Találatok a következő kifejezésre: Csak az babám tér (3 db)

Miért van az, hogy csak azok az anyukák aggódnak, akiknek a babáik lefelé térnek el súlyban az átlagtól, akiknek meg felfelé mutat extrém eltérést, azok nem?

Legjobb válasz: Mert még mindig él az a sztereotípia, hogy egy babának ducinak kell lenni. Így az, akinek nagyon duci a gyereke, az nem aggódik, mert az idõsebb generáció úgyis azt fogja mondani, hogy milyen formás, hadd egyen az a gyerek, stb. Viszont akinek hosszra is extrém módon nõ az ugyanúgy aggódik, ahogy én is. A kisfiam 50cm-esen, 3,5 kg-mal született, de 5 hónapos korára már 8kg és több, mint 70 cm. Szerintem extrém módon nõ. Kövérnek mondjunk nem nevezném, mert inkább hosszú vékony baba, de így is aggódom.

Mert még mindig él az a sztereotípia, hogy egy babának ducinak kell lenni. Így az, akinek nagyon duci a gyereke, az nem aggódik, mert az idõsebb generáció úgyis azt fogja mondani, hogy milyen formás, hadd egyen az a gyerek, stb. Viszont akinek hosszra is extrém módon nõ az ugyanúgy aggódik, ahogy én is. A kisfiam 50cm-esen, 3, 5 kg-mal született, de 5 hónapos korára már 8kg és több, mint 70 cm. Szerintem extrém módon nõ. Kövérnek mondjunk nem nevezném, mert inkább hosszú vékony baba, de így is aggódom.
Én pont a másik tábor vagyok mint te. Kisfiam duci baba, 10 hónapos és 11 kg, 76 cm. Teljesen elvagyok keseredve, hogy kövér kisgyerek lesz. Pedig nem tömöm.
inkább nagyobb korban 1 év után tud a mama az étrendel igazodni, nem fehér kenyeret kap a gyerköc és nem kolát iszik leves helyett! Azért írom a kolát mert vendégsségbe voltam és én csodálkoztam az asztalnál mikor meg kapzuk a fincsi huslevest !Szoltam a kicsinek ne ígyál kolát , és mondta az anyuka az is folyadék nem mindegy ! HÁT NEKEM NEM!!!
A lányom 2370 grammal és 49 centivel született, 2hós korára megduplázta a súlyát, most 6 hós, 75 centi és 7, 8 kiló. Elinte mindenki azzal jött , hogy "jajj de pici, nem lesz baj?" most meg: "jajj de nagy, nem lesz baj?" Én úgy vagyok vele, hogy amíg kiegyensúlyozott, élénk, jókedvû és agilis marad, addig nem aggódom. Igaz, hogy hosszú, nyúlánk baba, inkább izmos mint husis, de nem hagyom hogy a vészmadarak belémültessék az aggódást. Õ ilyen és kész. Az egy másik dolog, hogy nem gyõzöm ruhával, mert mindent 2-3 hét alatt kinõ...
elgondolkodtam ! De végül is fogyozni még nem lehet nekik és mitt is csinálhatnának velük a mamák?
Most akkor azt mondod, hogy valami gond van a babámmal?7200g és 70cm, (3350-el született és 51cm), most lesz 4 hós, csak anyatejes!Milyen betegség áll a háttérbe?Ha tudsz konkrétat írd le, de szerintem nem kellene most feleslegesen idegesíteni a jól fejlõdõ babák anyukáit!Most rágódhatok ezen, hogy netalán baj van...?
A kérdező hozzászólása: A környezetembõl indultam ki, sajnos nem néztem utána a fórumos kérdéseknek.A körülöttem lévõ babák többsége átlagos, vagy nagyobb.Aki kisebb, annak az anyukája folyton gyötrõdik, a ducibb babák mamái pedig úgy viszonyulnak, mintha az õ babájuk lenne az átlag.És végül is lassan tényleg az lesz.
Az én babám szépen fejlõdik, szerintem picit sok kaját is kap, és túl sokat hízik, én a napokban tettem fel erre vonatkozó kérdést, szóval szerintem a kérdésed erõs általánosítás, és így, ebben a formában nem igaz. De elõfordulhat, hogy több az a baba, aki lefele tér el, és kevesebb az, aki felfele, és az aggódó anyák száma százalékos arányban meg ugyanannyi. Ki tudja :)
Így jártál, hülye liba.
A kérdező hozzászólása: És nem.Nem vagyok hülye.Amiket írsz, téged minõsít, nem engem.Durva vagy és igazságtalan.Kikérem magamnak, hogy lehülyézel.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Te persze nem osztod az észt és nem is vagy arrogáns.És a kérdésre válaszoltál, ugye?És igen.Mintaanyuka vagyok.
Kérdezõ te tiszta hülye vagy! Itt ajánlod a neurológiát, amikor az ideggyógyászati szakrendelést, ami ideggyógyászat, és nem elmegyógyászat! Tudod mi a különbség a kettõ között? A neurológia más néven ideggyógyászat az idegrendszer organikus (szervi) megbetegedéseinek diagnózisával és kezelésével foglalkozó orvosi szakma. Ezzel szemben a psychiátria (elmegyógyászat) a funkcionális, vagyis lelki eredetû zavarokkal, mentális kórképekkel foglalkozik. A neurológiai betegségek okukat és tüneteiket tekintve igen sokfélék. A panaszok között leggyakoribbak a különbözõ jellegû zsibbadások, bénulások, látászavarok, szédülés, egyensúly és mozgáskoordinációs zavarok, fájdalomszindrómák, görcsök, eszméletvesztések. Úgyhogy gondolkozz egy kicsit mielõtt nagyképûen osztod az észt, mintaanyuka lehetsz az arrogáns viselkedéseddel. Szégyelld magad.
Azért, mert ha valaki NEM FEJLÕDIK az gond....
A kérdező hozzászólása: A kérdés úgy kezdõdik MIÉRT...
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak ajánlom a neurológiai szakrendelést a körzetében.Vagy egy jó erõs kamillateát.
A kérdező hozzászólása: Nem értem miért ugrik valaki rögtön a plafonra.Ez egy olyan hely, ahol az anyukák információkat, aggodalmakat oszthatnak meg, szeretném hinni, hogy segíteni akarunk egymáson.A kérdésem nem provokációnak szántam.A véleményetekre voltam kíváncsi, akit sért, ne írjon.Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Nem fogyókúrára gondoltam.De biztosan lehet figyelni a táplálék bevitelt.A sovány babák mamái biztos "tömnék" a piciket, ha tehetnék.
Nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán általánosítani? Hisz minden gyerek más és más, eltérõ ütemben fejlõdnek, stb. A felnõttek közül is vannak , akik vékonyabb alkatúak és ha meggebednek se tudnak hízni és vannak akik meg sajna szinte mindentõl... Szóval szerintem nehéz kijelenteni, hogy mikortól számít egy kisbaba "túl ducinak". Nehéz eldönteni. Talán a ducibb babák anyukái azért aggódnak kevésbé - már ha általánosíthatok -, mert még erõsen él az a közhiedelem, hogy ez a "jólét jele", nem csak anyagiakban hanem úgy egyáltalán. De azzal nem értek egyet, hogy csak a lefelé való eltérés miatt aggódhatnak a mamik. Én magam is ismerek több olyan kisgyerekesanyukát, aki nagyon is odafigyel a gyerek súlyának kordában tartására. Ezért szerintem nem helytálló a kérdésed, hogy "csak azok aggódnak"... - és ezt nem rosszból írom.

Csak az én babám tér el az "átlagtól"?

Mostanában itt olvasgatva a válaszokat, kérdéseket arra jöttem rá, hogy mindenkinek "szuper babája" van. Már pár napos koruktól átalusszák az éjszakát, 3 hónaposan állnak, ülnek stb. Az én kislányom lassan 5 hónapos, át tud fordulni a hasára (vissza is tud, csak nem akar), kacag, fog, játszik, szeretne ülni, de nem tud, 2 hónapos kora óta alszik éjszaka, de mostanában megint felkel egyszer inni. Én örülök, hogy ilyen ügyes, csak nem tudom, amiket itt írnak, az valóban igaz? Nektek mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Érdekes ezen már én is elgondolkodtam már :) Az a baj hogy túlzunk amiatt mert a babáinkat összehasonlítsuk! Lassan ott tartunk hogyha már kibújnak akkor már azt kell mondani hogy beszélnek is már,különben átlagon aluliak vagyunk.

Érdekes ezen már én is elgondolkodtam már :) Az a baj hogy túlzunk amiatt mert a babáinkat összehasonlítsuk! Lassan ott tartunk hogyha már kibújnak akkor már azt kell mondani hogy beszélnek is már, különben átlagon aluliak vagyunk.
Ti bolondok vagytok? Ahelyett hogy itt vezekednétek, azt az energiát fordítsátok a gyermekeitekre!!!! A legeslegelsõ válaszoló vagyok, Erika.
Ha hányni kell tõlem, mert nem hagyom ordítani a babám és igény szerint szoptatok, csak tessék:) Ja és nem pumpálom tele szegényt érzéstelenítõve és sorolhanám. Rajta lógott a cicimen hetekig, de megérte. Most 5 hónaposak vagyunk, de még egy korty vizet sem kapott. http://www.lll.hu/szilard_etel
A szuper anyukáktól már bocsánat de hányok, én nem lennék rá büszke, ha a babóm állna 2 hónaposan , ott valami baj van...sõt a gyermeknevelés környékén is baj van sok helyen szerintem, túlmisztifikálkák egyesek ezt az egészet, mindenkinek ajánlon Spock doktor obijektív könyvét, sok kismama elolvashatná...azért nem kell mindent "eldobni" ami eddig bevállt. (Herótom van attól, hogy ha nincs mellen a baba 24 órát akkor már "gyerekgyilkos" vagyok, ha hagyom sírni, szintén, és ha próbálom rendszerre szoktatni akkor is stb.).
A kérdező hozzászólása: Köszi a véleményeket! További jó babázást!
Szia!Ez elõzõ válaszadó vagyok.Teljes mértékben eggyett értek veled!
Na ez az a pont amin valószinûleg tényleg felesleges vitatkozni. A babák annyira eltérõ ütemben fejlõdnek, hogy ami a nagykönyvben meg van írva az csak egy átlagolás. Valaki hamarabb jut el odáig valaki késõbb. valaki felkel éjszak, valaki nem. Mi felnõttek sem alszunk egyformán..plvalaki alapból felkel éjszaka egyszer kétszer valaki nem..ezen annyira felesleges vitatkozni, mert csak rossz érzéseket kelt az anyukákban. Állni meg akkor tud szerintem a baba, ha magától felhúzza magát pl a kiságy mellett és magától megáll. 3 hónaposan nem tudom elképzelni, 4 hónaposan, hogy jár meg azt inkább nem is firtatnám.
Sziasztok!Hát hagyon sok eltérõ választ olvastam!A babát hagyni kell , hogy magától csináljon dolgokat nem szabad erõltetni.Nem akarok megbántani senkit, de az a 3hónapos babának még állni nem igazán sõt egyáltalán nem szabad.Minden baba a maga ütemében fejlõdik és minden babának van amiben jobb mint egy másik baba.nekem van két gyerekem, de soha nem jutott eszembe, hogy más anyuka elõtt dicsérjem , hogy milyen jól fejlõdnek mert tudom, hogy rosszul is érezhetti magát ha valamiben eltérõ az õ bébije vagy forditva is igaz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Látom, sok teljesen jól fejlõdõ baba van, ez megnyugtató. Az utolsó válaszolónak üzenem, hogy nekem nem áll szándékomban lepontozni, hiszen mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét. Azért én a helyedben megmutatnám a babát egy gyógytornásznak, vagy ortopéd szakembernek, mert ha 3 hónaposan állt, az nem hiszem, hogy jót tett a gerincének!
Akkor most én. Nem vagyok szuper anyuka, söt szuper babám sincsen.De!! Igen is a lányom ül 3 hónapos kora óta.Aki nem hiszi, küldök neki képet emailen.Söt áll is.A barátnöm, --akivel eggyütt is szültünk, 7 óra van a 2 baba között--la´ny még nem tud ülni állni.Viszont átalussza az éjszakát, még Rebeka 3x 4x kel, pedig már 5, 5 hónapos.A szülésem volt egyszerü.38 óra.30.órában kaptam gerincbe érzéstelenítést mert nem ta´gultam sem a kúptól, sem infútiótól.De szerencsére elkerültem a császárt.Ès nem mondom, hogy nem voltam hangos, de nem ordítottam.pedig pokoli volt..... Szóval erröl ennyit, és hajrá lepontozni.... Tegnap én is írtam, ezt most ezért kommemtáltam.
Ja és 17 órát vajúdtam érzéstelenítés nélkül, mert nem tartom jónak, több szempontból sem..
Hát már én is kezdtem aggódni, de akkor befejezem. Amúgy én sem adnék tápszert a babámnak, sosem hagyom sírni, de attól még nem vagyok szuper anyuka...
Én nem tapasztaltam eddig, hogy csak "szuper babákról" írtak volna. Én is inkább a szuper anyukákra kaptam fel a fejem. Szerintem ezzel is úgy van az ember, hogy a rosszakat elfelejtjük a jó tapasztalatok pedig élénken bennünk maradnak. Aztán szívesen megosztjuk a másikkal, mert esetleg büszkék vagyunk, nem feltétlenül elkeseríteni akarjuk a másik anyukát, hanem talán lelket önteni némejikbe, ezzel ösztönözni, hogy ez az idõ is eljõ. Persze vannak kivételek, de szerintem kb ez a helyzet!
Szia, az én kicsi lányom is átaludta 2 hónaposan az éjszakt. De most 5 hónaposan kínszenvedés az egész. Éjjel nappal üvölt, mert jön a foga, próbál ülni, de még nem tud, és ha nem fogom, hogy üljön akkor annyira üvölt, hogy átjött a szomszéd, hogy miért nem csinálok vele valamit, pedig kertes házban lakunk. Viszont amikor nem fáj semmije, akkor nagyon aranyos baba, meg tud fordulni, és ezzel a legbüszkébb apukájává tette a férjemet. És amikor a nyelvét nyújtogatja és köpköd, akkor tudom hogy ezen is át kell esni :-). Én attól a választól voltam kész, hogy a babáknak 8 hónaposan jön a foguk és akkor kezdenek el fogzani. Hát az enyém 3 hónapos kora üvölt és fájlalja az ínyét. Ilyenkor én is azt hiszem valami nincs renben, de hát azok a fogak elõbb-utóbb csak kinõnek majd. És az a baba, amelyik 4 hónapos jár, hát azt is megnézném közelebbrõl.
Most nem leszek népszerû.... Én nem is annyira a szuperbabáktól vagyok kiakadva, hanem a szupermamáktól. Példák: szülésnél nem kér érzéstelenítést, mert minek az, õ kibírja. Tápszert még véletlenül sem ad a babájának (persze ha nem muszáj, én sem adnék). Soha nem hagyná egy percig sem sírni. Félre ne értsetek, nem az nem tetszik, hogy õ így neveli, így gondolja, csak ne nézze a másikat hülyének, mert õ másképp csinálja és ne is ítélje el. :) Babára rátérve én még "csak" az éjszakai alvásról tudok beszélni, de közel sem alussza át a 7 hetes lányom az éjszakát, min. 1x kel, de nincs is ezzel semmi baj. Majd átalussza, ha akarja. :)
Azért mert egyes anyukák hajlamoska versenyt csinálni mindenbõl. S nem utolsó sorban boszorkány üldözést rendezni a nem szoptató anyukák ellen, vagy ha valakinek kicsit nem nagy könyv szerint nevelõdik a babája. Ez persze a legnagyobb hülyeség.
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazad van! Én nem akarom hasonlítani más babákkal, mert szerintem az a jó, ha a saját ütemében fejlõdik. Nem tudom, miért kell mindenkinek többet mondani a másiknál.
Szia!Az elõzõ válaszadónak.Felnõttek vagyunk és anyukák kulturáltabban kellene viselkedni!Ez olyan csúnya dolog, hogy nem ismerjük és nem ismered a válaszadókat és íllyen jelzõt rátenni egy idegenre.Lehet, ogy akire gondoltál nem bolondabb mint te Bocsi!!!!

Szerintetek végeznek az orvosok komplex kivizsgálást, hogy minden rendben van- e, úgy is, hogy eddig mindig védekeztünk? Jövőre szeretnénk babát, és csak meg szeretnék nyugodni, hogy egészséges vagyok ilyen téren.

Legjobb válasz: megnéznek azt ennyi, kivéve, ha egy jól fizetett magándokid van. én bementem a dokihoz (sztk) hogy babát szeretnék, felnyult, megnézte a méhemet meg vett kenetet a rákszürésre, aztán közölte, hogy minden rendben, próbálkozzunk, ha egy éven belül nem sikerül, akkor menjek vissza. nekem ennyi volt... ez már fél éve, de még sajna semmi

megnéznek azt ennyi, kivéve, ha egy jól fizetett magándokid van. én bementem a dokihoz (sztk) hogy babát szeretnék, felnyult, megnézte a méhemet meg vett kenetet a rákszürésre, aztán közölte, hogy minden rendben, próbálkozzunk, ha egy éven belül nem sikerül, akkor menjek vissza. nekem ennyi volt... ez már fél éve, de még sajna semmi
Nem végeznek. Ne is akarj ilyet. Egy komplett meddõségi kivizsgálás hónapokig, akár évekig is eltart. Ne úgy képzeld, hogy bemész, megnéznek, és megmondják, minden rendben van-e. Pl csak a hormonvizsgálat eltart egy hónapig, mert a ciklus során három különbözõ idõpontban kell megnézni a hormonszintet, hiszen az a ciklussal együtt változik... Szóval mélyreható vizsgálatokat csak akkor érdemes végezni, ha védekezés nélküli szexuális élet mellett egy év alatt sem jön létre a terhesség. Ekkor kifejezetten meddõségi központba élrdemes menni, ahol erre szakosodott orvosok végeznek célzott vizsgálatokat mindkét félen. Amit most megtehetsz: rákszûrés, HPV szûrés, nõgyógyászati vizsgálat, ahol nemi betegségeket is keresnek, állj le a fogamzásgátló tablettával, és ennyi. Olvasd el Czeizel Endre: Születésünk titkai címû könyvét, amiben részletesen foglalkozik a fogamzásra való felkészüléssel. A tervezett terhesség elõtt egy hónappal kezd el szedni valami terhesvitamint. Ha nagyon fel akarsz készülni, akkor vezethetsz hõgörbét is. Minden információt megtalálsz itt: http://babatervezok.otthona.net/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!A fogamzásgátlót abbahagytam egy hónapja, és mindenképpen meg fogom venni a könyvet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!