Találatok a következő kifejezésre: Csak az kórházában (138 db)

Igaz, hogy csak a kijelölt kórházban lehet szülni és csak az ügyeletesnél, különben fizetni kell 30 ezer forintot?

Végül életbe lépett ez a rendelet, vagy csak fog? Az OEP honlapján is fent van egy program, amivel a lakcím megadásával megtudható, hogy melyik kórházhoz tartozunk. Többekt?l viszont azt hallom, hogy ?k ott fognak szülni, ahol a fogadott dokijuk van.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt választott orvosom, aki a BM kórházban dolgozott. Na mikor megszûnt a BM kórház, az utolsó - 9. hónapban - szülés céljából átadott a fiának. A fia a Péterfy Sándor Kórházban dolgozik, így ott szültem 3 hónapja. Nem az volt a körzeti kórházam, de ennek ellenére nem kellett fizetnem a kórházi ellátásért semmit. Megkaptam a számlát tájékoztató jelleggel, de nem kellett fizetni egy fillért sem. JElenleg bármelyik kórházba mehetsz terhesgondozásra, illetve szülés céljából. Csak más területeken kell fizetni, ha nem a körzeti kórházadba mész. Tehát nyugodtan szülhetsz az orvosodnál-szabad orvosválasztás van a terhesgondozás terén. Egyébként tájékoztató jelleggel: az én ellátásom 100.000 Ft-ba került a kórháznak, a kisbabámé 57.000,- Ft-ba. És csak 5 napig voltam benn. Jó, mi?

Szia! Nekem is volt választott orvosom, aki a BM kórházban dolgozott. Na mikor megszûnt a BM kórház, az utolsó - 9. hónapban - szülés céljából átadott a fiának. A fia a Péterfy Sándor Kórházban dolgozik, így ott szültem 3 hónapja. Nem az volt a körzeti kórházam, de ennek ellenére nem kellett fizetnem a kórházi ellátásért semmit. Megkaptam a számlát tájékoztató jelleggel, de nem kellett fizetni egy fillért sem. JElenleg bármelyik kórházba mehetsz terhesgondozásra, illetve szülés céljából. Csak más területeken kell fizetni, ha nem a körzeti kórházadba mész. Tehát nyugodtan szülhetsz az orvosodnál-szabad orvosválasztás van a terhesgondozás terén. Egyébként tájékoztató jelleggel: az én ellátásom 100.000 Ft-ba került a kórháznak, a kisbabámé 57.000, - Ft-ba. És csak 5 napig voltam benn. Jó, mi?
A rendelet nem lépett életbe, nagyon sok vitát gerjesztett, és nem fogadták el végül. Én a választott dokimnál szülök (szültem), a város másik végében. Hozzá járok rendelésre a kórházba és privátra is. Tudom, mennyi a szülés, de semmi egyéb kötelezettségem nincs, õ pedig garantálja nekem, hogy bent lesz akkor is a szülésnél, ha a Karácsony szigetekrõl kell is hazahoznom. :-)
Szia! Én is úgy tudom, h nem lépett életbe ez a rendelet. szóval nem kell feltétlenül a körzetedben szülnöd! A kórház választásánál inkább nézz olyan szempontokat, hogy baba-mama barát legyen, vagy milyen vajúdási/szülési lehetõségek vannak(ha kádban, vagy ülve, vagy stb szeretnél szülni). ha nincs választott orvosod, akkor valószínû, hogy az ügyeletesnél kell szülnöd. Ha van akkor pedig õt mindenképpen be fogják hívni!

Debrecenben a Kenézy Kórházban kell e bevinni minden napra a babának kis ruhát, vagy kórházit kap és elég csak azt vinni amiben hazahozzuk?

Legjobb válasz: Tavaly tavasszal szültem, tehát akkori az információm. Akkor nem kellett kisruhát vinni, hanem ott adtak rá minden nap új angolpólyát. Csak a hazavitelhez kellett vinni a kisruhát. Ha biztos akarsz lenni a dologban, akkor telefonon meg tudod kérdezni õket. Tudakozóban tudják a kórház telefonszámát, onnan pedig kapcsolják a szülészetet. Ugyanitt be lehet jelentkezni szülõszoba, csecsemõosztály látogatásra is (2 alkalmas "tanfolyam"), ahol mindent elmondanak, hogy mit vigyél és mit nem kell vinni a szüléshez és a gyermekágyas idõszakra a kórházba! Úgyhogy érdemes erre a "tanfolyamra" bejelentkezni, ha ott szeretnél szülni. Ingyenes. Könnyû szülést!

Tavaly tavasszal szültem, tehát akkori az információm. Akkor nem kellett kisruhát vinni, hanem ott adtak rá minden nap új angolpólyát. Csak a hazavitelhez kellett vinni a kisruhát. Ha biztos akarsz lenni a dologban, akkor telefonon meg tudod kérdezni õket. Tudakozóban tudják a kórház telefonszámát, onnan pedig kapcsolják a szülészetet. Ugyanitt be lehet jelentkezni szülõszoba, csecsemõosztály látogatásra is (2 alkalmas "tanfolyam"), ahol mindent elmondanak, hogy mit vigyél és mit nem kell vinni a szüléshez és a gyermekágyas idõszakra a kórházba! Úgyhogy érdemes erre a "tanfolyamra" bejelentkezni, ha ott szeretnél szülni. Ingyenes. Könnyû szülést!
Szia! Én novemberben szültem a Kenézyben és nem kellett semmit vinni a babának mindent ott adtak. Csak mikor jöttünk haza akkor vittünk a babára ruhát! 4 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Csak az orvosom kórházában szülhetek?

Az orvosom magánrendel?jébe járok terhesgondozásra, ? csak egy kórházban dolgozik. Ma voltam megnézni a kórházat és a szülészn?t akivel dolgozik, a kórház gáz, a szülészn? nem szimpatikus, semmit nem mondott el, alig várta, hogy elmenjek, türelmetlen volt, le sem ültetett. Pedig nem vártak rá szülésre... Ha kinézek egy jobb kórházat ottani kedves szülészn?vel, oda bejöhet az orvosom, akit viszont nagyon kedvelek?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy csak olyan kórházban vezethet szülést, amelyikkel van szerzõdése :o( Szerintem ne ragaszkodj a dokihoz szülésnél, ha ennyire rossz benyomást tett a hely, és a szülésznõ. Én az elsõt két szülésznõvel szültem meg, mert nem ért oda a dokim. Nem hiányzott. Ügyeletes pedig mindig akad. Sokkal több idõt töltesz el a szülésznõvel egy szülés alatt, mint a dokival. Szép szülést! :o)

Szia! Én úgy tudom, hogy csak olyan kórházban vezethet szülést, amelyikkel van szerzõdése :o( Szerintem ne ragaszkodj a dokihoz szülésnél, ha ennyire rossz benyomást tett a hely, és a szülésznõ. Én az elsõt két szülésznõvel szültem meg, mert nem ért oda a dokim. Nem hiányzott. Ügyeletes pedig mindig akad. Sokkal több idõt töltesz el a szülésznõvel egy szülés alatt, mint a dokival. Szép szülést! :o)

A Honvéd kórházban hogy van a nőgyógyászat rendelési ideje? Sok orvos van? A honlapjukon csak az április beosztást találtam meg.

Még csak most teszteltem pozitívat, jövő pénteken szeretnék elmenni dokihoz. Ha csak úgy odaállítok meg fog nézni valaki ? Folyamatosan van rendelés?

Legjobb válasz: Úgy tudom a legtöbb orvoshoz kell idõpontot kérni, de a rendelés folyamatos. Én magánrendelésre járok Kiss Attilához, a kórházba csak laborbeutalóért/-eredményekért és CTG-re szoktam menni, és ezekre is sokat kell várni, úgyhogy jobb, ha kérsz egy idõpontot. Farkas Bencét, Bálint Koppányt is sokan dicsérik, illetve egyszer volt szerencsém Heylmann Katalinhoz, õ is aranyos volt.

Úgy tudom a legtöbb orvoshoz kell idõpontot kérni, de a rendelés folyamatos. Én magánrendelésre járok Kiss Attilához, a kórházba csak laborbeutalóért/-eredményekért és CTG-re szoktam menni, és ezekre is sokat kell várni, úgyhogy jobb, ha kérsz egy idõpontot. Farkas Bencét, Bálint Koppányt is sokan dicsérik, illetve egyszer volt szerencsém Heylmann Katalinhoz, õ is aranyos volt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Lehet felhívom õket, hogy tud-e fogadni valaki.

Szülhetek-e az Uzsoki kórházban ha csak az ideiglenes lakcímem van a XV. Kerületben?

Orvost nem szeretnék választani. Most is a XV. kerületbe járok az SZTK-ba terhesgondozásra és a 12 uh. az Uzsokiban lesz. Vagy ha megindulna a szülés akkor a mentő a 70 km-re lévő másik kórházba vinne, ahol állandó lakcímem van?

Legjobb válasz: Ha megindul a szülés a legközelebbi kórházba visznek. Szülhetsz az Uzsokiban szerintem gond nélkül. Én úgy fogok ott szülni, hogy nem oda tartozok, még ideglenesen sem. De kérdezz rá és ott biztosan válaszolnak neked.

Ha megindul a szülés a legközelebbi kórházba visznek. Szülhetsz az Uzsokiban szerintem gond nélkül. Én úgy fogok ott szülni, hogy nem oda tartozok, még ideglenesen sem. De kérdezz rá és ott biztosan válaszolnak neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
kihez jarsz az sztkba? lesz fogadott orvosod?
A kérdező hozzászólása: Sziklai Józsefhez járok. Nem, azt írtam nem szeretnék orvost választani.

CTG és az NST vizsgálatokat csak a kórházban tudják megcsinálni, SZTK-ában nem? Vagy hogy van ez? Rendelőbe járok kontrollokra.

Legjobb válasz: a CTG a gép neve, az NST a vizsgálat neve, a kettõ ugyanazt jelenti. Tehát egy vizsgálatról beszélünk. Ha a rendelõben van hozzá gép, akkor ott is meg lehet csinálni, ha az sztk nem rendelkezik ilyen géppel, akkor marad a kórház.

a CTG a gép neve, az NST a vizsgálat neve, a kettõ ugyanazt jelenti. Tehát egy vizsgálatról beszélünk. Ha a rendelõben van hozzá gép, akkor ott is meg lehet csinálni, ha az sztk nem rendelkezik ilyen géppel, akkor marad a kórház.
nálunk a kórházban van az sztk rendelés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
Nálunk az SZTK-ban csináljak.
A kérdező hozzászólása: És egy ilyen vizsgálat mennyi idõ ?
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyászatán van ez a gép , vagy más helységben?
nõgyógyászaton, szülészeten, mert ezzel csak a babát vizsgálják, meg persze a mama méhtevékenységét, tehát csak terhesség alatt használják. A vizsgálat 20 perc, ha a baba nem mozog közben, mert mondjuk alszik, akkor tovább tart, vissza is hívhatnak, ha nem sikerül felébreszteni, ezért érdemes elõtte csokit enni, valami édeset inni, remélhetõleg attól felébred és ficánkol a vizsgálat alatt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, és mennyi idõvel elõtte egyem a csokit?
Kb fél órával elõtte már megeheted :) Az a lényeg, hogy mozogjon a baba, az mindegy, hogy mennyit. De nem kell neki végig rugdosódni azt a 20 percet. Nálunk a 37. héttõl kell járni hetente és a 39. héttõl 3 naponta. Én az elsõre elfelejtettem elmenni, de nem lett baj belõle, szerencsére nem toltak le. A vajúdás alatt sokszor végig van ez a vizsgálat. Engem legalábbis vissza rángattak ha fel keltem pedig akkor még elvileg nem volt semmi gond. De vannak olyan kórházak ahol nincs ez így, akármilyen pózban lehetsz, akár még kádban is vajúdhatsz és persze akkor nincs NST :) Könnyû szülést!

Az anyasági támogatás igényléséhez mit kell csatolnom, és miket kell kitöltenem, csak az igénylőt? A kórházi zárójelentésem másolata is kell? Illetve ha a kislányom a második gyermekem, hogy intézzem el hogy két gyermek után kapjak családi pótlékot?

Kérlek ne linkeljetek már végig olvasgattam a MÁK oldalát..inkább olyan írjon aki már elintézte,és friss emlékei vannak :-))és szívesen megosztaná velem :-)

Legjobb válasz: Szia! A MÁK oldaláról letöltöd s kinyomtatod a formanyomtatványt, s van hozzá egy kitöltési útmutató! Ha elolvastad ,akkor a kitöltési útmutatóban benne van, hogy hová mit kell írni, s hogy csatolni kell a te szem. ig. taj kártyád, lakcímkártyád másolatát, valamint a gyerek anyakönyvi kivonatának, taj kártyájának, lakcím kártyájának másolatát, s azt az orvosi igazolást, amit a kórházban kaptál a dokitól, hogy hányszor jelentél meg terhesgondozáson azt eredetiben! A családi pótlék ugyan így mûködik kinyomtatod, ott a kitöltési útmutató, s a fenti dolgokat kell ahhoz is csatolni, kivétel az igazolás amit a doki ad a terhes gondozásról.

Szia! A MÁK oldaláról letöltöd s kinyomtatod a formanyomtatványt, s van hozzá egy kitöltési útmutató! Ha elolvastad , akkor a kitöltési útmutatóban benne van, hogy hová mit kell írni, s hogy csatolni kell a te szem. ig. taj kártyád, lakcímkártyád másolatát, valamint a gyerek anyakönyvi kivonatának, taj kártyájának, lakcím kártyájának másolatát, s azt az orvosi igazolást, amit a kórházban kaptál a dokitól, hogy hányszor jelentél meg terhesgondozáson azt eredetiben! A családi pótlék ugyan így mûködik kinyomtatod, ott a kitöltési útmutató, s a fenti dolgokat kell ahhoz is csatolni, kivétel az igazolás amit a doki ad a terhes gondozásról.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor én biztos nem olvastam el a kitöltési útmutatót, na mindjárt megkeresem :-) akkor a zárójelentésem nem kell hozzá, nem tudod?
A kérdező hozzászólása: tényleg vaksi vagyok le van írva minden :-))) köszi!

Igaz az hogy Miskolcon Szentpéteri kórházban szülés után nem hordhatsz bugyit? És hogy nem hordhatod a saját hálóingedet csak a kórházit?

Legjobb válasz: Régen a Vasgyáriban sem engedték.Én tavaly a Semmelweisben szültem és az eldobható papír bugyiért nem szóltak,de a pamut bugyit ott sem engedték.Horhattuk szülés után a saját hálóingünket,de én jobban szerettem az ottanit,mert minden nap tisztát kaptunk,válogathattunk a méretbõl,egészen a köldökömig ki tudtam gombolni(szoptatásnál jó volt) és mivel nagyon fûtöttek kényelmesebb volt ebben a vékony,pamutban lenni.

Régen a Vasgyáriban sem engedték.Én tavaly a Semmelweisben szültem és az eldobható papír bugyiért nem szóltak, de a pamut bugyit ott sem engedték.Horhattuk szülés után a saját hálóingünket, de én jobban szerettem az ottanit, mert minden nap tisztát kaptunk, válogathattunk a méretbõl, egészen a köldökömig ki tudtam gombolni(szoptatásnál jó volt) és mivel nagyon fûtöttek kényelmesebb volt ebben a vékony, pamutban lenni.
Gyulán sem lehet bugyi. Szegeden sem.
Szia! 6 hónapja szültünk ott, tehát ha azóta nem változtak a szabályok, akkor: Csak kórházi hálóinget hordhatsz, de a bugyiba nem szólnak bele. Praktikusabb a kórházi hálóing arra a 3 napra tök mindegy, meg úgyis felveszed a köntösöd ha látogatókhoz mész ki, sokunknál még a extra vastag betét esetén is átáztunk. Ezért is jó a pár száz forintos eldobható bugyi, a DM-ben is van, nehogy baba boltban vedd meg 3 szoros áron. És ami szintén fontos próbálják a tücsköket és hangyákat külön szárnyba helyezni, már ha érted.... :)
7 hónapja szültem én is a Semmelweisben, én Tena bugyit hordtam utána, a szobatársaim simát, s senki sem szólt semmit. Vicces volt, mikor elõször mentem Wc-re, s az ápolónõ kikísért, nem tudta, mi az, mire kell használni (eldobható bugyi). A szobatársak "válogatottak" voltak, de nem fogadott orvos szerint (egyedül nekem volt fogadott dokim). Hálóinget hordhattam volna az ottanit, de akkora lyukak voltak benne, meg nem is volt valami bizalomgerjesztõ, így én a sajátomat hordtam. Kimosni úgyis kimossa a gép, ha koszlódik.
Szia én 2 hete szültem a Megyeibe!Szülés után pár óráig nem érdemes bugyit húzni mert ellenõrzik a vérzés mennyiségét és magadat kiméled az öltözködéstõl!Ettõl függetlenül lehet! Hálóinget meg jobb az ottanit összevérezni mint a sajátod meg a szoptatás is egyszerûbb!
1. Én a Tégelben vettem 5 db-os eldobható bugyit azt hiszem 5-600 ft volt.A Semmelweisben is szeparálnak "úgy" és a szülés elõtt amikor befektettek és utána is a gyer.ágyas részen én olyan szobában voltam, ahol csak a fogadott orvosos betegek voltak.Bár a dolgozókat illetõen ott 1 régi vasgyáris ápolónõt és a dokikat leszámítva sok jót nem mondhatok.

Tényleg - elvileg csak az illetékes kórházban szülhetek? Átmehetek a szomszéd megyei kórházba?

Vissza akarok menni szülni a "régi" dokimhoz, akinél már szültem kétszer. Azóta elköltöztünk a szomszéd megyébe. Mostanában hallom, hogy - elvileg - nem lehet átmenni szülni máshová, csak ahová tartozik az ember. Tényleg igaz ez? Vagy vissza tudok menni szülni a "régi" dokimhoz?

Legjobb válasz: Bárhol szülhetsz! Ez olyan mint a baleset! Pláne ha dokid van!

Bárhol szülhetsz! Ez olyan mint a baleset! Pláne ha dokid van!
Ha fogadott dokid van, akkor oda kell menned, ahol õ praktizál. Ha nincs, akkor a területileg illetékes kórházba. Persze ha máshova mész, csak nem küldenek el, de elvben oda kellene menned. De mondom, hogyha felfogadtad a régi dokidat most is, akkor nincs gond, oda mész.
ha fogadott dokid van akkor is oda mehetsz ahova akarsz max a dokid nem lesz veled de azt is ellehet intézni pl : az ismerösöm gyõri de Bp-re járt egy gyõri dokihoz aki a Szentimrében dolgozik (jelenleg is) meg volt beszélve h ha szl akkor nem megy BP-ra hanem a helyi kórházba és oda jön a dokija is így is volt :-)
Szia! Én Tatabányahoz tartozom megyeileg mégis Gyõrben fogok szülni! Nincs fogadott dokim! Megyén belül jártam gondozásra de mikor gond adodott Gyõrbe mentünk a kórházba és nem volt belõle gond! Gond elvileg csak akkor van ha mentõt hívsz mert az a megyei kórházba visz! viszont fél füllel hallottam ahogy vátam a dokinál hogy ha a nõgyógyász írja bele megjegyzésnek a kiskönyv hátuljába a szülés helyét oda visz a mentõ! ebbõl nem tudom tényleg mennyi igaz mert mondom csak fél füllel hallottam! boldog babavárást:-)

Dr Blaskó Ervin, ha a kórházba hív be NST-re, de ő csak az eredményt fogja megnézni, akkor is kell pénzt adni neki?

Legjobb válasz: A kórházban végzett nst-ért nem szoktak pénzt kérni sehol. Fõleg, ha nem is a saját orvosod végzi.

A kórházban végzett nst-ért nem szoktak pénzt kérni sehol. Fõleg, ha nem is a saját orvosod végzi.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!