkor minden rendben. Ha darabos akkor nem jó. Akkor dokihoz kell fordulni.

Valószínû peteérésed lesz, azt érzed. Ha a folyás sûrû krémes, akkor minden rendben. Ha darabos akkor nem jó. Akkor dokihoz kell fordulni.
A kérdező hozzászólása: Már volt peteérésem, akkor szintén felment a hõm, a multhéten. Pár napja kezdõdött, és egésznapos. Örüljek vagy menjeek orvoshoz? a folyás krémes, nem darabos.
Ha két hét van még a mensiig akkor nem lehetett egy hete a peteérésed.
Amúgy esélyed van a babára a tünetek alapján. Szorítok!
A kérdező hozzászólása: 7.e elõtt volt mert felment a hõm aznap, és jövõhét pénteken kellene(remélem nem) megjönnie.
A kérdező hozzászólása: köszönöm én leszek az elsõ aki hatalmas betûkkel írja, ha sikerült :)
Akkor nincs két hét a mensiig :) )) Szorítok!
A kérdező hozzászólása: ez a hét meg a jövõhét. 12 nap, 2 nappal kevesebb, a maival együtt. köszike.... én is:)
Nem "megnõl" hanem MEGNÕ. És igen megnõ, de folyás ettõl függetlenül is lehet.
A kérdező hozzászólása: Mi az te még sosem hibáztál???? Nem kell kioktatni, észrevettem mikor beírtam. Amugy köszi
Igen. A nemi érés tipikus jelenségei, mint az emlõk növekedése, a zsírpárnák megjelenése stb. a tüszõhormon hatásával magyarázhatók. Ez a fokozott tüszõhormontermelõdés visszahat a hipofízisre is, és ennek hatására megnõ a sárgatest stimuláló (luteinizáló - LH) hormon termelõdése. Ennek hatására következik be a tüszõrepedés (ovuláció) a petesejt ekkor elindul vándorútjára, hogy találkozzon - vagy ne - a párjával, a férfi ivarsejtjeivel a spermiumokkal. A megrepedt tüszõ ágya, átalakul sárgatestté és az általa termelt sárgatest hormon (progeszteron) készíti fel a méh nyálkahártyáját a találkozott ivarsejtekbõl képzõdõ magzatkezdemény befogadására, vagy ha ez (a találkozás, termékenyülés, egyesülés, intim kontakt, terhesség) nem jön létre, akkor a méh nyálkahártyája vérzés közepette 2 hét múlva leválik. Ennek az eredménye a menstruáció (havi vérzés, havi baj, mensi).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!