Találatok a következő kifejezésre: Csak az babám (1215 db)

Csak az én babám "feneketlen" gyomrú? Már 10 hónapos, de még mindig annyit eszik amennyit én adok. Soha nem mondja elég. Megenne 2x ennyit is. Azt hittem ilyen korra elmúlik, de nem. Még mindig mérnem kell az adagját. Változni fog ez?

Legjobb válasz: az enyém is az :-) én csak fohászkodom a jóistenkéhez, h ez maradjon is igy. De mindenki azzal riogat, h ez meg fog változni és nagyon rossz evõ lesz. Lehet. De az is lehet, h csak irigyek a hasonló korú , rossz evõ babák anyukái, hogy az én babám ilyen nagyon jó evõ. én nem mérem az adagját. Úgy csinálom,hogy van egy tálkája, és abba szemre annyit teszek, mint egy 8 hós bébiételes üveg adag. plusz desszert annyi,mint pl. a humanas puding. két fõ étkezés között gyümölcsöt adok amikor csak akarja. vacsira is annyit eszik mint ebédre. majdnem két üvegnyi kaja.

az enyém is az :-) én csak fohászkodom a jóistenkéhez, h ez maradjon is igy. De mindenki azzal riogat, h ez meg fog változni és nagyon rossz evõ lesz. Lehet. De az is lehet, h csak irigyek a hasonló korú , rossz evõ babák anyukái, hogy az én babám ilyen nagyon jó evõ. én nem mérem az adagját. Úgy csinálom, hogy van egy tálkája, és abba szemre annyit teszek, mint egy 8 hós bébiételes üveg adag. plusz desszert annyi, mint pl. a humanas puding. két fõ étkezés között gyümölcsöt adok amikor csak akarja. vacsira is annyit eszik mint ebédre. majdnem két üvegnyi kaja.

7 hetes babám pár napja fele mennyiséget szopizik, mint elõtte-most már 2 mellbõl. Addig egybõl is 90-120ml. Között evett, most a kettõbõl 80körül eszik-így fogy el szép lassan, mit tehetek? Csak azt szívja ki ami könnyen jön.

Lefejem a maradékot,de akkor a köv.etetésre nincs még annyi sem.Hogy van ez?Mitõl lustult be és még visszaváltozhat?

Legjobb válasz:
Mi változott meg a babád körül? (Azon kívül, hogy valószínûleg növekedési ugrásban van.) Használsz üveget, cumit vagy bimbóvédõt? Mert ha igen, az okozhat ellustulós tüneteket. Bár most egyszerre kevesebbet eszik, de nem eszik gyakrabban? Mert akkor az összmennyiség lehet, hogy kb. ugyanott van. Biztosan akkor váltasz csak mellet, amikor az elsõ jól kiürült? Ha tudsz még fejni szopatás után és egyébként a babád elégedett a szopott mennyiséggel, akkor igen valószínûtlen, hogy kevés lenne a tejed. (Sõt, fejéssel együtt akkor még bõven van is.) Egyébként szerintem valószínûleg csak az ugrás miatt tapasztalod most ezt, de pár nap gyakoribb kétmelles szopi után vissza fog állni a rend, nyugodj meg. És nem méregetjük a szopikat, mert elkezdünk helytelen következtetéseket levonni belõle és aztán becsavarodunk..! ;)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mi változott meg a babád körül? (Azon kívül, hogy valószínûleg növekedési ugrásban van.) Használsz üveget, cumit vagy bimbóvédõt? Mert ha igen, az okozhat ellustulós tüneteket. Bár most egyszerre kevesebbet eszik, de nem eszik gyakrabban? Mert akkor az összmennyiség lehet, hogy kb. ugyanott van. Biztosan akkor váltasz csak mellet, amikor az elsõ jól kiürült? Ha tudsz még fejni szopatás után és egyébként a babád elégedett a szopott mennyiséggel, akkor igen valószínûtlen, hogy kevés lenne a tejed. (Sõt, fejéssel együtt akkor még bõven van is.) Egyébként szerintem valószínûleg csak az ugrás miatt tapasztalod most ezt, de pár nap gyakoribb kétmelles szopi után vissza fog állni a rend, nyugodj meg. És nem méregetjük a szopikat, mert elkezdünk helytelen következtetéseket levonni belõle és aztán becsavarodunk..! ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, azért mérem, mert nem tudom mért sír(ordít)az elsõ mell után, (kb.50ml)aztán a másikból még 20-30at hozzátesz.Az elsõt lefejem, még jön 30.40ml, tehát simán ki tudná szedni ö is.Ezért gondolom, hogy lusta lett. Ha ugrás van, nem enne inkább többet? cumizik, de már a 2.héttõl. Ja és eddig egy mellbõl evett csak-90-120körül, de pár nap alatt fogyogatott ezért. :(
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha cumizik, akkor esélyes, hogy ez esetleg megzavarta. Mindegy, mióta használjátok gond nélkül, zavar bármikor kialakulhat minden elõjel nélkül is. Én azt javaslom, hogy tedd el teljesen a játszócumit és hagyd, hogy annyit szopizzon a babád, amennyi csak belefér. Ne mérd most (legalább) pár napig a szopikat, ne is nézd az órát. Csakis õrá figyelj és próbálj meg rájönni, mit szeretne. Ne várd meg, amíg sírva jelez, már az elsõ jeleknél nyugodtan kínáld meg a cicivel; valószínûleg el fogja fogadni. ;) Ha "félbehagyja" a melled és nagyon reklamál, tedd át a másikra, de ha azzal is végez, kínáld meg újra az elsõvel, mert így könnyeben kiürülhet a hátsótej is. Sokat segíthet az is, ha hagyod elaludni a cicin, mert akkor is megindul idõnként a tej, ha a baba már félig alszik (de közben cumizik), ill. üresnek tûnik a tej. - Minél többször ki tudja alaposan üríteni a melled, annál jobban megszokja, hogy meg kell dolgozni a tejért és a termelés is fokozódni fog. Vagyis, most pár napig biztosan összevissza fog menni a szopi:) , de ne aggódj, hamar rá fogsz jönni, mikor mire van szüksége. Bármikor lehetnek ilyen zizisebb korszakok, de ha igény szerint szoptatunk, jó eséllyel túl lehet rajtuk jutni. Tej mindig akad a ciciben, szóval senki nem fog éhen halni. ;)
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem, hogy hiába van a mellemben tej, õ csak a felét eszi meg, aztán ordít és utána se az egyik nem kell se a teli másik.Ezt miért teszi?(tuti van még benne, mert még le tudok fejni utána 30-40ml-t.)Általában este csinálja ezt, de úgy ordít, hogy alig bírjuk már, aztán ha közeledek a cicivel felé akkor még jobban rákezdi...lassan együtt sírunk-kivagyok, hogy van tejem, õ éhes és mégsem eszik.. A cumit elvettem, de így a kezét eszi-ha megpróbálom megetetni, ugyancsak ordít.Kivagyok.
Esetleg hasfájós?
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy fáj a hasa, de ha cumisüvegbõl adom, sírás nélkül eszik simán 130-140et.nem akarom rászoktatni az üvegre, hogy a cici kelljen neki, de akkor meg éhes marad, hogy lehet vajon ebbõl az ördögi körbõl kilépni?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha üveget is kap a babád (ezt nem írtad feljebb), nemcsak cumit, akkor máris nagyon valószínû, hogy ellustult a melleden. Azért nem szívja ki a tej végét, mert ahhoz már türelmetlen. Az üvegbõl folyamatosan jön a hami, akkor is, ha kislyukú cumit használsz - a cicibõl viszont szakaszosan ürül! Elõször csak pár csepp, aztán jön az áradat (híg elsõtej), majd megint csak csordogál és végül még egy tejleadás (zsíros hátsótej). A legtöbb baba az üvegen megszokja, hogy folyamatosan nyel és jóllakik, így a cicin türelmetlenné válik, nem akarja már megvárni a tej végét. Ez sajnos nagyon gyakori probléma; nem véletlenül javasoljuk, hogy ne használjanak az anyukák üveget, cumit, mert tömegesen okoznak cumizavart és szopási sztrájkot, amit nem könnyû kezelni... Erre a helyzetre "sajnos" csak egy megoldás van: azonnal elteszed a zavaró eszközöket és kitartóan próbálkozol a szopival. Tudom, ez idõnként piszok nehéz, az én fiam is sztrájkolt egyszer a túl erõs tejfolyás miatt két hétig, hát jól megõszültem bele én is... De nem adtam fel és sikerült túljutnunk rajta. Nekem az a gondolat segített a nehéz pillanatokban, hogy a sztrájk egyfajta jelzés, hogy "Anya, baj van, segíts nekem!". Mivel csak én tudtam megoldani a dolgot, egyszerûen nem adhattam fel, mert a fiamnak szüksége volt az én kitartásomra és "ügyességemre", hogy tovább tudjon szopizni. Fontos volt a szopis segítõ barátnõm mondata is, miszerint minden baba szopizni akar, õk ösztönösen tudják, hogy nekik ez a jó (jobb), ebben kell nekik segíteni. Ha valami megzavarja õket, akkor rajtunk áll a megoldás - de ha elég kitartóak vagyunk, elõbb-utóbb minden baba visszaszokik a cicire. A saját tapasztalataim is ezt igazolják: akármennyire is nehéz szerepet ruház ez rád, de legnagyobbrészt rajtad múlik, hogy vissza tudod-e õt szoktatni a melledre. Csak soksoksok türelem, idõ és nyugalom kell hozzá. Át kellhet esni azon a bizonyos holtponton is, amikor úgy érzed, nem bírod már... de csak azért is kibírod... és aztán egyszer csak újra jobb lesz. Szóval nehéz munka, de ha sikerül, hatalmasat nyerhetsz vele!
A kérdező hozzászólása: Tegnap adtam csak neki üvegbõl, azért nem írtam. Igen nálunk is az lehet, hogy nagyon jön a tej a reflex megindulásakor, fulladozik is, aztán már nem akarja kipróbálni, gondolom fél, hogy megint telemegy a szája.Ma próbáltam teljesen igény szerint, de mivel hasfájós is nehezen tudom mikor mért sír, 2x csak 70ml-t evett, aztán 140-et, utána megint70ml.Estére megint kevesebb, nem tudom mi lesz, de ha így megy kénytelen leszek üvegbõl adni neki megint, hiszen éhes lesz.
De miért gondolod, hogy éhezik? A mellben mindig van valamennyi tej, még ha nem is annyi, hogy a babád teljesen jól lakjon. De ilyenkor meg alapból többet szopizik, így növeli meg a tejmennyiséget. Van valami okod, hogy mérjed a szopásokat? Mert ebbõl necces, hogy fals következtetéseket fogsz levonni... Az igény szerinti lenne a legjobb irány - és ne aggódj, hogy nem mindig tudod, mit akar, ez normális. :) Figyeld õt és lassan meg fogod tanulni, mikor mit szeretne. Egyikünk se úgy születik, hogy kapásból ismerné a babáját, max. a második gyerektõl már jobban ráérzünk, de ennyi. ;)

Szoptatás mellett más folyadékot is adtok a babának, vagy csak az anyatej?

ha adtok neki más folyadékot mi az? még nem született meg a babám, de anyósom már most mondja hogy teát, babavizet mindenképp adjak majd neki. tényleg kell/érdemes? nem elég neki az anyatej?

Legjobb válasz: Anyósod idejében az volt a szokás, hogy adtak a babáknak tejet, teát, vizet, azért mondja. Ha van elég tejed és ráadásul még igény szerint is szoptatod a babát, akkor teljesen felesleges más folyadékot adni. Egyrészt az étvágyát is elveheti és az emésztõrendszerét is megterheli. Nyilván, ha fáj a pocija, vagy valami más gond van, akkor kell adni, de akkor a védõnõ, gyerekorvos úgyis mondja, hogy mit és mennyit. Én sem adtam az elsõ babámnak sem 6 hónapos korig semmit anyatejen kívül és most a másik babámnak sem szándékozok. Az én anyósom is kérdezte már többször is, hogy adok-e neki valamit anyatejen kívül, pedig már mondtam neki is, hogy nem áll szándékomban még pár hónapig. :)

Anyósod idejében az volt a szokás, hogy adtak a babáknak tejet, teát, vizet, azért mondja. Ha van elég tejed és ráadásul még igény szerint is szoptatod a babát, akkor teljesen felesleges más folyadékot adni. Egyrészt az étvágyát is elveheti és az emésztõrendszerét is megterheli. Nyilván, ha fáj a pocija, vagy valami más gond van, akkor kell adni, de akkor a védõnõ, gyerekorvos úgyis mondja, hogy mit és mennyit. Én sem adtam az elsõ babámnak sem 6 hónapos korig semmit anyatejen kívül és most a másik babámnak sem szándékozok. Az én anyósom is kérdezte már többször is, hogy adok-e neki valamit anyatejen kívül, pedig már mondtam neki is, hogy nem áll szándékomban még pár hónapig. :)
6 hóig csak anyatejet kapott, de még mindig nem kap külön inni, bár már eszik napi 1x. Mivel igény szerint szopik most is, ha szomjas, ugyanúgy mellre teszem, mint korábban. Ha igény szerint szoptatsz, tényleg elég az anyatej, mert az elsõ része a szomj oltására szolgál (nagyon híg). Sõt, a vízzel, teával stb. akár gondot is okozhatunk a babának, mert lemossuk a bélfalról az anyatejes védõréteget, ami miatt az idegen és esetenként káros anyagok bekerülhetnek a baba szervezetébe. (A babák bélfala nem zárt, hanem lukacsos szerkezetû, amit az anyatej fóliaként be tud fedni - viszont ezt minden más anyag lemossa, így a lukakon keresztül védtelenebbé válhat a baba...) Vagyis, nemcsak felesleges, hanem nem is javasolt itatni a szoptatott babákat.
Nem kell neki más folyadék, elég az anyatej. 2 kisfiam van, az elsõ hat hónapban egyiküknek sem adtam vizet, teát meg fõleg nem. Csak anyatejesek voltak. A gyermekorvos és a védõnõ is megnyugtatott, hogy nincs rá semmi szükség, és én is úgy tapasztaltam, hogy valóban nem kell.
12-es hozzászóló: Meddig szoptattad a pindúrt?
12es vagyok: 8honapos koraig.
Köszönöm a válaszod.
Az enyémnek az anyatej is elég volt, csak ha néha fájt a pocija, adtam neki kisbabáknak való gyógyteát, de csak kiskanállal, mert a cumisüveget soha nem fogadta el. Babavizet késõbb kapott, amikor már kezdtem a hozzátáplálást és ritkábban szopizott.
Egyébként az én férjem a Mávnál dolgozik, teljesen kiszámíthatatlanul. 12-16 órákat melózik össze-vissza, közben végig áll, zötyög a csodás magyar vasúton... Plusz alapból nagyon rosszul alszik, felszínesen, minden neszre fent van éjjel. De ennek mi köze ahhoz, hogy én hogyan szoptatok?
Ha a ferjednek olyan munkaja lenne mint az enyemnek, akkor nem kerdezned mikoze ahhoz hogyan szoptatsz! :) es ezt most nemfogom kifejteni..
Igény szerint szoptatok. Mivel sokáig sárga volt, a doktornõ mondta, hogy adjak neki vizet vagy teát. Pár napig próbálkoztam, de mindig kiköpte. :) Még csak 3 hónapos, de már beállt neki, hogy mikor szopizik. Éjszaka õ is alszik 7-8 órát és nagyon szépen fejlõdik. Csak ha megyünk valahova (orvoshoz), néha akkor kér plusz cicit.
Na mar latom elore a lepontozasokat!:) Elso gyereknek igeny szerint akartam szoptatni, de nekem nem vallt be. Kellett a rendszer. Es a rendszerrel elertem h a 8hetes babam ejjel mar 8orat aludt. Megvolt h mikor van kaja ido es az akkor volt. Kapott vizet, nyar volt es hoseg, sokszor ilyenkor elutasitotta a cicit, de a viz jo volt neki. Ha a baba igenyli jelezni fogja. Masodsorban most h lassam szulom a masodikat, nem fogom eljatszani, h igeny szerit szoptatok.. Aludjon a ferjem is ejszaka nYugodtan, a nagyobbik lanyzo is, es en is. En szerintem a rendszer jo. A lanyom mai napig borzasztoan jo alvo. 12orakat siman tud aludni. Enm ebredt ejjel soha csak ha beteg volt. Ugyhogy minden azon is mulik kedves kerdezo szamodra es a csaladotok szamara osszesegeben mi lesz jo. Ez pedig akkor derul majd ki. Az en ferjem a filmes szakmaban dolgozik. Ott pedig eleg sok mhnka van.. Hamar megorulne itthon ha igeny szerint szoptatnek.. Nem magyarzom miert, aki annak a hive ugyse fogja megerteni. De nyilvan nem tudja mivel jar a masik oldal se.
A 3. babámat szoptatom, most 8 hónapos, anyatejes.Egyik sem kapott anyatejen kívül mást inni 6 hónapig(tõlem), mert kiderült, h anyum megitatta teával, vízzel titokban õket, mert persze állandóan mondogatta, h kell az nekik, én hiába ellenkeztem, erre vigyázz, mert te is így járhatsz, õk nagyon meg vannak gyõzõdve, h jót tesznek és mi tudjuk rosszul...A 3.-ra már jobban odafigyelek-e miatt, és nem hagytam náluk az elsõ 6 hónapban még 5 percre sem, mert úgy is megitatták volna.
Én júliusban szültem 40 fokban, császárral. Csak a kórházban kapott kiegészítést mert csak a hazajövetel napján volt mérhetõ (komoly 50 gramm) a tejem, aznap délután kapott itthon még 50 ml tápszert és azon kívül semmit! Igény szerint szoptatva semmi szükség rá. Most 6, 5 hónapos a fiam, kezdünk eszegetni, de keveset kanalazunk, még mindig nem kap mást csak cicit. Felesleges anyatejes babának bármiféle egyéb folyadék! Jó tanács: az órát és a mérleget felejtsd el!
Anyatejes második babám 3 hónapos, próbáltam neki vizet, teát adni, de nem kellet neki. Csak anyatejet kap. Elsõ tápszeres volt Õ kapott vizet a tápszer mellé.
A kérdező hozzászólása: nem probléma, igazából nekem is tele van a hócipõm anyóspajtival, de ez sajnos a párommal járt csomagban :) amit még nagyon erõltet az a pólya. de én nem szeretném pólyázni majd a kislányom, nem biztos hogy jó az neki. alapból összehúzzák magukat még a csecsemõk, a pólyában meg ki van nyújtva, meg mozogni sem tud benne. meg szedi elõ nekem az ezer éves babaruhákat ami még párom nõvéréjé volt (egy merõ mûszál az egész...) persze csak a jóakarás vezérli meg segíteni szeretne, de nekem mások az elképzeléseim, meg páromnak is egyébként. vannak dolgok amikrõl már most kifejtem neki a véleményem, van amit ráhagyok, nem szeretném megbántani, mert egyébként aranyos nagyon, meg szeretem is a magam módján :)
hmm, mint hogy ha a saját kérdésem láttam volna anno, csak én nem tettem fel. Az én anyósom ugyan ez mint a tiéd. Állj a sarkadra és mondd el neki hogy a védõnõ megmondta hogy egy igény szerint szoptatott anyatejes babának abszolút nincs szüksége babavízre. Egyébként is a babavíz is egy nagy baromság, mivel felbontás után 24órával azt is forralni kell. Na szóval az én anyósom is ugyanezt csinálta, mindent rám akart erõszakolni, még azt is meg akarta mondani hogy hogy fogjam a babámat. Ahogy a kórházból hazaértünk már rögtön összevesztem vele. De azóta a sarkamra álltam, és elmondtam neki hogy ne szóljon bele olyan dologba amirõl semmit nem tud. ( Õ a 3 óránkénti szoptatás híve) Amióta kicsit akaratosabb vagyok, nem szól bele semmibe.. Egyébkén a kérdésedre válaszolva, igény szerint szoptatok, és semmi mást nem kap a babám. :)
A kérdező hozzászólása: igény szerint szeretnék majd szoptatni, remélem lesz is rá lehetõségem. :) köszönöm a válaszokat. sajnos anyósom annyi mindent rám akar erõltetni ami az õ idejében divat volt... majd lesz vele emiatt néhány csatám az biztos :)
Nem tudom, konkrétan mire gondolhatsz.. A fizikai terhelés és a káosz nálunk is bõven megvan, ha erre utaltál. De mindegy. Mondjuk az biztos, hogy soha eszébe nem jutott volna azért reklamálni, mert így szoptatom a gyerekeinket. Sõt, nem egyszer mondta, hogy büszke ránk, mert ilyen jól sikerült. Egyszerûen tudta és elfogadta, hogy ez ezzel jár, akármilyen nehéz is még neki is néha.

Ikerterhesség esetén lehet úgy dönteni hogy csak az egyik babát akarja valaki?

Miel?tt leszólnátok nem vagyok terhes!!!

Legjobb válasz: Ha három vagy több babát vár valaki akkor a doki adhat olyan véleményt, hogy csökkentsék a babák számát. Persze csak ha orvosilag indokolt, ha a többi baba egészsége veszélyben lenne.

Ha három vagy több babát vár valaki akkor a doki adhat olyan véleményt, hogy csökkentsék a babák számát. Persze csak ha orvosilag indokolt, ha a többi baba egészsége veszélyben lenne.
Egyrészt ha valóban terhes lennél, pláne ikrekkel nem lenne szíved megszabadulni egyik babádtól sem. Másrészt (természetesen csak elviekben) a szülés után még mindig örökbe adhatod az egyiket (de mi alapján választanál?). De ha egyet elvetetsz, az lehet, hogy ártana a másik magzatnak is... Ha jól tudom (még nem voltam ilyen szituban) a lombiknál is megkérdezik, hogy 3 megtermékenyült petesejtbõl hányat szeretnél megtartani... De azért ez nem ilyen egyszerû.
nem, aki babát vállal, annak azt a "kockázatot" is kell vállalnia, hogy két, esetleg 3 baba fogan meg. Nem lehet az egyiket elvetetni, a másikat megszülni, már csak azért sem (az etikai okokról nem is írok), mert veszélybe kerülne az abortusz során a másik magzat is.
lombiknál beültetés elõtt kérdezik, hogy hányat ültessenek be, nem akkor, amikor már megtapadt a méhben... azért az is más
Elég nagy a kockázata ebben az esetben annak, hogy a másik se maradjon meg. Igazából csak akkor csinálják, ha veszélyezteti a másik életét vagy valam igond van vele, hobbiból nem.
Csak ha beteg az egyik baba, akkor elvileg õt el tudják venni, persze nagy a kockázat, hogy a másik baba is elmegy.
Ez elég beteg ötlet, ne is haragudj.
yesszusom NEM!!!!
Nem lehet, vagy ha igen, akkor nagy az esély rá, hogy egyik baba se marad meg. De gondolj bele, mit mondanál a másik gyereknek, ha felnõ? Hogy nem akartál egyszerre 2 gyereket nevelni, ezért a testvérét megölted, neki meg mázlija volt, hogy õ maradt meg? Vagy esetleg eltitkolnád?
A kérdező hozzászólása: Mint írtam nem vagyok terhes, fõleg nem ikrekkel! Ez az oldal elvileg azért van hogy kérdezzünk, és én kérdeztem! Nem tudom miért beteg ötlet, mikor nem is ötlet csak egy kérdés!!!
De igenis van rá lehetõség, hogy redukálják a magzatok számát!Nekem van egy ismerõsöm, akinek 3-as ikrek jöttek össze, és Õ csak 1-et vállalt belõle.Azért a sors benyújtotta a számlát:a pici a 27. hét környékén jött a világra, hónapokig aggódtak, hogy vajon túléli-e és egészséges lesz-e.Szerencséjük van, most 4 éves a kislány, és makk egészséges.Az már másik dolog, hogy én ezzel egyáltalán nem értettem/értek egyet, mivel nem egészségügyi indoka volt a dolognak!Ám ezt a véleményt megtartottam magamnak...
A kérdező hozzászólása: Igen arra gondoltam amit az utolsó írt. Természetesen én sem értek vele egyet, és soha nem tennék ilyet ha egészségesek a magzatok!
És szerintem még az is jobb, már anyára és babákra nézve is, ha tényleg megszületnek mindketten aztán az egyiket örökbe adják. Mert így legalább egészségesek lesznek, és az anya is abban a tudatban van, hogy nem ölte meg a másik gyermekét, csak nem tudja bevállalni. Az meg, hogy mi alapján választ valaki a babái közül, és hogy utána, hogy könyveli el magában a lelki dolgokat azt õ tudja. Szerintem, ha valaki ilyen helyzetbe kerül ez a normális megoldás, ha tényleg nem tudja vállalni mindkettejüket. 25 hkm
Párom apukájának a 2. házasságában nem akart összejönni a baba, úgyhogy lombik lett a vége és hármas ikrek sikerültek.:) Náluk is megkérdezték, hogy mindet meg akarják-e tartani, de õk megtartották mindegyikõjüket! Szóval ilyen esetben biztos van ilyen lehetõség. Még ma is felmerül, hogy melyikõjüket ölték volna meg?:( Pedig már 15 évesek! Két fiú, egy lány.
Nekem ikreim vannak és amikor terhes voltam megkérdezte tõlem egy illetõ, hogy mindkettõt megtartjuk? Hááát, köpni nyelni nem tudtam, nemhogy válaszolni. Még csak a gondolata sem fordult volna meg soha a fejemben. Most ismét terhes vagyok, most viszont imádkoztam, hogy remélem egyedül van, de ha a sors úgy adná ismét kettõ, hát örömmel vállalnánk úgy is!

Fél éve vagyok együtt párommal, ő már nagyon szeretne babát, a házasságot még korainak találja. Azt mondja, hogy nagyon szeret, és én vagyok a mindene. (Amúgy neki már volt egy házassága, gyerek abból nem született) Nem csak a babát szeretné inkább?

Legjobb válasz: Én nem szülnék házasság nélkül gyereket. Ráadásul fél év nagyon kevés idõ, szerintem inkább csak babát szeretne. Vigyázz vele nagyon, nehogy bekavarjon a védekezésbe, hogy baba legyen. Sajnos vannak akik képesek ilyenre.

Én nem szülnék házasság nélkül gyereket. Ráadásul fél év nagyon kevés idõ, szerintem inkább csak babát szeretne. Vigyázz vele nagyon, nehogy bekavarjon a védekezésbe, hogy baba legyen. Sajnos vannak akik képesek ilyenre.
Házasság nélkül nuku gyerek! Bár valószínû fél a házasság ötletétõl, ha més nem a rossz tapasztalat miatt is. Legyél vele türelmes, megértõ, még változhat a dolog pozitív irányba :) . Egy ismerõsöm barátja elejében össze sem akart költözni az ismerõsömmel, pedig már jó ideje együtt voltak, aztán mégis, õ hozta fel végül, és most minden ok. Türelem a kulcs.
Én se szülnék házasság nélkül.
majd elhagy, azért nem akar elvenni
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy nincs a házasság ellen, csak most még közömbös neki ez az egész nõsülés dolog, talán mert nem szereti a lakodalmakat.

Nagyon szeretnénk babát, de nincs peteérésem (egyáltalán semmi), a gyógyszer mellékhatásai között pedig ott van az ikerterhesség veszélye. Nincs más módszer? Jelenleg csak egy babóra vagyunk felkészülve!

Legjobb válasz: clostylbegitre gondolsz? rá van irva de azért elég kicsi az esélye h tényleg ikrek legyenek... egyébként meg ha lenne peteérésed és nem küzdenétek ilyen problémával és tök spontánul ikreid lennének akkor gondolom azért egy idõ után örülnél nekik nem? :) Ez a ti döntésetek h mi a fontos, tényleg akartok babát és belevágtok a peteérlelésbe,gyógyszeresen akár, vagy pedig féltek az ikerterhességtõl és egyáltalán nem lesz babátok. Persze nem azt mondom h nem lehet spontánul, csak ugye azt irtad h egyáltalán nincs peteérésed.

igefigyelj!Ilyen dokikkal kár foglalkozni!Nekem az új dokim elõször rákszürész majd vérvételt 2-ször mert egynek nemhiszünk és spermavizsgálat és átjárhatósági mindez 1 hónapon belül. És nagyon haragszoma dokimra hogy 1 évet elpazaroltam miatta!hagyd ott válts dokit. ilyet már csináltak nektek spermavizsgálat?
Az egyik hogy nagyon kicsi esélye van hogy ikerterhesség legyen!Az lombiknál van általában és akkor is ritkán. A másik hogy inkább legyen 2 tõ mint egyse! És a harmadik hogy ha nincs magától peteérésed akkor valahogy megkell hozni azt a peteérést mert különben nemlesz babád! Nekem ugyan ez volt a problémám!1 évig kezeltek peteérés serkentõvel! Fölöslegesen.Mindennek van oka!Elõször a dokiknak megkéne keresni hogy miért is nincs peteérése?Mert valamitõl leált az a peteérés és annak oka kell hogy legyen.Szóval a mostani dokim megvizsgált kiderült hogy mégis van pém nemtudom hogy hogyan de õ aztmondta adig hozzám sem nyúl gyógyszerrel mig nincs meg az ösze vizsgálatom.
Az ikerterhesség kockázata sokkal kisebb, mint a gyermektelenségé... Nekem pl öt tüszõm érett Clostival, örülök, ha egy baba összejön végre... Egyébként kora terhességben lehetõség van a babák számának redukálására- nade erre jobb nem gondolni. Azt kinyomozta már az orvosod, miért nem érik tüszõd? Volt hormonvizsgálat a 3. és 21. napon?
a második vagyok ezt természetesen úgy értem amit irtam h ha már minden természetes dolgot kipróbáltál (én is mindent megcsináltam már h peteérésem és rendes ciklusom legyen de nekem nem használtak ezek a természetes gyógymódok)
clostylbegitre gondolsz? rá van irva de azért elég kicsi az esélye h tényleg ikrek legyenek... egyébként meg ha lenne peteérésed és nem küzdenétek ilyen problémával és tök spontánul ikreid lennének akkor gondolom azért egy idõ után örülnél nekik nem? :) Ez a ti döntésetek h mi a fontos, tényleg akartok babát és belevágtok a peteérlelésbe, gyógyszeresen akár, vagy pedig féltek az ikerterhességtõl és egyáltalán nem lesz babátok. Persze nem azt mondom h nem lehet spontánul, csak ugye azt irtad h egyáltalán nincs peteérésed.
értem!Akkor valamidet felboritott a fogamzásgátló.ennek kelene utánna nézni. Szóval inkább másik dokit kéne keresni. nekem akkor borult fgrel a ciklusom mikor 43 kg voltam. 38 napos lett a menzim.
A kérdező hozzászólása: A fogamzásgátlót már régóta abbahagytam, mert nem sokkal azután, hogy elkezdtem szedni drasztikusan meghíztam. Ezek után már nem volt peteérésem és azóta kezel a doki. Babával pedig még csak 1-2 hónapja próbálkozunk.
értem- csak ezt nem hogy most akkor most kezdtetek el probálkozni a babával dolgot hogy érted?nem 1.5éve kezel a dokid?akkor miota probálkoztok?
Hát így jártam én is! Az orvos nem követte végig UH-gal a peteérésemet, s ikrek fogantak. Én azt tudom mondani, hogy nagyon jó ez a gyógyszer, de kell a felügyelet és kellõ odafigyelés mellett meg lehet akadályozni, hogy többes terhesség legyen. Másrészt a peteérés mindig összefüggésben van az ösztrogén és progeszteron egyensúlyával. Összefüggésben van az agyalapi mirigy helyes mûködésével, ami ne gátolja le a teherbeesést (peteérést). Ha nincs jelen progeszteron, akkor még peteérés esetén is, de a tüszõ sem reped meg, s ösztrogént termel csak. Egész ciklusban lehet Barátcserje kapszulát szedni, ami elég komoly progeszteron segítõ gyógynövény alapú... úgy néz ki egyébként mint a gyógyszer. Van az AVIVA torna, ami szintén elõsegíti a helyes mederbe terelést úgymint peteérés, ovuláció, ez speciális gyakorlatok, ami az alhasi vérkeringéssel idézi elõ a változásokat. Errõl is sok jó tapasztalat van. Van a sokat emlegetett cickafark-palástfû iszogatás is. Kinek mi jön be. Nekem már csak a gyógyszer segített.
A kérdező hozzászólása: Eddig clostilbegyt-et kaptam, de hosszútávon ez sem lehet megoldás. Semmilyen kivizsgálás nem volt, nem értem, hogy lehet ilyen felelõtlen egy orvos....
eddig mivel kezelt?
Helyeslem az álláspontodat.Egy gyerekkel is nehéz, hát akkor egyszerre kettõvel. Próbáld ki a Barátcserje kapszulát, málnalevél teát...Nekem segítettek és kismama lettem.Ciklus második felében a palástfüvet. Táplálkozz egészségesen, tartózkodj a friss levegõn.
A kérdező hozzászólása: Már másfél éve járok a dokim nyakára, de még semmilyen vizsgálatot nem csinált. Sajnos régebben fogamzásgátlót szedtem és miután abbahagytam fél év múlva kimaradt hónapokig és ez most sem javult. Hétfõn megint célba fogom venni a dokit és mondom neki h küldjön el kivizsgálásra.
A kérdező hozzászólása: A gyógyszer használt, de csak 3 hónapig van utána ciklusom. ez pedig elég kellemetlen. Még csak most kezdtünk próbálkozni a babával. És amúgy is elég gyógyszerellenes vagyok, csak akkor veszem be, ha nagyon muszáj.
És a gyógyszer használt? Mert az sem használ mindenkinek.
Én is szedtem 3 hónapig a Clostylbegytet és két petéjû ikerterhességem lett.De nem bántuk meg.

Normális hogy a 7 hós babám a fülét huzogatja meg fogja? Vagy csak az én babám csinálja?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, nem csak a te babád csinálja, az enyém is elkezdte mostanában. Õ 6 hós. Nem hiszem, hogy jelentene bármit is, szerintem örülnek, hogy találtak még valamit, ami hozzájuk tartozik.

Nyugodj meg, nem csak a te babád csinálja, az enyém is elkezdte mostanában. Õ 6 hós. Nem hiszem, hogy jelentene bármit is, szerintem örülnek, hogy találtak még valamit, ami hozzájuk tartozik.
Enyém is csinálja. Néha rossz nézni olyan erõsen húzza, dehát így tanulja meg, hogy neki van ott egy kis fülecskéje és ha meghúzza az bizony fáj :)
Az en babam 6 hos, o is huzogatja a fulet mostanaban, nyugodj meg, ha megnyomogatod a fulet es nem sir, akkor nem lehet semmi baja, csak felfedezi a testet.
A kérdező hozzászólása: Nem fáj neki. köszönöm
De jó, hogy megkérdezted! Az enyém is sokszor csinálja (szintén 7 hós), legalább én is tudom, hogy más babák is csinálják ezt! Ja, és most kezdi megtalálni a fütyijét is, fürdéskor néha úgy megmarkolja, hogy csodálom, hogy nem fáj neki.
Az én lányom akkor huzigálja a fülét ha álmos.

30 hetes kismama vagyok, nekem nem igazán mozgékony a babám, eddig sem volt az. Normális ez vagy csak az én babám ilyen lusta?

Szokott mozogni,de nem akar lyukat rúgni a hasamon, ? csak finoman mozgolódik.Van, hogy csak reggel meg este jelentkezik be.

Legjobb válasz: Szia! Én 31 hetes vagyok! Nekem is van,hogy csak reggel és este mocorog! De van olyan is mint pl. ma,hogy egész nap mocorog és eléggé erõseket rúgdos! Szerintem ez a babók kedvétõl függ! Nyugi! Nincs semmi gond! Boldog baba várást!

Szia! Én 31 hetes vagyok! Nekem is van, hogy csak reggel és este mocorog! De van olyan is mint pl. ma, hogy egész nap mocorog és eléggé erõseket rúgdos! Szerintem ez a babók kedvétõl függ! Nyugi! Nincs semmi gond! Boldog baba várást!
Nincsen semmi baj, ha reggel és este jelentkezik, Õ kicsit lustább mint a többi baba.Akkor van baj az én dokim szerint ha 2 napig abszolút nem jelentkezik, na akkor irány a kórház. Az enyém nagyon aktív minden nap, este nem hagyja hogy aludjak. 30 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Úgy irigyellek azért, hogy ilyen aktív a babád. Én mindig parázom, hogy minden rendben van-e. Most meg különösen, mert a doki azt mondta, ha kicsit is kevesebbet mozog azonnal keressem fel.
Szia! Én az elsõ válaszoló vagyok! Nekem a doki minden vizsgálatnál elmondja, hogy ha esetleg egy nap nem mozdog, akkor azonnal menjek be! Nekem hála Istennek eddig nem kellett bemennem! De ezt csak a biztonság kedvéért mondja! Szóval nyugi!
Szia! Védõnõ vagyok, gondoltam írok neked. Lehet lustább is a babád, fõleg ha kisfiút vársz. Az a lényeg, hogy naponta min. 10 alkalommal érezd a magzatmozgást. Ha ennél kevesebb, akkor fordulj orvoshoz! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kislány a drágám!!
Nagynenem ket kislanyt szult, egyikkel allandoan rohant a vedonohoz, mert kis lusti volt, a masik meg tendszeresen lerugta az agyrol. Minden baba mas :) En szivesen cserelnek egy ejszakara veled, h alhassak, mert mar lukat utott az oldalamba a draga kislanyom! :) 30 hetes kismami

Kevés még ilyenkor hogy 1 mellből szoptatok? 1 hetes babámat szoptatom. Most kezd elég jol termelődni a tejcsi. Babám van hogy csak az eggyik mellemből eszik, és totál bealszik, ebrezteni se tudom, de ilyenkor néha 2 óra múlva ujra enni kér.

De olyan is volt, hogy két mellb?l evett,és mégis kért 2 óra múlva.ilyen összevissza van a tejtermel?dés?elég 1 melb?l szopiztatnom?Vagy 2 mellb?l,de hogy ébresszem fel, hogy egyen a másikból is?

Legjobb válasz: Tégy úgy, ahogy a babád igényli. Nekem van úgy, hogy fél órát szoptatok, és tíz percenként cserélgetem a babát a mellemen. 3 hetes, de már az elejétõl inkább a jobb mellemet fogadja el szívesebben, igaz, a nõgyógyászom mondta is, hogy abban sokkal több a tejmirigy. A 2. lányom is inkább abból szopott jobban.

Tégy úgy, ahogy a babád igényli. Nekem van úgy, hogy fél órát szoptatok, és tíz percenként cserélgetem a babát a mellemen. 3 hetes, de már az elejétõl inkább a jobb mellemet fogadja el szívesebben, igaz, a nõgyógyászom mondta is, hogy abban sokkal több a tejmirigy. A 2. lányom is inkább abból szopott jobban.
Képzeld, az én babám 5 hónapos koráig mindig jóllakott az egy mellbõl. Én úgy csináltam, hogy igény szerint szopiztattam, egyszer az egyik cicibõl, utána a másikból és mindig rengeteg tejem volt (most 9 hós és még mindig van bõven). Ha bealudt akkor ne ébressz fel :-) Ha éhes lesz, felkel magától és kérni fog, akkor rakd rá a másik cicire ha úgy érzed, sokat evett az elsõbõl. Ha keveset, akkor rakd rá ugyanarra a cicire hogy zsírosabb tejet is egyen, aztán ha az elfogyott, rakd a másikra. REmélem érthetõ voltam :-)
Bocsi, ébressz = ébreszd
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget, persze hogy érthetõ voltál.akkor megpróbálunk igy szopizni.Üdv nektek.

Elegem van, 11, 5 hónapos babám hónapok óta csak a joghurtot eszi meg, már mindent próbáltam, nagyon el vagyok keseredve. Mit lehet tenni? Éljen csak azon?

Nem is tudom, több, mint 3 hónapja, más nem is kell neki. A többi kajától hánytatja magát vagy hány is. Hihetetlen csatározás minden evés. Már mindent kipróbáltam. Az orvos csak annyit mond, legyek szigorú. Hát kösz. Félek, hogy valami rendellenesség áll a háttérben. Mik lehetnek azok? El fogom vinni másik orvoshoz és kivizsgáltatom. Nem hiszem el, hogy hónapokon keresztül ezt csinálja. Ja és van, hogy csak este eszik és egész nap elvan a reggeli tápszerrel. Kerestem neki multivitamint, találtam olyat, ami 1 éves kortól van, de pl. abban nincsen vas, csak folsav. Légyszi, biztassatok 1 kicsit, mert nagyok kivagyok. :(

Legjobb válasz: Bár nem vagyok szakértõ, de a saját példámból kiindulva azt tudom javasolni, hogy te légy kitartó. Az én babám tápszeres. Már 3-4 hónaposan kóstolgattuk az új ízeket. Az új kajákat, meg 3-4 kanállal kezdtük. Bizony a mi kajánkban is volt "kígyó". Jött a boáááá:))) Amikor a férjem etette, akkor õ elkezdett pánikba esni, hogy "jaj te úr isten, milyen gonoszak vagyunk és megfullad a gyerek". Nos én erõsebb voltam. Bizony volt, hogy be voltam terítve a kajával, mert a pici rám köpte, de kitartottam. És láss csodát, most mindent megeszik a pici, pedig csak 7 hónapos lesz. Tényleg neked kell erõsnek lenni. 3-4 kanállal próbálkozz te is és mindig új ízt adj. Sok sikert.

Bár nem vagyok szakértõ, de a saját példámból kiindulva azt tudom javasolni, hogy te légy kitartó. Az én babám tápszeres. Már 3-4 hónaposan kóstolgattuk az új ízeket. Az új kajákat, meg 3-4 kanállal kezdtük. Bizony a mi kajánkban is volt "kígyó". Jött a boáááá:) )) Amikor a férjem etette, akkor õ elkezdett pánikba esni, hogy "jaj te úr isten, milyen gonoszak vagyunk és megfullad a gyerek". Nos én erõsebb voltam. Bizony volt, hogy be voltam terítve a kajával, mert a pici rám köpte, de kitartottam. És láss csodát, most mindent megeszik a pici, pedig csak 7 hónapos lesz. Tényleg neked kell erõsnek lenni. 3-4 kanállal próbálkozz te is és mindig új ízt adj. Sok sikert.
az én babám egy éves koráig csak ilyet evett és megnõtt: http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://adambalic.typepad...
A gyerek ösztönösen tudja, mi kell neki. Bátyám 1-5 éves kora között CSAK kakaót ivott. Gyarapodott, kiegyensúlyozott volt, de mindenki izgult. Vitték is pestre orvoshoz, de ott is azt mondták, hogy egy gyerek sem halt még éhen, akit étellel kínáltak. Neki a joghurtra van szüksége, majd elmúlik, de aztért idõnként kínáld mással. De ne erõltesd! Tudja, mikor mire van szüksége. (Amúgy az én kisfiam csak húst hajlandó enni, meg legfeljebb gumicukrot... )
A kérdező hozzászólása: ÉS mit mondtak, kedves utolsó, miért csinálta ezt a te babád? Szerinted tömjem vitaminnal? Veszek is neki ilyen szippantós izét. :) Köszi.
Szia. Tudom hogy nagyon nehéz ez, én is néha begolyózok a lányom evésétõl. Ilyenkor csak azzal nyugtatom magam, amit anyám mondott, hogy én 14 éves koromig nem voltam hajlandó fõtt ételt elfogadni, kivéve a tejbegrízt. Csak csokin, kalácson és túrórudin éltem. Kenyeret is csak üresen, vaj és hús nélkül. Felnõttem és most semmi bajom nincs az ég világon. Lehet hogy ezt a szokást a lányom is örökölni fogja.
akkor nalatok nem valt be a szippantós :( hat csak azt tudom mondani, hogy próbalkozz. es ne add fel. valamire csak rá fog érezni :) az en bebim most par napja meg nem eszi a tapszert, kiprobaltam megint a tejpepet, amit eddig utalt, hat eleg szep adagot megevett :D szoval valtoznak a babak :) ) nyugi.
A kérdező hozzászólása: A gyümölcsöt már próbáltam, hogy belekeverem, de egybõl megérzi, hogy nem olyan, mint a bolti és nem is kell neki, akkor inkább üresen eszi a natúr joghurtot. Majd veszek olyan 7 gabonás pépet, hátha azt elfogadja, köszi a tanácsot. Egyébként õ szeptember 4.-én lesz 1 éves. :) Nagyon nehéz vele. Vettem neki multivitamint, de azt is csempészni kell, hiába finom narancs ízû szirup. Súlyából egyébként nem veszített, de nem is egy dagóka: 8 és fél kiló, kis jóindulattal. Bár mi amúgy is vékonyak vagyunk, fõleg az apja.
Csatlakozom én is. A lányom 15 hónapos. Most indulunk vérvételre, mert az a tippem, hogy vérszegény. (3 hónaposan is az volt) Fõtt kaját alig eszik. Kiflin meg szalámin éldegél. Elfogadja a pudingokat, joghurtokat, tejitalt is. Néha egy kis leves. Súlyából is vesztett a tiéd?
Húúúú, evésproblémák máshol is:((( Nálunk is agyrém, most kezd a kicsi normalizálódni, de az elõzõ pár hónap iszonyú volt, az idegösszeroppanás kerülgetett. Minden etetés elõtt gyomoridegem volt!!! vannak ilyen periódusok, majd átlendül rajta a babád, ne aggódj! persze, könnyû mondani, én is kész voltam.Eygetértek az egyik elõzõvel, minket is állandóan piszkált az orvos mega védõnõ, hogy egyen a gyerek többet, de hát hogyan, ha egyszer nem akar???? persze nekem is mondták, hogy tömni azért nem szabad, de akkor mégis hogyan???? Szóval tényleg borzasztó az egész, tudom, de kitartás, vége lesz!Mi zenélõ játékokkal eszünk, most csak így megy:) )) Ezért is leszidott a védõnõ, hohy az evés az evésrõl szóljon. na persze... minden jót, szia!
A bnõm kislánya 1 éves, és a tápszeren kívül, nem hajlandó csak 1 fajta bébikaját megenni...szóval Én nem értek hozzá, de lehet, hogy ebben a korban ez ilyen akaratosság, vagy ilyesmi... De azért Én is kivizsgáltatnám... Kitartás! Járj utána, ha ennyire aggódsz, nem érdemes idegelned magad, és különben meg az is lehet, hogy az anyai ösztönöd jelez, ami a gyerekdokinak nincs!!!!
A kérdező hozzászólása: Uhh és most ráadásul beteg is lett, majd holnap megmondja a doki, de sztem 3 napos láz. Persze, hogy motoszkál az agyamban, hogy legyengült az immunrendszere.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Elvittem másik orvoshoz, azt mondta, csak hiszti, biztosan nincsen semmi baja, majd kinövi. Na de mikor??? Akinek volt ilyen gondja, annak mikor nõtte ki a gyermeke? Úgy szeretnék már adni neki krémleveseket, sajtos husit, virslit, stb. Ugye 9 hónapos kora óta csinálja és most lesz 1 éves két hét múlva.
Egészséges, boldog, jókedvû, vidám, kiegyensúlyozott, jól eszik, minden oké vele. --- elírtam: jól ALSZIK --- ezt akartam, bocs
Az a válaszoló vagyok, aki a súlyáról kérdezett. Az enyém 1 évesen 8440 g volt. Most 15 hónaposan 9650 g. Ma is alig evett, pedig több mindennel kínáltam. Végül levest elfogadott, megkóstolta a nokedlit és evett egy fél fánkot Végül egy 50 g-os mini joghurtot is. Az enyém nagyon fogzik egyébként. Most augusztusban már a 3. jött ki és még látok egy készülõdõt is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!