Találatok a következő kifejezésre: Csak az babám ilyen (61 db)

Másnak a párja is ellenséges a születendő babával, vagy csak az enyém ilyen gyökér?

Megkérdeztem ultrahang után, hogy minek örülne jobban kisfiúnak, vagy kislánynak, mire apuka közölte, hogy mindegy, csak csöndbe legyen és elmenjen egyedül szarni meg pisilni. De akkor minek csinálta meg, ha ennyire nem fontos!?

Legjobb válasz: Hát basszus! A párod nem lehet csak hülyéskedni szánta a dolgot?-bár elég tapló ha nem haragszol, mert ez viccnek sem jó. Kérdezz rá amikor éhes, hogy mi lenne ha egyedül fõzne magának...meg tégy egy néhány utalást arra, hogy õ sem lenne meg egyedül..esetleg kérdezd meg a szüleit amikor náluk vagytok együtt-hogy hallja, hogy õk is így gondolták-e a párod várásakor, hogy mindegy mi lesz, csak egyedül tudjon dolgokat..meglátod belefagy a gondolat!

Hát basszus! A párod nem lehet csak hülyéskedni szánta a dolgot?-bár elég tapló ha nem haragszol, mert ez viccnek sem jó. Kérdezz rá amikor éhes, hogy mi lenne ha egyedül fõzne magának...meg tégy egy néhány utalást arra, hogy õ sem lenne meg egyedül..esetleg kérdezd meg a szüleit amikor náluk vagytok együtt-hogy hallja, hogy õk is így gondolták-e a párod várásakor, hogy mindegy mi lesz, csak egyedül tudjon dolgokat..meglátod belefagy a gondolat!
szerintem fél... úgy próbálja nézni a dolgokat, mint egy kívülálló, hogy ha baj lenne, hamarabb megeméssze...nekem ez jött le, lehet, hogy tévedek!
Nem lehet, hogy csak az elsõ baba utáni védekezés? Nem lehet, hogy fél, hogy valami történik most is? Szerintem beszéld meg vele, kérdezz rá, és azt is mond meg neki, hogy ezek a viccek számodra bántóak.
Mondtad már neki hogy ez neked mennyire rosszul esik? Beszélj vele és próbáld megtudni hogy miért ennyire ellenséges. Talán fél hogy ezt a babát is elveszítitek és nem akar kötõdni hozzá nehogy csalódnia kelljen megint. Beszéljétek meg mert ez komoly dolog! Megmérgezi a kapcsolatotokat ha ezt sokáig csinálja.
Tedd fel neki is a kérdést, hogy miért csinálta meg.
Nem lehet, hogy inkább csak a felelõségtõl ijedt meg? Lehet hogy azt is sérelmezi, hogy "önzöbb"lettél!Ezt én is észre veszem magamon, mert nagyon sokszor nem is érdekel más csak a bébi körül forog a világ peddig még megsemm született!Probáld megértettni vele hogy ez a gyerek annyira az õvé is mint amennyire a tiéd csak a te feladatod most vigyázni rá és az ellenségeskedés helyett segítsen neked mert akkor õ is részese lesz ennek a csódálatos 9 hónapnak
Szerintem a párod be van rezelve rendesen és így akarja palástolni a félelmeit. Majd meglátod, ha megszületik a pici el fog olvadni tõle. A nagy kemény csávókat nem láthatjuk gyengének, érzékenynek!!!!!! Meg fog változni, láttam már ilyen példát!
A kérdező hozzászólása: Ezt viccnek szánja, de én már nagyon unom és nem tartom viccesnek. Több hasonló "jópofa" magjegyzése volt és ez telefonban pont az amniocentézis után nem vicces. Azt nem érezheti, hogy más a fontos mert nics is a közelemben kb. 200 km-re arrébb dolgozik éppen. Ma már sírtam annyira rosszul esik és már olyan sok hasonló dolgot mondott. Mellesleg anyósom nem egy minta anya de ezt a példát nem kötelezõ folytatni.
A kérdező hozzászólása: Az utólsó elõtti válaszoló jókedvre derített és ezt meg fogom kérdezni de tényleg, mert jogos a kérdés! Én is elvittem ultrahangra és azt hittem majd tetszik neki, de aludt a baba és az valóban nem olyan érdekes így. Ezért nem is csodálkoztam hogy különösebben nem hatotta meg. Elég nehezen mutatja ki az érzéseit ez igaz. Telefonba nem akartam nekiesni, mert akkor mivel lennék én különb mint õ. Az ilyen viccek még személyesen is rosszul sülnek el hát még telefonon keresztül. Ezért is viselt meg. De el fogom neki mondani, mert olyan nagyon rosszul esett, hogy még másnap is sírtam amikor valakinek elmesélte, meg érzékenyebb is vagyok. Köszönöm a válaszokat mindenkinek, szép babavárást nektek!
Én kirúgnám.
Szia! A helyedben csak annyit kérdeznék tõle, hogy Õ születése után csöndben volt-e és elment-e pisilini és kakilni egyedül, mert ha igen, akkor van oka örömre, hátha rá üt a gyerek....
Hát a párommal az elsõ közös babánkat várjuk.Van még két lányom de ilyet egyiknél sem tudtam volna mondani.Sõt az ultrahangot látva majdnem sírtam.Nem vagyunk egyformák.Beszéljétek meg.
hat tenyleg egy gyoker a parod ne is haragudjal!!
Hát, elég tahó, már ne is haragudj! Én tuti elhajtottam volna, a páromat, ha ilyet mer mondani! Ha egyszer megcsinálta, akkor hogy mondhat ilyet a saját gyerekérõl? Egy ilyen apa, mire fogja tanítani a gyerekét? õszintén szólva sajnállak. 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Ez jó ötlet, hogy tegyem fel neki a kérdést. Amúgy azért nem értem, mert áprilisban egy babánk meghalt és el volt keseredve azt is terveztük, meg ezt a babát is. Én ezt már nem értem.
A kérdező hozzászólása: elmeséltem, bocs lemaradt az "m" és így mást jelent

Mikortól simogatott a babád, és nem ütött/mart? Vagy csak az enyém ilyen vadóc?

10 hónapos,és még mindig nem valami kedves?Miért?Hogy lehet err?l le,és arra rá szoktatni?Kinél mi vált be?

Legjobb válasz: Szerintem ebben elég nehéz általánosítani. Az én kisfiam elmúlt két éves és mostanában klezd spontán is kedves lenni: puszit ad, vagy átölel, odabújik. Korábban engem is frusztrált, hogy nincs benne eféle ösztön, de végül csak kialakult. Próbáld tanítani simizni. Nálunk ez volt az elsõ lépés.

Szerintem ebben elég nehéz általánosítani. Az én kisfiam elmúlt két éves és mostanában klezd spontán is kedves lenni: puszit ad, vagy átölel, odabújik. Korábban engem is frusztrált, hogy nincs benne eféle ösztön, de végül csak kialakult. Próbáld tanítani simizni. Nálunk ez volt az elsõ lépés.
Csak annyit mondhatok h kitartás! Az enyém 16 hónapos és most kezdett el féltékenységbõl vagy frusztráció miatt csapkodni. Ha mérges, nem tetszik neki valami vagy az unokatesó (aki nagyobb!!!) beleül a nagyi ölébe, csap egyet. Ilyenkor elmondjuk neki h nem szabad, fáj, meg is fogom a kezét és arra bíztatom h simogasson, vagy más: elmondom neki h megértem h most mérges mert pl nem szeretne öltözködni, de kabát nélkül nem lehet kimenni az utcára. Kb fél perc türelem kell, ezt elmondom, és meg is nyugszik. Egyébként meg nagyon bújós, puszilkodós, inkább azt mondanám h temperamentumos kispasi. Azt látni kell, hogy most tanulják az érzelmeiket, és még nem tudják kordában tartani, nekünk kell megtanítani õket. Az agresszió (rákiabálni, ráütni a kezére stb) sztem egyáltalán nem jó eszköz, bár néha igencsak kihoz a sodromból a fiam, és alig állom meg.
Én nem mondanám, hogy vadóc a kislányom, de azért tud vadulni. Általában játék közben szokott ütni, karmolni, néha meg pusziszkodás közben harapni. Én is próbáltam sírást tettetni, de akkor õ elsírja magát. Szóval az úgy nagyon nem jó. Így én azt csinálom, hogy csak megfogom a kezét és erõteljesen rászólok, hogy nem szabad, mert anyának fáj. Egyszer csak megérti..
Én kislányom is most 10 hónapos. Most kezdtem el tanítani neki, hogyan kell simizni. A kis kezeit ráteszem az arcomra és mondom neki, hogy simi-simi, közben simogatom a kis kezeivel az arcomat. Mindig nagyokat kacag ezen. Egy pár nap elteltével, amikor ismét mondtam neki, hogy simi-simi, akkor már odatette magától a kis kezeit. Persze van, hogy paskolásba megy át a dolog, na ezen még nagyobbat mulat! :)
Szintén 10 hónapos a lányom. Nagyon finoman odateszi a kezét az arcunkhoz, aztán egy pillanat alatt olyat tud csípni, karmolni, hogy ordítani tudnánk a párommal. Õ is csak nevet. :) Nem csak a Te babád ilyen vadóc! :D
Par napja kezdett csapkodni, kezdtuk tanulnia simizest. amikor karmolt vagy csapott elkaptam a kezet es picit megszoritottam, nem fajt neki, de hatarozottan mondtam hogy nem szabad.fogtam akezet es ovatosan huztam vegig az arcomon. ma reggel mikor odabujtam eletem elso babasimijet kaptam, ovatosan ugy ahogy mutattam neki.meg most is elerzekenyulok ahogy irom. 1eves.
Az én kisfiam 1 éves múlt, és ahogy az elõzõ anyuka írta, a simi-simi nálunk is nagyon bevált. Mióta elõször tapasztaltuk, hogy valamire rácsap, pl. a virágok, mindig odamentünk, mondtuk, hogy nem szabad, megfogtuk a kezét, mondtuk, hogy simi-simi és simiztük vele a virágot, illetve mi is símogattuk a virág leveleit vagy amit épp megütött. Ezt minden egyes alkalommal így csináltuk és nagyon mûködik. Most már nagyon sokszor csak úgy odatotyog hozzám és ha szeretne valamit, símogatni kezdi a lábamat, vagy ha ülünk, a karomat, hátamat. a viráokat is simizi. Nagyon aranyos!
amióta elkezdtük mondogatni a Ciróka-Maróka és a Cicuska-Macuska mondókákat a Ringatóból, azonnal leszokott róla!:)

3-4 hetes babád mennyit van ébren? Hogyan alszik el? Csak az enyém ilyen rendszertelen?

Az enyém szinte egész délelõtt fenn van és szopizik. Kb. egy órát eszik aztán ha leteszem mert elbóbiskol már sír is és cicit akar. Délután meg alszik 4-5 órát. Éjjel 2-3 óránként eszik. Úgy nincs ébren hogy ne sírna csak a cici jó neki...

Legjobb válasz: Hasonlóan összevissza még a napunk, van, hogy 5 órát alszik egyhuzamban, van, hogy egész délelõtt fenn van. Mi a hasfájással küzdünk, de mindenféle szerek és a cumi hatására javult a helyzet. A gyerekorvos azt mondta ráér 6 hetes korára kialakulni valamiféle napirend.

Hasonlóan összevissza még a napunk, van, hogy 5 órát alszik egyhuzamban, van, hogy egész délelõtt fenn van. Mi a hasfájással küzdünk, de mindenféle szerek és a cumi hatására javult a helyzet. A gyerekorvos azt mondta ráér 6 hetes korára kialakulni valamiféle napirend.


Ma hogy viselkedik a babád? Csak az enyém ilyen extra nyűgös?

Legjobb válasz: Tiszta hiszti:D Már nem tudom mit tegyek, semmi nem jó neki:) Biztos ez a hülye idõjárás.

Tiszta hiszti:D Már nem tudom mit tegyek, semmi nem jó neki:) Biztos ez a hülye idõjárás.
Az enyém ma éjjel 3szor felkelt mikor már 2, 5hója átalussza az éjjeleket.Õ nem olyan nyügi, de alszik 3órája.(Most ébredezik) 4, 5hós.
Ikreim vannak és az egyik reggel óta csak hisztizik. Biztos valami front van.
Az én kisfiam 4 napja rettentõen nyûgös, éjszaka félóránként kelünk.

Csak az én babám "feneketlen" gyomrú? Már 10 hónapos, de még mindig annyit eszik amennyit én adok. Soha nem mondja elég. Megenne 2x ennyit is. Azt hittem ilyen korra elmúlik, de nem. Még mindig mérnem kell az adagját. Változni fog ez?

Legjobb válasz: az enyém is az :-) én csak fohászkodom a jóistenkéhez, h ez maradjon is igy. De mindenki azzal riogat, h ez meg fog változni és nagyon rossz evõ lesz. Lehet. De az is lehet, h csak irigyek a hasonló korú , rossz evõ babák anyukái, hogy az én babám ilyen nagyon jó evõ. én nem mérem az adagját. Úgy csinálom,hogy van egy tálkája, és abba szemre annyit teszek, mint egy 8 hós bébiételes üveg adag. plusz desszert annyi,mint pl. a humanas puding. két fõ étkezés között gyümölcsöt adok amikor csak akarja. vacsira is annyit eszik mint ebédre. majdnem két üvegnyi kaja.

az enyém is az :-) én csak fohászkodom a jóistenkéhez, h ez maradjon is igy. De mindenki azzal riogat, h ez meg fog változni és nagyon rossz evõ lesz. Lehet. De az is lehet, h csak irigyek a hasonló korú , rossz evõ babák anyukái, hogy az én babám ilyen nagyon jó evõ. én nem mérem az adagját. Úgy csinálom, hogy van egy tálkája, és abba szemre annyit teszek, mint egy 8 hós bébiételes üveg adag. plusz desszert annyi, mint pl. a humanas puding. két fõ étkezés között gyümölcsöt adok amikor csak akarja. vacsira is annyit eszik mint ebédre. majdnem két üvegnyi kaja.

30 hetes kismama vagyok, nekem nem igazán mozgékony a babám, eddig sem volt az. Normális ez vagy csak az én babám ilyen lusta?

Szokott mozogni,de nem akar lyukat rúgni a hasamon, ? csak finoman mozgolódik.Van, hogy csak reggel meg este jelentkezik be.

Legjobb válasz: Szia! Én 31 hetes vagyok! Nekem is van,hogy csak reggel és este mocorog! De van olyan is mint pl. ma,hogy egész nap mocorog és eléggé erõseket rúgdos! Szerintem ez a babók kedvétõl függ! Nyugi! Nincs semmi gond! Boldog baba várást!

Szia! Én 31 hetes vagyok! Nekem is van, hogy csak reggel és este mocorog! De van olyan is mint pl. ma, hogy egész nap mocorog és eléggé erõseket rúgdos! Szerintem ez a babók kedvétõl függ! Nyugi! Nincs semmi gond! Boldog baba várást!
Nincsen semmi baj, ha reggel és este jelentkezik, Õ kicsit lustább mint a többi baba.Akkor van baj az én dokim szerint ha 2 napig abszolút nem jelentkezik, na akkor irány a kórház. Az enyém nagyon aktív minden nap, este nem hagyja hogy aludjak. 30 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Úgy irigyellek azért, hogy ilyen aktív a babád. Én mindig parázom, hogy minden rendben van-e. Most meg különösen, mert a doki azt mondta, ha kicsit is kevesebbet mozog azonnal keressem fel.
Szia! Én az elsõ válaszoló vagyok! Nekem a doki minden vizsgálatnál elmondja, hogy ha esetleg egy nap nem mozdog, akkor azonnal menjek be! Nekem hála Istennek eddig nem kellett bemennem! De ezt csak a biztonság kedvéért mondja! Szóval nyugi!
Szia! Védõnõ vagyok, gondoltam írok neked. Lehet lustább is a babád, fõleg ha kisfiút vársz. Az a lényeg, hogy naponta min. 10 alkalommal érezd a magzatmozgást. Ha ennél kevesebb, akkor fordulj orvoshoz! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kislány a drágám!!
Nagynenem ket kislanyt szult, egyikkel allandoan rohant a vedonohoz, mert kis lusti volt, a masik meg tendszeresen lerugta az agyrol. Minden baba mas :) En szivesen cserelnek egy ejszakara veled, h alhassak, mert mar lukat utott az oldalamba a draga kislanyom! :) 30 hetes kismami

El vagyok keseredve! Csak az én babám ilyen? Egyáltalán nem marad meg az ölemben. Csak akkor érzi jól magát ha lerakom a földre. Ez normális?

Születését?l kezdve ilyen. Egyszer?en nem szeret ölben lenni, pedig olyan jó lenne néha jól megszeretgetni. Ha lerakom magam mellé akkor persze vigyorog meg úgy amúgy szereti és igényli is a társaságot, csak valahogy ez az ölben üldögélés soha nem jött be neki... Így viszont sehova nem tudunk elmenni ahol nem tudom lerakni valahova. Most 6 hós amúgy.

Legjobb válasz: Persze! Az enyém is ilyen volt! Aztán elkezdõtött a fogzás, le sem tudtam vakarni magamról. Aztán kibújt a foga, megint fenenagy önálló fiú lett, rám se bagózott. Aztán megint fogzott, megint ölben volt sokat, aztán megtanult kúszni, akkor megint a földön volt, aztán mászni azóta fel sem lehetett venni, most megint fogzik, ölben volt idági, most megint csak a földön akar lenni:-) Ilyenek õk :-)

Persze! Az enyém is ilyen volt! Aztán elkezdõtött a fogzás, le sem tudtam vakarni magamról. Aztán kibújt a foga, megint fenenagy önálló fiú lett, rám se bagózott. Aztán megint fogzott, megint ölben volt sokat, aztán megtanult kúszni, akkor megint a földön volt, aztán mászni azóta fel sem lehetett venni, most megint fogzik, ölben volt idági, most megint csak a földön akar lenni:-) Ilyenek õk :-)
beallok en is a sorba. az en lanyom is az elso perctol ilyen. eloszor csak azt vettuk eszre, hogy par hetesen ha beraktuk a kisagyba, ha dolgunk volt (fozes, takaritas stb) akkor hosszu ideig elbameszkodott, gugyoreszett. olben sose szeretett lenni, a szopirol o maga szokott le ot honaposan (ennek hala 11 honapos koraig napi 3-4 fejes, cumisuvegbol etetes), mert nem maradt meg olben. azota is csak jon megy, csak ugy erzi jol magat, lassan 2 eves, es eszkuszom, barkivel elmegy ha hivjak, idegen helyen se fel olyan emberektol se akiket meg sosem latott. kivancsi vagyok mi lesz meg ebbol. remelem azert fog ez valtozni.
Enyém is ilyen volt, és ilyen a mai napig is, már majdnem 4 éves. Nem szeret ölben lenni. Bár ha mentünk valahova, mikor baba volt, és nem lehetett még lerakni, õ elvolt a babakocsiban nyugodtan.
Enyém is ilyen.
az enyém is ilyen volt...mái napig nagyon önálló, erõs egyéniség... 2 és fél éves
Az én nagy lányom is ilyen volt.Most 10 éves lesz és olyan mint egy kis cica, állandóan hízeleg szeretget de most sem tud a fenekén ülni 5 percnél tovább.

Csak az én 3, 5 hós babám ilyen vékonyka?

anyatejes. 3670-nel született. 5410 most :/ már másfél honapja nem tudunk tullépni az 5,5 kilón. Másfél honapja nagyon kismértékben hizik.

Legjobb válasz: Már miért lenne vékonyka?Ha eszik rendesen,jókedvû,vidám,mosolygós,jó a közérzete,nem sír,nem bágyadt,akkor nincs vele gond.Jó így neki. Amugy az én babám 3300 g-mal született. 3 hósan volt kereken 5000 g.Csak anyatejes õ is. Ne aggódj e miatt!

Már miért lenne vékonyka?Ha eszik rendesen, jókedvû, vidám, mosolygós, jó a közérzete, nem sír, nem bágyadt, akkor nincs vele gond.Jó így neki. Amugy az én babám 3300 g-mal született. 3 hósan volt kereken 5000 g.Csak anyatejes õ is. Ne aggódj e miatt!
Az orvos mit mond? Ebben a korban még nagyon szokták figyelni a hízást.
A kérdező hozzászólása: A reggeli és a délelõtti szopival nincs gond, mérem 180 és 120-130 grammokat eszik, DE jön a délután és addigra mintha nem lenne neki elég. Vaamikor olyan erõsen sír, sikit a babám a cicimen hogy teljesen bepánikolok tõle szinte... Ma mát felírt a doki tápszert, pótlásra csak. Nem akarom abbahagyni a ciciztetést, anyyira szeretem... :(
A kérdező hozzászólása: mindezeken kivül, jó kedvû 3-4 kaki szokott lenni naponta. De most az utobbi pár napban olyan aluszékony.... ez miért lehet? aggodom...
Nem kell abbahagyni, de ha a baba éhes (márpedig úgy tûnik az) akkor pótolni kell.
Pótlás mellett is lehet szoptatni. A leírtak alapján én éhesnek gondolnám. Nem túl jó, hogy 2 hós kora óta alig hízik. Az elsõ hónapokban szoktak legjobban hízni a babák. Szerintem próbálj pótlást adni neki, hátha attól megindul újra a gyarapodása!
A kérdező hozzászólása: igen, pótolni fogom, Remélem hizik is majd tõle a DRÁGÁM :D Köszi hogy írtatok. :D
3 hetes a fiam.4400-al született, a kórházban lefogyott 4005 grammra, ma a védõnõnél 5009 gramm volt, vagyis 3 hét alatt hízott 1 kg-ot. Szoptatom, s szopi után ha sír, idegesen tépi a mellem mert nem jön már neki, de még éhes, csinálok 60 mili tápot, megeszi, s nyugodt. Délben, délután, és este kell pótolnom, éjjel 2x kel, akkor elég neki, meg reggel is elég, de utánna kipótolom. Nem ördögtõl való a tápszer, de ha éhes, nincs tejed, akkor mást nem tudsz neki adni:)
Nem biztos hogy kevés a súlya, de mit jelent az a fél mondatod, hogy másfél hónapja nem tudjuk túllépni az 5, 5kg. Másfél hónapja kb stagnál a súlya a picinek, mert ha így lenne, akkor az gond!! Azt mindenképpen jelezd a dokinak! Lehet, hogy több ennivaló kell neki, de látatlanban nehéz bármit is mondani.

Közel 7 hónapos babám nem fogadott el eddig semmilyen zöldséget, gyümölcsből csak az almát és a banánt próbáltam. Van valakinek ilyen tapasztalata? Mivel próbálkozzak? Nem lesz így hiánybetegsége?

Legjobb válasz: Mi most ugyanitt tartunk. Hét hónapos lesz a hétvégén, és nem nagyon eszi, csak az almát, meg néha tejpépet. A többitõl majdnem öklendezik. Viszont sokat szopizik. Azon kívül, hogy a környezetem idegesít, ilyen idióta beszólásokkal, hogy "már ekkora gyereknek ezt és ezt kéne ennie", a kedvencem, hogy "nem fog enni az a gyerek" (persze, majd 10 évesen is a cicimen fog lógni), meg hasonlók, ezen kívül nem érdekel a dolog. Majd fog, ha akar, addig meg kóstoltatom egy -egy kanállal. (Igaz, már bébiételt vettem, mert egy kanálért nem állok neki pacsmagolni a konyhában.) Szóval, ha szopizik mellette, akkor bõven elég neki, és nem kell amiatt aggódnod, hogy nem eszik. Amúgy a tejpépet megpróbálhatod, vagy a barackot, szilvát, stb. ami édes, és késõbb a zöldségeket.

Mi most ugyanitt tartunk. Hét hónapos lesz a hétvégén, és nem nagyon eszi, csak az almát, meg néha tejpépet. A többitõl majdnem öklendezik. Viszont sokat szopizik. Azon kívül, hogy a környezetem idegesít, ilyen idióta beszólásokkal, hogy "már ekkora gyereknek ezt és ezt kéne ennie", a kedvencem, hogy "nem fog enni az a gyerek" (persze, majd 10 évesen is a cicimen fog lógni), meg hasonlók, ezen kívül nem érdekel a dolog. Majd fog, ha akar, addig meg kóstoltatom egy -egy kanállal. (Igaz, már bébiételt vettem, mert egy kanálért nem állok neki pacsmagolni a konyhában.) Szóval, ha szopizik mellette, akkor bõven elég neki, és nem kell amiatt aggódnod, hogy nem eszik. Amúgy a tejpépet megpróbálhatod, vagy a barackot, szilvát, stb. ami édes, és késõbb a zöldségeket.
Ja, az anyatej egy éves koráig is teljesen kielégíti a szervezet szükségleteit, úgy hogy biztos nem lesz hiánybetegsége.

Csak az én babám ilyen? Örök elégedetlen, boldogtalan, nyűgös, bármit is teszek. Mit és hol rontottam el? Kivagyok!

6 hónapos (rengeteg praktikát sorra kipróbáltam). Születése óta ilyen. Egész nap csak és kizárólag vele foglalkozom. Cipelem, mindig máshol vagyunk, játszunk, beszélgetek vele, már az énekelésre is rávett, pedig nagyon hamis vagyok. De mégis annyira kiborít és elszomorít, hogy mindíg panaszkodik, majd sír, visít, nem hagyja abba.

Legjobb válasz: Mindent amit nem mersz. Ha kihagyod a programokat, utazást semmi nem fog változni. Emellett fogadd el ilyennek, megérzi ha nem vagy elégedett vele. Nem boldogtalan õ, csak ilyen. Késõbb is lesznek gondok, de javul a helyzet meglásd. Ártasz neki az elégedetlenséggel. Hasonló mentalitású baba anyukája.

Mindent amit nem mersz. Ha kihagyod a programokat, utazást semmi nem fog változni. Emellett fogadd el ilyennek, megérzi ha nem vagy elégedett vele. Nem boldogtalan õ, csak ilyen. Késõbb is lesznek gondok, de javul a helyzet meglásd. Ártasz neki az elégedetlenséggel. Hasonló mentalitású baba anyukája.
Szia! Meg szeretném kérdezni, hogy van most a babád, változott-e a természete, kezelhetõbb-e és hogy úgy egyáltalán hogy vagytok most? :-) hasonló cipõben járok a csaknem 5 hónapos fiammal
1. vagyok, hasonló a helyzet. Én tojok a megvetõ tekintetekre, vérvételkor pedig háromszor rókázta körbe a vizsgálóasztalt. Ennek ellenére érvényes mit írtam.
A suttogó I-II. valóban szenzációs könyv, én több mint 30 év pedagógusi gyakorlattal is szivesen olvastam. Szerintem minden édesanyának el kellene olvasnia, sokkal könnyebben tudnák kezelni a problémás helyzeteket. De remek szituációk vannak a Szuperdadus Segítség, szülõ lettem címû sorozatban is, amely a Viasat 3 csatornán szokott menni. Érdemes megnézni, szinte minden korosztály problémái megtalálhatók benne.
Ne keseredj el, másnak is van nehéz természetû babaája, az elõttem szólók sok okos dolgot mondtak, annyival egészíteném ki , hogy nekem sokat segített Tracy Hogg A suttogó titkai címû könyv, leírja a babák tipusait és tanácsot ad, hogy kezeld a nehézségeket, kitartás ha nyugodt maradsz az segít
Ranschburg Jenõ: Szülõk könyve. Olvasd el, nagyon sok kérdésedre (vagy mindegyikre) választ találsz benne. Lehet, hogy általánosságnak tûnik, amiket leírok, de ezeket próbáld meg elõször: Reggel, amikor felébredsz (felébreszt a babád), mosolyogj, örülj annak, hogy van egy gyönyörû babád (családod, lakásod, stb.). Nekem nagyon sokat segített, hogy akármilyen sokat kellett fenn lennem éjszaka (volt olyan, hogy óránként kelt a kisfiam, vagyis napokig nem aludtam), reggel mosolyogtam rá, puszit adtam neki, odavettem az ágyba magam mellé, jól meggyömöszöltem (a reggelek azóta is ilyenek). Amikor nyûgös voltam a fáradtságtól, álmosságtól, a kisfiam is az volt egész nap. Fogadd el, hogy ilyen a babád természete. Ez talán a legfontosabb, hiszen Õ most azt érzi, hogy Te csalódtál benne... Pedig Neki Te vagy a legfontosabb!!! A pároddal pedig próbáljátok meg, hogy amikor hazajön, õ van a babával, te pedig pihensz (vagy azt csinálsz, amihez kedved van). Még egy dolgot tudok talán segíteni: a babával elõször ülj le játszani, énekelni, stb. Egy idõ után mondd meg neki, hogy pl. Anyának most el kell mosogatnia, játssz tovább nyugodtan, itt vagyok veled. És hagyd ott egy picikét próbaképpen, mit szól hozzá. Aztán próbáld meg növelni az idõt. Hátha beválik. Késõbb már segíteni fog pl. kiválogatni a szennyes ruhát, mint az én kis 11 hónapos kisfiam :) rakosgatja jobbra-balra fél órán át a ruhákat :) édes :) Remélem, tudtam picit segíteni! Kitartás, jó anya vagy, a babádnak a legjobb, legféltettebb, legjobban szeretett kincse vagy, és ez fordítva is igaz. Ha Te boldog vagy, akkor Õ is az!!!
A kérdező hozzászólása: Azt még nem írtam, hogy a nagyszülõkre egyáltalán nem számíthatunk sajnos. Anyukám nem bírja a sírást, az apai nagyszülõk pedig kéthetente egy félórára jönnek, addig, amíg rá nem kezd sírni. De egyébként amióta forog, azóta jóval rosszabb a helyzet. Éjjel is megfordul, elforog az ágyon, majd panaszkodik, nyöszörög. Ha nem kap cicit, visításba kezd. Lehet, hogy az is baj, hogy nagyon zajos környéken lakunk és egy nyugodt alvása nincs, mindig felriad vagy a szomszéd fúrására vagy a kinti szirénázásra.
Tudom, hogy ez a legnehezebb, de próbálj megnyugodni. Ezeknek a pici babáknak olyan jó szenzorjaik vannak, hogy egy pillanat alatt megérzik, hogyha ideges vagy. Nekünk is volt egy idõszak, amikor szinte egész nap nyöszörgött, egy mosolya nem volt egész nap. Aztán rájöttem, hogy én stresszelem túl a dolgot. Mindig elõre ráparáztam a sétákra (ugyanis nálunk is égtelen üvöltés van ilyenkor), elõre féltem, hogy mi lesz ha megint sírni fog, ha társaságban vagyunk. Aztán beszéltem anyukámmal, aki rávilágított a hibáimra. Mindent lazán kell csinálni. És nem szabad elõre idegeskedni. Arra meg sose gondolj, hogy nem szeret, neki Te vagy az elsõ a világon.
A kérdező hozzászólása: Az orvos azt mondja, hogy extra szeretetigényes, többemberes baba. "Jól megdolgoztatja az anyukát, de minket is ez a baba". Neurológián nem találtak okot, bajt.
A kérdező hozzászólása: Az a vicces, hogyha olyan kedve van, akkor az ölemben is nyûgösködik. Mintha õ mást akarna csinálni és, ha nem kapja meg, akkor hisztibe tör ki. Amikor apával sétálunk babakocsival, idõ kérdése és rákezd, akkor beletesszük kenguruba, persze csak kifordítva lehet beletenni, mert felénk nézve visít. Tudom, hogy ez egészségtelen, de azt szeretném, ha elégedett baba lenne, és ilyenkor például annak tûnik. Sokat nevet, kacag, figyel, beszélget, csak annyira, de annyira akaratos, mint egy többéves gyermek. Olyan, mintha nem is féléves lenne. Ledöbbent ez a kitartó akaratossága, makacssága.
nemcsak a te babád ilyen :) kiborító, tudom. vezesd be a cumit. ne cipeld!!!!!!rakd bele néha a kiságyba, járókába játékokkal, hidd el, meg fogja szokni!!!én se hittem el elõször. a megvetõ pillantásokkal ne törõdj! sz.rd le! az enyém 9 hónapos múlt, és mindig ilyen, bár nem ennyire gáz a helyzet. az orvos egyébként mit mond???? fel a fejjel, és ne cipeld! :) )))
5. pont az elõzõ válaszomban.
A kérdező hozzászólása: Múltkor az orvosnál még vért venni sem tudtak tõle. Egy órán át próbálták, már összegyûlt az egyész osztály a fõorvosasszonnyal sem, de nem sikerült nekik - csapkodta magát, torka szakadtából ordított én akkor is sírógörcsöt kaptam. Ez természetes??
A kérdező hozzászólása: Múltkor a buszon visított éktelenül fél órán át és azok a megvetõ szemek, majdnem elsüllyedtem szégyenemben. Cumit nem ismeri, lehet ez is hiba volt, nem rászoktatni. Este múltkor 3/4 órát visított, addig én már teljesen kiborultam, sírtam a másik szobába, de NEM hagyta abba, abban a pillanatban, hogy kivettem a kiságyából elhallgatott és mellettem szipogott még egy jó félórát. Szóval nincs szívem nap, mint nap ezt eljátszani, mert annyira szeretem, hogy meghasad a szívem, amikor sír. Leteszem a földre, játszószõnyegre, forog ide-oda, majd 10 perc sem telik el és panaszkodik egyre hangosabban. Cipelem, cipeleme, de valamikor le kell tenni, na akkor kezdõdik az igazi hisztéria. Elsõ baba, de nem tudom nevelni, csõdöt mondtam.
Ja és ne engedj neki mindenben, hidd el ha látja vannak korlátok jobban lesz. Nem attól lesz boldogabb, hogy kitúrja apát, vagy egész nap ugráltat téged. Szabj határokat. Sírással sok feszültséget levezethet, kicsit hagyd, hadd sírjon, megnyugszik tõle. Amikor vele vagy akkor viszont légy nyugodt, kedves, elfogadó. Biztosan vannak jó tulajdonságai, mindig helyezd azokat elõtérbe. Dicsérd, ne panaszkodj a környezetednek sokat, csak felerõsítik benned a rossz érzést. Minden gyerek más, a tied(enyém is) erõs akaratú-ennek hasznát is veheti még. 1.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó kérdezõ Most közel 27 hónapos és egy rendkívül akaratos, eleven, hisztérikus kisfiú. Nagyon okos, rendkívül értelmes, de borzasztó nehéz vele. Sosem fárad el, valószínû, hogy kivizsgáltatjuk, mert "más", mint a többi vele egykorú gyermek. 3 hete született a kislányunk, õ egy nyugodt, kiegyensúlyozott baba, egész nap alszik, 1-2 órát sír naponta, amikor a hasa fáj, egyébként egy kis tündér. Nem akarlak elkeseríteni, de valószínû a te babád is mindig nehéz eset lesz. Ez temperamentum. Csak azért is nehéz nekünk, mert én és az apja, nyugodtak vagyunk és nagyon sok tud lenni sokszor a kisfiúnk. Szeretjük nagyon, de valóban nehéz vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!